-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
@dpolal προφανώς αυτό ακριβώς εννοώ, ότι ο εισαγωγέας ευθύνεται που δεν υπάρχουν αυτά τα μοντέλα στην χώρα μας, και αυτό γιατί αυτήν την αντίληψη θέλει να προωθει... Τι να κάνεις??Ο εισαγωγέας αν τα έφερνε θα τα είχε ως διακοσμητικά στο μαγαζί του γιατι κανένας δεν θα τα αγόραζε. Σε αυτά τα λεφτά ο 'Ελληνας θα αγόραζε μόνο μάρκες με βαρύ όνομα.
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
...
Στο θέμα μας, ναι το έχω τσεκάρει και το εσωτερικό του ιμπιζα και μου αρέσει αρκετά σε αντίθεση με πολλούς που θεωρούν το αδύνατο του σημείο... Το απίστευτο που έχουν καταφέρει είναι να είναι πολύ πλούσιο σε εξοπλισμό και ας μοιάζει λιτό και απέρριτο...Μην το συζητάς και πολύ. Ibiza δαγκωτό...
Μία ερώτηση μόνο. Γιατί θέλεις 3πορτο Ibiza;
Πως και δεν παίρνεις το 5θυρο ώστε να έχει και τα υπόλοιπα θετικά (χώροι, ευκολία, κλπ...); -
Γιατί..... δεν ξέρω το 3θυρο μου φαίνεται πολύ πιο όμορφο!!!
Αν μου ήταν απαραίτητες οι 5 πόρτες τότε από το group vw η επιλογή μου θα ήταν το fabia, αφού ακόμα και αυτό μου φαίνεται πιο ωραίο από το 5θυρο ibiza
Είμαι ολίγον τι παράξενος το ξέρω, αλλά γούστα είναι αυτα!!!
-
Ρώτησα γιατί το i30 είναι 5θυρο και είχα την εντύπωση ότι αναζητάς την ευκολία των πίσω θυρών.
Αφού όμως αυτό δεν είναι στις ανάγκες σου ένας ακόμη παραπάνω λόγος να πας προς SEAT...
-
Καλά έκανες, προφανώς, κατάλαβα πώς το σκέφτηκες και δεν είχες άδικο!! Απλά έβαλα το i30 και οχι το pro_ceed πχ, γιατί οι 5 πόρτες σε ένα τοσο ευρύχωρο αυτοκίνητο είναι πιο βολικές! Στο pro_ceed του φίλου μου χωράμε 5 άτομα, και μας σπάνε τα νεύρα στο μπες-βγες!
-
Γενικά οι πίσω πόρτες είναι πολύ βολικές (δεν έχεις το βγες-μπες για να μπει κάποιος πίσω, πόσο δε μάλλον όταν βρέχει, βάζεις πράγματα πίσω με ευκολία, το καθαρίζεις πιο εύκολα κλπ).
Έχοντας οδηγήσει το i30 προτείνω τα «ξαδερφάκια» Ibiza-Fabia. Το i30 μου φάνηκε πολύ «ξενέρωτο», αδιάφορο στο δρόμο, νωχελικότατο στις επιταχύνσεις, on-off φρένα και με κακή κλιμάκωση κιβωτίου (5η και 130 με 3500rpm σε μικρό οικογενειακό δεν το βρίσκω ανεκτό εν έτει 2011).
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
MIXANAG το i30 πώς τα έχει πάει από βλάβες? Λέγονται πάντως τα καλύτερα!!!
το μοτερακι των υαλοκαθαριστηρων μας αφησε χρονους εν μεσω καταρακτουδους βροχης , επισης αλλαχτηκε το τιμονι ολο μεσα γιατι κουδουνιζε.
τελος το ρολοι δειχνει την δικη του ωρα εδω και 3 μηνες περιπου , αλλα δεν το παω βαριεμαι ουτως η αλλως τον Ιουλιο θα αποτελεσει παρελθον. -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Έχοντας οδηγήσει το i30 προτείνω τα «ξαδερφάκια» Ibiza-Fabia. Το i30 μου φάνηκε πολύ «ξενέρωτο», αδιάφορο στο δρόμο, νωχελικότατο στις επιταχύνσεις, on-off φρένα και με κακή κλιμάκωση κιβωτίου (5η και 130 με 3500rpm σε μικρό οικογενειακό δεν το βρίσκω ανεκτό εν έτει 2011).Ναι ε;... Εγώ έκανα κάτι άλλο.
Επί 1 ώρα οδηγούσα το 207 αχαλίνωτα και αβίαστα (το 207 με 8500χλμ).
Και μετά πήγα στην Hyundai καπάκι και πήρα το i30 για test drive (το i30 με 56000χλμ).
Από το 207 στο i30 η μετάβαση ήταν εμπειρία.
Στο i30: Το βρήκα ανετότατο, ξεκούραστο, πολιτισμένο, με καλά φρένα, με καλό κιβώτιο, με τεράστιους χώρους, καθόλου κουραστικό, χωρίς τραντάγματα, χωρίς τριγμούς, χωρίς θορύβους, χωρίς κοπανήματα, με πολύ καλή ηχομόνωση... Μου θύμισε το Astra.Στο δρόμο ο τυπικός κινητήρας των 1400κυβικών απλά ακολουθούσε το μποτιλιάρισμα... Σε κάποιο άνοιγμα στην Κηφισίας απλά επιτάχυνε όσο έπρεπε και όπως έπρεπε. Άνετα και ξεκούραστα χωρίς να φοβίζει ότι θα απογειωθεί.
Το βασικό (για μένα) ήταν δεν με προκαλούσε να τρέξω σαν τον 'τρελό', λες και με είχε πιάσει κόψιμο.
Αυτοκίνητο των 13000euro...για μένα προσφέρει πολλά και ζητάει λίγα.Μπήκα στο i30 με πονοκέφαλο, τσίτα τις αισθήσεις και σε υπερένταση (λόγω του άγριου 207) και βγήκα από το i30 σαν να μου είχαν κάνει μασάζ... Αυτά.
-
Φίλε Storm, είναι προφανές ότι αποζητάμε διαφορετικά πράγματα από το όχημά μας.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Φίλε Storm, είναι προφανές ότι αποζητάμε διαφορετικά πράγματα από το όχημά μας.Δεν νομίζω. Απλά κατέγραψα την εμπειρία μου. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν είχα το i30 για μία βδομάδα, μετά θα το βαριόμουν αφόρητα. Φυσικά θα είχα ένα αξιόπιστο ήρεμο αυτοκίνητο να με μεταφέρει πέρα-δώθε χωρίς να μου προκαλεί υπερένταση & ίσως σωματική κούραση... αλλά δεν θα με 'τσίτωνε' και δεν θα με προκαλούσε να το οδηγήσω... Με κάποιο κουστουμάκι και για βόλτα σε κάποιο restaurant ίσως να ήταν (είναι) ιδανικό αυτοκίνητο. Αλλά μέχρι εκεί.
Αν κάποια στιγμή ζητήσω κάποιο αυτοκίνητο με τα στοιχεία του i30, τότε σίγουρα θα κάνω το βήμα...
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Και γώ αλλά για το USB.ΕSP/XDS TCS και τα ρέστα δεν με συγκινουν ιδιαίτερα... Ευπρόσδεκτα μεν, αναγκαία όχι... Οπως κάναμε την δουλειά μας με το χρέπι τόσον καιρό έτσι θα την κάνουμε με την απαραίτητη προσοχή και με το καινούριο. Από την άλλην η 17άρα too much ρε παιδί μου... φοβάμαι μην κοπανάει...Για μένα είναι βλακεία να πάρεις καινούριο αυτοκίνητο χωρίς ESP. Μπορεί, κυριολεκτικά, να σου σώσει τη ζωή, άσχετα με το πόσο προσεκτικά ή όχι πηγαίνεις.
-
Καλό θα ήταν να έχει... μεταξύ μας, με τους χρόνους αναμονής που ακούγονται για την απόσυρση, μπορεί στο μεσοδιάστημα να μαζέψω αλλά δυο χιλιάρικα και να πάω όχι απλά για το Special edition, αλλά κατευθείαν στο λεον!!!!
2 μήνες σου λέει, αισιόδοξα, τουλάχιστον με την κατάσταση που επικράτει τώρα στα κέντρα ανακύκλωσης αυτοκινήτων...
Δεν αξίζει πραγματικά για 1000 ευρω να περιμένεις δύο μήνες... Αν ήταν λίγο καλύτερα συντηρημένο και δεν ήθελε κανα χιλιάρικο μαζέματα το αυτοκινητάκι μου θα το κρατούσα να το δώσω στην αδελφή μου... -
Νέα και από μένα, ξεκινάω την Πέμπτη την διαδικασία της απόσυρσης, έχοντας ήδη κλείσει ένα Seat Ibiza Sport σε κόκκινο (πολλά άσπρα ρε παιδιά στους δρόμους τελευταία!!)... Ελπίζω να μην μου πάρει πολύ καιρό, πάντως σίγουρα μόλις το πάρω θα σας γράψω εντυπώσεις!!!
Να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για τις απόψεις που εξέφρασαν, με βοήθησαν αρκετά να κατασταλλάξω!
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Νέα και από μένα, ξεκινάω την Πέμπτη την διαδικασία της απόσυρσης, έχοντας ήδη κλείσει ένα Seat Ibiza Sport σε κόκκινο (πολλά άσπρα ρε παιδιά στους δρόμους τελευταία!!)... Ελπίζω να μην μου πάρει πολύ καιρό, πάντως σίγουρα μόλις το πάρω θα σας γράψω εντυπώσεις!!!Να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για τις απόψεις που εξέφρασαν, με βοήθησαν αρκετά να κατασταλλάξω!
To sport είναι με την sport ανάρτηση?Αν ναι οδήγησες έκδοση χωρίς σπορ ανάρτηση?Είναι αισθητή η διαφορά?
-
Δυστυχως και τα δύο σεατ που οδήγησα ήταν με σπορ ανάρτηση, το ένα sport και το άλλο Special Edition... Παρόλα αυτά έπεσε στα χέρια μου και το αντίστοιχο πολάκι του ξαδέλφου μου, το οποίο δεν είχε σπορ ανάρτηση και δεν μπορείς να πείς ότι έπλεε κιόλας. Δεν είδα σημαντική διαφορά στην άνεση μεταξύ τους.
Βέβαια, η αίσθηση μου δεν είναι αντικειμενική, γιατί το αυτοκίνητο που οδηγώ τώρα έχει ανάρτηση 115 χιλιάδων χλμ οπότε δεν έχω σωστό μέτρο σύγκρισης...Αντίθετα το πόλακι μου έγραψε μέση κατανάλωση γύρω στο 12, που όσο και να πάτησα στο ibiza δεν το είδα για κανέναν λόγο, προφανώς γιατί το εξάρι κιβώτιο θέλει άλλο τρόπο χρήσης...
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Δυστυχως και τα δύο σεατ που οδήγησα ήταν με σπορ ανάρτηση, το ένα sport και το άλλο Special Edition... Παρόλα αυτά έπεσε στα χέρια μου και το αντίστοιχο πολάκι του ξαδέλφου μου, το οποίο δεν είχε σπορ ανάρτηση και δεν μπορείς να πείς ότι έπλεε κιόλας. Δεν είδα σημαντική διαφορά στην άνεση μεταξύ τους.
Βέβαια, η αίσθηση μου δεν είναι αντικειμενική, γιατί το αυτοκίνητο που οδηγώ τώρα έχει ανάρτηση 115 χιλιάδων χλμ οπότε δεν έχω σωστό μέτρο σύγκρισης...Αντίθετα το πόλακι μου έγραψε μέση κατανάλωση γύρω στο 12, που όσο και να πάτησα στο ibiza δεν το είδα για κανέναν λόγο, προφανώς γιατί το εξάρι κιβώτιο θέλει άλλο τρόπο χρήσης...
το ίδιο μοτέρ φοράνε, όσο καίει το ένα καίει πάνω κάτω και το άλλο...
μέση λίγο δύσκολο να έγραψε 12... μάλλον μετά από σκίσιμο εννοείς... -
Η διαδρομή ήταν 12 χλμ, λίγη δηλαδή, για να δώ πως πάει σε σχέση με το ibiza που είχα οδηγήσει πριν λίγες μέρες... Σκίσιμο δεν ξέρω αν το λές, κίνηση στην πόλη, δύο-τρία ανοίγματα όταν ήμασταν το πρώτο αυτοκίνητο στο φανάρι, και μετά αρκετά στενά!!
Τι να σου πώ, ούτε εγώ το πίστευα αλλά το είδαμε... Σε μία προσπάθεια να το αποσαφηνίσουμε διακρίναμε ότι εκεί που εγώ κρατούσα σταθερές τις στροφές στις 2500 μέ 2α, αυτός θα κατέβαζε σε 3η ή 4η όπως μου είπε, δηλαδή στο γεγονος ότι δεν δούλεψα πολύ τον λεβιέ! Πάντως με την 6η σίγουρα θα είναι πιο οικονομικό σε ταξίδι!!
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Η διαδρομή ήταν 12 χλμ, λίγη δηλαδή, για να δώ πως πάει σε σχέση με το ibiza που είχα οδηγήσει πριν λίγες μέρες... Σκίσιμο δεν ξέρω αν το λές, κίνηση στην πόλη, δύο-τρία ανοίγματα όταν ήμασταν το πρώτο αυτοκίνητο στο φανάρι, και μετά αρκετά στενά!!Τι να σου πώ, ούτε εγώ το πίστευα αλλά το είδαμε... Σε μία προσπάθεια να το αποσαφηνίσουμε διακρίναμε ότι εκεί που εγώ κρατούσα σταθερές τις στροφές στις 2500 μέ 2α, αυτός θα κατέβαζε σε 3η ή 4η όπως μου είπε, δηλαδή στο γεγονος ότι δεν δούλεψα πολύ τον λεβιέ! Πάντως με την 6η σίγουρα θα είναι πιο οικονομικό σε ταξίδι!!
δεν χρειάζεται μέσα στην πόλη να κράτας τις σχέσεις πανω από 2500-3000 στροφές. με το 6άρι που έχεις ανέβαζε στις 2000 στροφές. Και χαμηλή κατανάλωση θα δείς και στη ροπή του θα το οδηγείς. Μην ξεχνάς οτι στον 1,2 το τουρμπο μπαίνει από τις 1700+ μετα
-
νταξει στις 2500 στροφες ημουν, οχι στις 3500... Απλά το είχα απορία, αν δεν αλλάζεις στις 2500 στροφές πόσο θα πήγαινε η κατανάλωση!!Η απορια μου λυθηκε!!! Παντως αν εξαιρεσω τις πολυ χαμηλες στροφες, ο κινητηρας ειναι διαμαντακι, πολύ καλύτερος από ότι περίμενα, και σκάλες παραπάνω από τον ανταγωνισμό!
-
Χθές έγινε η παραλαβή! Seat Ibiza SC 1.2 TSI Sport!!!
Οι εντυπώσεις μου μέχρι τώρα: στιβαρό,γρήγορο(ενεργητική ασφάλεια στο ΦΟΥΛ-όταν είναι δικό σου το αυτοκίνητο είναι τελείως διαφορετικά από το test drive!!!), με τιμονάκι που ξυρίζει και κάνει τα 4m του αόρατα μέσα στην πόλη. Προς το παρόν στο στρώσιμο δεν το πλακώνω ιδιαίτερα, οπότε παρατηρώ ότι είναι ΠΑΝεύκολο να κάνεις χαμηλή κατανάλωση. Χθές έκανε τα πρώτα του 100 χλμ και έβγαλε μέση 6.9!!!! Να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά και πάλι για τις συμβουλές που μου έδωσαν, και να πώ στον 'αληθινό ΔΙΑ' ότι είχε δίκιο, αν είχα αγοράσει το I30 δεν θα είχα τέτοιο χαμόγελο στο προσωπό μου κατά την παραλαβή!!
Μειονεκτήματα:
- Περιορισμένη ορατότητα πίσω (αλλά έχω μάθει να κάνω όπισθεν μόνο με καθρέπτες οπότε δεν με ενοχλεί καθόλου!)
- Κάτω από τις 1800 στροφές το μοτέρ έιναι πεθαμένο (ειδικά σε σχέση με το 1600cc που οδηγούσα για έναν μήνα τώρα.
- Πολύ μικρό ντουλαπάκι συνοδηγού
- Ααα και η ζώνη μου τσαλάκωσε το πουκάμισο!!0χ9α0χ9α0χα
Αυτά προς το παρόν... Εννοείται ότι αν βρώ και άλλα μειονεκτήματα θα γράψω, αλλά μάλλον στο SEAT Forum και όχι εδώ!!
Seat Ibiza 1.2 TSI Sport vs Hyundai i30 Comfort