Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]
    • 1
    • 2
    • 268
    • 269
    • 270
    • 271
    • 272
    • 535
    • 536
    • 270 / 536
    Αντίλογος
    217
    10711
    10317
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      christos-lappas last edited by

Η δύναμη της θρησκείας. Άνθρωποι που πιστεύουν σε παραλογισμούς εύκολα θα παρακινηθούν να κάνουν παραλογισμούς. Πόσο δίκιο έχει ο Dawkins...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        spiros last edited by

Ο χρήστης elteo έγραψε:
        για ένα κοράνι δηλ ένα βιβλιαράκι σκότωσαν ανθρώπους...

υπάνθρωποι απλά

δε σκοτωσαν ανθρωπους ετσι απλα, σκοτωσαν ανθρωπους που δεν ειχαν καμια σχεση με το θεμα

• M
          mjacob last edited by

Ο χρήστης spiros έγραψε:
          δε σκοτωσαν ανθρωπους ετσι απλα, σκοτωσαν ανθρωπους που δεν ειχαν καμια σχεση με το θεμα

Είμαι σίγουρος ότι ο ΙΚΕ βλέπει με διαφορετικό μάτι αυτή την άποψη

• S
            spiros last edited by

Ο Άρης Χατζηστεφάνου για την απόλυσή του από τον ΣΚΑΪ

'Ανοιχτή επιστολή για την απόλυσή μου από το Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100.3 04/01/2011

To πρωί της 31ης Μαρτίου η διεύθυνση του Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100.3 μου ανακοίνωσε την απόλυσή μου. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια προσπάθεια πολιτικής φίμωσης καθώς οι πληροφορίες που παρουσίαζα στην εκπομπή δεν ταίριαζαν με τη φιλοκυβερνητική και φιλομνημονιακή γραμμή που επιχειρούσε να επιβάλλει η διεύθυνση.

Η προσπάθεια περιθωριοποίησης της εκπομπής μου ξεκίνησε πριν από χρόνια με τη διακοπή του τηλεοπτικού Infowar. Συνεχίστηκε με τη διακοπή των δεύτερων μεταδόσεων της ραδιοφωνικής εκπομπής αλλά και τις συνεχείς ακυρώσεις της μετάδοσης τις Κυριακές – θυμίζω ότι στα πρώτα χρόνια σε περίπτωση εκδηλώσεων και δράσεων του σταθμού η εκπομπή απλώς άλλαζε ώρα.

Αρκετά ακόμη περιστατικά έδειχναν ποιο ήταν το πραγματικό «ενδιαφέρον» του σταθμού για τη δημοσιογραφική μου δουλειά: Το βράδυ της επιδρομής στον Στόλο της Ελευθερίας, όταν επιχείρησα να επικοινωνήσω με το σταθμό για να μεταδώσω την έναρξη της επίθεσης από τον ισραηλινό στόλο, ο σταθμός αρνήθηκε να με βγάλει στον αέρα για περίπου μία ώρα ώστε να μη διακοπεί η αναμετάδοση… ενός αγώνα μπάσκετ.

Πολιτικά χαρακτηριστικά όμως είχε και η στοχοποίησή μου για το γεγονός ότι αρνήθηκα να υπογράψω την παράνομη ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση αποδοχών κατά 10%. Οι εργαζόμενοι που αρνηθήκαμε να υπογράψουμε, ακολουθώντας και την προτροπή της ΕΣΗΕΑ, γνωρίζαμε ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η ώρα των εκδικητικών απολύσεων. Η απόφασή μας δεν αφορούσε τις οικονομικές μας αποδοχές αλλά την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο απολύσεις στο ραδιόφωνο αφορούν εργαζόμενους που δεν είχαν υπογράψει την παράνομη σύμβαση. Παρά το γεγονός βέβαια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση δέχθηκαν τότε τις ατομικές συμβάσεις, ο ιδιοκτήτης του σταθμού αθέτησε την προσωπική του υπόσχεση και συνεχίζει τις μαζικές απολύσεις.

