-
Kώστα,ξέρεις πόσο εύκολο είναι νά σέ κατηγορήσει μία γυναίκα σάν βιαστή,ενώ εσύ δέν είσαι;
Ξέρεις πόσο εύκολο είναι νά κατηγορηθείς σάν εμπρηστής,ενώ εσύ μπορεί νά βοηθούσες στήν κατάσβεση τής πυρκαιάς; -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Όλες οι ποινές πρέπει να έχουν σοφρωνιστικό χαρακτήρα και όχι εκδικητικό.Φυσικά! Και αυτό έρχεται σε αντίθεση με την 4η επιλογή 'ισόβια θα πει ισόβια', αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος επανένταξης....
-
Πάντως ειδικά για τους βιαστές-παιδεραστές τους αξίζει η φυλακή και οτιδήποτε παθαίνουν εκεί μέσα... Αλλά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αυξηθούν οι ποινές τους...
-
Κατά σε κάθε περίπτωση. Για τους λόγους με κάλυψαν οι προλαλήσαντες.
-
Ισοβια ΚΑΙ καταναγκαστικα εργα στους ενοχους ανθρωποκτονιας τουλαχιστον!
-
Θες να τιμωρήσεις;
Τότε βάλε τον ΙΣΟΒΙΑ για ισόβια!!!
Όχι γιαλαντζί ισόβια.Τότε θα εύχεται να τον είχες σκοτώσει, και θα έχει αρκετό χρόνο να μετανιώσει τις πράξεις του.
Σε πολύ χοντρά εγκλήματα (πχ Παπαδόπουλος- εταιρεία δολοφόνων) τι επανένταξη να βάλεις; Ο 'ανθρωπος είχε εκδώσει πιστοποιητικό θανάτου του εαυτού του και έστελνε πλουσίους στον αγύριστο και τους κληρονομούσε.
Τι σόι επανένταξη να του κάνεις που ο ίδιος έβγαλε τον εαυτό του νεκρό στα χαρτιά;
ΙΣΟΒΙΑ ΙΣΟΒΙΑ!!!! Και μετά συζητάμε αν θα σκέφτονται καλύτερα τι κάνουν ΠΡΙΝ το κάνουν! -
Προτιμώ την κοινωνία μας να αφιερώνεται στο να αντιληφθεί τι συμβαίνει και να το αντιμετωπίζει έγκαιρα, παρά να σκοτώνει τα παιδιά της όταν πια είναι πολύ αργά, χωρίς μάλιστα να λύνει κανένα πρόβλημα.
Η θανατική ποινή εκφράζει κατά τη γνώμη μου την αδυναμία της κοινωνίας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που οδήγησε στο έγκλημα. Ίσως φανερώνει και την έμμεση παραδοχή της, πως συμμετέχει στο πρόβλημα που δεν έλυσε, το οποίο κουκουλώνει με μια καταδίκη και έναν επίσημο θάνατο, για να τη βγάλει καθαρή. Ίσως είναι η ακραία συμπεριφορά της μπροστά στην αδυναμία της να γυρίσει στην πρότερη του εγκλήματος κατάσταση.
Καταλυτική πιστεύω είναι η σκέψη σε πρώτο πρόσωπο. Προτιμώ να σκέφτομαι πως προσπάθησα να αντιμετωπίσω κάποια προβλήματα και τα κατάφερα ή δεν τα κατάφερα, παρά πως καθώς εγκλήματα δυστυχώς συμβαίνουν, αναγκάστηκα και ξέκανα μερικούς, αλλά ακονίστε τα μαχαίρια έχουμε να ξεκάνουμε πολλούς ακόμα. Ακόμα κι αν πιστεύω πως δεν υπάρχει ελπίδα σωφρονισμού, τα ισόβια είναι ο τρόπος να διαχωρίσω τα χλωρά από τα ξερά. Ο θάνατος δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο σε αυτό.
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
...Λοιπόν, ότι και να λέτε περί σωφρωνισμού και αποστολής του συστήματος, το σέβομαι, αλλά εγώ εξακολουθώ να θέλω να καθαρίσει ο τόπος από τέτοια αποβράσματα. ...Δεν θα ξεκαθαρίσει με τη θανατική ποινή, καθώς η ίδια η κοινωνία μας τα γεννά και αν τίποτα δε βελτιωθεί θα εξακολουθήσει να τα γεννά. Επίσης, αυτές οι περιπτώσεις δυστυχώς εντοπίζονται μετά το μοιραίο.
