-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Το ξεθάβω, για μια ερώτηση. Πώς σας φαίνονται αυτά; http://cleverstore.gr/index.php?target=categories&category_id=414Αντιγράφω από τα χαρακτηριστικά του σπρέι πιπεριού.
**'Φτιαγμένο από το πρότυπο ISO 9001:2000 Certified Κατασκευαστής επαγγελματικών επιβολής του νόμου ψεκασμούς άμυνα Γρήγορο και αποτελεσματικό σύστημα ασφαλείας για την πρόληψη της ακούσιας απαλλαγής High Performance Liquid Chromatography - Εγγυήσεις συνεπής δύναμη Χρησιμοποιούνται από το NYPD & χιλιάδες των αστυνομικών τμημάτων σε όλο τον κόσμο'
**Θα το πάρω. Πείστηκα από το υπογραμμισμένο
-
μονο για το σπρευ πιπεριου λεω ναι το zat αμα ο αλλος εχει καρδια εχει πεθανει με την μια οποτε θα βρεθεις μπλεγμενος..
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
μονο για το σπρευ πιπεριου λεω ναι το zat αμα ο αλλος εχει καρδια εχει πεθανει με την μια οποτε θα βρεθεις μπλεγμενος..οντως δε συμφερει να το ρισκαρεις, οποτε...
-
lololo τι φλωριες ειναι αυτες ακου σπρει πιπεριου και ηλεκτροσοκ κ παπαριες
ενα τετοιο ειναι ο,τι πρεπει για πακιστανους που θελουν να σου καθαρισουν το τζαμι με το ζορι ή κουκουλοφορους με φτιαγμενα παπακια
-
Μάλλον δεν το έθεσα εγώ σωστά . Το ερώτημα είναι κατά πόσο είναι νόμιμη η πώληση και κατοχή των υπόψη προϊόντων. Ο τύπος τα διαφημίζει και τα πουλάει ανοιχτά, άρα δεν φαίνεται να προβληματίζεται.
Η αποτελεσματικότητά τους δεν πρέπει να είναι και η καλύτερη που μπορείς να βρεις, αλλά νομίζω τη δουλειά τους θα την κάνουν (είναι και η χρωματογραφία στη μέση, προχωρημένα πράγματα ).
-
για το zat δεν ξερω τι νομοι υπαρχουν αλλα για το σπρευ πρεπει να ειναι νομιμο
-
Οχι, ούτε το σπρευ είναι νόμιμο....
-
Λοιπόν, με λίγο ψάξιμο , βρήκα το Ν.2168/93 (ΦΕΚ 147Α'):
Άρθρο 1
...
2. Όπλα θεωρούνται επίσης τα αντικείμενα που είναι πρόσφορα για επίθεση ή άμυνα και ιδιαίτερα:
α. Μηχανισμοί και κάθε μέσο εκτόξευσης χημικών ουσιών (SPRAY) ή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
...
ε. Αντικείμενα ή μέσα που χρησιμοποιούνται για εκτόξευση ουσιών που αναφλέγονται αυτόματα ή περιέχουν αναισθησιογόνες ή ερεθιστικές χημικές ουσίες και προορίζονται για επίθεση ή άμυνα.Άρα, τα παραπάνω είναι όπλα, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Βέβαια, στην κατηγορία 2α υπάγονται και όλα τα σπρέι, ακόμα και η ...λακ της γυναίκας μου.
Άρθρο 2
...
9. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η εισαγωγή συσκευών εκτόξευσης χημικών ουσιών ή συσκευών εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, για αυτοάμυνα, ως και συσκευών ή εγκαταστάσεων για το φωτισμό ή εκπομπή ακτινών σε στόχο, καθώς και εξομοιωτών σκοποβολής. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εισαγωγής, εμπορίας, διάθεσης, κατοχής και χρήσης των συσκευών αυτών.Άρθρο 6
...
3. Με άδεια του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης επιτρέπεται η εμπορία και η κατά οποιονδήποτε τρόπο διάθεση των κατωτέρω ειδών:
...
ι. Των ειδών που διαλαμβάνονται στην παρ. 9 του άρθρου 2 του παρόντος νόμου.