Τις τελευταίες ώρες ο σταθμός επιχειρεί να με παρουσιάσει ως «οικονομικό βάρος» παρά το γεγονός ότι οι αποδοχές μου για το ραδιόφωνο παραμένουν στάσιμες από το 2006 και κυμαίνονταν στο επίπεδο της συλλογικής σύμβασης. Θυμίζω επίσης ότι σχεδόν το σύνολο των αποστολών που πραγματοποιούσα στο εξωτερικό για τις ανάγκες της εκπομπής γίνονταν με δικά μου έξοδα και εξοπλισμό και πως στο παρελθόν μού ανατέθηκε για ένα χρόνο η επιμέλεια όλων των εκπομπών για τα 20 χρόνια του ΣΚΑΪ χωρίς αμοιβή.

Για όλους αυτούς τους λόγους αρνούμαι να αποδεχτώ την παράνομη, εκδικητική και πολιτικά υποκινούμενη απόλυσή μου.

Η προσπάθεια πολιτικής φίμωσης της εκπομπής μου δεν θα περάσει. Οι συνάδελφοι με τη στήριξη και της ΕΣΗΕΑ προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις απέναντι στις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις αλλά και το κλίμα φόβου που επιχειρεί να επιβάλλει η διεύθυνση του σταθμού.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ακροατές του σταθμού και στους συναδέλφους που βρέθηκαν με συγκινητικό τρόπο στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή. Σε αυτούς οφείλω και την πορεία μου στο χώρο της δημοσιογραφίας από την πρώτη ημέρα που συνεργάστηκα με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ το 1996.

Με αξιοπρέπεια

Αρης Χατζηστεφάνου

Δημοσιογράφος'

http://www.topontiki.gr/article/15412

• M
              mousatos last edited by

Ο χρήστης spiros έγραψε:

Για όλους αυτούς τους λόγους **αρνούμαι **να αποδεχτώ την παράνομη, εκδικητική και πολιτικά υποκινούμενη απόλυσή μου.

Σώπα ρε μεγάλε, ποιός νομίζεις οτι είσαι να'ούμε;
              Άμα δε σ'αρέσει φτιάξε δικό σου κανάλι.

• elteo
                elteo last edited by

Ο χρήστης mousatos έγραψε:

Για όλους αυτούς τους λόγους **αρνούμαι **να αποδεχτώ την παράνομη, εκδικητική και πολιτικά υποκινούμενη απόλυσή μου.

Σώπα ρε μεγάλε, ποιός νομίζεις οτι είσαι να'ούμε;
                Άμα δε σ'αρέσει φτιάξε δικό σου κανάλι.

πλάκα κάνεις έτσι ;

• M
                  mousatos last edited by

Εγώ ή αυτός που νομίζει οτι δουλεύει στο τσιφλίκι του μπαμπά του;

• W
                    wannabe last edited by

Ο χρήστης spiros έγραψε:

πρώτο στάδιο, denial

• D
                      dstou last edited by

Οι δολοφονίες των μελών της αποστολής του ΟΗΕ από εύθικτους μουσουλμάνους, μου θυμίζουν τις δολοφονίες οπαδών άλλων ομάδων από εύθικτους οπαδούς της αντιπάλου. Το ίδιο πρακτικά είναι, και δείχνει το σοβαρό πρόβλημα αντίληψης και επικοινωνίας που έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Φανταστείτε μυαλό που κυβερνάνε αυτοί οι άνθρωποι, που ξεκίνησαν μια μέρα στα καλά καθούμενα να πάνε να μακελέψουν μερικούς αγνώστους ξένους.

• T
                        techadmin admin last edited by

Εγώ έχω τις εξής απορίες για την 'απόλυση' (τις έγραψα και στο τwitter μου):

• Πως άραγες θα σχολίαζε ο ΑΧ ένα στέλεχος μίας πολυεθνικής ή πχ του CNN που δεν δέχεται μείωση μισθού σε επίπεδα που παραμένουν ούτως ή άλλως μεγαλύτερα από τον μισθό ενός φτωχού μεροκαματιάρη προλετάριου? Μα σαν απληστία προφανώς

• Αν η απόλυσή του έγινε επειδή αυτά που έλεγε μέσω των εκπομπών του ενοχλούσαν την μικροαστική γραμμή του ΣΚΑΙ τότε γιατί τον προσέλαβαν και γιατί τον άφησαν (και τον πλήρωσαν για) να κάνει 10άδες εκπομπές?!

