-
Την Τετάρτη έρχομαι Ευρώπη για μία εβδομάδα.
Σε ένα θέμα που συζητούσαμε εδώ στο forum είπα σε κάποιο μέλος την επόμενη φορά που θα έρθω Ευρώπη να οδηγήσω το Audi A3 για να έχω προσωπική άποψη για το αυτοκίνητο αυτό.Η ερώτησή μου είναι:
Ποιά κατα τη γνώμη σας είναι χαρακτηρηστικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και όχι στην USA και τί τα χαρακτηρίζει κατα τη γνώμη σας;Δεν αναφέρομαι τόσο πολύ σε επιδόσεις, όσο σε ιστορία, παράδοση, ένα ιδιαίτερο χαρακτηρηστικό τους κατα τη γνώμη σας.. Φυσικά και οι επιδόσεις είναι καλοδεχούμενες.
Και αφού ανοίγω εγώ το θέμα, να απαντήσω στο ερώτημα μου. Κατα τη δική μου άποψη απο τα Ευρωπαικά αυτοκίνητα που δεν κυκλοφορούν εδώ, αυτό που πραγματικά θα ήθελα να έρθει είναι η Alfa Romeo. Αγαπώ το σχέδιο της, την ιστορία και παράδοση που έχει. Και όταν την οδήγησα για την κατηγορία της μου φάνηκε ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Είναι κρίμα να μήν την έχουμε και εδώ..
Πέρα απο το Α3 θα οδηγήσω σίγουρα και άλλα αυτοκίνητα αν βρώ χρόνο φυσικά και διαθέσιμο το αυτοκίνητο. Έχετε να μου προτείνετε κάποια συγκεκριμένα;
Φιλικά,
ΔημήτρηςΥΓ1. Άν το θέμα αυτό πιστεύει κάπιος διαχειριστής του forum οτι ενσωματόνεται κάπου αλλού, άς το κάνει
ΥΓ2. Και Παρακαλώ, μήν ανάγουμε το θέμα σε αντιπαράθεση USA-Ευρώπης Υπάρχει σχετικό ανοιγμένο θέμα για το σκοπό αυτο -
Σε ένα θέμα που συζητούσαμε εδώ στο forum είπα σε κάποιο μέλος την επόμενη φορά που θα έρθω Ευρώπη να οδηγήσω το Audi A3 για να έχω προσωπική άποψη για το αυτοκίνητο αυτό.Η ερώτησή μου είναι:
Ποιά κατα τη γνώμη σας είναι χαρακτηρηστικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και όχι στην USA και τί τα χαρακτηρίζει κατα τη γνώμη σας;Δεν αναφέρομαι τόσο πολύ σε επιδόσεις, όσο σε ιστορία, παράδοση, ένα ιδιαίτερο χαρακτηρηστικό τους κατα τη γνώμη σας.. Φυσικά και οι επιδόσεις είναι καλοδεχούμενες.
Και αφού ανοίγω εγώ το θέμα, να απαντήσω στο ερώτημα μου. Κατα τη δική μου άποψη απο τα Ευρωπαικά αυτοκίνητα που δεν κυκλοφορούν εδώ, αυτό που πραγματικά θα ήθελα να έρθει είναι η Alfa Romeo. Αγαπώ το σχέδιο της, την ιστορία και παράδοση που έχει. Και όταν την οδήγησα για την κατηγορία της μου φάνηκε ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Είναι κρίμα να μήν την έχουμε και εδώ..