...
5. Επιτρέπεται η πώληση ή διάθεση με οποιονδήποτε τρόπο:
...
στ. Των αναφερόμενων στην παράγρ. 9 του άρθρου 2 του παρόντος νόμου ειδών, μόνο σε άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται υπό την απόφαση της ίδιας παραγράφου.Άρα, εφόσον έχει εκδοθεί η απόφαση (που μάλλον έχει), ο τύπος τα εισάγει και τα πουλάει νόμιμα σε αυτούς που αναφέρει η απόφαση. Ποιοι είναι αυτοί, άραγε Υποπτεύομαι ότι θα είναι αστυνομικοί-λιμενικοί κλπ.
Άρθρο 7
- Η κατοχή όπλων και λοιπών αντικειμένων, που διαλαμβάνονται στο άρθρο 1 του παρόντος νόμου, απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου αυτού.
...
Άρθρο 10 - Με την επιφύλαξη των διατάξεων του παρόντος άρθρου και του άρθρου 9, απαγορεύεται να φέρονται όπλα ή άλλα είδη που προβλέπονται στο άρθρο 1 του παρόντος νόμου.
Η πλάκα είναι ότι ο νόμος δεν επιτρέπει πουθενά την κατοχή των υπόψη αντικειμένων, ούτε παραπέμπει σε υπουργική απόφαση. Ούτε επιτρέπει να φέρονται αυτά. Άρα, επιτρέπει την αγορά αλλά όχι την κατοχή και οπλοφορία.
Άρθρο 14
Όποιος με χρήση όπλου ή άλλου αντικειμένου αναφερόμενου στον παρόντα νόμο διαπράξει κακούργημα ή πλημμέλημα από δόλο ή αμέλεια και καταδικασθεί, ανεξάρτητα από την ποινή που επιβάλλεται γι’ αυτό, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
- Επιτρέπεται η εισαγωγή και πώλησή τους.
- Επιτρέπεται η προμήθειά τους από άτομα που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
- Απαγορεύεται η κατοχή και μεταφορά τους
- Αν καθαρίσεις ή τραυματίσεις κάποιον με αυτά, τρως τουλάχιστον 6 μήνες πρόσθετη φυλάκιση.
- Η κατοχή όπλων και λοιπών αντικειμένων, που διαλαμβάνονται στο άρθρο 1 του παρόντος νόμου, απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου αυτού.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:- Επιτρέπεται η εισαγωγή και πώλησή τους.
- Επιτρέπεται η προμήθειά τους από άτομα που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
- Απαγορεύεται η κατοχή και μεταφορά τους
- Αν καθαρίσεις ή τραυματίσεις κάποιον με αυτά, τρως τουλάχιστον 6 μήνες πρόσθετη φυλάκιση.
Με απλα λογια, επιτρεπεται η εισαγωγη για να καρπωθουμε τους φορους, κι οποιος μ@@ς τα αγορασει κ τον πιασουμε την εκατσε!
-
Συγνώμη αν έχω ξανααπαντήσει στο παρόν θέμα , αλλά η οπλοκατοχή είναι νόμιμη , πολλοί έχουν όπλο , δε φαντάζεστε πόσοι!!! Μάλλον οπλοφορία εννοεί ο φίλος που έβαλε το θέμα αλλά και πάλι υπάρχουν αρκετοί!!!
Οπλοκατοχή είναι να κατέχεις όπλο που το έχεις βασικά στο σπίτι σου και οπλοφορία είναι να το φέρεις πάνω σου ανα πάσα στιγμή!!!!! -
Χτες στο Πόρτο Ράφτη μπούκαραν με το έτσι θέλω ληστές σπάζοντας την εξώπορτα με φτυάρια και ενώ η οικογένεια ήταν μέσα. Χτύπησαν τον πατέρα, παρότι αυτός δεν αντιστάθηκε να τους δώσει χρήματα και τα κλειδια΄του αυτοκινήτου και έφυγαν με το οικογενειακό αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή οι γείτονες ήταν στα μπαλκόνια και φώναζαν και η αστυνομία έκανε μια ώρα να έρθει, επειδή το μοναδικό διαθέσιμο περιπολικό ήταν μακρια. Δυστυχώς λινκ δε βρίσκω, όταν βρω θα το παραθέσω. Το θέμα ειναι οτι αν ημουν στη θεση του πατέρα και βρισκόμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού και παρακολουθουσα τους ληστές να μπουκάρουν, δε θα είχα ΚΑΝΕΝΑ ενδοιασμό να τους φιλέψω 2-3 μπαλωθιές, μη σας πω οτι θα το έκανα και με ευχαρίστηση.
Άρα ΝΑΙ από εμένα στη νομιμοποίηση, από τη στιγμή που είμαστε παντελώς απροστατευτοι και οι κακοποιοι έχουν αποθρασυνθεί. -
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Η απαγόρευση της οπλοκατοχής παιδιά ισχύει για τους νομιμόφρονες πολίτες.'Ολοι όσοι ενδιαφέρονται (για διάφορους λόγους) και επιθυμούν, έχουν όπλο.
Άλλο ένα θέμα στο οποίο η υποκρισία της ελληνικής πολιτείας αγγίζει ταβάνι !
Ορίστε η κατάληξη ενός νομιμόφρονα Έλληνα που είχε όπλο:
Σαρώνει η εγκληματικότητα - Εκτέλεσαν με καλάσνικοφ περιπτερά για να τον ληστέψουν
- Άγρια καταδίωξη στα Άνω Λιόσια όμως οι δράστες διέφυγαν
- “Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας” λένε οι κάτοικοι
- Mια ληστεία κάθε έξι λεπτά – 175 νεκροί το 2010“Γάζωσαν” τον άτυχο μεροκαματιάρη, πατέρα τριών παιδιών, οι αδίστακτοι ληστές. Ο 45χρονος κρατούσε ανοιχτό το περίπτερο όλη νύχτα. Άλλες δύο φορές είχαν επιχειρήσει να τον ληστέψουν. Η τρίτη ήταν μοιραία.
Όλα έγιναν λίγο μετά τη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα στα Άνω Λιόσια στην οδό Πίνδου. Ένα μαύρο αυτοκίνητο σταμάτησε απέναντι από το περίπτερο. Οι δύο από τους τρεις άνδρες που ήταν μέσα κατέβηκαν και πλησίασαν τον 45χρονο ομογενή από τη Ρωσία.
**Έβγαλαν όπλα και του ζήτησαν να τους δώσει τις εισπράξεις. Έχοντας δεχθεί άλλες δυο επιθέσεις στο παρελθόν ο άτυχος άνδρας είχε πλέον πάντα μαζί του μια κυνηγετική καραμπίνα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατάφερε να την πιάσει και να ρίξει μια φορά στον αέρα για να τους εκφοβίσει.
Η κίνησή του προκάλεσε την αντίδραση των ληστών. Ο ένας που είχε μείνει στο αυτοκίνητο βγήκε κρατώντας ένα καλάσνικοφ. Χωρίς να διστάσει “γάζωσε” με εννιά σφαίρες τον άτυχο 45χρονο. Ταυτόχρονα ένας ακόμη από τους ληστές άρχισε να τον πυροβολεί με ένα πιστόλι.**
Σαν να μην είχε συμβεί τίποτε οι δράστες άρχισαν να αδειάζουν το περίπτερο από το εμπόρευμα, γέμισαν το κλεμμένο αυτοκίνητο που είχαν και έφυγαν.
Οι γείτονες που είχαν ακούσει τους πυροβολισμούς ενημέρωσαν την αστυνομία. Ακολούθησε καταδίωξη όμως οι ληστές ξέφυγαν. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε μόνο το κλεμμένο αυτοκίνητο, παρατημένο σε περιοχή των Λιοσίων.
Δυστυχώς πρόκειται για ένα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στα στοιχεία που δείχνουν έξαρση της εγκληματικότητας. Ότι οι δράστες πλέον οπλοφορούν και δεν διστάζουν να σκοτώσουν.