• Πως καταδέχτηκε ο ΑΧ να δουλεύει τόσο καιρό σε έναν τόσο ασύμβατο με τα ιδανικά του κανάλι?

Το καλύτερο από όλα είναι πως αυτή η υποκρισία παρουσιάζεται (και σε μεγάλο βαθμό γίνεται αποδεκτή) σαν μία θυσία ενός μάρτυρα στο βωμό της ελεύθερης ενημέρωσης. Υπάρχει μία έντονη διαστρέβλωση δηλαδή, σε πλήρη αρμονία με της εκπομπές του. Το μόνο που λείπει από την επιστολή είναι το μπιτάκι από bootleg κομμάτια αφγανικού χιπ-χοπ

• I
                          infinity last edited by

Πανκαλος for evah!

Γυρίζω την κουβέντα στο επεισόδιο που έζησε στο Παρίσι, στην ταινία του Γαβρά, όπου τον υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες Αριστεροί φοιτητές. Στην Πόλη του φωτός του λέω, δεν πέρασες και πολύ καλά.
                          «Να σου πω, για την πρόσφατη περιπέτειά μου στο Παρίσι, γιατί και οι Συνασπιστές το ίδιο είναι, αποτυχημένοι κομμουνιστές. Δεν ζητούσαν να με εμποδίσουν να μιλήσω, θα το καταλάβαινα. Δεν ζητούσαν τα επιχειρήματά μου, για να αντιτάξουν άλλα δικά τους επιχειρήματα. Πάλι θα το καταλάβαινα. Μπορεί να μην μου άρεσε ο τρόπος, αλλά θα το καταλάβαινα. Θέλανε να φύγω από την αίθουσα. Μου απαγόρευαν να είμαι σε μια αίθουσα, γιατί είμαι εγώ και γιατί εκείνοι είχαν αποφασίσει ότι κάποιος σαν κι εμένα δεν έχει δικαίωμα να δει ένα έργο του Γαβρά, σε μια αίθουσα στο Παρίσι!
                          Τι άλλο έκαναν οι Ες Ες, όταν έμπαιναν σε μια αίθουσα; Λέγανε να σηκωθούν όλοι οι Εβραίοι. Σηκώνονταν οι Εβραίοι και πέρναγαν έξω. Έτσι άρχισε ο χιτλερισμός στη Γερμανία.
                          Έμπαιναν τα Ες Ες στις αίθουσες και έλεγαν να φύγουν οι Εβραίοι. Μετά είπαν να φύγουν οι κομμουνιστές, μετά είπαν να φύγουν οι σοσιαλδημοκράτες και τελικά είχαν έξι εκατομμύρια νεκρούς οι Γερμανοί. Λοιπόν, εγώ ως δημοκράτης, δεν θεωρώ ότι σ’ αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να πιστεύει κανείς».

Εδώ που τα λέμε, πολλαπλασιάζονται οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών. Δεν μπορείτε να πάτε πλέον, ούτε σε μια ταβέρνα.
                          «Ήταν θέαμα ο ξυλοδαρμός του Χατζηδάκη, ενός ευπρεπέστατου πολιτικού, ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί για τίποτα. Εν πάση περιπτώσει, όποιος κι αν είναι, έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί στο κέντρο της Αθήνας. Είναι, όμως, γεγονός ακόμα και με ανησυχεί πάρα πολύ και αργά ή γρήγορα θα ζητήσω από τους συναδέλφους μου να μου δώσουν κάποιου είδους εξηγήσεις. Γιατί δεν έχουν συλληφθεί ακόμα αυτά τα κτήνη που έδειραν τον Χατζηδάκη. Εγώ, βέβαια, κυκλοφορώ παντού και πάω παντού και δεν θα δεχτώ ποτέ κανείς να μου κανονίσει πού θα πάω και πού θα κάθομαι».

Σε προστατεύουν πολλοί αστυνομικοί;
                          «Όχι. Άκου ένα πολύ αστείο που είπαν αυτά τα “παιδάκια” στο Παρίσι… Μια νεαρή είπε “στην Αθήνα για να βγούνε, θέλουν πενήντα αστυνομικούς κι αυτός τι παριστάνει, που ήρθε μόνος του εδώ μέσα;”. Άκου τώρα άποψη δημοκράτη και προοδευτικού ανθρώπου».

