-
Την ίδια ώρα, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, μέλος του Πανελληνίου Συντονιστικού του κινήματος «Δεν πληρώνω», προανήγγειλε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της τροπολογίας Ρέππα, που προβλέπει ότι η άρνηση πληρωμής διοδίων θα τιμωρείται στο πλαίσιο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική και πως στόχος του κινήματος «Δεν πληρώνω» είναι η οριστική και πλήρης κατάργηση των διοδίων, βάσει του άρθρου 5 του Συντάγματος που ορίζει την ελεύθερη και δωρεάν μετακίνηση στα όρια της χώρας.
Καλά δεν υπάρχει ένας δημοσιογράφος να του πει οτι το σύνταγμα δεν γράφει πουθενά τέτοιο πράγμα;
-
Θα έχουν πολυ δουλειά οι δικηγόροι των δυο πλευρων.
Πως θα ορίσουν την 'ελεύθερη και δωρεάν μετακίνηση στα όρια της χώρας'
-
Ας ανοίξουν ένα λεξικό.
-
Αξιζει να το διαβασετε και να το κρινετε.. Εγω προσωπικα θα ηθελα και την αποψη ενος νομικου-δικηγορου εδω μεσα για το πως το βλεπει γιατι εχω καποιες αμφιβολιες σχετικα με το να ζητησω να με συλλαβουν επι τοπου..
http://alampasis.blogspot.com/2011/02/24.html -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αξιζει να το διαβασετε και να το κρινετε.. Εγω προσωπικα θα ηθελα και την αποψη ενος νομικου-δικηγορου εδω μεσα για το πως το βλεπει γιατι εχω καποιες αμφιβολιες σχετικα με το να ζητησω να με συλλαβουν επι τοπου..
http://alampasis.blogspot.com/2011/02/24.htmlΜόλις αρχίσει λοιπον η εφαρμογή του νεου ΚΟΚ, ο κ. Θανάσης Αλαμπάσης θα πηγαινοέρχεται στα διοδια χωρις να πληρωνει και μολις τον σταματησουν (που θα παει κάποιο οργανο θα πετυχει) θα τους αραδιασει όλα αυτα τα όμορφα που έγραψε.
Ποιος να ειναι ο καταλληλότερος για να τα εφαρμόσει απο τον εμπνευστή και συγγραφεα τους;Οποτε ή θα γίνει 'μάρτυρας', είτε θα γινει ήρωας
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
http://alampasis.blogspot.com/2011/02/24.htmlΗ συμπεριφορά άρνησης πληρωμής για ΠΑΡΑΝΟΜΑ διόδια, δεν είναι συμπεριφορά που απομακρύνεται από τα κοινωνικώς παραδεκτά πρότυπα συμπεριφοράς, ούτε συμπεριφορά που κρίνεται από έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων ότι ξεπερνά τα όρια της ανεκτικότητας. Το αντίθετο μάλιστα αφού ήδη, το 30% των οδηγών αρνούνται να πληρώσουν διόδια… Το 30% αυτών των οδηγών καθώς και 79% των πολιτών που σε δημοσκόπηση του περιοδικού 4Τ στην ερώτηση «συμφωνείτε να μην πληρώνονται διόδια?» απαντούν «ναι παντού» και «σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο», αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που κρίνει ότι τα όρια της ανεκτικότητας δεν τα ξεπερνούν οι πολίτες που δεν πληρώνουν διόδια, αλλά η κλεπτοκρατία που επιβάλει την πληρωμή ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ διοδίων… Ο χαρακτηρισμός δε της συμπεριφοράς άρνησης πληρωμής ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ διοδίων τελών ως δήθεν αποκλίνουσας -κατά την κλεπτοκρατία- συμπεριφοράς, εμφανίζεται σήμερα εντονότερη σε σχέση με το παρελθόν, λογω της δυσμενέστατης οικονομικής συγκυρίας σε συνδυασμό με την προκλητική ατιμωρησία πρωθυπουργών και υπουργών, που έχει εξοργίσει τους πολίτες.
