-
Προσοχή.
Πελάτης μου παλιός, με δεξαμενή παλαιού τύπου, 80 λίτρων χωρίς βαλβίδα πληρώσεως, 40 ετών!!!!!!....... φουλάριζε από άδειο 80 λίτρα.
Την περασμένη εβδομάδα, έχοντας μέσα αέριο, (ο έμπυρος καταναλωτές, καταλαβαίνει ότι σχεδόν άδειασε), πήγε σε πρατήριο στο λεκανοπέδιο αττικής, και των φούλαραν με 85!!!!!!.......
Έμπυρος, παλαιός ταξιτζής, του είπε, «μην μηδενίσεις, θα φωνάξω την αγορανομία». Φώναξε ο υπάλληλος τον χοντρό από μέσα που είναι αφεντικό. Πλήρωσε ο πελάτης μου 50ε , τον χαιρέτισαν και έφυγε!!!.... μήπως την διαφορά των 16ε , την πλήρωσε ένας από εσάς?......
Μην φουλάρετε ποτέ, προσπαθήστε να καταλάβετε πόσο είναι να φουλάρι, και να βάζετε λίγο λιγότερο. Εάν η δεξαμενή σας, έχει επάνω και μετρητή με φλοτέρ, να το παρακολουθείτε.
Κλέφτες ΚΛΕΦΤΕΣ!!..... πάμε πλατέα…..
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κοντά στα 7 λίτρα ανά 100 χιλ και πάντα προς τα κάτω φίλε Αντώνη.
Η οδήγηση μου είναι πολύ συντηρητική.
Το στροφόμετρο σπάνια ξεπερνάει τις 3500-4000 στροφές.
Για πες μας φίλε Αντώνη θα αντέξει το σαραβαλάκι μου?
Είναι και γεμάτο από χιλιόμετρα. 355 πλέον.
Τι γνώμη έχεις για το συγκεκριμμένο μοντέλο ως προς το θέμα της υγραεριοκίνησης?
Θα πάει άκλαφτο? Είναι και κάποιας ηλικίας πλέον.
Ευχαριστώ πολύ.
Έχω και εγώ ένα του 93, 2000 κυβικά. Στα 470000, έκανα γενική, μα του πίνω το αίμα….
Το ότι τσιμπάει λάδια, δεν σημαίνει ότι λιπαίνονται τα κατάλληλα σημεία, όπως πχ η βαλβίδα εισαγωγής.
Τα αυτοκίνητα αρχίζουν να τσιμπάνε λάδια στο ρελαντί και στο τσίτωμα, κατά συνέπια η λαδιέρα είναι επιβεβλημένη.
Εάν όλα τηρούντα σωστά, δεν βρίσκω γιατί, να μην πάει 100000+ ακόμα χιλιόμετρα, όντας συντηρητικός.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αντωνη τι γνωμη εχεις για το skoda favorit και το υγραεριο? Πως κρινεις αυτον τον κινητηρα(μεταλλα, βαλβιδες κτλ) απο την εμπειρια σου? Εχω ηδη 170.000 κμ...
Αναμφίβολα το Skoda δεν είναι vw. Πάντως 7 Skoda ΤΑΧΙ που έχω, ο παλαιότερος έχει κανει310000κμ προχθές, χωρίς πρόβλημα, το ίδιο και οι άλλοι.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Έκλεισα τον πρώτο μήνα με υγραέριο, 3000χλμ μέχρι στιγμής και όλα κανονικά, ούτε λαμπάκια ούτε σβησίματα ούτε τίποτα. Αν και η αλήθεια είναι ότι επειδή έχω διαβάσει όλες τις σελίδες τις συζήτησης για την υγραεριοκίνηση είχα κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσω και επειδή έχω αλλάξει αρκετά αυτοκίνητα και σε μερικά που δεν φημιζόταν και για την αξιοπιστία τους είχα κάνει και μετατροπες και είχα γίνει μόνιμος πελάτης στα συνεργεία δεν είχα καμία διάθεση να ξαναμπλέξω. Αλλά τελικά μέχρι στιγμής πρόβλημα κανένα. Το γεγονός που με καθυσήχασε σχετικά με την χρήση υγραερίου είναι το παράδειγμα ενός φίλου που έχει υγραέριο στο αυτοκίνητο και δεν το ήξερα νωρίτερα. Είναι ένα SAAB 9-3 2000cc turbo του '99. Το οποίο είχε 500.000χλμ πριν βάλει υγραέριο και έχει κάνει άλλες 200.000χλμ με υγραέριο χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα. Τα συμπεράσματα δικά σας. Σημείωση το αυτοκίνητο κυκλοφορεί ακόμα κανονικά αν και πλέον δεν κάνει τόσα χλμ λόγω του ότι έχει πάρει και αλλο.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Την περασμένη εβδομάδα, έχοντας μέσα αέριο, (ο έμπυρος καταναλωτές, καταλαβαίνει ότι σχεδόν άδειασε), πήγε σε πρατήριο στο λεκανοπέδιο αττικής, και των φούλαραν με 85!!!!!!.......
Θα μας πεις σε ποια περιοχή είναι το εν λόγω πρατήριο;
Όσο δεν γράφουμε ανοικτά και δεν κατονομάζουμε τους κλέφτες, τόσο παίρνουν θάρρος και 'μαδάνε' τους ανυποψίαστους... -
Αντωνη καλυτερα να φουλαρουμε να βλεπουμε ποιος κλεβει. Με γεμισματα του στυλ βαλε 20 ή 30 ευρω δεν περνουμε πρεφα τιποτα.
-
Προσοχή.
Πελάτης μου παλιός, με δεξαμενή παλαιού τύπου, 80 λίτρων χωρίς βαλβίδα πληρώσεως, 40 ετών!!!!!!....... φουλάριζε από άδειο 80 λίτρα.
Έμπυρος, παλαιός ταξιτζής, του είπε, «μην μηδενίσεις, θα φωνάξω την αγορανομία». Φώναξε ο υπάλληλος τον χοντρό από μέσα που είναι αφεντικό. Πλήρωσε ο πελάτης μου 50ε , τον χαιρέτισαν και έφυγε!!!.... μήπως την διαφορά των 16ε , την πλήρωσε ένας από εσάς?......
Μην φουλάρετε ποτέ, προσπαθήστε να καταλάβετε πόσο είναι να φουλάρι, και να βάζετε λίγο λιγότερο. Εάν η δεξαμενή σας, έχει επάνω και μετρητή με φλοτέρ, να το παρακολουθείτε.
ΑΝΤΩΝΗΣ.40 ετών είναι ο πελάτης
ή η δεξαμενή -
Με τηλεκοντρόλ την κάνουν τη δουλειά;;;
-
Έχει μια εβδομάδα που πήρα το αμάξι μου απο την αντιπροσωπεία FORD ΣΤΑΘΗΣ στην Χρησαυγή μετά απο αρκετό διάβασμα κατέληξα οτι το καλύτερο για το αυτοκίνητο μου είναι το σύστημα VIALLE. Έχω ενα mercedes c180 sportscoupe μόλις το παρέλαβα το πήγα στο συνεργείο μου στην θεσσαλονίκη και μου είπε ότι δεν έχει δει καλυτερη εγκατάσταση !! Η εξυπηρέτηση ήταν άριστη από όλες τις απόψεις όσο για την αναμονή ηταν λίγο παραπάνω απο το προβλεπώμενο αλλα η ποιότητα της δουλειάς που έγινε το άξιζε. Έπειτα απο 550 km που έκανα δεν έχει ανάψει ούτε μια φορά το check engine το τέσταρα σε όλες τις συνθίκες και εναλλαγη απο υγραέριο σε βενζίνη και το ανάποδα και καμία διαφορα απο πρίν λες και πηγαίνει με βενζίνη. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος απο την δουλεία που έγινε στο αμάξι μου και πιστεύω πως αξίζει τα παραπάνω λεφτά απο τα αλλα συστήματα γιάτι τέτοια αμάξια δεν τα αλλάζεις κάθε μέρα και θέλεις το καλύτερο.
Όσο αφορά την λαδιέρα της VIALLE δεν έβαλα τώρα για προσωπικούς λόγους αλλα πολύ πιθανόν να βάλω για περετέρω ασφάλεια αν και δεν μου το πρότεινε ούτε ο μάστορας μου.
Απορίες δεκτές... -
Αύξηση ΕΦΚ στο υγραέριο αναφέρει η Ημερησία σε άρθρο της. Ξέχωρα από την αύξηση του φυσικού αερίου, για να μην μπερδευόμαστε...
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =111383164
-
Καλα... Ας μην πιστευουμε αμεσως τα παντα που ακουγονται απο οποιονδηποτε...
Εξαλου ηδη το καρτελ υγραεριου κρατα τις τιμες στα υψη. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Προσοχή.
ΑΝΤΩΝΗΣ.40 ετών είναι ο πελάτης
ή η δεξαμενή
Συγγνώμη δεν έγινα αντιληπτός……. Η δεξαμενή……
-
?
-
Συγγνώμη δεν έγινα αντιληπτός……. Η δεξαμενή……
-
?
Διάβαζα στις εφημερίδες πρόσφατα ότι με τηλεκοντρόλ πειράζουν τις αντλίες!!!!
Αλλά δεν έχει και σημασία ο τρόπος.
-
?
Διάβαζα στις εφημερίδες πρόσφατα ότι με τηλεκοντρόλ πειράζουν τις αντλίες!!!!
Αλλά δεν έχει και σημασία ο τρόπος.
Φίλε μου, η αλητεία τέχνες απεργάζεται.
Ο κλέφτης πρέπει να τιμωρείτε, μα η εκτελεστική και εποπτική εξουσία, όταν δεν επιτελεί το υπαμοιβή έργο της, διπλά…. .. σίγουρα να έχουμε πολιτικούς άρχοντες …. Όχι διακυβέρνηση franchise από αλλοδαπούς εγκάθετους.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
ανακοινωθηκε αυξηση του ΕΦΚ στο υγραεριο, μπορειτε να το διαβασετε σε ολα τα ειδησεογραφικα σαιτ οπου αναφερουν τα νεα μετρα. εχει κανεις πληροφοριες για το ποσοστο της αυξησης; Να τους χαιρομαστε τους πολιτικους μας
-
Ο χρήστης dlag έγραψε:
ανακοινωθηκε αυξηση του ΕΦΚ στο υγραεριο, μπορειτε να το διαβασετε σε ολα τα ειδησεογραφικα σαιτ οπου αναφερουν τα νεα μετρα. εχει κανεις πληροφοριες για το ποσοστο της αυξησης; Να τους χαιρομαστε τους πολιτικους μαςΚαλά μόνο στην Ημερησία το έχει. Άντε σε πρώτη φάση να διπλασιαστεί ο ΕΦΚ από 125->250 ευρώ. Αν σταματούσαν να κλέβουν και δεν πήγαιναν για κέρδος 20 λεπτά στο λίτρο δεν θα το καταλαβαίναμε καν στην τιμή. Απλά πρέπει να φωνάξουμε...
-
Ο χρήστης dlag έγραψε:
ανακοινωθηκε αυξηση του ΕΦΚ στο υγραεριο, μπορειτε να το διαβασετε σε ολα τα ειδησεογραφικα σαιτ οπου αναφερουν τα νεα μετρα. εχει κανεις πληροφοριες για το ποσοστο της αυξησης; Να τους χαιρομαστε τους πολιτικους μαςΣτο μέλλον μπορεί και να αυξηθεί. Τώρα δεν ανακοινώθηκε τίποτε.
-
Ο αντιπροσωπος της ΤΟΥΟΤΑ εχει μετατρεψει μερικα Yaris σε υγραεριοκινητα.
Μοντελα 2008 με γυρω στα 35000 χιλιομετρα.
Το δελεαρ που μετραβηξε ειναι τα 3 χρονια που δινει η αντιπροσωπια στο αυτοκινητο και 2 στο υγραεριο.Τα δινει 9500€.
Ποια η γνωμη σας;
εχει κανεις Γιαρις με αεριο; -
Σίγουρα έχουν ευαισθησία στις βαλβίδες κλπ.
Είναι ενδεικτικό οτι αν διαβάσετε τα μηνύματα κάποιου τεχνικού της Vialle στο twitter, θα δείτε οτι έβαλε στο Yaris του το LPfi σύστημα της Vialle (με υγρό ψεκασμό), αλλά και το sequential valve protector kit που ψεκάζει σε κάθε κύλινδρο ξεχωριστά την ποσότητα λιπαντικού που απαιτείται...
Η ίδια η Vialle δεν έχει βγάλει κάποιο εξειδικευμένο kit για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο...
Υγραεριοκίνηση!