-
-
Ωραίο έγινε, γυάλισμα;
-
Όχι (τουλάχιστον με την κλασσική έννοια). Συντήρηση της κεραμικής επίστρωσης που περάστηκε την πρώτη μέρα. 2 χρόνια μετά ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί να γυαλιστεί τίποτα
Μικρές ατέλειες που μπορεί να εμφανιστούν διορθώνονται πάνω στο στρώμα του κεραμικού χωρίς να φτάσει κάτι στο βερνίκι. Στην συνέχεια μπαίνει ακόμα μια λεπτή στρώση υλικού από πάνω.
-
Πάρα πολύ ωραίο Δημήτρη. Μπράβο
-
Όχι (τουλάχιστον με την κλασσική έννοια). Συντήρηση της κεραμικής επίστρωσης που περάστηκε την πρώτη μέρα. 2 χρόνια μετά ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί να γυαλιστεί τίποτα
Μικρές ατέλειες που μπορεί να εμφανιστούν διορθώνονται πάνω στο στρώμα του κεραμικού χωρίς να φτάσει κάτι στο βερνίκι. Στην συνέχεια μπαίνει ακόμα μια λεπτή στρώση υλικού από πάνω.
Κούκλα! Μέχρι την Αθήνα μας τύφλωσε!
Πόσο κοστίζει αυτή η ετήσια περιποίηση; Κάνεις κάτι άλλο μέσα στο χρόνο;
-
100 ευρώ το χρόνο κοστίζει η διαδικασία.
Μέσα στο χρόνο το μόνο που κάνω είναι σωστό προσεκτικό πλύσιμο. Είτε σε συγκεκριμένο πλυντήριο που συνεργάζεται με τον detailer και έχει σχετική εκπαίδευση (κόστος 15-20 ευρώ μέσα-έξω-από κάτω) 1-2 φορές το μήνα, είτε μόνος μου σε αυτόματο όταν υπάρχει λιγότερος χρόνος. Το κόλπο είναι να μη το αφήνεις να λερώνει υπερβολικά. Σε νορμάλ συνθήκες καθαρίζει πανεύκολα. Στο self service ούτε το ακουμπάω.
-
Ωραίος, κι εγώ ψείρας με την καθαριότητα.
Το γυάλισμα το αποφεύγω γιατί αφαιρεί στρώμα βερνικιου.
Συχνό πλύσιμο με πλυστικο και αφρό touchless.
-
Ωραίος, κι εγώ ψείρας με την καθαριότητα.
Το γυάλισμα το αποφεύγω γιατί αφαιρεί στρώμα βερνικιου.
Συχνό πλύσιμο με πλυστικο και αφρό touchless.
Όντως θέλει προσοχή. Το θέμα είναι να μη φτάσεις στο σημείο να χρειάζεται κατέβασμα το βερνίκι!
Με την κεραμική επίστρωση το καλό είναι ότι προσθέτεις υλικό αντί να αφαιρείς! Ουσιαστικά είναι ένα λεπτό φιλμ γυαλιού πάνω από το βερνίκι. Φυσικά όμως πριν περαστεί το κεραμικό το βερνίκι πρέπει να είναι σε τέλεια κατάσταση για να μη σφραγιστούν από κάτω ατέλειες.
-
Στην Χριστομιχάλη Ξυλούρη δεν είναι? Είναι καλός? Πόσο σου πήγε το αρχικό?
-
Στην Χριστομιχάλη Ξυλούρη δεν είναι? Είναι καλός? Πόσο σου πήγε το αρχικό?
Ναι. Είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Και πολύ καλοί άνθρωποι πέρα από τις γνώσεις.
Για το δικό μου αυτοκίνητο (που είναι και 4.7 μέτρα) χωρίς να χρειαστεί διόρθωση καθότι ήταν καινούριο σε πολύ καλή κατάσταση, η αρχική επίστρωση ήταν 700 ευρώ. Δεν είναι ίδιες οι τιμές όμως για όλα τα αυτοκίνητα. Ανάλογα το μέγεθος και την κατάσταση.
-
Φτηνό δεν το λες , αλλά φαίνεται ότι κάνει καλή δουλειά. Η τιμή αυτή είναι για εξωτερική επίστρωση μόνο ή και για το εσωτερικό? Είναι επίσης αναγκαία η ετήσια συντήρηση?
