-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
xenos....Ωραία, αν ΔΕΝ είναι και σου πει μα-μου, πες της με περίλυπο υφος, πως στο εξης θα βάζεις το δικό σου στο 4 (και να το πάρει αποφαση), μιας και τη δική σου θέση λόγω ΣΟΒΑΡΩΝ οικονομικών προβλημάτων θα την επινοικιάζεις σε άλλον στο εξης.
Μα το 4 δεν είναι θέση!!!!! (εκ του εχει αθηναικές πινακίδες!!!!!)
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Και τώρα σας βάζω την κατάσταση:Το (1) που είναι το δικό μου οι τροχοί είναι πάντα μέσα (εκτός απ όταν με κλείνει πολύ) καμιά φορά μπορεί να εξέχει λίγο ο κώλος. Το 4 είναι το εξτρά αυτοκίνητο και θέλει να το βάζει μπροστά μπροστά:
α) για να μην βρέχεται
β) για να μπορεί να βγει ο (3) -ο άντρας της- χωρίς να κουνηθεί!Πάρκαρε λίιιγο πιο πίσω. Ώστε να μην χωράει και να τον πιεί. Εάν σου πεί να πάς πιο μπροστά πές ότι δεν μπορώ γιατί δνε βλέπω την μούρη του αυτοκινήτου καλά, ή βάζε το με το πίσω μέρος προς τον τοίχο και πές ότι θέλεις χώρο για να μπορείς να φορτώνεις το port baggage.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Και τώρα σας βάζω την κατάσταση:
Το (1) που είναι το δικό μου οι τροχοί είναι πάντα μέσα (εκτός απ όταν με κλείνει πολύ) καμιά φορά μπορεί να εξέχει λίγο ο κώλος. Το 4 είναι το εξτρά αυτοκίνητο και θέλει να το βάζει μπροστά μπροστά:
α) για να μην βρέχεται
β) για να μπορεί να βγει ο (3) -ο άντρας της- χωρίς να κουνηθεί!Πάρκαρε λίιιγο πιο πίσω. Ώστε να μην χωράει και να τον πιεί. Εάν σου πεί να πάς πιο μπροστά πές ότι δεν μπορώ γιατί δνε βλέπω την μούρη του αυτοκινήτου καλά, ή βάζε το με το πίσω μέρος προς τον τοίχο και πές ότι θέλεις χώρο για να μπορείς να φορτώνεις το port baggage.
να αποκτήσει ξανθιά γκόμενα , νέα οδηγό, να της κάνει δώρο ένα NIVA και να της λέει να το παρκάρει εκεί στη θεση 1
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Πάρκαρε λίιιγο πιο πίσω. Ώστε να μην χωράει και να τον πιεί. Εάν σου πεί να πάς πιο μπροστά πές ότι δεν μπορώ γιατί δνε βλέπω την μούρη του αυτοκινήτου καλά, ή βάζε το με το πίσω μέρος προς τον τοίχο και πές ότι θέλεις χώρο για να μπορείς να φορτώνεις το port baggage.
Mα αυτό έγινε. Είχα παρκάρει με τους τροχούς μέσα στη διαγράμμιση αλλά ο κώλος λίγο έξω κ ζορίστηκε και με περίμενε να μου κάνει παρατήρηση.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
.....
Οτιδήποτε γράφεται εκεί και στο συνημμένο σε αυτή καταστατικό (Κανονισμός σχέσεων συνιδιοκτητών), είναι δεσμευτικά και για τον ενοικιαστή (έναντι του μισθωτή και όχι των λοιπών συνιδιοκτητών), πέραν των αναγραφομένων στο 'Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μίσθωσης Κατοικίας'.
Άλλωστε , για αυτό και όταν ένας ενοικιαστής δεν πληρώνει τις κοινόχρηστες δαπάνες, τελικός υπεύθυνος έναντι του διαχειριστή και των λοιπών 'ενοίκων' είναι ο ιδιοκτήτης του 'μισθίου' και όχι 'μισθωτής' (ενοικιαστής).....Αυτά που γράφεις είναι λάθος
Αν συμφωνούμε με το κοκκινισμένο που έβαλα , έχεις καλώς.
