-
Δεύτερη είδηση στο BBC η Αγία Σοφία, μετά τη νέα έξαρση του κορωναίου στις ΗΠΑ.
-
Τα συμφέροντα των ισχυρών δεν θα τους επιτρέψουν να ασχοληθούν με την Αγία Σοφία ..
-
Σε μία άλλη εποχή θα έβγαινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους και κανείς δεν θα τολμούσε να βγάλει κουβέντα. Και θα κλείδωνε το σκυλί στο σκυλόσπιτο.
Τώρα με πρόεδρο τον επιχειρηματία ψιχάκια βλέπουμε ζωντανό τον Σκρουτζ Μακ Ντακ.
-
Το Γυαλί Τζαμί στα Χανιά πιθανόν να το έχετε δει, είναι μέσα στο ενετικό λιμάνι. Το έχουμε κάνει 'χωρο εκδηλωσεων', όλο και θυμάμαι να γίνονται μέσα εκθέσεις ζωγραφικής, κοσμημάτων κλπ.
Η Αγία Σοφία είναι παγκόσμιο χριστιανικο μνημείο, όχι ελληνικό για να κάνουμε εμείς αντίποινα. Αν είναι τόσο ηλίθιοι να το κάνουν τζαμί, so be it. Αυτοί χάνουν. Σαν να μετατρέπαμε σημερα τον Παρθενώνα σε παρεκκλήσι (το έχουμε κάνει και αυτο). Αλλα κατι μου λεει οτι δεν ειναι τοσο ηλιθιοι και οτι ολα αυτα γινονται στα πλαισια του γνωστου τουρκικου παζαριού και της ανάγκης να γίνει ντορος.
-
Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι αυτοί υποστήριξαν το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής εκκλησίας ζητάνε να μεσολαβήσει Η Ρωσία για την Αγία Σοφία
-
O Eρντογάν δεν το κάνει για να γίνει ντόρος, Τα παρακάτω είναι προσωπικές μου απόψεις
-
Θέλει να κατεβάσει τον Κεμάλ από τα κάδρα και να μπεί η μούρη του σαν αναγεννητής της οθωμανικής αυτοκραστορίας
-
Θέλει να έχει μαζί του όλο το Σουνιτικό Ισλάμ
-
Δείχνει στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Τουρκία είναι δυνατή, δυναμώνει καθημερινά και ήρθε για να μείνει ανάμεσα στις παγκόσμιες δυνάμεις
-
είναι μέρος του σχεδίου η Τουρκία το 2071 να είναι η 2η μεγαλύτερη δύναμη, έχει μαζί της το χρόνο και την υπομονή
-
Να περιμένουμε ακόμα χειρότερα μέχρι το 2023 που θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας
-
Νομίζει ότι έτσι θα εξοργίσει τους Έλληνες να κάνουμε το λάθος
-
Μίλησε στον Τουρκικό λαό στις 20:53, το 53 παραπέμπει ευθέως στην άλωση της πόλης το 1453, τίποτα δεν κάνει η Τουρκία τυχαία, ατυτό να το θυμόμαστε.
-
Έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από πιέσεις της παγκόσμιας κοινότητας
-
Με την κίνηση του αυτή διέβη τον Ρουβίκωνα και μάλλον θα χάσει την Ευρώπη εν ευθέτω χρόνο
-
Με την κίνηση του αυτή έφερε πιο κοντά την ώρα του στραπάτσου της Τουρκίας πλησιάζοντας επικίνδυνα τις κόκκινες γραμμές της Δύσης παρόλο που η Δύση είναι ήδη στη φάση μια αργόσυρτης παρακμής έχει ακόμα τη δύναμη αν το αποφασίσει, και μάλλον δεν είναι μακρυά ή ώρα που θα του κόψουν τον βήχα, η διάλυση της Αλ Oυατίγια στη Λιβύη ήταν το 1ο βήμα, ακόμα ψάχνουν να δούν ποιός τους την έφερε και τους κατέστρεψε το πυραυλικό σύστημα και τα υπόλοιπα στην αεροπορική βάση, Τουρκική κατ΄ουσίαν.
-
-
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα .
Τα τζαμιά στην Ελλάδα που έχουν γίνει μουσεία , αφορούν περιοχές εκτός της Θράκης . Εχουμε και κάποια στα Δωδεκάνησα , που έχουν ξεμείνει Τούρκοι , αφού όταν έγινε η ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923 , τα Δωδεκάνησα ήταν υπό Ιταλική κατοχή .
Οι εκκλησίες που έχουν κλείσει , εκτός από κάποιες μικρές που ανοιγο-κλείνει ο Ερντογάν , αφορούν επίσης ανάλογες περιοχές εκτός της Κωνσταντινούπολης .
Το ότι κάνει την Αγία Σοφία τζαμί , είναι αποκλειστικά δικό του θέμα τυπικά . Η πολιτική διάσταση όμως είναι διαφορετική γιατί δεν είμαστε στον 19ο αιώνα , ή στις αρχές του 20ου . Το να μας λέει όμως σαν χάρη, ότι υπάρχουν εκκλησίες και συναγωγές στην Πόλη , είναι απαράδεκτο , γιατί αυτές προστατεύονται από την Συνθήκη της Λωζάνης .
Βέβαια την παραβίασαν στην Ιμβρο και στην Τένεδο και στην Πόλη , αλλά αυτό θα έπρεπε να αρχίσει να γίνεται διαφορετικό πλέον.
Για παράδειγμα η λογική τουρκικών και όχι μουσουλμανικών συλλόγων στην Δυτική Θράκη , η χρήση σημαιών με ημισέληνο και Θράκη και διάφορα άλλα τέτοια , είναι ευκαιρία να τα τσακίσουμε λίγο .
Αλλωστε το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί , είναι να διώξουν τους 2-3000 Ελληνες της Πόλης και το αιχμάλωτο Πατριαρχείο . Ας σκεφτούμε , μήπως αρχίσουμε να μειώνουμε και εμείς στην εφαρμογή της Λωζάννης και τους τουρκογενείς , όχι τους Πομάκους και Ρομά , της Δυτικής Θράκης .
Τέλος μία μεγάλη σκλήρυνση στο μεταναστευτικό θα ήταν πολύ χρήσιμη , κυρίως στις απορρίψεις ασύλου και στην επιστροφή στην Τουρκία .
-
Πρίν σκληρύνουμε τη στάση στο μεταναστευτικό και αρχίσουμε τις αθρώοες επιστροφές στην Τοτρκία θα πρέπει να ξηλώσουμε τις ΜΚΟ, και κυρίως την solidarιty nοw που ο δήμος Αθηναίων της έχει δώσει γή και ύδωρ, αν πνίξουμε αυτές τις φωνές τότε θα είναι ευκολότερο να γίνει αυτό που λες, αλλά βλέπεις είναι αναμεμιγμένη η οικογένεια Μητσοτάκη, οπότε μην περιμένεις να γίνουν πολλά έως τίποτα
-
**Τι επιδιώκει ο Ερντογάν με την Αγία Σοφία; Ο Δρ Δημ. Σταθακόπουλος εξηγεί και κρούει κώδωνα κινδύνου **
Από Militaire News -11/07/2020 | 06:30 Δεν έχουν περάσει ούτε 15 ημέρες, από τη δημοσίευση στο Militaire.gr, του άρθρου που υπέγραφε ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος με τίτλο “Τι θα γίνει με την Αγία Σοφία και πως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε”. Έγινε ακριβώς ότι έγραφε… Και δεν είναι η πρώτη φορά.
Ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος μιλά στο Militaire.gr για την απόφαση του Ερντογάν για την Αγία Σοφία. Μας υπενθυμίζει ότι και αυτή την υπόθεση οι Τούρκοι τη “δουλεύουν” χρόνια. Εξηγεί γιατί το έκανε ο Ερντογάν. Τι επιδιώκει. Μας λέει τι μπορεί να γίνει και τι θα γίνει από δω και πέρα. Βαθύς γνώστης της Τουρκίας και ίσως ο μόνος που εδώ και χρόνια “διαβάζει” σωστά τον Ερντογάν, χτυπά ξανά καμπανάκι κινδύνου για την Ελλάδα. Θανάσιμου κινδύνου.
