-
-

-
...
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η αστικη ταξη λοιπον -και οχι μονο φυσικα- καταφερε να ορθοποδησει και μαλιστα να ανθησει οικονομικα μεσα σε 20 μολις χρονια, μετα δηλαδη τις ανυπολογιστες καταστροφες του Β' Παγκοσμιου πολεμου.
E μην τρελλαθούμε κιόλας. Ως παράδειγμα και άνθησης και καταστροφών θα έβαζα τη Γερμανία. Αξιοποίησαν (δεν έφαγαν) τα λεφτά του σχεδίου Μάρσαλ και 60 χρόνια μετά παίρνουν την εκδίκησή τους.
Εμείς αντιθέτως ούτε τόσες καταστροφές είχαμε, ούτε τόσο 'ανθήσαμε'.
Δεν μιλαω σε συγκριση με αλλες χωρες, μιλαω για την χωρα μας. Μετα τον Β' παγκοσμιο Πολεμο, και σε διαστημα 20ετων
(μεχρι λιγο καιρο πριν την Χουντα) καταφεραμε να εχουμε οικονομικη ευημερια, ως κρατος, με τους περισσοτερους οικονομικους δεικτες να βρισκονται στα καλυτερα ιστορικα επιπεδα, μεχρι σημερα.Το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης φυσικα, για την οικονομικη και οχι μονο ανθηση της χωρας, μεχρι τα μεσα του 60' , πηγαινει σε ενα ατομο, εναν Πολιτικο, το 'μεγεθος' του οποιου δυστυχως δεν βρηκαμε μετα απο αυτον, και πιθανοτατα δεν θα προλαβει να δει αντιστοιχο, η γενια μας...
Τον Αντενάουερ λες ? Γιατί στην Ελλάδα μεταπολεμικά δεν υπήρξε ούτε ένας πολιτικός με 'Π' κεφαλαίο (ΟΚ υπήρξαν κάποιοι αλλά μιλάω για σημαντική επίδραση στο πολιτικό γίγνεσθαι).
Toν αειμνηστο Κωνσταντινι Καραμανλη φυσικα.
P.S Το 'σχεδιο' Mαρσαλ ηταν μια βοηθεια-εμπαιγμος απο την Αμερικη, με σκοπο να βουλωσει τα πολιτικα στοματα
της κατακρεουργημενης χωρα μας, στο θεμα των αποζημιωσεων, και του κατοχικου δανειου γενικοτερα.
Αυτο φυσικα, γιατι η Αμερικη δεν ηθελε μια αποδυναμωμενη οικονομικα Γερμανια, αλλα εναν 'σταθεροποιητικο -και οχι μονο- παραγοντα' απεναντι στην ισχυρη τοτε ΕΣΣΔ. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για το μέλλον του manosfr δεν μπορώ να ξέρω και πολλά .... απλά υποθέτω και πληροφορώ.
Αναρωτιέμαι όμως για το μέλλον τόσο του θέματος όσο και μερικών που έγραψαν σε αυτό.... και το μέλλον αυτό μου φαίνεται αρκετά πιο προβλέψιμο.... και σύντομο....Για μένα το έγραψες αυτο
Κοίτα, άλλος κατέχει την εξουσία εδώ μέσα και άλλος απλά κατέχει την γνώμη του.
Άλλος έκανε την σύνδεση της ναζιστικής ηττημένης Γερμανίας με το σήμερα,
άλλος το κατέκρινε.
Άλλος βάζει ταμπέλες στο 80% των ελληνων και άλλος προσπαθεί να τις γκρεμίσει.
Άλλος δεν καταλαβαίνει την διαφορά του κοινοβουλευτισμού με της δημοκρατίας και την κυριολεκτική έννοια του όρου που δεν επιδέχεται ερμηνείες και πρόσθετα.
Άλλος πιστεύει στην κάθε λογής εξουσία και άλλος πιστεύει στην αυτοθεσμιση της κοινωνίας.Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του από αυτά που διαβάζει στο βαθμό που είναι ικανός να τα επεξεργαστεί, και δεν είμαι εγώ αυτός που θα υποδείξει ποιος θα γελάσει ,ποιος θα προβληματιστεί και ποιος θα ξεράσει με αυτά που διαβάζει.
-
delete
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Toν αειμνηστο Κωνσταντινι Καραμανλη φυσικα.Το γνωρίζω... Αλλά έχω πολύ διαφορετική άποψη για τη συμβολή του στο ιστορικό γίγνεσθαι των δεκαετιών 50-60.
Η μόνη σημαντική συνεισφορά που του αναγνωρίζω είναι η εισδοχή της Ελλάδας στην ΕΟΚ, που είναι προϊόν των τελών της δεκαετίας του 70.P.S Το 'σχεδιο' Mαρσαλ ηταν μια βοηθεια-εμπαιγμος απο την Αμερικη, με σκοπο να βουλωσει τα πολιτικα στοματα
της κατακρεουργημενης χωρα μας, στο θεμα των αποζημιωσεων, και του κατοχικου δανειου γενικοτερα.
Αυτο φυσικα, γιατι η Αμερικη δεν ηθελε μια αποδυναμωμενη οικονομικα Γερμανια, αλλα εναν 'σταθεροποιητικο -και οχι μονο- παραγοντα' απεναντι στην ισχυρη τοτε ΕΣΣΔ.Ο,τι και να 'ταν το σχέδιο Μάρσαλ (βασικά χρήμα στις ρημαγμένες χώρες για να αγοράζουν αμερικάνικα προϊόντα), οι Γερμανοί το αξιοποίησαν στο έπακρο με αποτέλεσμα σήμερα πρακτικά να κυβερνάνε την Ευρώπη δια του χρήματος και όχι δια των όπλων (που προσπάθησαν δυο φορές) και εμείς πρακτικά το μοιράσαμε σε ημέτερους, ασχέτως κυβέρνησης ('Τι Πλαστήρας τι Παπάγος'). Οτι μικρό μέρος του έφτασε στην πραγματική οικονομία, ήταν αυτό που βελτίωσε τους οικονομικούς δείκτες που λες.
Τέλος πάντων, η συζήτηση είναι
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Με θαυμαστές των ναζιδων κόβω κάθε κουβέντα(άκου εκεί οι Γερμανοί παίρνουν την εκδίκηση τους για καταστροφές και εγκλήματα που προκάλεσαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!!-παρεμπιπτόντως νατο και το μήλο της Λολας τζάμπα το ζητας αλλού)
Οι Γερμανοί στον Β'ΠΠ διέπραξαν εγκλήματα και θηριωδίες, αλλά η χώρα τους ισοπεδώθηκε, έγινε φλαμπέ, χωρίστηκε σε δύο κομμάτια, ξεκίνησαν απ΄το μηδέν, έλαβαν αμερικανική βοήθεια (όπως και άλλοι λαοί ), και κατάφεραν σε δυό γενιές να γίνουν η πρώτη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη, να σε δανείζουν (ως Ελλάδα) για να μην χρεωκοπήσεις, να σου προσφέρουν ισχυρό νόμισμα (φαντάζεσαι το € να στηρίζονταν σε 27 ...ελληνικές οικονομίες? ), να πωλούν προϊόντα που εκτιμώνται παντού (απ' την Αυστραλία μέχρι την Καλιφόρνια, όλοι BMW και Mercedes θέλουν να αγοράσουν), οπότε αν εκτιμάς και σέβεσαι τις ικανότητες αυτού του λαού, την οργανωτικότητα, την μεθοδικότητα κτλ. κτλ. αμνηστεύεις τα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας και γίνεσαι θαυμαστής των ναζίδων ;
Το ότι ισοπεδώθηκε* η χώρα τους μετριάζει τα εγκλήματα και δικαιώνει την εκδίκηση? Απέναντι σε ποιον λοιπόν η εκδίκηση.Τα άλλα που γράφεις δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μου προκαλέσουν θαυμασμό και είναι παντελώς άσχετα με την δικιά μου παρατήρηση.
