Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ενοικιαση διαμερισματος(ως ιδιοκτητης)
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ενοικιαση διαμερισματος(ως ιδιοκτητης)
    • 1
    • 2
    • 3
    • 2 / 3
    Αντίλογος
    16
    52
    2630
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • storm
      storm last edited by

Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα οι Κινέζοι του δίνουν το μίσθωμα που είχε κανονίσει με τον 'Γιουγκοσλάβο'.

Η σωστή λύση θα ήταν να φύγουν από το διαμέρισμα, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Αυτό που μου λέει ο φίλος είναι ότι το λάθος που έκανε είναι ότι δεν το πούλησε όταν το είχε σουλουπώσει. Τώρα και να θέλει να το πουλήσει δεν είναι εύκολο.

Το έχει παρατήσει το θέμα και το διαμέρισμα. Παίρνει τα 350 (μαύρα; δεν ξέρω) και δεν ασχολείται καθόλου.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
      • A
        azmo @storm last edited by

kkostask wrote:

Πάντως όλο και περισσοτεροι ιδιοκτήτες κάνουν το λεγόμενο background check. Ζητάνε Ε1 ή αποδεικτικό μισθοδοσίας,συστατική επιστολή από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη ή το τηλέφωνο του κλπ. Πράγματα αυτονόητα σε όλο τον κόσμο αλλά όχι εδώ  όπου ο καθένας κάνει ότι γουστάρει.

Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα. Πως μπορεί να τα ζητήσει κάποιος ιδιώτης ιδιοκτήτης;

Δεν νομίζω να προβλέπεται ο κάθε ιδιοκτήτης να έχει το δικαίωμα να ζητήσει τέτοιες πληροφορίες.

Οντως δεν είναι υποχρεωμένος να στα δώσει, αλλά ούτε εσύ είσαι υποχρεωμένος να του δωσεις το σπίτι σου. Εγω επειδή μισθώνω 3 διαμερίσματα και με έχουν φεσώσει αρκετές φορές, αφήνοντας ακόμα και σοβαρές ζημιές, πλεον τα ζητάω και αν δώ τον παραμικρό δισταγμό ή δικαιολογία, λέω ευχαριστω πολύ γειά σας και πάω στον επόμενο. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε πληροφορίες για τον νοικάρη σας γιατι οταν υπογραφετε ενα μισθωτηριο πρεπει να ξέρετε οτι για 3 χρόνια τουλάχιστον δεν θα μπορείτε με τίποτα να τον διωξετε, και οταν το καταφέρετε δεν θα έχετε κανενα τροπο να διεκδικήσετε τις οφειλές αν δεν εχετε πληροφορίες για τα περιουσιακά του στοιχεία.

1 Reply Last reply Reply Quote 6
        • W
          wantone last edited by

Oπως λεει παραπανω, απορω μερικες φορες πραγματα που ειναι απλη λογικη πρεπει να εξηγηθουν παλι. Ρωτας τον/την αλλο/η που δουλευει, ποσα χρονια δουλευει, να σου φερει φορολογικες δηλωσεις, χρηση που θελει για το διαμερισμα, ποσα ατομα, αν δεχεται να δωσει 2-3 νοικια σαν εγγυηση και εξηγεις για ποιον λογο ειναι η εγγυηση επισης απο που ειναι που εμενε τα τελευταια χρονια κλπ. Αν ξυνισει του λες θα σε ειδοποιησω και πας παρακατω. Τι καθεστε τωρα και ασχολειστε περισσοτερο.

Αν δεν βρεθει καποιος συννενοησημος ανθρωπος να το νοικιασει ε προφανως καλυτερα να μεινει αδειο.

Εννοειται οτι ταυτοχρονα βαζεις και αγγελια για πωληση και αν βρεθει καποιος το δινεις. Δεν ειναι η χωρα για επενδυσεις σε ακινητα εκτος και εισαι Παπαδημουλης με ακρες σε ΜΚΟ.

• A
            azmo @wantone last edited by

Oπως λεει παραπανω, απορω μερικες φορες πραγματα που ειναι απλη λογικη πρεπει να εξηγηθουν παλι. Ρωτας τον/την αλλο/η που δουλευει, ποσα χρονια δουλευει, να σου φερει φορολογικες δηλωσεις, χρηση που θελει για το διαμερισμα, ποσα ατομα, αν δεχεται να δωσει 2-3 νοικια σαν εγγυηση και εξηγεις για ποιον λογο ειναι η εγγυηση επισης απο που ειναι που εμενε τα τελευταια χρονια κλπ. Αν ξυνισει του λες θα σε ειδοποιησω και πας παρακατω. Τι καθεστε τωρα και ασχολειστε περισσοτερο.

Αν δεν βρεθει καποιος συννενοησημος ανθρωπος να το νοικιασει ε προφανως καλυτερα να μεινει αδειο.

Εννοειται οτι ταυτοχρονα βαζεις και αγγελια για πωληση και αν βρεθει καποιος το δινεις. Δεν ειναι η χωρα για επενδυσεις σε ακινητα εκτος και εισαι Παπαδημουλης με ακρες σε ΜΚΟ.

Βασικά μόνο οι επαγγελματικές μισθώσεις αξίζουν (χωροι γραφείων κυριως και μετά εμπορικά καταστήματα) , και αυτές μόνο αν γίνονται με σοβαρές εταιρίες. Η μίσθωση κατοικίας στην Ελλάδα είναι δύσκολο σπόρ. Εκτός απο το ότι υπάρχουν ενα σωρό νόμοι (προστασία κυριας κατοικιας κλπ) που είναι υπέρ του ενοικιαστή, αργεί και τρομερά η όλη νομική διαδικασία μέχρι να γίνει η εξωση. Αν δηλαδή βάλεις τα δικαστικά έξοδα, τα φέσια που σου αφήνουν απο απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς (αν τους εχεις στο ονομα σου), τα έξοδα που πρεπει να κάνεις για να αποκατηστήσεις τις ζημιες που αφήνουν, και τους φόρους που πλήρωνες για εισοδήματα που δεν εισέπραττες, πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο.

1 Reply Last reply Reply Quote 7
            • G
              getzman last edited by

γι αυτο υπαρχουν χιλιαδες ανοικιαστα που δεν τα βαζουν καν σε αγγελια προς ενοικιαση

εγω εχω δυο

στην Κούβα αδερφες μου στην Κούβα
              μακαρι το 2022 να καταφερουμε να γινουμε Κούβα ας βαλουμε ολοι ενα χερακι

• storm
                storm last edited by

Ενοικίαση μόνο σε γνωστούς και σε συστημένους από γνωστούς. Διαφορετικά όλα μπορούν να συμβούν.

Πριν 12 χρόνια πήγε αυτός ο πατέρας μου και έβαλε τρία ενοικιαστήρια σε κολώνες και μετάνιωσε την ώρα και την στιγμή που το έκανε. Από τότε το άφησε κλειστό το διαμέρισμα.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • T
                  tgd @storm last edited by

Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα. Πως μπορεί να τα ζητήσει κάποιος ιδιώτης ιδιοκτήτης;

Τα ζητάς, δεν τα παίρνεις με το ζόρι ούτε τα κλέβεις. Αν δεν θέλει να στα δώσει, δεν θέλεις να του το νοικιάσεις. Κρίμα που δεν το σκέφτηκα εγώ νωρίτερα. Αν και η στραβή μου έτυχε μόνο μία φορά, και μάλιστα από γνωστό.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • storm
                    storm last edited by

Ε ναι φυσικά. Ως ιδιοκτήτες μπορείτε να ζητήσετε ότι θέλετε. Από την άλλη αν κάποιος υποψήφιος ενοικιαστής θέλει να βγάλει στη φόρα τα προσωπικά του δεδομένα είναι δικό του πρόβλημα.

1 Reply Last reply Reply Quote 11
                    • K
                      kkostask last edited by

Δηλαδή ο ενοικιαστής όταν γίνεται το συμβόλαιο δεν δίνει προσωπικά του δεδομένα πχ ΑΦΜ,αριθμό ταυτότητας, διεύθυνση κλπ?

1 Reply Last reply Reply Quote 12
                      • A
                        azmo @kkostask last edited by

Δηλαδή ο ενοικιαστής όταν γίνεται το συμβόλαιο δεν δίνει προσωπικά του δεδομένα πχ ΑΦΜ,αριθμό ταυτότητας, διεύθυνση κλπ?

Ασε καλύτερα να μην αρχίσω να εξηγώ πόσο μεγάλη μούφα ειναι η ιστορία με τα 'προσωπικά δεδομένα'. Βασικά δεν αναγράφονται μόνο στα συμβόλαια, αλλα μπορεί να τα βρει ο καθένας με πολλούς τρόπους, αφού οι ίδιοι που δήθεν ανησυχούν για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια,  τα εχουν δώσει παντού, σε social media, σε εφαρμογές, σε διαφημιστικες πλατφόρμες, εχουν εγκρίνει μέχρι και άδειες χρήσης τους (disclaimers) χωρίς να το εχουν καταλάβει.

