-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Ξεμπερδέψτε ορισμένοι τα πράγματα μέσα στα κεφάλια σας !!!!
Δεν μπορείς να φέρεσαι σε όλους με τον ίδιο τρόπο!!!!
Αλλιώς θα φερθείς στον 40ρη μ@λακα,αλλιως στον 80ρη,αλλιως σε μια γυναίκα ,και αλλιώς σε ένα παιδί!!!
Δεν ειναι όλα ίσιωμα, γιαυτό έχουμε την λογικη !! Για να ξεχωριζουμε και να κρινουμε τις καταστασεις ανα περίπτωση ξεχωριστά, και να λειτουργούμε όχι σαν αυτόκλητοι τιμωροί και επικίνδυνοι για την δημοσιά ειρήνη ,αλλά σαν ώριμοι ενήλικες που μπορούν να συνυπάρξουν με άλλους ανθρώπους ακόμα και αν δεν ειναι ''τέλειοι'' σαν κ εμάς.
Είστε σοβαροί που θα χειροδικήσετε σε 12χρονο παιδί επειδή έκανε βλακεία στον δρόμο με το ποδήλατο του?
Τι άλλο θα ακούσουμε εδωμεσα!!Η τάξη πρέπει να προστατευεται και από τους πολίτες. Η λογική σου(και πολλών άλλων) μας έφερε στο σημείο τα ελληνόπουλα να είναι μακράν τα πιο κακομαθημένα παιδιά στην Ευρώπη. Αν ΔΕΝ μπορείς να το δεις αυτό, πιθανόν είσαι της ίδιας κατηγορίας ανθρώπου ή απλά κλείνεις τα μάτια και κρύβεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί γιατί 'κάποιος άλλος θα ασχοληθεί'.
-
Τα πιο κακομαθημενα και τα πιο πουτσωμενα απο ολες τις αποψεις..
Αλλα ξεχασα , εδω εχουμε ηλιο..
Οσο για τη ταξη, υπαρχουν νομοι γιατι αν καποιος θελησει στη συνεχεια να προστατεψει το παιδι του, σιγουρα θα ειναι πολυ πιο τσαντισμενος απο σενα που θιχτηκες απο ενα 12χρονο
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Θυμισέ μου... το 12 χρονο ήταν στο πδήλατο ή οδηγούσε το αυτοκίνητο;
Μπουχαχαχαχαχα. Γελασαμε αστειατορα.
μιλας για 12χρονο, ελεος δηλαδη
περα απο το οτι μπορεις να βρεις παρα πολυ ασχημα το μπελα σου αμα χτυπησεις μικρο παιδακι δε μπορω να καταλαβω πώς γινεται να θυμωσεις με ενα μικρο παιδακι
δηλαδη τα δικα σου παιδια αν εκαναν μαλακιες οπως τα περισσοτερα σε αυτη την ηλικια τι θα εκανες, θα τα στελνες στο νοσοκομειο?
ή θα τα ειχες στρατιωτακια και θα τους εδινες το οκ να ξεσπανε μονο σε οποιον τα στραβοκοιταξει?
α) ε και? Τι σημαινει αυτο? Οταν βγαζει γλωσσα ενω εκανε μλκια κ το παιζει γαμαω ειναι μεγαλυτερο, οταν ειναι να τα ακουσει ξαναγινεται 12χρονο?
β) Μπορω να θυμωσω με οποιονδηποτε. Γιατι ο οποιοσδηποτε σε αυτη τη χωρα εχει μαθει να του ρεει η μαγκια απο τα μπατζακια ΕΠΕΙΔΗ κανεις δεν του λεει τιποτα.
γ) Τα δικα μου τα παιδια θα φροντισω να εχουν μια διαγωγη. Εγω γιατι δεν εκανα τετοιες μαλακιες οταν ημουν μικρος? Τοσο δυσκολο ειναι?
12χρονα ηταν κ αυτα που εγραφε ο avel πριν μερικα χρονια οτι ΕΠΙΤΗΔΕΣ καθονταν μεσα στην μεση του δρομου ενω πλησιαζαν οχηματα, κ εβριζαν οποιον δεν γουσταρε να καθεται να τα περιμενει, 12χρονα ηταν κ αυτα που μου εφτυναν τα τζαμια του μαγαζιου, βριζοντας (κ τα οποια ουτε καν ηξερα ή με ηξεραν κ ποτε δεν ειχα ενοχλησει) καθε φορα που περναγαν απ'εξω μεχρι που μια μερα τα πετυχα ενω επεστρεφα με το μηχανακι, τα προλαβα κ τα ξεχεσα τοσο πολυ που ο ενας κατουρηθηκε πανω του. Απο τοτε δεν εχουν ξαναερθει.
