-
Noμίζω ότι ούτε με του 100ρικου που λες, θα κάνεις καλή δουλειά.
-
Καλημέρα. Ψάχνω λάπτοπ για τη σύζυγο. Χρήματα που μπορώ να διαθέσω περίπου μέχρι 500 ευρώ. Χρήση τυπική, εφαρμογές γραφείου, σερφάρισμα, και βίντεο στο youtube. Με ενδιαφέρει το μηχάνημα να έχει οθόνη IPS αλλά δυστυχώς βλέπω ότι γενικά σε κάτω από 500 ευρώ τιμή δύσκολα βρίσκεις οθόνη IPS σε λάπτοπ. Λογικά είμαι σε κάτι με επεξεργαστή είτε Intel I3 είτε AMD Ryzen. Μνήμη καλύτερα να είμαστε στα 8 Gb, δίσκος 128 ή ακόμα καλύτερα 256 GB SSD, λειτουργικό και να μην έχει φορτωμένο δεν με ενοχλεί.
Βασικά όπως ίσως καταλαβαίνετε θέλω ένα απλό μηχάνημα με σωστή όμως οθόνη και όχι πολύ μάπα χαρακτηριστικά, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεν για απλή χρήση αλλά για αρκετά χρόνια από τώρα (άρα καλό θα ήταν πχ να μπορεί και να αναβαθμιστεί σε RAM έχοντας ελεύθερη υποδοχή μνήμης). Δεν θέλω να πάρω κάτι που μετά από 2-3 χρόνια θα σέρνεται ακόμα και σε σερφάρισμα με 5-10 παράθυρα ανοιχτά.
Έχουμε κάτι συγκεκριμένο να προτείνουμε; -
δεν ειναι καλη η εποχη για αγορα
λογω του λοκ νταουν δεν υπαρχει ουτε ποικιλια ουτε καλη τιμη
προσπαθω να αντικαταστησω τον εργασιακο μου μετα απο 6 χρονια (ενα alienware i7 παλιο) και δεν βρισκω τπτ να αξιζει τα λεφτα του με υποδοχες για 3 hdd (m2 ή 2.5) και μιλαμε για πολλαπλασιο προϋπολογισμο που θεωρητικα δεν εξαντλουνται ευκολα αφου κοστιζουν οσα ενα μεταχειρισμενο μαζουτ γιουρο πεντε.
αν εχω σωστο προαίσθημα απο τοτε που πουλαγα τετοια μηχανηματα, τελος του μηνα θα αρχισουν να ερχονται και επαρκεια/ποικιλια απο σεπτεμβριο.
-
Έχεις απόλυτο δίκιο. Αν και δεν παρακολουθώ την αγορά των λάπτοπ, η αίσθησή μου από το λίγο που έψαξα τις τελευταίες 2-3 μέρες είναι αυτά που λες: μικρή ποικιλία μηχανημάτων, τιμές έως και 20% πάνω από τις αντίστοιχες που έπαιζαν μέχρι τον Φλεβάρη, εντελώς μούφα 'προσφορές' από διάφορα καταστήματα, που κοιτάνε να ξεστοκάρουν ξεπερασμένα/ψιλοάθλια μηχανήματα.
Πιστεύεις ότι υπό κανονικές συνθήκες αγοράς (όποτε επανέλθει η λεγόμενη κανονικότητα σε αυτό το χώρο), θα είναι εφικτό με περίπου 500 ευρώ να βρω μηχάνημα σε ποικιλία εταιρειών/μοντέλων με τα βασικά χαρακτηριστικά που έθεσα στο ποστ μου πιο πάνω;
Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι γενικά χρειάζομαι ένα μηχάνημα για τη γυναίκα μου άμεσα, αλλά αν είναι να πέσω ουσιαστικά θύμα των στρεβλών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο 3μηνο στην αγορά, θα αναγκαστώ να περιμένω κι ότι γίνει.
