-
Oπως λέει και η παροιμία:
Υπάρχουν καλύτερα πράγματα απο το sex, χειρότερα πράγματα απο το sex αλλα ΤΙΠΟΤΑ σαν το sex
Μια βόλτα με ενα WRC ή μια Enzo ή οποιοδήποτε αυτοκίνητο μπορεί να είναι συναρπαστική αλλα δεν θα έχει σίγουρα την αίσθηση που έχει η οδήγηση ενός πχ GSXR 600
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Oπως λέει και η παροιμία:Υπάρχουν καλύτερα πράγματα απο το sex, χειρότερα πράγματα απο το sex αλλα ΤΙΠΟΤΑ σαν το sex
Μια βόλτα με ενα WRC ή μια Enzo ή οποιοδήποτε αυτοκίνητο μπορεί να είναι συναρπαστική αλλα δεν θα έχει σίγουρα την αίσθηση που έχει η οδήγηση ενός πχ GSXR 600
Διαφωνω λιγο...
Κι ομως επιταχύνσεις επιπεδου μηχανης με αυτοκίνητο...!
Εεε οχι απλως συναρπαστική...! Εδω πιλοτους της f1 τους κανουν βολτα με WRC κ βγαινουν εξω με συναισθηματα ευφοριας...!
Ειπαμε αλλο η μηχανη, αλλα κ οι πλαγιολισθησεις σε δρομους περιορισμένης προσφυσης με 160+ κ δεντρακια γυρω γυρω... αλλο θεμα...!!!Τσπ δεν εχει τοση σημασια, οι λατρεις των 2τροχων κ 4τροχων παντα θα εχουν τις μικροδιαφωνείες τους σχετικα με το πιο προσφερει την μεγαλυτερη συγκινηση. Αλλα αυτο ειναι κ τελειως υποκειμενικο κ δεν μπορουμε με τιποτα να αφορισουμε τους 2τροχους αλλα ουτε κ τα αντιθετο.
Αλλωστε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...!
Παντως για την ζωη στα 300 μπορουν να σου μιλησουν αρκετοι αναβατες μηχανων κ ελαχιστοι οδηγοι αυτοκινητων...
-
Οι κίνδυνοι στους οποίους εκτίθεσαι με τη μηχανή είναι πολύ πιο πολλοί από αυτοί στους οποίους εκτίθεσαι με το αυτοκίνητο.
Και δε μιλάμε φυσικά για την περίπτωση που πηγαίνεις με 150-200-200+.
Τα δίτροχα (κακώς βέβαια) δεν τα υπολογίζει ο οδηγός ενός τετράτροχου οχήματος. -
Ο χρήστης nightmare_S16 έγραψε:
nass συμφωνω μαζι σου με μια μικρη αντιρηση.
Αμα επιλεγει η καταλληλη μηχανη για καθε διαδρομη δυσκολα θα βρεθει αμαξι να την ακολουθησει.
Δηλαδη σε μια κλειστη διαδρομη αμα επιλεξεις ενα supermotard δεν υπαρχει, πιστευω, αμαξι που να την ακολουθησει.Προφανώς ισχύει αυτό που λες. Ωστόσο η εν λόγω μηχανή θα πρέπει να έχει αναβάτη πολύ καλύτερο, αναλογικά, απ΄ ό,τι ο οδηγός του αυτοκινήτου και, το κυριότερο, με αμβλυμένη την αίσθηση του κινδύνου.
Βασικά αυτό που βλέπω με εμένα είναι πως σε στροφές όπου με το αυτοκίνητο περνάω τέρμα γκάζι, με τη μηχανή φοβάμαι και αφήνω.
Επίσης κάτι άλλο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η απαιτούμενη προσπάθεια: αν βάλεις ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή να πάνε 'κομμάτια' σε μια μεγάλη διαδρομή (πχ. Καλαμπάκα-Μέτσοβο-Ιωάννινα) είναι εξαιρετικά πιθανό ένα αυτοκίνητο να φτάσει νωρίτερα λόγω μόνο και μόνο κόπωσης του αναβάτη.
Κατα τα αλλα δεν πιστευω οτι η μηχανη κραταει λιγοτερο, ή φρεναει χειροτερα απο ενα σπορ αμαξι, απλα η μηχανη θελει γνωση και εμπειρια.
Συμφωνούμε. Βέβαια, και το αυτοκίνητο. Αλλά η μηχανή αναλογικά περισσότερη. Και το κακό είναι πως με το αυτοκίνητο μπορεί να πάει γρήγορα κανείς όταν έχει αποκτήσει τη γνώση και την εμπειρία, δηλ. μετά από μερικά χρόνια, ενώ με τη μηχανή όταν έχει κανείς τη γνώση και την εμπειρία ίσως να μην μπορεί πια από άποψη φυσικής κατάστασης.
