-
Την βαθμονομιση κοιταξα στο manual κ με μπέρδεψε το πώς γίνεται, για αυτό ρώτησα μήπως έχει κάνει καποιος εδώ κ ξέρει.
-
Νομιζω απλα οταν βαλεις αερα πατας βαθμονομιση τωρα, κ το σβηνει το αλαρμ αμεσως.
-
ΕΧΕΙ ΤΟ CIVIC KNOCK CONTROL ως ενδειξη στην οθονη ;;;;;;;;
Θα ήθελες έ;
Φυσικά και έχει με ktuner. Θερμοκρασίες, μείγματα, πιέσεις, όλα τα έχει και είναι φοβερή φάση. Έχεις πλήρη ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο. Θα ανεβάσω φωτό αργότερα.14psi είναι μαμά ενώ το δικό μου ανεβαίνει 23
https://drive.google.com/file/d/1ihJ4-Km82pkCXIrlxTkYgjfmS2lem0QS/view?usp=drivesdk
-
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Παρακολουθώ το φόρουμ του Σιβίκ 2017 εδώ και καιρό, αλλά τώρα που πλησιάζει η ώρα της απόφασης, έπρεπε να μπορώ και εγώ να πω μια κουβέντα!
Οι απορίες μου, που δεν νομίζω ότι κάποιος επίσημος έμπορος μπορεί/θέλει να απαντήσει:
-
Η παραγωγή σταματάει το 2021 για τη 10η γενιά. Αν πρόκειται να συνεχιστεί η παραγωγή στην Ιαπωνία, όπως στα CRV & HRV, να περιμένω. Φοβάμαι όμως ότι θα σταματήσει η παραγωγή γενικώς εν όψει νέας γενιάς. Οπότε ψωνίζω τώρα το 1000άρι. Θα προτιμούσα το 1500, αλλά στην υπερφορτωμένη έκδοση που το φέρνει ο Σ, 28.000€ μου πέφτουν πολλά.
-
Αν τελικά οι αναποφάσιστοι Βρετανοί αποφασίσουν BREXIT χωρίς συμφωνία, τα εγγλέζικα Σιβίκ θα ακριβύνουν. Αν παραγγείλω αύριο, φοβάμαι πως θα παραλάβω του χρόνου. Ευκαιρία για τον Σ να ακριβύνει τα αταξινόμητα.
Σημείωση: Έχω από το 2005 ένα ES4 σεντάν με 90 άλογα. Δεν είναι το τέλειο αυτοκίνητο, αλλά με έκανε να πιστεύω στη HONDA, αν και Ιταλόφιλος!
Αλήθεια, θα έρθει στην Ευρώπη το facelift σενταν;
-
-
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Παρακολουθώ το φόρουμ του Σιβίκ 2017 εδώ και καιρό, αλλά τώρα που πλησιάζει η ώρα της απόφασης, έπρεπε να μπορώ και εγώ να πω μια κουβέντα!
Οι απορίες μου, που δεν νομίζω ότι κάποιος επίσημος έμπορος μπορεί/θέλει να απαντήσει:
- Η παραγωγή σταματάει το 2021 για τη 10η γενιά. Αν πρόκειται να συνεχιστεί η παραγωγή στην Ιαπωνία, όπως στα CRV & HRV, να περιμένω. Φοβάμαι όμως ότι θα σταματήσει η παραγωγή γενικώς εν όψει νέας γενιάς. Οπότε ψωνίζω τώρα το 1000άρι. Θα προτιμούσα το 1500, αλλά στην υπερφορτωμένη έκδοση που το φέρνει ο Σ, 28.000€ μου πέφτουν πολλά.
- Αν τελικά οι αναποφάσιστοι Βρετανοί αποφασίσουν BREXIT χωρίς συμφωνία, τα εγγλέζικα Σιβίκ θα ακριβύνουν. Αν παραγγείλω αύριο, φοβάμαι πως θα παραλάβω του χρόνου. Ευκαιρία για τον Σ να ακριβύνει τα αταξινόμητα.
Σημείωση: Έχω από το 2005 ένα ES4 σεντάν με 90 άλογα. Δεν είναι το τέλειο αυτοκίνητο, αλλά με έκανε να πιστεύω στη HONDA, αν και Ιταλόφιλος!