-
Έχεις ένα δίκιο
-
Γιατί δεν πας από εκεί να δεις από κοντά την δουλειά του και να σου λύσει και ότι απορίες έχεις; Αυτό είναι δωρεάν
Η τιμή που σου αναφέρω ήταν μόνο για το εξωτερικό (χωρίς ζάντες)
-
Σε αυτόν πήγα και εγώ όταν πήρα το αμάξι και μου είπε τα ίδια. Περίπου 700 στην αρχή και μετά 100-150 το χρόνο. Εγώ δεν το προχώρησα όμως γιατί θεωρώ πολλά τα λεφτά για κάτι που δε με πολύ αφορά. Βαριέμαι αφορητα και το πλύσιμο και το κάνω καταναγκαστικα 5-6 φορές το χρόνο (αν το θυμηθώ).
-
Δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Ο καθένας κάνει ότι του αρέσει.
Για άτομο που δεν του αρέσει το πλύσιμο και το βλέπει αγκαρια μάλλον καλώς επραξες και δεν το έκανες. Το κεραμικό έχει νόημα μόνο όταν συνδυάζεται και με την ανάλογη συντήρηση. Αλλιώς καλύτερα να φας τα λεφτά σουβλάκια! Δεν κάνει το αυτοκίνητο αλεξίσφαιρο. Απλά προσφέρει κάποιες έξτρα ιδιότητες.
-
Δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Ο καθένας κάνει ότι του αρέσει.
Για άτομο που δεν του αρέσει το πλύσιμο και το βλέπει αγκαρια μάλλον καλώς επραξες και δεν το έκανες. Το κεραμικό έχει νόημα μόνο όταν συνδυάζεται και με την ανάλογη συντήρηση. Αλλιώς καλύτερα να φας τα λεφτά σουβλάκια! Δεν κάνει το αυτοκίνητο αλεξίσφαιρο. Απλά προσφέρει κάποιες έξτρα ιδιότητες.
Εγώ τα έφαγα μπέργκερ πάντως! Σε κάθε αγορά λέω να το κάνω σωστά, τελικά μετά από μία εβδομάδα το ξεχνάω. Θέλει λίγο πειθαρχία, και επίσης και κανέναν κακό κλειστό χώρο πάρκινγκ.
-
Όπως λέει ο Δημήτρης, δεν υπάρχει σωστό και λάθος, μόνο ότι θέλουμε και πιστεύουμε καλύτερο για το αυτοκίνητό μας και την ιδιοσυγκρασία μας. Εγώ πέρασα από πολλά στάδια detailing (μόνος μου με προϊόντα 100αδων Ευρω) και στην 116 είχα κάνει και κεραμικό και τα πάντα όλα. Πλέον, κεραμικό δεν ξανακάνω (προσωπικά πεταμένα λεφτά τα θεώρησα) αλλά και γενικά έχω σταματήσει να ασχολούμαι με τις λαμαρίνες τόσο πολύ....κούραση, βαρεμάρα, το βρίσκω ανούσιο...διαλέχτε!
-
Φανατικός της γυαλάδας και τέρμα ψυχαναγκας.
Διαθέτω τα πάντα από εξοπλισμό, αλοιφαδωρο και κρέμες της 3Μ, πλυστικο με car kit και δε συμμαζεύεται.
Μπορεί να φάω ώρες ατελείωτες για πλυσίματα και τα σχετικά μόνο και μόνο για να το καμαρωσω πεντακάθαρο.
Ακόμα και το φιέστα που είναι πλέον 11 ετών δεν έχε γρατζουνιά πάνω του για το scala δε το συζητάμε.
Λεφτά για detailing δεν έχω δώσει πότε, μόνο το καθιερωμένο μηνιαίο πλύσιμο στο βενζινάδικο αν δεν έχω χρόνο και συνήθως χειμώνα.
-
Χόμπυ είναι και ψυχοθεραπεία.. όρεξη να έχεις. Και εγώ με τα φεγγάρια μου είμαι σε αυτό το κομμάτι. Τελευταία ασχολούμαι λίγο παραπάνω είναι η αλήθεια.
-
Παιδιά πρέπει να βρείτε κανένα άλλο χόμπι... Αυτοκίνητο καθάριζα μόνον όταν ήταν ολοκαίνουριο. Μετά από μερικα χρόνια, στο πλυντήριο. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αγχωνόμαστε για λαμαρίνες.
ΥΓ: Φίλος, πρώην μέλος του φόρουμ και κάτοχος Ferrari 430, την έπλενε στις βούρτσες. Σιγά μην σκάσει...
Ford Focus MK4