-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Από το blog των diodistas...
'«ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ. ΑΣ ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ»'
Και έλεγα τι μου θυμίζει...
Αφίσα των τσουτσεκίων του Συριζα μερικά χρόνια πριν στο ΕΜΠ...
Τώρα εξηγούνται ΠΟΛΛΑ...
Όταν τα έλεγα εγώ μερικές σελίδες πίσω, σηκώθηκαν φρύδια και έπεσαν εμότικονς..
Έτσι είναι η επίσημη ελληνική αριστερά, όπου φως και γλέντι, οι Αλέξηδες / Αλέκοι / Αλέκες πρώτοι..
Όχι ρε συ, σύμπτωση είναι...
Σαν της αντίστοιχη φοιτητική αγέλη (ΕΑΑΚ): 'Εμείς δεν είμαστε παράταξη, είμαστε σχήμα και δεν έχουμε κανένα κόμμα να μας στηρίζει'
Παίξτε άλλο ένα πολιτικό παιχνίδι (πιθανώς εν αγνοία σας) παλικάρια μου...
-
Απο φιλο που δραστηριοποιείται στον Συριζα εμαθα οτι οταν σε προσφατο ανοιγμα διοδιων ηθελαν να ειναι εμφανες οτι συμμετεχει και ο Συριζα οι 'Αθηναιοι ' στραβομουτσουνιασαν και ειπαν οτι δεν δινουν πολιτικο χρωμα στις κινησεις τους.Δεν επιβεβαιωνω ουτε και διαψευδω κατι καθως δεν ήμουν αυτοπτης μαρτυρας ,απλα μεταφερω οτι μου ειπε.
-
Αρκετα με το 'αστειακι' αυτο [mod]
-
Όποιος και να νομίζει ότι έχει δίκιο, νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει κάπου εδώ αυτό το βιολί. needed.
-
θα πω αυτό που έμαθα εντελώς συμπτωματικά και τυχαία, από άτομο που δεν είχε λόγο να πει ψέμματα.
(έχει σχέση με έργο που γίνεται σε αεροδρόμιο της Β. Ελλάδας).
Σε όλα αυτά τα μεγάλα εθνικά έργα γίνεται μερική παραλαβή από το κράτος. Πάντα !
Γιατί πέρα από την εμφάνιση,σε καμιά περίπτωση δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και αν τα παραλάβει κανονικά το κράτος, μπορείς να στραφείς εναντίον του ή εναντίον του κατασκευαστή.
(Με την μερική παραλαβή θεωρούνται αενάως υπό κατασκευή)
Έτσι και ο εργολάβος/κατασκευαστής πληρώνει τους εργαζόμενους και το κράτος παρουσιάζει έργο.
Και είναι καλυμμένοι και οι 2!
Και με την πρόφαση της συχνής συντήρησης (μέσω της επιβολής διοδίων) καταφέρνουν και τους κρατούν σε κάποιο επίπεδο.
Και μου είπε πως αν είχαμε τις καιρικές επιβαρύνσεις που έχουν σε βορειότερες χώρες, ειδικά οι αυτοκινητόδρομοι μας δεν θα άντεχαν ούτε 2 χρόνια.
Και σαν παράδειγμα (πειστικότατο κατ εμέ) μου ανέφερε δρόμους που έγιναν επί χούντας με λεπτομέρειες για το πως γινόταν οι έλεγχοι ποιότητας και πως αντέχουν ακόμη μέχρι σήμερα έστω κι αν δεν έχουν συντηρηθεί σχεδόν ποτέ... -
Ποιος δρόμος επί χούντας αντέχει μέχρι σήμερα?
-
Τη σημερινή χούντα εννοεί, όχι την παλιά.
-
Την παλιά εννοεί, τους καινούριους δρόμους τους φτιάχνουν ιδιώτες ΜΟΝΟ
-
Δεν το διευκρινίζει, όμως και μας μπερδεύει.
Όταν μιλάμε για χούντα να αναφέρουμε και ποιάς χρονολογίας. -
Οι περισσότεροι στο επαρχιακό δίκτυο.