Αλήθεια, θα έρθει στην Ευρώπη το facelift σενταν;
Για το 1.0 που ρώτησα εγώ πριν 20μερες μου είπαν 6μηνες αναμονή.
-
Καλό... Πάσχα!
-
Όντως το 1000 έχει 6 με 7 μήνες.
-
@KoMa , το sedan φτιαχνεται Τουρκια
-
Υπάρχουν κάποιες τακτικές που μπορείτε να ακολουθήσετε κατά την επαφή με τον πωλητή. Τις έχω ξαναγράψει, αλλά θα τις ξαναγράψω, μπας και βοηθήσω κανέναν.
Κατ’ αρχάς, προσερχόμαστε στην πώληση καλά ντυμένοι. Οι πωλητές κάνουν look control και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι γνωστός μου με κομμένο τζιν και t-shirt, με «50 χιλιάρικα στο χέρι», έτοιμος να παραγγείλει και να μην ασχολούνται καν μαζί του και άλλος γνωστός με πανάκριβο κοστούμι και χαρτοφύλακα, που δεν είχε μαντήλι να κλάψει, να έχουν πέσει πάνω του 2 πωλητές της Porsche για να κάνουν την πώληση (έτσι νόμιζαν…).
Κατά την διάρκεια του test drive δεν δείχνουμε ενθουσιασμό και δεν αφήνουμε τον πωλητή να μας παραμυθιάζει. Αλλά αυτό το ξέρετε ήδη. Ακόμα και αν το αυτ/το το αξίζει. Θα εφεύρουμε 3 αρνητικά και θα πούμε και 1 θετικό. Δε πρέπει σε καμία περίπτωση ο πωλητής να θεωρήσει σίγουρη την πώληση. Συνέχεια αναφέρουμε, ότι είδαμε και οδηγήσαμε αυτ/τα του ανταγωνισμού και το συγκρίνουμε με αυτά.
Επίσης του αναφέρουμε, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε διαδικασία build to order, με ατελείωτη αναμονή, αλλά θέλουμε να ξέρουμε πότε θα υπάρχει η έκδοση και το χρώμα που μας ενδιαφέρει, ειδάλλως ο ανταγωνισμός ή άλλες αντιπροσωπείες του δικτύου της μάρκας, ίσως έχουν τη λύση. Και αν νομίζετε ότι αντιμετωπίζουν όλους τους πελάτες το ίδιο, κάνετε λάθος. Πωλητής μου είπε, ότι αφού «βιάζομαι», μπορεί να πάει πίσω άλλες παραγγελίες και να προωθήσει τη δική μου, αρκεί να το παραγγείλω σε εύλογο χρονικό διάστημα, αφού ακολούθησα τις προαναφερθείσες τακτικές.
Τελειώνοντας, του λέμε : «Θα ήθελα να πάρω και μία προσφορά τιμής από εσάς».
Τα καμπανάκια του αρχίζουν και χτυπάνε. Ήδη ξέρει, ότι για το ίδιο αυτ/το, έχετε πάει και σε άλλη αντιπροσωπεία ή θα πάτε σίγουρα, αν δε σας αρέσει η προσφορά του.
Γενικά, όσο πιο ενθουσιασμό δείξετε και θεωρήσει σίγουρη την πώληση, και θα σας ρίξει σε ατελείωτη αναμονή και θα σας πουλήσει στην ανώτατη λιανική τιμή.
Ελπίζω να μη σας κούρασα και να βοήθησα.
Καλή σας μέρα !
-
Εξαιρετικό ποστ! Κανονικά θα έπρεπε να γίνει pin στην αρχή του topic!
-
Beginers guide to buy a new car!!!
-
alexandros K., Πραγματικά. Κι εκεί όμως Το εργοστάσιο θα κλείσει. Παρ'όλα αυτά, βρίσκεις εύκολα καινούργια σεντάν.
-
alexandros K., Πραγματικά. Κι εκεί όμως Το εργοστάσιο θα κλείσει. Παρ'όλα αυτά, βρίσκεις εύκολα καινούργια σεντάν.
