-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Γίνεται, αλλά προβλέπεται από το νόμο και συνεχίζει να ισχύει η διάταξη περί μη εξόφλησης με μετρητα
Για το ιδιο εργο, λογικο ειναι να συνεχιζει να ισχυει η διαταξη περι μετρητων. Δε μπορεις ομως να εκδοσεις 2η αποδειξη λιγες μερες μετα με 'συμπληρωματικες εργασιες' ?
Ίσως έτσι να γίνεται κάτι. Δεν παίρνω όρκο όμως.
Ή να εκδοσεις μια αποδειξη εισπραξης για προκαταβολη και τον επομενο μηνα εξοφληση?
Όχι, ισχύει ακόμα και σε τμηματική εξόφληση.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Προς το παρόν είναι τέλη Ιουνίου.
Θα δοθεί παράταση για Σεπτέμβριο και θα ανεβάσουν τη νέα εφαρμογή στις 29/09, μην αγχώνεσαι
Ουφ, είπα και γω
Χωρίς πλάκα, δεν ήταν κάθε χρονιά κάπου 1-15 Φεβρουαρίου ? Τι έγινε φέτος ?
Ουπς, την Εκκαθαριστική ΦΠΑ λες;
Με μπέρδεψες
Οι εκκαθαριστικές ΦΠΑ ξεκινούν στις 25.02, οπότε κάπου τότε να περιμένεις την ανανεωμένη εφαρμογή.ΠΟΛ 1026/09.02.2011
[...]
Χρόνος και τρόπος υποβολής- Η εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α. έτους 2010 υποβάλλεται:
α) Για υποκείμενους των οποίων η διαχειριστική περίοδος λήγει την 31/12/2010:
i. Μέχρι την 12η Απριλίου 2011 για υποκείμενους, οι οποίοι κατά τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου τηρούσαν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ.
ii. Μέχρι την 23η Μαΐου 2011 για υποκείμενους, οι οποίοι κατά τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου τηρούσαν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., καθώς και το Δημόσιο.
Οι υποκείμενοι αυτοί έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν:
- τις αρχικές εμπρόθεσμες εκκαθαριστικές δηλώσεις αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του ειδικού δικτύου ΤΑΧΙSnet.
- τις τροποποιητικές και τις εκπρόθεσμες δηλώσεις στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σε έντυπη μορφή.
[...]
-
Πήρα τηλέφωνο στην εφορία και μου είπαν ότι μπορώ να την υποβάλλω χειρόγραφα από 25/2/11.
-
Στο taxisnet εγώ γιατί δεν μπορώ να βρω που είναι οι εκκαθαριστική ΦΠΑ;
Μήπως δεν είναι ενεργό το σύστημα ακόμα;
-
-
μικρη αλλα σημαντικη πληροφορια για τα χαμηλα δηλωμενα εισοδήματα αλλά με μεγάλο τεκμαρτο.
αν το εισοδημα ειναι μικροτερο του τεκμαρτού, οι αποδειξεις δεν πιανουν για το κτισιμο του αφορολογητου. Στην ουσία δεν υπάρχει αφορολογητο! -
thnx a lot Scotch!!!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
μικρη αλλα σημαντικη πληροφορια για τα χαμηλα δηλωμενα εισοδήματα αλλά με μεγάλο τεκμαρτο.
αν το εισοδημα ειναι μικροτερο του τεκμαρτού, οι αποδειξεις δεν πιανουν για το κτισιμο του αφορολογητου. Στην ουσία δεν υπάρχει αφορολογητο!Φαντάζομαι εννοείς πάνω από €6000 διότι μέχρι τόσο δε χρειάζεσαι αποδείξεις, σωστά ?
-
Αν τοσο τεκμαρτο οσο και πραγματικο ειναι κατω απο 6000 δεν ειμαι σιγουρος τι ισχύει, μαλλον ειναι αφορολογητα όλα και δεν χρειαζοντι αποδειξεις. Παντως 5000 τεκμαρτο εισόδημα εχει κάθε άτομο απο την ύπαρξη του και μόνο, για διαβίωση. Πρόσθεσε και τυχόν κατοχή αυτοκινήτου, παπακίου ή καποιου διαμερισματος, αρα πάμε πάνω απο 6000! Ετσι αν το τεκμαρτο ειναι μεγαλυτερο του πραγματικου, αδικος κόπος η συλλογή αποδείξεων!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
αν το εισοδημα ειναι μικροτερο του τεκμαρτού, οι αποδειξεις δεν πιανουν για το κτισιμο του αφορολογητου. Στην ουσία δεν υπάρχει αφορολογητο!Δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο, δεν ξέρω να προκύπτει από πουθενά διαχωρισμός τεκμαρτού/πραγματικού φορολογητέου εισοδήματος και στις 2 περιπτώσεις χτίζεις κανονικά αφορολόγητο προσκομίζοντας τις ανάλογες (του εισοδήματός σου, τεκμαρτού ή πραγματικού ) αποδείξεις.
