-
https://www.candiadoc.gr/2020/06/25/aderfi-k-mitsotaki-proedros-tis-p/#.XvcsIuqEY0P
' Η αδερφή του Κ. Μητσοτάκη πρόεδρος της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε όλη τη χώρα '
Πώς τόνε λέγανε αυτόν που διέγραψε για να πατάξει την οικογένειοκρατεία, γιατί ήθελε να βάλει το γιο του υποψήφιο βουλευτή στην θέση του;
Τραγάκης; Νομίζω ότι ξαναγύρισε στο μαντρί...ο γέρος.
Φαντάζομαι τον εαυτό μου να ψηφίζει ΝΔ. Κατάντια εντελώς. Σαν να νομιμοποιώ το φαγοπότι και το βόλεμα. Τα ζω καθημερινά και στον επαγγελματικό μου χώρο. Δυστυχώς έρχομαι σε επαφή με μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς και όλη την ημέρα είμαι μέσα στα σκ@τά των κομματικών βυσμάτων.
-
***Καταλαβαίνω πως σε πολλούς όπως κι εσένα, είναι δύσκολο να αντιληφθούν ότι ακόμη υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και μάλιστα καταφέρνουν κι επιβιώνουν κι από πάνω! ***
Σε όλο αυτό το λογύδριο θα σου απαντήσω μόνο στο σημείο που θίγεις υπονοώντας ότι είμαι / ήμουνα ή ότι έχω δεσμούς με το δημόσιο, λέω λοιπόν δουλεύω από εννέα ετών, τα χέρια μου να είναι καλά, δεν δούλεψα ποτέ με το δημόσιο, και έχω δική μου δουλειά εδώ και 40 χρόνια, δημόσιο, κόμματα, εκκλησία μου βγάζουν καντύλες, αν αυτά σου λένε κάτι έχει καλώς, αν δεν σου λένε πάλι έχει καλώς, θα πω μόνο ότι σαν Ε.Ε που έφαγα ψωμί από άλλους Ε.Ε και κυρίως από την βιομηχανία είμαι εναντίον όσων προσπαθούν να σαμποτάρουν τη βιομηχανία και την αγορά με οποιοδήποτε τρόπο, η βιομηχανία παράγει πλούτο και ταϊζει οικογένειες, συμπληρώνω ότι σέβομαι αυτούς που έχουν την δυνατότητα να δίνουν ψωμί σε άλλους ανθρώπους και να τους βοηθούν να κάνουν πράξη τα όνειρα τους και τα όνειρα των παιδιών τους, αν κάποιοι από αυτούς είναι σκατιάρηδες υπάρχει η πολιτεία, υπάρχουν νόμοι να τους εφαρμόσουν, δεν είναι δική μολυ δουλειά να κάνω τον δικαστή ούτε των αριστερών κομμάτων ούτε των αριστερών κομμάτων να παγιδεύουν όλη την κοινωνία με απεργίες γιατί θίχθηκε κάποιος δικός τους, ποτέ δεν είδα μια απεργία για την εφαρμογή των νόμων, αν είδες εσύ να μου το πείς.
Ως εκ τούτου δεν έχω, δεν νιώθω και δεν θα αποκτήσω την ανασφάλεια που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι και που τους οδηγεί σε λάθος αποφάσεις, δρόμους, πράξεις, και αυτό γιατί έχω τα χέρια μου, το μυαλό μου, τις εμπειρίες μου και τον επαγγελματικό μου κύκλο, δεν έχω ανάγκη από καμμία στήριξη τα καταφέρνω μια χαρά μόνος μου.
Ο κάθε αλήτης ξύστης λοιπόν που πέρνει εντολή από το κόμμα του 99.9% αριστερής φιλοσοφίας, θα με βρεί απέναντι γιατί με πρόσχημα τα δικαιώματα των εργαζομένων πληγώνει και την χώρα και την κοινωνία για την οποία ( υποτίθεται ) πως ενδιαφέρεται. όχι γιατί το κόμμα ενδιαφέρεται για τους εργάτες και τους υπαλλήλους όπως διακυρήσει αλλά γιατί αυτό είναι το προϊόν που έχει για πούλημα στο πόπολο η νομεκλατούρα του, όλα τα άλλα είναι για να έχουμε να λέμε.