Γενικά όσοι κατασκευάστηκαν από την ΜΟΜΑ. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Δεν το διευκρινίζει, όμως και μας μπερδεύει.
Όταν μιλάμε για χούντα να αναφέρουμε και ποιάς χρονολογίας.Σωστά! Ξεχάστηκα !
-
Ο χρήστης ironfist έγραψε:
Οι περισσότεροι στο επαρχιακό δίκτυο.
Γενικά όσοι κατασκευάστηκαν από την ΜΟΜΑ.Σε ποια επαρχία? Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρο, οι δρόμοι που λες έχουν επίπεδα τριβής που αγγίζουν τον περιφερειακό Θεσσαλονίκης. Προφανώς είναι λάθος που δεν έχει αλλάξει ποτέ το κράτος άσφαλτο σε αυτούς. Όχι όμως ότι οι δρόμοι που γίνανε επί χούντας αντέχουν ακόμα. Είπαμε
-
Το τι επίπεδα τριβής έχουν είναι άλλο θέμα.
Όμως αντέχουν ακόμη.
Τώρα παραδίδουν ένα δρόμο και σε μερικούς μήνες γίνεται σαν ζαρωμένο δέρμα γριάς, διαφωνείς;
Ή μήπως υπήρχε ποτέ περίπτωση σε άλλο κράτος να δώσουν δρόμο σαν την περιφερειακή της Θεσσαλονίκης για παράδειγμα σε κυκλοφορία;
Με τους συντελεστές τριβής που αναφέρεις και τις στροφές με τις τρελές γωνίες;
Ή το έκτρωμα στην ΕΟ Θεσ/νικης- Αθήνας στην έξοδο για Εγνατία;
Δεν υπερασπίζομαι καμία χούντα, άλλωστε άλλο είναι το βασικό στο post που έκανα (περί μερικής παραλαβής και κατά πόσο είναι νόμιμο να πληρώνεις για κάτι ημιτελές) -
Ο χρήστης ironfist έγραψε:
Και σαν παράδειγμα (πειστικότατο κατ εμέ) μου ανέφερε δρόμους που έγιναν επί χούντας με λεπτομέρειες για το πως γινόταν οι έλεγχοι ποιότητας και πως αντέχουν ακόμη μέχρι σήμερα έστω κι αν δεν έχουν συντηρηθεί σχεδόν ποτέ...
Πολύ πειστικό, τι να σου πω!
Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος δρόμος: όλοι συντηρούνται , ανεξαρτήτως πότε και από ποιον φτιάχτηκαν. Αυτά είναι μυθοπλασίες κάποιων.
Αυτό φυσικά δεν αλλάζει πως οι εργολάβοι έκλεβαν και κλέβουν το Ελληνικό Δημόσιο...
-
Η Εγνατια ΑΕ εχει παραλαβει οριστικα κομματια... μετα την περιοδο συντηρησης που ειναι 2 χρονια...Μαλιστα μετα απο αυτη την ενεργεια παιρνει ο εργολαβος κιαι τις εγγυητικες καλης εκτελεσης και δεκατων οπως λεγονται στη πιατσα..
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αυτό φυσικά δεν αλλάζει πως οι εργολάβοι έκλεβαν και κλέβουν το Ελληνικό Δημόσιο...Ρε το κακόμοιρο ελληνικό δημόσιο και οι εκπρόσωποι του αιρετοί και μόνιμοι .
Θύματα των κακών εργολάβων είναι .
