-
Καλά όλοι αυτοί είναι για μπάτσες, αλλά ο ρόλος του Σύριζα με τους αλληλέγγυους γιατί δεν αναφέρεται πουθενά ? Αυτοί είναι που τοιυς βγάζουν από τις δομές και τους φέρνουν εκεί για να δημιουργήσουνε πρόβλημα, αυτό γιατί κουκουλώνεται και δεν αναφέρεται ? Να τα λέμε όλα δεν είπαμε ?
Υπήρχαν 3 ομάδες
Αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται και άφησαν τις δουλειές τους ή την ξεκούραση τους για να συμπαρασταθούν στους κατοίκους
Αυτοί που πήγαν για τα ψηφαλάκια και για να δείξουν το ακροδεξιό προφίλ τους
Αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα και πηγαινοφέρνουν τους μετανάστες όπου θεωρούν ότι θα ενοχλήσουν την κυβέρνηση
Και υπάρχει και η πολιτεία που φοβάται να εφαρμόσει τη νομοθεσία γιατί υπάρχουν αντιδράσεις, αυτό δεν γίνεται τώρα, γίνεται εδώ και δεκαετίες, μια πολιτεία εγκλωβισμένη στους αναρχικούς, μια πολιτεία που δεν κάνει τη δουλειά της, νομοθετεί συνεχώς απλά για να μην εφαρμόζει τους νόμους που υπήρχαν και υπάρχουν και θα υπάρχουν άλλοι αύριο, συσκέφτονται γιατί δεν σκέφτονται.
Μια χώρα αιχμάλωτη των μειονοτήτων εδώ και δεκάδες χρόνια, αυτή δεν είναι δημοκρατία ούτε στο όνομα ούτε στην πράξη.
-
Όταν είχε έρθει ο Ερντογάν στην Αθήνα, στην συνέντευξη τύπου είπε μπροστά στον Τσίπρα ότι ο ''μου υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να τους εκδόσει-γυρίσει πίσω''.
Τότε όσοι απορρήσαμε με αυτό και επιτεθήκαμε, μας κατηγόρησαν ότι πιστεύουμε τον Τούρκο και όχι τον Έλληνα ηγέτη.
Σήμερα έρχεται αυτό στο φως να επιβεβαιώσει ότι ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να τους επιστρέψει. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε... https://www.cnn.gr/politiki/story/227371/apostolakis-gia-to-praxikopima-stin-toyrkia-imastan-etoimoi-na-steiloyme-piso-toy-8
Σχετικά με το έργο στην Κασσιόπη, είναι απορίας άξιον πως γίνεται τα συμφέροντα των Ρότσιλντ, των δισεκατομμυριούχων που έχουν βίλες στην περιοχή, να ταυτίζονται με αυτά των απλών πολιτών που ζουν στην περιοχή. Είναι προφανές ότι έχει πέσει πολύ χρήμα ώστε να μην χαλάσει το privacy αυτών των βαθύπλουτων ανθρώπων. Μην ξεχνάμε και τον Δένδια που υπήρξε διαχειριστής της περιουσίας της οικογένειας στην Κέρκυρα...
Τέλος, χθες επειδή όλα τα ραδιόφωνα που συνήθως ακούω στο αυτοκίνητο είχαν λαλακίες, έπεσα στα παραπολιτικά, τα οποία άντε να έχω ακούσει άλλη μια φορά όταν ήθελα να δω τι θα πει ο Τράγκας για ένα θέμα.
Έπεσα στον Μπογδάνο λοιπόν...
Άκουγα τον Μπογδάνο που είχε στο τηλέφωνο τον οργανωτή της συγκέντρωσης, ο οποίος by the way κατά δήλωσή του προέρχεται από την αριστερά και δεν του αρέσουν τα ΝΑΖάκια, να λένε ότι πρέπει να είμαστε στην συγκέντρωση, ειρηνικά και χωρίς ακρότητες. Ταυτόχρονα είχαν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση οι γνωστοί ΑνταρσυοΚωσταντίνηδες, που παίζουν απόλυτα το παιχνίδι των Μ.Κ.Ο. Ο οργανωτής λοιπόν έλεγε ότι πρέπει να είναι στην συγκέντρωση οι απλοί άνθρωποι που ζουν εκεί και βιώνουν το πρόβλημα, για να μην αφήνουν να επαναληφθεί αυτό που έγινε το 2010 με την Χ.Α η οποία βρήκε χώρο ως αντίπαλο δέος-συμμορία απέναντι σε αντισυγκεντρώσεις, μπάχαλους κτλπ. Πρέπει να μην αφήσουμε χώρο σε παρόμιες προσπάθειες που θα γίνουν από πρώης Χρυσαυγήτες κτλπ.
Προφανώς ο ΚΛασιδιάρης πήγε εκεί μπας και τσιμπήσει λίγο αγανάκτηση. Ο απλός κόσμος που βιώνει το πρόβλημα δεν έχει τον μηχανισμό που έχουν παραδοσιακά οι αριστεροί και οι ακροαριστεροί ώστε να τον αναγκάσουν να φύγει από τις κλωτσιές.