Είμαι παλιά καραβάνα και έχω δει και έχω ζήσει πολλά στη ζωή μου, τόσα που ο μέσος άνθρωπος θέλει 5 ζωές, για να δεχθώ να με τραβάει από τη μύτη ο κάθε κατεργάρος ανεπάγγελτος ξύστης κόμματος, και επειδή δεν θέλεις να είσαι δίκαιος μαζί μου για τους δικούς σου λόγους αφού με λες μπλέ, σου λέω ότι συμφωνώ με τα σωστά και κατακρίνω τα ανόητα τα άσχημα και τα επιζήμια για τη χώρα, την κοινωνία, την πρόοδο από όπου και αν προέρχονται, και πιστεύω ότι τα αριστερά κόμματα δεν στην Ελλάδα δεν είναι για πρόοδο, και αν σήμερα η Ελλάδα είναι στο σημείο που είναι, και μάλιστα σε πολύ καλή θέση στον παγκόσμιο χάρτη ωφείλεται στους δεξιούς και στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αυτή που πολεμάει η αριστερή σκέψη λες και θα βρεθούνε τα λεφτά στα δένδρα, η χώρα θα μπορούσε να ήταν έως και παράδεισος αν δεν ήταν κλέφτες και ψεύτες όσοι την κυβέρνησαν τα τελευταία 50 χρόνια και αν δεν την πολεμούσαν οι αριστεροί με τις απεργίες για τι τίποτα,( που μάλλον δεν έζησες τις δεκαετίες 80-90 ) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας για το τίποτα, ελπίζω ότι οι τρείς φορές που έκαψε ο Σύριζα το κέντρο της Αθήνας να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά.
Αυτό δεν είναι τσουβάλιασμα είναι όσα ζούμε καθημερινά αλλά δυστυχώς δεν ξεχνώ, έτσι όταν γίνεται κάτι σήμερα δεν θα το αναλύσω μέχρι κεραίας γιατί οι μνήμες μου με γυρνάνε πίσω σε νιοστή επανάληψη όσων συμβαίνουν σήμερα που για τους νεότερους είναι πρωτοφανή, για τους παλιότερους είναι μια επανάληψη με άλλο πρόθεμα, πρόσχημα, όνομα, τα ίδια και τα ίδια από τους ίδιους χώρους.
ΥΓ. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι καλύτερος από εσένα ή όποιονδήποτε άλλο,
Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις; Τι καλό έκανε η Δεξιά για τον μεροκαματιάρη; Το ότι οι επιχειρηματίες παράγουν πλούτο το αφήνω ασχολίαστο. Για την τσέπη τους ίσως, με μισθούς πείνας για το προσωπικό τους. Για να μην μιλήσουμε για την διαπλοκή, στην οποία είναι πρώτοι και καλύτεροι!!! Αν δεν παλέψει η Αριστερά για τα δικαιώματα των εργαζομένων ποιος θα το κάνει; Η Δεξιά που είναι με το μέρος των εργοδοτών; Και ποιος είναι ο τρόπος πάλης; Οι απεργείες και οι διαδηλώσεις φυσικά!!!
-
Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις; Τι καλό έκανε η Δεξιά για τον μεροκαματιάρη; Το ότι οι επιχειρηματίες παράγουν πλούτο το αφήνω ασχολίαστο. Για την τσέπη τους ίσως, με μισθούς πείνας για το προσωπικό τους. Για να μην μιλήσουμε για την διαπλοκή, στην οποία είναι πρώτοι και καλύτεροι!!! Αν δεν παλέψει η Αριστερά για τα δικαιώματα των εργαζομένων ποιος θα το κάνει; Η Δεξιά που είναι με το μέρος των εργοδοτών; Και ποιος είναι ο τρόπος πάλης; Οι απεργείες και οι διαδηλώσεις φυσικά!!!
βεβαιως.
η αριστερα ομως ε? οχι οι αλλοι που λειτουργησαν ως εφιαλτης για τους λαικους αγωνες, προδωσαν τα παντα εκ των εσω, βρωμισαν καθε αναφορα στον ουμανισμο περιοριζοντας τις λαικές διεκδικησεις οχι στον αγωνα εναντια στο κεφαλαιο αλλα στην κατακτηση δικαιωματων απο καθε λογης πουστηδες, εμπλεκομενοι με το μεγαλο κεφαλαιο την ιδια στιγμη που ονομαζαν τα καμαρια τους, διαδοχους την αριστερων θρονων, που φοιτουν στα ακριβοτερα ιδιωτικα, ερνεστο.
-
REALZEUS wrote:
βεβαιως.
η αριστερα ομως ε? οχι οι αλλοι που λειτουργησαν ως εφιαλτης για τους λαικους αγωνες, προδωσαν τα παντα εκ των εσω, βρωμισαν καθε αναφορα στον ουμανισμο περιοριζοντας τις λαικές διεκδικησεις οχι στον αγωνα εναντια στο κεφαλαιο αλλα στην κατακτηση δικαιωματων απο καθε λογης πουστηδες, εμπλεκομενοι με το μεγαλο κεφαλαιο την ιδια στιγμη που ονομαζαν τα καμαρια τους, διαδοχους την αριστερων θρονων, που φοιτουν στα ακριβοτερα ιδιωτικα, ερνεστο.
Μαζί σου σε αυτά!!!
-
Ε, καλά μην είσαι και υπερβολικός. Το 80 ήσουνα περίπου στην θέση 30 των πλουσιότερων κρατών στον κόσμο και διατηρεισαι ακόμη κάτω από το 40. Και στις πρώτες 20 θέσεις έχεις όλους τους βιομηχανικούς γίγαντες, τους πετρελαιαδες και τους πλυντηρεξ. Με αφετηρία το 49 μια χώρα κατεστραμμένη. Ξέρω ότι δεν την παραδέχεσαι αυτή την στατιστική λόγω κατανομής πλούτου κλπ αλλά κάτι δείχνει. Αυτά έγιναν επί 'δεξιας' και κακών επιχειρηματιών. Τόσο κακών που αρκετοί από αυτούς (Ωνάσης;) μνημονεύονται με σεβασμό ακόμη και σήμερα από τα 'πληρώματα τους'. Τα οποία ναι μεν είναι αυτά που θαλασσοπνιγηκαν αλλα δεν πηγε και κανεις να βαλει το κεφαλι στον ντορβα να χρεωθει για να αγορασει καραβια και να κάνει την αρχή.
-
Και έπρεπε να παραμείνει , για να μην είναι ελκυστικότερο να είσαι μόνιμος ξύστης , από παραγωγικός άνθρωπος...
Και αφού αυτοί τα έφαγαν , μήπως να τους τα πάρουμε πίσω , αφού δανεικά ήταν και μας τα ζητάνε οι δανειστές ?
Οσο για την Αριστερά , χτες ήταν στην Πράγα οι εκδηλώσεις για την Μιλάντα Χαράκοβα...
https://www.tovima.gr/2013/06/29/opinions/liga-loyloydia-gia-ti-milanta/
Γλύτωσε από τους ναζί , όχι όμως από τα αδελφάκια τους ....
-
Ε, καλά μην είσαι και υπερβολικός. Το 80 ήσουνα περίπου στην θέση 30 των πλουσιότερων κρατών στον κόσμο και διατηρεισαι ακόμη κάτω από το 40. Και στις πρώτες 20 θέσεις έχεις όλους τους βιομηχανικούς γίγαντες, τους πετρελαιαδες και τους πλυντηρεξ. Με αφετηρία το 49 μια χώρα κατεστραμμένη. Ξέρω ότι δεν την παραδέχεσαι αυτή την στατιστική λόγω κατανομής πλούτου κλπ αλλά κάτι δείχνει. Αυτά έγιναν επί 'δεξιας' και κακών επιχειρηματιών. Τόσο κακών που αρκετοί από αυτούς (Ωνάσης;) μνημονεύονται με σεβασμό ακόμη και σήμερα από τα 'πληρώματα τους'. Τα οποία ναι μεν είναι αυτά που θαλασσοπνιγηκαν αλλα δεν πηγε και κανεις να βαλει το κεφαλι στον ντορβα να χρεωθει για να αγορασει καραβια και να κάνει την αρχή.
Μάλλον αναφέρεσαι σε εμένα, οπότε να απαντήσω. Το λες μόνος σου, το ότι στατιστικά η Ελλάδα είναι στις 40 πλουσιότερες χώρες (μπροστά μόνον από τριτοκοσμικές χώρες ή αυτές που καταστράφηκαν λόγω της πτώσης του προηγούμενου συστήματος), δεν λέει και τίποτα. Αν θες να δούμε κάτι πιο ρεαλιστικό είναι το Disposable Income, που και πάλι είναι skewed διότι παίρνει το συνολικό ΑΕΠ και το διαιρεί δια τον αριθμό του πληθυσμού. Αν για παράδειγμα ο Gates και ο Bezos έμεναν στην Ελλάδα, θα προσέθεταν αμέσως-αμέσως μερικές δεκάδες δις στο ΑΕΠ, με αποτέλεσμα ο μέσος Έλληνας να έβγαινε στις στατιστικές ως Ελβετός και βάλε... Σχετικά με τον Ωνάση, εκτός του ότι με κομπίνες αγόρασε κοψοχρονιά τα Liberties (με χρηματοδότηση από την CIA), είναι ευρέως γνωστό ότι έκανε λαθρεμπόριο και έσπαγε embargoes. Τώρα αν κάποιοι είναι βασιλικότεροι του Βασιλέως, είναι δικό τους πρόβλημα, αλλά και της κοινωνίας που τους ανέχεται!!!
ΥΓ: Ο κοσμάκης έφαγε λεφτά επί Αντρέα. Δανεικά λεφτά, αλλά έφαγε. Δεν το επικροτώ, γιατί έγιναν τρομακτικά λάθη-εγκλήματα, αλλά με την Δεξιά ακόμα θα βρωμούσαν τα χνώτα τους από την πείνα!!! Το τρεις κι εξήντα δεν βγήκε τυχαία, αυτός ήταν ο μισθός ενός ΔΥ πριν το '81...
-
Και έπρεπε να παραμείνει , για να μην είναι ελκυστικότερο να είσαι μόνιμος ξύστης , από παραγωγικός άνθρωπος...
Και αφού αυτοί τα έφαγαν , μήπως να τους τα πάρουμε πίσω , αφού δανεικά ήταν και μας τα ζητάνε οι δανειστές ?
Οσο για την Αριστερά , χτες ήταν στην Πράγα οι εκδηλώσεις για την Μιλάντα Χαράκοβα...
https://www.tovima.gr/2013/06/29/opinions/liga-loyloydia-gia-ti-milanta/
Γλύτωσε από τους ναζί , όχι όμως από τα αδελφάκια τους ....
Εσύ δηλαδή θεωρείς εαυτόν παραγωγικό άνθρωπο; Τίνι τρόπω; Γιατί εγώ για έναν εργολάβο, που δεν έβγαλε καν Πολυτεχνείο, σε βλέπω απλά... Το ότι θεωρείς ότι είσαι κάτι σημαντικό για την κοινωνία με διασκεδάζει αφάνταστα!!! Θαρρείς και είσαι γιατρός ή ένστολος που προστατεύει και σώζει ανθρώπους. Αυτό νομίζεις; Ένας μπάρμπας που προσλαμβάνει εργάτες για να κτίσουν σπίτια είσαι απλά. Δεν ξέρω καν αν έχεις δικαίωμα υπογραφής, αλλά ακόμα και να έχεις, δεν κάνεις τίποτα σοβαρό, δεν έκτισες και τον Παρθενώνα... Προσωπικά ήμουν γύρω στα 15 χρόνια στον ΕΣ και άλλα 10 στον ΙΤ ως επιτηδευματίας. Θεωρώ την υπηρεσία μου στο Δημόσιο ΑΠΕΙΡΩΣ σημαντικότερη. Τότε δούλευα για το Κράτος και Όλους εμάς. Μετά ήμουν απλά ένας 'εμποράκος', που θα έλεγε και ο Χριστούλης σας, υμών των Δεξιών και θρησκευόμενων.. Και φυσικά η τεράστια κοινωνική σου αμορφωσιά μπερδεύει τους Ναζί με τους Κομμουνιστές, τις βούρτσες με τις λούτσες δηλαδή. Το καλό είναι ότι η γενιά σου σιγά-σιγά εγκαταλείπει τα εγκόσμια, μπας και αλλάξει τίποτα!!!
-
Ρε σεις μη το χοντραίνετε με τους χαρακτηρισμούς!...
Είναι κι αυτή μια βασική διαφορά στην κοσμοαντίληψη και 'λογική' μεταξύ δεξιοφρόνων και αριστερών (κανονικών, όχι γιαλαντζί).
Οι μεν θεωρούν πως 'παραγωγικοί' μπορούν να χαρακτηρίζονται μόνο όσοι είναι στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή και θεωρούν όσους εργάζονται στα υψηλά κλιμάκια της τριτογενούς σχεδόν ως 'κηφήνες' που απομυζούν τον κόπο των παρακάτω... Οι φανατικοί θιασώτες της ελεύθερης (ο Γιαραμπής να την κάνει) οικονομίας, τη γυρνάνε ανάποδα τη πυραμίδα και απαξιώνουν τελείως τον απλό εργάτη, ενώ ένας π.χ. 'σύμβουλος διαφήμισης' απολαμβάνει μεγάλου σεβασμού και αμοιβών κι τους παραγωγούς του προϊόντος προς διαφήμιση, τους βλέπουν σχεδόν ως περιττό βάρος. (εξού και το 'ο βιομήχανος τους δίνει ψωμί').
-
Πάλι προσωπικές προσβολές, πάλι τα ίδια. Αηδία έχει καταντήσει αυτό το πράγμα εδώ μέσα.
Και απορώ πραγματικά. Τόσα χρόνια εδώ μέσα ένας υπεύθυνος δεν μπορεί να βάλει μία τελεία σε αυτό;
Να γράφει κάποιος μία γενική άποψη και να έρχεται ο άλλος και να 'στολίζει' επί προσωπικού, για την ζωή του, για το επάγγελμά του.
Για αυτό με όποιον έχω μία ελάχιστη προσωπική επικοινωνία απαιτώ να μην βγαίνει τίποτα προσωπικό στο φόρουμ.
-
Σε πείραξε Storm η προσωπική μου αναφορά; Όταν ο συγκεκριμένος κύριος στόλιζε όλους ανεξαιρέτως τους ΔΥ, εδώ και χρόνια (ξύστες, άχρηστοι κλπ), δεν είδα να θίχτηκες. Εγώ θίχτηκα λοιπόν, όχι ως ΔΥ, που δεν είμαι, αλλά ως πολίτης, και απήντησα ανάλογα. Τον θεωρώ λοιπόν ξύστη τον συγκεκριμένο, όπως ο ίδιος αναφέρει όλους τους ΔΥ. Αν έχεις πρόβλημα με αυτό, δεν με ενδιαφέρει.
Το ότι έχασες την ουσία αυτών που περιέγραψε, περί Δεξιάς, ας μην το σχολιάσω. Η πλάκα είναι ότι γενικά σε έχω δει να συμφωνείς κατά αυτών!!!
ΥΓ: Από ότι βλέπω πήρα και 2 likes. Άρα κάποιοι 2 συμφορουμίτες συμφώνησαν με τα γραφόμενα μου.
-
Αν ισχύουν όσα γράφει το Έθνος, μιλάμε για καραμπινάτο σκάνδαλο. Η μίζα της μίζας!!! Το εκπληκτικό είναι ότι μας λέει ότι το κόστος μιας ζαρντινιέρας είναι 550 ευρώ. Στις 570 ζαρντινιέρες 550 ευρώ. Δηλαδή η μία πόσο κάνει, 750?
Ξεφτίλα
-
Πήρες και από μένα λάικ γιατί με διασκεδάζεις τζάμπα...
Προσωπικά ουδόλως με απασχολούν οι προσωπικές επιθέσεις . Δείχνουν απλά ένδεια επιχειρημάτων ...
Για να μην είμαστε άδικοι όμως , έγιναν και βράδυ Σαββάτου - ξημερώματα Κυριακής , οπότε μπορεί να είναι τα λόγια του κρασιού...
Δείχνουν βέβαια και τις ανομολόγητες ενοχές κάποιων για τα εγκλήματα του άλλου άκρου , που θέλουν να τα ξεχνάμε .
Επί της πολιτικής ουσίας λοιπόν και όχι των προσωπικών επιθέσεων , άλλωστε δεν χρειάζεται να πω τίποτα για τον εαυτό μου στην ηλικία μου , ούτε δουλειά ζητάω , ούτε βιογραφικό φτιάχνω , μου φτάνει που έχω την εκτίμηση αυτών που πρέπει και με ενδιαφέρει στον επαγγελματικό τομέα , επί της πολιτικής λοιπόν , η με οποιονδήποτε τρόπο δικαιολόγηση της αισχρής πολιτικής του ΑΓΠ που μοίρασε δανεικά σε ορισμένες κοινωνικές τάξεις , προκειμένου να παίρνει ψήφους , από μένα θα στηλιτεύεται στο επίπεδο που της πρέπει .
Άλλωστε και στην Κατοχή , αν ήσουν συνεργάτης των Γερμανών , μια χαρά λεφτουδάκια έκανες και δεν πείναγες καθόλου .
Ακριβώς ανάλογη ήταν η πολιτική του πασοκ . Βρέθηκε στην εξουσία όταν άρχισαν να έρχονται τα λεφτά από την ΕΟΚ και αντί να πάει την χώρα και τον λαό της συνολικά μπροστά και να την κάνει σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα , τό μόνο που έκανε είναι να τρώνε οι ίδιοι άπειρα χρήματα , να κλείσουν την όποια παραγωγή , να διπλασιάσουν το δημόσιο , να ανοίξουν τον δρόμο σε λεφτάδες που τους πλήρωναν αδρά , να δημιουργήσουν νταβατζηδες στα μμε και στα δημόσια έργα , αλλά και στις τράπεζες που δανείζονταν με αέρα και δεν τα επέστρεφαν ποτέ .
Αυτός ο εκμαυλισμός του πολίτη που έγινε την πρώτη οκταετία του πασοκ , άλλαξε την πολιτική και την κοινωνική ζωή της χώρας . Εγινε της μόδας να κλέβεις το δημόσιο , να είσαι πολιτικός που υπόσχεται τα πάντα και γενικά χειροτέρεψε κάθε παθογένεια του λαού και του κράτους , ενώ μείωσε κάθε καλό στοιχείο του .
Υπήρξε και δεύτερος εκμαυλισμός επί του Ιωαννίδη των Ιμίων ,κατά κόσμον Σημίτη , που αφού μας έλεγε ότι το χρηματιστήριο ανεβαίνει γιατί έχει κάνει την οικονομία μας τούρμπο και έφαγαν τα λεφτά του κόσμου τα κλωνάρια και οι ΕΔΕ με μόνη περιουσία 1-2 φτυάρια , στο τέλος άρχισε να μας μοιράζει χρυσές κάρτες και δάνεια , γιατί λέει δεν είχαμε μεγάλο ιδιωτικό χρέος και έπρεπε να μας το μεγαλώσει .
Προφανώς δεν αθωώνουμε και την ΝΔ που από το 1977 ουσιαστικά και από το 1989 τυπικά μπήκε και εκείνη στο ίδιο τρυπάκι των διορισμών και του μοιράσματος των χρημάτων .
Αν κάποιος δει τι χρήμα ήρθε από το 1981 έως το 1989 στην χώρα σε συνδυασμό με αύξηση του δημοσίου χρέους από το 28 % του μικρού ΑΕΠ του 1981 στο 97 % του πολύ μεγαλύτερου , αφού ήταν και τα λεφτά της ΕΟΚ μέσα , ΑΕΠ του 1989 και τι έργα έγιναν τελικά με αυτά τα λεφτά , θα καταλάβει το μέγεθος της κλοπής .
Και προφανώς το κόστος που επέφερε στην χώρα η κρίση , που βέβαια πάλι διαχειρίστηκε λάθος από τους πολιτικούς αφού δεν έκαναν περικοπές στα έξοδα , αλλά αύξησαν τα έσοδα μέσω των φόρων , το κόστος αυτό λοιπόν , έχει καταστρέψει πολλές γενιές Ελλήνων .
Τους άνω των 55-60 γιατί θα πάρουν πενιχρή σύνταξη σε σχέση με τις εισφορές τους , ενώ έχασαν και την δημιουργικότερη δεκαετία της ζωής τους , τους 30άρηδες που τους τρώει η ανεργία και τους 20άρηδες που βλέπουν το μέλλον τους δύσκολο .
Ετσι λοιπόν δεν θα δεχθώ καμία δικαιολόγηση των ολετήρων της χώρας μας . Γιατί το 1981 είμαστε σαν οικονομία μπροστά από την Ισπανία και την Πορτογαλία και βέβαια πολύ μπροστά από τις βαλκανικές και ανατολικές χώρες .
Σήμερα είμαστε πολύ πίσω από την Ισπανία και την Πορτογαλία , στα ίδια ή και λίγο πίσω από τις ανατολικές και μας πλησιάζουν ταχύτατα οι βαλκανικές .
Εαν λοιπόν θέλετε να δικαιολογείτε μία Εθνική Προδοσία , γιατί είναι κοντά σας ιδεολογικά , κανένα πρόβλημα . Απλά να το παραδεχτείτε και να μην το γυρίζετε στις ύβρεις . Το ξέρουμε το πρόβλημα σας και σας συμπονάμε για αυτό...
-
Στα κοινωνικά δίκτυα από πολίτες που αυτοχαρακτηρίζονται δεξιοί και κεντροδεξιοί , έχει αρχίσει και πολύ σωστά μία γκρίνια για τις ζαρντινιέρες και τις βαφές στους δρόμους . Και για την κυκλοφορία , αλλά και για το κόστος που όντως μας φαίνεται υπερβολικό .
Αυτό βέβαια στα σοβαρά κράτη τα ελέγχουν κάποιοι τύποι που είναι θεσμικοί για αυτή την δουλειά ..
Εδώ έχουν βαρείς τίτλους , ελεγκτικό συνέδριο , αλλά δεν ξέρουμε τι ελέγχουν στο τέλος...
Στο θέμα της κυκλοφορίας όμως οι καθηγητάδες έχουν βαλθεί να δικαιώσουν άλλη μια φορά τον Σιδερένιο , όχι της Μιμής , αλλά αυτόν του Βερολίνου .
Πρώτο πρόβλημα της πόλης , είναι η μη τήρηση του ωραρίου , του τρόπου και των προβλεπόμενων οχημάτων, για την τροφοδοσία των επιχειρήσεων . Οπου βέβαια κλείνουν τους δρόμους , ή παρκάρουν - διπλοπαρκάρουν , μεγάλα και μικρότερα οχήματα για να ξεφορτώσουν 5 λεπτά .
Αυτό πρέπει να κυνηγηθεί ανηλεώς . Μπορεί να αναγκάσει τους σουπερμαρκετάδες να πάρουν επί πλέον προσωπικό ή να δώσουν υπερωρίες , αλλά τόσα λεφτά έχουν βγάλει μέσα στην κρίση .
Το ίδιο όμως ισχύει και για τις άλλες επιχειρήσεις .
Γενικά η μείωση των δρόμων όταν δεν υπάρχουν εναλλακτικές , όταν η παράνομη στάθμευση και η παράνομη διανομή κάνει θραύση , δεν είναι κάτι που βοηθάει στην κυκλοφορία .
Τυχαίνει τους τελευταίους μήνες να ξεκινάω από το σπίτι στις 6 το πρωί και να κινούμαι σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και βλέπω πολλά περίεργα . Αυτήν την στιγμή λόγω των έργων στο γήπεδο της ΑΕΚ η βορειοανατολική Αττική για να βγεί στον Κηφισό έχει λίγες εξόδους . Μία από αυτές στην Νέα Ιωνία , είχε αποκομιδή σκουπιδιών στις 7.15 το πρωί εργάσιμης ημέρας , σε δρόμο που έχει σχεδόν δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση , χωρίς νησίδα, αλλά η μία είναι μόνιμα παρκαρισμένη οπότε κάθε ρεύμα έχει μία λωρίδα και έτσι η ουρά των αυτοκινήτων εξ αιτίας της αποκομιδής ήταν 2 χλμ .
Κάτι τέτοια φαινόμενα , με την μακαριότητα των υπαλλήλων , γιατί επειδή δουλεύουν σε αυτό τον τομέα πρέπει να τους δικαιολογούνται τα πάντα , είναι λόγοι που μπλοκάρουν την πόλη , δημιουργούν εκνευρισμό και ατυχήματα .
Οπως είπαμε ανάλογη λογική έχουν και άλλοι με τα φορτηγά που ξεφορτώνουν όπου να είναι και ότι ώρα να είναι .
Πέρσι που έκανα δουλειά στο καρακέντρο , οι μεταφορές γίνονταν στις 5-5.30 το πρωί με κόσμο που πληρωνόταν ειδικά για αυτή την δουλειά . Δεν μπορείς λοιπόν να κάνεις αποσπασματικές κινήσεις , χωρίς να λαμβάνεις υπ΄ όψη σου όλα αυτά τα φαινόμενα .
Εκτός αν απλά νομίζει ότι επειδή τα μμε θα γράψουν καλά λόγια θα βελτιώσει το προφίλ του . Κάνει λάθος .
-
Εσύ έδωσες το 3 λάικ βρε αστειάτορα;
Τα επιχειρήματα μου τα παρέθεσα. Αν δεν τα κατανοείς δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
Να στηλιτεύσεις ό,τι θέλεις, άλλωστε κι εγώ ψέγω τον ΑΓΠ, αλλά του πιστώνω και τα καλά.
-
To like στο έβαλα στο πρωινό μήνυμα στις 7.32 . Στο νυκτερινό θα έβαζα λάικ στο οινόπνευμα...
-
Σε πείραξε Storm η προσωπική μου αναφορά; Όταν ο συγκεκριμένος κύριος στόλιζε όλους ανεξαιρέτως τους ΔΥ, εδώ και χρόνια (ξύστες, άχρηστοι κλπ), δεν είδα να θίχτηκες. Εγώ θίχτηκα λοιπόν, όχι ως ΔΥ, που δεν είμαι, αλλά ως πολίτης, και απήντησα ανάλογα. Τον θεωρώ λοιπόν ξύστη τον συγκεκριμένο, όπως ο ίδιος αναφέρει όλους τους ΔΥ. Αν έχεις πρόβλημα με αυτό, δεν με ενδιαφέρει.
Το ότι έχασες την ουσία αυτών που περιέγραψε, περί Δεξιάς, ας μην το σχολιάσω. Η πλάκα είναι ότι γενικά σε έχω δει να συμφωνείς κατά αυτών!!!
ΥΓ: Από ότι βλέπω πήρα και 2 likes. Άρα κάποιοι 2 συμφορουμίτες συμφώνησαν με τα γραφόμενα μου.
Χάνεις το δίκιο σου όταν μεταφέρεις την κουβέντα σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και προσβολές. Καταλαβαίνω ότι εκνευρίζεσαι, ότι τα παίρνεις στο κρανίο, ότι σε χαλάνε απόψεις άλλων. Λογικό είναι. Θα ήταν παράλογο να είχαμε όλοι εδώ μέσα τις ίδιες απόψεις.
Εγώ θα ήθελα να διαβάσω τις δικές σου απόψεις και να αντιπαρατεθείς με προτάσεις, ιδέες, σκέψεις ή τέλος πάντων ότι σε εκφράζει ιδεολογικά. Αλλά ρε φίλε τα κοσμητικά επίθετα και οι χαρακτηρισμοί για το επάγγελμα ενός άλλου μέλους το μόνο που προσφέρει είναι 'άρτον και θεάματα' και τελικά η κουβέντα γίνεται του πεζοδρομίου.