*η χώρα τους δεν ισοπεδώθηκε από ένα τυχαίο φυσικό γεγονός αλλά ήταν αποτέλεσμα δικών τους και μόνο(τρανταχτό παράδειγμα αποτυχίας του κοινοβουλευτισμού) πολιτικών επιλογών οπότε και δεν μου έρχονται δάκρυα στα μάτια όταν βλέπω ιστορικά ντοκουμέντα από την ισοπεδωμένη Γερμανία.
-
Τελικά το παλικάρι που ξεκίνησε το θρεντ τι αποφάσισε να μείνει ή να φύγει;
Πολύ δεν το πλατιάσατε το ζήτημα;
Στην τελική το ποιός λαός είναι τι, φαίνεται από τα έργα του.
(Τα τωρινά ε; Όχι τα αρχαία, αυτά τα έκανε ο τότε λαός ) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Toν αειμνηστο Κωνσταντινι Καραμανλη φυσικα.
Το γνωρίζω... Αλλά έχω πολύ διαφορετική άποψη για τη συμβολή του στο ιστορικό γίγνεσθαι των δεκαετιών 50-60.
Η μόνη σημαντική συνεισφορά που του αναγνωρίζω είναι η εισδοχή της Ελλάδας στην ΕΟΚ, που είναι προϊόν των τελών της δεκαετίας του 70.Ειναι δικαιωμα σου...
P.S Το 'σχεδιο' Mαρσαλ ηταν μια βοηθεια-εμπαιγμος απο την Αμερικη, με σκοπο να βουλωσει τα πολιτικα στοματα
Αυτο φυσικα, γιατι η Αμερικη δεν ηθελε μια αποδυναμωμενη οικονομικα Γερμανια, αλλα εναν 'σταθεροποιητικο -και οχι μονο- παραγοντα' απεναντι στην ισχυρη τοτε ΕΣΣΔ.Ο,τι και να 'ταν το σχέδιο Μάρσαλ (βασικά χρήμα στις ρημαγμένες χώρες για να αγοράζουν αμερικάνικα προϊόντα), οι Γερμανοί το αξιοποίησαν στο έπακρο με αποτέλεσμα σήμερα πρακτικά να κυβερνάνε την Ευρώπη δια του χρήματος και όχι δια των όπλων (που προσπάθησαν δυο φορές) και εμείς πρακτικά το μοιράσαμε σε ημέτερους, ασχέτως κυβέρνησης ('Τι Πλαστήρας τι Παπάγος'). **Οτι μικρό μέρος του έφτασε στην πραγματική οικονομία, ήταν αυτό που βελτίωσε τους οικονομικούς δείκτες που λες.**Τέλος πάντων, η συζήτηση είναι
Οι Γερμανοι το αξιοποιησαν, γιατι μερος της συμφωνιας του σχεδιου, ηταν ταυτοχρονα οι 'πλατες' των Αμερικανων, για τους λογους που αναφερω πιο πανω. Εξ' ου και οι συμβιβασμοι με τραγελαφικου τυπου δηθεν μερος αποζημιωσης, κατι απαρχαιωμενα πολεμικα Γερμανικα πλοια, και μερος βιομηχανικου εξοπλισμου, ολα μισοδιαλυμενα-αχρηστα, και οχι ζεστο χρημα που χρωστουσε απο το κατοχικο δανειο, ωστε φυσικα να ειναι η πρωτη χωρα στην Ευρωπη, που θα εχει τις οικονομικες βασεις και θα ορθοποδησει πιο γρηγορα απο τις υπολοιπες. Μην ωραιοποιουμε τα παντα για τους Γερμανους. Η Ελλαδα btw, ηταν/ειναι η μονη χωρα παγκοσμιως που δεν ελαβε ποτε, οχι μονο αποζημιωσεις για τα εγκληματα πολεμου, αλλα ουτε καν την αποπληρωμη του δανειου. Σαν να μην εφτανε αυτο, οι Γερμανοι απαιτησαν και ελαβαν περαιτερω αποζημιωσεις απο την Ελλαδα, για καταστροφες/ζημιες πολεμικου υλικου/εξοπλισμου του Γερμανικου στρατου!
Οσο για το χρημα που προεκυψε απο το σχεδιο -περα απο την βοηθεια σε ειδος, τροφιμα και ειδη πρωτης αναγκης που ουσιαστικα βοηθησαν τον κοσμο τοτε-, ξεκοκαλιστηκε απο πολιτικους και κρατικοδιαιτους επιχειρηματιες, η διαφθορα
αυξηθηκε κατακορυφα, και καθε μερα προεκυπταν στις εφημεριδες νεα σκανδαλα.
Τελος αν θεωρεις οτι οι πλεονασματικοι προυπολογισμοι της δεκαετιας 60' και 70' (εως το 1974) , με το κλεισιμο του 1980 σε ελλειματικο προυπολογισμο μολις 2,6% του ΑΕΠ, προερχεται κυριως απο το σχεδιο μαρσαλ, αγνοεις σοβαρα ιστορικα γεγονοτα, ή εισαι παραπληροφορημενος...On topic τωρα, αν δεν εχει ηδη φυγει, προτεινω στον φιλο αν βρει κατι αξιολογο στο Εξωτερικο, να μεταβει, ωστε
να διαφυλαξει τα μεχρι τωρα κεκτημενα του, αλλα και να αυξησει το βιοτικο επιπεδο του. -
Τελικα μια μερα χωρις υπολογιστη λογω διαβασματος ειχε ως αποτελεσμα να χασω λιγο την μπαλα σχετικα με το θρεντ! Δεν πειραζει, καθε αποψη δεκτη! Η αληθεια ειναι οτι οπως εγραψα και προηγουμενος το μονο που με κραταει πισω ηταν μια σχεση που την τελειωσα αλλα δυστηχως βασανιζομαι ακομη, οι γονεις φιλοι ηλιος και φυσικα το να κοιταζω την θαλασσα μιας και μενω σε νησι (κρητη). Η αποφαση μου ειναι να μεινω.. Περιμενω μια απαντηση για ενα διδακτορικο και ελπιζω να με παρουν καθως το συγκεκριμενο ειναι επι πληρωμη περιπου 1100 λιρες τον μηνα δλδ περιπου 1300 ευρω ισως λιγο περισσοτερο ισως λιγοτερο αναλογα την ισοτιμια.. Καλα χρηματα θα πει καποιος ναι... Αλλα.. Δεν ειναι εδω το σπιτι μου.. Παντα κατι θα μου λειπει οχι το φαγητο ουτε η διασκεδαση αλλα καποια πραγματα που δεν μπορω να βρω εδω.. Ενα καλαμπουρι στα ελληνικα.. ενα αστειο.. μια γλυκια κουβεντα απο καποιον δικο μου.. ενα συγγενη μου.. Αποφαση ειναι... τωρα τι θα βγει.. δεν ξερω,,,
Οτι βρεξει ας κατεβασει που λεμε και στα χωρια μας... -
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Βασικά εάν κρατούσε ένα τίτλο τύπου 'κρίση, μένω εδώ ή πάω έξω?' θα είχε ένα νόημα, αλλιώς από τη στιγμή που υπάρχει το ΔΝΤοπικό είναι ένα άλλο θέμα κλάψας (ΙΚΕtm)΄Η αλλιώς, '.........κι ακομα δεν είδαμε τίποτα, τα χειρότερα έρχονται...!'
Bέβαια, απο την άλλη πάλι, ας μας πει και ο ΙΚΕ αν απο πέρυσι (τουλάχιστον) έχουν πέσει έξω όσοι το λένε...Γιατί καλύτερα ή έστω τα ίδια, δεν μου φαίνεται οτι είναι τα πράγματα...
-
Θες να σου πω αν έχουν πέσει έξω όσοι πέρσι έλεγαν πως θα γυρίσουμε στη δραχμή και πως δεν πρόκειται να πάρουμε επόμενη δόση ή να θέσει συνολικά η ΕΕ πλαίσιο στήριξης?
Η Ελλάδα έφτασε σε σημείο να έχει να πληρώσει μισθούς στο δημόσιο μόνο για τις επόμενες (τότε) μέρες, αν αυτό είναι καλύτερα από σήμερα ας το κρίνει ο καθένας μόνος του.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Θες να σου πω αν έχουν πέσει έξω όσοι πέρσι έλεγαν πως θα γυρίσουμε στη δραχμή και πως δεν πρόκειται να πάρουμε επόμενη δόση ή να θέσει συνολικά η ΕΕ πλαίσιο στήριξης?Η Ελλάδα έφτασε σε σημείο να έχει να πληρώσει μισθούς στο δημόσιο μόνο για τις επόμενες (τότε) μέρες, αν αυτό είναι καλύτερα από σήμερα ας το κρίνει ο καθένας μόνος του.
Γιατί με τα έσοδα της δεν έβγαινε ή γιατί είχε δώσει προτεραιότητα να πληρώσει στους νταβατζήδες-δανειστές μας ανα τον πλανήτη τα δάνεια?
Όσο για τον φίλο που βασανίζεται...μείνει εκεί που είσαι...όλα μια συνήθεια είναι και αυτό που μετράει είναι να ζήσεις την ζωή σου με όσο καλύτερη ποιότητα γίνεται και πίστεψε με είναι πολύ μικρή για να την χαραμίσεις παλεύοντας με τους ανίκητους. Αν για να το πετύχεις αυτό πρέπει να φτάσεις στον Β. Πόλο κάντο.....ο άνθρωπος προσαρμόζεται παντού αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προυποθέσεις.
-
Γιατί τωρα έχει και πληρώνει για περισσότερες μέρες...... .....Απο τον Μάιο,Ιούνιο τα ξαναλέμε!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Έχεις κάποιο σκεπτικό ή απλά έχεις διαρροή από random λέξεις?Για αυτό που λες στην ψυχιατρική χρησιμοποιείται ο όρος σαλάτα λέξεων!
1100 λίρες δεν είναι και πολλά αν πληρώνεις 1000 λίρες ενοίκιο για ένα στουντιάκι.... Οπότε έχει μεγάλη σημασία που μένεις (πόλη καταρχήν και συνθήκες μετά).
Κάτι που δεν αντιλαμβάνεσαι μερικές φορές εκεί είναι πόσο σου λείπει ο ήλιος και το φυσικό φως του. Όταν μια φορά Απρίλη μήνα βγήκε ήλιος πήγα σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά και άραξα σε ένα κηπάκι να πάρω φως! Τότε συνειδητοποίησα ότι είχα να δω ήλιο από τον Ιανουάριο... Κι όσο για θάλασσα....ακόμα κι αν την δεις μην τολμήσεις να μπεις μέσα.... από μακριά καλύτερα! -
Oι απο έξω είναι εσύ εγω ο ΙΚΕ και όλοι μας και οι μεσα οι 300 βουλευτές μας.Διάβασε ΙΚΕ και τα παραπάνω και καταλαβε .Εκτος αν νομίζεις ότι οι 300 (οι μεσα της βουλής δηλ) ξερουν τι κανεις εσυ στη δουλειά σου,ξέρουν αν ο νεος μας αντιμετωπίζει αυτό το δήλημα και αν τους ενδιαφέρει αν θα καθήσει στην Αγγλία ή όχι.Οπότε πάω πάσο.
Συγνώμη αλλά δεν έχω το κουράγιο να γραφω αναλυτικά και απλά προσπαθω να βάλω το υπονοούμενο.
Παρεπιπτοντως γιατί μερικοί είστε πάντα έτοιμοι για επίθεση?....Ουτε του πανεπιστημιου να εισασταν. ...Any way.....,πάμε παρακάτω. -
Εγώ είμαι πάντα έτοιμος για επίθεση επειδή είμαι νταής.
-
Είσαι άγριος δηλ. ...Οκ ......
τι μελλον εχω εγω;;;