-
Λάπη τώρα που θα διασπαστεί ο Σύριζα, θα πας με τον Τσίπρα ή με τους άλλους ?
-
Εγώ πρώτα από όλα στηλιτεύω την μη κριτική σκέψη των ψηφοφόρων. Διαβάζουν πληρωμένους δημοσιογράφους όλη μέρα που τους λένε την άποψη τους χωρίς οι ίδιοι να σκεφτούν τι και πως, αρέσκονται σε συνομωσίες (πάθηση ψυχιατρική είναι το συγκεκριμενο, δεν είναι αποψη) και φανατιζονται σε βαθμό που θίγονται τα συμφέροντα τους. Να υπάρχει μια αποδέκτη εξήγηση, με ορίζοντα, κοστολογημενη και με κριτική πάνω σε αυτήν να δεχτώ να θυσιάσεις το συμφέρον σου για το γενικότερο καλό της κοινωνίας κτλ.
Αλλά το να υπάρχει εναλλακτική, δομημένη και από φανατισμό να την αρνείσαι σε κάνει και εσένα υπεύθυνο της κατάστασης σου, όχι μόνο τα κόμματα.
Δεύτερον, αυτό που λες ήταν από τους πολλους παράγοντες υπερδανισμου του κράτους ισχυει, λόγω υπογενιτικόητας και τεράστιας μαύρης εργασίας. Το κυνήγι που έπεσε στην μαύρη εργασία ήταν έντονο, τα πρόστιμα τεράστια, υπήρξε φόβος και φάνηκε πως άρχισαν πολλοί να εγγράφονται στα ταμεια, με αποτελεσμα να πεσει 10 ποσοστιαιες μονάδες ή ανεργεια μέσα σε τρία έτη στην ουσία.
Τώρα, το πρώτο κιόλας νομοσχεδίο που βγήκε ήταν η κατάργηση των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, όπως επίσης ο έλεγχος της υπερωρίας αφού συντελέστηκε, δηλαδη αν δεν ερθει για ελεγχο δεν την δηλωνει κανενας, και ως συνέπεια αυτού άμεση καταργηση 13ης συντάξεις στους συνταξιούχους και 2/3 των επιδομάτων σε χαμηλόμισθους, με ειδικές ανάγκες, και γενικότερα άρρωστους. Ψάξε να δεις τα στοιχεία.
Καπάκι, μετατροπή του εργαλείου τόνωσης της εσωτερικής ζήτησης σε μια κατεστραμμένη αγορά ως θεωρεία πολιτική με ομειρους και προελεταριατο
Πάσχουμε από κριτική σκέψη, είναι πασιφανεστατο.
Ξανά λέω οχι ότι τα έκαναν σωστά οι προηγούμενοι, και τώρα που και καλά δεν βλέπουν πως προκαλούν κάποια κ@@@δα, βρίσκουν αφορμή για αντιπολίτευση.
Αυτά είναι βλακείες και απευθύνονται στους ίδιους κολλημένους απο την άλλη πλευρά. Υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει να ασχοληθούν και μπορούν αν ασκήσουν πολύ δυνατή αντιπολίτευση, άλλωστε προσφέρονται με την πολιτική τους οι σημερινοι
-
Εγώ πρώτα από όλα στηλιτεύω την μη κριτική σκέψη των ψηφοφόρων. Διαβάζουν πληρωμένους δημοσιογράφους όλη μέρα που τους λένε την άποψη τους χωρίς οι ίδιοι να σκεφτούν τι και πως, αρέσκονται σε συνομωσίες (πάθηση ψυχιατρική είναι το συγκεκριμενο, δεν είναι αποψη) και φανατιζονται σε βαθμό που θίγονται τα συμφέροντα τους. Να υπάρχει μια αποδέκτη εξήγηση, με ορίζοντα, κοστολογημενη και με κριτική πάνω σε αυτήν να δεχτώ να θυσιάσεις το συμφέρον σου για το γενικότερο καλό της κοινωνίας κτλ.
Αλλά το να υπάρχει εναλλακτική, δομημένη και από φανατισμό να την αρνείσαι σε κάνει και εσένα υπεύθυνο της κατάστασης σου, όχι μόνο τα κόμματα.