Ο Μπογδάνος μάλιστα είπε εγώ θα πάω και ας τα τα ακούσω από τον κόσμο, γιατί δεν πρέπει η δική μας απουσία ως δύναμη του δημοκρατικού τόξου να δίνει χώρο σε Ναζί τύπου Κασιδιάρη.
-
Βρε βρε βρε...ο εθνικός 3μαλαξ μαζί με τον Έλληνα ΓΤΠ σε ένα υπέροχο σετακι (με δώρο ένα κινητό loZER)
Εν τω μεταξύ έχω μπερδευτεί. Ποιος είναι ο φασιστακος, αυτός που μισει την αστυνομία γενικώς ή αυτός που ηδονιζεται με κλούβες, γκλομπ και ιου-ιου;
Γιατί δε βλέπω κάνα ΚΚΕ/Μπαναοτη/Βαρουφ/Ζαιους να τα κάνουν αυτά, αλλά αυτα τα παρλιακα που έτσι και στραβοκλασουν οι απέναντι θα λακισουν πρώτοι ή θα γίνουν οι καλύτεροι κουκουλοφόροι/καταδοτες άμα χάσουμε...
Επί του θέματος, το 'λιάσιμο' έχει φτάσει αισίως στην πλατεία Καραϊσκάκη όπως είδα την περασμένη Κυριακή. Na so was καλά μου ναζιστακια από τα Lidl...
-
Έπεσα στον Μπογδάνο λοιπόν...
Άκουγα τον Μπογδάνο που είχε στο τηλέφωνο τον οργανωτή της συγκέντρωσης, ο οποίος by the way κατά δήλωσή του προέρχεται από την αριστερά και...
Ο Μπογδάνος μάλιστα είπε εγώ θα πάω και ας τα τα ακούσω από τον κόσμο, γιατί δεν πρέπει η δική μας απουσία ως δύναμη του δημοκρατικού τόξου να δίνει χώρο σε Ναζί τύπου Κασιδιάρη.
Αν δεν υπερασπιστεί ο Κωνσταντίνος τη δημοκρατία στις επιθέσεις που δέχεται απ' τις βίγκαν νεομαρξίστριες λεσβίες μάγισσες του Νετφλιξ, τότε ποιος;
Το Νεοδημοκρατικό σανό για να χωνευτεί, απαιτεί μυρηκασμό ακόμη και στον ύπνο με κλειστά μάτια, αλλιώς δεν απορροφούνται τα θρεπτικά του στοιχεία απ' τους πολίτες.
Θα μου πεις ο Κασιδιάρης πάει με όλα, ειναι φωτογενής, από ζαίους βουλευτές μέχρι νεόκοπους Νεοδημοκράτες αγωνιστές...
-
Άσχετο αλλά ένα απόφθεγμα του Ροϊδη, ταιριάζει γενικώς και για το σήμερα.
'Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας:
α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού. Β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον. Γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ’ επιφορισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος των' -
Μιας και μιλάμε για χύτρα θα μπορούσε να λέγεται και Δροϊδης
-
Πολιτικοί διαχρονικά να τους εμπιστευτείς τη πορεία της χώρας σου και την ευημερία των παιδιών σου, βρε ούστ !!!
ΕΑΒ: 7 χρόνια για τη συντήρηση 5 Super Puma κι έχουν παραδοθεί μόνο τα δύο
Στο θέμα της εργοστασιακής συντήρησης των ελικοπτέρων Σούπερ Πούμα από την ΕΑΒ αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο βουευτής του κόμματος Κωνσταντίνος Χήτας με θέμα «Ελικόπτερα “Super Puma” σκουριάζουν στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας».
Στην απάντηση του ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε τα εξής:
-Από το έτος 2013 έως σήμερα, έχουν ενταχθεί στην ΕΑΒ ΑΕ πέντε ελικόπτερα (Ε/Π) AS-332C1 (Super Puma) για εκτέλεση εργοστασιακής συντήρησης, που περιλαμβάνει 12ετή επιθεώρηση & G-lnspection, εκ των οποίων έχουν αποδοθεί τα δύο. Την παρούσα χρονική περίοδο, βρίσκονται ενταγμένα στην εταιρεία τρία Ε/Π, με ημερομηνίες ένταξης, 04 Σεπτεμβρίου 2014, 14 Σεπτεμβρίου 2015 και 03 Νοεμβρίου 2016.
“Οι αποδόσεις των υπόψη Ε/Π παρουσιάζουν διολίσθηση που οφείλεται, αφενός σε ευρήματα, τα οποία έπρεπε να τύχουν περαιτέρω επισκευών και αφετέρου σε ζητήματα λειτουργίας της ΕΑΒ ΑΕ, αλλά και σε ελλείψεις υλικών. Με την κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος εργοστασιακής συντήρησης που ανατίθεται από την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) στην ΕΑΒ ΑΕ, στο πλαίσιο της Βασικής Συμφωνίας (ΒΑΣ) Ελληνικού Δημοσίου – ΕΑΒ ΑΕ, διαμορφώνεται και το προϋπολογιστικό κόστος του προγράμματος.
Στην εταιρεία χορηγείται προκαταβολή έως το 80% του υπόψη κόστους και η τελική εκκαθάριση γίνεται απολογιστικά, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.