Από που έβγαλες εσύ το ανωτέρω συμπέρασμα ; Ποια διάταξη προβλέπει κάτι τέτοιο ;
Η μόνη περίπτωση που ξέρω να 'χάνεται' το αφορολόγητο είναι το άρθρο 75 (Πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα
Βιβλίων και Στοιχείων - Κυρώσεις - Ποινές), παρ.5 : 'Το αφορολόγητο όριο της κλίμακας του άρθρου 9 του ν. 2238/1994 (ΦΕΚ 151 Α') δεν εφαρμόζεται στις χρήσεις εκείνες για τις οποίες καταλογίζονται αυτοτελείς παραβάσεις των περιπτώσεων α' και η' της παραγράφου 8 του άρθρου 5 του ν.2523/1997 (ΦΕΚ 179 Α') και των περιπτώσεων α' και β' της παραγράφου 10 του ίδιου άρθρου και νόμου, εφαρμοζομένων αναλόγως των διατάξεων των άρθρων 66, 67 και 68 του ν. 2238/1994.' -
μιλησα με το λογιστη μου χτες και το ρώτησα τι θα γινει με τις αποδείξεις. Και επειδη εχω χαμηλο πραγματικο εισόδημα, μικρότερο του τεκμαρτου, μου ειπε οτι τζαμπα τις μαζευω. Αυτο μου είπε και αυτό κατάλαβα. Μιλαω για διαφορα τεκμαρτου ~2000 πανω απο το πραγματικο.
-
Επιμένω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο (μέχρι κάποιος να μου αποδείξει το αντίθετο).
Τεκμαρτό ή 'πραγματικό' δεν έχει κάποια διαφορά, ούτε θα είχε νόημα να 'τιμωρηθεί' κάποιος με τεκμαρτό εισόδημα μεγαλύτερο του πραγματικού, ποιο το νόημα δηλ.; Είναι παράλογο. Αν είναι έτσι δήλωσε ψευδώς ότι έχεις μεγαλύτερο 'πραγματικό' εισόδημα (ωραία 'παράβαση' ε ; κάποιος που δηλώνει εισοδήματα μεγαλύτερα από τα πραγματικά του ) και θα επωφεληθείς από το αφορολόγητο Παράλογο ε ;Με τις αποδείξεις χτίζεις κανονικά το αφορολόγητό σου για τεκμαρτό ή μη εισόδημα (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου).
-
Όσοι κάνουν φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά πρέπει να πάνε/με στην εφορια να πάρουμε κλειδάριθμο?
Το έχει κάνει κανεις? -
Για φέτος είσαι εντάξει, μπορείς να την κάνεις και χωρίς, αλλά εντός του έτους πρέπει να πας να πάρεις τον κλειδάριθμο για τη δήλωση της επόμενης χρονιάς.
-
thx frnd
-
Ακουσα στον Παπαδάκη να λέει να μην βάλουμε παραπάνω αποδείξεις από αυτές που πρέπει. Οταν είχε ξεκινήσει το μέτρο είχαν πει ότι θα υπάρχει έκπτωση αν συγκεντρώσεις παραπάνω αρκεί να έχεις να πληρώσεις φόρο. Tελικά τι ισχύει;
-
Τελικά όσα εξαγγέλθηκαν για υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων θα υλοποιηθούν ή θα μείνουν απλό ευχολόγιο;
-
Μου είπαν ότι πρέπει να υποβάλλω ηλεκτρονικά τη συγκεντρωτική ΦΠΑ αλλά χάλασε το σύστημα και θα πρέπει να την υποβάλλω χειρόγραφα.
Επίσης, πρέπει να υποβάλλω υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τη δήλωση εισοδήματος αλλά ακόμα δεν ξέρω αν θα δουλεύει το σύστημα ή θα την δώσω κι αυτή χειρόγραφα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μου είπαν ότι πρέπει να υποβάλλω ηλεκτρονικά τη συγκεντρωτική ΦΠΑ αλλά χάλασε το σύστημα και θα πρέπει να την υποβάλλω χειρόγραφα.Καλά, αυτό ήταν τρομερό epic fail.. Πάντως έχει παράταση μέχρι τις 12/04 για τις εκκαθαριστικές ΦΠΑ οπότε μην αγχώνεσαι και πολύ.
Στο μεταξύ ούτε περιοδικές δε μπορούσαμε να στείλουμε Πέμπτη και Παρασκευή, θα τρέχουμε αύριο -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Επίσης, πρέπει να υποβάλλω υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τη δήλωση εισοδήματος αλλά ακόμα δεν ξέρω αν θα δουλεύει το σύστημα ή θα την δώσω κι αυτή χειρόγραφα.΄
Τελικά ξέρουμε τι παιζει με τις καταληκτικές ημερομηνίες; Ο λογιστής μου λέει ότι ακόμα οι εφορίες δεν είχαν επίσημη ενημέρωση και στο internet δε βρίσκω τίποτα...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος