-
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό να αναφερόμαστε σε συγκερκιμένες ασφαλιστικές εταιρείες... αλλά έχει κανείς άποψη για τη 'ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ'?
Έχω 2 φίλους που με έχουν ζαλισει (όχι ασφαλιστές)...Thanks!
-
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό να αναφερόμαστε σε συγκερκιμένες ασφαλιστικές εταιρείες... αλλά έχει κανείς άποψη για τη 'ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ'?
-
-
Εκείνο που έχω να σας πω φιλικά, είναι μακρυά από όλες αυτές τις μικρές εταιρίες που διαφημίζουν τα χαμηλά ασφάλιστρα με bonus malus 4 κτλ. για να προσελκύσουν κόσμο.
Όλες αυτές σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Αν δείτε λίγο στην αγορά, όλες αυτές οι μικρές ασφαλιστικές κλείνουν η μία μετά την άλλη...
-
Με είχε τρακάρει κάποιος (πέρασε με κόκκινο) που είχε Διεθνή Ένωση. Όταν είδα την ασφάλειά του μου ήρθε λίγο σφοντήλι (πάνε τα λεφτάκια και το αμαξάκι μου) αλλά τελικά **τα πήρα τα λεφτά ΟΛΑ **κανονικά. Είναι λίγο ξυνοί όλοι τους εκεί βέβαια αλλά οκ ....
-
με αυτη την ασφαλεια ρε παιδια που παιζει τωρα στις τηλεορασεις συνεχεια και λεει 1200κυβικα με 140 ευρω το χρονο (αν θυμαμαι καλα) τι παιζει? καπως σινκαρ δεν θυμαμαι. Ειχε και σαιτ. για πειτε αν ξερετε κατι!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εκείνο που έχω να σας πω φιλικά, είναι μακρυά από όλες αυτές τις μικρές εταιρίες που διαφημίζουν τα χαμηλά ασφάλιστρα με bonus malus 4 κτλ. για να προσελκύσουν κόσμο.Όλες αυτές σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Αν δείτε λίγο στην αγορά, όλες αυτές οι μικρές ασφαλιστικές κλείνουν η μία μετά την άλλη...
Και τι εχω να χασω που ειμαι στην εθνικη με bonus 10 και πληρωνω ενα σωρο λεφτα??Εχω ακουσει για μια astra ή καπως ετσι που σε παει κατευθειαν στο bonus 4 οπως λες.Την επομενη φορα ο κατα τα αλλα καλος ασφαλιστης της εθνικης θα παρει αρνητικη απαντηση!!Κι αν κλεισει σιγα τι ειχα και τι εχασα.Εαν δε κλεισει ομως...
-
Ο χρήστης sotiropul έγραψε:
...Κι αν κλεισει σιγα τι ειχα και τι εχασα.Εαν δε κλεισει ομως...Αν κλείσει η ασφαλιστική σας εταιρία, χάνετε τα ασφάλιστρα που έχετε πληρώσει, αφου από το Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιριών καλύπτεσθε μόνο για ένα μήνα από την ημερομηνία που κλείνει η όποια ασφαλιστική εταιρία...
-
Εγώ πάντως αλλάζω από ακριβή σε φθηνή ασφαλιστική σε λίγες ημέρες.
Αν είχα ακριβό αυτοκίνητο θα το σκεφτόμουν, αλλά με 9.500 ευρώ που μου το ασφαλίζουν πλέον δεν θα κάθομαι να δίνω 700 το χρόνο (τα οποία αυξάνονται ενώ το BM πέφτει κάθε χρόνο).
Νομίζω ότι σ κάθε 10-15% αύξηση που κάνουν οι ασφαλιστικές θα χάνουν και 10-15% των πελατών τους προς τις φθηνότερες εταιρείες για να ισοφαρίζει το πράγμα.
-
Οσο για τυχόν ζημιές πληρωνόμαστε από την ασφαλιστική του άλλου και όχι από αυτήν στην οποία είμαστε πελάτες (δεν μπορώ να φανταστώ πιο διεστραμμένο σύστημα στα πλαίσια οικονομίας της αγοράς, πληρώνουμε εμείς για υπηρεσίες που απολαμβάνουν άλλοι), τότε θα έχουν νόημα αυτές οι συζητήσεις...
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
...Κι αν κλεισει σιγα τι ειχα και τι εχασα.Εαν δε κλεισει ομως...
Αν κλείσει η ασφαλιστική σας εταιρία, χάνετε τα ασφάλιστρα που έχετε πληρώσει, αφου από το Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιριών καλύπτεσθε μόνο για ένα μήνα από την ημερομηνία που κλείνει η όποια ασφαλιστική εταιρία...
Εχεις δικιο αλλα ασφαλως θα το ρισκαρω γιατι κι αν χασω ενα εξαμηνο κλεινοντας η εταιρια ενταξει τι να κανουμε ομως αν κατσω εκει που ειμαι σκεψου ποσα χρονια θελω να παω απ'το bonus 10 στο 4!Εδω δινουμε αλλου κι αλλου λεφτα και ρισκαρουμε κ δε θα δωσουμε εκει!
Οσο για τυχόν ζημιές πληρωνόμαστε από την ασφαλιστική του άλλου και όχι από αυτήν στην οποία είμαστε πελάτες (δεν μπορώ να φανταστώ πιο διεστραμμένο σύστημα στα πλαίσια οικονομίας της αγοράς, πληρώνουμε εμείς για υπηρεσίες που απολαμβάνουν άλλοι), τότε θα έχουν νόημα αυτές οι συζητήσεις...
Αλλος ενας λογος για να φυγω απ'την εθνικη.Θα πληρωνω εγω για τους αλλους??
-
Κι εγώ στην Εθνική είμαι και ψάχνομαι να φύγω λόγω των τιμών της. Τώρα τελευταία όμως σε περίπτωση που στο τροχαίο εμπλέκονται δύο αυτοκίνητα (και όχι παραπάνω) και οι ζημιές είναι μόνο υλικές, η αποζημίωση έρχεται από την ασφάλεια του καθενός και τα βρίσκουν οι εταιρείες μεταξύ τους. Άρα λοιπόν αρχίζει και έχει και άμεσο προσωπικό συμφέρον η αξιοπιστία της κάθε εταιρείας.
-
Μάλλον εννοείς στα πλαίσια του φιλικού διακανονισμού, τον οποίο μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις.
Εκτός και εάν εννοείς κάτι άλλο που μου διαφεύγει.
-
Προσφάτως ένα Almera σταμάτησε πάνω στον προφυλλακτήρα μου σε ένα φανάρι. Ο άνθρωπος (καθ' όλα ευγενέστατος) μου έκανε δήλωση, δεν κάναμε όμως φιλικό διακανονισμό επί τόπου.
Πραγματογνώμονας ήρθε από τη δική μου εταιρεία για εκτίμηση της ζημιάς (Εθνική) και τα λεφτά τα πήρα επίσης από την Εθνική πολύ γρήγορα χωρίς κανένα άγχος.
Σε ερώτηση στον ασφαλιστή μου γιατί ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία, και δεν με πλήρωσε η ασφάλεια του άλλου (interamerican), μου είπε ότι πλέον όταν εμπλέκονται 2 αυτοκίνητα, υπάρχει ξεκάθαρη δήλωση ευθύνης και δεν υπάρχουν τραυματίες η ζημιά πληρώνεται από την ασφάλεια τη δική σου και τα βρίσκουν μετά οι εταιρείες μεταξύ τους. Αυτό έγινε επειδή ο κόσμος άρχισε να φεύγει από τις μεγάλες εταιρείες (λόγω βέβαια των υψηλών ασφαλίστρων), ώστε να δοθεί κίνητρο να επιλεγεί η ασφάλεια και με βάση το προσωπικό συμφέρον.
Αρκεί βέβαια η εταιρεία σου να έχει συμβληθεί στο σύστημα αυτό. Για να συμβληθεί μια εταιρεία εκεί, θα πρέπει φαντάζομαι να δώσει κάποια διαπιστευτήρια επομένως θα είναι και αξιόπιστη.