Το προϋπολογιστικό κόστος της εργοστασιακής συντήρησης των Ε/Π SuperPuma, εκτιμήθηκε μεσοσταθμικά σε 2,55 εκατ. ευρώ ανά Ε/Π. Επί αυτού του ποσού έχουν χορηγηθεί προκαταβολές, σύμφωνα με τα ως άνω”.
” Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, αναμένεται η παράδοση ενός Ε/Π, το Νοέμβριο τρέχοντος έτους, εφόσον ξεπερασθούν οι υφιστάμενες ελλείψεις κυρίων υλικών.
Για τα υπόλοιπα δύο Ε/Π δεν δύναται να διατυπωθεί ασφαλής εκτίμηση.
Ανεξαρτήτως των ανωτέρω, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της συσσώρευσης φόρτου εργοστασιακής συντήρησης των Ε/Π Super Puma συνολικά, η ΠΑ έχει αναπτύξει δυνατότητα εκτέλεσης στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών, γεγονός που έφερε ήδη αποτελέσματα, με την απόδοση ενός Ε/Π και την εξέλιξη εργασιών σε άλλο ένα” .
-
Για την ευημερία των παιδιών σου/μου/του δεν ξέρω, αλλά η ευημερία των ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ είναι εξασφαλισμένη!
Αλλουνού ως τρε μπανάλ Πρόεδρου 15μελούς (που μυρίζει ρέγγα), κι αλλουνού ως ενδόξου Προέδρου της Ενώσεως Φοιτητών του Αμερικάνικού Κολεγίου, άλλη χάρη κι ευωδία...!
Έκανε λέει και προεκλογική καμπάνια, να μαθαίνει τη δουλειά σιγά σιγά. Το πιο πιασάρικο σύνθημα της καμπάνιας ήταν 'Αν σας πιάσει καθηγητής να αντιγράφετε σε εξετάσεις, (εκ)μηδενίζεται ο καθηγητής!', με αυτό συμφώνησαν όλοι οι φητητές πως έπρεπε να τον κάνουν αρχηγό (να υπάρχει και κάποιος να κοντράρει ως φρέσκο αίμα στην πρωθυπουργία τον Μπακογιάννη, όταν αυτός θα αποσυρθεί στο Μουσείο του χωριού του και μέχρι να ενηλικιωθεί ο Ερνέστος).
-
Είμαστε μια χώρα που κυβερνάται από οικογένειες, δυναστείες ήθελα να πω και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ δεδομένου τους απογόνους τους που ανδρώνονται σήμερα και οι οποίοι με τη σειρά τους θα έχουν και τους δικούς τους απογόνους όταν έρθει η ώρα, άρα με λίγα λόγια την κάτσαμε τη βάρκα, θέλω να πω ότι αυτά που ζήσαμε και ζούμε σήμερα δεν θα ξεφύγουν από τις γνωστές τροχιές πολιτικής που γνωρίζουμε όλοι.
Περαστικά μας αν υπάρχει η χώρα όπως την ξέρουμε σήμερα τις επόμενες δεκαετίες και δεν είναι φόρων υποτελής της Τουρκίας, αλλά και τότε κάποιοι ΄λΕλληνες θα είναι στην κεφαλή της χώρας υπακούωντας στις Τουρκικές εντολές.
-
Σταμάτησα να παίρνω στα σοβαρά την αριστερά στην Ελλάδα (και) όταν έμαθα ότι το παιδί της συντροφισσας Αλέκας πήγαινε στο κολλέγιο. Και εκτοτε γινομαι 'τουρκος' οταν μου την λεει κανενας αριστερος γνωστος 'περι της αναγκης να αλλαξει ο κοσμος, αρα ΚΚΕ'. Πέρα από κάτι αστειότητες που είχε επικαλεστεί τοτε, το ξαναγράφω.
-
Για το το παιδί της συντροφισσας πάει στο κολλεγιο;
-
Γιατί μπορεί.
Το αυτό θα ισχύσει φαντάζομαι και για τα ερνεστακια, αν και με τις υψηλές υπηρεσίες που προσέφερε ο μπαμπάς στην ΕΕ, μάλλον εσωκλειστα στην Ελβετία τα βλέπω, τρε μπανάλ το ελληνικος κολλέγιος για αυτα. Καλά να ναι τα παιδια, μια θέση στην παγκόσμια τράπεζα την έχουν από τώρα καπαρωμενη.
-
-
Σταμάτησα να παίρνω στα σοβαρά την αριστερά στην Ελλάδα (και) όταν έμαθα ότι το παιδί της συντροφισσας Αλέκας πήγαινε στο κολλέγιο. Και εκτοτε γινομαι 'τουρκος' οταν μου την λεει κανενας αριστερος γνωστος 'περι της αναγκης να αλλαξει ο κοσμος, αρα ΚΚΕ'. Πέρα από κάτι αστειότητες που είχε επικαλεστεί τοτε, το ξαναγράφω.
- Για το το παιδί της συντροφισσας πάει στο κολλεγιο;
- Γιατί μπορεί.
Το αυτό θα ισχύσει φαντάζομαι και για τα ερνεστακια, αν και με τις υψηλές υπηρεσίες που προσέφερε ο μπαμπάς στην ΕΕ, μάλλον εσωκλειστα στην Ελβετία τα βλέπω, τρε μπανάλ το ελληνικος κολλέγιος για αυτα. Καλά να ναι τα παιδια, μια θέση στην παγκόσμια τράπεζα την έχουν από τώρα καπαρωμενη.