Δεύτερον, αυτό που λες ήταν από τους πολλους παράγοντες υπερδανισμου του κράτους ισχυει, λόγω υπογενιτικόητας και τεράστιας μαύρης εργασίας. Το κυνήγι που έπεσε στην μαύρη εργασία ήταν έντονο, τα πρόστιμα τεράστια, υπήρξε φόβος και φάνηκε πως άρχισαν πολλοί να εγγράφονται στα ταμεια, με αποτελεσμα να πεσει 10 ποσοστιαιες μονάδες ή ανεργεια μέσα σε τρία έτη στην ουσία.
Τώρα, το πρώτο κιόλας νομοσχεδίο που βγήκε ήταν η κατάργηση των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, όπως επίσης ο έλεγχος της υπερωρίας αφού συντελέστηκε, δηλαδη αν δεν ερθει για ελεγχο δεν την δηλωνει κανενας, και ως συνέπεια αυτού άμεση καταργηση 13ης συντάξεις στους συνταξιούχους και 2/3 των επιδομάτων σε χαμηλόμισθους, με ειδικές ανάγκες, και γενικότερα άρρωστους. Ψάξε να δεις τα στοιχεία.
Καπάκι, μετατροπή του εργαλείου τόνωσης της εσωτερικής ζήτησης σε μια κατεστραμμένη αγορά ως θεωρεία πολιτική με ομειρους και προελεταριατο
Ξανά λέω οχι ότι τα έκαναν σωστά οι προηγούμενοι, και τώρα που και καλά δεν βλέπουν πως προκαλούν κάποια κ@@@δα, βρίσκουν αφορμή για αντιπολίτευση.
Αυτά είναι βλακείες και απευθύνονται στους ίδιους κολλημένους απο την άλλη πλευρά. Υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει να ασχοληθούν και μπορούν αν ασκήσουν πολύ δυνατή αντιπολίτευση, άλλωστε προσφέρονται με την πολιτική τους οι σημερινοι
Δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσω, αλλά νομίζω ότι και οι δική σου ανάλυση είναι υπεραπλουστευμένη. Δηλαδή κάπου λες 'βρέχει σήμερα γιατί έχει σύννεφα' χωρίς να βλέπεις το πως και το γιατι ήρθαν. Εγώ βέβαια δεν υποστηρίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο, δεν έχω τις σπουδές σου αλλά νομίζω ότι η θεωρία σε παρασύρει σε κανόνες του στυλ 1+1=2.
Δηλαδή 'έπεσε η ανεργία Χ μονάδες' γιατί υπήρχαν έλεγχοι για την μαύρη εργασία. Καλώς υπήρχαν οι έλεγχοι και μπράβο αλλά όπως έχω βραχνιάσει να λέω ο τουρισμός αυξήθηκε από 16 εκ σε σχεδόν 21 εκ, πως θα γίνονταν αυτό, χωρίς εργαζόμενους; Δηλαδή είχαμε τις ίδιες ανάγκες για εργατικό δυναμικό και το '15 με το '18 και απλά τους 'εγγράψαμε' όλους και έπεσε η ανεργια; Εγώ απλά λέω ότι 'δούλεψε' το τρισκατάρατο μνημόνιο, δηλαδή έπεσε ο μέσος μισθός, έπεσε το κόστος, αυξήθηκαν εξαγωγές και τουρισμός, προσλήφθηκε κόσμος (ο οποίος πολύ σωστα δηλώθηκε!). Αυτό δεν μας είχαν πει ότι θα γίνει; Ε, έγινε...
Το ότι καταργήθηκαν όπως λες οι έλεγχοι είναι προφανώς κάκιστο. Αλλά η άμεση σύνδεση που κάνεις με την 13η σύνταξη πως ευσταθεί; Για δες π.χ.
(εκτός και αν λέει ψέμματα).
και μια ανάλυση επ αυτού
https://www.liberal.gr/apopsi/i-meiosi-ton-esodon-tou-efka-itan-anamenomeni/254470
(από νεοφιλελέυθερη σκοπιά προφανώς)
Τέλος, επειδή έχεις σκιστεί για το κόψιμο των επιδομάτων τον Δεκέμβρη σου έγραψα και αλλού ότι τον Φλεβάρη του 20 η λιανική είχε αύξηση σε σχέση με αυτόν του 19 αλλά ποτέ δεν μου εξήγησες πως έγινε αυτό χωρίς να δοθεί κανένα επιπλέον επίδομα.
