-
μαϊμουδιά δεν μπορεί να γίνει γιατί η BOSCH των γερμαναράδων έχει προστασία γιαυτο δεν γίνεται
και τους κατηγορώ διότι αν όχι για τους χάρτες.....κατανοητό.......για το να μπορείς να βάζεις τραγουδάκια στη κάρτα που έχει λίγο χώρο θα μπορούσαν να το έχουν αφήσει ελεύθερο αλλά είναι μην πω
καλά μας κάνουν αφού δεν μιλάει κανείς & λατρεύει το αυτοκίνητο όπως κι αν του το δίνουν
του έλληνα μην του κλειδώσουν το κινητό ή υπολογιστή ΜΟΝΟ
για όλα τα άλλα δεν πειράζει
όσο για τους χάρτες όταν πας να ανανεώσεις στην αντιπροσωπεία αναλόγως που θα πας παίζουν διάφορες τιμές που .........κατώτερες - ανώτερες απέχουν ΤΟΣΟ που αν ήταν βαθμοι σε πανελλήνιες θα έπρεπε να πας για αναβαθμολόγηση!
-
τα 195/55/16 έχουν πιο πολύ πλαϊνό σωστά; Δεν μαγουλιάζει πιο πολύ; Πώς φαίνεται; Το ανεβάζεις μια φωτογραφία; Εγώ προτίμησα ίδια διάσταση σε πιο οικονομικό λάστιχο falken ziex 310
-
Και πως είναι στις λακουβες αυτό το ελαστικό;
-
τα 195/55/16 έχουν πιο πολύ πλαϊνό σωστά; Δεν μαγουλιάζει πιο πολύ; Πώς φαίνεται; Το ανεβάζεις μια φωτογραφία; Εγώ προτίμησα ίδια διάσταση σε πιο οικονομικό λάστιχο falken ziex 310
Γι΄αυτό διευκρίνισα ότι πρόκειται για driveguard. Eχουν πιο ανθεκτικά πλαινά. (Η διαφορά είναι 0,5 cm). Φώτο είχα ανεβάσει πριν κανα τρίμηνο.
-
Α δεν τα γνώριζα αυτά!! Και πόσο κόστισαν; Έχουν μεγάλη διαφορά στο βάρος; Οι επιδόσεις έχουν επηρεαστεί;
-
1 εκατοστό κέρδος σε **διάμετρο **και μισό εκατοστό (0,5cm) κέρδος σε ύψος.
-
Αν πας από τα 185/55/16 σε 195/55/16 κερδίζεις 1.1 εκ
Και το αυτοκινητο ψηλωνει από το εδαφος κατά 0.55 εκ.
-
Σωστα, καταιγίδα.

Αν πας σε 195/60/16 κερδίζεις σε ύψος 1,5 εκ.
Αυτη η διάσταση είναι μια 'νορμαλ' διάσταση για καρόδρομους σαν τους δικούς μας. Τη χωρά άραγε το Swift;
-
με το μπος μη τρωγοσαστε,
ειπαμε, αμα θελετε χαρτες μεσα, παρτε ετοιμη καρτουλα απο ιμπέι με 30 ευρωπουλα και τελος. της βαζεις και τραγουδια. αλλα γιατι να το κανεις? ειναι ταλαιπωρια να φτιαξεις μονος καρτα. και αμα θελετε σε καναδυο χρονια νεους, ξαναπαρτε καρτα με 30.
εχω χρησιμοποιησει παρα πολλα μουλτιμιντιοτζιπιες σε σχεδον καθε ειδους αμαξι. μπορει να εχουν χρωματακια και σχηματακια αλλα τις ευκολιες και το ρομπαστ του μπος δεν τις εχει κανενα. και στο τιγκουαν με τη μεγαλη οθονη μου ελειπε το μπος αλλα και στο 3008 με τις οθοναρες. και αν σας φαινεται πολυ το 30αρι καθε 2 χρονια, να δειτε ποσο εχουν οι συνδρομες στα αλλα.
και το μπος ειναι απο το 2014 το ιδιο. ξεκινησε στα πρωτα-πρωτα βιταρα. κανεις και απντέι μονος σου ευκολα σε 20'. στο 3008 θελει μιαμιση ωρα.