Τα 'καινούργια' σεντάν δεν είναι facelift. Είναι υπόλοιπα που έχουν ξεμείνει με παραγωγή το 2018. Μπορεί να έχουν μηδέν χιλιόμετρα, αλλά καινούργια δεν είναι. Το κάθε αυτοκίνητο σε ακινησία δύο ετών παρουσιάζει αρκετές φθορές.
-
Πρέπει να καταλάβουμε, ότι οι πωλητές βλέπουν κάθε είδους άνθρωπο που υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία και έχουν αναπτύξει κάποια κριτήρια για να διαχωρίζουν τους «αμνούς από τα ερίφια», με σκοπό αν μη τι άλλο, να μη χάνουν άδικα το χρόνο τους. Ίσως το μοναδικό ασφαλές κριτήριο που έχουν σε 1η φάση είναι το ντύσιμο και ο τρόπος που θα τους αντιμετωπίσετε. Αργότερα θα έχετε παρατηρήσει, ότι διακριτικά ρωτάνε και το επάγγελμά μας.
Ήμουν παρών σε συμβάν πριν ένα και κάτι έτος, που νεαρός με καγκουρο-βελτιωμένο leon 20ετίας, με περιβολή αλλού γι’ αλλού, ζητούσε από τον πωλητή … Mitsubishi EVO 10, η παραγωγή του οποίου έχει σταματήσει εδώ και τουλάχιστον 7-8 έτη, αν θυμάμαι καλά. O πωλητής τον κοιτούσε με ένα βλέμμα που έλεγε : «Τι να σου πουλήσω εσένα τώρα ???» και «Γιατί μου τρως τον χρόνο μου ???».
Πριν 2 έτη, Πωλητής της Toyota, παρόντος εμού, είπε σε φίλο μου ότι το C-HR 1.8 Hybrid, έχει αεροδυναμικό συντελεστή cd=0,21 (!!!!!!!!!!!!) και ότι έχει 30 έτη (!!!!!!) εγγύηση υβριδικής μπαταρίας. Κατά τη διάρκεια του test drive, εκθείαζε τις … επιδόσεις του, ενώ είναι γνωστό τοις πάσει ότι το συγκεκριμένο σύνολο, δε πάει βήμα ! Παρά τις ευγενικές αντιρρήσεις μου, επέμενε και όταν τελειώσαμε το test drive, του είπα να κοιτάξει στο πάρκινγκ της έκθεσης και να δει με τι αυτ/το έχουμε έρθει. Ακόμα θυμάμαι την έκφραση και το χρώμα του προσώπου του, όταν είδε … 300+ άλογα παρκαρισμένα !!!
Ο καθένας έχει τις δικές του τακτικές πωλήσεων, που διαφέρουν συνήθως ανά μάρκα και αυτ/το. Όταν εμπιστεύεται το προϊόν που πουλάει, δε προβαίνει συνήθως στα ως άνω. Ίσως απλά αρέσκεται σε κάποια επιπλέον ωραιοποίηση του προϊόντος.
Συνήθως το καλύτερο διάστημα για να προβούμε σε παραγγελία, είναι το τελευταίο δίμηνο του έτους, αυτό που τώρα διανύουμε. Είναι η περίοδος που φορτσάρουν για να πετύχουν στόχους και να κατοχυρώσουν τα μπόνους τους.
Όπως και να ‘χει ένας ευγενικός, καλοντυμένος πελάτης, με strict συμπεριφορά, ποτέ δε βγαίνει χαμένος. Συνήθως φεύγει με ελάχιστο χρόνο αναμονής παράδοσης και μία καλή έκπτωση.
-
Όταν πήγα τον Σεπτέμβριο να ρωτήσω για το 1.0 Sport μου λέει από 2 έως 6 μήνες αναμονή. Με καλεί μετά από μία εβδομάδα και μου λέει τελικά 8 μήνες, ήτοι καλό Πάσχα στην κυριολεξία. Πριν του πω ότι πιο γρήγορα θα κάνω παιδί (φτου φτου) μου λέει ότι μπορεί να φέρει το 1.0 Elegance σε Polished Metal τον Δεκέμβριο. Τέλη Νοεμβρίου θα φτάσει το καράβι, μέσα στον Δεκέμβριο θα έχω το αυτοκίνητο τόνισε. Ελπίζω να εννοούσε 1η Δεκεμβρίου (και μετά ξύπνησα).
Υ.Γ. Όσο κι αν λιμπιζόμουν το 1.5 έχω ξεφύγει από το Budget και για το 1.0 οπότε δεν ρώτησα πότε θα είχε διαθέσιμο. Ίσως αργότερα να μου πάρω δώρο αντίστοιχο Honda για τα Sweet30 μου (λέω και τον πόνο μου). Εκτός αν τα έχουν κάνει όλα ηλεκτρικά λες και είναι τηλεκατευθυνόμενα.
-
Όταν πήγα τον Σεπτέμβριο να ρωτήσω για το 1.0 Sport μου λέει από 2 έως 6 μήνες αναμονή. Με καλεί μετά από μία εβδομάδα και μου λέει τελικά 8 μήνες, ήτοι καλό Πάσχα στην κυριολεξία. Πριν του πω ότι πιο γρήγορα θα κάνω παιδί (φτου φτου) μου λέει ότι μπορεί να φέρει το 1.0 Elegance σε Polished Metal τον Δεκέμβριο. Τέλη Νοεμβρίου θα φτάσει το καράβι, μέσα στον Δεκέμβριο θα έχω το αυτοκίνητο τόνισε. Ελπίζω να εννοούσε 1η Δεκεμβρίου (και μετά ξύπνησα).
Υ.Γ. Όσο κι αν λιμπιζόμουν το 1.5 έχω ξεφύγει από το Budget και για το 1.0 οπότε δεν ρώτησα πότε θα είχε διαθέσιμο. Ίσως αργότερα να μου πάρω δώρο αντίστοιχο Honda για τα Sweet30 μου (λέω και τον πόνο μου). Εκτός αν τα έχουν κάνει όλα ηλεκτρικά λες και είναι τηλεκατευθυνόμενα.
Σίγουρα θα πηγές με τζιν και όχι με κουστούμι.
-
Υφασμάτινο παντελόνι και πουκάμισο casual περνάει; Αν είχα πάει γαμπρός μπορεί να μου έδινε κανένα που έκρυβε λες;
-
Υφασμάτινο παντελόνι και πουκάμισο casual περνάει; Αν είχα πάει γαμπρός μπορεί να μου έδινε κανένα που έκρυβε λες;
Μάθετε ρε Negotiation Skills... το ρολόι και το παπούτσι μετράει στον άντρα, δεν έχει σημασία το πουκάμισο και το παντελόνι!
-
Αφού δεν είναι ικανοί οι πωλητές αυτοκινήτων να περιποιηθούν και ικανοποιήσουν εμάς, τουλάχιστον μάθαμε εμείς πως μπορούμε να περιποιηθούμε και να κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη στους πωλητές αυτοκινήτων!
Γιατί δεν μπορεί ο/η κάθε απόφοιτος Λυκείου ή π.χ. Θεολογίας ή Γυμναστικής Ακαδημίας, με φτηνό κουστουμάκι απ' τις εκπτώσεις του H&M που Παντοκρατορεύει τον καλοφωτισμένο χώρο με πλακάκια μιας έκθεσης και δεν γνωρίζει τη διαφορά κιβωτίου μετατροπέα ροπής απ' του διπλό συμπλέκτη, αλλά ξέρει απ' έξω όλα τα επιτόκια και όρους αποπληρωμής 5 τραπεζών και κυρίως βγάζει λεφτά πουλώντας φορτηγάκια και βαν σε 'Ρομά', να σπαταλάει τον πολύτιμο χρόνο του στον κάθε άβερατζ και 'βασικό' πελατάκο με τσαπατσούλικο ντύσιμο που έχει το θράσος να ζητάει και τεστ ντράιβ χωρίς να ντυθεί πρώτα γαμπρός, ούτε μπορεί να συμπεριφέρεται ο/η πωλητής αυτοκινήτων σε όλους με επαγγελματική ευγένεια και ενδιαφέρον να τους εξυπηρετήσει, τουλάχιστον αντίστοιχο του σερβιτόρου στη καφετέρια...
-
Σύμφωνα με τα παραπανω όλα είναι πιθανά!!! χαχααχ!! Χώρια τη πλάκα πάντως το αμάξι αξίζει και το τελευταίο € .
Νέο Honda Civic 2017