-
το να εχει καποιος οπλο δε σημαινει οτι ξερει κιολας ποτε και πως να το χρησιμοποιει
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ορίστε η κατάληξη ενός νομιμόφρονα Έλληνα που είχε όπλο:Σου υπογράφει κανείς ότι δε θα τον σκότωναν αν δεν το είχε;
-
Πάλι καλά που στην ψηφοφορία τα ποσοστά είναι 58% (κατά)- 36% (υπέρ)....
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Σου υπογράφει κανείς ότι δε θα τον σκότωναν αν δεν το είχε;
Δε μου το υπογράφει κανείς. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι στο συγκεκριμένο σκηνικό (όπως περιγράφεται στο άρθρο) ΔΕ θα υπήρχε η ίδια κατάληξη χωρίς την εμφάνιση της καραμπίνας. Βάσει της περιγραφής, ο περιπτεράς γαζώθηκε από το άτομο που βρισκόταν στο αμάξι και βγήκε μόνο αφού (ο περιπτεράς) πυροβόλησε στον αέρα.
Καλώς ή κακώς, για να χρησιμοποιήσεις όπλο πρέπει να είσαι και διατεθειμένος στο φουλ να το χρησιμοποιήσεις. Ο συγκεκριμένος δεν ήταν και πυροβόλησε στον αέρα προ οπλισμένων ληστών. Αν του έλειπαν οι ηθικές (και λοιπές) αναστολές, θα είχε πυροβολήσει στο ψαχνό και ίσως θα είχε γλυτώσει. Όμως, αν δεν είχε αυτές τις αναστολές, κατά πάσα πιθανότητα (μη μου ορμήσετε, υπάρχουν κι εξαιρέσεις) δε θα ανήκε στους νομιμόφρονες, αλλά στους απέναντι.
-
Όντως, τι βαράς άμα ο άλλος είναι οπλισμένος; Ή του δίνεις τα λεφτά ή τον ξαπλώνεις μια και καλή. Η δε καραμπίνα πρέπει να είναι επαναληπτική, όχι μπαμΧ2 και βάστα Τούρκο να γιομίσω.
Εκτός αν (ακόμα χειρότερα) δεν βάρεσε 'στον αέρα', αλλά αστόχησε! Πρέπει να έχεις μάθει να χρησιμοποιείς πολύ καλά το όπλο που έχεις για προστασία πριν το εμφανίσεις σε κακοποιούς. -
Δε μου το υπογράφει κανείς. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι στο συγκεκριμένο σκηνικό (όπως περιγράφεται στο άρθρο) ΔΕ θα υπήρχε η ίδια κατάληξη χωρίς την εμφάνιση της καραμπίνας. Βάσει της περιγραφής, ο περιπτεράς γαζώθηκε από το άτομο που βρισκόταν στο αμάξι και βγήκε μόνο αφού (ο περιπτεράς) πυροβόλησε στον αέρα.
Καλώς ή κακώς, για να χρησιμοποιήσεις όπλο πρέπει να είσαι και διατεθειμένος στο φουλ να το χρησιμοποιήσεις. Ο συγκεκριμένος δεν ήταν και πυροβόλησε στον αέρα προ οπλισμένων ληστών. Αν του έλειπαν οι ηθικές (και λοιπές) αναστολές, θα είχε πυροβολήσει στο ψαχνό και ίσως θα είχε γλυτώσει. Όμως, αν δεν είχε αυτές τις αναστολές, κατά πάσα πιθανότητα (μη μου ορμήσετε, υπάρχουν κι εξαιρέσεις) δε θα ανήκε στους νομιμόφρονες, αλλά στους απέναντι.
- άπειρο..!!!!!
-
Οπότε μπορώ κι εγώ να νομίζω ότι αν τους έλεγε ο περιπτεράς 'όχι δε σας τα δίνω' εκτός αν θεωρείς ότι δεν έπρεπε να τους το πει ούτε αυτό κατά την άποψή σου, θα έβγαινε έξω ο οδηγός πάλι, και θα τον εκτελούσε. Γιατί κατά τη δική μου γνώμη, άτομα που βγαίνουν βόλτα με τα καλάσνικοφ δεν παίρνουν το 'όχι' για απάντηση.
Ποτε επιτελους θα νομιμοποιηθει η οπλοκατοχη;