Γιατί δεν σε χωνεύει το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ; Οι συνδικαλιστές του; Έχεις αντιληφθεί ότι θέλουν να σε κρεμάσουν ανάποδα;
                          «Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι γεμάτο δημόσιους υπαλλήλους! Εγώ όταν έγινε ο νόμος Πεπονή, υπήρχε μια εξέγερση μέσα το ΠΑΣΟΚ και ένα επιχείρημα αυτής της εξέγερσης ήταν ότι οι δεξιοί διορίζουν από την επανάσταση του ΄21 τους δικούς τους κι εμείς δεν διορίζαμε ποτέ κανένα. Και τους έκανα αυτή την ερώτηση: ρε παιδιά, αφού αυτοί διόριζαν τους δικούς τους, πώς γίνεται η ΑΔΕΔΥ να έχει προεδρείο ΠΑΣΟΚ; Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Ή ότι δεν ήξεραν τι διορίζανε ή ότι ο άλλος τους διορίζει και μετά κάνει ό,τι θέλει. Επομένως, πού είναι το συμφέρον για το κόμμα να ασκούμε αυτή την πολιτική της φαυλότητας»;

Μπορεί να έχουμε μια μεγάλη κοινωνική εξέγερση;
                          «Αυτό είναι αυτό που ελπίζουν η κα Παπαρήγα, ο κ. Τσίπρας όλοι αυτοί οι άνθρωποι…».

Πιστεύεις ότι έτσι θα γίνουν εξουσία;
                          «Μα, δια της ψήφου δεν θα γίνουν ποτέ».

Κι αν αυτή η εξέγερση προέρχεται από τα ίδια τα στρώματα του ΠΑΣΟΚ;
                          «Εξέγερση εναντίον του εαυτού του; (γέλια)… Έχεις δει ποτέ εξέγερση δημοσίων υπαλλήλων; Εγώ δεν μπορώ να συζητήσω τέτοια πράγματα. Πραγματικά ο κάθε λαός έχει δικαίωμα να αυτοκτονήσει, αλλά εξέγερση λαού ο οποίος είναι ο πιο μικροαστικός και ο πιο κακομαθημένος λαός της Ευρώπης δεν βλέπω…»

Και πολλά άλλα.

http://www.pangalos.gr/portal/?p=1747

• B
                            bomber21 last edited by

Μαγκιά του που τα λέει ωμά,καθαρά και ξάστερα (ακόμα και για το ίδιο το κόμμα του) και ας προσβάλλονται οι εύθικτοι 'άγιοι' συμπολίτες μας.

Έχει @@.

Συμφωνώ και για το Παρίσι,και για το ΠΑΣΟΚ και για το Χατζηδάκη.Φτάσαμε στο 2011 στη χώρα μας να νομιμοποιούνται οι 'αγανακτισμένοι πολίτες' να σκοτώνουν στο ξύλο όποιον δε τους αρέσει η φάτσα του.

Δημοκρατικά πράγματα, κατά την προσφιλή τακτική τους.

• E
                              eddie_147 last edited by

Έχει @@.

Αν είχε @@ θα τα έλεγε αυτά τα χαριτωμένα από το 93 ή το 96 που εκλεγόταν κανονικά. Τώρα που έχει γίνει ο χαμός και που είναι στο τέλος της πολιτικής του καρριέρας, το παιδί ξαφνικά μίλησε και είπε 'μπαμπά...'
                              Συμφωνώ σε ένα βαθμό με αυτά που λέει, αλλά όχι και @@.

• E
                                ernani last edited by

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω από που εξάγεται το συμπέρασμα ότι όλοι αυτοί που αποδοκιμάζουν τους πολιτικούς είναι αποκλειστικά του Συνασπισμού.