• storm
                          storm last edited by

Θεωρώ διαφορετικό πράγμα να ζητήσει κάποιος τον αριθμό του ΑΦΜ ή το αριθμό ταυτότητας και διαφορετικό να ζητήσει να δει το έντυπο μισθοδοσίας, το εκκαθαριστικό της εφορίας, το ιστορικό υγείας  κλπ...

Κουβέντα κάνουμε, αλλά σκέφτομαι ότι εγώ αυτά τα δεδομένα τα κρατάω μόνο για τον εαυτό μου.

Εγώ αν ήμουν ιδιοκτήτης θα σκεφτόμουν σοβαρά να βάλω τον κάθε υποψήφιο ενοικιαστή να εκδώσει Online μία υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνει διάφορα πράγματα π.χ. ότι εργάζεται κάπου ή τι επαγγέλλεται, ή ότι έχει σταθερό μηνιαίο μισθό, ή που έμενε προηγουμένως ή την οικογενειακή του κατάσταση ή πόσοι θα μείνουν στο διαμέρισμα κλπ... Πολλά μπορεί να έχει η υπεύθυνη δήλωση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και νομικά. Βγαίνει άμεσα, μένει στο ιστορικό του υπουργείου εσωτερικών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από δικηγόρο αν προκύψει κάτι. Αν κάποιος υποψήφιος ενοικιαστής δεν έχει να κρύψει κάτι δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να εκδώσει μία τέτοια υπεύθυνη δήλωση.

https://howto.gov.gr/mod/book/view.php?id=251

https://howto.gov.gr/mod/book/view.php?id=255

• A

Θεωρώ διαφορετικό πράγμα να ζητήσει κάποιος τον αριθμό του ΑΦΜ ή το αριθμό ταυτότητας και διαφορετικό να ζητήσει να δει το έντυπο μισθοδοσίας, το εκκαθαριστικό της εφορίας, το ιστορικό υγείας  κλπ...

Κουβέντα κάνουμε, αλλά σκέφτομαι ότι εγώ αυτά τα δεδομένα τα κρατάω μόνο για τον εαυτό μου.

Εγώ αν ήμουν ιδιοκτήτης θα σκεφτόμουν σοβαρά να βάλω τον κάθε υποψήφιο ενοικιαστή να εκδώσει Online μία υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνει διάφορα πράγματα π.χ. ότι εργάζεται κάπου ή τι επαγγέλλεται, ή ότι έχει σταθερό μηνιαίο μισθό, ή που έμενε προηγουμένως ή την οικογενειακή του κατάσταση ή πόσοι θα μείνουν στο διαμέρισμα κλπ... Πολλά μπορεί να έχει η υπεύθυνη δήλωση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και νομικά. Βγαίνει άμεσα, μένει στο ιστορικό του υπουργείου εσωτερικών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από δικηγόρο αν προκύψει κάτι. Αν κάποιος υποψήφιος ενοικιαστής δεν έχει να κρύψει κάτι δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να εκδώσει μία τέτοια υπεύθυνη δήλωση.

https://howto.gov.gr/mod/book/view.php?id=251

https://howto.gov.gr/mod/book/view.php?id=255

Η υπεύθυνη δήλωση δεν εξασφαλίζει σε τίποτα τον ιδιοκτήτη στο να διεκδικήσει οφειλές. Ο μισθός και η συνταξη δεν κατάσχονται. Μόνο σε περιουσιακά στοιχεία (κινητά - ακίνητα - καταθεσεις - μετοχές κλπ) μπορείς να προβάλεις απαιτήσεις πληρωμής, και μόνο αν γνωρίζεις ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους. Μπορεί άνετα να γράψει ψέμματα σε οποιαδήποτε δήλωση και στην χειρότερη να υποστεί τις επιπτώσεις του νόμου, αλλά αυτό δεν διασφαλίζει τον ιδιοκτητη. Και εννοείται οτι αν δεν εχει τίποτα στο όνομα του (πχ, τα εχει μεταβιβάσει σε συγγενείς ή τριτους) ακόμα και 10 αγωγες να κάνεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληρωσεις δικηγόρους. Τα λεφτά σου κλάφτα.