Η εξίσωση έχει πολλές μεταβλητές, εσύ κοιτάζεις μόνο μία (αν και νομίζω ότι κατά βάθος το ξέρεις αυτό, απλά κάνεις 'αντιπολίτευση' και καλώς το κάνεις).
-
Δεν εχω ιδεα τι γινεται, γιατι διασπαστηκαν;
Καταρχήν δεν πάω με κανέναν κρίνω και βλέπω. Ότι θανηταν καλό γενικά για την χώρα μιας και είναι κόμμα εξουσίας, αν διασπαστεί δεν ξέρω αν θα ισχύει αυτο, να φύγουν οι ακραίες απόψεις και γενικότερα οι βλαμμένοι
Το ιδιο ισχυει και για την Ν.Δ
Αν είναι λογική η Ν.δ και έχει σωστά σχέδια κατά την κρίση μου, δεν έχω πρόβλημα να την υποστηριξω
Ασχολούμαστε ως χώρα με βλακείες με εκπτώσεις στους νόμους, που αν εισαι δημοκρατης δεν πρεπει να υπαρχουν και μικροπολιτική, του πόσα σπίτια έχει ο καθής, αν αγόρασε ακριβό αυτοκίνητο και τι έκδοση ήταν κτλ
Εδώ έχουμε σοβαρές διάφορες σε οικονομικά προγράμματα ανάπτυξης.
Αυτό είναι το διακύβευμα.
Με σκοπό να μην χαθεί μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων.
-
Fiverg το πόση περιουσία έχει κάποιος και το τι ψηφιζει δεν είναι απαραίτητο να είναι σε απόλυτη αντιστοιχία.
Βλέπεις όμως εκείνα τα μαύρα, τα καταραμένα χρόνια '15-'19 πολύ το δούλεψε το επιχείρημα αυτό η πρώην αντιπολίτευση, ήτοι 'αριστεροί με δεξιές τσέπες'.
Στα πιο κάτω κλιμάκια βέβαια έχουμε κατευθείαν 'αναρχοαπλυτους' κτλ.
Εγώ αυτό που λέω είναι ότι η υποκρισία περισσεύει. Οι liberalιστας θέλουν το μάξιμουμ κέρδος με αποτέλεσμα τα ακραία φαινόμενα για εκπαιδευτικούς στη Σαντορίνη για φοιτητές στα Χανιά και γενικά για ενοικιαστές στο κέντρο Αθηνας και περιξ.
Το ότι οι συμπατριώτες τους δε βρίσκουν σπίτι/Κινέζοι επενδυτές παίρνουν τα σπίτια με το κιλό, κανενα πρόβλημα.
Το άλλο με την οικοδομή/αγροτικά/τουρισμός/εστίαση ε καλά τι το συζητάμε. Εκεί ο Πακι είναι καλος, η ανατολικια καλή και αυτη και ο μαστόρα υπεροχοκαταπληκτικος. Από τη μια να βρίζουμε τη νεολαία που κάθεται στα καφέ, ενώ την ίδια ώρα εμεις ζητάμε 'σκλάβο' οπότε οι τιμές δεν επιτρέπουν σε δικούς μας να ασχοληθούν. Αλλά είναι τεμπέληδες...
Πάμε λίγο στις συντάξεις. Απολαυστικό το 'κάθε μέρα αναδρομικά'. 'Εμείς θα αποκαταστήσουμε την αδικία του ΣΥΡΙΖΑ στις επικουρικές'. Ποιοι; Αυτοί που έβριζαν τους συνταξιούχους και τους έκοβαν μια 300αρα το εξάμηνο. Τώρα έφαγαν τη 13η/επίδομα αλλά όσο υπάρχουν γεροντια που τους ψηφίζουν 'γιατί όλα τα κανάλια λένε πως είναι καλοί' δεν πειράζει.