Αυτα τα 12χρονα ειναι που σε μια δεκαετια απο τωρα θα μπαινουν 4 μαζι σε ενα αυτοκινητο κ θα μαλακιζονται επιτηδες ωστε να προκαλεσουν, κ θα δερνουν οποιον δεν το δεχεται, οπως τα μοσχαρια στο αλλο τοπικ. Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβαιτε?
Ωραία τα λέτε όλα εσείς οι παιδαγωγοί αλλά αν έπεφτε στον kacey και χτυπούσε στο κεφάλι άσχημα τι θα λέγατε;
Αντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας και δεν κατάλαβα από πότε όταν κάποιος θυμώνει με μια λαμακία μικρού που κυκλοφορεί όμως σε δημόσιο δρόμο με πολλούς κινδύνους είναι άξιος κοροϊδίας και ειρωνείας;
Βουτήξτε κ εσείς την γλώσσα στο μυαλό σας. Δεν θα τον σαπίσει στο ξύλο αλλά ότι θα τα ακούσει είναι δεδομένο ώστε να μην την ξανακάνει αν βέβαια θέλει να πεθάνει από γηρατειά και όχι από τις ρόδες κάποιου αθώου οδηγού.Μακαρι να επεφτε πανω μου κ να με πληρωνε (αυτο: http://www.ebuyer.com/product/183959ειναι παντα μεσα στο αυτοκινητο κ καταγραφει, να εισαι σιγουρος οτι η οικογενεια του θα μου εφτιαχνε κ τον προφυλακτηρα). Ισως ετσι να μαθαινε οτι δεν μπαινουμε τυφλα σε μονοδρομους, οτι ο δρομος δεν ειναι παιδικη χαρα, κ οτι δεν πουλαμε μαγκια οταν εχουμε κανει μλκια.
Αλλιώς θα φερθείς στον 40ρη μ@λακα,αλλιως στον 80ρη,αλλιως σε μια γυναίκα ,και αλλιώς σε ένα παιδί!!!
Δεν ειναι όλα ίσιωμα, γιαυτό έχουμε την λογικη !! Για να ξεχωριζουμε και να κρινουμε τις καταστασεις ανα περίπτωση ξεχωριστά, και να λειτουργούμε όχι σαν αυτόκλητοι τιμωροί και επικίνδυνοι για την δημοσιά ειρήνη ,αλλά σαν ώριμοι ενήλικες που μπορούν να συνυπάρξουν με άλλους ανθρώπους ακόμα και αν δεν ειναι ''τέλειοι'' σαν κ εμάς.
Είστε σοβαροί που θα χειροδικήσετε σε 12χρονο παιδί επειδή έκανε βλακεία στον δρόμο με το ποδήλατο του?
Τι άλλο θα ακούσουμε εδωμεσα!!1ον, συμφωνουμε. Αλλα πρεπει να μου πεις ΤΙ να κανω στο 12χρονο (οχι επειδη εκανε μλκια, αλλα επειδη εβγαλε γλωσσα οταν μονος του πηγε να τσακιστει πανω μου). Απαντησεις του τυπου 'δεν του κανεις τιποτα κ τον αφηνεις να συνεχισει να κανει τα ιδια' δεν γινονται δεκτες.
2ον δεν με ενδιαφερει ουτε η μλκια που εκανε στον δρομο (την οποια θα καταλαβαινα, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη ειναι παιδι), ουτε η προσωπικη του ασφαλεια. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι οτι οι μαλακιες πληρωνονται, κ οτι η αυθαδεια οταν εισαι φαουλ, κοστιζει.
3ον Ποσως με νοιαζει η δημοσια ασφαλεια. Δεν βριζω καποιον επειδη περασε με κοκκινο οταν εγω ημουν σε αλλο δρομο.
Τελος, δεν ειπα να το σαπισουμε κ στο ξυλο. Αλλα οτι χεστηκε απο τον φοβο του, ε χεστηκε.
