-
Επαγωγικό φορτιστή εννοείς για ασύρματη φόρτιση κινητού?
Ναι
-
Υπάρχει κάποιος που να το έχει και να έχει ασύρματη φόρτιση ;
Στην αντιπροσωπία ο καθένας μου λέει άλλα
-
Μέχρι active plus δεν έχει σίγουρα.
Δεν υπάρχουν διαφορές στον εξοπλισμό είτε hybrid ειτε βενζινη.
Επίσης δεν εχω δει να υπάρχει σαν extra και δεν το αναφέρουν σε κανένα review, απο οσα εχω δει.
Τώρα για το 2.0 hubrid δεν μπορω να ξέρω αν έχει κάτι παραπάνω - μπορείς να δεις στο configurator, αλλα θεωρώ απίθανο να ειναι στο μοντέλο των 35000 ευρώ και όχι στον 23000 πχ.
-
Δεν έχουν σε κανένα μοντέλο την επαγωγική φόρτιση εδώ Ελλάδα για να κάνεις ειδική παραγγελία ίσως μπορείς.Στου εξωτερικού πάντως το βάζουν στη sport/lounge.
Σε όποια μάρκα όμως και αν κοιτάξεις το έχουν στις πιο ακριβές τους εκδόσεις ή μόνο ως έξτρα λες και είναι κάτι σούπερ ουαου.
-
Δεν έχουν σε κανένα μοντέλο την επαγωγική φόρτιση εδώ Ελλάδα για να κάνεις ειδική παραγγελία ίσως μπορείς.Στου εξωτερικού πάντως το βάζουν στη sport/lounge.
Σε όποια μάρκα όμως και αν κοιτάξεις το έχουν στις πιο ακριβές τους εκδόσεις ή μόνο ως έξτρα λες και είναι κάτι σούπερ ουαου.
Αν κάποιος το θέλει οπωσδήποτε, μπορεί εύκολα να αναζητήσει και να αγοράσει ένα Wireless Charger Pad να βάλει με ένα κοντό καλωδιάκι στο tray του αυτοκινήτου σε οποιοδήποτε μοντέλο, ενώ υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα διάφορα στο ίντερνετ, είτε σαν cradle είτε σαν holder στον αεραγωγό, ή ασύρματα power banks που μπορείς να τα βάζεις και στο ντουλαπάκι, υποβραχιόνιο κλπ. να μην εξαρτάται απ' τις εταιρείες και τις χρυσοπληρώνει.
βάζω τη φωτογραφία ως παράδειγμα:
-
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες,
εχετε καμία πρόταση για το ποτε είναι η καλύτερη περίοδος για αγορά από Toyota ?
οι περισσότερες εταιρείες κάνουν προσφορές και χαμηλώνουν τα επιτόκια, ενώ στην Toyota μια έκπτωση 500€ και τίποτα παραπάνω 3 μήνες τώρα.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες,
εχετε καμία πρόταση για το ποτε είναι η καλύτερη περίοδος για αγορά από Toyota ?
οι περισσότερες εταιρείες κάνουν προσφορές και χαμηλώνουν τα επιτόκια, ενώ στην Toyota μια έκπτωση 500€ και τίποτα παραπάνω 3 μήνες τώρα.
Από Toyota εδώ Ελλάδα δύσκολα θα βρεις τρελή προσφορά διότι οι Έλληνες τα αγοράζουν με κλειστά μάτια. Πέρσυ τον Οκτώβρη είχαν 1000 ευρώ έκπτωση στα ετοιμοπαραδοτα υβριδικά active plus αλλά μόνο στην αντιπροσωπεία το μαθαίνεις αυτό. Επίσης έχω δει στο car έχουν αμάξια περσινά σε προσφορές.
-
εχετε καμία πρόταση για το ποτε είναι η καλύτερη περίοδος για αγορά από Toyota
Ποτέ. Τιμή καταλόγου μέχρι τον προτελευταίο μήνα κυκλοφορίας του μοντέλου συμπεριλαμβανομενου του mid life FL...
Άμα πας περίοδο Χριστουγέννων έχουν στο πιατακι στα γραφεία τους οι ξιπασμένοι πωλητές πολύχρωμες καραμελίτσες, μόνο 1€ το κομμάτι....
#do_it_like_VW, #TYN
-
Γιατί αυτό που φορούν μεγαλύτερο νούμερο σακακια.
