-
Asep wrote:
Lap wrote:
Κ@@οπαιδα στις πλατειες
Αυτο εχω να πω μονο.
Υπηρχαν ηλιθοι σε καθε γενια, αυτα ειναι οι συνεχιστες τους. Μη μεινουμε χωρις ηλιθιους.
Αν παμε για λοκνταουν, ο λογαριασμος στα παιδια αυτα.
Να εφαρμοστεί ο νόμος, η αστυνομία κυνηγά για πρόστιμα μόνο όπου σε βλέπει μόνο, σε πολλούς μαζί φοβάται να πλησιάσει.
Αν εφαρμοσθεί ο νόμος τότε θα θα έχουμε ξεσηκωμό για χούντες, ο λαός δεν ξεχνά, ταξική πάλη, αστυνομοκρατία, Κούλης, Άδωνις, Μητσοτακέικο, Σαμαράς, Βορίδης, τσεκούρι, Μπογδάνος, Μιχαλολιάκος, Χρυσή Αυγή, εγέρθητω, εμπανάσταση, σκίζω τα μνημόνια, σκίζω τα καλσόν, Μαντάμ Μέρκελ, κόπι πάστε, φακ νιους, ζήτω οι καταλήψεις, λευτεριά στον αγωνιστή Κουφοντίνα και η λίστα είναι ατελείωτη... όρεξη να έχουμε να γράφουμε.
Συμπέρασμα: Μία ζούγκλα την αφήνεις όπως είναι και ας επικρατήσει ο ποιο ισχυρός και ο ένας ας φάει τον άλλον...
Δεν εννοούσα αυτό, δεν εννοούσα να βγάλει τα τανκς, να μπει μέσα στο πλήθος να πιάσει μερικούς από αυτούς και να τους ζητήσει 150ρια, οι υπόλοιποι θα είναι πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά γιατί μπορεί να πέσει και στους ίδιους το λαχείο. Σε μένα που είμαι μόνος και και σε όποιον άλλον στην θέση μου γιατί να μου κόβει εύκολα την κλήση και στους άλλους που είναι σε συνωστισμό και δημιουργούν εστίες κινδύνου κάτι που δεν κάνω εγώ να δίνει ασυλία, εγώ είμαι ο βλάκας εκείνοι οι έξυπνοι?
-
Ότι και να εννοούσες, το θέμα είναι ότι όποιος κυβερνήτης ή κυβέρνηση πάει να επιβάλλει έναν νόμο του κράτους θα υπάρξουν αντιδράσεις. Οι αντιδράσεις αφενός βγάζουν φράγκα και αφετέρου δίνουν ζωή σε ιδεολογίες και κόμματα.
Έτσι λοιπόν αν ο Μητσοτάκης τολμήσει να ρίξει πρόστιμα των 150euro σε πολίτες, μάλλον θα βάλει φωτιά και θα γίνει χαμός παντού.
Αφορμή ψάχνουν και οι εμπαναστάτες για ξεσηκωμό.
Χθες το απόγευμα πέρασα από το παλιό μου σχολείο (λύκειο) στο Μαρούσι. Κατάληψη. Κάτι θρανία στην είσοδο, κάτι αλυσίδες και δύο περίεργοι τύποι (μαθητές; δεν ξέρω) έπαιζαν τάβλι και άκουγαν κάτι τραγούδια γυφτοράπ.
Ποιος θα πάει να βάλει τάξη σε αυτό το μπο@ρδέλο;
-
Η εντολή του Μητσοτάκη είναι να το βάλει σε όλους ανεξαιρέτως όπως επίσης η εντολή του Μητσοτάκη στην καραντίνα είναι να το βάζει σε οποιονδήποτε βγαίνει έξω από το σπίτι του. Ο αστυνομικός όμως δεν το κάνει πάντα από αδιαφορία, ανικανότητα, ανεπάρκεια ή ανάλογα με τα γούστα του.
-
Πριν 5 μέρες ο Μητσοτάκης έκανε (ακόμη ένα) διάγγελμα και το έριξε στις αοριστολογίες...
Τόνισε ότι 'Και όπου είναι απαραίτητο η Πολιτεία θα επιβάλει την υποχρεωτικότητα του μέτρου.'
Μετάφραση: 'Πιάσ' το αβγό και κούρευ' το' ...
https://www.tanea.gr/2020/09/24/politics/to-diaggelma-mitsotaki-gia-ton-koronaio/
Δεν θέλει να σπάσει αυγά. Τελεία και παύλα. Θέλει να τα έχει με όλους καλά και να μην δυσαρεστήσει κανέναν.
Εννοείται ότι ήδη θεωρείται αυταρχική η κυβέρνηση. Έτσι και κόψει και κανά πρόστιμο θα έχουμε χούντα.