Όταν θεωρεί 163 απο τα 208 μέλη που άνοιξαν ένα θέμα με τίτλο 'Δεν πληρώνω διόδια' οτι είναι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και την θεωρεί και δημοσκόπηση του περιοδικού των 4τροχών καταλαβαίνετε πόσο σοβαρός είναι αυτός που τα γράφει.
-
Το θέμα είναι αν όντως έχουν βάση όσα λέει, θα πάει ο ίδιος να επιδιώξει να συλληφθεί και να καταρρίψει την τροπολογία;
(του έστειλα email σχετικά και περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση του) -
Εγώ βλέπω ότι το 66 % συμφωνεί να πληρώνει διόδια με τις σωστές προυποθέσεις και μόνο το 34 % λέει όχι στα διόδια .
Αρα μάλλον .....
http://www.youtube.com/watch?v=AZOEX_y3 ... re=related
-
εγω θα συμφωνουσα να πληρωνω διοδια με αντιτιμο 50 λεπτα και οχι αυτα που βαζουν αυτοι.επειδη ομως υπαρχουν λαμογια δεν θελω να δινω τιποτα.
-
-
Δεν φοράει το m-pack, μπερδεύτηκες
-
Μμμμ, καλά λες.
Ασε που δεν έχει και πολλά νίκελα γύρω γύρω. -
Από συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το βιντεάκι;
-
Να ρωτησω, υπαρχει κανενα προβλημα αν βαλω το μηχανακι του e-pass σε φιλικο αυτοκινητο?? Για την ΑΟ αναφερομαι Ευχαριστω εκ των προτερων
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Από συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το βιντεάκι;Σήμερα πρέπει να είχε το σύριζα. Την παρασκευή ήταν το ΠΑΜΕ.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Να ρωτησω, υπαρχει κανενα προβλημα αν βαλω το μηχανακι του e-pass σε φιλικο αυτοκινητο?? Για την ΑΟ αναφερομαι Ευχαριστω εκ των προτερωνΜπα εχω δανιστει του πατερα μου πολλες φορες
-
Ολοι αυτοι που κορναρουν το κανουν προς ενδειξη διαμαρτυριας επειδη δεν τους αφηνουν να πληρωσουν??
Γουσταρω φαση παντως, σε μεγαλη εξοδο να λειτουργουν τα διοδια και να αποφασισουν καμμια διακοσαρια οδηγοι να πληρωσουν με κερματα του ενος και δυο ευρωσεντ
-
Αν έβλεπα και εγώ 50 πρόβατα να βόσκουν μέσα στην εθνική, πιθανόν να κόρναρα, γιατί μετά θα το πληρώνω για άνθρωπο.
ps. Χιλιάδες σύμφωνα με την 'επίσημη' ανακοίνωσή τους...
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Να ρωτησω, υπαρχει κανενα προβλημα αν βαλω το μηχανακι του e-pass σε φιλικο αυτοκινητο?? Για την ΑΟ αναφερομαι Ευχαριστω εκ των προτερων
Μπα εχω δανιστει του πατερα μου πολλες φορες
To e-pass δεν δεσμέυεται απο αυτοκίνητο ή χρήστη, μπορει να το χρησιμοποιήσεις όπως θές ή όπου θες.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
[..]Γουσταρω φαση παντως, σε μεγαλη εξοδο να λειτουργουν τα διοδια και να αποφασισουν καμμια διακοσαρια οδηγοι να πληρωσουν με κερματα του ενος και δυο ευρωσεντ
Εγώ πάντως δε γουστάρω καθόλου να είμαι στην ουρά κι όλοι μπροστά μου να πληρώσουν με λεπτά. Θα φάω δεκαπλάσια αναμονή από το κανονικό. Τώρα αν εσύ τη 'βρεις' έτσι, τι να πω... Τα λεφτά, πάντως, θα τα πάρουν.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!