Πέρα απο το Α3 θα οδηγήσω σίγουρα και άλλα αυτοκίνητα αν βρώ χρόνο φυσικά και διαθέσιμο το αυτοκίνητο. Έχετε να μου προτείνετε κάποια συγκεκριμένα;
Φιλικά,
ΔημήτρηςΥΓ1. Άν το θέμα αυτό πιστεύει κάπιος διαχειριστής του forum οτι ενσωματόνεται κάπου αλλού, άς το κάνει
ΥΓ2. Και Παρακαλώ, μήν ανάγουμε το θέμα σε αντιπαράθεση USA-Ευρώπης Υπάρχει σχετικό ανοιγμένο θέμα για το σκοπό αυτο -
Φιλικά,
Καλησπέρα. Για να αρχίσουμε απο κάπου, σε ποια πόλη θα πας; Και τι κατηγορία αυτοκινήτου σε ενδιαφέρει;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Καλησπέρα. Για να αρχίσουμε απο κάπου, σε ποια πόλη θα πας; Και τι κατηγορία αυτοκινήτου σε ενδιαφέρει;Θα είμαι 3 μέρες London, 2 μέρες Paris και ελάχιστα Zurich. Δεν με απασχολεί τόσο η κατηγορία του αυτοκινήτου, όσο το να είναι κάτι που δεν υπάρχει εδώ. Είτε είναι μικρό είτε πολυτελείας.
Για παράδειγμα είχα γράψει στο forum μερικούς μήνες πριν, την εμπειρία μου με Renault Clio στην Αγγλία. Είναι μικρό αυτοκίνητο και ασχέτος άν μου άρεσε ή όχι είναι κάτι διαφορετικό που δεν είναι καθημερινότητά μου εδώ.Επίσης θα ήθελα να ξέρω πία θεωρείτε αντιπροσωπευτικά αυτοκίνητα της Ευρώπης που δεν κυκλοφορούν εδώ. Αγνοώ τελείως εμπορικούς λόγους για τους οποίους κάποια αυτοκίνητα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν και εστιάζω μόνο σε στοιχεία πουι μερικά αυτοκίνητα έχουν κάτι να δείξουν. Και παλία να είναι δεν πειράζει
Ένα ακόμα παράδειγμα να πώ είναι το Avensis το οποίο δεν κυκλοφορεί εδώ και όταν μπήκα μέσα μου έκανε πολύ ευχάριστη εντύπωση. Μου φάνηκε καλύτερο ποιοτηκά απο το Camry που κυκλοφορεί εδώ USA και είναι μεγαλύτερη κατηγορία του.
Φιλικά,
Δημήτρης -
Prepei na odigiseis gallika kai italika autokinita pou den kykloforoun stin ameriki. Ola ta alla kykloforoun (ante kai to A2 kai to Smart).
Pantws apo tin stigmi pou yparxoun Audi kai BMW stin Ameriki mporeis na deis pws einai ta kalytera eurwpaika autokinita (giati ola ta alla einai xeirotera apo auta an den ypologiseis tin timi).
Mia diafora einai oti h eurwpi einaii 1-2 xronia mprosta apo tin ameriki se ama3wmata (dil. ta nea eurwpaika modela pane stin ameriki me 1-2 xronia ka8ysterisi). Px. to A3 DSG pou kykloforei stin eurwpi den exei paei akoma ameriki. Episis oi neoi kinitires ths BMW exoun kykloforisei hdh stin Eurwpi.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Prepei na odigiseis gallika kai italika autokinita pou den kykloforoun stin ameriki. Ola ta alla kykloforoun (ante kai to A2 kai to Smart).Pantws apo tin stigmi pou yparxoun Audi kai BMW stin Ameriki mporeis na deis pws einai ta kalytera eurwpaika autokinita (giati ola ta alla einai xeirotera apo auta an den ypologiseis tin timi).
Mia diafora einai oti h eurwpi einaii 1-2 xronia mprosta apo tin ameriki se ama3wmata (dil. ta nea eurwpaika modela pane stin ameriki me 1-2 xronia ka8ysterisi). Px. to A3 DSG pou kykloforei stin eurwpi den exei paei akoma ameriki. Episis oi neoi kinitires ths BMW exoun kykloforisei hdh stin Eurwpi.
Ανέκαθεν είχα ιδιαίτερη αγάπη στα Ιταλικά αυτοκίνητα..
Γνωρίζει κάποιος να μου πεί τι πήγε άσχημα στην Alfa Romeo και σταμάτησε να εισάγει αυτοκίνητα;Επίσης κανένα Α3 δεν έχει έρθει ακόμα εδώ USA. Δεν γνωρίζω ποιά είναι τα καινουργια και ποιά τα παλιά του μοντέλα.