Τώρα ακούμε για μέχρι και 1,6δις μέσα ο ΕΦΚΑ. Θυμίζω ότι επειδή οι δανειστές προέβλεπαν 700μυρια μέσα για '17 και '18 ήθελαν την περικοπή της προσωπικής διαφοράς. Ο ΕΦΚΑ ήταν πλεονασματικος 'αλλά ανταλλαξανε τις συντάξεις με τη Μακεδονία' ούρλιαζε ο εξωγήινος του Υμηττού που τώρα είναι ο καταλληλότερος με τρελή διάφορα.
Στο τέλος της χρονιάς όμως επειδή τα αριθμακια δεν θα βγαίνουν αν έχουμε την εικόνα που φανταζομαστε το ξέρουμε το έργο. Για όσα γεροντια δεν έμαθαν μετά από 13 κοψίματα, περαστιΚουλια και να συνεχίσουν να ακούνε τα καναλια._
-
Δεν εχω ιδεα τι γινεται, γιατι διασπαστηκαν;
Καταρχήν δεν πάω με κανέναν κρίνω και βλέπω. Ότι θανηταν καλό γενικά για την χώρα μιας και είναι κόμμα εξουσίας, αν διασπαστεί δεν ξέρω αν θα ισχύει αυτο, να φύγουν οι ακραίες απόψεις και γενικότερα οι βλαμμένοι
Το ιδιο ισχυει και για την Ν.Δ
Αν είναι λογική η Ν.δ και έχει σωστά σχέδια κατά την κρίση μου, δεν έχω πρόβλημα να την υποστηριξω
Ασχολούμαστε ως χώρα με βλακείες με εκπτώσεις στους νόμους, που αν εισαι δημοκρατης δεν πρεπει να υπαρχουν και μικροπολιτική, του πόσα σπίτια έχει ο καθής, αν αγόρασε ακριβό αυτοκίνητο και τι έκδοση ήταν κτλ
Εδώ έχουμε σοβαρές διάφορες σε οικονομικά προγράμματα ανάπτυξης.
Αυτό είναι το διακύβευμα.
Με σκοπό να μην χαθεί μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων.
Αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι το πρόβλημα η οικονομία και ειδικά για χιλιάδες ανθρώπους να είναι ένας βρόγχος που τους πνίγει, αλλά το μεγάλο μας διαχρονικό πρόβλημα που αν δεν το αντιμετωπίσουμε άμεσα να ξερριζώσουμε όσα στήνονται τώρα και που τα δούμε σε μερικά χρόνια, είναι η Τουρκία ,και όσα ετοιμάζει στα νησιά μας και κυρίως στη Λέσβο, απορώ γιατί η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά βοηθά στον εποικισμό που στήνει η Τουρκία στο νησί, ή το κάνει από βλακεία και δεν βλέπει περα από τη μύτη της ή εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, όσοι δεν καταλαβαίνουν τι εστί εποικισμός στην ουσία, ας ανατρέξουν στην ιστορία της Αλεξανδρέτας και στο πως έχασε η Συρία το λιμάνι αυτό από τους Τούρκους, την ίδια τακτική έχουν αρχίσει και στην Λεσβο μετά τον Έβρο.