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Σαν λατρης των 4 τροχων ομως υποστηριζω πως τ αυτοκινητα στριβουν κ φρεναρουν καλυτερα.Θα συμφωνήσω στο στρίβουν, υπό προϋποθέσεις βέβαια, αλλά όχι και στο φρενάρουν. Οι μοντέρνες street έχουν απίστευτα φρένα, απλά πρέπει να είναι κανείς 'μάστορας' για να τα χρησιμοποιήσει σωστά. 4-πίστονα brembo σε διπλούς 330mm δίσκους έχουν απόδοση που δεν βρίσκεις σε αυτοκίνητο, εκτός αν μιλάμε για Enzo.
Όσο για την κόντρα εκείνου του Sierra (αλήθεια, τι εργαλείο είναι αυτό) με την R1, θα ήθελα να τη δω ξανά με το καινούριο μοντέλο της Yamaha. 180hp σε 175kg μηχάνημα, λογικά απλά 'δεν παίζονται'.
Το να λέω ότι η τάδε μηχανή είναι προτιμότερη από όλα τα αυτοκίνητα επειδή έχει 0-200 σε Χ sec είναι το ίδιο άτοπο με το να πω ότι ένα αεροπλάνο είναι ακόμη καλύτερο επειδή έχει Χ/2 sec...
Ξέρεις βέβαια ότι το x/2 για τα αεροπλάνα δεν ισχύει πάντοτε, έτσι; Ειδικά στα πρώτα μέτρα, κάποιες superbikes, όπως και ορισμένα υπεραυτοκίνητα είναι πιο γρήγορες και από μαχητικά. Ε, μετά τα πρώτα 400-500 μέτρα ξεφεύγει βέβαια το ζήτημα.
Λοιπόν, εγώ έχω οδηγήσει ένα φτωχό 250-άρι RGV δίχρονο ενός φίλου μου. Άλλη αίσθηση. Παλιότερα είχα κάνει μερικά μέτρα πάνω σε ένα GSX-R7500, το πρώτο με το SRAD, αλλά ήταν κυριολεκτικά 'κάποια μέτρα' με πρώτη και δεύτερη μόνο. Δεν πήγα παραπάνω. Επίσης, έχω οδηγήσει και Rover 6.20 με 200 ίππους και 0-100 σε 6,9 (όχι και άσχημα για καθημερινό αυτοκίνητο, έτσι; ) και σας λέω ότι ακόμα και το RGV είναι άλλη κ@ύλα. Τώρα που έχω το FIESTA μου, ετοιμάζω αγορά μηχανής. Θεωρώ τα 1000-άρια τρομερά μηχανήματα και εκτός των ορίων μου, ανάλογα περιττά εξάλλου όσο και τα αμάξια με τα τρελά γκάζια. Ένα 600-άρι λοιπόν, πιθανότατα το CBR που θα βγαίνει τότε γιατί το R6 είναι πολύ μικρό για το μέγεθός μου. Έτσι, για να ζήσουμε άγρια όσο ακόμα μας παίρνει! [/code]
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Λοιπόν, εγώ έχω οδηγήσει ένα φτωχό 250-άρι RGV
'φτωχό' το Αρ-τζε-βε, αλλα αρρωστημένο το γκάζι του... Έχω οδηγήσει και συνοδηγήσει το 'Γ' ενός φίλου και έπαθα πλάκα.... ξερογκαζιά με τετάρτη και.... καντήλι
Όσο με φοβίζουν οι μηχανές, τόσο πόρωση είναι το γκάζι τους όμως... Αν περίσσευαν τα φράγκα, θα είχα σίγουρα ένα Fazer-άκι να κάνω τη δουλειά μου... Πολύ ισορροπημένο μηχανάκι, καλά στημένο και με το μοτέρ του R6 που 'δαγκώνει'
Σπύρος
-
Η σημαντικοτερη διαφορα ειναι οτι στην μοτοσυκλετα συμμετεχεις με ολες σου τις αισθησεις και με ολοκληρο το σωμα σου.Η παραμικρη μεταβολη βαρους,επιφερει το αντιστοιχο αποτελεσμα,κατι που δεν ισχυει στο αυτοκινητο.
Αισθανεσαι πιο ενεργος οδηγος στην μοτοσυκλετα.
Ετσι πιστευω... -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
saba τί ήτανε το μηχανάκι, multistrada ?Φίλε ΙΚΕ, ο μικρός Sabas έχασε το φως του. Δεν πείσθηκα για τίποτε, το ήξερα αλλά απλά δεν το είχα βιώσει. Το μηχανάκι ήταν ένα on-off της Aprilia, 1000άρι. Δε θυμάμαι όνομα, πάντως το παλικάρι το πήρε 11500Ε, αν αυτό σε βοηθάει να καταλάβεις ποιο είναι. Ξέρεις ποιο παλικάρι, έτσι; Hints: τουμπαρισμένο Autobianchi (δις) + Vitara, μπιέλα στην 164 Turbo του πατέρα του. Ελπίζω ο Θεός να τον προσέχει και να μην πάθει τίποτα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επίσης κάτι άλλο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η απαιτούμενη προσπάθεια: αν βάλεις ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή να πάνε 'κομμάτια' σε μια μεγάλη διαδρομή (πχ. Καλαμπάκα-Μέτσοβο-Ιωάννινα) είναι εξαιρετικά πιθανό ένα αυτοκίνητο να φτάσει νωρίτερα λόγω μόνο και μόνο κόπωσης του αναβάτη.Σε αυτο συμφωνω απολυτα μαζι σου. Η κουραση αλλα και ο τροπος οδηγησης μιας μηχανης σε αναγκαζουν σε συχνες στασεις. Ασε που η αυτονομια των supersport σε ρυθμους τερμα γκαζι ειναι αστεια. Για παραδειγμα με τη μηχανη Πατρα-Αθηνα με τη μηχανη το εκανα μιαμιση ωρα (με μια σταση ενδιαμεσα για βενζινη) και με το rallye το κανω μια ωρα και 40 λεπτα χωρις να πηγαινω ταπα παντου και παντα.
