-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και σε ερωτώ φίλε xristos69: Ποιος είναι πιο επικίνδυνος; [b]Εγώ που περιστασιακά και σε ελεγχόμενες - το δυνατόν - συνθήκες στρίβω λίγο πιο γρήγορα το αυτοκίνητό μου
άλλο το να στρίβεις γρήγορα στις στροφές και άλλο να μπαίνεις με τις μπάντες καταλαμβάνοντας και το δικό σου και το αντίθετο ρεύμα. Αυτονόητο δεν είναι αυτο? ή θες να πείς οτι έχει κάποιος το δικαίωμα να πατά την διπλή διαχωριστική σε μια στροφή με ορατότητα μηδέν και να περνά στο αντίθετο ρεύμα (για να μην φύγει απο το δρόμο) χωρις να ξέρει τι θα του βγει μπροστά του γιατι είναι 'γρήγορος σπορ οδηγός' ? αν δεν ειναι αυτο επικίνδυνη οδήγηση τοτε τι είναι????
-
Ποιος μίλησε για μπασίματα με τις πάντες και εισόδους σε αντίθετα ρεύματα και διπλές διαχωριστικές? Που ανάφερα κάτι τέτοιο? Τέτοιες μαλ...ες δεν κάνω. Εκτός αν το μπέρδεψες με τα παντιλίκια μέσα στο έρημο και ασφαλέστατο πάρκιν του Λούνα Παρκ στη Βάρκιζα (τη Daytona για τους γνώστες). Μόνο εκεί οι καφρίλες - και αποκλειστικά μόνος μου(και μετά επιστροφή με 40!). Μη βάζετε λόγια που δεν είπα...
-
Ίσα-ίσα έχω κινδυνέψει από 'μάγκα-χερά' που μπήκε στο αντίθετο στα λιμανάκια
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Έχω την φρικτή υποψία ότι ο συγκεκριμένος οκταβιανός πιθανότατα θα διηγούνταν στους φίλους του εκείνο το βράδυ ότι “άνοιξε 10 κενές σε Ferrari' και μάλιστα μέσα σε στροφή ...
Λες; Λες να είναι ΤΟΣΟ ηλίθιος;
Bάζω και στοίχημα ότι το είπε Για αυτό που ρωτάς τώρα θέλεις και απάντηση
Και όμως συμβαίνει ... η βλακεία ορισμένων είναι πραγματικά εντυπωσιακή ... Φαντάσου ότι υπάρχουν φόρουμς αυτοκινήτου στα οποία έχουν κατ επανάληψη δημοσιευθεί σχόλια του ύφους 'πατάω 600άρες και 1000άρες street μηχανές' ... Υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι που έχουν την βεβαιότητα ότι το οποιοδήποτε χρέπι-τούμπανο των 250-350 ίππων μπορεί να κοντράρει με αξιώσεις από εκκίνηση και σε καλό οδόστρωμα ένα έστω 600άρι CBR ...
Είχα ανέβει πρόσφατα σε ένα GSX-R1000 μετρημένο στα περίπου 3.5 secs για τα 0-100χλμ ... Ακόμα τρέμουνε τα πόδια μου ... πώς δε το παθα το εγκεφαλικό ένας θεός ξέρει ...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
… ο τύπος στην Ferrari μόλις με προσπέρασε βγάζει δεξί φλας μπαίνει στην μεσαία λωρίδα και αφήνει τον, μάλλον απογοητευμένο, οκταβιανό να προσπεράσει ανενόχλητος … Έχω την φρικτή υποψία ότι ο συγκεκριμένος οκταβιανός πιθανότατα θα διηγούνταν στους φίλους του εκείνο το βράδυ ότι “άνοιξε 10 κενές σε Ferrari' και μάλιστα μέσα σε στροφή ...
Σπάνια περίπτωση εν Ελλάδι, όπου ακριβό αμάξι συνοδεύεται και με οδηγό υψηλού επιπέδου οδηγικής (και κατα πάσα πιθανότητα, γενικής) μόρφωσης...
Υπάρχει και το ακριβώς αντίθετο: προσπερνάω στην Υλίκη μια Boxster (πήγαινε δεξιά, κανένα πρόβλημα), φτάνουμε στο Κάστρο όπου γίνονται έργα και πάμε όλοι αριστερά διότι μετά από 500 μέτρα είναι κλειστό το δεξί ρεύμα, η Boxster κολλημένη πίσω μου, προσπερνάει από δεξιά και μπαίνει μπροστά μου. Περνάμε τα έργα και φτάνουμε στις πρώτες στροφές του Κάστρου, 'α, ωραία', λέω, 'να δούμε τι κάνουμε με Porsche'. Στρίβω με 180, αντε γειά η Porsche πίσω μου, δεν την ξαναείδα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
[ Στρίβω με 180, αντε γειά η Porsche πίσω μου, δεν την ξαναείδαΑφού είναι γνωστό βρε nass ότι οι porsche 'δεν στρίβουν' ... άσε που τα γερμανικά άλογα εκτός του ότι έχουν κοντά πόδια ζαλίζονται και στις στροφές ...
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
[ Στρίβω με 180, αντε γειά η Porsche πίσω μου, δεν την ξαναείδα
Αφού είναι γνωστό βρε nass ότι οι porsche 'δεν στρίβουν' ... άσε που τα γερμανικά άλογα εκτός του ότι έχουν κοντά πόδια ζαλίζονται και στις στροφές ...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
... Περνάμε τα έργα και φτάνουμε στις πρώτες στροφές του Κάστρου, 'α, ωραία', λέω, 'να δούμε τι κάνουμε με Porsche'. Στρίβω με 180, αντε γειά η Porsche πίσω μου, δεν την ξαναείδαΤσ, τσ, τσ! 180?
Κακό παιδί -
Μπορει να εχω κανει κοντρες στο παρελθον καθως ημουν πιο μικρος αμυαλος κ πιο αφοβος αλλα απο πολυ μικρος εμαθα πως ποτε μα ποτε δεν πρεπει να γινονται κοντρες μεταξυ φιλων κ γνωστων.
Ειδικα με ανθρωπους αγαπημενους μας μπορει να γινει η καταστροφη της καταστροφης. Μεταξυ φιλων σε καποια διαδρομη ο ενας πιθανα να θεωρει τον εαυτο του γρηγοροτερο του φιλου του κλπ κλπ με αποτελεσμα να παρασυρθουν σε καποιον ρυθμο στον οποιο καποιος απο τους 2 να μην μπορεσει να ανταπεξελθει οδηγικα κ να προκαλεσει ατυχημα ή να εμπλακουν κ οι 2! Δυστυχως εχει γινει παμπολλες φορες! Τα αποτελεσματα εως ολεθρια! Γι αυτο ειδικα με φιλους πρεπει να αποφευγονται οι κοντρες οπως ο διαολος το λιβανι! Οχι οτι υπαρχει συσταση να γινονται με αγνωστους αλλα απλα επικεντρωνομενο στην αποφυγη κοντρας μεταξυ γνωστων κ αγαπημενων προσωπων.
Επισης κατι πολυ ασχημο ακομα ειναι 'το ελα μεσα (στο αυτοκινητο) να σου δειξω'! Οταν θα δειξεις ή θα σου δειξει καποιος ειναι κ η αναμονη μιας επερχομενης αηδιας! Ειδικα αν δεν υπαρχει καποια εμπιστοσυνη κ γνωση για την οδηγικη εμπειρια του 'καθηγητη'! Κ δεν βγαζω τον εαυτο μου εξω. Στα Μεγαρα καποιος ελεγε καλα λογια για μενα κ μπηκε μεσα να του δειξω! Αποτελεσμα ξεκολλησε η ουρα με 100 κ ζαρωσα κ εγω κ αυτος!!! Μου εφυγε η ψυχουλα χωρις ευτυχως δυσαρεστα αποτελεσματα!! Δεν ημουν πολυ περηφανος για τον εαυτο μου, γιατι πιεσα παραπανω απ οσο χρειαζοταν χωρις κανεναν μα κανεναν απολυτως λογο, παραμονον για να δειξω τις ικανοτητες μου -κουλαμαρα μου- στον φιλο που βρισκοταν εκει! -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ποιος μίλησε για μπασίματα με τις πάντες και εισόδους σε αντίθετα ρεύματα και διπλές διαχωριστικές? Που ανάφερα κάτι τέτοιο?ε τοτε δεν μπορώ να καταλάβω που διαφωνούμε!!! οταν λές:
'Αν αναφερθούμε όμως στην 'επικίνδυνη οδήγηση' όπως την εννοεί ο φίλος xristos69, θα διαφωνήσω οριζοντίως και καθέτως.'
