-
Στην περίπτωση σου μιας και δεν έχεις δικό σου χώρο που μπορείς να κάνεις τέτοιες δουλειές, δές αν έχει κάποιο πλυντήριο με κέρμα στην περιοχή σου ώστε να πλένεις μόνος και να κάνεις τα υπόλοιπα μόλις ολοκληρώσεις την διαδικασία.
Επένδυσε λίγα χρήματα στα βασικά όπως πετσέτες στεγνώματος, πανιά μικροινών και ελάχιστα βασικά προιόντα. Τα εργαλεία κάνουν το Mastora(78)
Πρόσφατα πέρασα κερί με fillers σε αυτοκίνητο συγγενή για να κρύψει και λίγο τις αμυχές στο βερνίκι. Εφαρμογή ανα panel και μετά σκούπισμα. Ήταν πανεύκολο.. Μήπως το κερί σου ήταν πολυκαιρισμένο και αποθηκευμένο σε κρύο εξωτερικό χώρο ?
Προφανως και δεν υπαρχει η πολυτελεια του χρονου να ασχοληθω μονος μου με πλυσιμο και σκουπισματα και ουτε με ενδιαφερει κιολας γιατι δεν ξερω να κανω πλυσιμο οπως του πρεπει(να μην εχει αλατα το νερο,τι σαμπουαν θα χρησιμοποιησεις καταλληλο για το χρωμα/βερνικι σου,για τις ζαντες ειδικο καθαριστικο εξτρα κλπ),τα πλυντηρια με κερμα εννοεις προφανως οχι βουρτσες αυτοματες,αλλα που σου προσφερουν το πλυστικο μηχανημα,την σκεπη για να εχεις ισκιο κλπ.
Το αμαξι μου εχει κανει ηδη ενα γυαλισμα για αραχνες,ειχε περαστει sealant με αλοιφαδορο σε μαγαζι detailing και απο τοτε,παντα το επλενα στο χερι χωρις να το κερωνω,εστω και με κερι spray που φευγει μετα απο καποια πλυσηματα,αλλα οπως και να εχει παλι δεν μπορεις να αποφυγεις ζημιες δικες σου,γρατσουνιες απο αλλους,φθορες απο δεντρα,πετραδακια και τα σχετικα οταν παρκαρεις απο εδω και απο εκει,λογω ελλειψης προσωπικου γκαραζ η εστω πυλωτης στην οικοδομη.Απλα ηθελα λιγο δοκιμασω και μονος μου,ουτως η αλλως detailing παλι θα χρειαστει απλα το αφηνω για αργοτερα,παρα να πεταω χρηματα,για την καθε γρατσουνια,για το καθε χτυπηματακι ξεχωριστα.
Δυστυχως,δεν μπορω να το κανω μονος μου μετα το πλυσιμο γιατι μεχρι να το παρω και να παω στη γειτονια μου να βρω μερος κατω απο ισκιο,θα εχει ηδη μαζεψει σκονη,η θα πρεπει να το ζηταω εξτρα απο εκει που το πηγαινω για πλυσιμο,αλλα θα βαζουν δικο τους και θα το πληρωνω,οποτε τι νοημα εχει ετσι.
Το κερι αυτο που μου προτεινες θα το δοκιμασω καποια στιγμη και θα δω τι αποτελεσμα καταφερα.
Aυτο ειχα χρησιμοποιησει,με δυσκολεψε καπως,ισως επρεπε να βαζω σε μικροτερη επιφανεια για να το προλαβαινω μην στεγνωσει.Eιχε ομως καλη διαρκεια σχετικα και το κλασσικο καθρεφτη.
-
Ωραίος, πάντα παίζουμε 'μπάλα' ανάλογα των συνθηκών. Αν δεν έχεις χρόνο για πλύσιμο μόνος σου και η μόνη λύση είναι το πλυντήριο αυτοκινήτων δές αν έχουν μια άκρη ήσυχη να περάσεις μόνος σου το κεράκι σου εκεί επιτόπου αφου τελειώσουν.. Λεφτά δίνεις έτσι κι αλλιώς..