-
Στην καραντίνα εύκολα σταματούσαν ωστόσο το ένα αυτοκίνητο πίσω από το άλλο και έπαιρναν πινακίδες ενώ ο οδηγός ήταν μόνος του και δεν υπήρχε ούτε 1 στο δις κίνδυνος να τον διαδώσει. Το ίδιο περίπου κάνουν και τώρα με τις μάσκες αλλά όχι στην πολυκοσμία στις πλατείες, εκεί που θα τα βρουν εύκολα στα μικρομάγαζα δηλαδή, τα μπακάλικα και τους φούρνους, αν διατάξουν την μάσκα υποχρεωτικά παντού θα κυνηγάνε αυτούς που είναι μόνοι χωρίς μάσκες θα το δεις.
-
-
Υποχρεωτική τηλεεκπαίδευση στα σχολεία υπό κατάληψη λέει η κυρά Νίκη.
Αν το δω και αυτό, υπόσχομαι να σταματήσω να την στολίζω και να την τοποθετήσω στο Πάνθεον των υπουργών παιδείας της Ελλάδας ως μεγάλη μεταρρυθμίστρια. Για να δούμε αν θα σπάσει αυγά ή θα κάνει πάλι πίσω... Εννοείται βέβαια ότι με τον τρόπο αυτό δεν βλέπω ότι θα σταματήσει κάποια κατάληψη, άσε που βλέπω να μπαίνουν και όλα τα σχολεία σε καταλήψεις (υπάρχει και ο Covid...). Όλα τα υπόλοιπα που λέει το άρθρο περί περιπάτων, μάθημα σε αργίες κλπ είναι οι συνήθεις δικαιολογίες του κ@λου προς τους γονείς οι οποίες ποτέ δεν τηρούνται έτσι κι αλλιώς.
-
Στην Αττική λόγω covid θα γίνει έτσι και αλλιώς
Φαντάσου τώρα μια οικογένεια με 2 παιδιά να πρέπει σε έναν υπολογιστή να κάνουν μάθημα ταυτόχρονα και τα 2 παιδιά!!! ΟΥΑΟΥ!!!!
η κυρα Νίκη είχε κάτι μήνες να σχεδιάσει πως θα ξεκινήσει η επόμενη χρονιά με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει θέματα ούτε υγείας (αρκετά είναι κλειστά λόγω ασθενειών) αλλά ούτε λόγω καταλήψεων (στο 99% των σχολείων υπό κατάληψη βασικό αίτημα είναι τα λιγότερα παιδιά ανα τάξη, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός να τηρούνται οι αποστάσεις κλπ κλπ)
Είναι ήδη στο πάνθεον των υπουργών παιδείας ! με όλους τους προηγούμενους!
Στην τελευταία πρόταση συμφωνώ απόλυτα!
-
Κάθησα τώρα και διάβασα τις τελευταίες σελίδες. Ζω στην Αθήνα εδώ και δεκαετίες, το κέντρο ήταν έτσι και χειρότερο ανέκαθεν. Και πριν έρθουν οι ξένοι δηλαδής. Μη πω ότι τώρα έχει βελτιωθεί σε μερικά σημεία. Π.χ. μετρό, εκπομπές λεωφορείων αλλά και γενικά όλων των οχημάτων, συνωστισμός στα μμμ, σήμανση, πεζόδρομοι που και που, μερικά ωραία σύγχρονα κτίρια (θυμάστε τα παλιά των δεκαετιών '60-'70-'80 που ήταν απρόσωπες κούτες?), κίνηση στον μικρό δακτύλιο, ανακαινίσεις παλαιών κτιρίων και ταυτόχρονα ανάδειξή τους, μείωση του συντελεστή δόμησης σε ορισμένες περιπτώσεις.
Κάποια πράγματα χειροτέρεψαν φυσικά. Π.χ. βρώμα, συνθήματα σε δημόσιους χώρους, εγκληματικότητα, άστεγοι, εξαρτημένοι.
-
αυριον ξεκινα το μάι ντατα του πιτσιλη. μεχρι και σημερον δεν εχουν παραδωσει το παραγωγικο περιβαλλον. που θα επρεπε να ειχε γινει μερικους μηνες για να γινει η μεταβαση σταδιακα. δηλαδης και να θες να το χρησιμοποιησεις αν δεν υποταχθεις στους 4-5 μεγαλονταβαντζηδες, δεν ημπορεις. και φυσικως επειδη επικοινωνιακα θα βλαψει η ανικανοτης, θα κρατηθει σε χαμηλους τονους και θα ειπουν οτι δεν θα μπουν προστιμα για τη μη χρηση. σαν να φταις που δεν χρησιμοποιησες αυτο που δεν υπαρχει. οεο. νεοδημοκρατακια με ακολαστες ορεξεις αλλα στυτικη ανεπαρκεια.
-
explain please, δεν κατάλαβα που πάει το ποστ γάτε, δεν είμαι σε απόλυτα λειτουργική φάση.
Υ.Γ. και καλά γρήγορο και σταθερό internet. Από το πρωί προσπαθώ να κάνω απομακρυσμένη δουλειά στη Άμφισσα και πέφτει συνέχεια. Αύριο με βλέπω εκεί.
-
-
-
απο αυριο ολοι υποχρεωτικα στελνουν τα τιμολογια και τις αποδειξεις εδω:
εχει διαφημιστει πολυ https://indicator.gr/etoimi-i-platforma-mydata-pote-xekina-i-ilektroniki-timologisi-gia-tis-epicheiriseis
αλλα για να γινει αυτο χρειαζεσαι λογισμικο.
υπαρχουν 2 τροποι
-
χρησιμοποιεις οτι λογισμικο ειχες που η εταιρεια που το φτιαχνει εχει ετοιμασει τη διασυνδεση (ομως που? αφου δεν υπαρχει η υποδομη στο κρατος ακομη! https://mydata-dev.portal.azure-api.net/issues/5f7448adc75730144ce295a9
-
συνδεεσαι με εταιρειες 'ηλεκτρονικης τιμολογησης' aka νταβαντζηδες και το κανουν αυτοι. πλερω ομως κατι πολλα χιλιαρικα το χρονο για να το κανουν, βλεπε ενα 6000 χιλιαρο αρχικο + κατι λεπτα την αποδειξη/τιμολογιο - πουλας τσιχλα και παιρνουν περισσοτερα απο οτι βγαζεις!!!!! και επισης χρειαζεται η εταιρεια που εχεις ηδη να το υποστηριξει στο λογισμικο. δεξουλακηδες λαμογιεν.
-
-
αααααα ναιιιιι, με αυτά παιδευόμασταν το καλοκαίρι στη δουλειά. Το φτιάξαμε όμως!
Το φτιάξαμε στο πρόγραμμα μας, εμείς (πιο πολύ ασχολείται το μπος με αυτό, παίζουν οικονομικά και δεν θέλει να τα βλέπω).
Αλλά ναι, αυτό με την πλατφόρμα του υπουργείου είναι για πολλές κλωτσιές!!!
Για αυτό τρέχω στην Άμφισσα κλπ, για το update του προγράμματος!
-
Στην Αττική λόγω covid θα γίνει έτσι και αλλιώς
Φαντάσου τώρα μια οικογένεια με 2 παιδιά να πρέπει σε έναν υπολογιστή να κάνουν μάθημα ταυτόχρονα και τα 2 παιδιά!!! ΟΥΑΟΥ!!!!
η κυρα Νίκη είχε κάτι μήνες να σχεδιάσει πως θα ξεκινήσει η επόμενη χρονιά με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει θέματα ούτε υγείας (αρκετά είναι κλειστά λόγω ασθενειών) αλλά ούτε λόγω καταλήψεων (στο 99% των σχολείων υπό κατάληψη βασικό αίτημα είναι τα λιγότερα παιδιά ανα τάξη, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός να τηρούνται οι αποστάσεις κλπ κλπ)
Είναι ήδη στο πάνθεον των υπουργών παιδείας ! με όλους τους προηγούμενους!
Στην τελευταία πρόταση συμφωνώ απόλυτα!
Nick, πουθενά δεν είναι τα πράγματα τόσο αθώα όσο φαίνονται. Είχαμε συζήτηση με παιδιά με το αίτημα του αραιώματος. Το να φύγουν κάποια και να κάνουν μάθημα σε άλλες αίθουσες (π.χ. του δήμου) 20 λεπτά παραπέρα δεν θα το δέχονταν. Το πως ένας καθηγητής θα πήγαινε από το ένα site στο άλλο δεν τα ένοιαζε. Νομίζω ότι το μόνο που δέχονταν ήταν το μέρα παρά μέρα όπως πέρισυ. Αυτό είναι αλήθεια μια λύση, με μείωση της ύλης βέβαια all the way up μέχρι την γ λυκείου για όλες τις τρέχουσες τάξεις της πανδημίας.
Από την άλλη, όλοι αυτοί οι ανησυχούντες στοιβάζονται 8-9 άτομα σε φροντιστήρια της γειτονιάς με αίθουσες κοτέτσια, Και πληρώνουν για αυτό. Και παρόλο που πληρώνουν, δεν είπαν σε κανέναν φροντιστηριά 'μοίρασε περισσότερο τα άτομα σε περισσότερες αίθουσες' . Γιατί μετά και αυτός θα έλεγε παιδιά από 300 τον μήνα, 500 και τσέπη vs 'ανησυχία' 1-0.... Αλλά βλέπεις το δημόσιο σχολείο είναι το μοναδικό χαμαιτυπείο που ο καθείς μπορεί να κλίνει όπως και όποτε του καπνίσει.
