-
οχι αλλά μπορώ να το δικαιολογήσω γιατί το πήρα από Αθήνα.
ιντερσαλονικα.
-
εγω εχω μικτη σε ~14000€-1000€ απαλαγη σε αμαξι πρώτου χρονου, με 415/6μηνο σε allianze!
Πολλα λεφτα αλλα μικτη σε εταιρια με @@. -
Σαν την @@δατη Ασπις; Ασε και χόρτασα σιγουράτζες.
Πάντως σε γνωστό του πατέρα μου (γείτονα) που μπήκαν κλέφτες σπίτι και του πήραν και το αμάξι σε 3 μήνες αποζημιώθηκε μια χαρά από την ιντερσαλόνικα.
-
Για να ρωτησω τους ειδικους , πηρα τηλεφωνο σε ενα ασφαλιστικο γραφειο που με στελνει γνωστος για να δω κανα καλο πακετο . Μου ειπαν για 427€ με την Interlife ενα βηματακι πριν την μικτη. Ποια εταιρεια την εχει?? Εχει φοβο να κλεισει?? μην μεινω και ξεκρεμαστος. Αυτη τη στιγμη ειμαι στην Μινετα και δινω 300€/εξαμηνο για το βασικο πακετακι.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σαν την @@δατη Ασπις; Ασε και χόρτασα σιγουράτζες.Πάντως σε γνωστό του πατέρα μου (γείτονα) που μπήκαν κλέφτες σπίτι και του πήραν και το αμάξι σε 3 μήνες αποζημιώθηκε μια χαρά από την ιντερσαλόνικα.
Oταν δεν γνωρίζουμε το θέμα , δεν μπορούμε να γράφουμε γιά ''σιγουράτζες''.
Οσοι είναι στον χώρο των ασφαλειών ξέρουν , οι υπόλοιποι που δεν ξέρουν μπορούν να μάθουν αν ψάξουν λίγο στο internet... -
Ξέρω ότι είσαι ασφαλιστής, το καταλάβαμε.
Βαρέθηκα να ακούω ότι θα κλείσει η Ιντερσαλόνικα εδώ και μια 10ετια.
Ο καθένας επιλέγει την δική του σιγουράτζα. Μην μου πεις ότι περιμένατε να βάλει λουκέτο η Ασπίς;
Μετά Χριστόν προφήτες και εξερευνητές του διαδικτύου υπάρχουν πολύ. Νουνού όμως ένα.
-
θελησα να αλλαξω ασφαλιστη,επειδη βρηκα ενα γνωστο μου,που ειναι ασφαλιστης (συν οτι η συνεργασια μου με τον αλλο ασφαλιστη ηταν ακρως τυπικη χωρις να εχω ουτε αρνητικες ουτε θετικες εντυπωσεις)
το παλιο ασφαλιστηριο εληξε στις 26 Ιανουαριου και ακομα ο νεος ασφαλιστης δεν μου εχει δωσει το καινουριο
Πηρα τηλεφωνο θεωρωντας οτι μαλλον το αμελησε ,αλλα μου ειπε πως δεν το εχει εκδοσει ακομα η ασφαλιστικη εταιρεια(εκτος απο ασφαλιστη αλλαξα και ασφαλιστικη εταιρεια)
Ευσταθει η η δικαιολογια της καθυστερησης?
Ειναι σωστο να μενω εκτεθειμενος απο τις 26 Ιανουαριου?
ξερω οτι η ασφαλεια σε καλυπτει για 30 μερες μετα την ληξη του συμβολαιου,αλλα σε περιπτωση αλλαγης ασφαλιστικης ισχυει το ιδιο? -
Δεν σου έδωσε προσωρινό σήμα;
-
ΟΧΙ τιποτα απολυτως
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ξέρω ότι είσαι ασφαλιστής, το καταλάβαμε.Βαρέθηκα να ακούω ότι θα κλείσει η Ιντερσαλόνικα εδώ και μια 10ετια.
Ο καθένας επιλέγει την δική του σιγουράτζα. Μην μου πεις ότι περιμένατε να βάλει λουκέτο η Ασπίς;
Μετά Χριστόν προφήτες και εξερευνητές του διαδικτύου υπάρχουν πολύ. Νουνού όμως ένα.
Πρώτον , δεν έχεις διαβάσει από εμένα σχόλια του τύπου ''κλείνει η intersalonica'.
Δεύτερον , εφ όσον ξέρεις ότι είμαι ασφαλιστής , μπορείς να το ''εκμεταλλευθείς'' και να μάθεις κάποια πράγματα που δεν ξέρεις , πράγματα που θα σου χρησιμεύσουν στις καθημερινές ασφαλιστικές σου απορίες-ερωτήματικά .
Τρίτον, φυσικά και περίμενα το εν λόγω λουκέτο , ειδικά όταν 1) υπήρχε καμπάνα (δέσμευση περ. στοιχείων) από την ΕΠΕΙΑ , μήνες πρίν το κλείσιμο και 2) από το καλοκαίρι του 2008 (14 μήνες πριν τις 21/9/2009!!!) η επιτροπή κεφαλαιαγοράς του Χ.Α.Α. είχε βάλει την μετοχή της σε αναστολή διαπραγμάτευσης .
Τέταρτο και τελευταίο για να μαθαίνεις , α) η intersalonica το 2009 είχε ακαθαριστα έσοδα 160 εκ ευρώ και καθαρά κέρδη 3 εκ ευρώ και αντίστοιχα β) ο όμιλος allianz είχε ακαθάριστα έσοδα 97.385 εκ ευρώ και καθαρά κέρδη 4.740 εκ ευρώ , παρουσία σε 70 χώρες του κόσμου και 75.000.000 πελάτες .
Επομένως , όπως πολύ σωστά έγραψε ο nEK , είναι εταιρία με @@@@@@.- -
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
Πρώτον , δεν έχεις διαβάσει από εμένα σχόλια του τύπου ''κλείνει η intersalonica'.
Δεύτερον , εφ όσον ξέρεις ότι είμαι ασφαλιστής , μπορείς να το ''εκμεταλλευθείς'' και να μάθεις κάποια πράγματα που δεν ξέρεις , πράγματα που θα σου χρησιμεύσουν στις καθημερινές ασφαλιστικές σου απορίες-ερωτήματικά .
Τρίτον, φυσικά και περίμενα το εν λόγω λουκέτο , ειδικά όταν 1) υπήρχε καμπάνα (δέσμευση περ. στοιχείων) από την ΕΠΕΙΑ , μήνες πρίν το κλείσιμο και 2) από το καλοκαίρι του 2008 (14 μήνες πριν τις 21/9/2009!!!) η επιτροπή κεφαλαιαγοράς του Χ.Α.Α. είχε βάλει την μετοχή της σε αναστολή διαπραγμάτευσης .
Τέταρτο και τελευταίο για να μαθαίνεις , α) η intersalonica το 2009 είχε ακαθαριστα έσοδα 160 εκ ευρώ και καθαρά κέρδη 3 εκ ευρώ και αντίστοιχα β) ο όμιλος allianz είχε ακαθάριστα έσοδα 97.385 εκ ευρώ και καθαρά κέρδη 4.740 εκ ευρώ , παρουσία σε 70 χώρες του κόσμου και 75.000.000 πελάτες .
Επομένως , όπως πολύ σωστά έγραψε ο nEK , είναι εταιρία με @@@@@@.-Το πιστεύω και γω ότι τουλάχιστον η Allianz είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δυστυχώς όμως τα νούμερα δε λένε πάντα την αλήθεια.
Στην Ασπις Πρόνοια π.χ. τα κέρδη 2005, 2006 και 2007 ήταν 22,240 εκ €, το 2008 έβγαλε ζημιές 21,517 εκ € και έκλεισε... σε μια εταιρία με υγιή οικονομικά στοιχεία μια ζημιογόνος χρήση δεν είναι αρκετή για να σε οδηγήσει στο λουκέτο. Το θέμα είναι ότι τα δημοσιευμένα μεγέθη ήταν μαγειρεμένα όσο δεν πάει. Ε δυστυχώς το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και σε άλλες κατα τ' άλλα υγιείς ασφαλιστικές, ειδικά δεδομένου του ότι η μορφή και το είδος των δραστηριοτήτων τους ευνοούν τέτοια μαγειρέματα... πόσο μάλλον υπό το μηδενικό έλεγχο των αρμοδίων αρχών
Και όταν λέω άλλες, εννοώ οποιαδήποτε, ακόμα και την Εθνική, η διαφορά είναι ότι την Εθνική δε θα την αφήσουν να κλείσει, αλλά αντίθετα κάποιος θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να τη σώσει... -
Με πρόλαβε ο άσερφ. Γράφω κ από κινητό είμαι εκτός αθήνας.
Δεν είπα ότι η αλλιανζ είναι μικρή ούτε ότι συγκρίνεται με την ιντερσαλόνικα πως μπορεί άλλωστε. Αλλά εχω χορτάσει από κολοσσούς. Ειδικά μετά το κραχ πολλοί από αυτούς χλωμιασαν κ ας ήταν καλά οι κυβερνήσεις. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Επομένως , όπως πολύ σωστά έγραψε ο nEK , είναι εταιρία με @@@@@@.-Το πιστεύω και γω ότι τουλάχιστον η Allianz είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δυστυχώς όμως τα νούμερα δε λένε πάντα την αλήθεια.
Στην Ασπις Πρόνοια π.χ. τα κέρδη 2005, 2006 και 2007 ήταν 22,240 εκ €, το 2008 έβγαλε ζημιές 21,517 εκ € και έκλεισε... σε μια εταιρία με υγιή οικονομικά στοιχεία μια ζημιογόνος χρήση δεν είναι αρκετή για να σε οδηγήσει στο λουκέτο. Το θέμα είναι ότι τα δημοσιευμένα μεγέθη ήταν μαγειρεμένα όσο δεν πάει. Ε δυστυχώς το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και σε άλλες κατα τ' άλλα υγιείς ασφαλιστικές, ειδικά δεδομένου του ότι η μορφή και το είδος των δραστηριοτήτων τους ευνοούν τέτοια μαγειρέματα... πόσο μάλλον υπό το μηδενικό έλεγχο των αρμοδίων αρχών
Και όταν λέω άλλες, εννοώ οποιαδήποτε, ακόμα και την Εθνική, η διαφορά είναι ότι την Εθνική δε θα την αφήσουν να κλείσει, αλλά αντίθετα κάποιος θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να τη σώσει...Συμφωνώ μαζί σου σε ότι αφορά τα ανακοινώσιμα στοιχεία των εταιριών (ασφαλιστικών και όχι μόνο).
Θα ήθελα να επισημάνω όμως :- Είναι συγκρίσιμες οι αρμόδιες εποπτικές αρχές Ελλάδας και Γερμανίας ?
- Ελλειπείς έως και μηδενικοί έλεγχοι σε ποιά χώρα παρατηρούνται κατ εξακολούθηση ?
Να σημειώσω τέλος ότι δεν έχω αποκλειστική συνεργασία με την allianz -γνωρίζω λόγω συνεργασίας και τις άλλες εταιρίες που προαναφέρθηκαν (εθνική και ιντερσαλονικα) - απλά επειδή είμαι στον χώρο μπορω να έχω καλύτερη άποψη απο ανθρώπους που δεν εχουν σχέση με το αντικείμενο όπως αντίστοιχα δεν μπορώ να γνωρίζω το δικό τους αντικείμενο εργασίας και να εμμένω σε λανθασμένες απόψεις/εκφράσεις για αυτό.
-
Διάβασα σε άλλο φόρουμ, από σοβαρό άτομο που κάποιες φορές γράφει κι εδώ ότι σε εμπλοκή ατυχήματος που είχε παλαιότερα, ΔΕΝ αποζημιώθηκε, γιατί βρισκόταν σε φάση μετακόμισης(από ένα νομό σε άλλο νομό) κι η ασφαλιστική θεώρησε πως είχε δώσει ψευδή στοιχεία διεύθυνσης για να πληρώνει λιγότερα ασφάλιστρα. Ο ίδιος λόγο ιδιότυπης εργασίας δεν θέλησε να αποζημιωθεί δικαστικά.
-
στην δίκη μου περίπτωση η διεύθυνση στην επαρχία ισχύει γιατί εχω σπίτι εκεί. Δεν δήλωσα ψεύδη.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Διάβασα σε άλλο φόρουμ, από σοβαρό άτομο που κάποιες φορές γράφει κι εδώ ότι σε εμπλοκή ατυχήματος που είχε παλαιότερα, ΔΕΝ αποζημιώθηκε, γιατί βρισκόταν σε φάση μετακόμισης(από ένα νομό σε άλλο νομό) κι η ασφαλιστική θεώρησε πως είχε δώσει ψευδή στοιχεία διεύθυνσης για να πληρώνει λιγότερα ασφάλιστρα. Ο ίδιος λόγο ιδιότυπης εργασίας δεν θέλησε να αποζημιωθεί δικαστικά.Οταν προχωρούμε σε μια σύμβαση ασφάλισης οποιουδήποτε κλάδου , σημαίνει ότι υπεύθυνα δηλώνουμε ακριβή και αληθή στοιχεία του ασφαλιζόμενου κινδύνου ζητώντας από την εταιρία να μας τον καλύψει.
Αυτή η υπευθυνη δήλωση στοιχείων που κάνουμε είτε φυσικα (στο έντυπο πρότασης ) είτε ηλεκτρονικά (σε online πρόταση) μας δεσμεύει για την αλήθεια των στοιχείων που αναφέραμε.
Με βάση αυτήν την υπευθυνη δήλωση στοιχείων εκδίδεται το ασφαλιστήριο που μας καλύπτει.
Αν δεν έχουμε δηλώσει τα ακριβή και αληθή στοιχεία και συμβεί ζημιά τότε είναι στην διάθεση της ασφαλιστικής αν θα αποζημιώσει (μπορεί να αποζημιώσει πλήρως ή μερικώς ή και καθόλου αναλόγως της υπόθεσης και του πελάτη ).
Αρα , αν δώσω ψευδή στοιχεία για να επιτύχω χαμηλότερο ασφάλιστρο κινδυνεύω να μην πληρωθώ εγώ ή αυτος που ζημιωθηκε εξ αιτίας μου ή αν πληρωθεί τελικά έχει η εταιρία το δικαίωμα επανείσπραξης από εμένα.
Αυτά αναγράφονται και στο ασφαλιστήριο στούς γενικούς και ειδικούς όρους και όταν διαφωνώ με κάτι πρέπει εντός 30 ημερών από την παραλαβή του συμβολαίου να ασκήσω το ενσωματωμένο έντυπο δικαίωματος εναντίωσης αποστέλοντας το με συστημένη επιστολή και να μην αποδεχτώ το συμβόλαιο.
Αν παρέλθουν οι 30 ημέρες νομικά θεωρείται ότι αποδέχομαι τούς όρους του συμβολαίου με ότι αυτό συνεπάγεται.- -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
στην δίκη μου περίπτωση η διεύθυνση στην επαρχία ισχύει γιατί εχω σπίτι εκεί. Δεν δήλωσα ψεύδη.Το αν έχω σπίτι κάπου αλλού εκτός Αττικής δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι είμαι ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ σε εκείνο το μέρος.
Πρέπει να μπορώ να το αποδείξω έαν μου ζητηθεί , με επίσημα εγγραφα.(βεβαίωση δήμου,εκκαθαριστικό με ΔΟΥ επαρχίας,βεβαίωση εργοδότη κλπ) -
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
στην δίκη μου περίπτωση η διεύθυνση στην επαρχία ισχύει γιατί εχω σπίτι εκεί. Δεν δήλωσα ψεύδη.
Το αν έχω σπίτι κάπου αλλού εκτός Αττικής δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι είμαι ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ σε εκείνο το μέρος.
Πρέπει να μπορώ να το αποδείξω έαν μου ζητηθεί , με επίσημα εγγραφα.(βεβαίωση δήμου,εκκαθαριστικό με ΔΟΥ επαρχίας,βεβαίωση εργοδότη κλπ)Εγώ πάντως που ρώτησα τον ασφαλιστή μου για να τα μεταφέρω στην επαρχία κτλ., μου είπε ότι αυτά τα κάνουν πιο μικρές ασφαλιστηκές για να κερδίσουν κανένα πελάτη (ενώ γνωρίζουν ότι είσαι μόνιμος κάτοικος Αθήνας και λοιπών μεγάλων αστικών κέντρων)... για να είσαι καλημένος χρειάζεται επίσημο έγγραφο από την αστυνομία της περιοχής ή της ΔΟΥ. Τέλος, μου ανέφερε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα αλλάξουν πολλά στις ασφαλιστηκές, καθώς πλέον όλες οι ασφαλιστηκές θα έχουν υποχρεωτικά τα χρήματα τους στην τράπεζα της Ελλάδος και μόνο, θα αυξηθεί το κόστος ασφάλισης και τέλος παραθυράκια του τύπου που αναφέρεται θα εκλίψουν γιατί θα πρέπει να συμμορφωθούμε με κοινοτικές ασφαλιστηκές οδηγίες- νομίζω αλλάζει και το όριο από 750000Ε που είναι τώρα σε 1.000.000Ε (κοινώς θα γίνει τις κακομοίρας με τις ασφαλιστηκές που θα κλείσουν)!
-
Συγνώμη, εγώ στα Γιάννενα έχω την έδρα του γραφείου μου, και νοικιάζω και σπίτι στην Αθήνα. Πώς ακριβώς θα καταλάβει η ασφαλιστική πού μένω; Παντού μένω, αν είχε αμφιβολίες, ας μην με ασφάλιζε εξ αρχής.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Συγνώμη, εγώ στα Γιάννενα έχω την έδρα του γραφείου μου, και νοικιάζω και σπίτι στην Αθήνα. Πώς ακριβώς θα καταλάβει η ασφαλιστική πού μένω; Παντού μένω, αν είχε αμφιβολίες, ας μην με ασφάλιζε εξ αρχής.Σε αυτή την περίπτωση δεν έχεις πρόβλημα... ωστόσο γνωρίζω πολλούς Αθηναίους που δηλώνουν ότι μένουν επαρχία για να γλιτώνουν κάτι από τα έξοδα της ασφάλισης. Τέλος, σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος (ποτέ να μην τύχει) οι ασφαλιστηκές θα προσπαθήσουν να βρουν οτιδήποτε εναντίων σου για να φύγει το κόστος από πάνω τους και να είσαι σίγουρος ότι μπορούν να το βρουν ότι μετακινήσε πολύ στην Αθήνα για να έχουν ελαφρυντικά. Ρώτα καλήτερα ένα καλό ασφαλιστή ή δικηγόρο που γνωρίζει από αυτά για να είσαι 100% καλημένος (αν και νομίζω ότι στην περίπτωση σου δεν έχεις πρόβλημα).
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