Που να μάθουμε κιόλας πως ο Μάρξ ήταν γιος μεγαλοδικηγόρου που τον έστελνε στα καλύτερα πανεπιστήμια της εποχής χωρίς να δώσει Πανπρωσσικές εξετάσεις μετά το λύκειο, κι ο Κροπότκιν γιος πρίγκηπα γαιοκτημονα που αποφοίτησε πρώτος στη 'στρατιωτική Ακαδημία' των εκλεκτών της Τσαρικής Αυλής, γιαλαντζί αριστεροί με δεξιές τσέπες όλοι τους...
-
Άλλο πράγμα ο Μσρξ, άλλο πράγμα να προσποιούμαι ότι παλεύω για κάτι καλύτερο και στην ουσία έχω το 'όπλο παρά ποδα', την έχω πέσει σε χρυσοποικιλτο καναπέ μαζι με την Λιανα και ο μόνος στόχος είναι να πέφτει το βουλευτικό παραδάκι πουλώντας ευφυολογήματα στην Βουλή.
Άσε αγαπητέ, είχε τις ευκαιρίες του το ΚΚΕ, ειδικά στα χρόνια της κρίσης για να αποδείξει ότι είναι κόμμα της δράσης και όχι του βολέματος. Στα πεζοδρόμια ήταν ο κόσμος και οι βουλευτές του ήταν στην Βουλή 'για να μην αφήνουν τους άλλους να περνάνε ότι θέλουν χωρίς κοινοβουλευτική μαχη'. Αποτελεσμα;
-
Άλλο πράγμα ο Μσρξ, άλλο πράγμα να προσποιούμαι ότι παλεύω για κάτι καλύτερο και στην ουσία έχω το 'όπλο παρά ποδα', την έχω πέσει σε χρυσοποικιλτο καναπέ μαζι με την Λιανα και ο μόνος στόχος είναι να πέφτει το βουλευτικό παραδάκι πουλώντας ευφυολογήματα στην Βουλή.
Άσε αγαπητέ, είχε τις ευκαιρίες του το ΚΚΕ, ειδικά στα χρόνια της κρίσης για να αποδείξει ότι είναι κόμμα της δράσης και όχι του βολέματος. Στα πεζοδρόμια ήταν ο κόσμος και οι βουλευτές του ήταν στην Βουλή 'για να μην αφήνουν τους άλλους να περνάνε ότι θέλουν χωρίς κοινοβουλευτική μαχη'. Αποτελεσμα;
Ατάκα στο FB:
' Όταν οι κατηγορούμενοι για διαφθορα κατηγορούν την Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς για διαφθορά, καταλαβαίνεις ότι σαν χώρα παράγουμε περισσότερη διαφθορά απ'όση μπορούμε καταναλώσουμε. '
Νομίζω είναι προφανές μέχρι τώρα πως θεσμική λύση δεν είναι δυνατόν να υπάρξει στην Ελλάδα...
Κόμματα, εκλογές κλπ. δεν πρόκειται να δώσουν διέξοδο. Ποια μπορεί να είναι η λύση; υπάρχει;
-
Παιδιά μαζευτείτε, Η Αλεξία (την ξέρω προσωπικά) είναι περίπου 40 χρονών!!!
Ο λόγος που πήγε στο κολέγιο ήταν συγκεκριμένος και έχει εξηγηθεί από τα 90s (οπότε μας χαλάει το ΚΚΕ το θυμόμαστε, ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!).
Δεν υπήρχε ολοήμερο τότε και οι δύο γονείς δούλευαν πολλές ώρες!!! Δεν υπήρχαν γιαγιάδες και παππούδες στην Αττική, και δεν ήταν σε θέση να την προσέχουν λόγο υγείας αν οι γονείς της την έστελναν επαρχία (κάτι που γινόταν κάργα εκείνη την εποχή, ξέρω πάνω από 15 περιπτώσεις και άλλους τόσους που μόνο και μόνο για αυτό ήρθαν οι παππούδες Αθήνα). Το DEREE ήταν το μόνο που εξυπηρετούσε εκείνες τις ώρες και την περιοχή που μένανε.
Ο κόσμος που ήταν στα πεζοδρόμια την εποχή της κρίσης (μιλάμε λες και τέλειωσε, τέλεια) δεν πάλευε για το ίδιο πράγμα που παλεύει το ΚΚΕ. Όταν που έλεγες πρέπει να δούμε την αιτία της κρίσης μας κοίταζε σαν εξωγήινους. Οι Βουλευτές του ήταν μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή (σε συγκεντρώσεις,διαμαρτυρίες, περιοδείες). Επίσης ΒΑΣΙΚΟ η Λιάνα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, συνεργαζόμενη είναι με τα καλά της και τα κακά της. Αν το ΚΚΕ κρίνει ότι κάνει περισσότερο κακό, θα πάρει πόδι!!!
Ευκαιρία είναι να δεις το σύστημα που προτείνει το ΚΚΕ να δουλεύει χωρίς σαμποταζ από έξω, αλλά και από μέσα, εδώ το τι προτείνει δεν κάθεται να ακούσει ο άλλος.
