Η δουλεια μου απαιτει να περναω αρκετες ωρες στο αεροδρομιο. Επειδη εχουν δει πολλα τα ματακια μου στο ανοιχτο parking του αεροδρομιου, σας παραθετω μερικες συμβουλες.
Ειναι must η αφαιρεση της κεραιας του αυτοκινητου σας ειδικα εαν θα λειψετε αρκετες μερες. Γινεται ενα απιστευτο μπαχαλο με τις κεραιες των αυτοκινητων. Ειναι γνωστο οτι οποιος του εχουν κλεψει την κεραια η απλα θελει να κλεψει μια, παει στο αεροδρομιο να ρεφαρει!!!
Εχω τυχει σε 3 περιπτωσεις οπου υπαλληλος εταιρειας rent a car προσπαθει να παρκαρει/ξεπαρκαρει αυτοκινητο και να κανει απιστευτους ελιγμους μεσα στο parking με αποτελεσμα να την πληρωνουν αυτοκινητα ιδιωτων. Εαν το αμαξι σας ειναι τρακαρισμενο οταν πατε να το παρετε τοτε κοιταξτε εαν κοντα στο μερος που το παρκαρατε ειναι χωρος για καποια εταιρεια rent a car. Το πιθανοτερο ειναι να σας εχει τρακαρει καποιος απο τους πιτσιρικαδες υπαλληλους τετοιων εταιρειων. Πιο προσφατο παραδειγμα χθες οταν υπαλληλος πολυεθνικης εταιρειας rent a car, νεαρος στην ηλικια θελησε να παρκαρει αυτοκινητο με την οπισθεν χωρις κυριολεκτικα να μπει στο κοπο να κοιταξει τους πλαινους καθρευτες. Βαζει οπισθεν και βουρ... μπαμ στο δεξιο προφυλακτηρα ενος mondeo. Παιρνει ο τυπος το αμαξι και το παει αλλου, και συνεχιζει ακαθεκτος τη δουλεια του.
Ετσι μου ηρθε να του μουνταρω του μ@λ@κισμενου αλλα τελικα πηγα και το ειπα στους υπαλληλους του parking.
Προσπαθηστε να παρκαρετε τα αυτοκινητα σας σε μερος οπου ειτε ειναι εμφανες απο καποιο κεντρικο δρομο, απο την εισοδο του parking, η τελος παντον να περνανε πολλοι ανθρωποι, γιατι εχουν κλαπει απιστευτα πραγματα οπως ζαντες ολοκληρες και φαναρια. Τα χειροτερα ειναι κατι σπασμενα παρμπριζ/τζαμια που εγιναν ειτε με σκοπο την αρπαγη οτιδηποτε αντικειμενου με καποια αξια, ειτε επειδη κατι κωλοπαιδα ηθελαν να ξεσπασουν σε κατι.
Το σημαντικοτερο που πρεπει να ξερετε πριν παρκαρετε για το ταξιδι σας ειναι εαν υπαρχει φυλαξη και οχι απλα εαν υπαρχει ενα κιοσκι στην εισοδο για να πληρωσετε και τιποτα αλλο.
Βεβαια εαν οντως υπαρχει φυλαξη, το θεωρω πολυ δυσκολο να αναγνωρισουν οποιαδηποτε ευθυνη σε περιπτωση που γινει το κακο!!!
Παντως σε καμμια περιπτωση να μην κοιμαστε ησυχοι εαν εχετε αφησει τα αμαξια σας για πολλες μερες σε τετοια μερη.