-
Στο Ιταλικό forum , ανέφερε κάποιος κάτοχος ότι ενημερώθηκε πως έως το τέλος του μήνα θα λάβουμε την επιστολή για την (νέα) ανάκληση στο θέμα των ζωνών ασφαλείας .
Cng έκπτωση ΔΕΠΑ
Μόλις ανέβηκε στο Facebook http://www.fisikon.gr/epidotisi/?fbclid ... 2xBoGRydvg -
@ terry308
Καλησπέρα. Προχώρησα στην παραγγελία ενός seat IBIZA tgi. Θα ήθελα να σε ρωτήσω, επειδή είσαι και εσύ κάτοχος, εάν έκανες κάτι ιδιαίτερο για το στρώσιμο του κινητήρα ή αν έκανες κάποιο ιδιαίτερο έλεγχο λαδιών στα πρώτα χιλιόμετρα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
καλημέρα
Με το καλό να παραλάβεις, αν και αν ήμουν στη θέση σου ίσως να πήγαινα στο arona...δύσκολο το δίλημμα.!
Δεν έκανα τίποτα για το στρώσιμο μιας και η μετακίνηση μου είναι ~140χλμ/ημέρα εκ των οποίων τα 120 στην Εγνατία και τα υπόλοιπα εντός πόλεως και χωριών, όλα εύκολα... μονο 5-10χλμ έχουν ανηφόρα - κατηφόρα μιας και η πόλη και το σπίτι μου είναι σε πλαγιά. Οπότε έτσι και έγινε το στρώσιμο.
Λάδια δεν άλλαξα μέχρι το 1ο service των 15.000χλμ
αν και οι απόψεις διισταντο αν θα έπρεπε να αλλαχθούν ή όχι, μετά από 1000χλμ περίπου, κατά τον έλεγχο μέχρι το service δεν ειχαν απώλεια. -
Ρε παιδιά το Ibiza TGI (CNG) που θα έρθει το 19 μαζί με το arona θα είναι 6ταχυτο όπως το arona. Δεν βλέπω πουθενά να λένε τίποτα, μόνο για το arona, αλλά τα 2 αυτοκίνητα είναι σχεδόν ίδια, είναι δυνατόν.
Υ.Γ. ο πωλητής μου είπε πως θα έχει 5.
-
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
καλημέρα
Με το καλό να παραλάβεις, αν και αν ήμουν στη θέση σου ίσως να πήγαινα στο arona...δύσκολο το δίλημμα.!
Δεν έκανα τίποτα για το στρώσιμο μιας και η μετακίνηση μου είναι ~140χλμ/ημέρα εκ των οποίων τα 120 στην Εγνατία και τα υπόλοιπα εντός πόλεως και χωριών, όλα εύκολα... μονο 5-10χλμ έχουν ανηφόρα - κατηφόρα μιας και η πόλη και το σπίτι μου είναι σε πλαγιά. Οπότε έτσι και έγινε το στρώσιμο.
Λάδια δεν άλλαξα μέχρι το 1ο service των 15.000χλμ
αν και οι απόψεις διισταντο αν θα έπρεπε να αλλαχθούν ή όχι, μετά από 1000χλμ περίπου, κατά τον έλεγχο μέχρι το service δεν ειχαν απώλεια.Εντωμεταξύ, γιατί άλλαξες λάδια στα 15k; 508.00 δεν είναι η προδιαγραφή και LongLife;
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Εντωμεταξύ, γιατί άλλαξες λάδια στα 15k; 508.00 δεν είναι η προδιαγραφή και LongLife;
508.00;;;;
Θα κατέβω στο αμάξι νά δω το βιβλίο συντηρήσεως τί λέει, δε θυμάμαι τώρα.
Στο αμάξι μου έβγαζε μήνυμα στην μικρή οθόνη του καντραν / ταμπλό για αλλαγή λαδιών σε χχχ χλμ (σύνολο στα 15Κ) και στο infotainment υπολόγιζε ημέρες και χλμ... τα οποία χλμ ήρθαν σαφώς πιο γρήγορα -
Manos και το πόλο του 19 με φυσικό αέριο με 6 ταχύτητες θα έρθει..