-
Γατε γιατι δεν βαζεις ssd;
Θα πας παλι για intel;
-
Θα πας παλι για intel;
τζάιρος, εχει ηδη 3 των 2tb αν και ειχε αγοραστει ηδη το 14 με 3 των 0.5, εχει εξαντληθει η δυναμικη του, ηταν μηχανημα των 8k τοτε και ψαχνω αναλογο τωρα, για i9 10ης, 64 τουλαχιστον και 3 θεσεις για ssd, alienware 51m. δισκους εκτος απο τον μαμα χρειαζομαι αλλους των 2tb ή παραπανω m2 / sata. ειναι για επαγγελματικη χρηση και τα βγαζει τα λεφτα του, για απλα πραγματα ή παιχνιδια δεν εδινα πανω απο 1000.
ειναι φθηνοτερα να χωνεις για notebook που σε βγαζει χρονια, θα πληρωθεις απο τη διαρκεια και για να απαντησω στο φιλο παραπανω, ναι νομιζω θα υπαρξουν καποια μοντελα στις παρυφες των χρηματων του, ισως με μικρη υπερβαση
-
Πω πω, καλα τι είναι αυτό... κεντρικός server και μπαίνει ο καθένας από τον δικό του;
Άσχετο, γιατί βγήκε 10αρης i9;;; δεν το ξερά.
10 ετη, ναι κλεινω 10 ετη, λέω θα πάρω μηχάνημα για gaming...κάθε χρόνο χτίζω ένα από το e shopκαι πότε δεν παίρνω.
Βγήκε νέα πλατφόρμα γραφικών unreal engine 5 oπου θα χτίζονται κάποια από τα νέα παιχνίδια.
Θα υποστηρίζει και το νέο ps5
Χαζέψε
-
Αν δε θες να δώσεις 800+€ για ένα σοβαρό gaming PC πάρε καλύτερα μια κονσόλα και θα την ευχαριστηθείς. Αυτό έκανα και ησύχασα. Από τα καλύτερα 200€ που έδωσα όταν είχα πάρει το XBOX One S.
-
Πω πω, καλα τι είναι αυτό... κεντρικός server και μπαίνει ο καθένας από τον δικό του;
10 ετη, ναι κλεινω 10 ετη, λέω θα πάρω μηχάνημα για gaming...κάθε χρόνο χτίζω ένα από το e shopκαι πότε δεν παίρνω.
Βγήκε νέα πλατφόρμα γραφικών unreal engine 5 oπου θα χτίζονται κάποια από τα νέα παιχνίδια.
Χαζέψε
Καλά βρε Λάπη, προσπαθείς να μάθεις στον Γάτο να τρώει ψάρια ?
Gaming ? Σε είχα για σοβαρό άτομο αλλά είσαι παιχνιδιάρης και θέλεις να σε πάρουμε στα σοβαρά, έλεος βρε Λάπη, έλεος δηλαδή...
-
Lap wrote:
Θα πας παλι για intel;
τζάιρος, εχει ηδη 3 των 2tb αν και ειχε αγοραστει ηδη το 14 με 3 των 0.5, εχει εξαντληθει η δυναμικη του, ηταν μηχανημα των 8k τοτε και ψαχνω αναλογο τωρα, για i9 10ης, 64 τουλαχιστον και 3 θεσεις για ssd, alienware 51m. δισκους εκτος απο τον μαμα χρειαζομαι αλλους των 2tb ή παραπανω m2 / sata. ειναι για επαγγελματικη χρηση και τα βγαζει τα λεφτα του, για απλα πραγματα ή παιχνιδια δεν εδινα πανω απο 1000.
ειναι φθηνοτερα να χωνεις για notebook που σε βγαζει χρονια, θα πληρωθεις απο τη διαρκεια και για να απαντησω στο φιλο παραπανω, ναι νομιζω θα υπαρξουν καποια μοντελα στις παρυφες των χρηματων του, ισως με μικρη υπερβαση
Το παρακάτω φαίνεται καλή περίπτωση σε σχέση με τα ζητούμενά μου, βάσει χαρακτηριστικών (αν εξαιρέσουμε ότι δεν επιδέχεται επέκτασης RAM):
HUAWEI Matebook D15 FHD AMD Ryzen 5 3500U/ 8GB/ 256GB SSD
https://www.germanos.gr/product/huawei-matebook-d15-fhd-amd-ryzen-5-3500u-8gb-256gb-ssd/20392146/
Πιστεύεις ότι στην τιμή που πωλείται είναι υπερτιμημένο λόγω εποχής/κορωνοιού κλπ, και αξίζει να περιμένω κάποιους μήνες;
Επίσης, το παρακάτω:
πως σου φαίνεται για τα λεφτά που ζητά;
-
σε λιγες ημερες θα υπαρχουν περισσοτερες επιλογες νομιζω... επισης εγω παιρνω μονο επωνυμα 'βαρεια ονοματα' πλην hp, οποτε δεν ειμαι ο καταλληλος να απαντησω, θυμιζω κανω πολυ-πολυ επαγγελματικη χρηση και μετραει η ποιοτητα των παντων οπως και ευκολιες σαν το φωτιζομενο πληκτρολογιο, pad, ευκολια αντικαταστασης δισκου, ανεξαρτητη/επισκευασιμη καρτα γραφικων κλπ
-
Lap wrote:
Χαζέψε
Gaming ? Σε είχα για σοβαρό άτομο αλλά είσαι παιχνιδιάρης και θέλεις να σε πάρουμε στα σοβαρά, έλεος βρε Λάπη, έλεος δηλαδή...
Γιατιιιιι;
Οι σοβαροί δεν παίζουν κάνα παιχνιδακι;
Δεν παίζω ντοτα και βλακείες με τερατακια και φανραστικους κοσμους δεν μ αρέσουν αυτα.
Εγώ είμαι του ρεαλισμού, οπως κάνα simulation racing αντε κάποιο στρατηγικής όπως settlers ή civilization και τα κλασικά NBA και pro αν και πλέον μου είπαν ότι το fifa έγινε καλύτερο του pro...εγω ομως ούτε που τα δοκίμασα
Έχω 10 ετη να παίξω. 10 έτη....μονο που το σκέφτομαι με πιάνει στερητικό.
Όλο κατι έχω ή κάνω που θέλει προσοχή και δεν αγοράζω PC gaming ή κονσόλα που αποσπά την προσοχή και πλέον έχω λυσσάξει.
Μετά θα είμαι μεγάλος και θα έχω ευθύνες και πάλι δεν θα παίζω. Οπότε τα χρόνια περνούν.
Εγω, πότε θα παιξω;
-
Στερητικά σύνδρομα του Έλληνος, και μετά μας φταίει η Μέρκελ και οι υπόλοιποι, τι να πεις ?
-
21 Quadra wrote:
Lap wrote:
Χαζέψε
Γιατιιιιι;
Οι σοβαροί δεν παίζουν κάνα παιχνιδακι;
Δεν παίζω ντοτα και βλακείες με τερατακια και φανραστικους κοσμους δεν μ αρέσουν αυτα.
Εγώ είμαι του ρεαλισμού, οπως κάνα simulation racing αντε κάποιο στρατηγικής όπως settlers ή civilization και τα κλασικά NBA και pro αν και πλέον μου είπαν ότι το fifa έγινε καλύτερο του pro...εγω ομως ούτε που τα δοκίμασα
Έχω 10 ετη να παίξω. 10 έτη....μονο που το σκέφτομαι με πιάνει στερητικό.
Όλο κατι έχω ή κάνω που θέλει προσοχή και δεν αγοράζω PC gaming ή κονσόλα που αποσπά την προσοχή και πλέον έχω λυσσάξει.
Μετά θα είμαι μεγάλος και θα έχω ευθύνες και πάλι δεν θα παίζω. Οπότε τα χρόνια περνούν.
Εγω, πότε θα παιξω;
Άρχισε από εδώ την προπόνηση
-
Για δες εδώ και πες μου ότι με vr δεν θα έπαιζες το Ραλλακι αυτό σε φουλ ρεαλισμό στις ρυθμίσεις δυσκολίας; ;;;
Μηχανάκια εδω
-
Για δες εδώ και πες μου ότι με vr δεν θα έπαιζες το Ραλλακι αυτό σε φουλ ρεαλισμό στις ρυθμίσεις δυσκολίας; ;;;
Μηχανάκια εδω
Τι να το κάνω το ραλλάκι, έχω το Renault μου και βγαίνω για γρήγορες βόλτες σε ξεχασμένους δρόμους της Αττικής, δεν φαντασιώνομαι BMW κλπ.
Αυτό είναι, τουρμπίνα Τ3/Τ4 και 3 διαφορικά μόνιμης εμπλοκής, τετρακάναλο ABS, ηλεκτρικοί καθρέφτες, ηλεκτρική οροφή, δερμάτινο σαλόνι, ταμπλό που τα έχει όλα, μέχρι και στάθμη λαδιού, έχει πίεση λαδιού, θερμοκρασία λαδιού, θερμοκρασία νερού, τουρμπόμετρο, βολτόμετρο, στροφόμετρο, 7 ενδείξεις για αποστάσεις, ποσότητα βενζίνης, μέση και στιγμιαία κατανάλωση, διανυθείσα απόσταση, υπόλοιπο χλμ με την υπάρχουσα βενζίνη, εννοείται 4 δίσκοι, κλπ, και βέβαια ένα πάτημα μοναδικό σε ότι οδόστρωμα και να βρώ με ταχύτητες για αυτόφορο, τι να ζηλέψω από τα σημερινά κάτω των 80.000ε ? είσαι για μια γρήγορη ?
Εγώ ζω την πραγματικότητα και όχι την virtual.
H φωτό είναι από το αγγλικό κλάμπ, βεράθηκα να κατέβω κάτω για να κάνω φωτό, αλλά αμα θέλεις ζήτα και σου την στέλνω. μαζί με ένα willy που ετοιμάζει ο γιός για να παίζει στα Μέγαρα.
-
Εγώ ρε ρενακια δεν έχω τέτοιο τουτού, τι να κάνω δηλαδη;
Άσχετο, έχει μόνιμα 3 κλειδωμένα μπλοκε;;;; από μαμά είχε τρία μπλοκε;;;;;; Τετρακαναλο abs;;;;; μαμα;;;; Του πότε ειναι;;; Στο αλλο, επειδή ο γιος σου φαίνεται εξαιρετικό ταλέντο, από κάποιες φωτογραφίες που μας είχες βάλει, ρώτα το παιδί διότι είναι δουλειά του και αυτο αποφασιζει αν θέλει και τότε βάλε φώτο των project σε thread ως αναπτυξη project, να το θαυμάσουμε όλοι μαζί. Πάντως το παιδί αν το δει σοβαρά, μπορεί να κάνει καλές μπίζνες, ως προς το να φτιάχνει maxi και williams κτλ για τις αγορές των βαλκανίων τουλάχιστον. Θεωρώ πως υπαρχει κοινό, ιδιαίτερα τα Βαλκάνια το έχουν το σπορ σε καλή θέση στις επιλογές τους.
-
Lap wrote:
Μηχανάκια εδω
Τι να το κάνω το ραλλάκι, έχω το Renault μου και βγαίνω για γρήγορες βόλτες σε ξεχασμένους δρόμους της Αττικής, δεν φαντασιώνομαι BMW κλπ.
