-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Αν μπουν με AK-47 στο σπίτι σου, δικαιούσαι να τους ξαπλώσεις ή πρέπει να χρησιμοποιήσεις 'ισόποση' δύναμη και να τους αφήσεις πρώτα να σε πυροβολήσουν ;Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την οπλοκατοχή (όχι οπλοφορία), σε περίπτωση που πατήσουν το πόδι τους εντός οικίας-private property, δικαίωμα χρήσης θανατηφόρου δύναμης-deadly force, και μετά να δούμε πόσο μάγκες είναι τα αλβανάκια...
Υ.Γ
Τι να λέμε, τέτοιες εποχές σιγά μην επιτρέψουν την οπλοκατοχή οι κρατούντες, δεν είναι μ@λ@κες, απέναντι σε 100,000 άοπλο πλήθος μερικές χιλιάδες οπλισμένοι αστυνομικοί συνιστούν ανυπέρβλητη δύναμη, αν όμως κατέβαιναν στο Σύνταγμα 100,000 οπλοφόροι με άγριες διαθέσεις, ουδείς αστυνομικός δεν θα έπαιζε το κεφάλι του κορώνα-γράμματα για 1000 €.
Think about it.δεν ειναι ακριβως ετσι, γιατι αν τα αλβανακια που λες, ξερουν απο πριν οτι ισως βρουν καποιον οπλισμενο στο σπιτι, δε θα μπουν κλανωντας, θα μπουν πυροβολωντας
δε διαφωνω με την (νομιμη) οπλοκατοχη, αλλα δεν ειναι τοσο απλο το θεμα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αν μπουν με AK-47 στο σπίτι σου, δικαιούσαι να τους ξαπλώσεις ή πρέπει να χρησιμοποιήσεις 'ισόποση' δύναμη και να τους αφήσεις πρώτα να σε πυροβολήσουν ;
Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την οπλοκατοχή (όχι οπλοφορία), σε περίπτωση που πατήσουν το πόδι τους εντός οικίας-private property, δικαίωμα χρήσης θανατηφόρου δύναμης-deadly force, και μετά να δούμε πόσο μάγκες είναι τα αλβανάκια...
Υ.Γ
Τι να λέμε, τέτοιες εποχές σιγά μην επιτρέψουν την οπλοκατοχή οι κρατούντες, δεν είναι μ@λ@κες, απέναντι σε 100,000 άοπλο πλήθος μερικές χιλιάδες οπλισμένοι αστυνομικοί συνιστούν ανυπέρβλητη δύναμη, αν όμως κατέβαιναν στο Σύνταγμα 100,000 οπλοφόροι με άγριες διαθέσεις, ουδείς αστυνομικός δεν θα έπαιζε το κεφάλι του κορώνα-γράμματα για 1000 €.
Think about it.δεν ειναι ακριβως ετσι, γιατι αν τα αλβανακια που λες, ξερουν απο πριν οτι ισως βρουν καποιον οπλισμενο στο σπιτι, δε θα μπουν κλανωντας, θα μπουν πυροβολωντας
δε διαφωνω με την (νομιμη) οπλοκατοχη, αλλα δεν ειναι τοσο απλο το θεμα.
-
-edit-
-
Στις ΗΠΑ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη εδώ και αιώνες η οπλοκατοχή, αλλά αυτό δεν σταμάτησε ούτε τις ένοπλες ληστείες ούτε τις κακοποιήσεις και τους εκβιασμούς.Κάποιοι λένε ότι ίσως τους ενθάρρυνε μάλιστα.
A well regulated militia being necessary to the security of a free State, the right of the People to keep and bear arms shall not be infringed
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Στις ΗΠΑ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη εδώ και αιώνες η οπλοκατοχή, αλλά αυτό δεν σταμάτησε ούτε τις ένοπλες ληστείες ούτε τις κακοποιήσεις και τους εκβιασμούς.Κάποιοι λένε ότι ίσως τους ενθάρρυνε μάλιστα.A well regulated militia being necessary to the security of a free State, the right of the People to keep and bear arms shall not be infringed
με το μαχαίρι μπορείς να κόψεις την μπριζόλα, μπορείς να κόψεις χόρτα, μπορείς να κόψεις και το λαιμό του διπλανού σου.