Χιπ χοπ φάση αλλά κυριλε.
Το έχω παρατηρήσει, σε γιορτές το κάνουν.
Ίσως λογω μελκομακαρονων.
Υ.γ μια φορά είχα πάρει πολλές καραμέλες. Είχε και ζαχαρωτες.
Καθόμουν σαν μηρυκαστικο και τις έτρωγα στο αυτοκίνητο μου κοιτώντας το ειδωλο μου στην βιτρίνα καθώς έφευγα. Παρακμή.....ασε
Α ρε τογιοτα, μας κακομαθαινεις.
-
Η Toyota Hellas σε email μου είχαν απαντήσει λίγο πριν το lockdown ότι από Style και πάνω το έχουν τα Hatchback Corolla. Επίσης τη γυφτιά αυτή να έχουν το δεύτερο usb μέσα στον τεμπέλη μόνο στην ακριβή έκδοση.
-
Ειμαι επαγγελματιας και με μια ερευνα αγορας που εκανα δεν βλεπω ιδανικοτερη επιλογη απο το 1,8 sedan hybrid. Πανεμορφο, σχετικα μικρο ωστε να κινειται ανετα Αθηνα αλλα χωρις να στερειται εσωτερικους χωρους, φουλ εξοπλισμος στην απλη εκδοση (εχει μεχρι και θερμαινομενους εξωτερικους καθρευτες, κατι φοβερο για επαγγελματια που δουλευει βραδυ με βροχη), γενικα τα εχει ολα.
Δυο αποριες εχω. 1) Το skoda (πετρελαιο) που εχω τωρα εχει 700.000 χλμ, χωρις να μου βγαλει καποια τρομερη εκτος προγραμματος ζημια. Θα ισχυει το ιδιο εστω και σχετικα για τον βενζινοκινητο Toyota?
- Αν ισχυει αυτο που διαβασα οτι η επιδοτηση για ταξι σε υβριδικο φτανει μεχρι και 8.000 (συμπεριλαμβανομενων 2500 ευρω για την αποσυρση του παλιου) δεν ειναι μονοδρομος για μενα?
-
Ειμαι επαγγελματιας και με μια ερευνα αγορας που εκανα δεν βλεπω ιδανικοτερη επιλογη απο το 1,8 sedan hybrid. Πανεμορφο, σχετικα μικρο ωστε να κινειται ανετα Αθηνα αλλα χωρις να στερειται εσωτερικους χωρους, φουλ εξοπλισμος στην απλη εκδοση (εχει μεχρι και θερμαινομενους εξωτερικους καθρευτες, κατι φοβερο για επαγγελματια που δουλευει βραδυ με βροχη), γενικα τα εχει ολα.
Δυο αποριες εχω. 1) Το skoda (πετρελαιο) που εχω τωρα εχει 700.000 χλμ, χωρις να μου βγαλει καποια τρομερη εκτος προγραμματος ζημια. Θα ισχυει το ιδιο εστω και σχετικα για τον βενζινοκινητο Toyota?
- Αν ισχυει αυτο που διαβασα οτι η επιδοτηση για ταξι σε υβριδικο φτανει μεχρι και 8.000 (συμπεριλαμβανομενων 2500 ευρω για την αποσυρση του παλιου) δεν ειναι μονοδρομος για μενα?
Έναν 'αυτοκινητιστή' έχουμε στο Φόρουμ, κι αυτός ρωτάει, αντί να τα ξέρει όλα!
Λογικά τα Corolla έχουν φήμη αξιοπιστίας ως εταιρεία, όμως πρέπει να δεις:
α. επειδή δίνουν εγγύηση 11 ετών στις μπαταρίες και 6 ετών στα υπόλοιπα (αν τα θυμάμαι), μήπως υπάρχουν περιορισμοί συνολικών χιλιομέτρων που δεν επαρκούν για επαγγελματία (δηλαδή να έχεις 11 χρόνια εγγύηση στις μπαταρίες, αλλά να υπερβείς τα χιλιόμετρα στα 3 χρόνια, οπότε ΑΝ και ΟΤΑΝ βγάλουν πρόβλημα οι μπαταρίες, η επισκευή είναι τσουχτερή υπόθεση που θα ακυρώσει οποιαδήποτε οικονομία καυσίμου, που καλύτερη από ντίζελ δεν θα είναι).
β. αν μπορούν να παρέχουν ΑΜΕΣΗ εξυπηρέτηση ανα πάσα στιγμή για επαγγελματία, γιατί το πλήρως υβριδικό μόνο στα επίσημα θα ξέρουν να το σερβίρουν σωστά (και για να ισχύει η μακροχρόνια εγγύηση), δεν νομίζω να παίζει φθηνή επισκευή με ιμιτασιον και άλλα τέτοια.
Ακόμη, αν και το πλήρως υβριδικό Corolla είναι ιδανικό όχημα για σταμάτα-ξεκίνα της πόλης, δεν συγκρίνεται σε χώρους με τα καινούρια Οκτάβια, είναι μια κατηγορία κάτω. Δεν νομίζω να επιδοτούνται τα υβριδικά οχήματα, ήξερα πως μόνο τα πλήρως ηλεκτρικά επιδοτούνται με τις 6.000€ + απόσυρση. Οι τιμές λιανικής είναι 26-28 χιλιάρικα η Corolla hybrid, το πολύ πιο ευρύχωρο και δυνατό Οκτάβια, είναι φθηνότερο. Και υπάρχει επιλογή στη Σκοντα και για ντίζελ και για φυσικό αέριο, με αυτόματο κιβωτίο (DSG βέβαια, με ότι αυτό συνεπάγεται) σε τιμές χαμηλότερες της Corolla (που για ταξί θα είναι ακόμη καλύτερες, και με σέρβις 'παντού' κι όχι μόνο στα επίσημα).
Ακόμη νομίζω (αλλά δεν το έχω ψάξει) πως τα καινούρια Octavia PHEV (δηλαδή υβριδικό που μπαίνει και στη πρίζα, αντίθετα με Corolla) παίρνουν την επιδότηση των 6+2 χιλιάδων που λες. Και φαίνονται και γ@μω τα οχήματα! Ο βασιλιάς της πιάτσας θα είσαι... (δε ξέρω μη γυρίσω και βγάλω και γω καμιά άδεια... )
-
Έχει Skoda και διερωτάται αν θα του βγει αξιόπιστο το Toyota. Από VAG σε Toyota, οκ...
Το Toyota φίλε θα σου βγάλει μόνο ξενέρα μόλις το πας ταξίδι, λόγο επιδόσεων. Δεν εχει turbo, έχει γονατισμενο 18αρι ατμοσφαιρικό μοτέρ και CVT κιβώτιο ταχυτήτων. Αν δεν παραλείψεις προγραμματισμένη συντήρηση θα πρέπει νασαι χειρότερος του κυρίου 'Κακομοίρογλου' για να βγάλει βλάβη τα επόμενα 15ετη..
-
Σ ευχαριστω για την απαντηση.
22.000 βασικη τιμη εχει το πιο φθηνο octavia, 25 και 27 οι επομενες εκδοσεις με DSG. Πετρελαιο αυτα, τα υβριδικα λογικα θα ειναι πιο ακριβα. Ερχονται το Νοεμβριο. Θα παρουν ομως και αυτα επιδοτηση λογικα.
Επισης αν δεν κανω λαθος, ειδα κατι για 60km αυτονομια στις υβριδικες εκδοσεις του, το οποιο θεωρω αστειο νουμερο. Εκτος κι αν δεν καταλαβαινω κατι καλα. Σε αυτη την περιπτωση κι επειδη θα παρει και αυτο επιδοτηση, ισως να παιρνει προβαδισμα λογω σερβις για το οποιο εχεις πολυ δικιο, αν παρω skoda εχω συνεργειο πολυ φθηνο και εξυπηρετικο
Κανω copy paste απο προχθεσινο αρθρο για την επιδοτηση
- Για ταξί η επιδότηση είναι 25% επί της λιανικής τιμής προ φόρων με όριο τα 8.000 ευρώ ή, αν πρόκειται για plug in υβριδικό μοντέλο, ποσοστό 15% με όριο τα 5.500 ευρώ. Στην περίπτωση των ταξί είναι υποχρεωτική η απόσυρση του παλιού οχήματος (πρέπει να είναι παλαιότερο από την 1-1-2013), η οποία επιδοτείται με επιπλέον μπόνους 2.500 ευρώ. Άρα η επιδότηση για τα ταξί φθάνει πρακτικά στα 10.000 ευρώ για ηλεκτρικό όχημα και 8.000 για υβριδικό.