Και εγώ δεν συμφωνώ με πάρα πολλά από αυτά που διαβάζω, αλλά δεν μπαίνω σε ατέρμονη διαδικασία αντιπαραθέσεων, ειδικά προσωπικών. Αφενός γιατί δεν ξέρω τι καπνό φουμάρει ο καθένας εδώ μέσα και αφετέρου δεν προσφέρουν κάτι οι διαμάχες.
α! και φυσικά δεν θέλω να είμαι μέλος κάποιου 'στρατοπέδου'. Το θεωρώ αστείο στην ηλικία που είμαι να παίζω 'κλέφτες και αστυνόμοι' μέσα στο ίντερνετ.
Τέλος πάντων. Σόρυ αν σε φούντωσα Κυριακάτικα... Πάω να φτιάξω ένα φραπεδάκι να κατέβει το φαρμάκι...
υ.γ. τα likes δεν με ενδιαφέρουν και ούτε έχω καταλάβει τι προσφέρουν στο χώρο.
-
Καλημέρα και καλή Κυριακή Storm,
Διάβασα με προσοχή την απάντησή σου και φυσικά δεν με 'φούντωσες'. Παρότι πολλές φορές διαφωνούμε, πάντα σε σέβομαι και το έχω εκφράσει και δημόσια αυτό. Όταν όμως κάποιος συνέχεια ψέγει το 40% του εργατικού δυναμικού της χώρας, ενώ δεν είναι κάτι ανώτερο από αυτό, ε ξεχειλίζει το ποτήρι. Πόσες εκατοντάδες φορές διαβάσαμε για 'ξύστες που πρέπει να παίρνουν μισθούς πείνας και να μειωθούν στο 1/3' από τον συγκεκριμένο χρήστη; Τέτοιο μίσος λοιπόν δεν το ανέχομαι από έναν άνθρωπο που ανήκει στην πιο διαπλεκόμενη κάστα (εργολάβοι) της Ελλάδας. Και όπως τσουβαλιάζει κι αυτός, το ίδιο κάνω κι εγώ και χωρίς τύψεις!
Ελπίζω να έγινε κατανοητή η έντονη διαφωνία μου. Σχετικά με τις απόψεις μου, πολύ ευχαρίστως να τις επαναλάβω αν δεν ήταν ξεκάθαρες.
Την καλημέρα μου σε όλους, ακόμα και στον criuser, με τον οποίον 'πλακωνόμαστε'.
-
-
Καλημέρα και καλή Κυριακή Storm,
Διάβασα με προσοχή την απάντησή σου και φυσικά δεν με 'φούντωσες'. Παρότι πολλές φορές διαφωνούμε, πάντα σε σέβομαι και το έχω εκφράσει και δημόσια αυτό. Όταν όμως κάποιος συνέχεια ψέγει το 40% του εργατικού δυναμικού της χώρας, ενώ δεν είναι κάτι ανώτερο από αυτό, ε ξεχειλίζει το ποτήρι. Πόσες εκατοντάδες φορές διαβάσαμε για 'ξύστες που πρέπει να παίρνουν μισθούς πείνας και να μειωθούν στο 1/3' από τον συγκεκριμένο χρήστη; Τέτοιο μίσος λοιπόν δεν το ανέχομαι από έναν άνθρωπο που ανήκει στην πιο διαπλεκόμενη κάστα (εργολάβοι) της Ελλάδας. Και όπως τσουβαλιάζει κι αυτός, το ίδιο κάνω κι εγώ και χωρίς τύψεις!
Ελπίζω να έγινε κατανοητή η έντονη διαφωνία μου. Σχετικά με τις απόψεις μου, πολύ ευχαρίστως να τις επαναλάβω αν δεν ήταν ξεκάθαρες.
Την καλημέρα μου σε όλους, ακόμα και στον criuser, με τον οποίον 'πλακωνόμαστε'.
Φίλε νομίζω (δεν είμαι και σίγουρος! βαριέμαι να ψάξω!) ότι στο θέμα αυτό πριν λίγα ποστ είχα γράψει ότι τα τσουβαλιάσματα δεν προσφέρουν τίποτα.
Εγώ ξέρω να πω ότι σε κάθε κλάδο υπάρχουν κάθε λογής εργαζόμενοι. Σε ένα κουβά δεν μπορούν να μπούνε όλοι.
Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις οι καλοί εργαζόμενοι, οι τίμιοι, οι φιλότιμοι μένουν στην αφάνεια και μένουν μια ζωή στα αζήτητα. Αυτή είναι η εποχή μας και ειδικά για την Ελλάδα είναι το άρρωστο καπιταλιστικό περιβάλλον που ζούμε.
Και καπιταλιστικό και άρρωστο. Το χειρότερο σενάριο...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2