Συμφωνούμε. Βέβαια, και το αυτοκίνητο. Αλλά η μηχανή αναλογικά περισσότερη. Και το κακό είναι πως με το αυτοκίνητο μπορεί να πάει γρήγορα κανείς όταν έχει αποκτήσει τη γνώση και την εμπειρία, δηλ. μετά από μερικά χρόνια, ενώ με τη μηχανή όταν έχει κανείς τη γνώση και την εμπειρία ίσως να μην μπορεί πια από άποψη φυσικής κατάσταση.
Ναι ρε nass ετσι ειναι. Κοιτα που τα καλα γκαζια δε θα προλαβω να τα βαλω στο χερι.
Ευτυχως ακομα ειμαι σε ενα ενδιαμεσο σταδιο. Οσο το σκεφτομαι δισταζω λιγο, αλλα μολις αρχισουν να κυλανε οι ροδες τοτε ... ειμαι αλλου. -
Θέλω να σχολιάσω διάφορα που είπατε ορισμένοι, καλοπροαίρετα πάντα.
Το αυτοκίνητο αναμφισβήτητα έχει καλύτερη παθητική ασφάλεια. Σίγουρα ένα τρακάρισμα στα 150 με αυτοκίνητο θα σε τραυματίσει -ίσως και μοιραία, όπως πολύ σωστά είπατε, αλλά στην πόλη ένα τρακάρισμα με μηχανή με 50 χλμ/ω δεν είναι το ίδιο με το να είσαι με ένα αυτοκίνητο και να πέσει κάποιος πάνω σου με 50χλμ.
Είπε κάποιος ότι έχει και καλύτερη ενεργητική ασφάλεια. Ενεργητική ασφάλεια είναι το κάτα πόσο μπορείς να αποφύγεις το τρακάρισμα. Άρα φίλε μου έκανες λάθος, σε γενικές γραμμές οι μηχανές έχουν καλύτερη ενεργητική ασφάλεια.
Απο κει και πέρα, δε νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση. Όπως σοφά είπατε, το καλύτερο είναι ο συνδιασμός των δύο.
Φιλικά. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Είπε κάποιος ότι έχει και καλύτερη ενεργητική ασφάλεια. Ενεργητική ασφάλεια είναι το κάτα πόσο μπορείς να αποφύγεις το τρακάρισμα. Άρα φίλε μου έκανες λάθος, σε γενικές γραμμές οι μηχανές έχουν καλύτερη ενεργητική ασφάλεια.Δηλαδή με τη μηχανή, όπου εκτός από τα να φρενάρεις και να στρίβεις για να αποφύγεις κάτι/κάποιον, πρέπει να έχεις και καλή ισορροπία και την απαιτούμενη πρόσφυση για να μην σωριαστείς κάτω, έχεις περισσότερες δυνατότητες αποφυγής του ατυχήματος?
Μήπως εννοείς ότι λόγω μικρότερου μεγέθους μια μηχανή μπορεί απλά να 'ξετρυπώσει' πιο εύκολα από μια δύσκολη στιγμή?
-
Ναι, αυτό εννοώ, ότι λόγω του μεγέθους και λόγω του μικρότερου βάρους, έχεις τη δυνατότητα να αποφύγεις κάτι είτε με ελιγμούς, είτε με τα πιο δυνατά φρένα που μια μεσσαία μηχανή έχει από ένα μεσσαίο αυτοκίνητο, είτε με το γκάζι, που πάλι έχεις πλεονέκτημα λόγω του χαμηλότερου βάρους κ του μικρότερου όγκου.
Έπειτα, ούτε και το μέσο αμάξι θα το μαζέψεις αν σου έχει ήδη φύγει, αν δεν έχεις καλή πρόσφυση. Και έχεις να μαζέψεις μεγαλύτερο όγκο και βάρος. Όσο για την ισορροπία, δε μιλάμε για παπάκι, μιλάμε για μηχανή. Να μην αναφέρω την ορατότητα που είσαι σε σαφώς καλύτερη μοίρα πάνω σε μία μηχανή.
Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά, και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Γι'αυτό το θέμα είναι να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά είτε οδηγάς δίκυκλο είτε αυτοκίνητο.
CAR vs BIKES