• M
                                  manosk last edited by

Οι οργανωμένοι συνήθως είναι. Το ΚΚΕ εμφανίζεται πάντα με σημαίες και τον ύμνο του να παιανίζει (παρέλαση ΕΣΣΔ κι έτσι). Οικολόγοι δεν είναι, γιατί οι φωνές τους χαλάνε το κάρμα. Αυτά θέλουν οργάνωση, όχι να μαζευτούμε 10 άτομα και να πάμε για να ζοχαδιάσουμε το Μόμπυ Ντικ.
                                  Τα ίδια κάνουν άλλωστε και στα ΑΕΙ, μόνο το ® τους λείπει όταν προσέρχονται ομαδικά τσιρίζοντας σαν asexuel 20χρονες.

• T
                                    tiger last edited by

Καλα τα λεει ο Παγκαλος ως ενα βαθμο,αλλα γενικα προκαλει για την προκληση.
                                    Οσο για την επανασταση των βολεμενων,δεν εχουν παρα να κλεισουν τους εκατονταδες οργανισμους αργομισθων και θα την δουν και αυτη,οταν ο αλλος δεν θα εχει λεφτα για να παει στο χωριο να ψησει μπριζολες τοτε θα αποφασισει οτι το ολο σκηνικο τον αφορά και ας μην ειναι οργανωμενος στον Τσίριζα.

• R
                                      rx8_drifter last edited by

Ο χρήστης Ernani έγραψε:
                                      Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω από που εξάγεται το συμπέρασμα ότι όλοι αυτοί που αποδοκιμάζουν τους πολιτικούς είναι αποκλειστικά του Συνασπισμού.

όντως, έχουν ξεχάσει τους αναρχικούς

• E
                                        ernani last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                        Οι οργανωμένοι συνήθως είναι. Το ΚΚΕ εμφανίζεται πάντα με σημαίες και τον ύμνο του να παιανίζει (παρέλαση ΕΣΣΔ κι έτσι). Οικολόγοι δεν είναι, γιατί οι φωνές τους χαλάνε το κάρμα. Αυτά θέλουν οργάνωση, όχι να μαζευτούμε 10 άτομα και να πάμε για να ζοχαδιάσουμε το Μόμπυ Ντικ.
                                        Τα ίδια κάνουν άλλωστε και στα ΑΕΙ, μόνο το ® τους λείπει όταν προσέρχονται ομαδικά τσιρίζοντας σαν asexuel 20χρονες.

Κι όμως τα γεγονότα δείχνουν πως κάθε άλλο παρά οργανωμένοι είναι, όπως για παράδειγμα στο μέγαρο μουσικής (Πάγκαλος, Χυτήρης), στο θέατρο τον Παπαντωνίου κοκ. Και αν προσέξεις δεν είναι μόνο σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό, αλλά σε πολλούς (πχ Γεωργιάδης κλπ).

• L
                                          lokatzis last edited by

Για να δούμε, θα το 'τραβήξει' το Υπουργείο μέχρι τέλους; Και το βασικότερο, θα βάλει το προβλεπόμενο πρόστιμο στους διοικητές των οργανισμών; Προβλέπω να γίνεται χαμός!!!

Kομμένη η χρηματοδότηση σε 235 φορείς του δημοσίου! - Στον αέρα οι μισθοί χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων

Τελευταία ενημέρωση: 02.04.2011 | 16:12
                                          Πρώτη δημοσίευση: 02.04.2011 | 09:03

**- Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στο μέτρο αυτό γιατί δεν έστειλαν τα οικονομικά τους στοιχεία

• Μεταξύ των φορέων 37 νοσοκομεία και τρία ΑΕΙ - Διαβάστε όλη τη λίστα
                                            **
                                            Σε κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης όσων φορέων του δημοσίου δεν έστειλαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία προχωρά η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από νόμο που έχει ψηφιστεί από τη δεκαετία του 90 κατά των διοικητών οργανισμών που δεν δημοσιοποιούν τα στοιχεία.

Μέχρι χθες 235 φορείς βρέθηκαν σε αδυναμία – άγνωστο για ποιούς λόγους – να στείλουν τα οικονομικά τους στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να επίκειται στάση στην επιχορήγηση και να βρεθούν στον αέρα η λειτουργία τους και οι μισθοί των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία οι φορείς αυτοί είναι, μεταξύ άλλων:

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
                                          Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
                                          Αθηναϊκό και Μακεδονικο Πρακτορείο Ειδήσεων
                                          Εθνικός Κήπος
                                          Κοινωνία της Πληροφορίας
                                          Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά
                                          Δημοτικό Ραδιόφωνο Αθήνας
                                          Διπλή ανάπλαση Βοτανικό λεωφόρος Αλεξάνδρας ΑΕ
                                          Λιμενικά Ταμεία Χίου, Χανίων, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας, Λέσβου, Μεσσηνίας, Κεφαλληνίας, Αρκαδίας, Αντίκυρας, Σάμου, Στύρων, Αιτωλοακαρνανίας, Ερέτριας
                                          Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος
                                          Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου
                                          Πάντειο Πανεπιστήμιο
                                          Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
                                          Φοιτητική λέσχη ΕΜΠ
                                          ΤΕΙ Χαλκίδας
                                          Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
                                          Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
                                          Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων
                                          Εθνική Πινακοθήκη
                                          Ίδρυμα Γουλανδρή
                                          Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας
                                          Μουσείο Βορρέ
                                          ΕΡΤ ΑΕ
                                          Εθνικό Στάδιο Καυταντζόγλειο
                                          Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας
                                          Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων
                                          Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”
                                          ΚΕΕΛΠΝΟ
                                          Γενικά Νοσοκομεία Αγρινίου, Μεσολογγίου “Χατζηκώστα”, Άργους, Τρίπολης “Η Ευαγγελίστρια”, Πάτρας, Άρτας, Αιγίου, Αλεξανδρούπολης, Ζακύνθου, Αμαλιάδας, Ηρακλείου (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο), Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Καβάλας, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
                                          Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων
                                          Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευων – Ειδικός Λογαριασμός
                                          ΟΣΕ
                                          Μετοχικό Ταμείο Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας
                                          Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων
                                          Ταμείο Πρόνοιας και Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής

Σημειώνεται ότι στη λίστα των οργανισμών και φορέων βρίσκονται δεκάδες σωματεία που βοηθούν άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλες ευπαθείς ομάδες καθώς και δεκάδες Ταμεία υπαλλήλων

Νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, ΟΤΑ και Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν την υποχρέωση τυπικά να δημοσιοποιούν όλα τα οικονομικά στοιχεία τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ωστόσο αυτό δεν γίνεται πάντα στο πλαίσιο της ασυδοσίας που επικρατεί στη διαχείριση κρατικού χρήματος από πολλούς οργανισμούς.

Οι κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο – που δεν ειναι γνωστό αν έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν - είναι:

Πρόστιμο στον πρόεδρο ή γενικό διευθυντή ίσο με το 1/25 του μισθού ή της συνολικής αποζημίωσής του για κάθε ημέρα καθυστέρησης πέραν της 15ης από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων.

Δέσμευση του 50% του προβλεπόμενου κονδυλίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή τον τακτικό προϋπολογισμό, μετά την πάροδο ενός μηνός και μέχρι να υποβληθούν τα στοιχεία.

Αρκετοί φορείς σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία έχουν αντιδράσει στην κίνηση του υπουργείου. Η ΡΑΕ αναφέρει ότι ως ανεξάρτητη Αρχή δεν είναι υποχρεωμένη να προσκομίζει τα στοιχεία, εντούτοις τα αποστέλει για λόγους διαφάνειας.
                                          Η ΕΡΤ ισχυρίζεται ότι έχει απεμπολήσει το δικαίωμα χρηματοδότησης από το κρατικό ταμείο, άρα δεν έχει την υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία.

• S
                                            spartan last edited by

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:

Έχει @@.

Αν είχε @@ θα τα έλεγε αυτά τα χαριτωμένα από το 93 ή το 96 που εκλεγόταν κανονικά. Τώρα που έχει γίνει ο χαμός και που είναι στο τέλος της πολιτικής του καρριέρας, το παιδί ξαφνικά μίλησε και είπε 'μπαμπά...'
                                            Συμφωνώ σε ένα βαθμό με αυτά που λέει, αλλά όχι και @@.

• πολλά σε όλα, μέχρι και το παραμικρό σημείο στίξης!!
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 268
                                            • 269
                                            • 270
                                            • 271
                                            • 272
                                            • 535
                                            • 536