Δες τι είναι τα white helmets που ήρθαν στο νησί πρόσφατα, ποιό οικόπεδο δίπλα στην Μόρια έκαψαν και έκοψαν τα δένδρα του αναγκάζοντας την ιδιοκτήτρια να το πουλήσει, άγνωστο σε ποιόν, η εισαγγελία εκεί λάει ότι δεν έχει χρόνοα να ασχοληθεί, δες τις εργασίες που κάνουν εκεί οι εργάτες μουσουλμάνοι και η πολεοδομία λέει δεν είναι μόνιμα τα έργα για να χρειάζονται άδεια ( είδες τώρα τι σήμαιναν τα απόρρητα κονδύθλια που ζήτησε ο Μηταράκης ?) Τα είχε για χρηματισμό των τοπικών αρχών, τα είχα γράψει, έτσι αρχίζουν οι επικοισμοί, σιγά - σιγά και αθόρυβα, κάποια στιγμή θα περάσουν εκεί αυτοί που είναι στην Μόρια γιατί δεν πρόκειται να φύγουν από εκεί και σε 10 χρόνια η Λέσβος θα έχει 100.000 μουσουλμάνους, ότι καλύτερο για την Τουρκία να κάνει την κίνηση της, αν δεν αλλάξουν νοοτροπία οι πολιτικοί μας σε 20-30 χρόνια ίσως και νωρίτερα θα χάσουμε τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Τώρα θα γελάσουν πολλοί, θα πουν ότι είναι έτσι κι αλλιώς, αλλά η ιστορία της Τουρκίας είναι γεμάτη με αυτά τα παραδείγματα, τα ίδια θέλει να κάνει και στην Συρία, θέλει να εγκαταστήσει εποίκους στην περιοχή που έχει εγκατασταθεί, αυτές οι δουλειές πέρνουν δεκαετίες αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Τουρκία, γιατί έχει εθνική στοχοπροσύλωση σε βάθος χρόνου άσχετα από τις κυβερνήσεις και τα πραξικοπήματα της, οι στόχοι της δεν αλλάζουν και δεν είναι απρόβληπτη, αυτά που θέλει να κάνει τα αναγγέλει από πρίν, από μήνες ή από χρόνια πρίν, δες τι γίνεται εδώ και 2-3 χρόνια, ότι έχει αναγγείλει το έχει κάνει πράξη και εμείς καθόμαστε και περιμένουμε να αναπτύξουμε μαζί τους συμφωνίες εμπιστοσύνης, την συζξτάνε αλλά κάνουν και τα δικά τους, πετάνε πλέον οπλισμένοι επάνω από τα νησιά μας λέγοντας ότι είναι Τουρκικά και άρα δεν παραβιάζουν κανένα δίκαιο, και εμείς έχουμε καθηλωμένα τα αεροπλάνα μας από ανταλλακτικά, η ιστορία είναι εδώ για όποιον θέλει να την μάθει και δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συμπεριφορά της σε Κύπρο και Θράκη, μόνιμα ανοιχτές πληγές αλλά και εκεί γίνονται συνεχώς κινήσεις που θα μας φέρουν σε αδιέξοδο, απλά πρέπει να ψάξεις να δεις τι γίνεται γιατί υπάρχει μούγκα στα κανάλια.
Όταν αδιαφορούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα και αδιαφορεί και ο λαός γιατί είναι πρώτη προτεραιότητα το κόμμα και τα πολιτικά, θα είναι πλέον αργά τη στιγμή της κρίσης να αντιδράσουμε, τα κονδύλια που δαπανά η Τουρκία σε όλο τον κόσμο για τον επηρεασμό χωρών, οργανισμών, ατόμων σε υψηλές θέσεις, σε έντυπα και site, πανεπιστήμια και γενικά ότι θεωρεί πως μπορεί να την βοηθήσει στους στόχους της είναι πολλά δις το χρόνο, σε αντίθεση με εμάς που μόνοι κλαψουρίζουμε σε Ε.Ε. ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΟΗΕ και δεν επενδύουμε καν στην άμυνα μας.
-
Οικονομία, εθνική κυριαρχία, άμυνα και Ένοπλες δυνάμεις είναι μια αλυσίδα, αν κοπεί ένας κρίκος και έχεις επεκτατικό γείτονα σαν την Τουρκία που σε επιβουλεύεται επί 100+χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει, δεν μπορείς να αφαιρέσεις ένα κρίκο από την αλυσίδα γιατί τότε θα χάσεις τη χώρα σου.
Επί 10 χρόνια οι κυβερνήσεις μας αφαίρεσαν από την αλυσίδα τους κρίκους της άμυνας και των ενόπλων δυνάμεων, αρχικά για οικονομικούς καθαρά λόγους, στη συνέχεια για ιδεολογικούς λόγους πχ τι τους θέλουμε τους στρατιωτικούς όλη την ημέρα κάθονται, κρύβοντας τους πραγματικούς λόγους πίσω από την αδυναμία της οικονομίας,
Σήμερα συνεχίζεται η ίδια πολιτική στην ουσία, με παχιά λόγια για την ενίσχυση της άμυνας αλλά ταυτόχρονα κόβουν τα κονδύλια πριν καν τα ανακοινώσουν, οι λόγοι είναι λόγοι εξάρτησης από τις Γερμανικές εντολές, και λόγοι προσωπικοί διαφόρων εντός της κυβέρνησης ή λίγο παραδίπλα από αυτήν για το χρήμα που ρέει άφθονο από τις ΜΚΟ.