Η απόφαση για την Αγία Σοφία είναι ένα ακόμη μήνυμα προς την Ελλάδα. Ο κ.Σταθακόπουλος επισημαίνει ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψουμε όσα η Συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει. Δεν είναι τυχαίο ότι το καθεστώς Ερντογάν επιμένει στην κατάργηση της. Δείτε τα πολλά και ενδιαφέροντα που λέει στη συνέντευξη του ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος.
Αυτά που λέει ο Δ.σταθακόπουλος ξεπερνάνε κατά πολύ το θέμα της Α.Σοφίας και φτάνουν μέχρι τη συνθήκη της Λωζάννης και το μέλλον της χώρας μας. Όποιος θέλει να ακούσει πράγματα που δεν λέγονται πουθενά αλλού ας αφιερώσει μισή ώρα από τη ζωή του να δεί το άσχημο μέλλον που έρχεται.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση “λυπάται” και το αμερικανικό ΥΠΕΞ είναι “απογοητευμένο” για το θέμα της Αγίας Σοφίας…Ένα δάκρυ κύλησε…Δακρυσμένος θα ΄ναι και ο Ερντογάν. Από τα γέλια…
-
Δεν δάκρυσε πάντως από τα γέλια όταν δεν τον έβαλε η ΕΕ στην λίστα των προορισμών, όταν η VW του έκοψε την επένδυση και όταν τον βομβάρδισαν στην Λιβύη. Ίσα ίσα που δικοι τους αναλυτές έλεγαν ότι αν φτάσει να κάνει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι ζορίζεται πολύ. Μην του αποδίδουμε περισσότερο μπόι απ όσο έχει.
-
Για το μπόϊ του κράτα μικρό καλάθι, άκουσε το βίντεο και τα ξαναλέμε, μην κάνεις το λάθος να υπολογίζεις την Τουρκία, ( όχι τον Ερντογάν ) με τη δυτική λογική. Αν δεν διαβάσεις πχ το βιβλίο του Νραβούντογλου - Το στρατηγικό βάθος - δεν θα καταλάβεις πως σκέφτονται και τι επιδιώξεις έχουν όχι μόνο για την Ελλάδα.
Επίσης μην ξεχνάς ότι παρόλα τα χάλια της οικονομίας της είναι Νο 17 στους G20 κια το 2053 έχουν στόχο nα είναι στους G10, για όσους δεν καταλαβαίνουν την Τουρκία όλα αυτά φαίνονται τόσο μακρινά και μεγαλόστομα που μας κάνουν και γελάμε, αν όμως δει κανείς ότι με την τακτική της διείσδυσης έκανα 400 χρόνια να πάρουν την πόλη χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς πρέπει να μας λέει κάτι, ή τα 50 χρόνια τακτικής για να αποσπάσουν μέσω δημοψηφίσματος την Αλεξανδρέτα από τη Συρία, την ίδια τακτική ακολουθούν και στη Θράκη, και στην Κύπρο και παντού, διείσδυση, συμμαχίες και proxy πολέμους, εμείς γελάμε αλλά αυτοί επιτυγχάνουν τους μεγάλους τους στόχους.
https://piotita.gr/product/νταβούτογλου-αχμέτ-το-στρατηγικό-βάθ/
-
Ο αμαρτωλός ρόλος της DIYANET, στην οποία υπήχθη η Αγία Σοφία
Παραθέτω αυτή το κείμενο του slpress για να δείξω ότι η Τουρκία δεν είναι ένα κράτος σαν όλα τα άλλα, στον καιρό μας παρακολουθούμε ένα κράτος που κάνει ότι μπορεί για να ανέλθει μετά από δεκαετίες στην κορυφή του κόσμου σαν υπερδύναμη, έχοντας απλώσει τα πλοκάμια του σε όλες τις χώρες του κόσμου που υπάρχουν μουσουλμάνοι και Τούρκοι στην καταγωγή, προσφέροντας χρήμα και υποστήριξη ώστε να νιώθουν την Τουρκία πατρίδα τους ακόμα και αν είναι ξένοι υπήκοοι 2-3ης γενιάς.