Αλλιώς, σε κουβέντα να βρισκόμαστε.
Πάντως, το περίμενα ότι θα 'επέμβεις'.
Δεν αμφέβαλα ότι θα έγραφες πώς νόμιμα είναι αυτά που λές, με τη δική σου ερμηνεία των νόμων. Άλλωστε, είναι και η δουλειά σου .
Επίσης, δεν θα έβγαιναν διαφορετικές δικαστικές αποφάσεις, για τα ίδια θέματα, ανάλογα την κρίση του δικαστηρίου. Δουλειά λοιπόν να υπάρχει, για δικηγόρους- δικαστές.
ΧΑΙΡΕΤΩ! -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Πάρκαρε λίιιγο πιο πίσω. Ώστε να μην χωράει και να τον πιεί. Εάν σου πεί να πάς πιο μπροστά πές ότι δεν μπορώ γιατί δνε βλέπω την μούρη του αυτοκινήτου καλά, ή βάζε το με το πίσω μέρος προς τον τοίχο και πές ότι θέλεις χώρο για να μπορείς να φορτώνεις το port baggage.
Mα αυτό έγινε. Είχα παρκάρει με τους τροχούς μέσα στη διαγράμμιση αλλά ο κώλος λίγο έξω κ ζορίστηκε και με περίμενε να μου κάνει παρατήρηση.
επειδη θα εχεις προβλημα με αυτους κοψτους απο τωρα τον αερα
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Σήμερα θα πάω και θα την ρωτήσω πόσες θέσεις πάρκινγκ έχουμε στην πιλωτή να δω τι θα μου πει...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σήμερα θα πάω και θα την ρωτήσω πόσες θέσεις πάρκινγκ έχουμε στην πιλωτή να δω τι θα μου πει...
Συνοψίζω τις απαντήσεις, που δώσαμε όλοι, κάπως 'παραφρασμένες' :
Απάντηση 1η : Μα δεν ισχύει το καταστατικό. Δεν θα βγάλεις άκρη.
Απάντηση 2η: Προχώρα άφοβα. Ετσι και αλλιώς, υπερισχύει το δίκαιο του ισχυρότερου. Αν τους 'καταφέρνεις' (σύζυγο και κυρία), άρχισε τα μπουνίδια.
Απάντηση 3η: Το καταστατικό, σε συμφέρει να ισχύει, αφού τώρα που μας ξεκαθάρισες τα πράγματα, είναι προφανές ότι η θέση P-4 δεν θα υφίσταται.Αν μετά απο όλα αυτά δεν κατάλαβες τίποτε και έχεις αμφιβολίες, απευθύνσου σε δικηγόρο. Αυτός ξέρει!
-
Μα ο Κουτσαν δικηγόρος είναι/ήταν
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μα ο Κουτσαν δικηγόρος είναι/ήταν -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.....
Οτιδήποτε γράφεται εκεί και στο συνημμένο σε αυτή καταστατικό (Κανονισμός σχέσεων συνιδιοκτητών), είναι δεσμευτικά και για τον ενοικιαστή (έναντι του μισθωτή και όχι των λοιπών συνιδιοκτητών), πέραν των αναγραφομένων στο 'Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μίσθωσης Κατοικίας'.
Άλλωστε , για αυτό και όταν ένας ενοικιαστής δεν πληρώνει τις κοινόχρηστες δαπάνες, τελικός υπεύθυνος έναντι του διαχειριστή και των λοιπών 'ενοίκων' είναι ο ιδιοκτήτης του 'μισθίου' και όχι 'μισθωτής' (ενοικιαστής).....Αυτά που γράφεις είναι λάθος
Αν συμφωνούμε με το κοκκινισμένο που έβαλα , έχεις καλώς.
Αλλιώς, σε κουβέντα να βρισκόμαστε.
Πάντως, το περίμενα ότι θα 'επέμβεις'.
Δεν αμφέβαλα ότι θα έγραφες πώς νόμιμα είναι αυτά που λές, με τη δική σου ερμηνεία των νόμων. Άλλωστε, είναι και η δουλειά σου .
Επίσης, δεν θα έβγαιναν διαφορετικές δικαστικές αποφάσεις, για τα ίδια θέματα, ανάλογα την κρίση του δικαστηρίου. Δουλειά λοιπόν να υπάρχει, για δικηγόρους- δικαστές.
ΧΑΙΡΕΤΩ!Α. Δεν είναι η δουλειά μου. Είμαι 13 χρόνια δικηγόρος και δεν έχω βγάλει ούτε 1 πεντάρα παρέχοντας νομικές υπηρεσίες, όταν το κάνω το κάνω δωρεάν. Αυτό το ξέρουν πολλοί στο φόρουμ και δεν σου περνάει από το μυαλό πόσο ΔΕΝ με ενδιαφέρει αν υπάρχει δουλειά για δικηγόρους και δικαστές, ΚAΘΟΛΟΥ. Για να στο κάνω πιο λιανά αν αύριο εξαφανιστεί όλη η δικηγορική ύλη σε όλη την ελληνική επικράτεια και δεν υπάρχει δουλειά ούτε για 1 δικηγόρο, ούτε για 1 δικαστή για να βγάλει έστω ένα ξερό κομμάτι ψωμί, θα χασμουρηθώ και θ’αλλάξω πλευρό στο κρεβάτι.
Β. Δεν είναι η δική μου ερμηνεία των νόμων είναι η ερμηνεία του συνόλου των ελληνικών δικαστηρίων και των νομικών στην Ελλάδα. Φυσικά υπάρχει και η δική σου ερμηνεία των νόμων/γνώμη, γιατί όχι άλλωστε. Όσο γράφουμε και οι δυο μας στο φόρουμ χαρωπά είναι δωρεάν και η δική σου άποψη και η δική μου, αν ποτέ χρειαστεί να υποστηρίξεις «αλλού» την άποψή σου είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα υιοθετήσεις με μεγάλη σπουδή «τη δική μου ερμηνεία των νόμων» γιατί τότε απλά θα πάψει να είναι δωρεάν η χαρωπή έκφραση γνώμης και «η δική σου ερμηνεία των νόμων» θα τσούξει, οπότε μάλλον θα πάψεις να χαιρετάς και θα ρωτήσεις «τί κάνουμε εδώ ρε παιδιά»;
Γ. Εφόσον βγαίνουν διαφορετικές δικαστικές αποφάσεις για τα ίδια θέματα είμαι βέβαιος ότι δεν έχει καμία αξία η γνώμη που διατυπώνεις στην υπόθεσή σου ενώπιον του δικαστηρίου, διαλέγεις μια στην τύχη βρε αδερφέ και αν σου κάτσει έχει καλώς, αλλιώς ατύχησες. Αυτό δεν κάνεις κι εσύ ;
Δ. Η μόνη σωστή φράση για τον κανονισμό και το μισθωτή είναι ότι «ο μισθωτής δεν δεσμεύεται από τον κανονισμό», τέλος. Ακόμα και στις σχέσεις εκμισθωτή – μισθωτή η μη τήρηση του κανονισμού εκ μέρους του μισθωτή αποτελεί απλώς λόγο καταγγελίας της σύμβασης, δεν μπορεί να «εξαναγκαστεί» σε σεβασμό του κανονισμού γιατί δεν δεσμεύεται από αυτόν, δεν τον έχει υπογράψει . Αν δεν τηρήσει τον κανονισμό αυτό δίνει στον εκμισθωτή – αν το επιθυμεί – τη δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης μίσθωσης για μη τήρηση όρου της σύμβασης.
Ε. Μπορώ να σου γράψω πολλά ακόμα για το όλο θέμα αλλά είμαι βέβαιος ότι δε σε ενδιαφέρει, έχεις τη γνώμη σου. Αν ποτέ αυτό αλλάξει και σε ενδιαφέρει κάποια στιγμή είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί κάποιος δικηγόρος ο οποίος θα χαρεί πολύ να στα «εξηγήσει» όλα για μερικά ψωροχιλιάρικα ευρώ.
-
Αν τα έχεις καλά με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που μένεις, νομίζω οτι μια καλή αρχή θα ήταν να του ζητήσεις το συμβόλαιο της αγοροπωλησίας (ακόμη καλύτερα της σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών, ΑΝ το έχει). Έτσι θα δεις σε πρώτη φάση πόσες είναι οι νόμιμες θέσεις στάθμευσης και σε ποιά διαμερίσματα αντιστοιχούν. Αν γνωρίζεις τον αριθμό της οικοδομικής αδείας του κτηρίου, το πιθανότερο είναι να συγκεντρώσεις την ίδια πληροφορία και στο αρχείο της πολεοδομίας.
-
Γενική υπενθύμιση (χωρίς να λαμβάνω μέρος στη συζήτηση):
στους συνήθεις όρους των συμφωνητικών μίσθωσης ακινήτου υπάρχει και ο ακόλουθος:
'Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να συμμορφώνεται απόλυτα μ’ όλους τους όρους και τις διατάξεις του κανονισμού της πολυωρόφου οικοδομής που βρίσκεται το μίσθιο και ο οποίος συντάχθηκε με συμβολαιογραφική πράξη. Ο μισθωτής έλαβε πλήρη γνώση αυτού, θεωρείται δε αναπόσπαστο μέρος του παρόντος και έχει συμφωνηθεί ρητά, ότι κάθε απαγόρευση του κανονισμού που αφορά τους ιδιοκτήτες αφορά και τους μισθωτές.'Η συνέπεια είναι όντως η δυνατότητα καταγγελίας εκ μέρους του εκμισθωτή, αλλά εφόσον ο τελευταίος δεν καταγγέλει (γιατί δεν τον ενδιαφέρει, ιδίως αν ο ίδιος μένει σε άλλο σπίτι και το παραδάκι πέφτει ανελλιπώς κάθε μήνα), τι προστασία έχουν οι λοιποί ένοικοι κατά του δύστροπου μισθωτή/ενοίκου; Νομίζω ότι κάθε αγωγή και μήνυση που μπορεί να στραφεί κατά του ιδιοκτήτη για θέματα παραβίασης των όρων του καταστατικού, μπορεί να στραφεί και κατά του μισθωτή, εφόσον φυσικά δεν αφορούν (οι όροι) αποκλειστικά τους 'ιδιοκτήτες'.
Πχ μήνυση γιατί αμολάει ντόμπερμαν στην πυλωτή, αγωγή για ρίψη απορριμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, αγωγή για μη καταβολή κοινοχρήστων κλπ.
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά λογικότερο μου φαίνεται αυτό. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γενική υπενθύμιση (χωρίς να λαμβάνω μέρος στη συζήτηση):στους συνήθεις όρους των συμφωνητικών μίσθωσης ακινήτου υπάρχει και ο ακόλουθος:
'Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να συμμορφώνεται απόλυτα μ’ όλους τους όρους και τις διατάξεις του κανονισμού της πολυωρόφου οικοδομής που βρίσκεται το μίσθιο και ο οποίος συντάχθηκε με συμβολαιογραφική πράξη. Ο μισθωτής έλαβε πλήρη γνώση αυτού, θεωρείται δε αναπόσπαστο μέρος του παρόντος και έχει συμφωνηθεί ρητά, ότι κάθε απαγόρευση του κανονισμού που αφορά τους ιδιοκτήτες αφορά και τους μισθωτές.'Η συνέπεια είναι όντως η δυνατότητα καταγγελίας εκ μέρους του εκμισθωτή, αλλά εφόσον ο τελευταίος δεν καταγγέλει (γιατί δεν τον ενδιαφέρει, ιδίως αν ο ίδιος μένει σε άλλο σπίτι και το παραδάκι πέφτει ανελλιπώς κάθε μήνα), τι προστασία έχουν οι λοιποί ένοικοι κατά του δύστροπου μισθωτή/ενοίκου; Νομίζω ότι κάθε αγωγή και μήνυση που μπορεί να στραφεί κατά του ιδιοκτήτη για θέματα παραβίασης των όρων του καταστατικού, μπορεί να στραφεί και κατά του μισθωτή, εφόσον φυσικά δεν αφορούν (οι όροι) αποκλειστικά τους 'ιδιοκτήτες'.
Πχ μήνυση γιατί αμολάει ντόμπερμαν στην πυλωτή, αγωγή για ρίψη απορριμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, αγωγή για μη καταβολή κοινοχρήστων κλπ.
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά λογικότερο μου φαίνεται αυτό.Κάνεις λάθος. Δεν μπορεί να στραφεί κατά του μισθωτή αγωγή που απορρέει από τον κανονισμό και τις υποχρεώσεις που αυτός δημιουργεί, θα απορριφθεί για έλλειψη παθητικής νομιμοποίησης. Ο μισθωτής δεν είναι δυνατόν να εναχθεί από τους λοιπούς (μη εκμισθωτές) συνιδιοκτήτες ή το διαχειριστή της πολυκατοικίας για να υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με τον κανονισμό. Δεν είναι υπό συζήτηση αυτό, απλά.
Μόνο με τις αγωγές προστασίας της δουλείας (όπου οι απαγορεύσεις του κανονισμού φέρουν το χαρακτήρα δουλείας) μπορούν ο διαχειριστής και οι συνιδιοκτήτες να στραφούν κατά του μισθωτή, όπως άλλωστε και κατά κάθε άλλου τρίτου. -
Oπότε τι λέμε;
Ότι μπορεί ένας μισθωτής να παραβιάζει κατά σύστημα τους όρους του καταστατικού, πχ βάζοντας φωτεινές επιγραφές στο μπροστινό μπαλκόνι, κάνοντας οίκο ανοχής ή κέντρο απεξάρτησης ένα διαμέρισμα, βάφοντας την πρόσοψή του σκατουλί/ροζ κλπ χωρίς δυνατότητα των ιδιοκτητών να του κάνουν ο,τιδήποτε (εφόσον, εννοείται, όλα αυτά γίνονται νομίμως, πλην αντικανονικώς); -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Oπότε τι λέμε;
Ότι μπορεί ένας μισθωτής να παραβιάζει κατά σύστημα τους όρους του καταστατικού, πχ βάζοντας φωτεινές επιγραφές στο μπροστινό μπαλκόνι, κάνοντας οίκο ανοχής ή κέντρο απεξάρτησης ένα διαμέρισμα, βάφοντας την πρόσοψή του σκατουλί/ροζ κλπ χωρίς δυνατότητα των ιδιοκτητών να του κάνουν ο,τιδήποτε (εφόσον εννοείται ότι όλα αυτά γίνονται νομίμως, πλην αντικανονικώς);Απο οσο καταλαβα αμεσα δεν μπορουν να κανουν τιποτα.
Μπορουν ομως να απευθυνθουν στον ιδιοκτητη και αυτος με τη σειρα του εχει δικαιωμα να καταγγειλει (αν θελει) τη συμβαση. -
Είπαμε, δεν θέλει και δεν τον ενδιαφέρει. Μόνο τον λογαριασμό του κοιτάζει αν μπήκε το νοίκι, δεν πατάει ποτέ στο ακίνητο, ούτε στις συνελεύσεις. Υπάρχουν αμέτρητοι τέτοιοι*.