εγω αυτο εννοω επικίνδυνη οδήγηση. Το να κάνει κόντρες κάποιος με κάποιον άλλον και το να οδηγεί λες και ολος ο δρόμος ειναι δικός του λέγοντας οτι 'εντάξει, αν έρχεται κανένας (κακομοίρης) θα τον δω απο τα φώτα του'
Δεν είπα οτι είναι επικίνδυνη η γρήγορη ασφαλή οδήγηση που είναι καθ'ολα θεμιτή! Μη βάζετε λόγια που δεν είπα. -
Διαφωνει (οπως και εγω) στο οτι θεωρεις οτι η κοντρα σε δημοσιο δρομο σημαινει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ οτι αυτος που την κανει θεωρει ολο τον δρομο δικο του, οτι απαραιτητα θα γινει επικινδυνος για τους αλλους, οτι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ειναι ανεγκεφαλος, κλπ κλπ.
Ολα αυτα δεν ειναι απαραιτητα.εγω αυτο εννοω επικίνδυνη οδήγηση. Το να κάνει κόντρες κάποιος με κάποιον άλλον και το να οδηγεί λες και ολος ο δρόμος ειναι δικός του λέγοντας οτι 'εντάξει, αν έρχεται κανένας (κακομοίρης) θα τον δω απο τα φώτα του'
Οταν λεμε οτι κοιταμε πχ αν ερχεται αλλος κοιτωντας για τα φωτα, δεν σημαινει οτι αμα δεν δουμε φωτα θα μπουμε στο αντιθετο για να παρουμε καλα την στροφη. Απλως ελεγχουμε την κινηση στον δρομο, πριν την στροφη (οσο γινεται).
Αντιθετως, δεν νομιζω να υπαρχει πραγματικος και συνειδητοποιημενος 'κοντρακιας' με στοιχειωδη νοημοσυνη, που εν γνωσει του να μπαινει στο αντιθετο ρευμα, να προσπερναει απο εκει που ΙΣΩΣ να χωρεσει ('μπαινουμε και αμα περασουμε περασαμε' νοοτροπια) κλπ κλπ. Αυτοι ειναι ή απλα ηλιθιοι, ή καγκουρες που θελουν να κανουν επιδειξη και σε καποια φαση με μαθηματικη ακριβεια θα το χασουν και θα πανε να φανε καποιον.
-
ε τότε ναι φίλε kacey! αφου το θέτεις έτσι θεωρώ οτι όποιος κάνει κόντρα σε δημόσιο δρόμο με οποιεσδήποτε κατ' αυτον 'ελεγχομενες' συνθήκες, ειναι ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ, ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΣ για το κοινωνικό σύνολο και θα πρέπει με την πρώτη ευκαιρία να του αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης!!!!
Αυτή είναι η γνώμη μου, και αν συμφωνεί μαζι σου και ο φίλος taurus(an kai den nomizo na ipostirikse tis kontres) τότε διαφωνώ και μαζί του.
Αυτή είναι η θέση μου στο συγκεκριμένο ζήτημα!!
-
Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής:
Οδηγείς γρήγορα ή σβέλτα (γιατί σ'αρέσει η γρήγορη οδήγηση και γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να σπαταλάς όλη σου τη ζωή προσπαθώντας να μεταβείς από το σημείο Α στο Β ή να αποτελείς κινητό εμπόδιο για την κυκλοφορία). Είσαι ανεύθυνος, ανεγκέφαλος και επικίνδυνος όταν το κάνεις αυτό;
Αυτό που προσπαθεί να πει ο kacey είναι ότι και σε δημόσιο δρόμο μπορεί να γίνει με σχετικά μικρό κίνδυνο η κόντρα (και επιτέλους ας παραδεχθούμε ότι η οδήγηση ενέχει κινδύνους και επικινδυνότητα! Φτάνει πια μ'αυτήν την καινοφανή φλωροσύνη!), δηλαδή με κίνδυνο όχι μεγαλύτερο της συνήθους γρήγορης μετακίνησης.
Όποιος δεν καταλαβαίνει τον κίνδυνο την ώρα που οδηγεί (είτε απλά οδηγεί είτε κάνει κόντρα) και δεν του κόβει να αντιδράσει ΣΩΣΤΑ και ΑΜΕΣΩΣ σε κάτι έκτακτο (ή δεν έχει τα στραβά του ανοιχτά για τυχόν ύπουλες διασταυρώσεις, τυφλές στροφές, άλλα αυτοκίνητα) και προτιμά να θέσει άλλους οδηγούς σε μεγαλύτερη επικινδυνότητα από αυτήν που έχουν de facto αποδεχθεί ξεκινώντας να οδηγήσουν, είναι απλώς ηλίθιος.
Και, τέλος, όσο σκληρό και αν ακούγεται, όταν βγαίνεις στο δρόμο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ 'ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ'. Πρέπει να είσαι πάντα σε επιφυλακή για ο,τιδήποτε. Το ότι ο απέναντι είναι ζώον και δεν καταλαβαίνει ότι δεν τον σηκώνει να συνεχίσει την κόντρα δεν είναι δικαιολογία για μένα να τα χάσω και να μην τον αποφύγω. Ή μήπως είναι τόσο δυσνόητο πια το 'ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΑΣ';
Σημειωτέον ότι δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά της κόντρας. Είμαι κατά της βλακώδους οδηγικής συμπεριφοράς, ανεξαρτήτως ταχύτητας και συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτή εκδηλώνεται.
-
Ο χρήστης polo_gti έγραψε:
Mήπως είδες και από ποιό περιοδικό ήταν το αυτοκόλλητο?
μου ξεφυγε αυτη η λεπτομερια απο την επομενη φορα θα βαλω και κυαλια μεσα στο αμαξι και για την παραμικρη λεπτομερια
Ήταν από το σοβαρό και διακεκριμένο περιοδικό max power της σοβαρής εκδοτικής εταιρίας option press!Έχω δει πάμπολα αυτοκίνητα με αυτό το αυτοκόλλητο και κάθε φορά που το αντικρίζω διερωτούμαι:Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που είναι τόσο θύματα και κολλάνε τέτοια αυτοκόλλητα στο αμάξι τους?Και καμαρώνουν κιόλας??????
Πιστεύω πως είναι το πιο ασυνείδητο έγκλημα οι κόντρες σε δημόσιο δρόμο!Ηταν κιτρινο με μαυρα γραμματα ! Δυστυχως δεν ειναι θυματα..... ειναι μ@λ@κες γιατι περνιουντε για 'μαγκες' Ολοι ζουνε καποια φαντασιωση
-
Είναι εκούσια θύματα! Φαντάσου ότι αντί να πάνε και να δουν τα Taxi 1, 2 και 3, κάθονται και τρελαίνονται με τις απίστευτες φλωροκαγκουριές των TFTF & 2F2F.
-
Τελικα δεν καταλαβαινω τι εννοεις επικινδυνο και τι οχι.
Εννοεις οτι η καθε κοντρα, ανεξαρτητως συνθηκων, ειναι επικινδυνη? Αν αυτο, τοτε κανεις λαθος. Εννοεις οτι η γρηγορη οδηγηση, αμα εισαι μονος, ειναι ασφαλης? Και εδω κανεις λαθος.
Το να κανεις κοντρα με καποιον στον δρομο, ΔΕΝ ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ επικινδυνο. Σαφως μπορει να γινει, αλλα ολα εξαρτωνται απο τον οδηγο και το μυαλο που κουβαλαει. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
αλλα ολα εξαρτωνται απο τον οδηγο και το μυαλο που κουβαλαει.για μενα ενας οδηγός που κάνει κόντρες με άλλο αυτοκίνητο δεν κουβαλάει καν μυαλό!
και γενικώς η διαφωνία μας μετα απο παράθεση διαφόρων επιχειρημάτων νομίζω οτι είναι πλέον σαφέστατη και εντοπίζεται στο εξής:
Εσύ υποστηρίζεις 2 αυτοκίνητα που ανταγωνίζονται σε ταχύτητα σε δημόσιο δρόμο δεν είναι επικίνδυνα οταν οι οδηγοι τους 'προσέχουν' ,
και εγω υποστηρίζω οτι είναι επικίνδυνα για τους άλλους οδηγούς.Ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους και τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ και ας πάρουν θέση αν θέλουν.Αν και διαβάζοντας προς τα πίσω νομίζω οτι έχει γίνει ήδη αυτο.
-
Και κάτι που δεν ήξερα και έμαθα τελευταία.