Η Τουρκία έχει σχέδιο κυριαρχίας, έχει στρατηγική διείσδυσης, έχει χρόνο και υπομονή, επηρεάζει οργανισμούς, πανεπιστήμια, καθηγητές, πολιτικούς, νομικούς, ΜΜΕ, δίκτυα, οι πρεσβείες της παρακολουθούν ότι λέγεται στο νετ και ότι γράφεται ακόμα και από μικρότερο έντυπο σε απομακρυσμένες περιοχές, έτσι επηρεάζει όσους νομίζει ότι θα μπορούσαν να στηρίξουν τις θέσεις της, θέσεις παγκόσμιας κυριαρχίας, μοιράζοντας αφειδώς πολλά χρήματα, το κείμενο δείχνει μια μόνο πτυχή αυτής της δραστηριότητας της Τουρκίας.
Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι σύμφωνα με τον Ελληνικό και Εΰρωπαϊκό νόμο δημοσίων έργων, είναι υποχρεωμένοι οι εργολάβοι να είναι Ευρωπαίοι ή Έλληνες, δεν υπάρχει όμως υποχρέωση για την ιθαγένεια των υπεργολάβων ( αυτό είναι όχι παραθυράκι αλλά μπαλκονόπορτα για προφανείς λόγους ) έτσι μέσω υπεργολαβιών έχουν διεισδύσει Τουρκικές εταιρίες σε Ελληνικά δημόσια έργα, μια άλλη πτυχή είναι οι Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ ανάμεσα στους μετανάστες αλλά και στην Θράκη, αυτά λίγα για να ξέρουμε τι γίνεται και που βρισκόμαστε, γιατί ο περισσότερος κόσμος ακούει τα μεγάλα λόγια του Ερντογάν και χαμογελάει μέχρι να μας κοπεί απότομα το χαμόγελο αν δεν προσέξουμε, το λέω αυτό γιατί ότι έχει πεί μέχρι σήμερα ο Ερντογάν το έχει κάνει, πάντα προειδοποιεί μήνες πρίν για τις κινήσεις του και όλοι εμείς στη Δύση τον κοιτάμε υπνωτισμένοι αναμένοντας να κάνει πράξη αυτά που λέι τα οποία ήδη έχει κάνει, σειρά τώρα έχει η Νότια Κρήτη, μας το λέει εδώ και μήνες ότι θα κάνει έρευνες και γεωτρήσεις.
https://slpress.gr/diethni/o-amartolos-rolos-tis-diyanet-stin-opoia-ypichthi-i-agia-sofia/
-
-
Σε μία άλλη εποχή θα έβγαινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους και κανείς δεν θα τολμούσε να βγάλει κουβέντα. Και θα κλείδωνε το σκυλί στο σκυλόσπιτο.
Τώρα με πρόεδρο τον επιχειρηματία ψιχάκια βλέπουμε ζωντανό τον Σκρουτζ Μακ Ντακ.
Το παραμυθάκι με τις δήθεν παντοδύναμες ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Έκαναν τίποτα το '74 στην Κύπρο, για παράδειγμα;
Σχετικά με την Αγία Σοφία, η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε και τίποτα σοβαρό στην πράξη. Απλά οι μουσουλμάνοι θρησκόληπτοι θα μιλάνε στον φανταστικό φίλο τους στον ουρανό, όπως μιλούσανε παλιότερα οι χριστιανοί θρησκόληπτοι στον δικό τους φανταστικό φίλο στον ουρανό. Το κτίριο, το οποίο είναι πανέμορφο, δεν θα υποστεί καμία αλλαγή και από ότι είπανε θα μπορεί να το επισκέπτεται ο οποιοσδήποτε. Σε συμβολικό επίπεδο δείχνει τον νεο-μωαμεθανισμό του Ερντογάν, σε αυτό συμφωνούμε όλοι νομίζω. Έχουμε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα με την Τουρκία από μια εκκλησία όμως.
-
όταν τον βομβάρδισαν στην Λιβύη.
Μόνο αυτό πόνεσε πραγματικά. Όλα τα άλλα είναι χάδια.
-
O Eρντογάν δεν το κάνει για να γίνει ντόρος, Τα παρακάτω είναι προσωπικές μου απόψεις
- Θέλει να κατεβάσει τον Κεμάλ από τα κάδρα και να μπεί η μούρη του σαν αναγεννητής της οθωμανικής αυτοκραστορίας
- Θέλει να έχει μαζί του όλο το Σουνιτικό Ισλάμ
- Δείχνει στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Τουρκία είναι δυνατή, δυναμώνει καθημερινά και ήρθε για να μείνει ανάμεσα στις παγκόσμιες δυνάμεις
- είναι μέρος του σχεδίου η Τουρκία το 2071 να είναι η 2η μεγαλύτερη δύναμη, έχει μαζί της το χρόνο και την υπομονή
- Να περιμένουμε ακόμα χειρότερα μέχρι το 2023 που θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας
- Νομίζει ότι έτσι θα εξοργίσει τους Έλληνες να κάνουμε το λάθος
- Μίλησε στον Τουρκικό λαό στις 20:53, το 53 παραπέμπει ευθέως στην άλωση της πόλης το 1453, τίποτα δεν κάνει η Τουρκία τυχαία, ατυτό να το θυμόμαστε.
- Έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από πιέσεις της παγκόσμιας κοινότητας
- Με την κίνηση του αυτή διέβη τον Ρουβίκωνα και μάλλον θα χάσει την Ευρώπη εν ευθέτω χρόνο
- Με την κίνηση του αυτή έφερε πιο κοντά την ώρα του στραπάτσου της Τουρκίας πλησιάζοντας επικίνδυνα τις κόκκινες γραμμές της Δύσης παρόλο που η Δύση είναι ήδη στη φάση μια αργόσυρτης παρακμής έχει ακόμα τη δύναμη αν το αποφασίσει, και μάλλον δεν είναι μακρυά ή ώρα που θα του κόψουν τον βήχα, η διάλυση της Αλ Oυατίγια στη Λιβύη ήταν το 1ο βήμα, ακόμα ψάχνουν να δούν ποιός τους την έφερε και τους κατέστρεψε το πυραυλικό σύστημα και τα υπόλοιπα στην αεροπορική βάση, Τουρκική κατ΄ουσίαν.
Στα 1, 2, 3, 5, 6, 7 και 8 συμφωνούμε. Αν και στο 3 έχω την ένστασή μου, διότι θεωρώ ότι είναι κυρίως κίνηση για εσωτερική κατανάλωση, όχι για τους άλλους.
Το 4 όμως το λες συνέχεια και κατήντησε αστείο (όχι απο μεριάς σου, από μεριάς της Τουρκίας που το διατρανώνει). Η Τουρκία μπορεί να θέλει να γίνει και ο Αρχηγός του United Federation of Planets του Star Trek, δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί!!! Στα βόρεια σύνορά της έχει την ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη του πλανήτη, με περίπου 10.000 πυρηνικές κεφαλές, 3000 αεροσκάφη και 15.000 άρματα μάχης!!! Η Ρωσία μπορεί οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσει να ισοπεδώσει την Τουρκία, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν. Θα το κάνει σήμερα; Όχι βέβαια, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο στρατιωτικές υπερδυνάμεις (Ρωσία-ΗΠΑ εννοώ φυσικά) - μην παραμυθιαζόμαστε, υπερδύναμη είναι η χώρα που έχει την δύναμη των όπλων, με εγχώρια κατασκευή αυτών, όχι λεφτά κλπ. Λεφτά έχει και η Γερμανία, αλλά η Γαλλία την κατακτάει σε 2-3 μέρες αν το θελήσει!!! Από αυτής της απόψεως υπερδυνάμεις είναι μόνον η Ρωσία και οι ΗΠΑ, η Κίνα έπεται. Αντιθέτως η Ρωσία κρατάει την Τουρκία στο λουρί, πουλώντας της υπερσύγχρονα όπλα από την μία (σίγουρα όμως κρατώντας τους κωδικούς για να τα απενεργοποιήσει όποτε θελήσει) και από την άλλη για να μοιράζονται διάφορες περιοχές, όπως στην Λιβύη. Εμείς κάναμε το λάθος να τα τσουγκρίσουμε με την Ρωσία (επί Τσίπρα και συνεχίζει το ίδιο λάθος και ο Μητσοτάκης) και περιμένουμε απλά δηλώσεις συμπαράστασης από καμιά Γαλλία/Γερμανία/Ιταλία. Ως εκεί όμως θα πάνε οι 'εταίροι' μας. Όπως είχε πει και ο Ναύαρχος Αποστολάκης, μόνοι μας θα πολεμήσουμε αν φτάσει εκεί το θέμα!!!
-
Έχουμε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα με την Τουρκία από μια εκκλησία όμως.
σε αυτό συμφωνώ, όσο και να επηρεάζεται το συλλογικό ελληνικό θυμικό από την τελευταία πράξη των Τούρκων, που σιγουρα είναι ασεβής έως και απολίτιστη, έχουμε πολύ πιο σημαντικές διάφορες από τις οποίες δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε.
-
Storm wrote:
Σε μία άλλη εποχή θα έβγαινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους και κανείς δεν θα τολμούσε να βγάλει κουβέντα. Και θα κλείδωνε το σκυλί στο σκυλόσπιτο.
Τώρα με πρόεδρο τον επιχειρηματία ψιχάκια βλέπουμε ζωντανό τον Σκρουτζ Μακ Ντακ.
Το παραμυθάκι με τις δήθεν παντοδύναμες ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Έκαναν τίποτα το '74 στην Κύπρο, για παράδειγμα;
Σχετικά με την Αγία Σοφία, η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε και τίποτα σοβαρό στην πράξη. Απλά οι μουσουλμάνοι θρησκόληπτοι θα μιλάνε στον φανταστικό φίλο τους στον ουρανό, όπως μιλούσανε παλιότερα οι χριστιανοί θρησκόληπτοι στον δικό τους φανταστικό φίλο στον ουρανό. Το κτίριο, το οποίο είναι πανέμορφο, δεν θα υποστεί καμία αλλαγή και από ότι είπανε θα μπορεί να το επισκέπτεται ο οποιοσδήποτε. Σε συμβολικό επίπεδο δείχνει τον νεο-μωαμεθανισμό του Ερντογάν, σε αυτό συμφωνούμε όλοι νομίζω. Έχουμε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα με την Τουρκία από μια εκκλησία όμως.
Πιστεύω ότι πριν τον Τράμπ οι ΗΠΑ είχαν ποιο ενεργό ρόλο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και έβγαζαν προς τα έξω ένα προφίλ ότι είναι η παγκόσμια υπερδύναμη. Αυτό το προφίλ ανωτερότητας την έβαζε σε διαδικασία να το παίζει 'μπαμπάς' που προσέχει να μην τσακώνονται τα 'παιδιά' του. Φυσικά οι ΗΠΑ μόνιμο στόχο είχαν τα συμφέροντά τους.
Αυτό το ρόλο δεν τον βλέπω πλέον στις ΗΠΑ. Διακρίνω εσωστρέφεια, απομόνωση, περιχαράκωση εντός των συνόρων της. Ακόμη και οι ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ είναι διαδικασία αγγαρείας. Την ίδια στιγμή βλέπω έναν πρόεδρο Τραμπ που μάλλον κάνει χρήση του αξιώματος για να αυξήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια και την οικονομική του ευμάρεια.
Δεν ξέρω αν υπήρξε και παλιότερα τέτοιας κοπής πρόεδρος των ΗΠΑ. Εγώ δεν θυμάμαι κάποιον.
Για την Αγιά Σοφιά θα συμφωνήσω.
-
Αλέξανδρε ανέφερα τι έχει πρόγραμμα η Τουρκία να κάνει, δεν ανέφερα αν μπορεί ή αν της το επιτρέψουν, μην βάζεις μπροστά τη Ρωσία και τι μπορεί να κάνει, όλη η Ευρώπη μπορεί να κάνει την Τουρκία 2-3 κομμάτα σε λίγες ημέρες και να της βάλει χαλινάρι, το θέμα είναι ότι με τις συμφωνίες που έχει η Τουρκία με όλους τους έχει αποκοιμίσει λόγω των συμφερόντων τους και παίζει μόνη μπάλα και οι άλλοι αδιαφορούν, ( προς το παρόν ) εδώ είναι το πρόβλημα και όχι αν μπορούν.
