-
Δηλαδη για να καταλαβω η ουσια ενος τετρακινητου ,SUV με τρια διαφορικα ,διλιτρο turbo κινητηρα ,με πολυ καλη οδικη συμπεριφορα και επιδοσεις για τη κατηγορια του και χωρους βρισκεται στον εξοπλισμο του?? Στο αν θα εχει δερματινα ή ηλιοροφη?
Επισης θα ηθελα να πω επειδη εχω δει και το Tiguan kai to Q5 οταν εψαχνα για αγορα,οι χωροι τους δεν εχουν καμια απολυτως σχεση.Ειδικα στο πορτ μπαγκαζ η διαφορα ειναι χαωδης.Το ιδιο ισχυει και για τη ποιοτητα & τη σχεδιαση του εσωτερικου.Ειδικα του ταμπλο.
Επισης μια πολυ μεγαλη & σημμαντικη διαφορα ειναι οι αναρτησεις.Το tiguan φοραει τις ιδιες με το Golf ενω το Q5 αυτες με τους αλουμινενιους τραπεζοειδης βραχιονες των Α4/Α5. -
λοιπον... καλημερα, αν και η ουσια ενος τετρακινητου SUV θα επρεπε να ηταν κατα πρωτον οι off road ικανοτητες, ολοι εχουν καποιο δικιο. To Q5 χανει οντως στην εκδοση limited, τοσο όσο αν καποιος δεν ψαχνει τους χωρους του και δεν θελει ντε και καλα SUV AUDI, θα προβληματιστει για να δωσει 44.000 € οταν με αυτα και λιγότερα χρήματα μπορει να παρει όχι μονο Τιguan 2Λιτρο υπερεξοπλισμένο, αλλά και οποιοδήποτε αλλο γιαπωνεζικορεατικο της κατηγορίας full extra(πχ CRV, RAV,TUSCON κλπ). επειδή όμως αυτός που κοιταει το Q5 τελικα μαλλον δεν θα καταλήξει στα παραπάνω η αποφαση του θα ειναι με βαση τις αναγκες του και τις προτεραιοτητες του.και ο Stefan που το βλεπει οχι μονο ως κατοχος (άρα γνώστης του αυτοκινητου) αλλα και χωρίς τις αναγκες ενος οικογενειαρχη με 2-3 παιδιά μας παραθέτει την αποψή του, υποκειμενικη μεν,αλλα και τεκμηριωμένη κυρίως λογω της προσέγγισης στο θέμα με καθαρά οδηγικά κριτήρια.
και κάτι άλλο ο πωλητής που δήλωσε οτι καμία σχέση το TIGUAN με το Q5 δεν είναι και ότι πιο καθοριστικό στη συγκριση... -
Και εγω καταλαβαινω εν μερει τον Stefan147...Αποψη του ειναι.Εμενα αυτο που με ειχε ενοχλησει οταν κοιταγα για αυτοκινητο στην Audi ειναι η απουσια απο τον εξοπλισμο ορισμενων πολυ μικρων στοιχειων εξοπλισμου που εγω τα θεωρουσα αυτονοητα.
Ας πουμε το limited μπορει να μην εχει φως στο ντουλαπακι ας πουμε ή στα σκιαδια,ή υποβραχιονιο... -
ενταξει ενταξει ... καναμε ΛΑΘΟΣ αγορα . Ας το παραδεχτουμε ολοι ..... επρεπε να ειχαμε παρει το tiguan .....
-
οχι βεβαια, αυτα που πηρατε,το 2009 που οι τιμές ήταν άλλες και full εξοπλισμένα εννοειται ότι αξίζουν σε σχεση με το καθε Tiguan... to limited εχει ενα θέμα και σε σχεση με την τιμή του... αληθεια Λευτέρη θα το αγόραζες?
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
οχι βεβαια, αυτα που πηρατε,το 2009 που οι τιμές ήταν άλλες και full εξοπλισμένα εννοειται ότι αξίζουν σε σχεση με το καθε Tiguan... to limited εχει ενα θέμα και σε σχεση με την τιμή του... αληθεια Λευτέρη θα το αγόραζες?Ποιο το limited η το tiguan ?
-
το limited εννοώ..
-
vs
Η φωτό είναι από 2λιτρο Tiguan...
-
Το κόκκινο κρασί είναι στον στάνταρ εξοπλισμό του Tiguan?
-
Ο χρήστης skek έγραψε:
Επίσης ότι extra και να του βάλεις, πάλι VW θα παραμείνει...
Eξ'άλλου όπως είπε και ο πωλητής 'καλό είναι το Tiguan, αλλά δεν έχει την ποιότητα της Audi....'...
Επίσης αν δεν κάνω λάθος, εδώ γράφουμε όσοι τυχεροί έχουμε Q5. Οι υπόλοιποι να πάνε αλλού...
]? -
Ο χρήστης ggeo έγραψε:
vs
Η φωτό είναι από 2λιτρο Tiguan...
πόσο κακάσχημο είναι και αυτό το φαουβε...
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
ενταξει ενταξει ... καναμε ΛΑΘΟΣ αγορα . Ας το παραδεχτουμε ολοι ..... επρεπε να ειχαμε παρει το tiguan .....Αυτό πάλι από που προκύπτει? Είπε κανείς τέτοιο πράμα? Εμείς πριν 2 χρόνια μια χαρά αγορά κάναμε. Αυτοί που το παίρνουν τώρα 25-30% ακριβότερα είναι το θέμα τι κάνουν.
Το κόκκινο κρασί είναι στον στάνταρ εξοπλισμό του Tiguan?
Μάλλον ο πωλητής ελπίζει ότι μεθυσμένος μπορεί να σου αρέσει...
-
'και κάτι άλλο ο πωλητής που δήλωσε οτι καμία σχέση το TIGUAN με το Q5 δεν είναι και ότι πιο καθοριστικό στη συγκριση... '
Εγώ ποτέ δεν ανέφερα κάτι τέτοιο...
Ο πωλητής είπε ότι '...το Tiguan είναι πολύ καλό, αλλό το Q5 είναι πιο ποιοτικό.'
Συμφωνώ απόλυτα με τον kostis20 : 'Δηλαδη για να καταλαβω η ουσια ενος τετρακινητου ,SUV με τρια διαφορικα ,διλιτρο turbo κινητηρα ,με πολυ καλη οδικη συμπεριφορα και επιδοσεις για τη κατηγορια του και χωρους βρισκεται στον εξοπλισμο του?? Στο αν θα εχει δερματινα ή ηλιοροφη?
Επισης θα ηθελα να πω επειδη εχω δει και το Tiguan kai to Q5 οταν εψαχνα για αγορα,οι χωροι τους δεν εχουν καμια απολυτως σχεση.Ειδικα στο πορτ μπαγκαζ η διαφορα ειναι χαωδης.Το ιδιο ισχυει και για τη ποιοτητα & τη σχεδιαση του εσωτερικου.Ειδικα του ταμπλο.
Επισης μια πολυ μεγαλη & σημμαντικη διαφορα ειναι οι αναρτησεις.Το tiguan φοραει τις ιδιες με το Golf ενω το Q5 αυτες με τους αλουμινενιους τραπεζοειδης βραχιονες των Α4/Α5.'Προσωπικά ήθελα να αγοράσω το Tiguan 1.4 TSI 150HP Sport το Πάσχα του 2008. Best value for money τότε (τώρα δεν γνωρίζω), 28500 Ευρώ περίπου + κάποια extra... Για δύο λόγους δεν το αγόρασα τότε :
α. Χώρος αποσκευών απαράδεκτα μικρός
β. Παράδοση μετά από 11 μήνες....Το Q5 το αγόρασα το 2009 με το μειωμένο τέλος ταξινόμησης - 1700 Ευρώ έκπτωση από τον αντιπρόσωπο...
Επίσης καλή ευκαιρία...
Εκεί κολλάει και το 'τυχεροί' που ανέφερα σε προηγούμενο post... -
Χώροι αποσκευών
Tiguan---> 470lt
Q5----> 540ltΕίναι τόσο μεγάλη η διαφορά??
Επίσης εγώ πάντα στη σύγκρισή μου έβαζα το 2λιτρο Tiguan που πλέον προσφέρεται και με 7αρι dsg σαν το δικό μας. Εννοείται ότι δεν τίθεται κανένα θέμα σύγκρισης του 1.4 Tiguan με οποιοδήποτε Q5.
-
Ο χρήστης skek έγραψε:
Για να μην μαλώνετε η απάντηση είναι απλή : Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...
Για να μην πω κάτι πιο χοντρό : Μπερδεύουμε τις βούρτσες με τις ....... -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Χώροι αποσκευώνTiguan---> 470lt
Επίσης εγώ πάντα στη σύγκρισή μου έβαζα το 2λιτρο Tiguan που πλέον προσφέρεται και με 7αρι dsg σαν το δικό μας. Εννοείται ότι δεν τίθεται κανένα θέμα σύγκρισης του 1.4 Tiguan με οποιοδήποτε Q5.
Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι 360 lt.
Αν βγάλεις την ρεζέρβα είναι 470 lt.Δες εδώ :
http://www.4x4mag.gr/news/preview_news. ... A_ID=70839
και εδώ :
http://www.tiguan.gr/forum/viewtopic.ph ... df67b73339
-
Ο χρήστης skek έγραψε:
Χώροι αποσκευών
Tiguan---> 470lt
Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι 360 lt.
Αν βγάλεις την ρεζέρβα -όπως λένε οι ίδιοι- είναι 470 lt.Δες εδώ :
http://www.4x4mag.gr/news/preview_news. ... A_ID=70839
και εδώ :
http://www.tiguan.gr/forum/viewtopic.ph ... df67b73339
-
Εντάξει έτσι και το δικό μου έχει 540λτ γιατί έχω ρεζέρβα ανάγκης και κομπρεσεράκι. Με κανονική 18αρα πόσο πάει (αν γίνεται αυτό)?
-
Εντάξει έτσι και το δικό μου έχει 540λτ γιατί έχω ρεζέρβα ανάγκης και κομπρεσεράκι. Με κανονική 18αρα πόσο πάει (αν γίνεται αυτό)?Δείτε τί έχουν βγάλει για το Tiguan ώστε να μεγαλώσουν τον χώρο αποσκευών...
Α!!!! και οδηγίες φορτώματος εδώ :
http://www.tiguan.gr/forum/viewtopic.ph ... &start=180
-
Χώροι αποσκευώνTiguan---> 470lt
Το πορτ μπαγκαζ του Tiguan einai 360 lt.Ειναι μικρο Οι περισσοτεροι κατοχοι το θεωρουν μειονεκτημα και εχουν γινει τρελες συζητησεις για το πως μπορει να αυξηθει καπως.Καποιοι εχουν βγαλει τη ρεζερβα αναγκης κτλ.
Και εμενα μου ειχε φανει πολυ μικρο.Αν σκεφτω τι βαζω τωρα μεσα στο Α5...
AUDI Q5