Αυτό που σου πρότεινα έχει τις εξής ιδιότητες. Συνθετικό,φτηνό,διαθέσιμο,εύκολο,καλή διάρκεια, εξαιρετική υδροφοβικότητα και προστασία, γυαλιστερό αποτέλεσμα. Ιδανικό για αυτοκίνητα σε καλή κατάσταση/καινούργια κτλ
Αυτό που έχεις περιέχει και fillers που μασκάρουν τις ατέλειες. Βλέπω οτι γράφει για cure 2-5 λεπτά και μετά το αφαιρείς. Ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία το αφήνεις λιγότερο η περισσότερο. Κάνε όπως λές ένα panel τη φορά και άστο όσο πρέπει ώστε να αφαιρείται σχετικά εύκολα. Αφού έχεις ήδη αυτό το κερί εγώ θα του έδινα μια 2η ευκαιρία.
-
@Mastoras78 έχω αυτό το γυαλιστικό-καθαριστικό ταμπλό (απο το προηγούμενο αμάξι) και με αυτό μπορώ να κάνω και τα πλαινά δερματίνια των καθισμάτων και τα δερματίνια απο τις πόρτες ? Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο να δοκιμάσω !
επίσεις αν έχεις να προτείνεις κάποιο καλό σαμπουάν που να προσφέρει και γυαλάδα !
Οι βούρτσες σιλικόνης απαγορευονται?
ααααα και κάτι για τις ζάντες και τα λάστιχα που πιάνουν την βρώμα !
-
Γιε μου, αυτο ειναι εξαιρετικο
-
Εγώ αγόρασα το αμάξι Ιανουάριο 20 και ήρθε Ιούλιο. Από πριν το κλείσω το αμάξι παρακολουθούσα βίντεο από διάφορους detailers εξωτερικού και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με το αντικείμενο όσο χαζό κι αν το βλέπουν ορισμένοι.Μπορεί να φαίνομαι κάπως στους άλλους όταν μετά από βροχή κατεβαίνω με ηλεκτρικό φυσητήρι να διώχνω το νερό.
Αλλά ίσως είναι αρχή, είναι καινούριο το αμάξι και δε θέλω να το ακουμπήσει άλλος (άλλωστε το παρέλαβα άπλυτο).Από Φεβρουάριο είχα αρχίσει να αγοράζω τα κατάλληλα εργαλεία για ένα τίμιο πλύσιμο (γάντι μικροινών, waffle πετσέτα κτλ) μήνα μήνα πρόσθετα κι άλλα στη συλλογή μου μέχρι να έρθει το αμάξι.
Είναι αρρώστεια πλέον σοβαρή.Προχθές 2 ώρες έπλενα το αμάξι και το μόνο που ακούμπησε πάνω του ήταν το γάντι μικροινών για την εφαρμογή του σαμπουάν και αυτό με ελαφρά περάσματα.Το στέγνωμα της λαμαρίνας έγινε με αέρα.(Άσχετο αλλά όταν άνοιξα το καπό να σκουπίσω βρήκα μέσα στο πλάι ένα κομμάτι τσουρέκι. wtf?) Προσπαθώ όσο γίνεται να είναι touchless το πλύσιμο του αμαξιού.Εννοείται πως όποιος το βλέπει μου λέει είναι καθαρό ρε δε θέλει πλύσιμο και τους λέω έχεις μείνει 2 και 3 βδομάδες άπλυτος(σκατοκαραντίνα) να δεις πως είναι; Σιγά λαμαρίνες είναι δεν καταλαβαίνουν μου απαντουν.Είδα χθές ένα corolla κόκκινο ούτε ενός χρόνου τίγκα στις αράχνες πολύ έντονες κιόλας.
Λοιπόν στη συλλογή μου έχω τα εξής προιόντα (τα γράφω αν θέλει κάποιος να ρωτήσει για αυτά): microfiber wash mitt -waffle weave towel της chemical guys, lamb wool wash mitt chemical νομίζω , foam gun autoglym , βούρτσα ζάντας autoglym , ultimate wash and wax meguiar's , avalanche αφρός πρόπλυσης -citrus power -verso apc - iron out -obliTARate της autofinesse , gyeon wet coat , waterless chemical guys , voulis για έντομα , primo plush πετσέτα autofinesse , διάφορα ψεκαστήρια και βούρτσες detailing.
Θέλω να προσθέσω στη συλλογή μου κουβά με grit guard οπωσδήποτε και μέρικά ακόμη εννοείται για το εξωτερικό όπως και για το εσωτερικό καθαρισμό.
-
@Mastoras78 έχω αυτό το γυαλιστικό-καθαριστικό ταμπλό (απο το προηγούμενο αμάξι) και με αυτό μπορώ να κάνω και τα πλαινά δερματίνια των καθισμάτων και τα δερματίνια απο τις πόρτες ? Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο να δοκιμάσω !