Όλα συντρέχουν για να χάσουμε πολλά και θα τα χάσουμε αν συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια μας, εσύ πχ δεν έχεις ασχοληθεί είπες με αυτά, το ίδιο λένε και κάποια εκατομμύρια άλλοι, οπότε η δουλειά συνεχίζεται χωρίς να υπάρχουν αντιρρήσεις και πιέσεις, γιατί όλα αυτά που γράφω και τα βίντεο που ανεβάζω αν έπαιζαν την 'ώρα των ειδήσεων θα είχε βγεί ο κόσμος στους δρόμους.
Άκου αυτό, 10΄θα χάσεις από την ζωή σου και θα μάθεις τι γίνεται με ονόματα, είμαι βέβαιος ότι θα σου σηκωθεί η τρίχα, το είχα βάλει και προχθές στο ειδικό τοπικό αλλά κανείς δεν το άκουσε γιατί αδιαφορούν.
-
Δεν πάσχουμε από τίποτα, απλά είμαστε τρέντυ στο πνεύμα της εποχής, opos Ameriki, που τους έφτιαξε ο μαύρος Ε.Σ.Υ. και οι ψηφοφόροι στηρίζουν με νύχια και με δόντια που δεν έχουν, ούτε καν λεφτά για να βάλλουν μασέλα, τον ξανθό που τους υπόσχεται πως θα καταργήσει την υποχρεωτική ασφάλιση. Γιατί οι άνθρωποι κοιτάνε μπροστά και δεν έχουν αλωθεί από την Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς και τις δολοπλοκίες των Εβραίων και του Σόρος...
Τα ίδια γίνονται τώρα κι εδώ, με χρονοκαθυστέρηση όπως πάντα, αλώθηκε και η τελευταία Σοβιετία των 13ων συντάξεων !
Εσύ Λαπ θέλεις να αγοράζουμε κουβαδάκια απ' την Ινδία και να πηγαίνουν τα λεφτά σε επιδόματα για να θρέφουμε χαραμοφάηδες πτυχιούχους που βροντοχτυπάν τις χάντρες, αντί να επιδοθούμε σε φοροαπαλαγές και κίνητρα προς τους επενδυτές για να κάνουν τρικλ ντάουν εκονόμικς που θα επιτρέψουν περισσότερα πισωκίνητα με προπέλες στη μάσκα να κυκλοφορούν με ασφάλεια στις ιδιωτικοποιημένες εθνικές οδούς μας και τις πολλές και καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός μας αντί επιδομάτων, να αρχίσουν να ξεφυτρώνουν δεξιά και δεξιά...
Κι όσο για το 'ποιος θα πολεμήσει όταν έρθει η ώρα', υπάρχουν αρκετοί πατριώτες με παραλλαγή σε καιρό ειρήνης που ασκούνται συστηματικά στο χειρισμό όπλων σε επίπεδο διμοιρίας και λόχου, μαζί με τους υπερασπιστές της Μακεδονίας μας στα συλλαλητήρια και τις Πρέσπες, είναι πάντα σε ετοιμότητα να προτάξουν τα στήθη τους στους αλλόθρησκους. Αν περιμέναμε απ' τους εθνομηδενιστές ριψάσπιδες που στη πρώτη δυσκολία βγάζουν διαβατήριο, σε 10 χρόνια στη Καρδίτσα θα μιλάνε Τούρκικα κι όχι Καρδιτσώτκα...
-
Φυσικά και αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντικό, απλά δεν έχω ιδέα από αυτά τα πράγματα.
Δυστυχώς έχουμε αυτήν την γειτονιά και αυτούς του γείτονες. Η χώρα μας είναι σε εξαιρετικό γεωγραφικο σημείο αξιολογώντας την με οικονομικό πρίσμα, κάτι που φέρνει ευκαιρίες αλλά και απειλές.
Έχω εμπιστοσύνη στον θεσμό των Ε.Δ, και γενικα τους αξιολογω με υψηλο βαθμο για την συνολικη τους λειτουργια. Εχει εξαιρετικά στελέχη ιδιαίτερα των ανώτερων και ανώτατων σχολών της. Γενικά ετσι όπως τα βλέπω στις εκπομπές στην τηλεόραση και στο γιουτιουμπ, και τους διαβάζω στον τυπο νιώθω σιγουριά για την ικανότητα τους και τις γνώσεις τους.