Σύμφωνα με το άρθρο 34 του ΚΟΚ στο δρόμο μετά το Καβούρι που ονομάζεται Αθηνών Σουνίου οποιοδήποτε αυτοκίνητο ειναι παρκαρισμένο εκεί είναι παράνομο και ο νόμος προβλέπει αφαίρεση πινακίδων!!!! και αυτο γιατι ειναι παράνομη εκτος απο την διεξαγωγη, ΚΑΙ η παρακολούθηση αυτοσχέδιων αγώνων!!!!!!πηγή: περιοδικό sport auto
-
1ον) η παρακολουθηση αυτοσχεδιων αγωνων δεν ειναι παρανομη. Παρανομη ειναι η επιβραβευση παρανομων πραξεων(και μαλιστα ειναι ποινικο αδικημ ανομιζω), αλλα εχει διαφορα το να βλεπεις μια κοντρα απο το να επιβραβευεις την παρανομη πραξη. Δεκτον οτι ολοι εμεις που ξημεροβραδιαζομαστε εκει περα, το κανουμε επειδη γουσταρουμε, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αποδεικνυεται η επιβραβευση αυτοματα. Αμα μπορουσε καποιος τροχομπατσος να μπει στο μυαλο μου και να αποδειξει οτι οταν εγω εβλεπα τον αλλο να μπαινει κομματια σκεφτομουν 'κοιτα τι ωραια μπαινει', και οχι πχ 'κοιτα τι κανει ο αλητης', τοτε κατι θα μπορουσε να κανει. Αν φυσικα οταν περναει ο αλλος. εγω φωναζω 'χωστο μεγαλε, μπραβο' κλπ κλπ, τοτε αλλαζει το πραγμα. Απο κει και περα εχω καθε δικαιωμα να καθομαι σε ενα δημοσιο χωρο και να κοιταω οτι γουσταρω.
Αυτα ειναι θεμα δικαστηριου, και ξεφευγουμε απο το θεμα. Παντως η πιο μεγαλη επιβεβαιωση αυτου που λεω ειναι το οτι οποτε μου εχουν πει να φυγω, πολυ απλα δεν εχω φυγει. Αμα μπορουσαν να κανουν τιποτα θα το ειχαν κανει
Και αυτα δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου. Εκτος αν αλλαξει κατι με τον καινουριο ΚΟΚ που σκεφτονται να βγαλουν. Στον ΚΟΚ που ισχυει τωρα παντως, δεν υπαρχει κατι τετοιο.και γενικώς η διαφωνία μας μετα απο παράθεση διαφόρων επιχειρημάτων νομίζω οτι είναι πλέον σαφέστατη και εντοπίζεται στο εξής:
Εσύ υποστηρίζεις 2 αυτοκίνητα που ανταγωνίζονται σε ταχύτητα σε δημόσιο δρόμο δεν είναι επικίνδυνα οταν οι οδηγοι τους 'προσέχουν' ,
και εγω υποστηρίζω οτι είναι επικίνδυνα για τους άλλους οδηγούς.Ποτε δεν ειπα οτι ειναι αρκετο να 'προσεχουν'. Απλως προσπαθω να σου δωσω να καταλαβεις οτι ειναι δυνατον, υπο συνθηκες, να κανεις κοντρα στον δρομο, ΧΩΡΙΣ να βαλεις τον εαυτο σου ή αλλους σε κινδυνο. Και οτι δεν ειναι αυτοματα ολες οι κοντρες επικινδυνες.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ποτε δεν ειπα οτι ειναι αρκετο να 'προσεχουν'. Απλως προσπαθω να σου δωσω να καταλαβεις οτι ειναι δυνατον, υπο συνθηκες, να κανεις κοντρα στον δρομο, ΧΩΡΙΣ να βαλεις τον εαυτο σου ή αλλους σε κινδυνο. Και οτι δεν ειναι αυτοματα ολες οι κοντρες επικινδυνες.
και ετσι να το διατυπώσεις πάλι διαφωνώ.
όσο για το αν είναι παράνομη ή παρακολούθηση αγώνων ή όχι δεν αναφέρω την θέση μου αλλα την 'θέση' της διοίκησης της τροχαίας που απάντησε σε σχετικό ερώτημα των συντακτών του περιοδικού sport auto όταν αυτοι ζήτησαν την ενημέρωση της τροχαίας για το συγκεκριμένο θέμα. Και όταν οι αρμόδιοι λένε οτι σύμφωνα νε το άρθρο ταδε κτλ είναι παράνομη ΚΑΙ η παρακολούθηση δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί και απο μένα και απο σένα. καποια στιγμή θα σκανάρω και θα ανεβάσω το άρθρο.έχει ενδιαφέρον.
ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΚΗΔΕΣ