-
Επειδή θα αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πόσο κοστίζει ένας έλεγχος του αυτοκινητου; Πόσο περίπου παίρνει ένας μηχανικός για να ελέγξει το αυτοκίνητο με όλα τα ειδικά συστήματα που χρησιμοποιεί;
Και μια διευκρίνιση: αν απλά το δει το αμάξι, χωρίς συστήματα, πόσο πιστεύετε είναι λογικό να μου πάρει;
Γιατί σκέφτομαι αν κάποιο αυτοκίνητο είναι περασμένο κτεο και έχει εγγράφως όλα τα σερβις του στην ώρα τους πρόσφατα, απλά να πω κάποιον να το ρίξει μια ματιά, να το οδηγήσει κλπ και να μου πει την άποψη του, πριν το αγοράσω. Πόσο είναι λογικό να μου ζητήσει;
Ρωτάω μην με πιάσει κορόιδο... -
Επειδή θα αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πόσο κοστίζει ένας έλεγχος του αυτοκινητου; Πόσο περίπου παίρνει ένας μηχανικός για να ελέγξει το αυτοκίνητο με όλα τα ειδικά συστήματα που χρησιμοποιεί;
Και μια διευκρίνιση: αν απλά το δει το αμάξι, χωρίς συστήματα, πόσο πιστεύετε είναι λογικό να μου πάρει;
Γιατί σκέφτομαι αν κάποιο αυτοκίνητο είναι περασμένο κτεο και έχει εγγράφως όλα τα σερβις του στην ώρα τους πρόσφατα, απλά να πω κάποιον να το ρίξει μια ματιά, να το οδηγήσει κλπ και να μου πει την άποψη του, πριν το αγοράσω. Πόσο είναι λογικό να μου ζητήσει;
Κάπου στο 50άρικο είναι καλά.
-
50 με όλους τους καθορισμένους ελέγχους σε συνεργείο, έτσι;
-
φιλε μου αν ειναι σωστος επαγγελματιας δεν πρεπει να σου ζητησει φραγκο,διοτι θα σε κρατησει για πελατη στη συντηρηση.επελεξε ενα εξουσιοδοτημενο της μαρκας αυτοκινητου που θα επιλεξεις,ελεχξε το σε 2 μηχανικους.οπωσδηποτε και σε φανοποιο.οπωσδηποτε να το οδηγησεις και εσυ το αυτοκινητο.το σημαντικοτερο ειναι να μην εχει φαει τρακαρισμα στο σασσι.μην εμπιστευεσε τα βιβλια σερβις και κτεο γιατι ευκολα φτιαχνονται.
-
Αν ζητήσει χρήματα δείχνει οτι τον ενδιαφέρει το ευκαιριακό κέρδος - η ''αρπαχτή'', οπότε εγώ δεν θα ξαναπήγαινα.
Δεν πρεπει να σου πάρει μια ,και έτσι έχει μεγάλες πιθανότητες να σε κάνει πελάτη. -
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
φιλε μου αν ειναι σωστος επαγγελματιας δεν πρεπει να σου ζητησει φραγκο,διοτι θα σε κρατησει για πελατη στη συντηρηση.επελεξε ενα εξουσιοδοτημενο της μαρκας αυτοκινητου που θα επιλεξεις,ελεχξε το σε 2 μηχανικους.οπωσδηποτε και σε φανοποιο.οπωσδηποτε να το οδηγησεις και εσυ το αυτοκινητο.το σημαντικοτερο ειναι να μην εχει φαει τρακαρισμα στο σασσι.μην εμπιστευεσε τα βιβλια σερβις και κτεο γιατι ευκολα φτιαχνονται.Αν ζητήσει χρήματα δείχνει οτι τον ενδιαφέρει το ευκαιριακό κέρδος - η ''αρπαχτή'', οπότε εγώ δεν θα ξαναπήγαινα.
Δεν πρεπει να σου πάρει μια ,και έτσι έχει μεγάλες πιθανότητες να σε κάνει πελάτη.Δεν έχεις και άδικο... Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!!
-
Aν το πας σε εξουσιοδοτημενο σιγουρα θα ζητησουν καποιο ποσο για ελεγχο μτχ....δεν θα σου ζητησει λογικα ενα συνοικιακο εξειδικευμενο συνεργειο οπου εκει πραγματι θα θελει να σε εχει πελατη και μετα...το θεμα ειναι αν εχει ολα τα απαραιτητα διαγνωστικα
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Aν το πας σε εξουσιοδοτημενο σιγουρα θα ζητησουν καποιο ποσο για ελεγχο μτχ....δεν θα σου ζητησει λογικα ενα συνοικιακο εξειδικευμενο συνεργειο οπου εκει πραγματι θα θελει να σε εχει πελατη και μετα...το θεμα ειναι αν εχει ολα τα απαραιτητα διαγνωστικαΜάλιστα. Ευχαριστώ για την απάντηση.
-
Αν δεν έχεις δικό σου μηχανικό και φανοποιό, φρόντισε τουλάχιστον να μην είναι γνωστός του πωλητή ή του έμπορα. Καλό είναι να το πας για έλεγχο μόνος σου. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τουλάχιστον φρόντισε να μην πεις εκ των προτέρων που θα το πας, ειδικά αν μένεις σε μικρή πόλη. Σου μιλάω εκ πείρας. Επίσης, αν πας για έλεγχο σε αντιπροσωπεία και πληρώσεις, να ζητήσεις γραπτή έκθεση για τα αποτελέσματα του ελέγχου.
-
Καλοκαίρι 2024
ένας στον Κολωνό, χρέωσε 30€ με απόδειξη: ράμπα, χωρίς βόλτα
ένας στο Καπανδρίτι, χρέωσε 60€ χωρίς απόδειξη: ράμπα και βόλτα
ζητήστε συγκεκριμένους ελέγχους (googleάρετε, έχει πλέον αρκετά εξειδικευμένα) κ τί κόστος θα έχει
+ρωτήστε αν θα μπορεί να σας τα γράψει σε χαρτίκαλή τύχη
-
Θεσσαλονίκη ζήτησε 100€ για ότι θέλεις όπου θέλεις. Αφαιρούνται αν αγοραστεί το αυτοκίνητο
-
@panos2171 said in Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου:
Θεσσαλονίκη ζήτησε 100€ για ότι θέλεις όπου θέλεις. Αφαιρούνται αν αγοραστεί το αυτοκίνητο
Τι εννοεις? να πληρωσεις τον πωλητη για ελεγχο?
-
Έμπορος για να το πας όπου θες.
-
Καινουργια απατεωνια? Με ποια δικαιολογια το χρεωνει?
-
@imr said in Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου:
Γιατί αν δεν χρέωνε θα του έκαναν βόλτα το αυτοκίνητο σε όλα τα συνεργεία και μπορεί να έχανε τον πραγματικό πελάτη που δεν θα το έβρισκε στην έκθεση του, επειδή το είχαν πάει βόλτα.
Και εδώ οι έμποροι, σου λένε φέρε τον μηχανικό μου στο μαγαζί μου να το ελέγξει εδώ.
-
@imr said in Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου:
Σωστοτατη πρακτικη αν το αυτοκινητο ειναι στην κατασταση που το περιγραφει στην αγγελεια του.
-
Πως μπορεί ένας μηχανικός να ελέγξει στο «ύπαιθρο» ένα αυτοκίνητο;
-
@bassstarlet said in Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου:
Πως μπορεί ένας μηχανικός να ελέγξει στο «ύπαιθρο» ένα αυτοκίνητο;
Μπορει να δει πλαισιο και καποια βασικα σημεια που θα ακυρωσουν την επιλογη ή θα την προχωρησουν στο επομενο σταδιο.
Κόστος ελέγχου αυτοκινήτου