Γνωρίζει κανείς αν το πρόβλημα με το λαδοκάψιμο των Toyota μπορεί να αντιμετωπιστεί ή να περιοριστεί καθαρίζοντας τα ελατήρια με καθαριστικό φρένων? Η πατέντα που μου είπαν περιλαμβάνει πλήρωση των κυλίνδρων με καθαριστικό φρένων από τη τρύπα των μπουζί, για ένα 24ωρο, αφαίρεση κατόπιν του καθαριστικού και υπολοιμάτων με αναρρόφηση (?) και πλήρωση κινητήρα με λάδι 10-40.
Επίσης, στην Αμερική όπως καταλαβαίνω η Toyota έχει προχωρήσει σε επέκταση εγγύησης στα 10 χρόνια λόγω του θέματος αυτού. Στην Ευρώπη δε γνωρίζω να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Στη Toyota Ελλάς που τηλεφώνησα κάνανε τα κουνέλια! 'Δε είναι αλήθεα ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σαν τη δική σας' μου είπε το κοριτσάκι. Για ένα αυτοκίνητο ευλαβικά συντηρημένο (πάντα στην ώρα του και πάντα στον αντιπρόσωπο) με λιγότερο από 82K Km και χρήση πάντα V-power 100αρα, η Toyota θεωρεί ότι το να καίει λάδια είναι αποδεκτό και αναμενόμενο!!
Τώρα το αμάξι (Yaris 1.33, 2010) έχει μείνει από αντλία βενζίνης για την οποία η Toyota θέλει 760€ παρακαλώ!!!!! μόνο για τα ανταλλακτικά!!!
Το αμάξι είναι της γυναίκας, εγώ έχω ένα clio 1.6 του 2003 με 220k km που του έχω γ..σει τα πρέκια που διακοσαρίζει ακόμα και δε τσιμπάει σταγόνα λάδι!! (έχει κάνει και 4 μετακομίσεις).
Διάβασε μερικές σελίδες προς τα πίσω να δεις ότι το πρόβλημα είναι τα κολλημένα ελατήρια, το να το πας με 160 χλμ και να νομίζεις ότι θα ξεκολλήσουν είναι σαν να έχεις 40 πυρετό και να κάθεσαι μπροστά στον ανεμιστήρα να δροσιστείς. Θα γελάνε και τα τσιμέντα.
Επίσης να γεμίσεις τον κινητήρα με υγρά φρένων από τις τρύπες των μπουζί, σε 5-10΄όλο το υγρό θα έχει κατέβει στον στροφαλοθάλαμο και δεν πρόκειται να μαλακώσουν οι καρβουνίλες. Η σωστή λύθση είναι η αλλαγή εμβόλων με περισσότερες τρύπες του εμβόλου στο ελατήριο του λαδιού, ή τρύπημα στα ίδια έμβολα για να φεύγει το λάδι και να μην μένει εκεί και καρβουνιάζει, όλα τα άλλα είναι μόνο παίδεμα, τσαντίλα και έξοδα, με τα ματζούνια δεν θα κάνεις τίποτα.