-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
εγω εχω aviraΠρέπει να το βάλει κανείς για να καταλάβει πόσο μέτριο ήταν το προηγούμενό του antivirus!!
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Χρησιμοποιώ το Avast! 4 χρόνια, αρχικά σε ΧΡ και τώρα στα 7, δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό, κατά καιρούς έχει εντοπίσει και μπλοκάρει διάφορους ιούς σε email, διάφορα sites, σε cd κλπ, λειτουργεί χωρίς να ενοχλεί, ενημερώνεται μόνο του, δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτό.
Όταν πήρα το laptop είχε σε δοκιμαστική έκδοση το Norton και μπήκε υιός που επηρέαζε το facebook (και ποιος ξέρει τι άλλο), το Norton δεν πήρε χαμπάρι, μόλις eγκατέστησα το Avast ο υιός εντοπίστηκε και σβήστηκε.
Το προτείνω σε όλους, είναι και δωρεάν.+1000
To πρόβλημα νομίζω με τα free antivirus και γενικά με τις βασικές εκδόσεις antivirus όλων των εταιριών είναι ότι δεν προσφέρουν όλο το πακέτο προστασίας των internet security.
Πάντως το Norton που το πληρώνεις είναι μεγάλη ρόμπα, ειδικά σε scripting ιούς.
-
Καλύτερο antivirus δεν υπάρχει.
Ανάλογα ποιο βολεύει τον κάθε χρήστη. Βάζεις 2-3-4 μέχρι να βρεις ένα που σου αρέσει και τέλος.
Εγώ πριν χρόνια παιδευόμουνα με μερικά από αυτά, ώσπου έβαλα το F-Secure. To έχω περίπου 4 χρόνια και δεν πρόκειται να βάλω άλλο όσο υπάρχει αυτό. -
Οι ιοί το ξέρουν;
Εγώ πάντως ένα Little Snitch το τρέχω καλού κακού
-
http://www.av-comparatives.org/
Site ευαγγέλιο για συγκριτικά AV προγραμμάτων
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
τα mac...ubuntu...
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
http://www.av-comparatives.org/Site ευαγγέλιο για συγκριτικά AV προγραμμάτων
Yπαρχει το και το ελληνικο www.virus.gr
-
δεν εχει νοημα να εισαι αποστειρωμενος αμα δεν μπει κανα rootkit κανα iloveyou τιποτα τετοιο χανετε η ουσια του να περνας καλα!
-
Χρησιμοποιώ Eset smart security και πιστεύω ότι είμαι ευχαριστημένος. Στη δουλειά που είχαμε Norton σε ένα υπολογιστή μπήκε ιός και το Norton δεν μπορούσε να τον σβήσει. Από τότε βάλαμε Eset.
-
Καλά, με τα 7άρια δεν έβγαλε η Microsoft ένα δικό της security centre;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Καλά, με τα 7άρια δεν έβγαλε η Microsoft ένα δικό της security centre;Ναι. Το MS Security Essentials αλλά πρέπει να το περάσεις εσύ, δεν υπάρχει εξαρχής στο λειτουργικό όπως ο ΙΕ ας πούμε.
Εγώ αυτό έχω πάντως. In MS we trust -
κι εγώ αυτό έχω.
πολύ ελαφρύ και αρκετά απλό, τόσο καιρό κανένα πρόβλημα. Δεν το αλλάζω για κανένα βαρύδι τύπου kaspersky-Nod32 κτλ.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Οι ιοί το ξέρουν;Εγώ πάντως ένα Little Snitch το τρέχω καλού κακού
υπάρχουν και για μακ ιοί??
στην τελική αυτό που κάνει τα παράθυρα να σέρνονται μετά από λίγο είναι τα βαριά αντιβάιρους και τα τροιαν που δεν ανιχνχεύουν... -
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Για ρίξτε μια ματιά και πείτε τη γνώμη σαςΤο site φαίνεται σοβαρό και με λίγο ψάξιμο: http://en.wikipedia.org/wiki/Matousec
Πάντως, κρίνει περισσότερο την... firewall πλευρά και όχι την Αntivirus. Για τον απλό χρήστη, σημαντικότερη είναι η δεύτερη. Όπως και να 'χει, μετά από αρκετά χρόνια χρήσης antivirus τόσο για προσωπική , όσο και επαγγελματική, τολμώ να πω πως ΠΑΝΤΑ, τα ..δωρεάν, είναι και τα καλύτερα και όχι μόνον λόγω τιμής: κάθε φορά θα υπάρχει κάποιο δωρεάν που θα είναι πραγματικά καλό ώστε να δημιουργήσει εγκατεστημένη βάση σημαντικού όγκου ώστε να επιτύχει εταιρικές πωλήσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Avast, ενώ κάπως έτσι έγινε μεγάλο και ...τρανό και το Nod32 της Eset και αρκετά άλλα..
Τα χειρότερα της πιάτσας, είναι τα διάφορα Symantec και ΜcAfee. Βαριά, δύστροπα, υπάρχουν μόνον γιατί διαθέτουν όνομα... βαρύ σαν ιστορία. Και όταν πουλήσεις κάπου, το όνομα μετράει.
Εμένα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο πολλές φορές το δωρεάν Avast, όταν τα διάφορα Symantec Endpoint Protection, είχαν φάει την φόλα τους!
Πάντως, μιλώ μόνον για Αntivirus και όχι σουϊτες με Firewall (που γενικώς το θεωρώ overkill για οικιακή χρήση, αρκεί λίγη προσοχή και τέρμα, στην χειρότερη, βάζεις και το Windows Firewall που είναι πανάλαφρο και σε καλύπτει στο 99,9% των περιπτώσεων).
-
Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα ενός πακέτου internet security σε σχέση με το antivirus όσο αναφορά τους ιούς?
-
Ως προς τους ιους δεν υπάρχει διαφορά, φαντάσου Internet Security = AntiVirus + Firewall +
-
Δηλ το antivirus δεν διαθέτει με λίγα λόγια τα: Firewall + ?
Το fIrewall κατά πόσο χρήσιμο είναι?
-
αν έχεις router με NAT, καθόλου χρήσιμο.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
αν έχεις router με NAT, καθόλου χρήσιμο.- ότι οι σουίτες είναι απίστευτα βαριές.
(τα win7 έχουν πολύ καλό firewall ούτως ή άλλως)
Ποιό ANTIVIRUS θεωρείτε το καλύτερο και γιατί;