-
Μπορεις και με χαμηλοτερη καταναλωση
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Μπορεις και με χαμηλοτερη καταναλωσηπροσπαθώ
-
Δεν θα με πιασεις
-
Στα τελευταία 1000km με μ.τ. Τα 33km/h Έχω μ.κ. Τα 7,7l/100
-
κανείς με 1.2 tsi polo ή ibiza μπορεί να δώσει καταναλώσεις?
αν έχει κ dsg ακόμα πιο καλά...
έχω το ibiza με τα παραπάνω χαρακτηριστικά αλλά άστρωτο κ με έχει πιάσει μια ανυσηχία....
βλέπω κάτι τιμές περίεργες να τις πω....κ κρατώ ακόμα ψυχραιμία...ΥΓ Εχω 140 χιλιόμετρα ακόμη οπότε το αποδίδω εκεί....
-
Ο χρήστης Dekouk έγραψε:
έχω το ibiza με τα παραπάνω χαρακτηριστικά αλλά άστρωτο κ με έχει πιάσει μια ανυσηχία....
βλέπω κάτι τιμές περίεργες να τις πω....κ κρατώ ακόμα ψυχραιμία...ΥΓ Εχω 140 χιλιόμετρα ακόμη οπότε το αποδίδω εκεί....
Ποσο καις και σε εχει κοψει κρυος ιδρωτας??
-
μεικτό βλέπω 9.8 μεχρι 10 (συνολικα για τα 140 τοσα χιλιομ ) λίγα είναι το ξερω
στις πρωτες βολτες το πιο χαμηλό είδα 8.8 (οχι στιγμιαια)μεικτες διαδρομες ΄με επιστροφη .δηλαδή όχι μονο κατηφορα ή ανηφορα .
το rav toy 2005 έχει συνολικη 9.1 λ/100km με μπολικη κινηση μεσα σε πολη!!
το ibiza 2002 101 aloga (που πουλησα) είχε 8.7 συνολική κε σε μικρες διαδρομες χαλαρα έβλεπα 6 και βάλε...
ποτέ δεν πηγα οικονομικα ή μάλλον ελ/άχιστα τον τελευταιο καιρο απο περιέργεια!!
περιμενω απο το καινουριο μεικτα καπου 7 με 8.
αντε ν ΔΟΥΜΕ -
Ελα υπομονη θα στρωσει
-
Ο χρήστης Dekouk έγραψε:
μεικτό βλέπω 9.8 μεχρι 10 (συνολικα για τα 140 τοσα χιλιομ ) λίγα είναι το ξερωΕίναι παρα πολύ μικρό το σύνολο των χιλιομέτρων για να έχεις ξεκάθαρο μέσο όρο.
Ακόμα το 'δοκιμάζεις' το αυτοκίνητο και δεν έχεις μπει στο ρυθμό του.
Σίγουρα λίγο καιρό αργότερα ακόμα και 'τα ίδια' 140 χλμ θα σου δείχνουν άλλα νούμερα. -
Διόρθωση της προηγούμενης δημοσίευσης (μου είχαν δώσει λανθασμένα στοιχεία για τις κινήσεις και την ημέρα ανεφοδιασμού). Οι τιμές είναι: 660 Km με 46,6 L, δηλαδή μέση κατανάλωση: 7,1 L / 100 Km. Από 9/3/2011 που έχω στοιχεία μπροστά μου η μέση κατανάλωσή μου είναι στα: 7,4 L / 100 Km. Είναι απολύτως φυσιολογική για φορτωμένο ταξίδι και κίνηση εντός πόλης. Είμαι σίγουρος ότι, το καλοκαίρι που θα κινηθώ σε επαρχιακούς δρόμους, με άνεση θα βρίσκομαι κάτω από τα 7,1 L / 100 Km που είναι η μέση τιμή που δίνει η Opel.
Αυτά ως πειστήρια για όσους θεωρούν πως οι καταναλώσεις που έχω πετύχει (~ 5 L / 100 Km) είναι προϊόντα φαντασίας. Με φορτωμένο αυτοκίνητο + 2 άτομα και κίνηση σε Ε.Ο., και στη συνέχεια, κίνηση εντός Αττικής με 2 άτομα (ή και 3-4 σε κάποια φάση) σε μεικτές συνθήκες (και άνετοι δρόμοι, αλλά και Κηφισός μεσημέρι) και η μέση είναι στα 7,1. Με 2 άτομα, άδειο αυτοκίνητο και κίνηση σταθερά με 90-100 Km/h θα είμαι σίγουρα κάτω από τα 5,9 που δίνει η εταιρεία και θα φανεί στην πορεία του χρόνου με τις τιμές που θα ανεβάζω.
Ευχαριστώ.
-
Απο τοτε που εκανα κατω απο 7 φετος και...χαρηκα δεν εχω πεσει ξανα κατω απο 7,2.
στην αρχη το απεδωσα στο...Σκοπιανο πετρελαιο ,
εκτοτε ομως εχω γεμισει 3 φορες απο δοκιμασμενα πρατηρια και η καταναλωση παραμενει 'καρμπον' 7,27 - 7,31 - 7,28Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι τις χαμηλες καταναλωσεις τις ειχα πετυχει με τα Geolander, τα οποια τωρα ειναι...στην ανακύκλωση.
Ο Λαστιχας που επισκεφτηκα για να αλλαξω τα Νokian WR G2 με κατι πιο καλοκαιρινό επέμενε οτι δεν χρειάζεται να τα αλλάξω γιατι τα λάστιχα αυτα ειναι κατασκευασμενα για όλο τον χρόνο, αναφεροντας μου παραδείγματα πελατων του που τα φορανε.Επειδή δε με 'γαργαλούσαν' τα 700-750€ που θα χρειαζομουν για να τα αλλαξω, τα αγησα και...βλέπουμε
Παντως σιγουρα δεν ειναι αθόρυβα όσο τα 'καλοκαιρινα', εχουν πιο μεγαλο τακουνι και πιο πολλες εγκοπες, οποτε αυτό θα εχει αντίκτυπο στη φασαρία και στην κατανάλωση.
Το θεμα ειναι ποσοΤελευταία μετρηση: 48,95 λιτρα πετρελαιου για 672 χιλιομετρα σ ολες τις συνθηκες.
τα μισα περιπου στην εθνικη με ταχυτητες απο 130-150 και φορτωμενο.
το μονο παρηγορο ειναι οτι εδωσα 68€ (το πετρελαιο επεσε κατω απο 1,4£ )Προχθες επαθα το σοκ με το σκουτερ που πηρε 12,3€ για 130 χιλιομετρα
-
Update και από εμένα:
Mercedes a150 (1500 cc χειροκινητο) μικτή κατανάλωση 70.000 χλμ 7.4
Audi q5 (2000 cc αυτόματο) μικτή κατανάλωση 30.000 χλμ 10.5
Cayman S (3400cc χειροκίνητο) μικτή κατανάλωση 11.000 χλμ 12.5
Οι καταναλώσεις είναι χωρίς να αντιμετωπίζω κίνηση με νορμάλ οδήγηση, εκτός της cayman που είναι σχεδόν πάντα σβέλτες βόλτες (σε ταξίδι με χαλαρούς ρυθμούς 120χλμ/ώρα καίει κάτω από 9 λ/100χλμ).Υ.γ. Το σκούτερ σου bebe καίει αρκετά νομίζω!
-
Ο χρήστης Dekouk έγραψε:
Λοιπόν, για polo tsi χειροκίνητο,με 15άρες ζάντες. Έχει το board computer trip 1 και 2. Το trip 2, το οποίο μηδενίζει κάθε 1000 χλμ μόνο του, παίζει από 6 κάτι ψιλά, μέχρι 7,5 αναλόγως αν σε αυτά τα 1000 χλμ έτυχα σε πολύ κίνηση στη πόλη ή όχι, ή αν έπαιζε κανα ταξιδάκι. Σε μετρήσεις σε βενζινάδικο, από γέμισμα σε γέμισμα, επιβεβαίωνω τέτοιες καταναλώσεις, μέχρι 7,7 μέγιστη μικτή έχω μετρήσει. Για μέση πάνω από 8, έχω δει σε ταξίδι με a/c και πηγαίνοντας συνεχώς πάνω απο 150 (αν θυμάμαι καλά είχα 8,8 σε μια διαδρομή 100+ χλμ). Πάντως αν κάνεις μικρές διαδρομές λογικό είναι να μη δείχνει τη σωστή κατανάλωση το trip. Πχ σε διαδρομες 2-3 χλμ αν αφησεις το γκαζι σε κατηφόρα για λίγα μέτρα, μπορεί να σου δείξει ότι έπεσε η κατανάλωση κανα λίτρο, και με 2-3 γκαζιές να την ανεβάσεις 2-3 λίτρα. Για αρχή μέτρα πόσα χλμ βγάζεις σε κάθε γέμισμα στο βενζινάδικο, για να σου φυγει και το άγχος.
Επίσης τα τελευταία 5000+ χλμ, Passat 2.0FSi κινούμενο μόνο εκτός πόλης, έχει μέση 8,8 λίτρα με συνετή οδήγηση. (Εγνατία 130-140 χλμ, επαρχιακούς δρομους χαλαρά και όσο επιτρέπουν οι συνθήκες)
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Υ.γ. Το σκούτερ σου bebe καίει αρκετά νομίζω!
6,3 λίτρα για 132 χιλιομετρα
καιει κι ας ειναι 150 κ.εκ.
Βεβαια, εχω την εντυπωση οτι την προηγουμενη φορα δεν το γεμισαν καλα, αλλα και παλι τα 4 λιτ/100 που καίει συνήθως τα θεωρώ πολλα για μηχανακι.
Αν δε βαλεις V-Power100 me 1,9€ το λιτρο, το κοκτέιλ γίνεται εκρηκτικό -
bebes τι μοντέλο είναι το σκούτερ σου;
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
bebes τι μοντέλο είναι το σκούτερ σου;ειναι μια..κινεζια
φωτοτυπια ενος Honda που παραγεται στο ίδιο εργοστάσιο
ΥΜC cruizer
αυτο ειναι:
http://www.tpauto.gr/store/car_news_art ... icleID=490 -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Αν δε βαλεις V-Power100 me 1,9€ το λιτρο, το κοκτέιλ γίνεται εκρηκτικό
-
Citroen c4 1.6i
Χτεσινα 180km αποκλειστικα σε επαρχιακο και εθνικη,συμφωνα με το BC, καταναλωση 6.6 με μεση ταχυτητα 82km/h.
Τελευταια 4186km μεικτης χρησης, καταναλωση 7.8 με μεση 48km/h. -
Καλησπέρα,
'ανεπίσημη' ένδειξη κατανάλωσης στο δικό μου, με αποκλειστική κίνηση εντός πόλης για κάτι λιγότερο από 100ΚΜ, με το BC να δείχνει ένα μεγαλοπρεπέστατο 7,3 L/100KM......
Άτιμη βελτίωση που με κατεστρεψες......
-
Θεσσαλονίκη - Βελγράδι 695 χλμ, πηγαίνωντας παντού με τα όρια, έκαψα 32 λίτρα πετρέλαιο, G. Punto 1,3 multijet
Έρευνα Κατανάλωσης