Γεγονός πάντως είναι ότι πληρώθηκα άμεσα (550 ευρώ ήταν η ζημιά) χωρίς την παραμικρή γκρίνια. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οσο για τυχόν ζημιές πληρωνόμαστε από την ασφαλιστική του άλλου και όχι από αυτήν στην οποία είμαστε πελάτες (δεν μπορώ να φανταστώ πιο διεστραμμένο σύστημα στα πλαίσια οικονομίας της αγοράς, πληρώνουμε εμείς για υπηρεσίες που απολαμβάνουν άλλοι), τότε θα έχουν νόημα αυτές οι συζητήσεις...Γιατί μάλλον δεν έχεις πολυκαταλάβει γιατί ασφαλίζεσαι:
Για τις ζημιές που θα κάνεις ΕΣΥ στους άλλους (σε περίπτωση ατυχήματος πάντα). Είναι απόλυτα λογικό η εταιρία σου να πληρώσει τις ζημίες που υπέστη κάποιος άλλος σε ατύχημα που προκάλεσες, διότι πληρώνεις για να κάνει αυτό ακριβώς. Όπως είναι απόλυτα λογικό αν πέσει κάποιος βράχος στο αυτοκίνητο σου να σε αποζημιώσει η εταιρία σου (άν έχεις ασφαλιστεί γι'αυτό το ενδεχόμενο φυσικά ) γιατί πληρώνεις ΚΑΙ γι'αυτό. -
Ναι αλλα αν και το αλλο οχημα δεν ειναι ασφαλισμενο σε καποια μεγαλη εταιρια ετσι ωστε αυτη να συμμετεχει στον φιλικο διακανονισμο δε θα αποζημιωθεις απο τη δικια σου μεγαλη εταιρια αλλα θα ψαχνεσαι με την μικρη(του αλλου).Δηλαδη εγω πληρωνω στην εθνικη τα κερατα μου αλλα τις προαλλες με χτυπησε ενας που πληρωνει κατι ψιχουλα σε μια Αιγαιον.Εγω ετρεχα για να αποζημιωθω αφου εκανε δηλωση ο αλλος.Η εθνικη δε μπορουσε να με αποζημιωσει μεσω φιλικου διακανονισμου γιατι η Αιγαιον δε συμμετεχει σε αυτον!!
Αρα και παλι καταληγουμε οτι κατα βαση πληρωνεις για τους αλλους.. -
Ο χρήστης sarris έγραψε:
Αυτός που με τράκαρε πριν μήνες αυτή είχε.
Δεν είχα κάποιο πρόβλημα στην πληρωμή αν και με πλήρωσε η δικιά μου λόγω φιλικού διακανονισμού. -
Στην 'Αιγαίο' με αποζημίωσαν στο ακέραιο όταν με τράκαρε ένας πελάτης τους, αλλά χρειάστηκαν μερικά μπινελίκια για να επισπεύσουν τη διαδικασία.
Κρίμα, γιατί είχα όλη την καλή διάθεση για συνεργασία.
-
Εγω θα παω στην victoria απο το τελος του μηνα,αγνωστη ίσως αλλα εχω ακουσει απο γνωστό πολύ καλή προσωπική εμπειρία.
-
Καλο ειναι να διαλεξετε καποιες απο τις οικονομικα υγιεις ασφαλιστικες και πιο σημαντικο ειναι να συμμετεχουν στο συστημα Φιλικου Διακανονισμου.
Αποφυγετε μικρες που δελεαζουν με χαμηλα τιμολογια και πληρωνουν μετα απο ενα τριμηνο ή κλεινουν και σε αφηνουν εκτεθειμενο.
Ο φετεινος χειμωνας θα ειναι πολυ βαρυς για πολλες επωνυμες ασφαλιστικες που ειναι καταχρεωμενες.
Αυτοι που ασχολουνται με τον ασφαλιστικο κλαδο ξερουν ποιες ειναι οι συγκεκριμενες.
Ασφαλιστική εταιρεία