Έχουν βγάλει τεχνικά χαρακτηριστικά στην vw.
Ο δικός μου πωλητής για 6 μου είπε και για το ιμπιζα.
Πεστου πωλητή σου να ρωτήσει ξανά... -
Αυτό με τα λάδια και γω δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Έχω το 1,5 tsi και στο βιβλίο λέει οτι τα fixed (service ανα 15,000χλμ )παίρνουν vw 504.00 ενώ τα flexible service στα 30,000χλμ το vw 504.00 αλλά και το vw 508.00 (0w20). Τώρα τι λάδι έχει απο το εργοστάσιο πως θα το μάθω; Στη seat που ρώτησα μου είπαν το 0w20 αν και δεν τους είδα και πολύ σίγουρους. Στη σελίδα της castrol στον επιλογέα λαδιών βγάζει το 5w30 (vw 504.00) αλλά το χει και για τα δύο service (και κανονικό και ευέλικτο). Για 0w20 ούτε λόγος. Μπερδεμένα πράγματα.
-
ρε συ τερυ, τι ειναι η καινουργια η ανακληση? θα μας το λυσουν το θεμα ή παλι αυτοκολλητα?
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
ρε συ τερυ, τι ειναι η καινουργια η ανακληση? θα μας το λυσουν το θεμα ή παλι αυτοκολλητα?Δεν ξέρω ... είχα διαβάσει στο Ιταλικό forum ότι κάποιος πήρε επιστολή αλλά δεν το κοίταξα ξανά ...
Και κάποιος άλλος είχε κάνει αγωγή ... -
ετουτο εστειλαν.
υποθετω εις ολον το φάου και βε γκρούπο
-
Αυτή η 'πιστότητα' (μετάφραση προφανώς από το αγγλικό 'loyalty') στην τελευταία σειρά, με πέθανε!!!
-
Έστω ότι κάθονται πίσω 3 άτομα. Ο μεσαίος, φορώντας ζώνη, μπορεί με την πόρπη αυτής να πατήσει το κουμπί απελευθέρωσης από την πόρπη του διπλανού του.
-
Καλημέρα σε όλους.
Είμαι καινούριος στο φόρουμ και ο λόγος που μπήκα είναι για το θέμα της ανάκλησης.
Γνωρίζω προσωπικά ότι έχουν κινηθεί νομικά αρκετοί για υπαναχώρηση από την σύμβαση πώλησης, μιας και όποιαδηποτε επιδιόρθωση έχει γίνει, δεν δίνουν καμία πιστοποίηση οτι το πρόβλημα έχει λυθεί οριστικά. (έχω και γω το φοβερό αυτοκολλητάκι)
Πιστεύω είναι πολύ κρίμα γιατί γενικά το αμάξι είναι καλό αλλά αυτό που κάνουν είναι κοροϊδία -
Γειά σας παιδιά. Από τα τέλη Οκτώβρη έχω και εγώ Seat Ibiza Style με 95 άλογα.
Αυτή τη στιγμή έχω γύρω στα 1600χλμ. και ο έμπορος μου είπε αφενός γυρω στις 2000 να του το παω για έλεγχο και αφετέρου πως δεν χρειάζεται αλλαγή λαδιών τώρα και θα γίνει μια και καλή στις 15.000χλμ.
Παρόλα αυτά το αυτοκίνητο πρέπει να είναι προγραμματισμένο για μη σταθερά διαστήματα σερβις καθώς στην οθόνη του η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει απο τα 30.000χλμ.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω όλους εσάς είναι εαν κάποιος άλλαξε τα πρώτα λάδια γύρω στις 1500-2000 χλμ (ή και λίγο αργότερα) ή πλέον κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται.
Και δεύτερον, φαντάζομαι μπορούν να αλλάξουν τα διαστήματα σερβις σε σταθερά των 15000χλμ εαν χρειαστεί ώστε να προειδοποιεί έγκαιρα?ΥΓ. Αν και έχω διαβάσει το βιβλιαράκι αλλά και αυτό το φόρουμ καθώς και άλλα δεν έχω καταλάβει ποιες είναι οι προδιαγραφές λαδιού που παίρνει το αμάξι. Σκέφτομαι στην πρώτη αλλαγή να αφήσω τον αντιπρόσωπο να βάλει αυτός ότι πρέπει να βάλει και έπειτα να αγοράζω απ' έξω δικά μου και να του πηγαίνω.
Ευχαριστώ.
-
Οταν ειναι καινουργιο το μοτερ τα εξαρτηματα μεσα λειαινονται μεχρι να σχηματισουν την τελικη τους μορφη. Ως αποτελεσμα αυτου υπαρχουν καποια μικροσκοπικα υπολειμματα, ρινισματα μεταλλου που κυκλοφορουν μεσα στο κυκλωμα του λαδιου. Το τουρμπο ψυχεται με το ιδιο λαδι καθως επισης καποιοι αισθητηρες ερχονται σε επαφη με το ιδιο λαδι.
Καλο ειναι για τα πρωτα 2000-5000 χιλ να γινει μια εξτρα αλλαγη λαδιων προκειμενου να φυγουν τα ρινισματα. Μετα απο εκει και περα σαφως πολυ πιο αραια αλλα οχι και μεχρι τα 30.000 χλμ.
Τα αμεσου ψεκασμου εχουν συνδεδεμενη την καθαροτητα στο εσωτερικο τους και ιδιαιτερα στις βαλβιδες εισαγωγης με την ποιοτητα του λαδιου.
-
Φίλε Lap, μια σχετική ερώτηση τώρα που σε πέτυχα.
Τις προάλλες που ήμουν στο συνεργείο της Honda ρώτησα το ίδιο πράγμα τον υπεύθυνο (για το Civic) και μου είπε 'Όχι δε χρειάζεται. Αυτά ίσχυαν παλιά. Τώρα είναι αλουμινένιοι οι κινητήρες και δεν έχουν ρινίσματα.' Ισχύει ή πίπ@ς λέει; -
Εχει να κανει με τον καθε κινητηρα.
Γεγονος ομως ειναι πως τα εσωτερικα εξαρτηματα δεν ειναι ολα απο αλουμινιο. Δεν υπαρχει περιπτωση να μην υπαρχει λειανση των εξαρτηματων οταν αρχιζουν να κινουνται.
Στα ακριβα σουπερκαρς πριν τοποθετηθουν οι κινητηρες γινεται διαδικασια λειανσης του κινητηρα λειτουργοντας τον σε καποιες σ.α.λ για ενα μικρο χρονικο διαστημα.Στα αυτοκινητα μαζικης παραγωγης θεωρω πως ειναι πολυ δυσκολο να συμβει αυτο. Συναρμολογουν τον κινητηρα, γινεται μια βασικη δοκιμη λειτουργιας του και το αυτοκινητο φευγει στον πελατη.
Τα εξαρτηματα σιγα σιγα ομως φτανουν στην τελικη τους μορφη. Αν ηταν ατμοσφαιρικο να παει το παλιαμπελο, οταν ομως εχει τουρμπακι κτλ την πρωτη αλλαγη θα την εκανα νωριτερα.
Δεν μιλω για την ποιοτητα του λαδιου. Δεν αμφισβητειται αυτη που ειναι πλεον σαν αυτη του εμποριου, αλλα γινεται αναφορα για τη λειανση του κινητηρα, εμβολων, μπιελες κτλ.
-
Ευχαριστώ .
Αυτής της άποψης είμαι και εγώ. Θα τα αλλάξω λίγο νωρίτερα λοιπόν (+-5000) αφού με τρώει!
-
Απο την αλλη τι εννοει με το αλουμινιο. Δηλαδη το αλουμινιο δεν λειαινεται;
Το αλουμινιο εχει καλυτερη απαγωγη της θερμοκρασιας, αλλα αυτο τι εχει να κανει με την τελεια εφαρμογη των εξαρτηματων μεταξυ τους οταν κινουνται;
Seat Ibiza 2017 (Mk 5)