![](a href=)'επίσεις αν έχεις να προτείνεις κάποιο καλό σαμπουάν που να προσφέρει και γυαλάδα !
Οι βούρτσες σιλικόνης απαγορευονται?
![](a href=)ααααα και κάτι για τις ζάντες και τα λάστιχα που πιάνουν την βρώμα !
Λοιπόν για αρχή να σου πώ ότι όσον αφορά το detailing δεν ασχολούμαι επαγγελματικά και ότι σαφώς υπάρχουν ερασιτέχνες με μεγαλύτερη εμπειρία και γνώσεις. Θα σου πώ όμως κάποια πράγματα βασικά και κάποια άλλα να τα προσέξεις..
Η περιποίηση αυτοκινήτου είναι σαν τη μαγειρική.. Ανεξαρτήτως των υλικών, οι γνώσεις και η αντίληψη του μάγειρα κάνουν τη διαφορά. Στο λέω για να μην παρασυρθείς και αγοράσεις όποιο 'μαγικό' μπουκαλάκι σου γυαλίσει στο μάτι ή πλάσσαρε ένας youtuber. Είναι μεγάλη βιομηχανία, άπειρα προιόντα και ψέμα, στη λογική των καλλυντικών.. Αν αφιερώσεις χρόνο να διαβάσεις για περιποίηση αυτοκινήτου, δώσε βάση σε μεθοδολογία και τεχνική και λιγότερο στα brands και δε θα χάσεις.
Ανάλογα τον χρόνο που μπορείς να αφιερώσεις στην περιποίηση του αυτοκινήτου, αν έχεις δικό σου χώρο ή όχι και ένα σωρό άλλους παράγοντες, μερικά προιόντα μπορεί να είναι πιο κατάλληλα για εσένα σε σχέση με κάποιον άλλο. Για παράδειγμα κάποιος που έχει δικό του χώρο αξίζει να επενδύσει σε ένα πιεστικό.
Μπορεί να σου φανεί περίεργο αλλά είμαι της άποψης ότι δε πρέπει να χαλάς πολύ χρόνο στην περιποίηση του αυτοκινήτου. Όσο λιγότερος κόπος και χρόνος απαιτείται τόσο πιο συχνά θα το πλένεις. Αν είναι κουραστικό και χρονοβόρο κάποια στιγμή θα βαρεθείς και θα τα παρατήσεις. Η λέξη κλειδί είναι το efficiency. Για αρχή θα επένδυα στα βασικά εάν δεν υπάρχουν.. Δύο κουβάδες, δυο τρία σφουγγάρια μικροινών, μερικές πετσέτες μικροινών και οπωσδήποτε την μεγαλύτερη πετσέτα στεγνώματος (μικροινών :P) που μπορείς να αγοράσεις. Ένα σαμπουάν, ένα κερί ένα γυαλιστικό για το εσωτερικό και μια μπούρδα bonus ότι σου αρέσει
Θα σου πώ για αυτά που έχεις ήδη, αν και δε τα έχω δουλέψει ποτέ. Το γυαλιστικό για το εσωτερικό να διαβάσεις τις οδηγίες να δείς αν αναφέρει και άλλες χρήσεις εκτός από το ταμπλό. Αποφεύγω εκείνα που αφήνουν αυτή την ψεύτικη γλιτσογυαλάδα σαν τις φωτογραφίες του Bitros στο car. Δεν είναι ωραίο, δεν είναι premium..σκατά είναι! Αν αυτό που έχεις ανήκει στην κατηγορία που προανέφερα δοκίμασε κάτι πιο σύγχρονο. Υπάρχουν καθαριστικά που δεν αφήνουν λεκέδες, καθαρίζουν ήπια και αφήνουν και ένα ευχάριστο διακριτικό άρωμα. (Δε χρησιμοποιώ αρωματικά αυτοκινήτου, μου φέρνουν αναγούλα). Πιστεύω ότι ένα καθαριστικό εσωτερικού σαν αυτό που περιγράφω θα καθάριζε και τις δερματίνες που λές αλλά δε θα τις ενυδάτωνε. Κάτι που ακόμα δε σε απασχολεί σε νέο αυτοκίνητο.
Βούρτσες σιλικόνης όσο ενημερωνόμουν και έφτιαχνα τη φαρέτρα μου, δεν τις είδα ποτέ να τις προτείνουν πουθενά. Μικροίνες παντού και πάντα. Για να μη σε στεναχωρήσω, κράτα τες για τα τζάμια και μόνο αυστηρά αν τις έχεις. Να ξέρεις ότι το πιο σημαντικό στο στέγνωμα του αυτοκινήτου, είναι το κέρωμα από πρίν ! Σε κερωμένο αυτοκίνητο θα δείς τα νερά να φεύγουν από μόνα τους κάθε φορά που το πλένεις,ενώ θα είναι και λιγότερο βρώμικο αρχικά. Θα το στεγνώνεις με μια καλή πετσέτα στεγνώματος ταχύτατα.
Σαμπουάν προτιμώ να μην έχουν κεριά μέσα ή να υπόσχονται πολλά πολλά.. Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα κλασσικό σαν της meguiars το gold class. Για τη γυαλάδα,υδροφοβικότητα και προστασία επιμένω πάντα σε ένα συνθετικό sealant ή κερί μετά το στέγνωμα. Εγώ χρησιμοποιώ το Sonax BSD ή το Auto Finesse Tripplex και είμαι ευχαριστημένος. Θα σου εξασφαλίσουν 2-3 μήνες προστασίας.
Για τις ζάντες η συμβουλή μου είναι μία.. Karate Kid έχεις δεί ? Παίρνεις ένα νέο σφουγγάρι και ΤΡΙΨΙΜΟ! Το αμάξι σου είναι καινούργιο, κρίμα είναι να το πλακώνεις στα χημικά από τώρα.. αργότερα βλέπουμε. Έπειτα πάρε το καθαριστικό εσωτερικού που λέγαμε παραπάνω και σε ένα νέο πανί ψέκασε πιο γενναία και πέρνα τα λάστιχα εξωτερικά... τροφή για σκέψη
Γενικά τώρα, τζάμια και ζάντες και κάποια πλαστικά μπορούμε να τρίβουμε με πίεση. Τη λαμαρίνα όμως το αποφεύγουμε, όσο πιο απαλά τόσο λιγότερο τραυματίζουμε το βερνίκι. Το μυστικό είναι να δουλεύουμε καθαρά και χωρίς πολύ πίεση. Το αμάξι δε χρειάζεται να το πλένεις πολύ συχνά, αλλά προσπάθησε να το προλαβαίνεις πρίν γίνει τελείως κώλος. Όσο πιο χάλια γίνεται τόσο πιο ζόρικα θα αναγκάζεσαι να συμπεριφερθείς στις ακαθαρσίες για να βγούν και τόσο πιο πολλές αμυχές και αράχνη θα “μαζεύεi”. Είναι μέν ειρωνικό αλλά όσο πιο πολύ το περιποιούμαστε την κάνουμε και εμείς οι ίδιοι τη ζημιά μας..
Πάλι μεγάλο βγήκε.. sorry.. είμαι ανοιχτός σε απορίες, διαφωνίες κτλ
ΥΓ Όσο έγραφα έπεσε και μια φορά το ρεύμα.. πώς μου έκοψε και είχα κάνει ενα save στο word 8 λεπτά πρίν άρα έβρισα λίγο αυτή τη φορά
-
Parikon, βρές grit guard απο το aliexpress σχεδόν τσάμπα και πάρε δύο κουβάδες συμβατικούς όσο πιο μεγάλους μπορείς. Και προσαρμόζεις τα grit guard. Θα σου βγεί πέντε φορές φθηνότερα...
Υπάρχει τεχνική καλύτερη από τους δύο κουβάδες πολύ πιο ξεκούραστη. Όποιον τον ενδιαφέρει μπορώ να μπώ σε λεπτομέρειες..
-
Α εσεις ειστε χειροτεροι, και νομιζα ο μονος περιεργος της γειτονιάς ειμαι εγω.
Καθομαι μονος με τις ωρες και αγοραζω αλοιφες και δοκιμαζω. Παραγγελνω κατι ιαπωνικα κερια, μουρλια.