*ειδικά αυτή την εποχή με την έλλειψη ενοικιαστών, το τελευταίο που θέλει ένας ιδιοκτήτης είναι να κακοκαρδίσει το νοικάρη του για κάτι για το οποίο δεν έχει οικονομικό όφελος.
-
Ζητάς από τον εκμισθωτή του διαμερίσματος 500 χιλιάρικα αποζημίωση επειδή ο ενοικιαστής του κάνει κακή χρήση του μισθίου.
-
@ koutsan
Συμπέρασμα:
Όλα τα συναφή 'Συμφωνητικά Μίσθωσης Κατοικίας', είναι 'αίολα' απο νομικής πλευράς και ουδεμία ισχύ έχουν ενώπιον των δικαστηρίων, για πχ. την μη καταβολή του μισθώματος ?
Και πχ. η εφορία, γιατί τα αποδέχεται προκειμένου να καταχωρηθεί η πράξη και το τίμημα να υπολογισθεί στα ετήσια έσοδά σου ????
Άρα να μην ξανα-υπογράψει κανένας ενοικιαστής αλλά και ιδιοκτήτης τέτοια συμφωνητικά, με ότι αυτό συνεπάγεται:
Ο ιδιοκτήτης να πετάει έξω τον ενοικιαστή γιατί έτσι γουστάρει, ο ενοικιαστής να κάνει ότι γουστάρει και να πληρώνει 'κατά βούληση' κλπ κλπ φαιδρά εκατέρωθεν.
.........
Εκτός αν δεν καταλαβαίνω τίποτε απο τα όσα αναλυτικά εξηγείς, οπότε .....
Kαι το παρόν post, δεν περιέχει πλέον 'υπονοούμενα', αλλά αποτελεί σοβαρό ερώτημα. Για να πορευτούμε στο εξής ανάλογα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Oπότε τι λέμε;
Ότι μπορεί ένας μισθωτής να παραβιάζει κατά σύστημα τους όρους του καταστατικού, πχ βάζοντας φωτεινές επιγραφές στο μπροστινό μπαλκόνι, κάνοντας οίκο ανοχής ή κέντρο απεξάρτησης ένα διαμέρισμα, βάφοντας την πρόσοψή του σκατουλί/ροζ κλπ χωρίς δυνατότητα των ιδιοκτητών να του κάνουν ο,τιδήποτε (εφόσον, εννοείται, όλα αυτά γίνονται νομίμως, πλην αντικανονικώς);Σε περίπτωση παράβασης του κανονισμού από το μισθωτή οι συνιδιοκτήτες έχουν 2 δυνατότητες :
- Να στραφούν κατά του εκμισθωτή – συνιδιοκτήτη και να αξιώσουν απ’αυτόν να πάψει την (μέσω τρίτου : του μισθωτή ) παράβαση του κανονισμού (διαδικασία μισθωτικών διαφορών 647 επ. ΚΠολΔ).
- Να στραφούν κατά του μισθωτή με αγωγή ή με ασφαλιστικά μέτρα προστασίας οιονεί νομής δουλείας (996, 989 επ. ΑΚ και 733 ΚπολΔ) ή με αγωγή για προστασία της δουλείας (1132 ΑΚ). Οι περισσότερες από τις συμφωνίες που περιέχονται στον κανονισμό της πολυκατοικίας έχουν το χαρακτήρα πραγματικής δουλείας καθώς με αυτές εισάγονται περιορισμοί της κυριότητας στη χρήση των οριζόντιων ιδιοκτησιών. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της οδού είναι ότι καθώς δεν πρόκειται για σχέση μεταξύ συνιδιοκτητών δεν ακολουθεί την ειδική διαδικασία των μισθωτικών διαφορών αλλά ακολουθεί τη διαδικασία της τακτικής αγωγής κατά τις γενικές διατάξεις του ΚπολΔ.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