-
Ακριβώς έτσι. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου η έννοια του προστίμου έχει για κάποιο ηλίθιο λόγο ενοχοποιηθεί. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε €397 ( ) οφειλές σε κλήσεις. Εμένα μου λέει μόνο ένα πράγμα αυτό: Ότι άφηνε το αυτοκίνητο του όπου και όποτε του κάπνιζε.
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=300525&cid=4έκαναν αναγκαστική κατασχεση σε τραπεζικό λογαριασμό για είσπραξη οφειλών από απλήρωτες κλήσεις παράνομης στάθμευσης στο Δήμο Ρεθύμνης!!!!
Πολύ καλή ιδέα, μακάρι να καθιερωθεί!
-
Αυτή η είδηση να γίνει post-it για να τη βλέπουν οι 'έξυπνοι' που κατά περιόδους σε αυτό (και άλλα θέματα) προτρέπουν να μην πληρώνουμε τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας
-
Συμφωνώ ότι οι κλησεις πρεπει να δινονται σε ολους οσους παρανομα σταθμευουν και μαλιστα δειχνουν αντικοινωνικη συμπεριφορα οπως σε μπαρες αναπηρων,πεζοδρομια,διπλοπαρκαρισμα κλπ...Αλλα οι Δήμοι με τα χρήματα από τα πρόστιμα φτιαχνουν κανενα χώρο στάθμευσης?ή απλα γεμίζουν τα ταμεία που ενδεχωμένως είναι άδεια από κακοδιαχείρηση κλπ?
Φυσικά υπάρχουν πολλοί που κατ'εξακολούθηση παρκάρουν όπου βρουν αδιαφορώντας για τον συμπολιτη τους.... -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
μηπως προβλεπει και το να μη στριβουμε τσιγαρα οταν οδηγουμε ?
Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο επικίνδυνο στην οδήγηση (νταξ, μπορώ και το έχω κάνει, αλλά τέλος πάντων )
-
Ναι, αλλά τα μάτια μου ήταν στον δρόμο και τα 2 χέρια στο τιμόνι. ( )
-
Λογικο, αφου με το στομα καπνιζεις πιπα. Εκτος αν αλλαζες κ τον καπνο, την καθαριζες με το περιεργο εκεινο εργαλειο, εβαζες κ κανα φιλτρο μεσα κλπ κλπ.
ΥΓ Καλα δεν καταλαβα για τι μιλαμε?
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=300525&cid=4έκαναν αναγκαστική κατασχεση σε τραπεζικό λογαριασμό για είσπραξη οφειλών από απλήρωτες κλήσεις παράνομης στάθμευσης στο Δήμο Ρεθύμνης!!!!
Καλα εκαναν, αν κ εφ'οσον η διαδικασια που τηρηθηκε ειναι η νομιμη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Λογικο, αφου με το στομα καπνιζεις πιπα. Εκτος αν αλλαζες κ τον καπνο, την καθαριζες με το περιεργο εκεινο εργαλειο, εβαζες κ κανα φιλτρο μεσα κλπ κλπ.ΥΓ Καλα δεν καταλαβα για τι μιλαμε?
Φυσικά.
-
Φυσικοτατα
-
Κατακόρυφη αύξηση στα πρόστιμα για ΚΤΕΟ και κάρτα καυσαερίων
Από την 1η Ιουνίου τα δεδομένα για όσους δεν περνούν το αυτοκίνητό τους από έλεγχο ΚΤΕΟ αλλάζουν. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όλοι οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν ελέγξει στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα το όχημά τους, προκειμένου αυτό να είναι καλή κατάσταση, θα πληρώνουν πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα, και μέχρι τις 31 Μαΐου, το παράβολο καθυστέρησης στα ΚΤΕΟ για τα εκπρόθεσμα αυτοκίνητα που έχουν καθυστερήσει 15 ημέρες είναι 15 ευρώ και 34 ευρώ από 15 μέρες και πάνω. Από τις αρχές του επόμενου μήνα, το πρόστιμο – παράβολο αυξάνεται έως 200% σε σχέση με την κανονική τιμή ΚΤΕΟ. Για τους καθυστερημένους έως 15 ημέρες το ποσό πάει στα 20 ευρώ, από 15-30 ημέρες στα 40 ευρώ, από 30 μέρες έως 6 μήνες στα 60 ευρώ και από 6 μήνες και πάνω στα 80 ευρώ.
Για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και πέσουν στα… δίχτυα της Τροχαίας, το ποσό ανέρχεται στα 400 ευρώ. Τέλος, το πρόστιμο για κάρτα καυσαερίων μπορεί να φθάσει και τα 200 ευρώ, ανάλογα με την εκπομπή ρύπων και την ισχύ ή όχι της κάρτας.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Κατακόρυφη αύξηση στα πρόστιμα για ΚΤΕΟ και κάρτα καυσαερίωνΓια όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και πέσουν στα… δίχτυα της Τροχαίας, το ποσό ανέρχεται στα 400 ευρώ. Τέλος, το πρόστιμο για κάρτα καυσαερίων μπορεί να φθάσει και τα 200 ευρώ, ανάλογα με την εκπομπή ρύπων και την ισχύ ή όχι της κάρτας.
αντε να δουμε...
με εχουν σταματήσει πολλες φορες για ελεγχο τα τελευταια χρόνια και ΚΤΕΟ μου ζήτησε μονο κάποιος που ηθελε να με γραψει για κατι.
