-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
'H Alfa Romeo είναι απλά μία βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων, είναι πραγματικά αξιοθαυμαστο πως μπορεί κανεις να πουλήσει μία κρεμαγίερα με 4 (σάπιες) ρόδες.
Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων όπου ανάμεσά τους η Alfa Romeo ξεχωρίζει με την χαμηλή ποιότητα της,τον γερασμένο σχεδιασμό της και την αναξιοπιστία της .
Είναι ένα είδος οδύνης,να οδηγείς μία Άλφα,και ανα πασα στιγμή να αναρωτιέσια αν θα μείνεις στο δρόμο ή αν θα παρει φωτιά το αυτοκίνητο.
Είναι αισθήσεις, πάθη, πράγματα που έχουν περισσότερο να κάνουν με τη καρδιά παρά με τη λογική.' **Orazio Satta Puliga **από το βιβλίο του Griffith Borgeson, 'The Alfa Romeo Tradition' -
Προς Tiger:
Καλά κρασιά φίλε μου...
-
Θα γράψω υποκειμενικά γι'αυτό παρακαλώ ψυχραιμείστε!
Κάποιος ρώτησε γιατί κάθε νέο αμάξι της κατηγορίας το συγκρίνουμε με το Golf.
Για να δούμε πόσο διαφέρει από το Golf. Όσο πιο πολύ διαφέρει, τόσο καλύτερο είναι!!!
Γι'αυτό (γράφτηκε ήδη και συμφωνώ): Focus, γιατί δεν είναι Golf!
OK, κρεμάστε με!
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ποιό δηλαδή πετυχαίνει με περισσότερη ακρίβεια τον καλύτερο συνδυασμό όλων.
Πιο συγκεκριμένα:
Focus II
(δεν αναφέρω κάτω από 1.600κ.εκ.)
1.600 - 100 (Zetec)
1.600 - 115 (νέος με σύστημα μεταβλητού χρονισμού)
2.000 - 170 (ίδιος με του ST)και diesel
1.600 - 109
2.000 - 136 (ίδιος με των C-Max & Mondeo)Golf V
1.600 FSI - 115
2.000 FSI - 150
2.000 TFSI - 200 (σύντομα)1.9 TDI - 136
2.0 TDI - 140To Golf έχει επιλέον εκδόσεις με Haldex, αλλά και DSG, ενώ το Focus θα έχει και κιβώτιο CVT για την έκδοση 1.6 TDCi
Δυστυχώς στην Ελλάδα η σύγκριση θα γίνει στα 1.600 - 115, όπου το Focus σε αντίστοιχες εκδόσεις εξοπλισμού θα είναι 1-2Κ ευρώ φτηνότερο (τουλάχιστον).
-
'H Alfa Romeo είναι απλά μία βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων, είναι πραγματικά αξιοθαυμαστο πως μπορεί κανεις να πουλήσει μία κρεμαγίερα με 4 (σάπιες) ρόδες.
Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων όπου ανάμεσά τους η Alfa Romeo ξεχωρίζει με την χαμηλή ποιότητα της,τον γερασμένο σχεδιασμό της και την αναξιοπιστία της .
Είναι ένα είδος οδύνης,να οδηγείς μία Άλφα,και ανα πασα στιγμή να αναρωτιέσια αν θα μείνεις στο δρόμο ή αν θα παρει φωτιά το αυτοκίνητο.
Είναι αισθήσεις, πάθη, πράγματα που έχουν περισσότερο να κάνουν με τη καρδιά παρά με τη λογική.' **Orazio Satta Puliga **από το βιβλίο του Griffith Borgeson, 'The Alfa Romeo Tradition'Σαν ορισμός του μαζοχισμού μου φαίνεται. Ελπίζω ν'αξίζουν τον κόπο τόσα βάσανα.
-
Μεταξύ των δύο προτιμώ Focus.
Δε συμφωνώ πάντως ότι η αναμέτρηση αυτή αποτελεί και τον τελικό της κατηγορίας
Τέλος απάντησης. Σχόλια μιας και επεκταθήκαμε:
Προσωπική άποψη είναι ότι τα μοντέλα που αποτελούν συμφέρουσες αγορές είναι τα Corolla, Astra, 3, Focus (αν και εφόσων βγει όπως το περιμένουμε).
Δεν αμφισβητώ το ότι το Golf είναι ένα καλό αυτοκίνητο. Με τις τιμές που ακούω γύρω γύρω όμως απλά θεωρώ ότι δε συμφέρει.
Η 147 είναι άλλο αυτοκίνητο για διαφοετικές μετακινήσεις και απευθύνεται στο δικό της κοινό. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης κατ' εμέ. -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
'H Alfa Romeo δεν είναι απλά μία βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων, είναι πραγματικά κάτι περισσότερο από ένα συμβατικά φτιαγμένο αυτοκίνητο.
Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων όπου ανάμεσά τους η Alfa Romeo ξεχωρίζει.
Είναι ένα είδος οδύνης, ο ενθουσιασμός για την ιδέα της μετακίνησης, είναι τρόπος να ζεις, ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστός τρόπος της αντίληψης του αυτοκινήτου, γι'αυτό που είναι δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός.
Τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται είναι τα παράλογα γνωρίσματα του χαρακτήρα του ανθρώπινου πνεύματος που δεν μπορούν να εξηγηθούν με λογικούς όρους.
Είναι αισθήσεις, πάθη, πράγματα που έχουν περισσότερο να κάνουν με τη καρδιά παρά με τη λογική.' **Orazio Satta Puliga **από το βιβλίο του Griffith Borgeson, 'The Alfa Romeo Tradition'Θα το ψάξω, αλλά νομίζω κάτι τέτοιο ανάλογο διάβαζα και σε ιστορικό της Nissan
Καλά κρασιά.....
-
Κάποια μέρα εδώ και λίγες εβδομάδες βρεθήκαμε 4-5 φίλοι μαζί και μετά απο την σύνηθη κουβέντα μεταξύ ανδρών, πιάσαμε τα περι των αυτοκινήτων. Και βέβαια το επίμαχο σημείο ήταν ποιο αυτοκίνητο μπορεί και τραβά την άμεση προσοχή του κοινού. Ετσι λοιπόν αποφασίσαμε να κατέβουμε στη Γλυφάδα, ένας κάθε φορά με έχοντας το αυτοκίνητο του άλλου κλπ. Εγώ λοιπόν έχω μια Corolla Sedan, ο φίλος μου οσ τάκης (ίδε takiskoym) έχει την Corolla TSport, ο Γιώργος με Citroen Xsara VTS, ο Σάκης με Mercedes 190 και ο Κυργιάκος με Golf. Ετσι μαζευτήκαμε κάπου στην παραλία της Γλυφάδας και ο καθένας μας μι διαφορετικό αυτοκίνητο κάθε φορά πήγαιανε και πάρκαρε σε ένα απο τα πολυσύχναστα μέρη της πλατείας. Το αποτέλεσμα. Πήγα με την Corolla Sedan γαμώτο μου 2002 μοντέλο 1600 κυβικούλια γυιαλισμένη και κανείς δεν έδωσε σημασία. Μετά δοκίμασα την Mercedes 190, μια απο τα ίδια. Μετά τη Corolla TSport. Λέτε και δεν υπήρχε. Το ίδιο και με το Xsara. Ρε παιδιά αν θέλετε το πιστέυετε. Οταν πήγα με το Golf μέχρι να το παρκάρω, ναι μα την αλήθεια γυρίσαν και 10 μάτια να το δούνε! Οταν δε κατέβηκα απο το αυτοκίνητο έπεσα επάνω σε δύο όμορφες υπάρξει με με ρώτησαν έτσι αθώα προς τα που έπεφταν οι κινηματογραφικές αίθουσες. Μάλλον σύμπτωση. Πάντως το ίδιο μου είπαν και οι υπόλιποι, δηλαδή ότι όταν παρκάρανε το Golf αισθανόντουσαν ότι τους κοιτιούσαν. Λοιπόν τι τα θέλετε, αυτο το ρημάδι το Golf κλπ.κλπ. έχει δημηουργήσει ένα θρύλο γύρω απο το όνομά του. Το γνωρίζουν και οι πέτρες θα έλεγα. Που να με πάρει, καλό λέτε δεν είναι και παρ'όλα αυτά όλοι το γνωρίζουν και όλοι θα θέλανε να το αποκτήσουν.
Τι λοιπόν συμβαίνει? με το Golf. Μήπως τελεικά έχει δίκιο ο Μάκης? -
Υπαρχει κανενας εδω μεσα που να μπορει να μου εξηγησει για ποιο λογο καθε φορα που τιθεται θεμα συγκρισης καποιων μοντελων καταληγουμε να συζηταμε για την Alfa Romeo και ΜΟΝΟ??
Ελεος Εχει καταντησει αηδια -
Ο χρήστης johnnyka έγραψε:
Υπαρχει κανενας εδω μεσα που να μπορει να μου εξηγησει για ποιο λογο καθε φορα που τιθεται θεμα συγκρισης καποιων μοντελων καταληγουμε να συζηταμε για την Alfa Romeo και ΜΟΝΟ??
Ελεος Εχει καταντησει αηδιαΠες τα χρυσόστομε. 10 φορές έλεος.
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Τι λοιπόν συμβαίνει? με το Golf. Μήπως τελεικά έχει δίκιο ο Μάκης?
Παντού υπάρχει ένας μύθος
Είσαι σίγουρος ότι σε κοίταζαν με καλό τρόπο;
-
ρε παιδιά.... αν μιλάμε για το Γκολφ V, μάλλον με αηδία τον κοιτούσαν
κακάσχημο είναι (γνώμη ΜΟΥ έτσι???)