Φιλικά,
Δημήτρης -
Φίλε Δημήτρη, ξέροντας από προηγούμενες συζητήσεις μας κατά καιρούς, τι αυτοκίνητα οδηγείς στην Αμερική, θα σου πρότεινα έστω και για 2 ωρίτσες να οδηγήσεις ένα Fiat Seicento... Και βέβαια, επιστρέφοντας στη βάση σου θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις σου! Εκτός κι αν έχεις ήδη σχετική εμπειρία, οπότε θα ήθελα να έχω τις απόψεις σου τώρα.
Από εκεί και πέρα, προσωπικά στη θέση σου θα ήθελα για όσο χρόνο είχα ελεύθερο να οδηγήσω αυτοκίνητα που αποκλείεται να οδηγούσα στην Αμερική. Θα βρεις καινούργια Alfa και Audi που είπες οτι σου αρέσουν αλλά και πολλά επίσης ενδιαφέροντα μοντέλα από άλλες μάρκες. Εξαρτάται από το χρόνο που θα έχεις να διαθέσεις. Κρίνοντας από το πρόγραμμα του ταξιδιού σου, δεν έρχεσαι για site seeing άρα φαντάζομαι ο χρόνος σου θα είναι λίγος...Φιλικά
Γιώργος -
Αν είναι να οδηγήσεις Α3, φρόντισε να είναι TDI DSG Να δεις τι σημαίνει diesel, αν δεν ξέρεις ήδη
-
Θεωρώ οτι δεν είναι απαραίτητο να οδηγήσεις εντελώς καινούρια αυτοκίνητα. Ορισμένα προηγούμενα μοντέλλα είναι πιο αντιπροσωπευτικά της εκάστοτε μάρκας από τα τωρινά, αλλά και πιο δύσκολο να τα βρείς πλέον.
π.χ. πιστεύω θα τρελλαινόσουν αν οδηγούσες ένα 306 Maxi (ακόμα και ένα rallye! ) ή μια 33 QV.
Για τα σύγχρονα, θα εκτιμήσεις την στιβαρότητα και την απόλυτη αίσθηση που δίνουν τα Γερμανικά (θα καταλάβεις τί εννοώ με το Α3).
Στη θέση σου επίσης θα ΚΥΝΗΓΟΥΣΑ να μπώ σε μια Alfa GT.
-
αλφα ρομεο 156 ----> απο τις τελευταιες γνησιες αλφουλες...........
-
Οδηγα και κανα Ford Sreet Ka
-
Δημήτρη, αν μπορέσεις να οδηγήσεις οποιαδήποτε Alfa Romeo 3.2V6 (156, 147, GT) θα στενοχωριέσαι ακόμα περισσότερο που η Alfa Romeo έχει αποχωρήσει από την Αμερική. Αν δεν βρεις 3.2 πάρε μια αντίστοιχη JTD.
Κατά τα άλλα προσπάθησε να οδηγήσεις κάποια από τις λεγόμενες 'μικρές βόμβες' αν μπορέσεις, ένα 206RC για παράδειγμα. Επίσης αν βρεις οδήγησε και ένα 106 Rallye. Σίγουρα τέτοια αυτοκίνητα δεν υπάρχουν στις ΗΠΑ, μάλλον το κοντινότερο που έχετε σε φιλοσοφία είναι το Mazda Miata (MX-5) και ίσως το Ford Focus 2.0.
Όσο για τη βασική διαφορά ευρωπαϊκών-αμερικανικών αυτοκινήτων, νομίζω πως αυτή είναι η αμεσότητα στις αντιδράσεις του αυτοκινήτου όταν ο οδηγός δίνει εντολή κυρίως με το τιμόνι, όπως θα σου αποδείξει η Alfa Romeo ή το Peugeot. Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει στους 4Τ ότι κάποια συτοκίνητα που κυκλοφορούν εκατέρωθεν του ατλαντικού ωκεανού οι εκδόσεις για τις ΗΠΑ διαφέρουν ακριβώς σε αυτό, είναι δηλαδή πιο sluggishly στημένα.
-
Δημήτρη, βρες την ευκαιρία να οδηγείς αυτοκίνητα ιταλικής και γαλλικής προέλευσης παλιότερα και πιό καινούργια μοντέλα....
Μην δώσεις καθόλου σημασία σε αυτά τα αυτοκίνητα στην ποιότητα κατασκευής ή εργονομία, οι οποίες μπορεί να μην είναι ότι πιό τέλειο υπάρχει, αλλά να κοιτάξεις το τρίπτυχο τιμόνι-φρένα-ανάρτηση και να καταλάβεις για τι αμεσότητα στην οδήγηση μιλάμε. Θα σε συμβούλευα να οδηγήσεις και κάποια citroen ίσως που να έχει υδροπνευματική ανάρτηση παλιότερο ή πιο καινούργιο μοντέλο και να πας κάποια μακρινή απόσταση και να καταλάβεις τι πάει να πει ΑΝΕΣΗ με κεφαλαία γράμματα...
-
Συμφωνώ για τα ιταλικά και γαλλικά! Mazda έχετε εκεί;Το RX-8 είναι μια καλή επιλογή αν δεν έχετε.Δεν ξέρω αν θα σε ενδιέφερε και κανένα lada για την φιλοσοφία κατασκευής περισσότερο .Ίσως και skoda, μια εταιρεία με αρκετά μεγάλη ιστορία που συνήλθε πρόσφατα.
-
LOTUS! (το εσκισα, ε; )
-
Bρές ένα 205 gti να δείς τι σημαίνει γαλλικό κράτημα Επίσης κάποια citroen με υδροπνευματική,καθώς και κάποια καλή alfa.Aπο γερμανικά όχι bmw kαι mercedes αφού έχετε αλλά ενα s3 πχ
-
Προς το παρών αυτά που είναι σίγουρο πλέον οτι θα οδηγήσω είναι:
Audi A3 (δεν γνωρίζω ακόμα πιο μοντέλο είναι)..
Alfa Romeo 156 GTAΘα ήθελα να οδηγήσω και κάποια απο τα παλία που αναφέρετε. Έχω ακούσει απο πολλούς να μιλάνε για το Peugeot Rally (έχω οδηγήσει το 406 , γνωρίζω οτι δεν έχει καμία σχέση)
Θα προσπαθήσω να δώ άν μπορώ να βρώ το Rally άν και δεν ξέρω αν θα είναι εφικτό αυτό.Αναφερθήκατε στην άνεση των Citroen. Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία να κρίνω. Για κάποιον που γνωρίζει να μου πεί είναι αντίστοιχη της άνεσης κάποιων Αμερικάνικων αυτοκινήτων που ήταν σχεδιασμένα για αυτό το σκοπό;
Άν τα καταφέρω θα επιδιώξω να βρώ και Citroen..Να δούμε τι θα πρωτοικανοποιήσω απο τα ανικανοποίητα μου ένστικτα να οδηγήσω αυτοκίνητα διαφορετικά
Όσον αφορά το Seicento why not .. Δεν θα έλεγα οχι αν μυ δινόταν η ευκαιρία
Απο την άλλη όμως απο ότι πρόσεξα δεν είπα και πουθενά όχι
Φιλικά,
Δημήτρης -
paidia 8a sas apogoiteusw giati kai Lotus Elise exoune kai RX-8 exoune kai malista se e3eutelistikes times ase pou mporeis na kaneis test-drive se opoio autokinito goustareis. opote molis odigisei ta eurwpaika 8a gyrisei trexontas stin ameriki
-
Alfa Romeo 156.
Όχι 1600 βενζίνης ή 1900 τουρμποντήζελ πριν βγει Μούλτιτζετ. Έχουν λίγα άλογα.Από την άλλη ακόμα και έτσι θα δεις τι εστί στήσιμο και στρίψιμο σε ένα βαρύ αμάξι που δεν έχει πάνω από 120 άλογα!!
Αυτοκίνητα για οδήγηση στην Ευρώπη ..