Η τάξη πρέπει να προστατευεται και από τους πολίτες. Η λογική σου(και πολλών άλλων) μας έφερε στο σημείο τα ελληνόπουλα να είναι μακράν τα πιο κακομαθημένα παιδιά στην Ευρώπη. Αν ΔΕΝ μπορείς να το δεις αυτό, πιθανόν είσαι της ίδιας κατηγορίας ανθρώπου ή απλά κλείνεις τα μάτια και κρύβεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί γιατί 'κάποιος άλλος θα ασχοληθεί'.
Μπααα, τα Αγγλακια τα εχεις δει? Μακραν χειροτερα. Αλλα κ εκει ειχαμε αναλαβει δραση μαζι με τους (Αγγλους, κοιτα να δεις που δεν εχω μονο εγω τετοιες αποψεις) συγκατοικους κ μας ειχαν αφησει ησυχους
Οσο για τη ταξη, υπαρχουν νομοι γιατι αν καποιος θελησει στη συνεχεια να προστατεψει το παιδι του, σιγουρα θα ειναι πολυ πιο τσαντισμενος απο σενα που θιχτηκες απο ενα 12χρονο
Καλως να ορισει...
ΥΓ Εχετε πολυ πλακα. Οι ιδιοι που σε καποια τοπικ με ανεβοκατεβαζετε μαλακα, σε αλλα τοπικ συμφωνειτε απολυτα με αυτα που λεω. Κοινως, ο καθενας οτι του κ@υλωσει ειμαστε...
-
Ο χρήστης kostaskg έγραψε:
Τι άλλο θα ακούσουμε εδωμεσα!!Η τάξη πρέπει να προστατευεται και από τους πολίτες. Η λογική σου(και πολλών άλλων) μας έφερε στο σημείο τα ελληνόπουλα να είναι μακράν τα πιο κακομαθημένα παιδιά στην Ευρώπη. Αν ΔΕΝ μπορείς να το δεις αυτό, πιθανόν είσαι της ίδιας κατηγορίας ανθρώπου ή απλά κλείνεις τα μάτια και κρύβεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί γιατί 'κάποιος άλλος θα ασχοληθεί'.
Για ποια τάξη μιλάς ? Η αυτοδικία δεν ειναι ταξη ,ειναι αταξία, πόσο δε μάλλον οταν εφαρμόζεται σε ανηλίκους για συμμόρφωση!!
Η λογική του να μην δέρνουμε οποιο 12χρονο μας νευριάσει στον δρόμο ,ειναι που κάνει τα Ελληνοπούλα κακομαθημένα ?
Παράξενη αντίληψη περί διαπαιδαγώγησης έχεις.
Άλλωστε τι να λεμέ τώρα?...Η παρακάτω δημοσίευση σου, τα λέει όλα..
.>Μια σφαλιάρα να γυρίσει δέκα σβούρες και το ποδήλατο κάτω από τις ρόδες. -
Προτεινε δικια σου λυση για να μην ξαναβγαλει γλωσσα οταν εχει κανει μλκια.
-
Δεν είμαι για να κάνω τον παιδαγωγό στο κάθε τσογλάνι. Ούτε θέλω αλλά ούτε έχω την εκπαιδευση/υπομονή να ασχοληθώ. Γι'αυτό υπάρχουν οι δάσκαλοι και οι γονείς.
Δεν είπα να δέρνουμε όποιον κάνει μαλακία. Είπα να δέρνουμε όποιον κάνει μαλακία και ζητάει και τα ρέστα επειδή έτσι του έμαθε ο μαλάκας ο πατέρας του και η μλκισμένη η μάνα του. Οκ;
Επίσης να προσθέσω, για τον φίλο που είπε τι θα μου κάνουν οι γονείς του. Οι γονείς του λοιπόν θα κάτσουν να ακούσουν τι μλκιες κάνει το βλαστάρι τους και αν δω ότι ντρέπονται ειλικρινά για την συμπεριφορά του(όπως κάθε φυσιολογικός γονιός θα έκανε στην θέση τους) τότε θα κατεβάσω τους τόνους και θα τους μιλήσω ανθρώπινα. Αν δω ότι το μήλο έπεσε κάτω απ'την μηλιά ε τότε τα λόγια είναι περιττά.
Ενναλακτικά να πω ότι θα πάρουν φόρα και θα μου....