Εντωμεταξυ πολλες φορες εχει τυχει να περασω ενα γρηγορο κερακι, μετα να παω για ψωνια, δουλειες γραφειου κτλ ξαναγυριζω ...παω σπιτι, πσω τουαλετα, βριζομαι με καποιον απο εσας εδω μεσα, τσιμπαω και κανα τυροπιτακι και κατεβαίνω κατω και λεω 'κατσε να συνεχισω το κερι απο την αλλη, πλευρα του αυτοκινητου'
Ε! τοτε περνουν ολοι οσους ειχα δει απο το πρωι στη γειτονια και τους ξαναχαιρετω. Και βλεπω το βλεμα τους. 'Καλα τι ψυχακιας ποσες ωρες το τρίβει;;;;'
Πραγματικα θελω να βαλω ταμπελα οτι 'Μολις τωρα συνεχιζω το τρίψιμο....'
-
Ένα ωραίο κανάλι για detailing στο youtube. MDetailing.
https://www.youtube.com/channel/UCAHnoNXf0_9ihjLU3Kh-bvw
Ψυχακιας με αυτό που κανει ,ξέρει και χημεία των προϊόντων και όχι μόνο μάρκες.
Χάρη σε αυτόν αγόρασα αλοιφαδορο και υλικά και έκανα το αμάξι καινούριο. Παλιότερα που είχα ψαχτει δεν είχα έβγαλα άκρη από τα ατελείωτα προϊόντα και το παράτησα.
-
Χάρη σε αυτόν αγόρασα αλοιφαδορο και υλικά και έκανα το αμάξι καινούριο. Παλιότερα που είχα ψαχτει δεν είχα έβγαλα άκρη από τα ατελείωτα προϊόντα και το παράτησα.
Έχω αναβάλει την αγορά (πασα)αλοιφαδόρου τουλάχιστον τρείς φορές.. Θές να γίνουμε φίλοι και να μου δίνεις τον δικό σου ?
Δε το γνώριζα το κανάλι έβαλες, θα το μελετήσω.
Παραθέτω και εγώ 2-3 link
https://canadiangearhead.com/category/detailing/
https://www.youtube.com/channel/UC_4lRohBzY20wjsFGWS0Jzg
Από αυτούς μαθαίνουμε πολλά, λένε αρκετά μυστικά και αλήθειες και promoταρουν λιγότερο σε σχέση με άλλους.
-
Ναι μου τον είχε πει ο κουμπάρος μου (άλλος τρελός) αυτόν τα εξηγεί πολύ καλά.Αφού και αυτός σκέφτεται να αγοράσει αλοιφαδόρο.
-
Parikon, βρές grit guard απο το aliexpress σχεδόν τσάμπα και πάρε δύο κουβάδες συμβατικούς όσο πιο μεγάλους μπορείς. Και προσαρμόζεις τα grit guard. Θα σου βγεί πέντε φορές φθηνότερα...
Υπάρχει τεχνική καλύτερη από τους δύο κουβάδες πολύ πιο ξεκούραστη. Όποιον τον ενδιαφέρει μπορώ να μπώ σε λεπτομέρειες..
Γι αυτό έχω καθυστερήσει την αγορά ακόμη ψάχνομαι από aliexpress για παραγγελία γιατί δεν έχω πάρει από εκεί.Οι πωλητές είναι Κίνα και στέλνουν μέσω αποθηκών τους στην Ευρώπη;
Μετά θα πάρω σβάρνα τους κουβάδες με το grit guard.
Για πες την εναλλακτική γιατί μέχρι τώρα το ξέπλενα στη βρύση μετά από κάθε χρήση στο αμάξι.
+1 forensic
-
Παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
@parikon & @lap μου θυμίσατε τον γείτονα μου με ένα mondeo, πρέπει να το καθαρίζει τουλάχιστον 1 φορά τη μέρα και πάντα με το που τελείωση η βροχή κατεβαίνει με το κουβαδάκι του και τα πανιά και το ξαναπλενει!
Δεν έχω τρέλα με το πλύσιμο, απλά δεν θέλω να το παρατήσω και να το πηγαίνω σε πακιστανοπληντυριο από τώρα... Αν 'μάθω' να το πλένω γρήγορα και ξεκούραστα τώρα που είναι η αρχή ίσως να το βάλω σταθερά στο πρόγραμμα!