Δυστυχώς τις αλλες φορες ουτε ασφάλεια δε ζητούσανΚαρτα καυσαερίων; το αλλο με τον Τοτο το ξέρετε;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Κατακόρυφη αύξηση στα πρόστιμα για ΚΤΕΟ και κάρτα καυσαερίων
Για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και πέσουν στα… δίχτυα της Τροχαίας, το ποσό ανέρχεται στα 400 ευρώ. Τέλος, το πρόστιμο για κάρτα καυσαερίων μπορεί να φθάσει και τα 200 ευρώ, ανάλογα με την εκπομπή ρύπων και την ισχύ ή όχι της κάρτας.
αντε να δουμε...
με εχουν σταματήσει πολλες φορες για ελεγχο τα τελευταια χρόνια και ΚΤΕΟ μου ζήτησε μονο κάποιος που ηθελε να με γραψει για κατι.
Δυστυχώς τις αλλες φορες ουτε ασφάλεια δε ζητούσανΚαρτα καυσαερίων; το αλλο με τον Τοτο το ξέρετε;
Για καυσαέρια μόνο έξω από την ΕΡΤ, στην Βείκου στο Γαλάτσι και λίγο πιο κάτω από την Ευελπίδων έχω δει να σταματάνε για έλεγχο.
Το ωραίο είναι πως ένα πρωί στο γνωστό έξω από την ΕΡΤ με κοιτούσαν καλά καλά (με τη σκέψη αν θα με σταματήσουν ή όχι) αλλά βιαζόμουν, ήμουν αριστερή και έκανα πως δεν τους είδα καν
-
Με εχουν ελεξγει 2 φορες για ΚΕΚ οταν κυκλοφορουσα με Lada 20ετιας. Την μια φορα ηταν κλιμακιο που ειχε βγει στον δρομο για αυτο τον σκοπο (κ μου εκανε κ επι τοπου μετρηση με μηχανημα μεσα στο βανακι), κ την αλλη φορα ηταν μπατσος που εψαχνε να βρει κατι να γραψει επειδη 'τι δουλεια εχεις στα Λιμανακια απο τον Πειραια'.
Κ τις 2 φορες πηραν τα @@ μου γιατι ολα ηταν στην εντελεια, συμπεριλαμβανομενου των μετρουμενων ρυπων στην επι τοπου μετρηση...
Κ μετα ελεγξαν τον πατερα μου με αυτοκινητο 14ων μηνων, καινουριο κ τζιτζι δηλαδη, ο οποιος φυσικα στα 67 του δεν ειχε υπ'οψιν οτι καθε χρονο απο καινουριο θελει ΚΕΚ, κ τον εγραψαν...
-
Ποιο είναι το κακό σε αυτό ρε συ; Για να χρειάζεται κάρτα από καινούργιο (και χρειάζεται και στην Γερμανία, το ξέρω από το BMW), κάποιος λόγος θα υπάρχει.
-
@kacey
Δηλαδή τον έγραψαν για 2 μήνες στην ουσία καθώς τον πρώτο χρόνο από την αγορά καινούριου αυτοκινήτου δεν χρειάζεται να βγάλεις και ΚΕΚ. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ποιο είναι το κακό σε αυτό ρε συ; Για να χρειάζεται κάρτα από καινούργιο (και χρειάζεται και στην Γερμανία, το ξέρω από το BMW), κάποιος λόγος θα υπάρχει.Κανένας απολύτως λόγος δεν υπάρχει. Αν το συντηρείς κανονικά το αυτοκίνητο, και σε 20 χρόνια οι ρύποι κάτω από το όριο είναι. Ειδικά για το 1ο έτος είναι για γέλια.
Η μόνη εξήγηση είναι πως, έτσι, αποφεύγονται τα πειραγμένα ή τα ασυντήρητα, επί μακρόν όμως, οχήματα.
Σχετικό / Άσχετο: στο δικό μου που πέρασα ΚΤΕΟ πριν το Πάσχα, οι ρύποι ήταν και πάλι εξαιρετικά χαμηλοί, καλύτεροι από του Corsa του 2005 με τον Twinport και στα ίδια επίπεδα με την 1η κάρτα που είχα βγάλει. Τσάμπα τους πληρώνω τόσα χρόνια δηλαδή...
Ευχαριστώ.
-
@Λαππας, δεν ειπα οτι ειναι κακο, ειπα οτι ηταν τσαμπα κληση (με ευθυνη δικη μας βεβαια), κ τσαμπα και ως προς το προσφερομενο αποτελεσμα στην κοινωνια. Εκτος απο τα ταμεια του κρατους.
-
Καλημέρα,
ένας φίλος έφαγε 2 πρόστιμα απο καμερες στην Αττικη Οδο για υπερβολικη ταχυτητα. Οι παραβασεις εγιναν τον Νοεμβριο και η κληση του ηρθε λιγο πριν το Πασχα. Αυτο σημαινει καποια λεφτα συν 2χ2 = 4 μηνες χωρις διπλωμα. Σημερα του ηρθε κι αλλη κληση απο αρχες Δεκεμβριου και του ειπαν οτι μαλλον οι 4 μηνες γινονται 6 (ξεχνας να οδηγεις πια) και δεν εχει ιδεα αν θα του ρθουν κι αλλες. Ειναι λογικο ν'αργουν τοσο πολυ οι κλησεις; Νομιζα οτι ειδικα απο καμερες και Αττικη Οδο η κληση ερχεται σε μια αντε δυο εβδομαδες κι οχι 4-5 μηνες μετα. -
Με τι ταχύτητα οδηγούσε;
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.