-
Σσσσσσσσ........ κακος
-
GS line 1.2 manual 130 σε αυτο το ωραίο πρασινακι με επιπλέον τα full led matrix και τις 2 δεκάρες οθόνες 22.800 ή 22.000 ξεκινώντας από την elegance με τα ίδια έξτρα + το park n go pack που περιλαμβάνει και blind spot control.
Και σε 1.5 110 diesel elegance + matrix led + τις καλές οθόνες + park n go 23.700.
Καληνύχτα στα γαλλάκια Captur και ειδικά στο 2008.
Ωραίο σετάρισμα και με βρίσκει απολύτως σύμφωνο με προτίμηση ατό 1.5 ντίζελ με μόνο 1000€ διαφορά που καλύπτεται άνετα από την οικονομία στο καύσιμο.
Oσο για το πράσινο είναι φοβερό χρώμα και τελείως ασυνήθιστο επίσης είδα ότι δεν το χρεώνει γιατί έρχεται σαν βασικό χρώμα όπως η Peugeot αν θυμάμαι καλά με το πορτοκαλί στο 2008.
Με αυτές τις τιμές και τον καλό εξοπλισμό στέκεται καλά απέναντι στον ανταγωνισμό στα συν και η όλη σχεδίαση μέσα-έξω.
-
Πάρτε Opel, o Thierry Peugeot σας χρειάζεται!
Όπως έλεγα, πολύ καλό και ανταγωνιστικές τιμές, όπως ακριβώς τις περιμέναμε, δηλαδή μεταξύ C4 που θα έρθει και 2008.
Θα συμπιέσει πολύ το C4 βλέπω. Η Citroen θα πρέπει να βρει κάποιου είδους διαφορετική στρατηγική και τοποθέτηση.
-
Το C4 θα εχει το δικό του κοινό αλλά πωλήσεις δεν θα δει πολλές(κάτω του μέσου όρου) είναι ιδιαίτερο στη σχεδίαση όπως και ολα τα Citroen άλλωστε.
-
Το C4 θα εχει το δικό του κοινό αλλά πωλήσεις δεν θα δει πολλές(κάτω του μέσου όρου) είναι ιδιαίτερο στη σχεδίαση όπως και ολα τα Citroen άλλωστε.
Όχι τόσο πολύ ιδιαίτερο κατά τη γνώμη μου, παρόμοιο με το προηγούμενο Cactus που πήγε απατο και με στοιχεία από C-HR, θα πουλήσει περισσότερο από το Cactus, αλλά όχι σε επίπεδο προηγούμενων ac4, αν θυμάστε, που έκαναν αξιόλογη εμπορική πορεία.
Εν αντιθέσει με το Mokka που θα δημιουργήσει ισχυρό ρεύμα πιστεύω. Θα συνθλίβει τις πωλήσεις του προηγούμενου και θα βάλει την Opel για τα καλά στα μυαλά μίας νέας μερίδας αγοραστών.
Με λίγα λόγια, βλέπω την Citroen να συμπιέζεται περισσότερο στον όμιλο, και με την είσοδο της Fiat, ίσως πάει ακόμη πιο πίσω στην αλυσίδα.
Πρέπει να δράσουν με ακόμη περισσότερο πρωτότυπα σχέδια και ανάπτυξη της SUV γκάμας της, έναν αντίπαλο του Spring ίσως με Α suv παρουσίαση σε θερμικούς και ηλεκτρικά. Εκείνο το e-Mehari ήταν καλή ιδέα, δεν την ανέπτυξαν περαιτέρω, παλιά είχαν κ 2CV 4X4, ας βγάλουν ένα B suv 4Χ4 με ανταγωνιστικές τιμές. Ας κάνουν κάτι που δεν κάνουν οι άλλοι!
Την Opel τη βλέπω να πηγαίνει σφαίρα, θα ζήσει μεγάλες στιγμές, ακόμη και το Cross land έκανε fl και θα του δώσει μια μικρή ακόμη ζωή με ανταγωνιστικές τιμές σαν πρακτικό Β suv σε σχέση με το stylish αλλά μικρότερους χώρους και αποσκευές Mokka. Corsa επιτυχία, και φαίνεται και στις πωλήσεις πλέον, και έρχονται Astra και άλλα κλασσικά Opel μοντέλα!
Εκείνο το Grandland δεν μου κάθεται καθόλου καλά, αλλά κάτι πουλάει..
-
Προφανώς οι Γάλλοι ξέρουν . Η ουσία είναι ότι το αμάξι βγαίνει σε καλές τιμές . Το Κρόσλαντ θα μείνει χαμηλότερα , ίσως χάσει και κάποιους κινητήρες , το Αιρκρος έχει το δικό του κοινό και θα είναι πιο φτηνό .