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Ισοβια ΚΑΙ καταναγκαστικα εργαΑκριβώς.. Συμφωνώ. Και η επανένταξη στην κοινωνία δε θα πρέπει να είναι δεδομένη για τον καθε καταδικασμένο. Αλλά προς Θεού, δε χρειάζεται να επιστρέφουμε στον μεσαίωνα με θανατικές ποινές.
-
Για μενα η θανατικη ποινη ειναι λυτρωση για αυτα τα ανθρωποειδη και γιαυτο ειμαι εναντιον, για σκεφτειτε το καθαρμα Δουρη να ηταν ακομα στη φυλακη και να του σκιζανε το κ@λο ΑΚΟΜΑ!! ενω τωρα που δε ζει ηρθε ηλυτρωση. και η φυλακη εχει τους ''νομους'' της που μαλιστα ε-φα-ρμο-ζο-νται.
Το σιχαμα της υποθεσης ειναι οτι οι τυποι βγαινουν οπως π.χ ο ανανδρος ανδρας δολοφονος αθωων παπαχρονης και γινονται ηρωες, συγγραφεις και διασημοτητες παραδειγματα απειρα παπαχρονης αυτοβιογραφια , ο ''παραγγελιας'' πως τον λεγανε best seller, η ψωλου η σατανιστρια η μαργετη diva και καλα ειμαι μουν@ρ@ τρεχατε απο πισω μου καναλια επι μηνες...ρε ΟΥΣΤ
-
ÊáôÜ! Ãéáôß üëïé Ý÷ïõí äéêáßùìá ãéá ìéá äåýôåñç åõêáéñßá .
-
Δείτε επίσης μια σχετική ταινία 'Η ζωή του Ντειβιντ Γκειλ'.Αληθινή ιστορία και καταδικνύει το επικίνδυνο της θανατικής ποινής.
-
- 'Dead man Walking' με Σον Πεν, Σούζαν Σάραντον
- 'Green Mile' (πρώην βιβλίο του Στίβεν Κίνγκ) με Τομ Χανκς.
Must και οι δύο
Σπύρος
-
Αυτος ο ανθρωπος και τετοιου ειδους ανθρωποι θελουν θανατικη ποινη
-
Ο χρήστης Trelos έγραψε:
Κατά! Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία .Δικαίωμα για δεύτερη ευκαιρία; Μα τι λες τώρα; Γιατί δεν πας να ρωτήσεις τους συγγενείς της οικογένειας που σφαγιάστηκε μέσα στο σπίτι της από τον Φιλιπινέζο μπάτλερ (ο οποίος ζει και βασιλεύει κάπου στις Φιλιπίνες) αν θα ήθελε να δώσει δεύτερη ευκαιρία. Και γιατί δηλαδή, οι κοπέλες που βιάζονται και μένουν με ψυχολογικά προβλήματα για όλη τους τη ζωή, δεν αξίζουν 'δεύτερη ευκαιρία', ενώ τα ρεμάλια που εκμεταλλεύονται τη σωματική υπεροχή τους και εγκληματούν με τον πιο χυδαίο τρόπο εις βάρος της γυναικείας φύσης την αξίζουν; Αν το παιδί σου είχε πεθάνει από ναρκωτικά, θα έλεγες ότι οι έμποροι του λευκού θανάτου (και δεν εννοώ τα εξαρτημένα βαποράκια, αλλά τους 'επιχειρηματίες' του κλάδου ) αξίζουν δεύτερη ευκαιρία, ή θα ήθελες να τους σαπίσουν στις ηρωίνες μέχρι θανάτου; Λοιπόν, εγώ θα σας το πω απλά και ας σχολιαστώ! Το λέω ευθαρσώς και με πλήρη συνείδηση: Όχι μόνο είμαι υπέρ της θανατικής ποινής για ορισμένα εγκλήματα, αλλά μάλιστα υποστηρίζω και το 'οφθαλμόν αντί οφθαλμού' πριν την εκτέλεση. Βίασες, ας σε δώσουν σε μερικούς βαρυποινήτες που έχουν να δουν γυναίκα απ' όταν μπήκαν φυλακή, να δούμε πόσο μάγκας είσαι τότε... Γεμίζεις ναρκωτικά τα σχολεία; Ας σου καρφώσουν 2-3 γεμάτες και μετά να σε αφήσουν χωρίς, να δεις πώς είναι το στερητικό σύνδρομο. Επίσης, ΜΑΚΑΡΙ να υπήρχε δυνατότητα να σκοτώσουν κάποιον με τον τρόπο που σκότωσε, ώστε να ζήσει την εμπειρία και μετά να τον επαναφέρουν για την 'κανονική' του εκτέλεση. Να πω και κάτι άλλο; Δεν το υποστηρίζω αυτό γιατί είναι το πιο αποτρόπαιο που μπορώ να σκεφτώ, αλλά ας υποθέσουμε το εξής: Πουλάς ναρκωτικά σε σχολεία και έχεις γιο/κόρη που πάει σχολείο; Να του δώσουν ηρωίνη και να τον δεις να υποφέρει. Βίασες; Ας βιάσουν την κόρη/αδερφή/γυναίκα σου. Σκότωσες, ας σκοτώσουν κάποιον δικό σου... Να έβλεπα μετά πόσο θα μειωνόταν τα εγκλήματα. Αλλά αυτά (ευτυχώς) δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ. Και λέω ευτυχώς, γιατί ποτέ δεν πρέπει να καταδικάζεται τρίτος για πράξεις άλλου μέλους της οικογένειάς του. Αλλά για σκεφτείτε, υποθετικά πάντα...
-
Νάσσο,ο καθένας μας θά μπορούσε νά πάρει τό νόμο στά χέρια του,άν θιγότανε κάποιο συγγενικό του πρόσωπο βρέ σύ.
Εδώ μας γρατσουνάνε τό αυτοκίνητο,καί είμαστε έτοιμοι νά πιάσουμε τόν 'καριόλη' καί νά τόν γαμήσουμε,αλλά,σάν οργανωμένη κοινωνία δέν θά έπρεπε νά βρούμε κάποιον καλύτερο τρόπο,τουλάχιστον γιά νά λέμε ότι η κοινωνία μας εξελίσεται;
Μάς έρχεται βέβαια δύσκολο,λόγω εκδικητικής φύσης τού ανθρώπου,αλλά άς δώσουμε καί λίγη βάση στήν άλλη μας φύση,τήν πολιτισμένη. -
Η εκδίκηση, εκτός του ότι δεν επαναφέρει τίποτα στην πρότερη κατάσταση, δεν οφελεί και τα θύματα παρά μόνο τους προσφέρει μια σύντομη ικανοποίηση.
Ισόβια = ισόβια είναι η καλύτερη λύση, ώστε και ως παραδειγματισμός να λειτουργεί η ποινή και να μην πέφτει η κοινωνία στο επίπεδο του κακούργου. Ηθικά μάλιστα η κοινωνία δεν νομιμοποιείται να αφαιρεί μια ζωή, αφού η ίδια γέννησε το τέρας και δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Δεν γίνεται για παράδειγμα να επιτρέπεται χάριν μιας απροσδιόριστης ως προς τα όριά της ελευθερίας του λόγου και της 'τέχνης' να κυκλοφορούν ελεύθερα έντυπα και να λειτουργούν ιστοσελίδες με εγκληματικό περιεχόμενο, εύκολα προσβάσιμες σε οποιονδήποτε (δες για την 'ευκολία' εδώ: http://www.google.com.gr/search?q=RAPE+ ... S:official)
αλλά η κοινωνία να νίπτει τας χείρας της σκοτώνοντας όσους διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα. Αποδεχόμενοι αυτή τη μορφή 'τιμωρίας' είναι σαν να βάζουμε το υπέρτατο αγαθό, την ανθρώπινη ζωή, στο ζύγι και έτσι να θεωρούμε φυσιολογική την αφαίρεσή της υπό προϋποθέσεις, πράγμα ανεπίτρεπτο εφόσον δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος διάπραξης νέων εγκλημάτων με την απομόνωση του εγκληματία. -
Κάποτε είχα δεί ένα ντοκυμαντέρ γιά τήν Κίνα.