Μπορεί σήμερα η Τουρκία να είναι αυτάρκης στην πολεμική της βιομηχανία κατά περίπου 70%, αλλά μόνο κατά 40% έχει αυτάρκεια στις τεχνολογίες και στα κρίσιμα εξαρτήματα, τα υπόλοιπα τα εισάγει, αν δεν τις δώσει η Γερμανία κινητήρες ούτε άρματα δεν θα μπορεί να κινήσει, τώρα προσπαθούν να φτιάξουν δικούς τους κινητήρες.
Στην Αλ Ουατίγια είδε ότι είναι αδύναμη και πρέπει να συμμαζευτεί, πέρασε το αεροπλάνο ηλεκτρονικού πολέμου, τύφλωσε όλα τα συστήματα και τα μαχητικά τους πετσόκοψαν και ακόμα ψάχνουν να βρούν τι τους χτύπησε, αν φάει άλλο ένα χαστούκι Νότια της Κρήτης αν κάνει την κίνηση που λέει θα έρθει στα ίσια της για αρκετό καιρό, ό Αποσολάκης καλά τα λέει και έτσι είναι, το θέμα είναι τι θα κάνει η πολιτική ηγεσία η οποία ξέρει ότι οι Ε.Δ άλλα Ίμια δεν θα επιτρέψουν, και να μην βγάζουμε από την παράμετρο ότι εμείς και η Τουρκία έχουμε τους ίδιους συμμάχους οι οποίοι για να μας στηρίξουν αγνοώντας τα συμφέροντας τους θέλουν να δούν από μας ότι και εμείς θέλουμε να αντισταθούμε και δεν θα καθίσουμε σαν κότες, αν το κάνουμε και μας δούν σαν καθισμένες πάπιες θα εισπράξουμε από τους συμμάχους αντί για στήριξη μια μούτζα και μια κλωτσιά στον πισινό.
-
Πιστεύω ότι πριν τον Τράμπ οι ΗΠΑ είχαν ποιο ενεργό ρόλο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και έβγαζαν προς τα έξω ένα προφίλ ότι είναι η παγκόσμια υπερδύναμη. Αυτό το προφίλ ανωτερότητας την έβαζε σε διαδικασία να το παίζει 'μπαμπάς' που προσέχει να μην τσακώνονται τα 'παιδιά' του. Φυσικά οι ΗΠΑ μόνιμο στόχο είχαν τα συμφέροντά τους.
Αυτό το ρόλο δεν τον βλέπω πλέον στις ΗΠΑ. Διακρίνω εσωστρέφεια, απομόνωση, περιχαράκωση εντός των συνόρων της. Ακόμη και οι ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ είναι διαδικασία αγγαρείας. Την ίδια στιγμή βλέπω έναν πρόεδρο Τραμπ που μάλλον κάνει χρήση του αξιώματος για να αυξήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια και την οικονομική του ευμάρεια.
Δεν ξέρω αν υπήρξε και παλιότερα τέτοιας κοπής πρόεδρος των ΗΠΑ. Εγώ δεν θυμάμαι κάποιον.
Ισχύουν σε ικανό βαθμό αυτά που λες. Στον 'Δυτικό Κόσμο' (πόσο αστείο ακούγεται αυτό με την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία μέσα σε αυτά τα Κράτη...), οι ΗΠΑ διαφέντευαν επί Ψυχρού Πολέμου. Όμως αφενός αυτό δεν ισχύει εδώ και καιρό και αφετέρου, ακόμα και τότε υπήρξαν περιπτώσεις που δεν μπόρεσαν/ήθελαν να κάνουν τίποτα, όπως στην εισβολή της Κύπρου. Το μόνο καλά του τραμπαρίφα Τραμπ είναι ότι δεν ανακατεύεται πολύ-πολύ σε ξένα μέρη.
Στην δική μας ζωή, τα τελευταία 40-50 χρόνια δηλαδή, ούτε εγώ θυμάμαι κάποιον να μην ανακατεύεται τόσο πολύ σε εξωτερικές υποθέσεις.
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος