-
Ναι Κυριάκο, αλλά η δική σου απασχόληση ήταν/είναι εκεί που κατοικείς τώρα, συν τοις άλλοις ότι έχεις και κάποιες υποδομές.
-
Κοίτα τους 7 μήνες που έμενα στην πόλη, έκανα 'τουρισμό'. Τώρα τον κάνω εδώ....
Η πόλη για τα δικά μου δεδομένα δεν παλεύεται. Εγώ κάνω max μια ώρα από το σπίτι μου, για να πάω στην πόλη...
Το ίδιο έκανα και από Καλαμαριά-Σίνδο μια ώρα να πάω, και άλλη μια να γυρίσω...
Αν τώρα η δουλειά σου είναι Σίνδο, και μετακομίσεις εκεί που πήγε ο ντρντίνος η διαφορά είναι ένα τέταρτο από το αν έμενες Καλαμαριά.
Μόνο τα παιδιά θα ήταν το πρόβλημα για εμένα. Όταν ήμουνα μαθητής, είχα φίλο που πηγαινοερχόταν κάθε μέρα Καλαμαριά-Σχολάρι. Ήθελε ένα 5χίλιαρο για το ταξί άμα βγαίναμε έξω κλπ κλπ. Μέχρι να έρθει η ώρα που το παιδί θα αυτοεξυπηρετείται, είναι δύσκολα. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Κουνήθηκε κανείς ?εγινε σεισμός! μικρος πολυ ομως!
-
2,8 ριχτερ και επικεντρο επι της εγνατιας οδου κατω απο τον λαγκαδα...
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
2,8 ριχτερ και επικεντρο επι της εγνατιας οδου κατω απο τον λαγκαδα...Διάβασα 'εγνατίας οδού κάτω από τη Λαγκαδά' και λέω από μέσα μου, τους άτιμους τους σεισμολόγους πόσο έχουν προχωρήσει σε ακρίβεια...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ αν και προβληματίστηκα πριν 20 περίπου χρόνια να φύγω εκτός κέντρου αφού διαθέτω και κατοικία σε γνωστό προάστιο με 300 μέτρα υψόμετρο τελικά καλώς δεν έφυγα.Η κουνιάδα μου που έφυγε γύρισε σε 4 χρόνια πίσω στο κέντρο.Ομοίως φίλοι μου που πριν από χρόνια φύγανε από το κέντρο τα τελευταία χρόνια επιστρέψανε και όσοι μένουν εκτός σκέφτονται να γυρίσουν.Ξέρω πολλούς που δεν μετάνιωσαν στιγμή που έφυγαν από το κέντρο. Ανήκω δε κι εγώ σε αυτούς...
-
Κοίτα....
Δώσε μου μια πλάκα στη Λ.Νίκης.... Βρες μου και παρκινγκ με συγκεκριμένη θέση σε απόσταση 2 λεπτών και το ξανασυζητάμε.....
Κέντρο είναι η Κασσάνδρου, κέντρο είναι και η Νίκης...
Προάστιο το Πανόραμα, προάστιο και η Περαία...It's all about money
-
Ο χρήστης MILITO έγραψε:
Κουνήθηκε κανείς ?
εγινε σεισμός! μικρος πολυ ομως!
Eίναι που μετακομίζει ο jtblaster
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Κοίτα....
Δώσε μου μια πλάκα στη Λ.Νίκης.... Βρες μου και παρκινγκ με συγκεκριμένη θέση σε απόσταση 2 λεπτών και το ξανασυζητάμε.....
Ξέρεις τι φασαρία και καυσαέριο έχει στη Νίκης Κυριάκο; Να λείπει το βύσσινο...
-
Εκτός αν περάσει καμια Ferrari ή κανένα μηχανάκι με κομμένη εξάτμιση και τους ξυπνήσει όλους στις 3 το πρωί, ε Γιώργο;
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν έχει καθόλου φασαρία ούτε καυσαέριο διότι δεν υπάρχουν κτίρια από την απέναντι πλευρά και δεν εγκλωβίζεται ο θόρυβος.Οπως και το καυσαέριο.ΚΑΘΟΛΟΥ φασαρία δεν έχει καν, εδώ που μένω εγώ... Αν το συγκρίνεις με την oxford street, τη λες τη Νίκης πιο ήσυχη. Αλλά καθόλου φασαρία, ή γενικά ότι δεν έχει φασαρία δεν το λες. Πήγαινα 3 χρόνια φροντηστήριο που ήταν πάνω στη λεωφόρο.
Μπορεί να έχεις τα σούπερ ηχομονωτικά κουφόματα, και μέσα να έχει ησυχία. Αλλά με ανοιχτά παράθυρα, παίζει πρόβλημα.Καυσαέριο έχει παντού.... Είναι εύκολο να το δεις όπως κατεβαίνεις την Καρδία...
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα φιλοξενήσω για 5 μέρες ένα ζευγάρι Ελβετών φίλων. Ποια είναι τα must αξιοθέατα της πόλης πλέον;;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα φιλοξενήσω για 5 μέρες ένα ζευγάρι Ελβετών φίλων. Ποια είναι τα must αξιοθέατα της πόλης πλέον;;καφες στον κεδρινο λοφο (λιγο πριν το ζωολογικο κηπο), εαν εχει καλη μερα φαγητο στο παλιο casa di lenio (καπως ετσι λεγοταν) στο ωραιοκαστρο με θεα ολη την πολη, κοψιδια στο τσιναρι (το 1928 κατι εχει και εσωτερικο κλειστο κηπο για φαι), καφες στο ηλεκτρα palace στο roof garden με θεα τον θερμαικο,φαγητο επισης στην πλατεια αθωνος.
αυτα για καφε/φαι. για αρχαια,εκθεματα κτλ, περπατημα στην παλια πολη πανω απο το τσιναρι (θελει γερα πνευμονια), αγιος δημητριος και μην ξεχασεις να πας και στις κατακομβες της εκκλησιας, ζωολογικο κηπο, περπατημα στην παλια (λευκο πυργο-μεγαρο μουσικης) και φυσικα επισκεψη στο αρχαιολογικο μουσειο.
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα φιλοξενήσω για 5 μέρες ένα ζευγάρι Ελβετών φίλων. Ποια είναι τα must αξιοθέατα της πόλης πλέον;;
καφες στον κεδρινο λοφο (λιγο πριν το ζωολογικο κηπο), εαν εχει καλη μερα φαγητο στο παλιο casa di lenio (καπως ετσι λεγοταν) στο ωραιοκαστρο με θεα ολη την πολη, κοψιδια στο τσιναρι (το 1928 κατι εχει και εσωτερικο κλειστο κηπο για φαι), καφες στο ηλεκτρα palace στο roof garden με θεα τον θερμαικο,φαγητο επισης στην πλατεια αθωνος.
απο οσα ειπες, μονο το ηλεκτρα παλας για καφε αξιζε.... ολα τα αλλα ειναι :vava:
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θέμα με την ακτινοβολία, σε αντίθεση με τις φήμες, δεν παίζει καθως οι δέσμες των ραντάρ λειτουργούν σαν ομπρέλα.Δεν εννοεί τα ραντάρ, αλλά το πάρκο εκπομπής του Χορτιάτη. Και πράγματι, το χωριό είναι μέσα στους λοβούς εκπομπής των κεραιών.
Εννοεται οτι ο δρομος που συμφερει περισσοτερο ειναι απο φιλιππειο για να βγεις περιφερειακο..Δεν τρως καθολου κινηση,και εισαι ανετος κι ωραιος..
Μόνο που αυτός ο δρόμος ξεκινάει από το ύψος του Παπανικολάου. Μέχρι εκεί -και ακόμα περισσότερο όταν βγεις στο περιφερειακό!- την τρώς τη κίνηση.
Κοίτα....
Κέντρο είναι η Κασσάνδρου, κέντρο είναι και η Νίκης...Σωστός.
Δεν έχει καθόλου φασαρία ούτε καυσαέριο διότι δεν υπάρχουν κτίρια από την απέναντι πλευρά και δεν εγκλωβίζεται ο θόρυβος.Οπως και το καυσαέριο.
+1.
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Τελικά η πρόσβαση στην πόλη είναι δύσκολη ?Για κέντρο πόση ώρα χρειάζεται κανείς ?
Για τα υπόλοιπα, ρώτα τον κορσέρ. Για αυτά που έχω εδώ, μια που κινούμαι καθημερινά γύρω-γύρω και πολυεπίπεδα...
Για ανατολικά, πρέπει να διασχίσεις το Πανόραμα (με κίνηση είναι δύυυυσκολο), να διασχίσεις την Πυλαία (κάτι λιγότερο δύσκολο) και μετά να διαλέξεις αν θα κινηθείς μέσω Περιφερειακής, Χαριλάου ή Κάτω Τούμπας προς τις ανατολικές του Κέντρου περιοχές. Αξία σε χρόνο: Καίσαρης.
Για δυτικά, πρέπει να περάσεις Εξοχή/Ασβεστοχώρι και να διασχίσεις το Ρετζίκι (με κίνηση είναι ακατόρθωτο). Ακολούθως, πρέπει να κατέβεις είτε μέσα από τη Νεάπολη, είτε από Πολίχνη/Λαγκαδά κλπ. Αξία σε χρόνο: Λαλαούνης.
Περάσματα υπάρχουν όπως π.χ. το Πανόραμα-Θέρμη, το Φιλίππειο ή η έξοδος προς Παπαγεωργίου. Το Φιλίππειο εδώ και μερικά χρόνια δεν είναι η Ειδική Διαδρομή που κάποιοι αγαπήσαμε. Παραμένει η πιο γρήγορη, αλλά πλέον έχει κίνηση (και Ν πολλά, και L πολλά και φορτηγά ).
Όσον αφορά τις μετακινήσεις, θα πήγαινα στο Χορτιάτη μόνο αν δούλευα στο Πανόραμα, στη Θέρμη, άντε βία Τριάδι/Ραιδεστό. Πιο πέρα ή πιο μέσα προς το Κέντρο, το θεωρώ δυσανάλογη ταλαιπωρία στις ώρες αιχμής.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Κοίτα....
Ξέρεις τι φασαρία και καυσαέριο έχει στη Νίκης Κυριάκο; Να λείπει το βύσσινο...
Δεν έχει καθόλου φασαρία ούτε καυσαέριο διότι δεν υπάρχουν κτίρια από την απέναντι πλευρά και δεν εγκλωβίζεται ο θόρυβος.Οπως και το καυσαέριο.
Το γραφείο μου είναι στο λιμάνι και η οικοδομή είναι μαύρη από το καυσαέριο μέχρι τον 6ο όροφο - μετά είναι λίγο πιο άσπρη.
Ανάλογα πως φυσάει ο αέρας, η μυρωδιά από τα μπακαλιαράκια ανεβαίνει μέχρι τον 7ο όροφο στην μπροστινή πλευρά παρόλο που τα μπακαλιαράκια είναι στο πλαϊνό στενό.Μιλούσα με κάποιον που κάνει σέρβις σε κλιματιστικά και μου είπε ότι λιγότερη μαυρίλα και σκόνη έχει στα μικρά στενά που δεν περνούν πολλά αυτοκίνητα. Πάνω στις λεωφόρους η μόλυνση και ο θόρυβος είναι απίστευτα υψηλά.
-
Το θέμα είναι ότι πλάκα στη Νίκης δε μπορώ να πάρω ...
250 τμ μέτρα στο Χορτιάτη μπορώ !!!
Από εκεί και πέρα θα έχω την αυλή μου, την πισίνα μου, το κελάρι μου κλπ κλπ
ΑΛΛΑ : Θα ζώ σε χωριό κάτι το οποίο δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως να το κάνω, θα πρέπει να μετακινούμε και να κάνω αρκετα χλμ ανά ημέρα και σίγουρα θα έχω πολύ μεγαλύτερα έξοδα συντήρησης για το σπίτι. Μάλλον στο τέλος θα κάτσω στα eggs μου
-
Μη πας στο Χορτιάτη, θα σε ψήσουν οι κεραίες. Υπάρχει σχετική έρευνα του ΑΠΘ.