-
@kacey :Αφου λοιπον συμφωνουμε στο...''Δεν μπορείς να φέρεσαι σε όλους με τον ίδιο τρόπο!!!'' τότε θα συμφωνήσουμε και στο οτι έπρεπε να του κανεις έντονη παρατήρηση, και με έντονο ύφος να του εξηγούσες την βλακεία του.
Σε ακραίες περιπτώσεις που συνεχίζει να σε ειρωνεύεται και να αυθαδιάζει ,βρίσκεις τους γονείς του (από τη γειτονιά ) και τους αναφέρεις το περιστατικό.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν χειροδικείς ,και δεν το τρομάζεις για να χεστει απάνω του.
Εύχομαι τα παιδιά σου να έχουν καλή διαγωγή και να μην κάνουν αταξίες ,θα ειναι όμως παιδιά και κάποια στιγμή όσο και να τα προσεχείς ,όσο καλής ''πάστας'' και να ειναι, θα την κάνουν την αταξία .Φαντάζεσαι τότε να σου έρθουν χτυπημένα και κλαμένα γιατί τα έδειρε ένας περαστικός που τον ενόχλησαν ? Δέν θέλεις ούτε εσυ να ξέρεις ποια θα μπορούσε να ήταν η αντίδραση σου.
Στην τελική, αν είμαστε αυστηροί πρώτα στους εαυτούς μας,τότε οι αντιδράσεις μας προς τους άλλους θα είναι καλύτερες. -
Εγω λοιπον που του εκανα 'εντονη παρατηρηση', αλλα τοσο εντονη που καρατρομαξε κ του κοπηκε η μιλια*, ειμαι εντος πλαισιων?
Επισης, να εισαι σιγουρος οτι τα παιδια μου θα κανουν αταξιες, αλλα θα εχουν καλη διαγωγη. Το ενα δεν αποκλειει το αλλο γιατι δεν ειναι ταυτοσημη η διαγωγη με την απουσια αταξιας. Κ το προβλημα μου εμενα δεν ειναι με την αταξια, αλλα με την διαγωγη.
Θα εχουν καλη διαγωγη γιατι δεν χρειαζεται πολλα για να το πετυχεις, απλα να σε νοιαζει να εχουν, κ 2ον να μην εχεις κομπλεξ του τυπου 'ποιος εισαι εσυ που κανεις παρατηρηση στον γιοκα μου' οπως ο καθε νεοελληνας κομπλεξικος καραγκιοζης που θα σου ζητησει τα ρεστα επειδη μαλωσες (οχι εδειρες, μαλωσες) τον κανακαρη του.
- 'τοσο εντονη ωστε να του κοπει η μιλια κ να χεστει πανω του', ωστε να του κοπει μαχαιρι το υφακι, να καταλαβει οτι δεν τον παιρνει να το παιζει γαμικος κ κυριως να μην τολμησει να απαντησει. Γιατι αν απαντουσε ξανα κ ελεγε κανα 'ρε αντε γαμησου' οπως εχουν μαθει να λενε εδω στις γειτονιες μας, θα ειχαμε αλλες διαδικασιες.
-
@kostazg
Αν μου φερεις το παιδι απο το αυτι επειδη σου εκανε κατι σοβαρο (σου πεταξε μια πετρα στο αυτοκινητο, οχι επειδη σου αντιμιλησε ή δεν ξερει τον κοκ... ) και βεβαια δε θα σου πω τιποτα , θα σε αποζημιωσω και θα σου πω και 10 συγγνωμη
(Και φυσικα θα το τιμωρησω το μαλακισμενο )Αν το χτυπησεις μαλλον θα βρεθεις με κατι καρφωμενο επανω σου γιατι εγω δεν καθομαι να παιζω ματσολες ,ουτε ειμαι φουσκωτος αναβολικακιας , ειμαι απλα ενα υπουλο @@ιδι
Επισης δε με ενδιαφερει το να παθω το οτιδηποτε εγω ουτε με ενδιαφερει να μου θιξουν τη τιμη και τον εγωισμο για αυτο και δεν μπλεκω σε καβγαδες , αλλα με πιανει κατι οταν παθαινουν κοντινα μου ατομαΣκεψου λοιπον ποσοι αλλοι πραγματικα τρελοι υπαρχουν στο δρομο και οτι καποιοι απο αυτους κουβαλανε οπλα και μετα σκεψου αν αξιζει να χαλιεσαι και για τα μικρα παιδακια που στο κατω κατω δεν εχουν μυαλο και μπορεις να τα συνετισεις..
