-
Πρώτες εντυπώσεις από το km77.com στην Ισπανία:
https://www.km77.com/coches/peugeot/2008/2020/estandar/informacion
Στο άρθρο, μεταξύ άλλων, αναγράφεται απόσταση από το έδαφος 170mm σε σχέση με τα 174mm του Captur II (και τα 188mm του Kamiq)
-
Θεωρείτε ότι μπορούμε να κάνουμε εκτίμηση για τις τιμές του νέου 2008 βάσει των τιμών του 208 (με τα ίδια μοτέρ και επίπεδα εξοπλισμού πάντα);; Πόσο ακριβότερο μπορεί να είναι;;
-
Θεωρείτε ότι μπορούμε να κάνουμε εκτίμηση για τις τιμές του νέου 2008 βάσει των τιμών του 208 (με τα ίδια μοτέρ και επίπεδα εξοπλισμού πάντα);; Πόσο ακριβότερο μπορεί να είναι;;
Λόγω του φορολογικού 'σκαλοπατιού' ειναι δύσκολη η εκτίμηση. Επιπλέν μαλλον θα εχουν και διαφορετικό εξοπλισμό και τέλος ισως αλλάξει και το φορολογικό σύστημα μέχρι να ερθει στην Ελλάδα!
Η δικια μου εκτίμηση ειβαι περί τις +€2.000 απο το αντίστοιχο 208, αλλά με επιφύλαξη στην αλλαγή κλίμακας φόρου που μπορει να το κάνει +€4.000!
-
Με χρήση κοινής λογικής θεωρώ ότι ακόμα και Gt-line αυτόματο θα φτάνει ένα κλικ πριν τις 30.000€. Πέραν του ότι είναι υπερβολικό το ποσό για b-suv νομίζω δεν θα τολμήσουν να 'κανιβαλίσουν' πχ το βενζινοκίνητο manual 3008 στην έκδοση Active που είναι εκεί γύρω..
Μια τιμή γύρω στα 28.500€ αυτόματο Gt-line βενζίνη (30.500€ αντίστοιχη diesel) θέλω να πιστεύω είναι λογική...
Άλλωστε λογικά και ένας εκ των άμεσων ανταγωνιστών του το Captur II Intense 130ps manual νομίζω θαναι γύρω στα 25-26 ώστε η premium έκδοση με τα 150ps EDC να φτάσει αντίστοιχα τα 29-29+...
(...) Φυσικά πολλά θα κρίνει και η τιμολόγηση του Puma ως άλλου άμεσου ανταγωνιστή, ειδικά από την στιγμή που θα βγούν τα Puma/Captur II 5/6 μήνες νωρίτερα στην αγορά από το νέο 2008. Η Ford όντας σε περίοδο μεγάλων αλλαγών και κρίσης έχει επενδύσει πολλά στο Puma καθώς αν αυτό το project αποτύχει την περιμένει μεγάλη φουρτούνα μετά τα καραγκιοζικια των τελευταίων μηνών του μοντέλου 'άγκυρα' Focus...
-
Στην εκθεση 26.000€ ειχε το 208 gt-line αυτοματο με τα 130 αλογα . Θεωρητικα 1500-2000€ η διαφορα ειναι λογικη (για την αυτοματη βενζινη gt-line) αλλα παραλληλα κ παραλογη σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Το captur initiale paris συγκρινωντας με το αντιστοιχο clio θα φτανει γυρω στα 27500 με τα 130 αλογα αυτοματο και θα εχει μεσα ολα τα εξτρα!! Το 2008 gt ανετα θα φτανει τα 32-33 χιλιαρικα αλλα δεν νομιζω να ασχοληθει κανεις με αυτο. Προβλεπω το μαρουλι θα το μαζεψει το puma γιατι με 20000€ παιρνεις mild hybrid με 8 χρονια εγγυηση, 1% επιτοκιο πολλα εξτρα π στα αλλα τα πληρωνεις συν και σου μενουν και 5-7 χιλιαρικα τσεπη.
-
Με χρήση κοινής λογικής θεωρώ ότι ακόμα και Gt-line αυτόματο θα φτάνει ένα κλικ πριν τις 30.000€. Πέραν του ότι είναι υπερβολικό το ποσό για b-suv νομίζω δεν θα τολμήσουν να 'κανιβαλίσουν' πχ το βενζινοκίνητο manual 3008 στην έκδοση Active που είναι εκεί γύρω..
Μια τιμή γύρω στα 28.500€ αυτόματο Gt-line βενζίνη (30.500€ αντίστοιχη diesel)
τοσο περιπου υπολογίζω κ εγω, οταν το 130αρι 208 gt line eat8 έχει €27.000.
-
Η Peugeot -κατά τη γνώμη μου- θα έχει θέμα με το 2008 και το 3008 στην Ελλάδα,σε σχέση με τη Ford με το Puma και νέο Kuga και τη Renault με το Captur II και το Kadjar.
To 2008 (το μεγάλωσαν αρκετά) και 3008 είναι κάπως κοντά σε διαστάσεις -4.30 και 4.44μ. αντίστοιχα- και μοιράζονται κοινούς κινητήρες (βενζ.+ντιζελ) σε κυβικά που ενδιαφέρει τους αγοραστές (εκτός από τον 1.6 βενζίνης και τους 2λιτρους του 3008,αλλά ιδίως οι τελευταίοι είναι για λίγους στην Ελλάδα).Οπότε, βλέπω η τιμολόγηση τους να έχει δυσκολίες προκειμένου να μην 'κανιβαλίσει' το ένα το άλλο.
Εν αντιθέσει, η Ford έχει ξεκάθαρη διαφορά κατηγοριών και με διαστάσεις-χώρους και με κινητήρες μεταξύ Kuga (δεν νομίζω π.χ. ότι θα έχει ποτέ 1.0άρη κινητήρα,θα έχει και πλήρως υβριδικούς κινητήρες κι όχι mildhybrid) και Puma. Κάτι ανάλογο για τη Renault με το Captur II και το Κadjar (αυτό προσφέρεται και με 4κίνηση,έχει κοντά στα 4.5μ. μήκος κ.ά.),αλλά και για τη Citroen με το C3aircross και το C5aircross. Δηλ. αυτές οι μάρκες προσωπικά μου δίνουν την εντύπωση,οτι με κάποιον τρόπο έχουν ξεχωρίσει τις κατηγορίες και μπορούν και τιμολογιακά να κρατούν αποστάσεις.
-
Απ' ότι είδα σχεδόν σε όλα τα video, δεν φαίνεται να έχει αεραγωγούς για τους πίσω και απ' ότι βλέπω τα αυτοκίνητα που δοκιμάζονται είναι όλα πλούσιες εκδόσεις.
Ισχύει αυτό;
Έτσι είναι και το προηγούμενο;Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο (δεν ξέρω αν ισχύει και γι άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας) το θεωρώ χαζομάρα.
-
Απ' ότι είδα σχεδόν σε όλα τα video, δεν φαίνεται να έχει αεραγωγούς για τους πίσω και απ' ότι βλέπω τα αυτοκίνητα που δοκιμάζονται είναι όλα πλούσιες εκδόσεις.
Ισχύει αυτό;
Έτσι είναι και το προηγούμενο;Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο (δεν ξέρω αν ισχύει και γι άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας) το θεωρώ χαζομάρα.
Ελάχιστα της κατηγορίας (εδώ και σε μεγαλύτερης δεν υπάρχουν) έχουν εμφανείς αεραγωγούς πίσω.Απ'όσο θυμάμαι μόνο το νέο Captur και Καmiq έχουν, ενώ το νέο Juke έχει θύρα USB.Τα υπόλοιπα δεν έχει κανένα.Πάντως,κάπου είχα διαβάσει ότι μπορεί να μην υπάρχει εμφανής αεραγωγός,αλλά κάτω από τα μπροστινά καθίσματα με κάποιο τρόπο να διοχετεύεται ο αέρας.