@mastoras78 έχω πειστικό αλλά δεν με βολεύει! Ζω σε μονοκατοικία και δε έχω γκαράζ, σχεδόν πάντα παρκάρω έξω από το σπίτι αλλά να τραβάω μπαλαντεζες να βγάζω πιεστικά να τραβάω λάστιχα θα με κουράσει και θα το βαρεθώ! Το τελευταίο 6μηνο που ξανά ξεκίνησα να πλένω μόνος την έχω βρει με μανικα μόνο και ένα μέτριο πιστόλι νερού, 2 κουβάδες και πανάκια! Ίσως πάρω άμεσα ένα ποιο δυνατό πιστόλι νερού και έναν αφρόποιητή για την μανίκα! Ενδιαφέρομαι για ενεργό αφρό αφού δεν θα χρειαστεί να τρίβω το χρώμα αλλά κάνει καλό στα εξωτερικά πλαστικά? Το ArmorAll δείχνει ότι καθαρίζει καλά και δεν γυαλίζει το ταμπλό (έτσι και αλλιώς στο καπτουρ είναι σαγρε ματ) όταν αδειάσει θα πάρω αυτό που λες με άρωμα!
Η σπάτουλα τέλος δλδ!
@parikon θα ψάξω τα σφουγγάρια και τις πετσέτες!.
Mastoras78 για πες για το άνευ κουβαδων πλύσιμο?
-
Mastoras78 wrote:
Γι αυτό έχω καθυστερήσει την αγορά ακόμη ψάχνομαι από aliexpress για παραγγελία γιατί δεν έχω πάρει από εκεί.Οι πωλητές είναι Κίνα και στέλνουν μέσω αποθηκών τους στην Ευρώπη;
Μετά θα πάρω σβάρνα τους κουβάδες με το grit guard.
Για πες την εναλλακτική γιατί μέχρι τώρα το ξέπλενα στη βρύση μετά από κάθε χρήση στο αμάξι.
+1 forensic
Μπορείς να αγοράσεις δύο τέτοια
και δύο πλαστικούς κουβάδες από Ελλάδα. Να έχουν ίσιο πάτο χωρίς εξογκώματα και να είναι κάπως μεγάλοι και φαρδιοί. Μη τρελαθείς με τη διάμετρο αν δε ταιριάζει ακριβώς το grit guard.. το κόβεις περιμετρικά και το προσαρμόζεις όπως το έκανα εγώ. Θεωρώ κοροιδία να δώσεις 50 ευρώ για δυο επώνυμους 'detailing' κουβάδες. Μας μαδάνε!
Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις αντί να κουβαλάς σα σκύλος δύο κουβάδες με βάρος, να βουτάς, να ξαναβουτάς, να ξεβγάζεις και να σου φεύγει η μέση..
Παίρνεις πάλι δύο.. κουβάδες! Μόνο που αυτή τη φορά ο ένας είναι άδειος.. Ο άλλος γεμάτος με νερό και shampoo. Αγοράζεις 10 wash mitts(σφουγγάρια) φτηνά από τον κινέζο ή και παραπάνω. Πλέον χρησιμοποιείς ένα σφουγγάρι ανα πάνελ, μόλις βρωμίσει δε το ξεπλένεις, το πετάς στον άδειο κουβά και παίρνεις άλλο. Τα οφέλη είναι ο λιγότερος κόπος συν ότι δουλεύεις καθαρά. Όσο και να στίψεις/ξεπλύνεις το σφουγγάρι σου με την παραδοσιακή μέθοδο, πάλι κάποιο ποσοστό βρώμας μπορεί να μείνει πάνω του και να 'γρατζουνάς' το βερνίκι.
Εδώ το δείχνει περίπου σα φιλοσοφία
Κάτι τέτοιο ψάχνεις :
Αν τα καταφέρω θα ανεβάσω φωτογραφίες αργοτέρα με τον 'εξοπλισμό'
-
Ρε παιδιά το έχετε τερματίσει εσείς, μπράβο σας
-
Μετά θα πάρω σβάρνα τους κουβάδες με το grit guard.Για πες την εναλλακτική γιατί μέχρι τώρα το ξέπλενα στη βρύση μετά από κάθε χρήση στο αμάξιΑπό ali express κατά 99% να είναι κίνα , αν είσαι Αττική τα πράγματα έρχονται σε 30-45 μέρες έχει και λίγες αποθήκες Ευρώπη αλλά δεν μπορείς να διαλέξεις eu wherhouse !Στις φτηνο-χαζομάρες μπορεί να είναι και ποιο ακριβό ή τα ίδια λεφτά με ένα αντίστοιχο κινέζικο εδώ (π.χ. Κηφισό - ρουφ -Ιερά οδό-π.ράλλη ). Όσα έχουν αποθήκες σε Ισπανία - Γαλλία -Ιταλία χρεώνουν υπέρογκα μεταφορικά , όσα είναι Τσεχία - Πολωνία- Γερμανία είναι λίγο νορμάλ , αλλά δεν συμφέρουν για μικροπράγματα μόνο για ακριβά ηλεκτρονικά για να μην φας τελωνείο!
υ.γ:Η πετσέτα η πρώτη φαίνεται φοβερή ! Την πήρες από το link που έγραψες?
-
Δεν έχω τρέλα με το πλύσιμο, απλά δεν θέλω να το παρατήσω και να το πηγαίνω σε πακιστανοπληντυριο από τώρα... Αν 'μάθω' να το πλένω γρήγορα και ξεκούραστα τώρα που είναι η αρχή ίσως να το βάλω σταθερά στο πρόγραμμα!
@mastoras78 έχω πειστικό αλλά δεν με βολεύει! Ζω σε μονοκατοικία και δε έχω γκαράζ, σχεδόν πάντα παρκάρω έξω από το σπίτι αλλά να τραβάω μπαλαντεζες να βγάζω πιεστικά να τραβάω λάστιχα θα με κουράσει και θα το βαρεθώ! Το τελευταίο 6μηνο που ξανά ξεκίνησα να πλένω μόνος την έχω βρει με μανικα μόνο και ένα μέτριο πιστόλι νερού, 2 κουβάδες και πανάκια! Ίσως πάρω άμεσα ένα ποιο δυνατό πιστόλι νερού και έναν αφρόποιητή για την μανίκα! Ενδιαφέρομαι για ενεργό αφρό αφού δεν θα χρειαστεί να τρίβω το χρώμα αλλά κάνει καλό στα εξωτερικά πλαστικά? Το ArmorAll δείχνει ότι καθαρίζει καλά και δεν γυαλίζει το ταμπλό (έτσι και αλλιώς στο καπτουρ είναι σαγρε ματ) όταν αδειάσει θα πάρω αυτό που λες με άρωμα!
Εγώ σε κατάλαβα ότι δεν έχεις τρέλα με το πλύσιμο γιαυτό μου βγήκε σεντόνι . Εκεί κόλλαγε το ότι δεν είναι όλα τα προιόντα για όλους. Εγώ έχω πιεστικό με after market 'σωστό' αφροποιητή. Αυτοί που έχουνε οι 'μαμά' είναι για πέταμα.
Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί με χειροκίνητους αφροποιητές ή για μάνικα οπότε ίσως να σε βοηθήσει κάποιος άλλος φίλος στην επιλογή σου.
Πάρε 1-2 τεράστιες πετσέτες στεγνώματος μικροίνας. Πάρε και κανά πανάκι με βαθύ πέλος για να σκουπίζεις το κερί αν δεν έχεις.
Σε σχετικά καθαρό όχημα και πλύσιμο συντήρησης δε χρειάζεσαι πρόπλυση και αφρό. Σε βρώμικο όχημα αρκετά, ναι ο αφρός και η πίεση του νερού είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα. Απλώνεις τον αφρό, ξεπλένεις και ξεκινάς το παραδοσιακό πλύσιμο με κουβά και σαπουνάδα. Αυτο δε το γλιτώνεις ποτέ να ξέρεις.
Εδώ υπάρχει debate.. Η γνώμη μου είναι όταν ρίχνουμε αφρό δε πάμε με το πιο ήπιο προιόν γιατί δε το κάνουμε συχνά έτσι και αλλιώς. Μια στο τόσο χρειάζεται όμως γιατί τα αμάξια μας μαζεύουν ρύπους και πιο δύσκολες ακαθαρσίες. Έτοιμος να δεχτώ πίσσα και πούπουλα, θα σου πώ ότι ένα δυνατό καθαριστικό είναι το ava/fairy που έχεις στην κουζίνα σου. Υπάρχουν εννοείται και πιο εξειδικευμένα προιόντα. Εγώ χρησιμοποιώ το Green star της Koch Chermie σε αραίωση για αφρό. Είναι APC δηλαδή ισχυρό καθαριστικό γενικής χρήσης και ανάλογα την αραίωση έχει τεράστια γκάμα εφαρμογών.
Εδώ να πώ περί προιόντων οτι υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις για πολλαπλά σενάρια αν πάρουμε λίγα ψεκαστήρια και παίζουμε με τις αναλογίες που αναγράφονται στις συσκευασίες . Το green star ας πούμε έχει αραιώσεις από 1:5 για καθαρισμό κινητήρα μέχρι και 1:30 για το εσωτερικό του οχήματος. Νομίζω μου κόστισε το 1 L κάτω απο 10 ευρώ..