Το ότι τα χέρια τους έχουν κάτι σαν παραμορφωτική αρθρίτιδα και στρίβουν προς τα πίσω , είναι ομαδική ασθένεια
Θα μπορεί να την θεωρήσουν και εργατικό ατύχημα . -
Το θέμα είναι ότι οι εργολάβοι έκλεβαν το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ΚΑΘΕ Έλληνα, ενώ την παραμορφωτική αρθρίτιδα την είχαν τα χέρια ορισμένων ΦΥΣΙΚΩΝ προσώπων. Άρα δε βλέπω πουθενά 'μία σου και μία μου' μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου κι εργολάβων. Οπότε το Ελληνικό Δημόσιο είναι θύμα ΌΛΩΝ των συμμετεχόντων, δηλαδή και των εκπροσώπων του και των εργολάβων. Καμία από τις δύο κατηγορίες δεν είναι άμοιρη ευθυνών
-
Eπειδή οι εργολάβοι δεν είναι όλοι μπομπολαίοι , αλλά οι πολλοί ξεκινάν απο τα μικρά έργα μερικών δεκάδων χιλιάδων , σου λέω ότι το κύκλωμα είναι έτσι οργανωμένο που αν θέλεις να δουλέψεις θα πλρώσεις μίζες .
Αλλιώς απλά δεν δουλεύεις .
Εγώ δεν γούσταρα την όλη φάση και δεν ασχολήθηκα ποτέ και έψαξα άλλους τρόπους δουλειάς μακριά από το δημόσιο .
Δεν είχαν όλοι όμως την ίδια δυνατότητα , έτσι μπήκαν στο κύκλωμα .
Και μάθε ότι το κύκλωμα φτιάχνται έτσι από τους μιζαδόρους , ώστε να μην υπάρχει τρόπος να τους αποφύγεις .Γενικά όπου στο δημόσιο έχει ουρές , έχει και διαφθορά και τις περισσότερες φορές τις ουρές τις δημιουργούν οι ίδιοι γιά να διαφθαρούν . Δες γύρω σου που έχει ουρές αυτή την εποχή και σκέψου .
Γιά να μην σου πω γιά συναδέλφους μικροεργολάβους που τους χρωστάει το κράτος δεκάδες η εκατοντάδες χιλιάδες γιά τελειωμένα έργα και κινδυνεύουν να καταστραφούν οικονομικά , κοινωνικά και προσωπικά .
Ας μην τους τσουβαλιάζουμε όλους λοιπόν και μην βάζουμε στην ίδια μοίρα αυτόν που ζητάει μίζα με αυτόν που πληρώνει γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς .
Είναι άδικο . -
Δεν νομίζω κανείς να τσουβαλιάζει όλους τους εργολάβους.
Και γενικά καμιά κατηγορία εργαζομένων.
Όμως δυστυχώς τα μεγάλα κεφάλια είναι που κάνουν εμάς τους απλούς πολίτες να αποδίδουμε ταμπέλες σε κάθε κλάδο.
(Sorry αν εξέτρεψα την συζήτηση από το θέμα του νήματος, όμως μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό περί μερικής παραλαβής, που τελικά αν κατάλαβα καλά ισχύει για τα πρώτα 2 χρόνια) -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το θέμα είναι ότι οι εργολάβοι έκλεβαν το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ΚΑΘΕ Έλληνα, ενώ την παραμορφωτική αρθρίτιδα την είχαν τα χέρια ορισμένων ΦΥΣΙΚΩΝ προσώπων. Άρα δε βλέπω πουθενά 'μία σου και μία μου' μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου κι εργολάβων. Οπότε το Ελληνικό Δημόσιο είναι θύμα ΌΛΩΝ των συμμετεχόντων, δηλαδή και των εκπροσώπων του και των εργολάβων. Καμία από τις δύο κατηγορίες δεν είναι άμοιρη ευθυνώνΗ δουλειά των εργολάβων είναι να πλουτίζουν και η δουλειά των κρατικών λειτουργών, που έχουν ορκιστεί κιόλας για αυτό, είναι να τους εμποδίζουν να το κάνουν με τρόπο που βλάπτει τα συμφέροντα του εργοδότη τους, δηλ. του κράτους και όλων ημών, των πολιτών. Κατά συνέπεια με ενοχλεί πολύ περισσότερο ο παθητικά δωροδοκούμενος κρατικά λειτουργός παρά ο ενεργητικά δωροδοκών εργολάβος. Γιατί ο πρώτος είναι εκεί για να προστατεύει τον πολίτη από το δεύτερο αλλά ίσα-ίσα τον εκθέτει σε διπλή αυθαιρεσία.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!