1 Reply Last reply Reply Quote 8
                            • P
                              peta last edited by

κακοπληρωτη,αλλάζει κάτι αν το διαμέρισμα είναι περιουσιακό στοιχείο εταιρείας εκμετάλλευσης ακινήτων;

Υπάρχει ας πούμε κάποια 'ποιοτική' διαφορά στις διαδικασίες διευθέτησης εκκρεμοτήτων ή τα ίδια χάλια είναι;

1 Reply Last reply Reply Quote 7
                              • storm
                                storm @azmo last edited by

Η υπεύθυνη δήλωση δεν εξασφαλίζει σε τίποτα τον ιδιοκτήτη στο να διεκδικήσει οφειλές. Ο μισθός και η συνταξη δεν κατάσχονται. Μόνο σε περιουσιακά στοιχεία (κινητά - ακίνητα - καταθεσεις - μετοχές κλπ) μπορείς να προβάλεις απαιτήσεις πληρωμής, και μόνο αν γνωρίζεις ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους. Μπορεί άνετα να γράψει ψέμματα σε οποιαδήποτε δήλωση και στην χειρότερη να υποστεί τις επιπτώσεις του νόμου, αλλά αυτό δεν διασφαλίζει τον ιδιοκτητη. Και εννοείται οτι αν δεν εχει τίποτα στο όνομα του (πχ, τα εχει μεταβιβάσει σε συγγενείς ή τριτους) ακόμα και 10 αγωγες να κάνεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληρωσεις δικηγόρους. Τα λεφτά σου κλάφτα.

Πραγματικά απορία το έχω. Εσείς που νοικιάζετε περιμένετε με κάποιο τρόπο να εξασφαλιστείτε 100% ότι θα είστε καλυμμένοι σε όλα και για όσο διάστημα ενοικιάζετε ένα ακίνητο;

Δεν γίνεται εκ' των πραγμάτων αυτό το πράγμα. Η ενοικίαση θα έχει πάντα ρίσκα και για τους ιδιοκτήτες και για τους ενοικιαστές. Γιατί και οι ενοικιαστές μπορεί να είναι οι καλύτεροι άνθρωποι και να πέσουν σε περίεργες περιπτώσεις ιδιοκτητών.

Αν κάποιος ιδιοκτήτης θεωρεί ότι μόνο προβλήματα φέρνει η ενοικίαση ακινήτων, μπορεί να τα πουλήσει ή να τα 'κλειδώσει'.

Εμείς στο πατρικό μου έχουμε τρία κλειδωμένα διαμερίσματα γιατί οι γονείς μου είναι μεγάλοι σε ηλικία και κανείς από το σόι δεν θέλει να μπλέξει με ενοικιαστές κλπ...κλπ... Όπως και εγώ φυσικά.

Είχα μέχρι πριν ένα μήνα και εξοχικό σε νησί των Κυκλάδων, θα μπορούσα να το νοικιάζω, και όμως το ξεφορτώθηκα. Το χάρισα. Απλά τα πράγματα.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                                • A

Azmo wrote:

Πραγματικά απορία το έχω. Εσείς που νοικιάζετε περιμένετε με κάποιο τρόπο να εξασφαλιστείτε 100% ότι θα είστε καλυμμένοι σε όλα και για όσο διάστημα ενοικιάζετε ένα ακίνητο;

Δεν γίνεται εκ' των πραγμάτων αυτό το πράγμα. Η ενοικίαση θα έχει πάντα ρίσκα και για τους ιδιοκτήτες και για τους ενοικιαστές. Γιατί και οι ενοικιαστές μπορεί να είναι οι καλύτεροι άνθρωποι και να πέσουν σε περίεργες περιπτώσεις ιδιοκτητών.

Αν κάποιος ιδιοκτήτης θεωρεί ότι μόνο προβλήματα φέρνει η ενοικίαση ακινήτων, μπορεί να τα πουλήσει ή να τα 'κλειδώσει'.

Εμείς στο πατρικό μου έχουμε τρία κλειδωμένα διαμερίσματα γιατί οι γονείς μου είναι μεγάλοι σε ηλικία και κανείς από το σόι δεν θέλει να μπλέξει με ενοικιαστές κλπ...κλπ... Όπως και εγώ φυσικά.

Είχα μέχρι πριν ένα μήνα και εξοχικό σε νησί των Κυκλάδων, θα μπορούσα να το νοικιάζω, και όμως το ξεφορτώθηκα. Το χάρισα. Απλά τα πράγματα.

Εννοείται οτι αν δεν εχεις οικονομική ανάγκη δεν αξίζει να μπαίνεις σε αυτή την διαδικασία, αλλά δεν είναι πάντα εύκολη η πώληση. Και το να πουλήσεις κάτι σε χαμηλή τιμή για να το ξεφορτωθείς είναι μια προσωρινή λυση, αλλά δεν σώζει κάποιον που εχει ανάγκη απο κάποιο εισόδημα για να καλύψει πάγιες ανάγκες. Ούτε εχουν όλοι την άνεσή σου να χαρίζουν ακίνητα στις Κυκλάδες και να αφήνουν άλλα ανεκμετάλλευτα.

Για τον φίλο που είπε για εταιρίες μίσθωσης ακινήτων, ναι προσφέρουν εξασφάλιση απέναντι σε κακοπληρωτές γιατί αναλαμβάνουν αυτές τα νομικά εξοδα και ολη την διαδικασία και σου πληρώνουν το συμφωνημένο μίσθωμα ο,τιδηποτε κι αν συμβεί με τον ενοικιαστή, αλλά είναι μεγάλη η προμήθεια που παίρνουν ως ποσοστό επι του ενοικίου. Αν μένεις εξωτερικό ή έχεις πολλά ακίνητα και είναι εκ των πραγματων αδύνατο να ασχοληθείς προσωπικά με την μισθωσή τους αξίζει να το αναθέσεις σε αυτές, αλλιως οχι.

• storm
                                    storm @azmo last edited by

... Και το να πουλήσεις κάτι σε χαμηλή τιμή για να το ξεφορτωθείς είναι μια προσωρινή λυση, αλλά δεν σώζει κάποιον που εχει ανάγκη απο κάποιο εισόδημα για να καλύψει βασικές ανάγκες. Ούτε εχουν όλοι την άνεσή σου να χαρίζουν ακίνητα στις Κυκλάδες και να αφήνουν άλλα ανεκμετάλλευτα.

Από που προκύπτει ότι εγώ έχω άνεση στη ζωή μου;;

Δεν ισχύει αυτό σε καμιά περίπτωση.

1 Reply Last reply Reply Quote 9
                                    • W
                                      wantone last edited by

E τοτε γιατι χαρισες την περιουσια σου;

Στην δικη μου την περιπτωση τα ακινητα που εχω δεν ειναι πολυ εμπορικα οποτε θα πρεπει αν βρεθει καποιος (ακομα δεν εχει βρεθει) να τα δωσω με μεγαλη χασουρα αλλα δεν ειναι στις Κυκλαδες, ειναι σε περιοχες που δεν εχουν μεγαλη ζητηση για τουρισμο.

Γενικα θελει να ξερεις για να ασχοληθεις με εκμεταλλευση ακινητων, δεν ειναι για ολους αυτη η απασχοληση.

• storm
                                        storm last edited by

Το γιατί το χάρισα είναι προσωπικό μου θέμα. Το σίγουρο είναι ότι όταν κάποιος χαρίζει ή δίνει ή προσφέρει κάτι αφιλοκερδώς δεν σημαίνει ότι κάνει άνετη ζωή ή ότι είναι άνετος στη ζωή του. Μπορεί να συντρέχουν και άλλοι λόγοι.

Εμένα (για όσο είμαι Αθήνα, ελπίζω όχι για πολύ ακόμη) μου αρκεί το διαμέρισμα που μένω και δεν θέλω τίποτα άλλο. Ούτε σκοπεύω να φύγω από τη ζωή αφήνοντας ντουβάρια πίσω μου και τσιμεντόλιθους.

• P
                                          peta last edited by

δεν εννοούσα κάποιος να δώσει το /τα ακίνητα του σε εταιρεία να τα διαχειρίζεται,αλλά να έχει ο ίδιος συστήσει μια εταιρεία με περιουσιακά στοιχεία τα ακίνητα του αν συμφέρει.

Άσχετο αλλά όπως κάποιος δε μπορεί μέσα σε ένα χρόνο με κάνει 100 αγοραπωλησίες αυτοκινητων σαν ιδιώτης,μπορεί να εκμισθώνει 100 διαμερίσματα χωρίς να έχει δικιά του συναφή επιχειρηση;(γιατί προφανώς είναι εμπορική εκμεταλευση,δεν είσαι ο σείχης με τις σαράντα συζύγους να στεγάσεις τους απογόνους σου..)

• piliourits
                                            piliourits last edited by

Ρε σεις, τόσες κοπέλες (και νεαροί) ζορίζονται να ζήσουν μόνοι με τους μισθούς πείνας, αν τα χετε κλειστά για να μην πέσετε στον που ξέρει εσύ εγώ τί είμαι κακοπληρωτή, τουλάχιστον κάντε τα δωρεά, να κάνετε κοινωνική προσφορά, να χετε και τα τυχερά σας...

Mountains all around me, reaching out to heaven...

1 Reply Last reply Reply Quote 10
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