Πριν λιγο καιρο ειχαμε θεμα στη γειτονια με μικρα (εως 15) που πετουσαν νερατζια στις μπαλκονοπορτες
Μολις κατεβηκαν κατω καμποσοι γειτονες και τα πιασαμε με λιγη κουβεντα (εστω και λιγο αγρια για να τρομαξουν και λιγακι ) καταλαβαν οτι πλεον τα ξερουμε και οτι δε τα παιρνει να συνεχισουν και το εκοψα εκει
Ουτε ξυλα , ουτε αστυνομιες ουτε μαλακιες.
(Αν και ενας βλακας ηθελε να τα δειρει, αλλα τον συγκρατουσαμε )Εγω προσωπικα δε μπορουσα να τα παρεξηγησω γιατι σαν παιδι εκανα ιδια και χειροτερα και τους το εξηγησα αυτο, οπως και τους εξηγησα γιατι ειναι μαλακια αυτο που κανουν
Μπορει απο φοβο, μπορει με τη πειθω, δε ξερω και δε με νοιαζει το θεμα ειναι οτι σταματησαν χωρις ξυλο
Δεν ειναι η λυση το ξυλο , ειδικα σε μικρα παιδια
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω λοιπον που του εκανα 'εντονη παρατηρηση', αλλα τοσο εντονη που καρατρομαξε κ του κοπηκε η μιλια*, ειμαι εντος πλαισιων?Ναι για μενα εισαι, αλλο να το φοβισεις (να του δειξεις οτι υπαρχουν τρελοι στο δρομο και να προσεχει περισσοτερο εστω και απο φοβο) και αλλο να χειροδικησεις. Ειδικα αν μιλαμε για μικρο παιδι
δεν το εκανες απολυτα ξεκαθαρο πριν
-
Σε σχέση με αυτά που λέτε...
Στο δρόμο που στρίβω για να φτάσω σπίτι μου πολλές φορές (είτε στρίβω αριστερά, είτε δεξιά για να μπω στην οδό που μένω, έχω διπλή επιλογή..) στρίβω σχετικά γρήγορα στην είσοδο της οδού. Τώρα το σχετικά φανταστείτε το σαν σβέλτα. Πολλές φορές επίσης, δε το συνηθίζω. Τις προάλλες ερχόμενος για να στρίψω αριστερά αποφασίζω ενστικτωδώς να είμαι αρκετά ήρεμος. Στρίβω λοιπόν και τσουπ! ένα κοριτσάκι και από πίσω!!! πιο πίσω.. 3 μέτρα ο μπαμπάς του πάνω σε ποδήλατα!!! Δεν ήταν κακός.. Τους περίμενα. Μου σήκωσε και το χέρι για συγγνώμη. Κατέβασα το κεφάλι. Μετά λοιπόν σκεφτόμουν. Να τον έβριζα? Να του φώναζα? (Εδώ πιστεύω ο kacey θα το έκανε.) Το πεζοδρόμιο είναι σχετικά μεγάλο και από τις δύο πλευρές, αλλά γιατί να πας ανάποδα ρε φίλε? Με το παιδάκι? Από την άλλη μετά σκέφτηκα ΠΟΣΟ σημαντικό είναι είσαι 'κρατημένος' στο πως οδηγείς. Με αυτά δεν ασχολούμαι. Φαινόταν και ο άνθρωπος πεσμένος, με το κοριτσάκι του. Δε ξέρεις τι μπορεί να είχε.
Αλλά το μαλακισμένο που είχε μπεί ανάποδα σε οδό με το αμάξι του και όταν του κόρναρα και φτάσαμε παράθυρο-παράθυρο και μου είπε άϊ γ@μησου.. ε.... αυτόν ναι!!! Αυτόν ναι! Τον ξεφτίλα! Με άκουσε όλη η Αττική τότε.
-
Σε ακραίες περιπτώσεις που συνεχίζει να σε ειρωνεύεται και να αυθαδιάζει ,βρίσκεις τους γονείς του (από τη γειτονιά ) και τους αναφέρεις το περιστατικό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν χειροδικείς ,και δεν το τρομάζεις για να χεστει απάνω του.Μόλις θυμήθηκα την περίπτωση της άθλιας πραγματικά οικογένειας (για λύπηση όλοι) που το παιδάκι τους μου έκανε ζημιά στο αυτοκίνητο και όταν 'τόλμησα' να ζητήσω αποζημίωση με απείλησαν με μηνύσεις...
