-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
kyr80 ναι θελω ενα ομορφο ξεχωριστο αυτοκινητο.δεν νομιζω πως ειναι κακο και γι αυτο ολοι ψαχνουμε και την πιο ωραια γκομενα που μπορουμε να εχουμε,την πιο ωραια τηλεοραση τον πιο καλο υπολογιστη και παει λεγοντας
Όταν μεγαλώσεις λίγο θα καταλάβεις ότι δεν ψάχνουν όλοι τα ίδια πράγματα στη ζωή...
Ή έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι δεν τα θέλουν, γιατί κατάλαβαν ότι δεν θα τα αποκτήσουν ποτέ...
-
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
Θελω εδω και ενα χρονο να αγορασω το lotus elan se(1993) σε κοκκινο χρωμα.απλα για μενα ειναι θεικο δε με νοιαζει πως ειναι παλιο, ειναι πανεμορφο..εχω κανει οσο μεγαλυτερη ερευνα μπορουσα σε ελληνικο και αγγλικο τυπο κ εχω βρει θετικα και αρνητικα
θετικα:το καλυτερο προσθιοκινητο ever,απολαυστικη οδηγηση-ποιοτητα κυλισης-προσφυση και επιδοσεις που ξεσηκωνουν.
αρνητικα:παλαιοτητα,λενε για την κουκουλα πως ψιλομπαζει,εχω ακουσει πως δεν ειναι καλο να εμπιστευτεις τοσο παλιο τουρμπο και ισως βγαλει προβληματα σε μηχανικα μερη.
ολα αυτα ομως πιστευω διαπιστωνονται σε μια επισκεψη σε εμπιστο μηχανικο-συνεργειο κλπ.
τελος παντων εκτος απο αυτα σε καποια forum διαβασα οτι κανεις δε το προτεινει παρολο που ειναι κλασσικο κ φοβερο.
ολοι λενε για mazda mx-5 και πραγματι εχω βρει μοντελα του '06-'07 πολυ ομορφα ελκυστικα καινουρια και ολα τα καλα..αλλα ρε μαμωτο..δεν ειναι lotus..
και αν μου αναφερετε σχεση πισω κινησης και εμπροσθιας δεν με απασχολει.ειχα bmw 316 E36 και τωρα εχω volvo s40 του ΄01.
πριν πειτε οτι να ναι ο τυπος , το bmw το ειχα στα 19 μου 15 μερες με το διπλωμα και το διαλυσα το αμαξι γιατι κλασσικα την ειχα δει οδηγαρα και εχω αμαξαρα κλπ. μετα πηρα το ματρακα το οικογενειακο και ηρεμησα .δε θελω να κανω λοιπον βλακειες.θελω απλα να απολαμβανω οδηγηση, γρηγορη μεν οταν χρειαζεται και ασφαλεια σε θεμα προσφυσης και κυλισης δε.
θα ηθελα πολυ να ακουσω γνωμες και ελπιζω να με βοηθησετε!!!Σκοτ, πιστέυω ότι το mazda είναι καλύτερο σε όλα εκτός απ΄τη μοναδικότητα. Σίγουρα μόνο εσύ θα έχεις elan...Αν αυτό είναι το πρώτο που μετράει για σένα, πάρε τη lotus. Αλλιώς mx-5 ασυζητητί...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ή έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι δεν τα θέλουν, γιατί κατάλαβαν ότι δεν θα τα αποκτήσουν ποτέ...Είναι απλό Κυριάκο. Για μένα και για σένα το καλύτερο μπορεί να είναι το πιο γρήγορο και το πιο στριφτερό αλλά για τον Γιάννη από ότι είπε είναι το πιο ασφαλές και πρακτικό. Ο καθένας έχει το δικό του 'καλύτερο' και δεν θέλουν όλοι π.χ. το πιο μουράτο αυτοκίνητο (τι να το κάνω αν δεν είναι καλό οδηγικά). Το ίδιο ισχύει για όλα τα πράγματα στη ζωή.
-
λοιπον ελαλησατε πολλοι και ειπατε σοφες κουβεντες....
ισχυει πως δε θελουμε ολοι τα ιδια..ας πουμε οι περισσοτεροι εδω γουσταρετε ξανθες..ε εμενα μου αρεσουν οι μελαχρινες ομως!τρελα!
τωρα οσο για τα αλλα...ναι καποιοι καταπιεζουν τους εαυτους τους..κ γω το κανω.γι αυτο και ελεγα να παρω τωρα κατι γτ πολυ απλα δεν εχω να πληρωσω τα 60.000 που θα εχει η νεα ελαν..η καποιο slk που ολοι σιγουρα λιγουρευεστε και γω μαζι..ειδικα η νεα slk που βγηκε φετος απλα δεν παιζεται..
παιδια μου αρεσει να οδηγαω.περνω ωρες στο αμαξι λογω δουλειας επισης κανω πολλα χιλιομετρα καθημερινα κλπ..
αρα θελω το αμαξι να ειναι ευχαριστο απολαυστικο ''ευλιγιστο'' και να το λεει η ψυχη του.
το ελαν θελω πρωτα να το οδηγησω και μετα θα εχω ακομα καλυτερη αποψη.προς το παρον μιλω εκ του ασφαλους απο καποια review που λενε πως δυσκολα θα ξεπεραστει σαν αμαξι στο δρομο.
αυτα που λετε..
audi οταν λες στριφταδικο?επειδη κατι ειπες για ιμπρεζα.. θες πισωκουνα 4κουνα τι?? -
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
να ειναι ευχαριστο απολαυστικο ''ευλιγιστο'' και να το λεει η ψυχη του.Αρκεί μόνο τόσων χρονών κάμπριο αμάξωμα να μην είναι πραγματικά ευλίγιστο.
-
χαχα ακου τι λεει!!!ειναι το ελανακι ειναι..
-
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
audi οταν λες στριφταδικο?επειδη κατι ειπες για ιμπρεζα.. θες πισωκουνα 4κουνα τι??
Δεν ξέρω ούτε και γω δεν το έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου και τα δύο καλά είναι και έχουν την χάρη τους και τα μπροστινά ακόμα , έχω μεγάλο εύρος επιλογών λεφτά δεν έχω
-
γμσε τα ποιος εχει??? ...
-
Πάντως μην πάρεις mx5, γιατί ξενερώνεις. Εγώ πιστεύω ότι ήσουν έτοιμος να το πάρεις και απλά περίμενες να σου πουν εδώ το 90% 'πάρτο είναι τέλειο, οικονομικό, γρήγορο', ώστε να είσαι έτοιμος ψυχολογικά. Ακούς τα +/- όμως και στραβώνεις. Για μένα, κράτα το s40 μέχρι να κατασταλάξεις (και αυτό δύσκολο λόγω ηλικίας) και βλέπεις...
-
xenos τι εννοεις με το ξενερωνεις? τωρα στα αλλα ισως εχεις δικιο.κοιτα οτι ακουσα ηταν στανταρ τα παιδια εχουν δικιο.ξερω πως ειναι παλιο ξερω πως ισως βγαλει προβληματα και γω δεν ειμαι και τοσο φραγκατος.απο την αλλη και το βολβο που εχω εχει αρχισει και ''θελει'' τωρα. αρα ετσι και αλλιως θα φευγουν λεφτα τουλαχιστον να εχω και κατι που να γουσταρω περισσοτερο.ετσι το σκεφτομαι.τωρα οσο για τιμες σερβις κλπ ειναι κατι που πρεπει να το ρωτησω και να το τσεκαρω.ειδωμεν..
-
Κοιτα το να μας ελεγες οτι θα παρεις τη Λοτους και στα @@ σου αν θα βγαλει προβληματα ΟΚ το δεχομαι,το να προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι θα ειναι αξιοπιστο μεσω των αποψεων απο δω μεσα ειναι λιγο δυσκολο να γινει.Εμεις σου λεμε οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο θα ζητησει πολλα,αν θελεις δωστα κανεις δεν θα σε εμποδισει αλλα αλλο το να πεις χεστηκα αν χαλαει,ειμαι προετοιμασμενος να τα δωσω και αλλο το να εχεις την ψευδαισθηση οτι δεν θα χαλασει και μετα να σου ρθει η κατραπακια,θα μετανιωσεις την ωρα και τη στιγμη που το πηρες.
Δεν ξερω αν μπορεις να καταλαβεις αυτα που γραφω λογω γραπτου λογου αλλα θα σου δωσω ενα προσωπικο παραδειγμα.Αυτη τη στιγμη ζαχαρωνω MX-5 MK1(εχε χαρη που πρεπει να παω στρατο σε λιγους μηνες αλλιως θα το χα ηδη παρει),χρεπι δε λεω και η κατασταση του δεν θα ειναι και η καλυτερη.Το να διαθεσω το πολυ 2000ευρω για την πλακα μου μπορω να το κανω και δεν με ενδιαφερει αν θελει μαζεματακια,θα τα δωσω και η κουκουλα σκισμενη να ειναι δεν θα κατσω να σκασω,για βολτες σαββατοκυριακου με καλο καιρο θα το χω.Θα μπορουσα να παρω μια SLK 1ης γενιας(επισης αγαπημενο) με 8000ευρω αλλα με δοσεις.Θα εχω ενα ποιο κυριλε roadster με μεταλλικη οροφη,ετσι ομως και ζητησει τιποτα τη γ@μησα,θα μπει στο γκαραζ και θα μετραω τα φραγκοδιφραγκα μπας και το διωρθοσω.
Πιστευω να καταλαβες πως ειναι το σκεπτικο για μια αγορα αυτοκινητου.Σκοπος ειναι να εισαι ανετος για το μετα καθως ολα πανω του ειναι αναλωσιμα.Το σκεπτικο ειναι :εχω λεφτα να δωσω οποτε παω σε κατι που αγαπαω αλλα δεν ειναι αξιοπιστο.Δεν εχω λεφτα οποτε κανω καποιες παραχωρισεις και παω σε κατι που θα χω το κεφαλι μου ησυχο. -
Έστω ότι και τα 2 κάνουν 10.000 ευρώ.
Εγώ δεν βλέπω πρόβλημα να τα πάρεις με δόσεις, εφόσον έχεις στην άκρη το ποσό αυτό (+ ένα άλλο ποσό για να μπορείς να ζήσεις). Σε αυτή την περίπτωση απλά δεν δίνεις όλο το ποσό, και έχεις στην άκρη περισσότερα λεφτά σε περίπτωση που γίνει μια στραβή.
Αντίθετα, (στο ίδιο παράδειγμα), εάν έχεις στην άκρη 7.000 ευρώ συνολικά, απλά ξέχνα το (πόσο μάλλον το ELAN). ΜΙΑ στραβή να κάτσει (π.χ. να σε χτυπήσει ένας ανασφάλιστος, να σου το σπάσουνε, να πέσεις εσύ πάνω σε άλλο), θα είσαι σε θέση να δώσεις κανα 1-2-3k euro ΚΑΙ να πληρώνεις και την δόση και να έχεις λεφτά για να ζήσεις;;;
Εγώ θα σου πρότεινα απλά να το ξεχάσεις για όσο χρειαστεί να μαζέψεις το συγκεκριμένο ποσό +20% για έξοδα συντήρισης και μετά κάνε ότι θέλεις.
-
εχετε δικιο και οι δυο..
κοιτα το καλο ειναι πωςαπο κει που θελω να παρω το ελαν εχει ενα χρονο εγγυηση αρα προλαβαινω να βαζω λεφτα στην ακρη.μετα για τα υπολοιπα σερβις προβληματα θα το σκεφτω εχω ενα φιλο εξουσιοδοτημενο συνεργειο και εχω κανει καποιες συζητησεις οσον αφορα το κομματι τουσερβις σε ενα ελαν κ ειπε πως δε θα ειναι τοσο ασχημα η πιο ασχημα απο μια υπαρχουσα κατασταση(βλεπε βολβο μου). εμενα το ενας χρονος εγγυηση με ικανοποιει απο την αποψη πως ειναι επαρκες διαστημα για να δεις ενα μεταχειρισμενο τι προβληματα θα σου βγαλει και ειδικα οταν προκειται για τετοιες φιρμες αυτοκινητων.
τα συνυπολογιζω ολα αυτα λοιπον αλλιως πραγματικα δε θα το σκεφτομουν καν.
την πεμπτη πιστευω να καταφερω να παω να μιλησω και θα εχω και γω να σας πω νεοτερα. -
Η εγγυηση του μαντρά θα ειναι για σαζμαν-κιβωτιο και αννννννν....
Οσο για το φιλο εξουσιοδοτημενο που λες, κατ'αρχας ποσο φιλος ειναι και 2ον εξουσιοδοτημενος ποιας εταιριας της βολβο ή της λοτους?? Γιατι μπορει να σου πουλαει ελπιδα για παρεμφερη κοστη συντηρησης απλα για να εχει εναν ακομα πελατη σιγουρο
-
Είσαι απόλυτα σίγουρος ότι θες να οδηγείς καθημερινά ένα αυτοκίνητο εικοσαετίας;
Θες να μπείς στη διαδικασία το πρωι που θες να πας δουλειά να μη βάζει μπροστά; Το βράδυ που είσαι με το γκομενακι να σου μένει απο μπαταρία;να είσαι καθ οδόν για ραντεβού με πελάτη και να μένεις;
Δεν είναι όσο εύκολο το νομίζεις η καθημερινή συμβίωση με τέτοια ειδικά αυτοκινητα. -
Καλα δεν ειναι κ τοσο τραγικα τα πραγματα μην τρελαθουμε, απλα οσο παλαιοτερο το οχημα τοση περισσοτερη φροντιδα χρειαζεται χωρις φυσικα να εισαι σιγουρος οτι δε θα κανεις συχνες επισκεψεις σε συνεργεια
-
Το τραγικό είναι ότι θέλει να αλλάξει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με ένα εικοσαετίας.
Αν ήταν για δεύτερο και εγώ μαζί του και το πληρώνει με δόσεις.
Τουλάχιστον αν είναι δεύτερο και ζημιά να έχει μπορεί να κινείται μέχρι να έρθουν ανταλλακτικά. -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
:lol: Καλα δεν ειναι κ τοσο τραγικα τα πραγματα μην τρελαθουμε, απλα οσο παλαιοτερο το οχημα τοση περισσοτερη φροντιδα χρειαζεται χωρις φυσικα να εισαι σιγουρος οτι δε θα κανεις συχνες επισκεψεις σε συνεργεια+100
-
τοσο κραξιμο για το ελαν?δλδ τοσο τραγικη επιλογη?νομιζω υπαρχουν σημεια υπερβολης.συμφωνω με τους φιλους που λενε οσο πιο παλιο τοσο πιο μεγαλη συντηρηση και προσοχη θελει..και ποιο αμαξι δε θελει?πριν δεκα μερες μια φιλη μου πηρε ολοκαινουριο audi A1 μετρητοις κιολας.κ μετα απο μολις ενα μηνα κ λιγοτερο της εβγαλε προβλημα(ελεος) στον..εγκεφαλο!!δλδ οκ τι να πεις εδω? 18.000 αμαξι audi καινουριο. ολα λοιπον ειναι μεικτα και ρευστα..υπαρχουν αυτοκινητα 20ετιας κ 30ετιας που ειναι σκυλια οπως λεμε..δεν πιστευω πως υπαρχει γενικη εικονα για να πεις αυτο κανει αυτο δε κανει.ολα θελουν προσοχη τον ελεγχο τους και τον τροπο τους.ας πουμε τα πιο ζημιαρικα αυτοκινητα ειναι τα ιταλικα.τα vw καινε λαδια φουλ..τα γαλλικα επισης μικροπροβληματα.δεν μπορεις λοιπον να πιαστεις απο καπου.αν ενα αμαξι ειναι καλο ειναι καλο.τουλαχιστον το ελαν απο οτι εχω διαβασει αν υπηρχε κατι που το διεκρινε εκτος απο την οδηγηση ηταν η ποιοτητα κατασκευης και η αξιοπιστια του.αυτο ειναι σιγουρα στα θετικα και ας ειναι παλιο.προσφατα review πουδιαβασα δλδ φετινα περσινα κλπ για το ελαν που πλεον θεωρειται κλασσικο λενε ακριβως αυτο το πραγμα.απλα πρεπει να κοιταξεις ολα τα ηλεκτρολογικα του πριν το παρεις και κυριως το τουρμπο και το ψυγειο.και σας λεω εχω μια προτιμηση στο ελαν δεν ειπα παω και το κλεινω.και γω να το τσεκαρω θελω να δω τι παιζει τι γινεται.δε παιρνω γουρουνι στο σακι προς θεου.
-
Το λοιπόν , τι αποφάσισες ;
LOTUS ELAN 1993 H MAZDA MX-5 TOU 06-07?