Ο χρήστης Jeep-akias έγραψε:
Πότε μπήκες στην σχολή ? και θα σου πω αν ήμασταν συμφοιτητές
αν δεν υπάρξει δραματική μείωση ή και κατάργηση των φόρων που εφαρμόζονται στα καινούργια αυτοκίνητα ώστε γενικά να υπάρξει μείωση των τιμών τους δεν υπάρχει περίπτωση ο Έλληνας να προχωρήσει στην αγορά υβριδικού αυτοκινήτου αφου και σχετικά ακριβότερα θα το πληρώσει απο ένα αντίστοιχο μοντέλο αλλα και τις επιδόσεις που θέλει (γιατί τις θέλει και εντός και εκτός πόλης) δεν θα τις έχει και ακριβότερη συντήρηση θα πληρώνει.
Θεωρώ πως ο λόγος Value for money αλλά και perfomance for money για τέτια αυτοκίνητα είναι πολύ μεγάλος ακόμα.
Το κίνητρο του δακτυλίου για μένα που δεν εργάζομαι και δεν μένω μέσα στην πόλη μου είναι αδιάφορο.
Στην σχολή μπήκα με τις πανελλαδικές του 1995, Α.Μ. 1344.
Ο λόγος value for money και performance for money σε υβριδικά αυτοκίνητα είναι και θα είναι χαμηλός ες αεί. Τέτοια αυτοκίνητα λόγω των πιο σύνθετων τεχνολογιών που υιοθετούν δεν μπορεί να κοστίζουν ποτέ φτηνότερα από ένα συμβατικό αυτοκίνητο, ακριβώς όπως ένα αυτοκίνητο τεχνολογίας Ford Escort MKII αν έβγαινε σήμερα θα κόστιζε εξαιρετικά λιγότερο από ένα Focus. Πρακτικά θα πλήρωνες για τις πρώτες ύλες και το κέρδος. Ο μόνος τρόπος να γίνουν ανταγωνιστικά σε value for money τα αυτοκίνητα είναι να μειωθούν οι φόροι τους, ή αντίστοιχα να αυξηθούν οι φόροι στα τωρινά αυτοκίνητα που θα θεωρούνται τότε συμβατικής τεχνολογίας. Όσο για τις επιδόσεις, ο λόγος αυτών των αυτοκινήτων είναι ακριβώς ο αντίθετος από την επίτευξη επιδόσεων! Αν μπορούσαν θα καταργούσαν ΟΛΕΣ τις μορφές τριβής. Και καθώς έχεις αυξημένες τριβές όταν επιταχύνεσαι, τέλος στα άλογα. Αυξημένες τριβές όταν στρίβεις, οπότε πάρε και στενά λάστιχα προσανατολισμένα στην οικονομία. Η μόνη επίδοση θα είναι η κατάρριψη των ρεκόρ οικονομίας, και όχι του 400αριού...
Βεβαίως τέτοια αυτοκίνητα δεν κατασκευάζονται ούτε για αγώνες (ή συναφέις δραστηριότητες) αλλά ούτε και για ταξίδια. Για τον σκοπό αυτόν θα κατασκευάζονται αυτοκίνητα με οικονομικές - οικολογικές μεν τεχνολογίες, αλλά όχι υβρίδια. Τέτοια μπορεί να είναι για παράδειγμα υδρογονικίνητα ή πετρελαιοκίνητα οχήματα. Έτσι τα τζηπ που σου αρέσουν για παράδειγμα θα μπορούν να είναι πετρελαιοκίνητα, πράγμα που θα έπρεπε να γίνεται ήδη, αφού το τζηπ δεν έχει ανάγκη για άλογα, παρά κυρίως ροπή. Και η ροπή δεν είναι στην βενζίνη, αλλά στο πετρέλαιο. Τα μικρά αυτοκίνητα (πόλης) θα πρέπει (έπρεπε ήδη) να είναι υβριδικά. Μικρά, αφού κατά κύριο λόγο θα εξυπηρετούν έναν, άντε δύο επιβάτες, σε αστικό περιβάλλον με πρόβλημα παρκαρίσματος. Ελαφριά, ώστε οι μεταβολές της κινητικής ενέργειας να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες, οπότε και οι απώλειες από την μετατροπή της ενέργειας λιγότερες. Επίσης με χαμηλούς ίππους, αφού στο μποτιλιαρισμένο περιβάλλον όπου θα κινούνται (πόλη) δεν υπάρχει καμία ανάγκη για επιδόσεις (γρήγορη επιτάχυνση), οπότε καλύτερα να εξελιχθεί το σύστημα με έμφαση στην οικονομία.
Τώρα, αν κανείς όπως εσύ, ή εγώ, δεν κινείται στον δακτύλιο, το κίνητρο του δακτυλίου είναι σχεδόν. Λέω σχεδόν, γιατί την μία φορά το δίμηνο που πηγαίνω στο κέντρο θα ήθελα να κυκλοφορώ, αλλά εν πάσει περιπτώσει, λέμε πως έστω δεν μας απασχολεί αυτό το κίνητρο. Ναι, αλλά όμως αν δεν κινείσαι στον δακτύλιο, τότε έχεις μικρότερη ανάγκη για ένα υβριδικό αυτοκίνητο, καθώς και μικρότερη ανάγκη και για ένα μικρό αυτοκίνητο. Τότε μια καλύτερη λύση θα ήταν ένα πετρελαιοκίνητο μικρής κατηγορίας, όπως το Ibiza 1.4 diesel. Καλά. ξέρω πως αυτά δεν ισχύουν στις Αθήνα-Θεσσαλονίκη, αλλά ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω δεν ισχύει στην Ελλάδα , εκτός από την απελευθέρωση του δακτυλίου για τα υβρίδια της Αθήνας. Θεωρητικά μιλάμε προτείνοντας λύσεις που ορισμένοι θα έπρεπε να ακούσουν, αλλά μόλις άκουσαν την νέα μεγαλομίζα που θα πάρουν ΚΟΥΦΑΘΗΚΑΝ!!!