-
Nick, αν σου κάνει αυτή η δικαιολογία, οκ. Εμένα δεν μου κάνει, είναι σίγουρο ότι και εκείνη την εποχή υπήρχαν μια δεκάδα ιδιωτικά πλην του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ Κολλεγίου που 'εξυπηρετούσαν' επισης. Η επιλογή έχει και μια σημειολογία, πως να το κανουμε; Όχι λόγω ονόματος, κυρίως ως βασικού σχολείου της ελληνικης 'ελιτ'-αλητ. Δεν πας εκεί μονο επειδή σε 'βολευουν οι ώρες' και 'περνάει το σχολικό από διπλα'. Άποψη μου βέβαια.
Προσωπικά ουδέποτε κατάλαβα γιατί ένα κόμμα 'μαχιμο' υποτιθεται, με το 'οπλο παραποδα' υποτίθεται δεν έβαλε τους βουλευτές του να παραιτηθούν μέχρι ενός. Αν δεν ήταν εποχή τότε να βγει το όπλο από 'παραποδα', ποτέ ηταν;
Piliou μέσες άκρες συμφωνώ. Αλλά ο κουζαμπασισμος και ο τοπικισμό είναι τόσο έντονα στην ελληνική κοινωνία που πιστεύω υπερβαίνουν μέχρι και τις εξωθεσμικες λύσεις. Δεν τραβάω κάνα ζόρι αντί να έχω τον crocus μεγαλοεργολαβο στην κεφάλα μου να τον έχω παλι, απλά σαν κομισαριο. Αφού και οι αριστεροί ήρθαν στην εξουσία και δούλεψαν με τον ίδιο τρόπο δεν βλέπω σωτήρια. Και μην αρχίζουμε τα 'αυτοί δεν ήταν αριστεροι'. Πρώτη μούρη στην ντουντούκα τους θυμάμαι όλους αυτούς, κάποιους επί 25ετια.
-
Nick, αν σου κάνει αυτή η δικαιολογία, οκ. Εμένα δεν μου κάνει, είναι σίγουρο ότι και εκείνη την εποχή υπήρχαν μια δεκάδα ιδιωτικά πλην του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ Κολλεγίου που 'εξυπηρετούσαν' επισης. Η επιλογή έχει και μια σημειολογία, πως να το κανουμε; Όχι λόγω ονόματος, κυρίως ως βασικού σχολείου της ελληνικης 'ελιτ'-αλητ. Δεν πας εκεί μονο επειδή σε 'βολευουν οι ώρες' και 'περνάει το σχολικό από διπλα'. Άποψη μου βέβαια.
Προσωπικά ουδέποτε κατάλαβα γιατί ένα κόμμα 'μαχιμο' υποτιθεται, με το 'οπλο παραποδα' υποτίθεται δεν έβαλε τους βουλευτές του να παραιτηθούν μέχρι ενός. Αν δεν ήταν εποχή τότε να βγει το όπλο από 'παραποδα', ποτέ ηταν;
Piliou μέσες άκρες συμφωνώ. Αλλά ο κουζαμπασισμος και ο τοπικισμό είναι τόσο έντονα στην ελληνική κοινωνία που πιστεύω υπερβαίνουν μέχρι και τις εξωθεσμικες λύσεις. Δεν τραβάω κάνα ζόρι αντί να έχω τον crocus μεγαλοεργολαβο στην κεφάλα μου να τον έχω παλι, απλά σαν κομισαριο. Αφού και οι αριστεροί ήρθαν στην εξουσία και δούλεψαν με τον ίδιο τρόπο δεν βλέπω σωτήρια. Και μην αρχίζουμε τα 'αυτοί δεν ήταν αριστεροι'. Πρώτη μούρη στην ντουντούκα τους θυμάμαι όλους αυτούς, κάποιους επί 25ετια.
Σε ένα βαθμό με καλύπτει (όχι απόλυτα). Αλλά δεν κάνεις κριτική σε ένα κόμμα για αυτό, για τις θέσεις του και τις προτάσεις του κάνεις κριτική!!!
Τι εννοείς 'μάχιμο' (να πάρει όπλα, να παίζει κάθε μέρα ξύλο, γιατί??? Εσύ θα ακολουθούσες αν το έκανε αυτό???) Τι άλλο έπρεπε να κάνει??? (έτρεξε, ενημέρωσε, κινητοποίησε, οργάνωσε) δεν ήταν αρκετό??? Οκ δεν ήταν, αλλά τα 5000-10000 μέλη του ΚΚΕ έφταναν??? Ρώτησες κανέναν από αυτούς αν ξεκουραζόντουσαν ??? Αν έβλεπαν τις οικογένειές τους??? αν απολύθηκαν και πότε, ή ακόμα και αν, βρήκαν δουλειά μετά από αυτή την περίοδο??? Οι Βουλευτές του γιατί να παραιτηθούν??? Ποιον θα εξυπηρετούσε μια τέτοια παραίτηση???
Η εποχή τότε, σίγουρα δεν ήταν για να πάρεις το όπλο (ούτε καν από το παρά πόδα στο επ' ώμου)
'Και μην αρχίζουμε τα 'αυτοί δεν ήταν αριστεροί'. Πρώτη μούρη στην ντουντούκα τους θυμάμαι όλους αυτούς, κάποιους επί 25ετια.'
Τι συνθήματα έλεγαν??? Πρότειναν οριστική λύση??? Εγώ λέω ΟΧΙ. Πως να διαχειριστούν την κατάσταση καλύτερα έλεγαν. Αυτό λέει το ΚΚΕ και να θες να διαχειριστείς το σύστημα προς όφελος του λαού (που ο σύριζα δεν ήθελε) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Παρακαλώ πολύ, Κριτική τέτοιου είδους από το πληκτρολόγιο είναι τουλάχιστον απαράδεκτη να μην πω προβοκατόρικη - βρόμικη κλπ.
-
Υπέρ ενός 'έντιμου συμβιβασμού' για την επί της ουσίας συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Κύπρου και του Αιγαίου, όπως έγινε με την Συμφωνία των Πρεσπών τάχθηκε ο βουλευτής του Σύριζα, Χρήστος Καραγιαννίδης, μιλώντας στη συνεδρίαση υποεπιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ η οποία φιλοξενήθηκε σήμερα στο κτίριο της Βουλής.
Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ επισήμανε πως 'πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με καλή τη πίστη, με έναν έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε με την συμφωνία των Πρεσπών. Να πούμε ότι οι λαοί μας ζουν ειρηνικά. Οι ηγεσίες είναι αυτές που έχουν οδηγήσει σε σύγκρουση τους λαούς. Πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με σεβασμό, όπως κάναμε και με τη Βόρειο Μακεδονία', τόνισε ο βουλευτής Δράμας του Σύριζα.
Η φιλειρηνική προτροπή του κ. Καραγιαννίδη ήρθε ως απάντηση στην τοποθέτηση του Τούρκου βουλευτή Αχμέτ Γιλντίζ από το κυβερνών κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα υποστήριξε πως η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο, ενώ για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Κύπρο υποστήριξε πως 'όταν αυτές γίνονται σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο, γίνονται μονομερώς. Αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες' σημείωσε με ‘απειλητικό’ τόνο.
Τά έλεγα, δεν τα έλεγα ? Ότι αν ήταν ο Σύριζα την καθαρά δευτέρα κυβέρνηση θα είχαν περάσει 150.000 μετανάστες από τον ΄Εβρο και σήμερα θα είχε μοιράσει το Αιγαίο και την Αν.Μεσόγειο, το είπε στη βουλή ο λαγός του Σύριζα για να μετρήσουν αντιδράσεις, να τους χαιρόμαστε τους πατριώτες.
Από το Liberal
Το ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας βλάπτουν σοβαρά τα εθνικά μας συμφέροντα το διαπιστώσαμε δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο με την Συμφωνία των Πρεσπών. Στην συνέχεια διερμηνεύοντας κάποιες διάσπαρτες δηλώσεις αλλά κυρίως όσα ειπώθηκαν μετά τις συνομιλίες Τσίπρα-Ερντογάν πριν ακριβώς από ένα μήνα, εκφράσαμε με άρθρα μας τόσο στο liberal όσο και στον Φιλελεύθερο, εκτιμήσεις ότι οι κυβερνώντες μάλλον προετοιμάζουν για τα Ελληνοτουρκικά «λύση αλά Πρέσπες»!
Τα όσα όμως ειπώθηκαν χθες στην Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Υπο-Επιτροπές για «Δημοκρατική Διακυβέρνηση και Διατλαντικές Σχέσεις» της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, απαντώντας σε προκλητικές δηλώσεις Τούρκου βουλευτή. Το «κατευναστικό» ύφος της ομιλίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη σχετικά με την συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο στο ίδιο ακροατήριο αλλά και οι δηλώσεις Κοτζιά που είχαν προηγηθεί δύο ημέρες πριν, μας κάνουν να φοβόμαστε ότι έρχονται μεγάλες και ανήκεστες ήττες στα λεγόμενα «Ελληνοτουρκικά».
Ο Τούρκος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP κ. Αχμέτ Γιλντίζ προκάλεσε μέσα στην Ελληνική Βουλή υποστηρίζοντας τις πάγιες αναθεωρητικές θέσεις της χώρας του για το Αιγαίο αλλά και για την Κύπρο,(κλικ στο σχετικό άρθρο μας για να μην επαναλάβω). Ο Τούρκος κοινοβουλευτικός «καλά έκανε» από μέρος του και είπε αυτά που είπε! Θα πάρει μάλιστα και τα εύσημα Ερντογάν. Όμως η απάντηση του επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστου Καραγιαννίδη αλλά και του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας κ. Κώστα Δουζίνα ήταν… αποκαλυπτική! «Πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με έναν έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία». Αυτοί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν βέβαια τα εύσημα του Τσίπρα, αλλά και τα εύσημα των …Τούρκων οι οποίοι θα σκεφθούν «επιτέλους γονάτισαν»! Πάντως τυχαίες δεν ήταν οι δηλώσεις αυτές.
Αν σκεφθούμε μάλιστα ότι χάσαμε αυτά που χάσαμε με την Συμφωνία των Πρεσπών θεωρούμενοι μάλιστα «ισχυρότεροι» από την «Βόρεια Μακεδονία» και μάλιστα χωρίς δίλημμα ασφαλείας, τότε ευλόγως θα αρχίσουμε να τρέμουμε, διερωτώμενοι για το πόσα θα χάσουμε σε έναν παρόμοιο «έντιμο συμβιβασμό» με την ισχυρότερη Τουρκία! Είτε στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν άγνοια της υφής και της πολυπλοκότητας των λεγομένων ελληνοτουρκικών προβλημάτων που δημιουργούνται από τον Τουρκικό Αναθεωρητισμό μαζί με την άγνοια του πλαισίου λειτουργίας των διεθνών σχέσεων είτε τελικά είναι ανόητοι ιδεοληπτικοί. Σε κάθε περίπτωση όμως γίνονται όλο και περισσότερο εθνικά επικίνδυνοι.
Είχαν προηγηθεί στο Φόρουμ των Δελφών οι απίστευτες δηλώσεις του μέχρι πριν από λίγους μήνες Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, ο οποίος τις πάγιες και μαξιμαλιστικές Τουρκικές θέσεις για τις θαλάσσιες ζώνες και την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων. Μίλησε για «συμμετοχή της Τουρκίας στο ενεργειακό παιχνίδι και σε αυτό που της αντιστοιχεί και της αρμόζει», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει μια προοπτική ότι η Τουρκία, όχι στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά στη Μεσόγειο συνολικά, θα συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ανάταση». Διέστρεψε μάλιστα την πολιτική που ακολουθεί για χρόνια Ελλάδα χαρακτηρίζοντας την «πολιτική μοναχοφάη και όλα δικά μου». Φανταστείτε τι σόι διαπραγμάτευση κάνει όταν πάει στο τραπέζι με την θέση του… αντιπάλου! Όπως ήταν επόμενο με αυτές τις δηλώσεις αποθεώθηκε όχι μόνο από τον εαυτό του(όπως συνήθως κάνει) αλλά και από τα μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ.
Σε όλα τα παραπάνω προστέθηκε και η χθεσινή απογοητευτική ομιλία του Υπουργού Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστολάκη στην ίδια διακοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ στα σημεία που αναφέρθηκε στην τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο. Σε ένα κρεσέντο κατευνασμού, μίλησε για την αναγκαιότητα των ΜΟΕ και αποκάλεσε την παραλυτική αμηχανία με την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα την διαρκή τουρκική επιθετικότητα «σύνεση και…. στρατηγική ψυχραιμία», δίνοντας λάθος μηνύματα προς της Τουρκία. Ξέχασε μάλλον ότι μόλις πριν από 2,5 μήνες ισοπέδωνε τις … «καταληφθείσες από τους Τούρκους βραχονησίδες»!
Με την ευκαιρία να πούμε στον κ. Αποστολάκη αλλά σε κάθε ενδιαφερόμενο που επαναλαμβάνει τα περί «ατυχήματος» στο Αιγαίο ότι ο κίνδυνος τέτοιου συμβάντος προέρχεται από την προκλητική στάση της Τουρκίας. Η οποιαδήποτε Ελληνική αντίδραση αποσκοπεί στην κατοχύρωση των αμφισβητούμενων από την Τουρκία κυριαρχικών δικαιωμάτων και διοικητικών αρμοδιοτήτων που έχουν εκχωρηθεί από Διεθνείς Οργανισμούς. Οι ΕΔ της χώρας έχουν θρηνήσει πολλά στελέχη στον αγώνα αυτό, κάτι που μάλλον ξεχνάει ο κ. Αποστολάκης ο οποίος σταδιοδρόμησε σε αυτές και έφθασε στην ανώτατη βαθμίδα τους.
Τα «προβλήματα» τα οποία υπάρχουν στο Αιγαίο και στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και «ΦΙΛΟΙ» αναζητούν… έντιμο συμβιβασμό, δημιουργούνται από τις μονομερείς απαιτήσεις και ενέργειες που απορρέουν από τον Τουρκικό Αναθεωρητισμό. Η Ελλάδα αυτό που κάνει και φυσικά επιβάλλεται να κάνει είναι να διασφαλίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες. Δίκαιη οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας ναι, μιας και είναι το μόνο υπαρκτό πρόβλημα ναι αλλά συμβιβασμός γενικά και για όλα σημαίνει απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων και ήττα.
Επιζητούμε ανενδοίαστα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, αλλά αυτές πρέπει εδράζονται πάνω σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και βέβαια χωρίς… bulling. Δεν έχουν θέση ούτε τα φοβικά σύνδρομα αλλά ούτε και οι ανέξοδοι λεονταρισμοί από την από εδώ μεριά, αλλά ούτε και τα «νταηλίκια» από την άλλη. Η ιστορία διδάσκει ότι με χώρες όπως η Τουρκία ο όποιος συμβιβασμός δεν είναι αρκετός και ο κατευνασμός φέρνει και άλλος κατευνασμό και άλλο… και άλλο…. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας τότε η ειρήνη επιβάλλεται με αξιόπιστη αποτροπή και όχι με αμήχανη παρακολούθηση της ροής των γεγονότων που τελικώς επιφέρουν την σύγκρουση!
-
Θα στενοχωρήσω κάποιους φίλους , αλλά πρέπει να κατεβείτε από το ροζ συννεφάκι .