Αυτό είναι, τουρμπίνα Τ3/Τ4 και 3 διαφορικά μόνιμης εμπλοκής, τετρακάναλο ABS, ηλεκτρικοί καθρέφτες, ηλεκτρική οροφή, δερμάτινο σαλόνι, ταμπλό που τα έχει όλα, μέχρι και στάθμη λαδιού, έχει πίεση λαδιού, θερμοκρασία λαδιού, θερμοκρασία νερού, τουρμπόμετρο, βολτόμετρο, στροφόμετρο, 7 ενδείξεις για αποστάσεις, ποσότητα βενζίνης, μέση και στιγμιαία κατανάλωση, διανυθείσα απόσταση, υπόλοιπο χλμ με την υπάρχουσα βενζίνη, εννοείται 4 δίσκοι, κλπ, και βέβαια ένα πάτημα μοναδικό σε ότι οδόστρωμα και να βρώ με ταχύτητες για αυτόφορο, τι να ζηλέψω από τα σημερινά κάτω των 80.000ε ? είσαι για μια γρήγορη ?
Εγώ ζω την πραγματικότητα και όχι την virtual.
H φωτό είναι από το αγγλικό κλάμπ, βεράθηκα να κατέβω κάτω για να κάνω φωτό, αλλά αμα θέλεις ζήτα και σου την στέλνω. μαζί με ένα willy που ετοιμάζει ο γιός για να παίζει στα Μέγαρα.
Το 21 που εχεις σιγουρα ηταν ενα ενδιαφερον αμαξι στην εποχη του και σπανιο αλλα ενταξει μπορεις να βρεις πολυ καλυτερα αυτοκινητα ποιο καινουρια αρκει να μπορεις να τα συντηρησεις (=εχεις θειο με συνεργειο). Πχ μια M ΒΜW αγοραζεις με 15-25κ και εχεις και 6κυλινδρους/V8/V10 κινητηρα, μπλοκε κλπ.
Το δικο σου ποτε το αγορασες και ποια ειναι η ιστορια του αν δεν το πηρες καινουριο;
-
Eίναι του 1992, το πήρα το 2005, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε φέρει και ένα χωρίς νούμερα από την Γερμανία για ανταλλακτικά και τα είχα πάρει και τα δύο, φτιάχτηκαν μόνο 875, τα 450 ήταν αριστεροτίμονα και τα υπόλοιπα με δεξιό τιμόνι για την Αγγλική αγορά, δεν δίνω χρήματα για αυτοκίνητο όσο καλό και να είναι, αυτό με εξυπηρετεί και είναι αυτό που θέλω, το συντηρώ μόνος μου και τι χαίρομαι.
Αν μπορούσα να διαθέσω το ποσό θα έπερνα ένα GT-R αφού δεν μπορώ μένω με αυτό που έχω, είναι στο πλάνο μου για την άλλη ζωή..
-
Εγω δεν θα εδινα χρηματα ουτε για Integrale παρα την φουσκα των ιστορικων. Αν το ειχα θα ηταν ωραιο για βολτα αλλα να πληρωνεις τοσο παλια αυτοκινητα ποιο ακριβα απο νεοτερα ειναι τρελλα.
GT-R βρισκεις σε καλες τιμες αλλα μου φαινεται βαρυ. Οπως ειπα αυτοκινητα υπαρχουν τωρα πολλα. Τοτε 80ς/90ς ηταν ελαχιστα τα ειδικα αυτοκινητα επιδοσεων. μετα το 2000 βγηκαν παρα πολλα και τα περισσοτερα εχουν χαμηλες τιμες τωρα. Αν καποιος εχει χωρο να το σηκωσει και να το συντηρησει (με εργαλεια, λιφτ κλπ) απο επιλογες αλλο τιποτα και χωρις εφορια αν υποθεσουμε οτι μπορεις να το εχεις χωρις πινακιδες για μεγαλο διαστημα.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]