Μέσα σέ μία μέρα,έγιναν περίπου 150 εκτελέσεις (τουφεκισμός) γιά εμπόριο ναρκωτικών,ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΠΑΡΧΙΑ τής χώρας.
Τό κακό είναι,ότι,δέν έχουν σταματήσει νά εμπορεύονται ναρκωτικά στή Κίνα.Υ.Γ. μετά τόν τουφεκισμό,τό πτώμα έμενε στή θέση του (πρόποδες κάποιου βουνού),γιά νά τό μαζέψουν οι συγγενείς του,πού παρακολουθούσαν τήν εκτέλεση από αρκετά μεγάλη απόσταση.
-
αρχες σεπτεμβρη ισως θυμαστε το φονικο . στο διπλανο χωριο ουτε 500 κατοικοι . ενα παιδι εκανε γλεντι εφευγε για φανταρος , ηταν αλλα τρια αγορια η αδελφη του και για να μην ειναι μονη της φωναξε και την μαρια ,ολοι γειτονες ουτε 50 μετρα αποσταση τα σπιτια ολων ολοι γνωριζονταν απ οταν γεννηθηκαν . στις μια η ωρα η μαρια σηκωνεται να παει σπιτι της την συνοδευει και ενα παιδι 18 χρονων που εμενε απεναντι απ το σπιτι της για μια αποσταση 50 μετρων μετα την γωνια του δρομου αλλα για τον φοβο των αλβανων .
στο δρομο κατι συζητησαν για σχεσεις η κοπελλα αρνηθηκε εξ αλλου ολοι ηξεραν ηταν σχεδον αρραβωνιασμενη και αυτος εξ αλλου ειχε δεσμο.
ανεβαινει η κοπελλα επανω φοραει τις πυτζαμες και χτυπαει το κουδουνι ο γειτονας , της λεει κατι ξεχασε κατεβαινει απ την σκαλα η κοπελλα και τοτε το καλο γειτονοπουλο την πιανει απ τα μαλλια και της παιρνει το κεφαλι , στην κυριολεξια και οχι μαχαιριες οπως ειπε η τηλεοραση. η μανα της βγηκε εξω επειδη ακουσε το κουδουνι δεν ειδε την κορη της που ηταν κατω ειδε αυτον που εμπενε σπιτι του και του φωναξε που εινε η μαρια. ο φονιας πεταξε το μαχαιρι σε κατι χορτα αλλαξε ρουχα και πηγε στο γλεντι.
την μαρια την ηξερα απο 6 χρονων κοριτσακι η αδερφη της ειναι παντρεμενη με φιλο μου και γειτονισα μου . εβγαζε τα ανιψακια της βολτα εξω απο το σπιτι μου.
ο πατερας της εχει βαρυ εγκεφαλικο ειναι καθηλωμενος στο κρεβατι η μανα της ζωντανη νεκρη , η αδελφη και ο αδελφος της εχουν μελαγχολια κανεις δεν βγαινει απο το σπιτι πλεον εχουν τελειωσει σαν οικογενεια και σαν ανθρωποι.
η σκια απ το αιμα ειναι εξω απο την πορτα τους ακομα.
λεπτομερεια στο ιδιο χωριο πριν 17 χρονια καποιος σκοτωσε με καραμπινα τον μπατζανακη του μεσα στο καφενειο εφυγε ξαναγεμησε στο σπιτι και γυρισε και εδωσε τις χαριστικες βολες στο κεφαλι.
εγκλημα ειδιαζοντως ειδεχθες καταδηκη ισοβια. πριν 5 , 6 χρονια αφεθηκε ελευθερος ασε που ολο αδειες ειχε . αλλα απο μολις βγηκε εχει αγορασει κατι αγροτικα 4χ4 πανακριβα , πριν ενα μηνα νισσαν ναβαρα, τεραστια τρακτερ πολλα λεφτα.
οσοι εχετε κοριτσακια , οπως εγω και τους διαβαζεται παραμυθια την νυχτα και σας λενε καλυνηχτα και σας δινουν γλυκο φιλι , σκεφτειτε να θελησει να το γαμηση καποιος να μην του καθηση και να του παρουν το κεφαλι, η να βιασουν και να σφαξουν το αγορακι σας . θα θελατε αυτο το τερας να το αναμορφωσουμε και να βγει στην κοινωνια μετα μερικα χρονακια?