Σπύρος
-
Ο χρήστης johnnyka έγραψε:
Ελεος Εχει καταντησει αηδιαΜεγαλύτερη αηδία απ' το να μιλάμε για Γκόλφ δεν υπάρχει...
-
Για ηρεμήστε λίγο! Δεν συμμερίζονται όλοι την αποψη σας!
Ο τίτλος αυτού του θέματος (θεωρητικά) είναι αρκετά σαφής.
(Opinions are like *$$holes - everybody has one) -
Εγώ από ταα δύο μάλλον focus θα ψηφιζα. Δε ψηφισα ακόμη και δε θα το κάνω μέχρι να δώ καλύτερα το focus.
Πάντως από τα λίγα χρόνια που ζώ έχω διαπιστώσει κάτι. Οτι όταν πολλοί μιλάνε για κάτι (είτε θετικά είτε αρνητικά), το οτι μιλάνε κάτι σημαίνει.
-
Ελεος Εχει καταντησει αηδιαΜεγαλύτερη αηδία απ' το να μιλάμε για Γκόλφ δεν υπάρχει...
ΕΛΕΟΣ
Αφηστε και μια κουβεντα ησυχη. -
Και το focus αηδία είναι. Βασικά κανένα απο τα δυο δεν έχει αυτό το κάτι, χωρίς παρεξήγηση. Για το φόκους δεν το συζητάω καν, γι'αυτό και έγραψα ότι προτιμώ Γκολφ.
-
Δε σε υποχρεωνει κανενας να διαβαζεις (ποσο μαλλον να σχολιαζεις) κατι που σου προκαλει αηδια.
Αντιθετα ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ να καταστρεφεις ολες τις συζητησεις εδω μεσα, προσπαθοντας να μας πεισεις τι? Οτι οι αλφα ειναι τα καλυτερα αυτοκινητα και οι οδηγοι τους ημιθεοι που εμπλεξαν με εμας τους υπολοιπους που δεν καταλαβαινουμε την 'μαγεια των Αλφα'.
Ενταξει. Μας επεισες.
ΦΤΑΝΕΙ -
Δυστυχώς παρεμβάσεις σαν την τελευταία του AlfaRomeo μόνο ως trolling/flame baiting μπορούν να χαρακτηριστούν...
-
Εκεινο που γίνεται ακόμα πιο εκνευριστικό ,είναι ότι σε όλα σχεδόν τα topic όπου υπάρχουν συγκρίσεις μοντέλων , αντί με όμορφο και πολιτισμένο τρόπο να πει ο καθένας την γνώμη του , να εκφέρει τα υπέρ και τα κατά, με στοιχεία , με άποψη , με αποδείξεις, φτάνουμε στο τέλος να ερχόμαστε σε άμεση κόντρα με κάποιους που σαν μοναδικό στόχο έχουν αυτό ακριβώς, δηλ. να δημιουργούν συνεχώς αντιπαραθέσεις , άνευ λόγου και ουσίας !!!
Ολοι αυτοί λοιπόν, που έχουν τα απίστευτα κολλήματά τους με το αμαξάκι τους, αφού λοιδορήσουν και ειρωνευτούν όλους τους υπόλοιπους, αφού με το μυαλό τους ( και ποτέ με στοιχεία- δεν τους συμφέρει !! ) βρούν τα χιλιάδες μείον και κατά που έχουν όλα τα άλλα ανταγωνιστικά προς το δικό τους μοντέλα , αποχωρούν από την συζήτηση θριαμβευτικά νόθωντας ότι για μια ακόμα φορά κατατρόπωσαν τον εχθρό κι ότι απέδειξαν την 'κατά φαντασία' ανωτερώτητά τους.
Καλό θα ήταν , να φτιάξουν ένα δικό τους topic όπου θα μπορούν να μαλώνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς κανόνες και έλεος, αφήνοντας τους υπόλοιπους να κανουν επικοδομητικές συζητήσεις . Δεν είμαστε όλοι φανατικοί ούτε και κολλημένοι με μάρκες και μοντέλα. Οι επιλογές που έχει κάνει ο καθένας έγιναν σίγουρα με κάποια προσωπικά και απολύτως σεβαστά κριτήρια που τον ικανοποιούσαν την δεδομένη στιγμή. Το να προσπαθέι καποιος να τον πείσει με άκομψο πολλές φορές τρόπο ότι έκανε λάθος είναι χωρίς νόημα.
Υποθέτω ότι μάλλον θα δεχθώ αρκετές επιθέσεις γι αυτά που γράφω αλλά είναι η άποψή μου και είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλοί εδώ μέσα συμφωνούν μαζί μου !!
FORD FOCUS II vs VW GOLF