Προσωπικά το θεωρώ τουλάχιστον άκυρο ως επιχείρημα το ότι αυξήθηκαν/ενθαρρύνθηκαν οι ένοπλες ληστείες κτλ.
Δηλαδή ο ληστής πώς έπρεπε να μπει?
Άοπλος και φωνάζοντας 'ήρθα να σας ληστέψω!δώστε μου τα λεφτά σας'?edit:
αυτό που ίσως μου φαίνεται λογικοφανές είναι πως οι ληστίες (σε σπίτια τουλάχιστον) θα είναι πιο... αποφασισμένες (όταν γίνονται) και θα τις κάνουν άνθρωποι που δεν τους νοιάζει αν θα τραβήξουν τη σκανδάλη, γιατί ξέρουν ότι μπορεί ο σπιτονοικοκύρης να έχει κι αυτός όπλο )
Συν του ότι λόγω αντίστασης (αυτών που τους ληστεύουν) θα υπάρξουν περισσότεροι θάνατοι (όχι ότι είναι πολύ καλύτερο το σενάριο του να ζεις και να έχουν βιάσει γυναίκα/κόρη σου ενώ ήσουν σπίτι ).Προσωπικά αυτό που μου τη σπάει είναι πως αυτη τη στιγμή πες ότι μπουκάρουν σπίτι σου. Δεν υπάρχει τρόπος/δυνατότητα να αμυνθείς ακόμα κι αν έχεις κουζινομάχαιρο δίπλα σου (ο άλλος έχει όπλο, εσύ τι θα κάνεις?θα το παίξεις chuck norris? )
-
εγω δεν καταλαβα το αλλο
υπαρχει ληστης στις ηπα που χαρηκε διοτι οι ιδιοκτητες πηραν οπλο? κρητικος ηταν? -
Αυτοι οι καποιοι κανουν λαθος. Η παρανομια της οπλοκατοχης ή/και της οπλοφοριας ποτε δεν θα σταματησει τον εγκληματια που εχει σκοπο να εισβαλλει στο σπιτι σου (γιατι εδω δεν εχουμε διαρρηξη, εχουμε εισβολη με κοσμο μεσα στο σπιτι = δεν σταματαω πουθενα), με οπλα στο χερι, αποφασισμενος να σε εκτελεσει αν αντισταθεις, επειδη ειναι μια ελαχιστη παρανομια μπροστα σε οσα εχει σκοπο να κανει.
Αντιθετως σταματαει τον νοικοκυρη απο το να εχει/κουβαλαει ενα οπλο το οποιο εχει ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ κ μονο, γιατι για αυτον μια κατηγορια/καταδικη για οπλοκατοχη/οπλοφορια θα ειναι καταστροφικη κ κατι μεγαλο στο μυαλο του.
Το πραγμα ειναι απλο, κ οπως το ειπε ο παραπανω: Αδεια οπλοκατοχης (κ οχι οπλοφοριας), κ δικαιωμα να ασχοληθεις με οποιον μπηκε μεσα στην ιδιοκτησια σου. Αυτο με την αντιστοιχια της σοβαροτητας των οπλων απο μονο του δεν λεει τιποτα, αν δηλαδη στην πεσουν 5 ατομα με λοστους κ εσυ εχεις καραμπινα, να μην μπορεις να τους πυροβολησεις επειδη εκεινοι εχουν λοστο κ εσυ καραμπινα?
ΥΓ1 Επειδη αναφερθηκε, ο Chuck Norris εχει στο σπιτι του καραμπινΕΣ κ κατι σε ημιαυτοματο, κ στις πορτες κ στα παραθυρα μια πινακιδα με φωτο καραμπινας κ την επιγραφη 'in this house we don't call the police'. Το εχει πει+δειξει ο ιδιος σε εκπομπη στο E!Entertainment.
ΥΓ2 Οσοι κοροιδευετε, για κοιταξτε τα αποτελεσματα του poll ως τωρα...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγώ όχι, εσύ και η οικογένειά σου μάλλον ναι...
Αν τους εξαφάνιζε μετά δεν θα είχε κανείς πρόβλημα και όλοι μας θα είμασταν ευτυχισμένοι!
Εγω το πλανο μου το εχω ετοιμο, για καθε ενδεχομενο. Ειμαστε 5 πολυκατοικιες με κοινο ακαλυπτο χωρο, εχω στην ιδιοκτησια μου αλλο ενα κλειστο κτιριο (ακατοικητο), κ υπαρχει κ ενα γιαπι πολυκατοικιας που εχει σταματησει να χτιζεται εδω κ 6 χρονια.
Εκτος αν καποιος απο εσας ειναι αρκετα βλακας ωστε να νομιζει οτι μετα την εκτελεση θα επαιρνα τηλ. την αστυνομια να τους πω τι εγινε
Δεν ξέρω πόσο βλάκας είμαι αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το πλάνο σου εκτοξεύει στο θεό τις πιθανότητές σου να καταδικαστείς για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.
Αν είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι με αυτό το πλάνο βελτιώνεις την κατάστασή σουδλδ εσύ τώρα πιστεύεις ότι θα καταφέρει ο kacey να φτάσει στο δικαστήριο
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Στις ΗΠΑ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη εδώ και αιώνες η οπλοκατοχή, αλλά αυτό δεν σταμάτησε ούτε τις ένοπλες ληστείες ούτε τις κακοποιήσεις και τους εκβιασμούς.Κάποιοι λένε ότι ίσως τους ενθάρρυνε μάλιστα.A well regulated militia being necessary to the security of a free State, the right of the People to keep and bear arms shall not be infringed
δεν ισχυει σε καμια περιπτωση η εναθαρρυνση!
κανεις δεν νιωθει πιο σιγουρος οταν ξερει πως παραβιαζοντας το σπιτι καποιου μπορει να βρεθει αντιμετωπος με ενα οπλο.το μονο που ειναι σιγουρο στην Ελλαδα ειναι οτι ολοι οι κακοποιοι εχουν οπλο, ενω οποιος θελει να προστατευει απο αυτους δεν μπορει να εχει (νομιμα)
-
Μια άδεια οπλοκατοχής για κυνήγι βγαίνει ευκολότατα
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μια άδεια οπλοκατοχής για κυνήγι βγαίνει ευκολόταταναι, αλλα σε πολλες καταστασεις ειναι πολυ δυσχρηστο ενα τετοιο οπλο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ1 Επειδη αναφερθηκε, ο Chuck Norris εχει στο σπιτι του καραμπινΕΣ κ κατι σε ημιαυτοματο, κ στις πορτες κ στα παραθυρα μια πινακιδα με φωτο καραμπινας κ την επιγραφη 'in this house we don't call the police'. Το εχει πει+δειξει ο ιδιος σε εκπομπη στο E!Entertainment. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ναι, αλλα σε πολλες καταστασεις ειναι πολυ δυσχρηστο ενα τετοιο οπλο.
Όσο δεν έχεις παιδιά στο σπίτι (που δε σκοπεύω να αποκτήσω κιόλας), είναι σχεδόν έτοιμο προς πυροβολισμό. Μόνο να οπλίσω θα χρειαστεί. Με μια μικρή εμπειρία σε κυνήγι, ή όπως στις ταινίες πήγαινε σε ένα βουνό και βάρα μπουκάλια, εξοικιώνεσαι εύκολα. Σαφώς είναι πιο δύσχρηστο από ένα απλό πιστόλι, αλλά καλύτερο από το τίποτα.
Πάντως αν δεν έχεις ξαναπυροβολήσει, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να το χρησιμοποιήσεις σε πανικό. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εγώ πάντως στις αποστασεις που συμβαίνουν αυτού του είδους οι εμπλοκές, εάν με σημαδευε πιστόλι θα φοβόμουν, καλάσνικοφ ακόμα περισσότερο, αλλά εάν με σημάδευε λειόκανο κυνηγητικό, θα έτρεμα.
Αλλά θα ξαναπώ πάλι ότι εάν πιάσεις όπλο πρέπει να είσαι αποφασισμένος να σκοτώσεις, αλλιώς το αφήνεις εκεί που βρίσκεται.
Και μην ακούσω κατι κουφά του τύπου 'εάν χρειαστεί θα ρίξω στα πόδια', γιατί ο ένοπλος και τραυματισμένος μπορεί άνετα να πατήσει αρκετες φορες την σκανδάλη, επομένως ανάλογα με το όπλο που διαθέτεις, πυροβολάς τοσες φορες όσες πιστεύεις ότι χρειάζονται, για να καταστεί άμεσα ανίκανος να το πράξει και μετα κοιτας το αποτέλεσμα.
Αντε όμως μετα να πείσεις τον δικαστήΕάν όμως είναι αοπλος αλλά κινηθεί προς τα σένα τι θα κάνεις σε κατάσταση έντασης και πιθανότατα πανικού; Η κλοπή ή ακόμα και η βιαιοπραγία, δεν είναι δυνατον να τιμωρείται με θάνατο.
Εν τω μεταξύ δεν είναι τόσο απλά τα πραγματα όπως στις ταινίες.
Στα Ελληνικά σπίτια με το μπετό και τα μάρμαρα, οι σφαίρες θα εξωστρακιστούν και θα κινδυνέψουν όλοι όσοι είναι παρόντες -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σε ολες τις περιπτωσεις μεσα σε σπιτι ειναι εντελως αχρηστη μια καραμπινα
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ακριβώς...όπως και οι αυστηρές ποινές φυλάκισης δεν περιόρισαν την εγκληματικότητα...βέβαια εκεί κάνανε κάτι ακόμα πιο ηλίθιο...απλά δημιουργήσανε νέες μεγαλύτερες φύλακές για να χωράνε τους συνεχώς αυξανόμενους φυλακισμένους!
Εγώ την γνώμη μου την είπα....τακτικές πρόληψης και όχι καταστολής! -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
ΥΓ1 Επειδη αναφερθηκε, ο Chuck Norris εχει στο σπιτι του καραμπινΕΣ κ κατι σε ημιαυτοματο, κ στις πορτες κ στα παραθυρα μια πινακιδα με φωτο καραμπινας κ την επιγραφη 'in this house we don't call the police'. Το εχει πει+δειξει ο ιδιος σε εκπομπη στο E!Entertainment.
Chuck Norris does not call the Police... they call Chuck Norris!
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Ναι ε? Πες το στον θειο μου..
ΥΓ Καλα, δεν μπορεις, εχει πεθανει εδω κ τρια χρονια. Πες το σε αυτους που μπουκαραν στο σπιτι του στον πρωτο οροφο πολυκατοικιας στη Σαρωνιδα (τεραστια παλια πολυκατοικια, μπροστα στην παραλιακη, μπροστα σε υπογεια πεζοδιαβαση απεναντι απο τα τρια νησακια της Σαρωνιδας). Η μονη μαλακια ειναι οτι ειχε ψιλα σκαγια μεσα, για πουλια.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ναι ε? Πες το στον θειο μου..
ΥΓ Καλα, δεν μπορεις, εχει πεθανει εδω κ τρια χρονια. Πες το σε αυτους που μπουκαραν στο σπιτι του στον πρωτο οροφο πολυκατοικιας στη Σαρωνιδα (τεραστια παλια πολυκατοικια, μπροστα στην παραλιακη, μπροστα σε υπογεια πεζοδιαβαση απεναντι απο τα τρια νησακια της Σαρωνιδας). Η μονη μαλακια ειναι οτι ειχε ψιλα σκαγια μεσα, για πουλια.
αμα ειχα ενα glock η κατι πιο extreme (για τα δεδομενα κλεφτη)κανα κλεμενο Mp5 μεχρι να σκοπευσεις με την καραμπινα εχω βγαλει μια γεμιστηρα προς το μερος σου
η καραμπινα ειναι καλη σε 'ανοιχτα σπιτια' αλλα σε σπιτια ελληνικα το πιο τρελο που μπορεις να εχεις ειναι καποιο υποπολυβολο -
220V στο πόμολο της πόρτας να μείνει εκεί ο καριόλης......και να λείπεις δε θα βρωμήσει
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.