-
Δεν λέω ότι είναι παντού αθώα τα πράγματα, αλλά αν πχ ήταν 15 παιδιά ανά τάξη ή πχ πρωί απόγευμα μισά μισά τα παιδιά στο σχολείο (το έχω δει σαν λύση από παιδιά και από καθηγητές - δασκάλους, το έζησα μέχρι την 1η λυκείου), θα μπορούσες να βάλεις χέρι στα παιδιά. Τώρα έχουν τεράστιο ποσοστό δίκιου στα αιτήματά τους.
Με 15 παιδιά ανά τάξη και οι καθηγητές που δουλεύουν στα φροντιστήρια θα είχαν δουλειά σε δημόσια σχολεία και καλύτερο μάθημα θα γινόταν σε αυτά τα σχολεία (οπότε και η ανάγκη για φροντιστήρια θα ήταν μικρότερη).
Είπαμε δεν είναι απλά τα ζητήματα, αλλά τουλάχιστον να κάνανε κάτι.
Σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή δεν άλλαξε κάτι (περίπου οι ίδιες ελλείψεις σε αίθουσες, σε καθηγητές - δασκάλους κλπ κλπ) έστω βασικά πράγματα, αλλά το κόστος είναι μεγάλο να προσληφθούν δάσκαλοι και καθηγητές!!! Εδώ δεν προσλαμβάνονται γιατροί και νοσηλευτές θα μου πεις!!!, δίκιο θα έχεις!
-
Τι τους έκανε αυτός και τον υποδέχονται-χαιρετούν όπως τον Παπανδρέου στην Πάρο;;;!!!
Γκόρτζος, Γκόρτζος.....!!!
-
Δεν λέω ότι είναι παντού αθώα τα πράγματα, αλλά αν πχ ήταν 15 παιδιά ανά τάξη ή πχ πρωί απόγευμα μισά μισά τα παιδιά στο σχολείο (το έχω δει σαν λύση από παιδιά και από καθηγητές - δασκάλους, το έζησα μέχρι την 1η λυκείου), θα μπορούσες να βάλεις χέρι στα παιδιά. Τώρα έχουν τεράστιο ποσοστό δίκιου στα αιτήματά τους.
Με 15 παιδιά ανά τάξη και οι καθηγητές που δουλεύουν στα φροντιστήρια θα είχαν δουλειά σε δημόσια σχολεία και καλύτερο μάθημα θα γινόταν σε αυτά τα σχολεία (οπότε και η ανάγκη για φροντιστήρια θα ήταν μικρότερη).
Είπαμε δεν είναι απλά τα ζητήματα, αλλά τουλάχιστον να κάνανε κάτι.
Σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή δεν άλλαξε κάτι (περίπου οι ίδιες ελλείψεις σε αίθουσες, σε καθηγητές - δασκάλους κλπ κλπ) έστω βασικά πράγματα, αλλά το κόστος είναι μεγάλο να προσληφθούν δάσκαλοι και καθηγητές!!! Εδώ δεν προσλαμβάνονται γιατροί και νοσηλευτές θα μου πεις!!!, δίκιο θα έχεις!
Προσωπικά δεν έχω θέμα τόσο με τα αιτήματα όσο με το κλείσιμο του σχολειου. Κλείσιμο σχολειου=διεύρυνση κοινωνικής ανισότητας by default. Απλά, κάποια παιδιά έχουν πλάτες γονιών να κάνουν φροντιστηρια, τα αλλά θα πάνε απλά στον κουβά, από την γ Γυμνασίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να καλύψουν τόσα κενά στην β λυκείου.
Όποιος θέλει να διαμαρτυρηθει μπορεί να κατασκηνωνει κάθε απόγευμα έξω από το υπουργείο και να ρίχνει γιαούρτια. Αλλά με το σχολείο ανοιχτό το πρωί...
Χιλιάδες καταλήψεων τόσα χρόνια σε τι άλλαξαν την πορεία της παιδειας; Πουθενά , αφού κυβερνώντες όλου του φάσματος και έχοντες πάνε σε ιδιωτικά. Αλλά η συνήθεια εκει, να πυροβολήσουμε το πόδι μας μπας και τους λερωσουμε το χαλί και μας λυπηθούν... Είναι και η ανατροφή βλέπεις, μάθαμε να θεωρούμε 'νικες' το Κουγκι, το Ζάλογγο, το Μανιάκι...
-
Στον κάμπο είναι άφθονο, στη Πάρο που το βρήκαν τόσο σανό;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2