Προχτές στην συγκέντρωση , ο Λιάκος και η παρέα του ήταν τα φασιστάκια . Ο Κωνσταντίνου και τα άλλα καλόπαιδα ήταν οι φασιστάρες . Η φασιστοκομμούνες ή οτιδήποτε άλλο ολοκληρωτικό και αντιδημοκρατικό θέλετε και βέβαια υπαλληλάκια όπως και πολλά μμε που τα παίρνουν γιατί υπάρχει πολύ ψωμάκι .
Το βλέπουμε άλλωστε πόσο εύκολα βγάζουν ωραίες αφίσες τα μαζίφα και τα άλλα ψευδεπίγραφα προδοτάκια .
Μια χαρά τα λέει ο Μπογδάνος . Αλλωστε και μόνο τα συνθήματα των φασιστών - υπαλληλίσκων κατά των νοικυραίων να ακούγαμε , δεν θέλαμε άλλες μαρτυρίες .
Αλλά και τα μμε επιτέθηκαν στον απλό κόσμο . Ο λόγος ένας και μοναδικός . Τα φράγκα που παίρνουν από μεγάλα συμφέροντα .
Σας έχω πει ότι έχω πλέον ακούσματα από μεγάλα ντηλ στον χώρο του ρέαλ εστέιτ .
Μας έλεγαν κάποτε κάποιοι ελληνοαμερικάνοι . Τα βλέπαμε και στις ταινίες .
Οταν ήθελε μια εταιρεία εκεί να πάρει ένα ακίνητο , αγόραζε ένα διαμέρισμα όσο - όσο , έβαζε μέσα δωρεάν συγκεκριμένους τύπους που δεν ήταν και τα καλύτερα παιδιά , με αποτέλεσμα να πέφτει η ποιότητα διαβίωσης και έτσι κάθε επόμενο διαμέρισμα να αγοράζεται φτηνότερα .
Αυτό μας το έκαναν και εδώ. Αυτό λένε οι κάτοικοι . Πόσο σου αρέσει που η αξία της περιουσίας σου έπεσε στο 10 % , που δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις από το απόγευμα και μετά .
Αλλά πάντα στον καπιταλισμό η ζημία του ενός είναι το κέρδος του άλλου . Και οι αντικαπιταλιστές του κώλου σαν την αντάρτες κλπ υποστηρίζουν τους καπιταλιστές και το ξένο κεφάλαιο .
Γιατί αυτή την στιγμή από διάφορες χώρες του κόσμου , αγοράζεται η Αθήνα , ορισμένες δε περιοχές σε εξευτελιστικές τιμές .
Και το αποκορύφωμα είναι ότι οι περισσότεροι τα αγοράζουν και δεν τα κάνουν τίποτα . Απλά επειδή είναι τόσο πολύ φτηνά σε σχέση με οποιαδήποτε χώρα της Δύσης , σου λέει άστα εκεί και όταν έρθει η ώρα τα ξαναπουλάμε με τεράστιο κέρδος .
Βέβαια όταν έρθει η ώρα των μεγάλων ντηλ , τότε τα μμε και οι αντάρτες , θα αλλάξουν σκοπό και θα υποστηρίζουν την εκκαθάριση . Το έχουμε ζήσει αυτό όταν σε μεγάλη πλατεία , μεγάλο μαγαζί πήρε μεγάλο κτίριο και καθάρισε τους τοξικομανείς από την πλατεία μέσα σε 4-5 μέρες .
Οπότε καλό είναι να σκεφτείτε πόσο θα σας αρέσει να μην μπορείτε να βγείτε από την πόρτα του σπιτιού σας , να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κάποιος και στην τελική , πόσο θα σας αρέσει να ξαναγίνει η χα ή κάτι ανάλογο η μόνη ελπίδα απελπισμένων ανθρώπων .
Αλλωστε και στην Γερμανία ο Χίτλερ ήρθε στην εξουσία , γιατί έδινε δωρεάν μπρικέτες να ζεσταθούν στους εξαθλιωμένους Γερμανούς της Βαιμάρης .
-
Στα μέρη μου στο Πήλιο το 'βαθύ ΠΑΣΟΚ' που επιζεί ως ακόμη ένα 'Ινστιτούτο' που μασάει ΕΣΠΑ, θα βραβεύσει 'τον καλύτερο δήμαρχο της Ελλάδας' σε μια επιδοτούμενη γιορτή για την προώθηση μια ανύπαρκτης καλλιέργειας, υπό την ατμόσφαιρα του βίντεο, συνήθη στο Τσιμεντάδικο που υπάρχει κολλητά στα σπίτια κι όχι σε κάποια απομακρυσμένη Βιομηχανική περιοχή:
https://www.facebook.com/204338713441455/posts/750285318846789/?sfnsn=mo&d=n&vh=e
-
https://www.flash.gr/greece/1152170/metra-gia-to-kentro-tis-athinas-zitei-to-kke/AMP
Πολύ πρόχειρα. Πρέπει να υπάρχει και πιο συγκεκριμένη για το θέμα, αυτή ξεκινάει από μετανάστες και ναρκωτικά, αλλά μας κάνει.
Η τελευταία παράγραφος
'Να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί παράδοσης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στην εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου. Να ληφθούν μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών».'
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2