-
Σήμερα ήρθε ο πραγματογνώμονας για να δει τις ζημιές στο αυτοκίνητο και μου είπε πως, επειδή αυτό είναι 6 χρονών, θα πρέπει να πληρώσω εγώ το 20% του κόστους των ανταλλακτικών. Αυτή είναι καινούρια διάταξη, ίσχυε πάντα, ή μου είπε παπάτζες;
-
Ανέκαθεν το έκαναν, λέγεται 'μείωση λόγω παλαιότητας' και έχει τη λογική ότι εφ΄όσον το αυτοκίνητό σου δεν είναι πλέον καινούργιο, για ποιό λόγο να του βάλεις καινούργια ανταλλακτικά αυξάνοντας την αξία του ? Αρα σου λένε 'πήγαινε πάρε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά' (που προφανώς δεν θα κάνουν μόνο 20% διαφορά από τα καινούργια άρα κερδίζουν από εκεί) ή (δεν το λένε αλλά εννοείται) 'υπερτιμολόγησε τα ανταλλακτικά κατά το αυτό ποσοστό' (αν μπορείς).
Δεν έχω καταλάβει όμως αν είναι νόμιμο. Σίγουρα είναι σύνηθες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ανέκαθεν το έκαναν, λέγεται 'μείωση λόγω παλαιότητας' και έχει τη λογική ότι εφ΄όσον το αυτοκίνητό σου δεν είναι πλέον καινούργιο, για ποιό λόγο να του βάλεις καινούργια ανταλλακτικά αυξάνοντας την αξία του ? Αρα σου λένε 'πήγαινε πάρε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά' (που προφανώς δεν θα κάνουν μόνο 20% διαφορά από τα καινούργια άρα κερδίζουν από εκεί) ή (δεν το λένε αλλά εννοείται) 'υπερτιμολόγησε τα ανταλλακτικά κατά το αυτό ποσοστό' (αν μπορείς).Δεν έχω καταλάβει όμως αν είναι νόμιμο. Σίγουρα είναι σύνηθες.
Αυτό είναι το θέμα μου. Αν δεν είναι νόμιμο, θα τον πάρει και θα τον σηκώσει...
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Σήμερα ήρθε ο πραγματογνώμονας για να δει τις ζημιές στο αυτοκίνητο και μου είπε πως, επειδή αυτό είναι 6 χρονών, θα πρέπει να πληρώσω εγώ το 20% του κόστους των ανταλλακτικών. Αυτή είναι καινούρια διάταξη, ίσχυε πάντα, ή μου είπε παπάτζες;δεν ισχύει αυτό με την παλαιότητα που σου αναφέρει (αν πας δικαστικά θα δικαιωθείς -νομίζω υπάρχει και δεδικασμένο, αλλά ένας δικηγόρος θα μας πει πιο σίγουρα-), αλλά είναι κάτι που περνάει στην 'πιάτσα' και έχει καθιερωθεί 'στον αέρα'.
Εσύ απαιτείς να επανέλθει το αμάξι στην προηγούμενη κατάστασή του. Ο προφυλακτήρας (αν δεν είχε χτυπήματα ή προηγούμενες επισκευές) δεν παλιώνει (φθείρεται με τον καιρό - εκτός από το χρώμα αλλά επίσης αυτό δε σε νοιάζει στη φάση που είσαι).Αν επίσης είναι η δική σου ασφαλιστική (γιατί σου έχουν κάνει φιλική δήλωση), πίεσε ακόμα περισσότερο μιας και...είσαι ο πελάτης ΤΟΥΣ (!).
-
Επειδή σε λίγο καιρό λήγει η ασφάλεια του αυτοκινήτου μου, κοιτάζω και το ενδεχόμενο για μετάβαση σε διαφορετική ασφαλιστική, θα ήθελα να ρωτήσω αν θα πρέπει να ενημερώσω τον ασφαλιστικό μου πράκτορα? Η απλά κάνω το συμβόλαιο με την άλλη ασφαλιστική και αυτό ήταν όλο?
-
Καλό είναι να τον ενημερώσεις για να μην σου στείλει κ την ανανέωση...
-
Παιδιά ήθελα να σας κάνω την εξής ερώτηση. Πρόσφατα έκανα ασφάλιση το αυτοκίνητο της αδερφής μου στην anytime. Σε 5 λεπτά είχα τελειώσει και μάλιστα μου εστάλει σε email το ασφαλιστήριο που πρέπει να έχω στο αμάξι. Ερωτώ δεν θα έπρεπε να στείλω ένα αντίγραφο της άδειας στην εταιρία? Έχει κάνει κανείς άλλος online ασφάλιση?
Επιπρόσθετα σε επικοινωνία με την εταιρία μου είπαν πως δεν στέλνουν τίποτα με courier σε αυτή την περίπτωση. Υπάρχει κάποιος να με διαφωτίσει?
Ευχαριστώ
-
Λίγα δίνεις , πολλά παίρνεις . . .
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Παιδιά ήθελα να σας κάνω την εξής ερώτηση. Πρόσφατα έκανα ασφάλιση το αυτοκίνητο της αδερφής μου στην anytime. Σε 5 λεπτά είχα τελειώσει και μάλιστα μου εστάλει σε email το ασφαλιστήριο που πρέπει να έχω στο αμάξι. Ερωτώ δεν θα έπρεπε να στείλω ένα αντίγραφο της άδειας στην εταιρία? Έχει κάνει κανείς άλλος online ασφάλιση?Επιπρόσθετα σε επικοινωνία με την εταιρία μου είπαν πως δεν στέλνουν τίποτα με courier σε αυτή την περίπτωση. Υπάρχει κάποιος να με διαφωτίσει?
Ευχαριστώ
Κανονικά ΝΑΙ.
Οταν έκανα πέρσι στην anytime μου το έστειλαν με κούριερ, επιτόπου το υπέγραψα, πήρα το ασφαλιστήριο (ένα κουτάκι ήταν με όλα μέσα) και έδωσα φωτοτυπία την άδεια κυκλοφορίας που μπροστά μου τα σφράγισε όλα σε ένα φάκελο που θα έδινε ξανά πίσω. -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Παιδιά ήθελα να σας κάνω την εξής ερώτηση. Πρόσφατα έκανα ασφάλιση το αυτοκίνητο της αδερφής μου στην anytime. Σε 5 λεπτά είχα τελειώσει και μάλιστα μου εστάλει σε email το ασφαλιστήριο που πρέπει να έχω στο αμάξι. Ερωτώ δεν θα έπρεπε να στείλω ένα αντίγραφο της άδειας στην εταιρία? Έχει κάνει κανείς άλλος online ασφάλιση?Επιπρόσθετα σε επικοινωνία με την εταιρία μου είπαν πως δεν στέλνουν τίποτα με courier σε αυτή την περίπτωση. Υπάρχει κάποιος να με διαφωτίσει?
Ευχαριστώ
Mήπως είναι το προσωρινό σήμα για ένα μήνα που εκδίδεται μέχρις ότου βγεί το κανονικό συμβόλαιο ;;;;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Παιδιά ήθελα να σας κάνω την εξής ερώτηση. Πρόσφατα έκανα ασφάλιση το αυτοκίνητο της αδερφής μου στην anytime. Σε 5 λεπτά είχα τελειώσει και μάλιστα μου εστάλει σε email το ασφαλιστήριο που πρέπει να έχω στο αμάξι. Ερωτώ δεν θα έπρεπε να στείλω ένα αντίγραφο της άδειας στην εταιρία? Έχει κάνει κανείς άλλος online ασφάλιση?
Επιπρόσθετα σε επικοινωνία με την εταιρία μου είπαν πως δεν στέλνουν τίποτα με courier σε αυτή την περίπτωση. Υπάρχει κάποιος να με διαφωτίσει?
Ευχαριστώ
Mήπως είναι το προσωρινό σήμα για ένα μήνα που εκδίδεται μέχρις ότου βγεί το κανονικό συμβόλαιο ;;;;;
Όχι, είναι το μόνιμο. Αντί να σου το στέλνουν με courier, πλέον το εκτυπώνεις εσύ. Σου δίνουν δώρο και εκτυπωτή κιόλας!
Τώρα, το συμβόλαιο πώς το βλέπεις, υποθέτω στο στέλνουν με pdf; Εννοώ τους όρους και τα ψιλά γράμματα...Το πρόβλημα είναι πως η Anytime πια για να πάρεις την έκπτωση για την πιστωτική (5%), σου ζητάει πιστωτική και όχι χρεωστική ή prepaid. Και εγώ δεν έχω πιστωτική... Παίζει στις ανανεώσεις για 3 αυτοκίνητα, να την κάνω...
-
η mydirect.gr που διαφημιζεται αυτες τις ημερες τι φρουτο ειναι? ξερουμε?
Επισης, ανανεωσα την μικτη μου στην ατλαντικη και με ενημερωσαν πως μικτη μπορω να εχω μεχρι τα πρωτα 5 ετη του οχηματος Ξερουμε εαν ισχυει και στις υπολοιπες ασφαλιστικες αυτο?
-
Για μαλ@κες πρέπει να ψάχνουν....
Για το δικό μου πλήρωσα στην Anytime για το value που έχει τα πάντα πλην μικτής και νομικής προστασίας €280/εξάμηνο.
Με τα αντίστοιχα στοιχεία από ότι βλέπω η βασική τους που έχει:
Αστική ευθύνη προς τρίτους Ζημιές από ανασφάλιστο όχημα Προσωπικό ατύχημα οδηγού Νομική προστασία Θραύση κρυστάλλων Απαλλαγή πληρωμής ασφαλίστρων λόγω απώλειας εργασίας Επέκταση αστικής ευθύνης σε Ε.Ε. και Ε.Ο.Χ. Επέκταση συμπληρωματικών καλύψεων σε Ε.Ε. και Ε.Ο.Χ. Φροντίδα ατυχήματος
δηλ λούτσες μπλε, ζητούν €292 (!!)
Την οδική την χρεώνουν εξτρά €25,7 (!)
Με πυρκαγιά, ολική και μερική κλοπή αλλά και φυσικά φαινόμενα θέλουν άλλα €77.
δηλ για να έχω ότι έχω και στην anytime πρέπει να δώσω €395 (!!!!)/εξάμηνο.
-
A δεν ειναι ιδεα μου πως ειναι πανακριβη. Ακομα και η Ατλαντικη βγαινει περιπου στα επιπεδα της anytime.
Ψιλοασχετο αλλα στο site της Ατλαντικης εχει ανεβει pdf με κερδοφορια ασφαλιστικων
Εχει αρκετο ενδιαφερον
http://www.atlantiki.gr/media/PDF/Delti ... 202011.pdf -
τελικα ρε παιδια πια ειναι η πιο φτηνη εταιρεια στο βασικο πακετο σημερα?θελω εντελως ξεφτιλα τιμη δεν υπαρχει σαλιο!!ειμαι τωρα στην ιντερνασιοναλ λαιφ και δινω 170 το 6μηνο μονο τα βασικα.!
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Σήμερα ήρθε ο πραγματογνώμονας για να δει τις ζημιές στο αυτοκίνητο και μου είπε πως, επειδή αυτό είναι 6 χρονών, θα πρέπει να πληρώσω εγώ το 20% του κόστους των ανταλλακτικών. Αυτή είναι καινούρια διάταξη, ίσχυε πάντα, ή μου είπε παπάτζες;Ετσι για σπασιμό, ζητα του νε ποιο νομο - υπουργικη αποφαση - αρθρο συμβολαιου, οτιδηποτε τελος παντων το βασιζει αυτο...
-
Το έχουμε ξαναγράψει .
Χρήση Νομικής Προστασίας .
**
Αγορά ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ . **Το κόστος είναι το ίδιο .
Όποιος θέλει πληροφορίες PM
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το πρόβλημα είναι πως η Anytime πια για να πάρεις την έκπτωση για την πιστωτική (5%), σου ζητάει πιστωτική και όχι χρεωστική ή prepaid. Και εγώ δεν έχω πιστωτική... Παίζει στις ανανεώσεις για 3 αυτοκίνητα, να την κάνω...
Εε μα για ηλίθιους ψάχνουν και θέλουν για ένα 5% να τους δώσω εξουσιοδότηση να τραβούν όποτε τους γουστάρει λεφτά από την κάρτα μου;
Δεν πάνε καλά οι άνθρωποι...
Ακόμα περιμένω το κούριερ ..... -
Ο πεθερός μου έχει το αυτοκίνητο στο συνεργείο και περιμένει τον πραγματογνώμονα της ΕΘΝΙΚΗΣ εδώ και 2 εβδομάδες για την εκτίμηση
Απ' ό,τι λέει ο πράκτορας, η καθυστέρηση οφείλεται στην υπόθεση με τις κομπίνες των πραγματογνωμόνων. Αληθεύει; Ή μήπως τον εμπαίζει ο πράκτορας; -
Scotch, και σε κοντινή μου περίπτωση το αμάξι έμεινε μέσα 10 ημέρες, ακριβώς για αυτό το λόγο, όπως του είπε ο πράκτορας της ασφαλιστικής.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