-
Εξ όδων γνωρίζω κανένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας δεν έχει αεραγωγούς για τους πίσω. Τι να τους κάνει? Σιγά την μεγάλη καμπίνα.
-
To Golfάκι μου πάντως έχει και δεν πιστεύω ότι έχει μεγαλύτερη καμπίνα από το 2008.
Τα Captur ΙΙ, T-Roc και Kamiq έχουν σίγουρα.
-
Συγνώμη, δικό μου λάθος! Μπέρδεψα τα θέματα και έγραψα πιστεύοντας ότι μιλάμε για το 208.
-
χμμμ!!! 4 αστερια EuroNCAP το Peugeot στην βασικη εκδοση και 5 στην πιο πλουσια εκδοση λογω περισσοτερων συστηματων ασφαλειας λεει αν αυτο σημαινει κατι....για το Captur παντως δεν δινουν αυτον τον διαχωρισμο λογω εκδοσης και στο συνολο φαινεται να ειναι λιγο καλυτερο τελικα απο το Peugeot ακομη και στην πλουσια εκδοση του...
-
Σε διάφορα σημερινά άρθρα στο ιντερνετ αναφέρεται ότι τα πρώτα 2008 θα είναι από αύριο στις αντιπροσωπείες και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από αρχές του νέου έτους! Υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για αυτή την πληροφορία ή για το πότε να αναμένουμε τιμοκαταλόγους?
-
Για Ελλάδα αναφέρεσαι? Γιατί εγώ είχα διαβάσει για Φεβρουάριο και το ίδιο μου είχε πει και ο πωλητής στην Autoone στο Μαρούσι. Μακάρι να έρθουν νωρίτερα, να το δούμε το αυτοκίνητο από κοντά.
-
Τα πρώτα 2008 έχουν καταφθάσει ήδη στην Ελλάδα. Οπότε δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο το ΣΚ να είναι ήδη στις αντιπροσωπείες!
-
Λοιπόν το έψαξα και έχτε δίκιο!! Η Peugeot Γκάλλο ήδη ανακοίνωσε ότι θα κάνει πρεμιέρα αύριο το νέο 2008 στην έκθεσή τους, γιατί έχουν open weekend. Τώρα για τιμές και διαθεσιμότητα δεν ανέφεραν κάτι.
-
Ωραια νεα!! Λογικα αν το παρουσιασουν θα αναφερθουν και στις τιμες!
-
Πέρασα σήμερα να ρίξω μια ματιά στο νέο μοντέλο. (Μόλις σήμερα έφτασαν στις αντιπροσωπείες). Πρώτες εντυπώσεις; Από εμφάνιση ΠΑΡΑ πολύ όμορφο. Ειδικά στη gt line (allure δεν υπήρχε) η διαφορά στην ποιότητα στο εσωτερικό σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο ( το οποίο και έχω) είναι αισθητή (πίνακας οργάνων, ταμπλό, κονσόλα καθίσματα κλπ). Στους χώρους μικρή η διαφορά ( με εξαίρεση το πορτμπαγκάζ που είναι φανερά καλύτερο.
αυτό όμως που επίσης είναι αισθητό (και όχι για καλό) είναι η διαφορά στη τιμή.
allure manual 130hp 25500, αυτόματο 27400. Το ίδιο σε gt line 27700. Diesel manual allure 100hp 25900
diesel 130hp auto 31400!!! (Παίζει και μια έκπτωση 500€)
o εξοπλισμός βέβαια είναι πολύ καλός με τις διάφορες μεταξύ allure gtline να είναι τα led φώτα, ο εσωτερικος φωτισμός και διαφορά εξωτερικά καλλωπιστικά αλλά και πάλι οι τιμές είναι στα επίπεδα Γαλλίας. Μιλάμε για 4-5 χιλιάδες διαφορά με το προηγούμενο μοντέλο δεν είναι λίγα.
Μάλλον θα τα βρει δύσκολα με τον ανταγωνισμό (puma, captur, juke)
-
Αν κατάλαβα καλά
GTLine 130 hp diesel auto 31.400
Allure 130hp diesel auto 27.400;
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)