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Το θέμα είναι ότι πλάκα στη Νίκης δε μπορώ να πάρω ...250 τμ μέτρα στο Χορτιάτη μπορώ !!!
Από εκεί και πέρα θα έχω την αυλή μου, την πισίνα μου, το κελάρι μου κλπ κλπ
ΑΛΛΑ : Θα ζώ σε χωριό κάτι το οποίο δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως να το κάνω, θα πρέπει να μετακινούμε και να κάνω αρκετα χλμ ανά ημέρα και σίγουρα θα έχω πολύ μεγαλύτερα έξοδα συντήρησης για το σπίτι. Μάλλον στο τέλος θα κάτσω στα eggs μου
Αυτό ακριβώς σου δίνει η ζωή στο χωριό. Ένα καλύτερο σπίτι, από αυτό που θα ζούσες στην πόλη. Με το δωμάτιο για τα παιχνίδια, με τους αποθηκευτικούς χώρους, με το ιδιόκτητο γκαράζ ΜΕΣΑ στο σπίτι σου. Επιπλέον το όποιο υγειηνότερο περιβάλλον. Για Χορτιάτη και κεραίες δεν ξέρω.
Παράμετροι που μάλλον δεν έχεις σκεφτεί, είναι ότι για να ζεστάνεις μια μονοκατοικία ετοιμάσου για χιλιάρικα. Και ίσως το ένα χέρι να μη σου φτάσει στο μέτρημα. Αν το σπίτι δεν έχει βγάλει ακόμα άδεια, κοίτα για δεξαμενή υγραερίου. Πισίνα δεν αξίζει. Πολλά τα έξοδα, και όχι ανάλογη χρήση.
Για τη ζωή στο χωριό, έλα να σου μάθω 5 πράγματα, Βασικά ετοιμάσου για σκαλιά, και κουβάλημα... Χειρονακτικά είναι πιο δύσκολα. Δεν υπάρχει διαχειριστής. Ή μαλλον υπάρχει... Εσύ..ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα φιλοξενήσω για 5 μέρες ένα ζευγάρι Ελβετών φίλων. Ποια είναι τα must αξιοθέατα της πόλης πλέον;;
καφες στον κεδρινο λοφο (λιγο πριν το ζωολογικο κηπο), εαν εχει καλη μερα φαγητο στο παλιο casa di lenio (καπως ετσι λεγοταν) στο ωραιοκαστρο με θεα ολη την πολη, κοψιδια στο τσιναρι (το 1928 κατι εχει και εσωτερικο κλειστο κηπο για φαι), καφες στο ηλεκτρα palace στο roof garden με θεα τον θερμαικο,φαγητο επισης στην πλατεια αθωνος.
απο οσα ειπες, μονο το ηλεκτρα παλας για καφε αξιζε.... ολα τα αλλα ειναι :vava:
Κέδρινο πάω ούτως ή άλλως ρε ποπ, και είναι μια χαρά. Ηλέκτρα μου τη δίνει ο κόσμος. Γαι φαγητό άκυρο σε όλα και από εμένα....
Τελικά δεν άλλαξαν και πολλά τα τελευταία χρόνια στην διασκέδαση της συμπρωτεύουσας...
Cyberguy ευχαριστώ για τις προτάσεις. -
Παράμετροι που μάλλον δεν έχεις σκεφτεί, είναι ότι για να ζεστάνεις μια μονοκατοικία ετοιμάσου για χιλιάρικα. Και ίσως το ένα χέρι να μη σου φτάσει στο μέτρημα
.
Φιλος σε χωριο με αρκετο κρυο το ζεσταινει αρκετα οικονομικα με ξυλα στον καυστηρα.Σε πολυ ακραιες περιπτωσεις λειτουργει τον πετρελαιου.
Βασικά ετοιμάσου για σκαλιά, και κουβάλημα... Χειρονακτικά είναι πιο δύσκολα. Δεν υπάρχει διαχειριστής. Ή μαλλον υπάρχει... Εσύ..
Posts προς Θεσσαλονικείς