και το χειροτερο τα θυματα δεν εχουν δικαιωματα ο φονιας εχει τα παντα στη διαθεση του. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
οσοι εχετε κοριτσακια , οπως εγω και τους διαβαζεται παραμυθια την νυχτα και σας λενε καλυνηχτα και σας δινουν γλυκο φιλι , σκεφτειτε να θελησει να το γαμηση καποιος να μην του καθηση και να του παρουν το κεφαλι, η να βιασουν και να σφαξουν το αγορακι σας . θα θελατε αυτο το τερας να το αναμορφωσουμε και να βγει στην κοινωνια μετα μερικα χρονακια?
και το χειροτερο τα θυματα δεν εχουν δικαιωματα ο φονιας εχει τα παντα στη διαθεση του.Νομίζω ότι τα συναισθηματικά επιχειρήματα δεν είναι ότι πιο κατάλληλο για την περίπτωση.Κι εγώ αν ήμουν πατέρας/αδερφός του θύματος θα ήθελα να ο θύτης να πεθάνει με φρικτό τρόπο,αλλά η δικαιοσύνη δεν υπάρχει για να προσφέρει εκδίκηση,νομίζω...
Το θύμα μπορεί να στερήθηκε (μια για πάντα) τα δικαιώματά του,αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να δωθεί δεύτερη ευκαιρία στον εγκληματία.Πέρα από τυχόν ψυχολογικά προβλήματα ή επήρρεια ναρκωτικών,μπορεί να υπάρξει και η περίπτωση ειλικρινούς μεταμέλειας... -
nasos79 ìüíï Ýíáò øõ÷ïðáèÞò êáé äéáíïçôéêÜ êáèõóôåñçìÝíïò èá ìðïñïýóå íá ðéÜóåé Ýíá êïñéôóÜêé êáé íá ôï âéÜóåé.Áðü êåé êáé ðÝñá ôé åßíáé áõôü ðïõ ðñÝðåé íá êÜíïõìå?Íá ôïí äþóïõìå óôïí ðáôÝñá ôïõ êïñéôóéïý êáé íá ôïõ ìåãáëþóåé ôïí êþëï êáíÜ äõï íïýìåñá ? Ôüôå óå ðëçñïöïñþ üôé ðáôÝñáò êáé âéáóôÞò äåí èá äéáöÝñïõí áêñéâþò óå ôßðïôá .Êáé ïé äýï æþá èá åßíáé .Óå áõôÝò ôéò ðåñéðôþóåéò ôï êáëýôåñï ðïõ ìðïñïýìå íá êÜíïõìå åßíáé íá ôïí êëåßóïõìå óå êÜðïéï ôñåëÜäéêï ìÞðùò êáé ìðïñÝóåé íá îáíáâñåß ôá ëïãéêÜ ôïõ êáé ìðïñÝóåé íá åðáíåíôá÷èåß óôçí êïéíùíßá .¼óï ãéá ôïõò åìðüñïõò íáñêùôéêþí ðïõ áíÝöåñåò âåâáßùò êáé èá ôïõò Üîéæå íá ôïõò êáñöþóïõìå 2 ãåìÜôåò êáé íá ôïõò óôåßëïõìå óôïí áãýñéóôï ìå ôç ìßá.ÁëëÜ ôï èÝìá åßíáé ðùò äåí åõèýíïíôáé ìüíï áõôïß áëëÜ êáé üëïé ïé ìáëÜêåò ðáôåñÜäåò ðïõ Üöçóáí ôá ðáéäéÜ ôïõò áìüëá íá êÜíïõí üôé ôïõò ãïõóôÜñåé ÷ùñßò íá ôïõò êáßãåôáé êáñöß ãáé áõôÜ . Ãéá ìÝíá ìåãáëýôåñï ìåñßäéï åõèýíçò öÝñïõí ïé ðáôåñÜäåò ðáñÜ ïé Ýìðïñïé . ¸ôóé áí åßíáé íá óôåßëïõìå êÜðïéïõò óôïí áãýñéóôï, ôüôå ðñþôá èá óôåßëïõìå ôïõó ðáôåñÜäåò êáé ìåôÜ ôïõò åìðüñïõò.
Θανατική ποινή ........