υγ. Η μπαταρια εχει εγγυηση μεχρι 180.000 ή 10 χρονια. Οτι γινει πρωτο. Προφανως και σε μενα πρωτο θα γινει ο αριθμος των χιλιομετρων αλλα καπου ειχα διαβασει οτι ειναι σχετικα φθηνη και οσο περναει ο καιρος θα πεφτουν κι αλλο οι τιμες τους.
-
VAG ξεVAG φιλε μου, 700.000 χλμ, καμια ζημια. Εχω ακουσει οτι ειναι πολυ αξιοπιστα τα Τοyota αλλα το αξιοπιστο ειναι σχετικο. Αν καποιος το προοριζει για ΙΧ μπορει να ειναι ευχαριστημενος και με 200.000 χωρις ζημια. Εγω αυτα τα χλμ τα κανω σε 3-4 χρονια.
Εχεις δικιο για το turbo, ηταν ενα απο τα χαρακτηριστικα του που μου αρεσε γιατι το βλεπω ως ενα μηχανικο μερος που μπορει να βγαλει ζημια.
Δεν με ενδιαφερουν καθολου οι επιδοσεις, σιγουρα θα προτιμουσα κατι πιο σβελτο αλλα δεν θα κολλησω εκει οταν εχει τοσα αλλα καλα.
-
Corolla 2006 βενζινη 410000χλμ μόνο μπαταρία λάδια φίλτρα τακάκια
-
Μια χαρά θα είσαι με το υβριδικό !
Ρωτα και συναδέλφους σου με πριους.
για τα επαγγελματικά η επίδοση ισχύει και για τα υβριδικά αρκεί με έχουν ρύπους κάτω από 50.
ισως το κορολα να μην το πιάνει αυτό.ωπα, πακετο. Εχεις δικιο, με ενα απλο googlaρισμα το βρηκα. Ως 50 λεει, corolla 70
-
για τα επαγγελματικά η επίδοτηση ισχύει και για τα υβριδικά αρκεί με έχουν ρύπους κάτω από 50.
ισως το κορολα να μην το πιάνει αυτό. -
Έχω καταλήξει να πάρω το Corolla 1.8 hybrid, είμαι ανάμεσα σ αυτές τις 2 εκδόσεις! Η διαφορά είναι 2.700€ Με το black edition
να έχει φιμέ τζάμια, την διχρωμία και bi led φώτα
επίσης έχει 17' ζάντες (που χωρίς να έχω σοβαρή γνώση) δεν τις θέλω!
απόψεις ;
-
iceman7 wrote:
για τα επαγγελματικά η επίδοση ισχύει και για τα υβριδικά αρκεί με έχουν ρύπους κάτω από 50.
ισως το κορολα να μην το πιάνει αυτό.ωπα, πακετο. Εχεις δικιο, με ενα απλο googlaρισμα το βρηκα. Ως 50 λεει, corolla 70
Αυτό σου είχα σημειώσει κι εγώ στο πρώτο σχόλιο, χωρίς να ξέρω τα νούμερα. Δεν παίρνει επιδότηση το Corolla ούτε τα 'mild hybrid' του VAG. Το plug-in hybrid Octavia θα κάνει γύρω στα 40 χιλιάρικα (πριν την επιδότηση), όσο δηλαδή και αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Και τα δύο έχουν νόημα αν έχεις πρόσβαση να τα φορτίσεις σε πιάτσα ή όπου αλλού περιμένεις, ώστε να κερδίζεις από 'καύσιμα'. Και τα δύο είναι ιδανικά για γύρω γύρω στο κέντρο, αλλά για διαδρομές π.χ. αεροδρόμιο, που θα βγουν ξαφνικά, θα προβληματίσουν. Είναι σφάλμα της πολιτείας να βάζει τα ταξί μαζί με τα επιβατικά στην επιδότηση. Τα ταξί θα έπρεπε να μπουν σε ένα ΕΣΠΑ με άμεση εγκατάσταση ταχυφορτιστών στις πιατσες και αγορά αμιγώς ηλεκτρικών με μεγάλες φοροαπαλλαγές στην απόσυρση.
Εγώ αν ήμουν ταξιτζής σήμερα, πάλι ένα ντίζελ Octavia ή φυσικό αέριο θα αγόραζα...
Toyota Corolla 2019