Να δούμε λίγο και τους χώρους του Μόκκα σε σχέση με το Αιρκρος και το 2008 .
-
Προφανώς οι Γάλλοι ξέρουν . Η ουσία είναι ότι το αμάξι βγαίνει σε καλές τιμές . Το Κρόσλαντ θα μείνει χαμηλότερα , ίσως χάσει και κάποιους κινητήρες , το Αιρκρος έχει το δικό του κοινό και θα είναι πιο φτηνό .
Να δούμε λίγο και τους χώρους του Μόκκα σε σχέση με το Αιρκρος και το 2008 .
Ναι, τα πάνε πολύ καλά και έξυπνα.
Οι χώροι θα είναι μικρότεροι. Ήδη έχουν ανακοινωθεί αποσκευές στο χαμηλό μέσο όρο της κατηγορίας.
Το Cross land/C3 Aircross είναι στα άνετα/ευρύχωρα/φθηνά (Kamiq/φθηνές εκδόσεις Captur), το Mokka μικρά με lifestyle νεανική δυναμική (Puma, T - Cross, Arona) και 2008 στα μεγαλύτερα και λίγο ακριβότερα (ακριβές εκδόσεις Captur, T Roc, Q2).
Κάπως έτσι γενικευμένα.
-
Διαβάζοντας την σύγκριση Σνάιντερο με το 3 σε γαλλικό σάιτ , γράφει ότι το νέο 3 θα είναι χαμηλού κόστους . Βάλε στην εξίσωση και το γεγονός ότι το νέο 1 και το 108 θα είναι ηλεκτρικά , βάλε και την Φίατ , μάλλον θα έχουμε μεγάλες αλλαγές , ακόμα και μέσα στην γκάμα των εταιρειών .
-
έκανα μία διαμόρφωση από το Elegance Diesel κοντά στο 2008 Allure και με κάποια πράγματα να λείπουν από το Opel (με σημαντικότερο ότι το Opel έχει το απλό σύστημα αποφυγής μόνο πεζών, και νομίζω μόνο μέρα), βγαίνει στα 23.750 και λέει ' ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν έξοδα ταξινόμησης & τέλη κυκλοφορίας.', οπότε η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο λένε μερικοί.
Και δεν έβαλα Matrix ή οτιδήποτε άλλο στο Opel.
-
Εμένα πάντως το GS Line 130 EAT8 με ΟΛΑ τα έξτρα μου βγήκε €26.500, το 2008 με αντίστοιχο εξοπλισμό πάει περίπου €33.000.
-
Εμένα πάντως το GS Line 130 EAT8 με ΟΛΑ τα έξτρα μου βγήκε €26.500, το 2008 με αντίστοιχο εξοπλισμό πάει περίπου €33.000.
Παιρνεις και μεταχειρησμενο αυτοκινητο πολης 2 ετων με την διαφορα.
-
έκανα μία διαμόρφωση από το Elegance Diesel κοντά στο 2008 Allure και με κάποια πράγματα να λείπουν από το Opel (με σημαντικότερο ότι το Opel έχει το απλό σύστημα αποφυγής μόνο πεζών, και νομίζω μόνο μέρα), βγαίνει στα 23.750 και λέει ' ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν έξοδα ταξινόμησης & τέλη κυκλοφορίας.', οπότε η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο λένε μερικοί.
Και δεν έβαλα Matrix ή οτιδήποτε άλλο στο Opel.
Με λευκο χρωμα elegance με ολα τα εξτρα. Και led matrix, και 10 αρα οθονη με navi, και πανορανικη καμερα, και ασυρμστη φορτιση, και μαυρα παραθυρα και ενα πακετο τεχνολογιας και εργοστασιακο συναγερμο, blindspot, digiral cluster και κατι αλλα εξτρα μικρα...25928 ευρω.
Οκ χανεις καποια λιτρα οπου σε αναγκη περνας την εταζερα αλλα κερδιζεις χωρο για τα γονατα και μια καλυτερη (?) θεση οδηγησης.
https://www.opel.gr/aftokinita/mokka-models/mokka/configurator.html
-
Dublin wrote:
ανα μία διαμόρφωση από το Elegance Diesel κοντά στο 2008 Allure και με κάποια πράγματα να λείπουν από το Opel (με σημαντικότερο ότι το Opel έχει το απλό σύστημα αποφυγής μόνο πεζών, και νομίζω μόνο μέρα), βγαίνει στα 23.750 και λέει ' ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν έξοδα ταξινόμησης & τέλη κυκλοφορίας.', οπότε η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο λένε μερικοί.
ι δεν έβαλα Matrix ή οτιδήποτε άλλο στο Opel.
Με λευκο χρωμα με ολα τα εξτρα. Και led matrix, και 10 αρα οθονη με navi, και πανορανικη καμερα, και ασυρμστη φορτιση, και μαυρα παραθυρα και ενα πακετο τεχνολογιας και εργοστασιακο συναγερμο κατι αλλα εξτρα μικρα...25928 ευρω.
Οκ χανις καποια λιτρα οπου σε αναγκη περνας την εταζερα αλλα κερδιζεις χωρο για τα γονατα και μια καλυτερη (?) θεση οδηγησης.
Ναι, όπως είπα δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορα. 26.000 νόμιζα ότι έλεγες ότι δεν τα έδινες για κανένα αυτοκίνητο, έγιναν λίγα τώρα;
Αυτό που περιγράφεις βασικά είναι ακριβότερο από το αντίστοιχο Allure εκτός από τα Matrix.
Εγώ έφτιαξα ένα Grey με 10' navi και φιμε κρύσταλλα κ ρεζέρβα. Τίποτα άλλο και βγαίνει περίπου 1000€ κάτω, χωρίς έξοδα ταξινόμησης, τέλη κυκλοφορίας, το καλό το σύστημα αυτόματης πέδησης (που δίνει 5 αστέρια στο NCAP), 3D cockpit προφανώς και εμένα έχει φώτα ομίχλης αλλά δεν ξέρω τι δίνει η Opel με αυτό.
Δεν ξέρω τι κερδίζεις και τι χάνεις. Δεν το έχω δεί το αυτοκίνητο, αυτά θα τα κρίνει ο υποψήφιος αγοραστής. Για 20-25λιτρα αποσκευών πάντως απέκλεισα αυτοκίνητα, οπότε τουλάχιστον τα 50 είναι μεγάλη διαφορά για μένα.
Καλό θα ήταν να μάθουμε αν δίνουν κάνα ωραίο launch pack, οπότε θα συμφέρει πολύ περισσότερο.
-
Δεν δινω για λιγο εξοπλισμο....για ΟΛΑ τα εξτρα το ξανασκεφτεσαι.
Τα εβαλα ΟΛΑ. Δεν εμεινε καινκατι απ εξω.
45 λιτεα ειναι μια σακουλα σκουπιδιων. Ελεος. Ας περναει λιγο την εταζερα μια φοεα το ετος και αν.
Εδω εχουμε καλυτερο χωρο για τα γονατα του οδηγου.
Που λεει οτινεχει το 'κακο' συτημα αυτονομης πεδησης;
-
Ανίχνευση Πεζών, εμπρός, ENHANCED (Πεζοί & Ποδηλάτες)
Ανίχνευση Πεζών, εμπρός,BASIS (Πεζοί)
50 λίτρα είναι διαφορετική κατηγορία αυτοκινήτων, έλεος εσύ, το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο, αν ήταν έτσι θα παίρναμε όλοι 1 αυτοκίνητο στα 4 μέτρα που χωράει 4 σακούλες σκουπιδιών και θα τελειώναμε, κάποιοι έχουν περισσότερα σκουπίδια.
έλεος επιτέλους με την σπαστική αντιδραστικότητά σου, πες πόσο καλύτερο είναι το swift από το Mokka, για πες να σε χαρούμε.
η έκδοση με τα πάντα όλα είναι η Mokka Ultimate.
-
Απλα δεν συμφωνω μαζι σου, θεωρω υπερβολικη την δηλωση σου πως για μια σακουλα σκουπιδιων που δεν ξερουμε ποτε θα την χρειαστεις θα αλλαζες αυτοκινητο και κατηγορια.
Για παραδειγμα δες το δικο σου με ενα αλλο με 355 λιτρα


-Το δικο σου εχει επιπλεον χωρο για μια 'σακουλα γεματη σκουπιδιων' πανω απο την δεξια βαλίτσα. Αυτο ειναι 55 λιτρα διαφορα.
Που δηλαδη αυτο που μας λες οτι θα αλλαζες αυτοκινητο ως επιλογη ακομα και για 20 λιτρα.
Για μια τοσο μικρη διαφορα στο πορτπαγκαζ που στην τελικη βγζζεις την εταζερα και εξεχει λιγο παραπανω η βαλιτσα, αφηνεις εκτος επιλογες αυτοκινητων οπως το mokka στην gs line με το 8αρι αυτοματο κιβωτιο εναντι του 2008 με μηχανικο κιβωτιο και λιγοτερο εξοπλισμο.
Αν ειναι τοσο οριακα τα πραγματα και μονιωμς εισαι με φορτωμενο πορτπαγκαζ τοτε ας αγοραζες το tuscon ή το kodiaq. Περα απο μια ηλικια των μικρων παιδιων με τα καροτσια τους και τα τσιμπρακλα τους, οι οικογενειες δεν κυκλοφορουν συνηθως και συνεχως με φορτωμενα 400 λιτρα αποσκευων. Δεν ειναι ουτε λογικο ουτε και ασφαλες
Δηλαδη η ζυγαρια των επιλογων που βαζεις με τον χωρο αποσκευων σε τοσο μικρες διαφορες μεταξυ των αυτοκινητων ειναι ανισόρροπη.
-To mokka ποιο φρεναρισμα τελικα εχει;.
Αφου εβαλα ολα ρα εξτρα....τι να πω ψεματα; πατησα ολα τα κουτακια των εξτρα. (Εκτος της ρεζερβας, τωρα που το ξαναβλεπω)
-
Εγώ για να 'χω κάπως καλύτερη εικόνα το υπολογίζω με εξάδα εμφιαλωμένου νερού 1.5lt/μπουκάλι.
Το 2008 νομίζω έχει 430lt και τα 355 που δείχνεις είναι του Ibiza,σωστά; Άρα η διαφορά είναι 75λτ.,όχι 50. Δηλ. ~ 8 εξάδες εμφ.νερού. Από τις φώτο (το τονίζω από τις φώτο και μόνο), η διαφορά δε φαίνεται ούτε 10λτ.-1 εξάδα. Ή το 2008 έχει στην πραγματικότητα λιγότερα ή το ibiza περισσότερα ή οι φώτο ως δισδιάστατες ξεγελούν.
Το Μοkkα λέει για 350 λτ.
-

Δες γιατρε...η peugept μας λεει 434 λιτρα, οπως και στο 208 μας λεει 311.Ομως ολοι ξερουμε οτι το 208 δηλωνεται ως 285, οπως μας λεει δηλαδη η ογκομετρηση με κυβικα (VDA)
Οποτε μαλλον κοντα στα 400-410 εχει πραγματικα το 2008 οταν μετρηθει οπως και οι υπόλοιποι.
Ετσι ξαφνικα το golf 8 που εχει με μεθοδο vda 380 λιτρα εμφανιζει διαφορα μονο 20-25 λιτρα απο το 2008...... και οχι 55 λιτρα.
Με λιγα λογια βρηκαν εναν εξυπνο τροπο οι Γαλλοι να αλλαξουν τπν τροπο μετρησης οταν ειδαν πως οι υπόλοιποι χρησιμοποιουν τον VDA και ετσι να φανατιζουν μερικους μερικους

Τωρα, η ερωτηση ειναι η opel ποια μετρηση χρησιμοποιεί.;;
-
Και 300λιτρα έχει το C3, οπότε μια σακούλα σκουπιδιών κάτω, γιατί να πάρω Mokka.. συλλογιστική μπακάλικο του 18ου αιώνα.
Δεν μετράνε τα μέτρα, δεν μετράνε τα λίτρα, δεν μετράνε οι πωλήσεις, τι μετράει για σένα, για να ξέρουμε να μην απαντάμε.
VDA είναι αυτή η μέτρηση, απλά βάζει μέσα Κιτ επισκευής.
Η Renault τα λέει όπως θέλει κ γελάει ο κόσμος. Η PSA είναι πολύ ακριβής.
Το Mokka δεν το έχω δεί, αλλά Kona/Stonic/παλιό Captur για παράδειγμα είχαν εμφανέστατα μικρότερο χώρο αποσκευών από το 2008 και αποκλείστηκαν παρασάγγας.
-
VDA είναι αυτή η μέτρηση, απλά βάζει μέσα Κιτ επισκευής.
Εχεις λαθος, τα dm³ που παραθετει η peugpeot ειναι τα συγκρισιμα. Τα αλλα που κοιρας εσυ ειναι 'δικη της' μετρηση, δηλαδη σαν να γεμιζε με νερο το πορτπαγκαζ κατ ογκο.
Ενω το VDA ειναι με ορθογωνια κουτακια που σχηματιζουν βαλιτσες και αντικειμενα και χρησιμοποιουν σχεδον ολοι οι κατασκευαστες.
Οποτε λιγοτερα απο 434 'λιτρα' που συγκρινεις τοσο καιρο εχεις... Κοντα στα 400 λιτρα εισαι........φοβερο νούμερο....

Οπως φαινεται δηλαδη και εχει εξηγηση τωρα, εχεις μια σακουλα (μετρια μαλιστα) σκουπιδιων απο το ibiza, polo. Ξερεις γιατι;
Γιατι οντως το 2008 ειναι B SEG suv!!!!!
Μαλλον ουτε 300 εχει το c3...
Υ.γ μην γινεσαι προσβλητικος.....συγκρατήσου.
Δες και εδω
http://www.fiches-auto.fr/articles-auto/notions-techniques/s-2240-volume-de-coffre-et-norme-vda.php
Opel Mokka 2021