-
Spotifie και τέλος. Άσε που μάθαινες νέους καλλιτέχνες που δεν τους ήξερες και ποιότητα ήχου κρύσταλλο.
Αντε να βγει το νέο swift να έχει και αυτο μεγαλες οθόνες και digital cluster κτλ.... Να μη μας κοροϊδεύουν.
Σε εμενα έκαναν αναβάθμιση λένε στο σύστημα. Δεν κατάλαβα τίποτα. Καμιά διαφορά.
-
ειπαμε, αμα θελετε χαρτες μεσα, παρτε ετοιμη καρτουλα απο ιμπέι με 30 ευρωπουλα και τελος. της βαζεις και τραγουδια. αλλα γιατι να το κανεις? ειναι ταλαιπωρια να φτιαξεις μονος καρτα. και αμα θελετε σε καναδυο χρονια νεους, ξαναπαρτε καρτα με 30.
και το μπος ειναι απο το 2014 το ιδιο. ξεκινησε στα πρωτα-πρωτα βιταρα. κανεις και απντέι μονος σου ευκολα σε 20'. στο 3008 θελει μιαμιση ωρα.
Ισως δεν το έγραψα ξεκάθαρα. Από εκεί την αγόρασα 33 ευρώπουλα και δεν την διαβάζει. Υποτίθεται είναι γνήσια αλλά προφανώς δεν είναι. Μόνο το αυτοκόλητο... Το αρχείο το έχει μέσα, αλλά δεν έχει το 'σύστημα αναγνώρισής' του μάλλον. Δεν ξεκίνησα για μαιμουδιά, τώρα την ψάχνω, γιατί και άλλη να αγοράσω δεν ξέρω αν θα διαβάζεται. Κατόπιν εορτής βρήκα ότι την έχουν πάθει κι άλλοι διεθνώς ...θύματα σαν και μένα. Αυτό συμβαίνει γιατί -εγώ τουλάχιστον- δεν βρήκα κάπου επίσημο προμηθευτή ή έμπορο. Από τέτοιον θα ξανα-αγόραζα αποδεχόμενος την μ@λ@κι@ μου...
-
Οταν αλλάξεις λάστιχα, βελτιώνεται κι άλλο το πάτημα.
-
This post is deleted! -
Οταν αλλάξεις λάστιχα, βελτιώνεται κι άλλο το πάτημα.
Κάποια πρόταση?
-
[quote=Masterauto
Κάποια πρόταση?
[/quote]
Εχω περιγράψει νωρίτερα όσο καλύτερα μπορούσα τι έβαλα εγώ. Ομως νομίζω, ότι με αυτά που του φοράνε, ό,τι και να βάλεις θα είναι καλύτερο!
-
-
Αναφορικά με τους χάρτες, εγώ αγόρασα την κάρτα από εδώ:
https://www.smartsdcard.com/cid-micro-sd-cards/44-micro-sd-card-32gb-samsung-evo-editable-cid.html
Τους έστειλα το CID που είχε μέσα στο αρχείο, αντέγραψα το folder και όλα λειτουργούν κανονικά.
-
Αναφορικά με τους χάρτες, εγώ αγόρασα την κάρτα από εδώ:
https://www.smartsdcard.com/cid-micro-sd-cards/44-micro-sd-card-32gb-samsung-evo-editable-cid.html
Τους έστειλα το CID που είχε μέσα στο αρχείο, αντέγραψα το folder και όλα λειτουργούν κανονικά.
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση αλλά ομολογώ ότι από την τελευταία σου πρόταση που προφανώς είναι η σημαντικότερη, δεν κατάλαβα γρι...
-
εχω χρησιμοποιησει παρα πολλα μουλτιμιντιοτζιπιες σε σχεδον καθε ειδους αμαξι. μπορει να εχουν χρωματακια και σχηματακια αλλα τις ευκολιες και το ρομπαστ του μπος δεν τις εχει κανενα. και στο τιγκουαν με τη μεγαλη οθονη μου ελειπε το μπος αλλα και στο 3008 με τις οθοναρες. και αν σας φαινεται πολυ το 30αρι καθε 2 χρονια, να δειτε ποσο εχουν οι συνδρομες στα αλλα.
για τη κάρτα που λες θα συμφωνήσουμε αρκεί να μην πέσουν σε ΜΟΥΦΕΣ που δεν λειτουργούν. συμφωνώ με επιχείρημα ότι μπορείς από την ίδια κάρτα να έχεις πλοήγηση από χάρτες ενώ ακούς μουσική από τα τραγούδια που μπορείς να αντιγράψεις-επικολλήσεις κάτι που δεν σε αφήνει του συστήματος της bosch με αυτή που σε προμηθεύει η suzuka
μάλιστα ήμουν ο 1ος που το έκανε σε 64GB κάρτα κι έχω βάλει όση μουσική γούσταρα μέσα! τώρα είμαι ικανοποιημένος αν & δεν είναι το υπέρτατο σύστημα MultiMedia
γερμανολάτρης κι εσύ έ?
το bosch είναι μάπα γιατί διότι έχει κλειδωμένη τη κάρτα & δεν μπορουμε να γράψουμε (επικολλήσουμε) τραγουδάκια ή βιντεο μέσα στη κάρτα
εσύ μπορεί να μην ασχολείσαι αλλά εμένα πχ όπως & πολλούς άλλους, μάς ενδιαφέρει να έχουμε τη USB για να φορτίζουμε από κει με 1 καλώδιο μόνο το κινητό
επίσης μέσω της USB & μόνο συνδέεται το κινητό για AA = Android Auto. άσε που για να μπει ξέρω θέλει ρουταρισμένο κινητό που εγώ επειδή ασχολούμαι το έχω ήδη. ΟΜΩΣ κακώς ΚΑΚΙΣΤΑ αναγράφει η suzuka ότι το υποστηρίζει στη χώρα μας. όταν δοκιμάσεις θα σου βγάλει ότι δεν υποστηρίζεται ΑΠΛΩΣ.
βέβαια στα τελευταία κινητά με android 10 είναι ενσωματωμένο ξέρω το AA
καταλαβαίνω ότι το φορουμ αφορά αυτοκινήτα & όχι ηλεκτρονικές συσκευές που από ότι διαπιστώνω εδώ μέσα οι περισσότεροι δεν κατέχετε όμως μην λέτε κι ότι να'ναι παρακαλώ......
εξάλλου πλέον τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι μεν γεμάτα ηλεκτρονικά εξαρτήματα αλλά & οι τεχνολογίες έχουν ενοποιηθεί θα έλεγα. συνεπώς δεν μπορούμε να μιλάμε ανεξάρτημα μόνο σε αυτοκίνητο χωρίς τα ηλεκτρονικά του. νομίζω σε αυτό δεν διαφωνεί κανείς έτσι?
τέλος θα μου πείτε ίσως το bosch να ναι καλό σε σχέση με άλλα ίσως & όχι
ΟΜΩΣ αν βάλεις ένα σύστημα android του εμπορίου & τα σκάσεις σε έναν καλό μάστορα θα δεις ΠΟΣΑ μπορεί να κάνει. έχω δει υλοποίηση ακόμα & σε tiguan που ανέφερες παλιότερο που δεν είχε & μπόρεσαν να μπουν σύστημα παρκαρίσματος με κάμερα & ηχητική ειδοποίηση εμπρός & πίσω, TPMS για έλεγχο πίεσης ελαστικών με προειδοποίηση, σύστημα με χάρτες online (για την κίνηση) μέχρι & κάμερα μπρος με καταγραφικό όπως έχουν στη Ρωσία (εξ' ου & τα πολλά βιντεο στο YouTube....ψάχτε το γιατί!)
εννοείται με android υποστηρίζει σχεδόν όλα τα format ήχου, βιντεο, φωτο κλπ & έχεις usb & sd card με υποστήριξη για νέους χάρτες!
αρνητικό επίσης που δεν έχει επιλογή να σβήνει (σκοτεινιάζει) η οθόνη τελείως όπως έχουν οι επώνυμες τηλεοράσεις για όταν θες μόνο να ακούς ράδιο ή μουσική. κάτι που ακόμα & απλό ΑΚΑΙ των 100+ από praktiker το έκανε με το πάτημα ενός κουμπιού
η κεραία για το gps επίσης δεν μπορώ να πω ότι έχει καλή κάλυψη

φιλούθκια
-
οκ, δεν γνωριζω πολλα απο ηλεκτρονικα και ταμπλετες και τετοια. δεν ειμαι ουτε καν μηχανικος πληροφορικης που γραφει σε win/web/android/ios.
ομως να σου πω 2-3 πραγματακια.
λοιπον android auto υποστηριζει το σουζ-bosch εδω και χρονια και σε παλαιοτερες εκδοσεις και στην ελλαδα και χωρις να κανεις κανενα root. απλα το κατεβαζεις απο αλλο στορ. αν θυμαμαι καλα απο το 2016. και η καρτα, η μαμα, ξεκλειδωνει πανευκολα. χωρις λογο βεβαια, οι του εμποριου ειναι μια χαρα, παμθφηνες και καθε χρονο να τις πληρωνεις. το κλειδωμα φυσικα εχει να κανει με πνευματικα δικαιωματα. αναρωτιεμαι ομως με την εμμονη να ειναι τα τραγουδια στη καρτα. καθως, αν δεν το γνωριζεις, μπορεις στο πισω μερος της συσκευης, ευκολακι να μπει και να βγει σε ενα βιταρα, να παρεις και 2η usb. ή με τα χαμπ. ή με την συσκευη απο το indiegogo να εχεις ασυρματο aa. οπως και video in εισοδο. και aux. οπως αν γνωριζεις, απο οτι φαινεται δεν ξερω, μπορεις να μπλοκαρεις το σημα του χειροφρενου. και εχει και καμποσα πραγματακια ακομη .που δεν ξερω.
περι συσκευων αντροιντ. εχω βαλει 'ακριβες' που σημαινει πανω απο 5 κατοσταρικα εως και χιλιαρικο, στον δουση σε καμποσα παλαια οχηματα μου. οχι, δεν ειναι ασφαλεις συσκευες, κανουν πολλα αλλα τα κανουν ετσι οπως απαγορευεται να γινεται στην αυτοκινηση με ασφαλεια. και εχουν ηχο απο τρανζιστορακι μονοφωνικο. ακομη και η πρωτη επωνυμη που ειχα παρει αντροιντ, της παροτ, επαιζε χαλια. αλλα οκ, σε γκραντ βιταρα το μονο προβλημα σε αυτα που ακουγονται δεν ειναι ο ηχος της κινεζιας. και αν τα σφησεις ολα αυτα τα κινεζικα τοσο οσα να ξεφορτισει το καπασιτορ τους δεν εχεις μετα εικονα στην οπισθεν μεχρι το πρωτο στέιτζ φορτωματος. τραγικα και τα gps τους. εχω φορητο 'επαγγελματικο' που χρειαζεται στα αγνωστα δαση και βουνα και οι αποκλισεις ειναι τραγικες, ειδικα στα υψομετρα. και αργουν, απο τα 2-3 sec του bosch σε 1+λεπτα. το bosch ειναι εξαιρετικα ακριβες.
περι dvr ταυτοχρονης μαλιστα εγγραφης μπροστα και πισω, υπαρχουν εκει καποιες καλες λυσεις. και καμια απο αυτες δεν συνδεεται με καμια συσκευη, λειτουργει αυτονομα. και αν θες συνδεεσαι στο app της. θα ελεγα οτι εχω εγκαταστησει καπου 10-15 διαφορετικα μοντελλα μεχρι να καταληξω.
για tpms στο σουζ γιατι? εχει μαμα. και αν σου λειψουν αισθητηρες, να σου πω που θα παρεις 4 για 20-25 ευρω ολους μαζι αντι 50 τον ενα. και επισης απο που θα παρεις συσκευη που απανεργοποιει το tpms με fake signals αν βγαινεις εκτος δρομου και ξεφουσκωνεις λαστιχα.
τωρα στα περι κρισεως της μπος σαν επαρκεστατης. χρησιμοποιω πολλα αυτοκινητα. με πολλες υλοποιησεις ice. και ενω ειναι εντυπωσιακες, δεν εχουν την αποτελεσματικοτητα του μπος. το τρεχον οχημα μου ειναι 3008 phev 300 με απειρες οθονες, ελαχιστα χρηστικες σαν ice σε σχεση με το bosch. Οπως ελαχιστα χρηστικη ηταν η οθονη του vw, η μεγαλη με τη συνδεσιμοτητα των 250 για οσους ξερουν. του 2020.
Suzuki Swift A2L (2017)