Και κάτι ακόμα για τα προιόντα.. Άλλο αυτά που πωλούνται Αμερική και άλλα Ευρώπη. Οι διαφορές σε τιμή και διαθεσιμότητα ανα brand αλλάζουν άρδην οπότε δίνετε προσοχή στα review και την εθνικότητα του youtuber.
ΥΓ Σωστά με το aliexpress ψωνίζεις φτηνά αλλά περιμένεις.. τι α κανς !
-
Παραθέτω τη.. φαρέτρα με τα πιο σημαντικά κομμάτια του εξοπλισμού... Υπάρχουν κάτι ψιλά για ειδικές αποστολές όπως ένα δυνατό αφαίρεσης ρινισμάτων για ζάντες και ένα qd που σε σώζει από white spots για πλύσιμο σε ηλιοφάνεια.
Δε χρειάζεται κανείς τόσα και σε ένα κανονικό πλύσιμο χρησιμοποιώ ένα μικρό κομμάτι από αυτά που βλέπετε.
https://ibb.co/d4pnfQx
https://ibb.co/Gp5wB9L
https://ibb.co/MBrq42YΈχω απλώσει την πετσέτα στεγνώματος πίσω για να δείτε το μέγεθος. Χρησιμοποιώ και μια μικρότερη όμως
-
είσαστε αρρωστάκια ρε εσείς ...
Το λοιπόν αφού κόψαμε την σπάτουλα που με 2 περάσματα έδιωχνε το νερό στείλε μου κάνα link με την πετσέτα , η οποία μας κάνει οποιαδήποτε με μικροίνες? Για αυτό τον μήνα θα πάρω πετσέτα , σφουγγάρι με look fido-dido και με το παλιό σφουγγάρι την ζάντα !
Τον άλλο μήνα αν δεν έχω πέσει στα ναρκωτικά θα αλλάξω σαμπουάν !
σ.σ. βλέποντας το αυτοκίνητο το πρωί ενώ το είχα πλύνει την Πέμπτη ήταν γεμάτο με πιτσιλιές και στάμπες από την βροχή ! Αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε με κάποιο σαμπουάν 2 σε 1? Τύπου extra γυαλάδα χωρίς πιτυρίδα κτλ ?
-
είσαστε αρρωστάκια ρε εσείς ...
Το λοιπόν αφού κόψαμε την σπάτουλα που με 2 περάσματα έδιωχνε το νερό στείλε μου κάνα link με την πετσέτα , η οποία μας κάνει οποιαδήποτε με μικροίνες? Για αυτό τον μήνα θα πάρω πετσέτα , σφουγγάρι με look fido-dido και με το παλιό σφουγγάρι την ζάντα !
Τον άλλο μήνα αν δεν έχω πέσει στα ναρκωτικά θα αλλάξω σαμπουάν !
σ.σ. βλέποντας το αυτοκίνητο το πρωί ενώ το είχα πλύνει την Πέμπτη ήταν γεμάτο με πιτσιλιές και στάμπες από την βροχή ! Αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε με κάποιο σαμπουάν 2 σε 1? Τύπου extra γυαλάδα χωρίς πιτυρίδα κτλ ?
Εγώ έχω αυτήν, συνήθως είναι out of stock . Είναι 60χ90 δύο όψεων και με βαθύ και με λεπτό πέλος ανάλογα την πλευρά και σε μισή τιμή απο μιά 'επώνυμη'. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα πανιά θεωρούνται αναλώσιμα και κάποια στιγμή θέλουν αντικατάσταση και το κόστος παίζει το ρόλο του.
Προσπάθησε να αγοράζεις με χαμηλά κόστη σε μεταφορικά ή αν σε βγάζει ο δρόμος σου να τα παραλαμβάνεις ο ίδιος.
Για αυτό που λές με τις πιτσιλιές και στάμπες απο βροχή μπορείς να το μειώσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό. Με ένα sealant ή κερί, αυτός είναι ο ρόλος του και για αυτό με βλέπεις και επιμένω. Προστατεύει και μειώνει τη βρώμα, το νερό φεύγει και δε κάθεται, δίνει στο χρώμα μια γυαλάδα. Υπαρχουν σαμπουάν με κεριά αλλά δε θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