Περιττό να πω ότι το παιδάκι (~10 ετών) έχει το ίδιο ύφος με τους γονείς (γιατί άραγε) και πως κανένα παιδί από τη γειτονιά δεν το κάνει παρέα. Α... και κάθε φορά που με συναντά, με κοιτάζει με δολοφονικό βλέμμα
Πιστεύω πως ο Kacey αν ήταν στη θέση μου εκείνη τη μέρα θα έδερνε όλη την οικογένεια (και θα του έλεγα μπράβο )Είναι κάποιοι άνθρωποι καμένοι από χέρι...
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Σε σχέση με αυτά που λέτε...Στο δρόμο που στρίβω για να φτάσω σπίτι μου πολλές φορές (είτε στρίβω αριστερά, είτε δεξιά για να μπω στην οδό που μένω, έχω διπλή επιλογή..) στρίβω σχετικά γρήγορα στην είσοδο της οδού. Τώρα το σχετικά φανταστείτε το σαν σβέλτα. Πολλές φορές επίσης, δε το συνηθίζω. Τις προάλλες ερχόμενος για να στρίψω αριστερά αποφασίζω ενστικτωδώς να είμαι αρκετά ήρεμος. Στρίβω λοιπόν και τσουπ! ένα κοριτσάκι και από πίσω!!! πιο πίσω.. 3 μέτρα ο μπαμπάς του πάνω σε ποδήλατα!!! Δεν ήταν κακός.. Τους περίμενα. Μου σήκωσε και το χέρι για συγγνώμη. Κατέβασα το κεφάλι. Μετά λοιπόν σκεφτόμουν. Να τον έβριζα? Να του φώναζα? (Εδώ πιστεύω ο kacey θα το έκανε.) Το πεζοδρόμιο είναι σχετικά μεγάλο και από τις δύο πλευρές, αλλά γιατί να πας ανάποδα ρε φίλε? Με το παιδάκι? Από την άλλη μετά σκέφτηκα ΠΟΣΟ σημαντικό είναι είσαι 'κρατημένος' στο πως οδηγείς.
Μιας και λες παιδακια και αργα στις στροφες.. ε τωρα που εκλεισαν τα σχολεια παω με συνεχεια με 10 στους γυρω δρομους..πριν που οδηγουσα αυναντησα 3-4 περιπτωσεις με παιδακια που εκαναν ποδηλατο οπως να ναι στη γειτονια
Πηγαιναν αναποδα, ερχονταν κατα πανω μου εκει που στενευε ο δρομος και προσπαθουσαν να περασουν οπως οπως.. αν ηταν ενηλικες θα ειχα εκνευριστει, αλλα δε μπορω να εκνευριστω με μικρα παιδια
Παω απλα παρα πολυ αργα και τους κανω χωρο να περασουν, δε θα παθει τιποτα ο κωλος μου..
Στο κατω κατω εμεις οι μεγαλυτεροι εδω στη γυρω περιοχη ειχαμε και χωρους να παιζουμε, πλεον δυστυχως υπαρχει μονο ο δρομοςSent from my LG-P500
-
@QsisVTS: Το έχω ξαναπεί, η βία δεν είναι η πρώτη αλλά η τελευταία λύση. Μιλάω για ακραίες περιπτώσεις... κάποιοι επιδεικτικά αγνοούν ότι γίνεται και αφήνουν τα τσογλάνια να αλωνίζουν. Έχω παράδειγμα φίλου που ένα παιδάκια 12 χρονων +- έφτυσε το αυτοκινητο του έτσι απλά χωρίς λόγο την ώρα που περνούσε με 10 χλμ/ωρα σε ένα πάρκινγκ και ήταν και η μάνα του και το αδερφάκι του μαζί αλλά δεν είδαν τίποτα. Όταν ο φίλος κατέβηκε και είπε στην μάνα πολιτισμένα και πολύ ήρεμα, γιατί δεν το περίμενε και ούτε κατάλαβε γιατί θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο εντελώς απρόκλητα, να προσέχει τα παιδιά της μόνο που δεν του επιτέθηκε που τόλμησε να προσβάλει τα αγγελούδια της.(με το μλκισμένο να γελάει πίσω από την πλάτη της.). Σε αυτή τη περίπτωση φταίνε οι γονείς και τα γονίδια πιστεύω.
Για την ιστορία να πω πως ο φίλος αγνόησε την ηλίθια μάνα και είπε στο τσογλάνι ότι θα το σπάσει στο ξύλο την επόμενη φορά. Αυτό χέστηκε πάνω του και η μάνα απειλούσε με μηνύσεις κλπ. Νομίζω πάντως πως το μάθημα του το πήρε.
p.s. ούτε έγω είμαι φουσκωτός αναβολικάκιας αλλά το να είσαι ύπουλο @@ίδι δεν σε τιμά καθόλου.
-
@ kacey , @Scotch
Δεν δίνει κανεις δίκιο σε παράλογους γονείς που κακομαθαίνουν τα ''καμάρια'' τους και τα εθίζουν στην ατιμωρησία.
Ούτε όμως σε οποιονδήποτε γίνει αυτόκλητος τιμωρός .
Και τα δυο ειναι άκρα! -
@ kacey , @Scotch
Δεν δίνει κανεις δίκιο σε παράλογους γονείς που κακομαθαίνουν τα ''καμάρια'' τους και τα εθίζουν στην ατιμωρησία.
Και τα δυο ειναι άκρα!Δε διαφωνώ. Έχω να παίξω ξύλο από το γυμνάσιο, αλλά κάθε φορά που βλέπω τους συγκεκριμένους ανθρώπους αισθάνομαι πως έφτασε η ώρα να ξαναπαίξω (δε φαντάζεσαι για τι καθίκια μιλάμε)
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Στο δρόμο που στρίβω για να φτάσω σπίτι μου πολλές φορές (είτε στρίβω αριστερά, είτε δεξιά για να μπω στην οδό που μένω, έχω διπλή επιλογή..) στρίβω σχετικά γρήγορα στην είσοδο της οδού. Τώρα το σχετικά φανταστείτε το σαν σβέλτα. Πολλές φορές επίσης, δε το συνηθίζω. Τις προάλλες ερχόμενος για να στρίψω αριστερά αποφασίζω ενστικτωδώς να είμαι αρκετά ήρεμος. Στρίβω λοιπόν και τσουπ! ένα κοριτσάκι και από πίσω!!! πιο πίσω.. 3 μέτρα ο μπαμπάς του πάνω σε ποδήλατα!!! Δεν ήταν κακός.. Τους περίμενα. Μου σήκωσε και το χέρι για συγγνώμη. Κατέβασα το κεφάλι. Μετά λοιπόν σκεφτόμουν. Να τον έβριζα? Να του φώναζα? (Εδώ πιστεύω ο kacey θα το έκανε.) Το πεζοδρόμιο είναι σχετικά μεγάλο και από τις δύο πλευρές, αλλά γιατί να πας ανάποδα ρε φίλε? Με το παιδάκι? Από την άλλη μετά σκέφτηκα ΠΟΣΟ σημαντικό είναι είσαι 'κρατημένος' στο πως οδηγείς. Με αυτά δεν ασχολούμαι. Φαινόταν και ο άνθρωπος πεσμένος, με το κοριτσάκι του. Δε ξέρεις τι μπορεί να είχε.Αν κατάλαβα καλά ερχόντουσαν ανάποδα έτσι; Δεν νομίζω ότι θα τον έβριζε ο Kacey αν ζητούσε συγνώμη, άντε να του φώναζε λίγο να προσέχει. Αν του έλεγε κανένα «πως πας έτσι ρε γρήγορε μαλάκα», ναι, τότε θα είχαμε άλλα νομίζω (και με το δίκιο του). Έτσι δεν είναι Kacey;
-
Ναι emil, σωστός. Ανάποδα πήγαιναν. Παρέλειψα να το γράψω..
-
γενικά στα στενάκια θέλει πολύ προσοχή, κάνα δίμηνο πριν πέρναγα από ένα στενο με αρκετά μειωμένη ταχύτα και τσουπ, πετάγονται μπροστά μου δυο μαλακισμένα που τρέχανε να προλάβουν το λεωφορείο, το ένα μάλιστα σταμάτησε πάνω στο καπό του αυτοκινητου. Aν πήγαινα 10 χλμ πιο γρήγορα θα τα είχα χτυπήσει και τα δυο
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Σε σχέση με αυτά που λέτε...Στρίβω λοιπόν και τσουπ! ένα κοριτσάκι και από πίσω!!! πιο πίσω.. 3 μέτρα ο μπαμπάς του πάνω σε ποδήλατα!!! Δεν ήταν κακός.. Τους περίμενα. Μου σήκωσε και το χέρι για συγγνώμη. Κατέβασα το κεφάλι. Μετά λοιπόν σκεφτόμουν. Να τον έβριζα? Να του φώναζα? (Εδώ πιστεύω ο kacey θα το έκανε.) Το πεζοδρόμιο είναι σχετικά μεγάλο και από τις δύο πλευρές, αλλά γιατί να πας ανάποδα ρε φίλε? Με το παιδάκι?...
Αλλά το μαλακισμένο που είχε μπεί ανάποδα σε οδό με το αμάξι του και όταν του κόρναρα και φτάσαμε παράθυρο-παράθυρο και μου είπε άϊ γ@μησου.. ε.... αυτόν ναι!!! Αυτόν ναι! Τον ξεφτίλα! Με άκουσε όλη η Αττική τότε.
Οχι δεν θα το εκανα. Κ ο λογος ειναι το υπογραμμισμενο. Απλα ανθρωπινα πραγματα. Ή αντιστοιχα, απλες ζωωδεις αντιδρασεις στα ζωα. Αν εμπαινα κανονικα (απο θεμα ταχυτητας) αλλα λογω αποστασης, χρειαζοταν να φρεναρω λιγο πιο εντονα κ το κοριτσακι να τρομαξει, κ αρχιζε ο βαρβατος πατερας απο πισω τα 'που πας ετσι, θα μας σκοτωσεις, θα σου κανω, θα σου ρανω', τοτε θα ετρωγε bitch slap χωρις καν απαντηση με λογια.
Ακριβως οπως γραφεις εσυ για τον επομενο. Αν λοιπον, πανω στο μπινελικι που του αξιζε αυτος που λες οτι σε εβρισε, εβγαινε εξω για να σε δειρει, δυο σεναρια:
α) Κανεις πισω κ φευγεις. Συγχαρητηρια, μολις επιβραβευσες τον τραμπουκισμο του κ ενισχυσες την συμπεριφορα του, ωστε να την επαναλαβει.
β) Του τραβας μια ξεγυρισμενη σφαλιαρα πριν προλαβει καν να απλωσει το χερι του (γιατι ειπαμε, στο ξυλο οποιος περιμενει να δει τι θα συμβει για να αποφασισει τι κ ποσες θα ριξει, ειναι χαμενος - παθων εγω). 9 στις 10 περιπτωσεις το εχει βουλωσει, εχει μπει μεσα κ εχει κανει κ πισω - γιατι ολοι αυτοι εχουν γινει τσαμπα μαγκες απο εσας. Ε αμα πεσεις στον 1 γαμια, τι να κανουμε, υπαρχουν κ οι ατυχιες.
Να δεχτω οτι φοβασαι σε ποιον θα πεσεις. Να δεχτω οτι δεν θες σκοτουρες στο κεφαλι σου - αλλα τοτε δεν εχεις δικαιωμα να γκρινιαζεις για τους αναφερομενους σε αυτο το τοπικ. Δεν μπορω να δεχτω οτι ειναι λαθος αυτος που δεν θα ανεχτει το παραπανω, κ που θα ριξει κ καμμια αν ο λαθος τυπος που εχεις απεναντι σου το επιζητησει. Ξυλο δεν ηθελε? Ξυλο ελαβε.
@ kacey , @Scotch
Και τα δυο ειναι άκρα!Αυτοκλητος τιμωρος αυτος που δεν ανεχεται την αδικια του αλλου, απαιτει το δικιο του κ ο μοναδικος τροπος να το επιβαλλει ειναι το να το επιβαλλει ο ιδιος? Ειδικα οταν ο αλλος πρωτος απειλει με επιβολη του αδικου μεσω της βιας?
Πρεπει να καταλαβεις την διαφορα μεταξυ του 'σε τιμωρω για κατι που εκανες' (ο αυτοκλητος τιμωρος που λες) κ του 'σε τιμωρω για κατι που ΜΟΥ εκανες', που ειναι αυτος που απαιτει το δικιο του.
ΥΓ Για αλλη μια φορα, ειμαι δεκτικος σε προτασεις για το πως θα μαθαινα στο τσογλανακι να μην τολμησει να ξαναμιλησει ετσι ενω εχει αδικο.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]