Τώρα, αν η συζήτηση σου είναι να βρούμε κάποιο τρόπο να ενισχύσουμε την άμυνα μας συμφωνώ, εχθρος του καλου το καλυτερο, αλλά αυτό θεωρώ πως είναι άλλη συζήτηση από τα οικονομικά μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας. Αν δεν αναπτυχθεί ουσιαστικά ποιοτικά και οριζοντια η οικονομία, το λογιστήριο του κράτους δεν θα εισπράττει αυτά που απαιτεί για τις ανάγκες του, απλή λογική. Οπως επίσης, φώναζα και εγώ πως αν έχουμε μισθούς πείνας και απλά συντήρησης σε μορφωμένα και όχι μόνο νιάτα, και φεύγουν ολοι στο εξωτερικό, ποιος θα μείνει εδώ να προτάξει τα στήθη του; Με κοροϊδευαν για αυτήν μου την άποψη, προβάλλοντας ως υπερτατο σκοπο τη μειωση του μικτου μισθολογικου κόστος κατα 5 με 10%. Ή όταν ανεφερα πως τα επιδόματα έστω ως εμμεσος τροπος αυξησης του μισθου, φρεναραν πολλούς από αυτούς να κάνουν την φυγή τους στο εξωτερικο γρηγοροτερη, σκίζατε τα ιμάτιά σας.
-
Να πούμε και μια είδηση που περνάει στα ψιλά εδώ, για πρώτη φορά στα χρονικά η Γερμανία δέχεται να δανειστεί χρήματα η Κομισιόν (φαντάζομαι δηλαδή να 'κόψει' χρήμα η ΕΚΤ και τα δανείσει στην Κομισιόν), όπου Κομισίον=όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Με λίγα λόγια χρέος που θα είναι αμοιβαίο για όλα τα κράτη, σαν να λέμε 'ευρωομόλογο'.
Έφτασε βέβαια ο κόμπος στο χτένι, με τις μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ να είναι στα πρόθυρα της καταστροφής και επιτέλους οι Γερμανοί φαίνονται να καταλαβαίνουν ότι έχοντας μια εξαγωγική οικονομία αν δεν φροντίσουν την αυλή τους (ΕΕ) θα πάρει και αυτούς η μπάλα.
Δεν είναι καθόλου βέβαια ότι θα το δεχτούν και οι υπόλοιποι βόρειοι γιατι εδω που τα λεμε οι Γερμανοί θα πάρουν χρεός αλλά θα πουλήσουν Φάου Βε, οι άλλοι θα πάρουν χρέος και δεν έχουν να πουλήσουν τίποτα.
Από αυτά τα 500δις σε εμάς είναι να φτάσουν γύρω στα 5 δις. Το πόσο θα επιβαρυνθουμε με χρέος από την Κομισιόν δεν το ξέρω, παραδοσιακά όμως είμαστε σε αυτούς που λαμβάνουν περισσότερα από όσα συνεισφέρουν, άρα λογικά θα πάρουμε 5 και θα επιβαρυνθούμε για λιγότερα. Αν περάσει τελικά, να δούμε βέβαια που και πως θα τα μοιράσει η κυβέρνηση, εδώ το τυχόν κράξιμο πρέπει να είναι ανελέητο.
-
Κουαντρα, ξέχασα να πω... το επίδομα του Δεκεμβρίου στους συνταξιούχους θα ήταν μόνιμο ως 13 συνταξη. Υπάρχει σχετικό ΦΕΚ
Στους χαμηλοσυνταξιούχους έδινε 100% της συνταξης τους στους μεσαιους το 50% με προοπτική μόλις τα δημοσιονομικά της χώρας το επιτρέψουν καθως και τα ταμεια που σταδιακα δεν ηταν πλεον παθητικα, να πάει σε όλους 100%
Στην έκοψαν, κουαντρα και χειροκροτας. Θέλεις κ αλλο. Αυτό λέω πως δεν ξέρουμε ως χώρα τι μας γίνεται
Lap υποτιμουν την νοημοσυνη μας.
Ενα μηνα πριν τις εκλογες και βλεποντας οτι χανουν με υψηλο ποσοστο, ψηφιζουν την 13 συνταξη.
Ετσι ψηφιζω και εγω 13η, 14η και επαναφορα συνταξεων στα προ μνημομιου νουμερα...
Υ. Γ:Αλεξης προχτες σε event Συριζα ειπε οτι το κινημα της γραβατας ειχε δικιο. Ενταξει, γιατι οι μουτζαχεντιν σου τους λοιδορουσαν Αλεξη. Οργανωθειτε!
-
Οπότε άμα γίνει τίποτις ανοικτά της Κρήτης θα βάλουμε σε βαρκούλες την ευγνωμονούσα επιδοτούμενη νεολαία να κωπηλατήσει μέχρι τις τουρκικές φρεγάτες και να κάνει τον μπουρλοτιέρη. Ταιριάζει βλέπεις και εις το γενικότερον σοσιαλιστικόν 'φυσίκ', παλαϊκή άμυνα κιετς, παλληκάρια του κόκκινου στρατού να μάχονται για την πατρίδα κ.λ.π. Κι εγώ που νόμιζα ότι η σύγχρονη άμυνα θέλει αεροπλάνα, ντρόουνς, φρεγάτες, άρματα, που να ξερα ότι η άμυνα η σωστή είναι επιδόματα...
Να το πούμε και στους Τούρκους που έχουν σκιστεί να αγοράζουν και να φτιάχνουν όπλα, τι ξοδεύετε μπρε ρεμπεσκέδες, τόσα εκατομμύρια πληθυσμό έχετε, θα τους βάλετε με ένα καρυοφύλλι τον κάθε ένα και πάει, μας φάγατε τους γκιαούρηδες.
Όσο για τα τρικλ ντάουν εκονόμικς, πάλι καλά τα λέτε, εδώ βρε είναι άπαρτο κάστρο, τι είμαστε εμείς, τίποτις παρακατιανοί να μας μοστράρει ο 'επενδυτής' το γκάμπριο και την ξανθιά κι εμείς να μαστε με κούλες (αυτοκινητιστικές και άλλες;). Όχι ωρέ, ποτές. Εμείς θα αναπτύξουμε οικονομία με επιδόματα και όλοι θα προσληφθούν από το κράτος. Μετά βέβαια, δεν μας αρέσει που μείναμε με τους 'μεταπράτες' κι εδώ δεν φτιάχνουμε μήτε κουβάδες για σφουγγάρισμα. Τρικλ ντάουν εκονόμικς κάνει και ο Βιοχάλκος, τρικλ ντάουν και ο Costa, τρικλ ντάον εκονόμικς και ο Gatoz (νταξ αυτός δεν μας ενοχλεί ακόμη, θα ασχοληθούμε αν από γάτος γίνει ποτέ γατόπαρδος...), γιούρια ωρέ να τους φάμε και να τους κλείσουμε, εμείς ανάγκη δεν έχουμε κανέναν.
Άιντε καλημέρα (ειλικρινώς), έστρωσα σηκώτι σήμερα το πρωί. Αν θέλουμε να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, ισορροπία χρειάζεται παντού, με γενικούς αφορισμούς και 'αλήθειες' από τον καιρό της καθοδήγησης τίποτα δεν γίνεται. Ούτε 'trickl down economics' αλλά ούτε και απέχθεια προς τον κάθε ένα που θέλει να επενδύσει τολμώντας(!) να θέλει κέρδος.
-
Οι εκλογές ήταν να γίνουν Σεπτέμβριο όχι Ιούνιο. Η σύνταξη ήταν στο πρόγραμμα να μπει τότε που μπήκε,
Μέγα βλακεία τους οι εκλογρς τον ιουνιο, έχασαν την μοναδικη ευκαιρια να δείξουν αν όλα αυτά που έλεγαν τα πίστευαν και θα τα έκαναν πράξη. Μπορεί και να κέρδιζαν, άλλωστε ακόμα και έτσι 32% πήραν, χωρίς να προλάβουν να αναπτύξουν όλα τα θετικά μέτρα, που είχαν τα χρήματα να πράξουν μετα το μνημονιο
Εγώ συγχωρώ το μνημόνιο, διότι θα ερχόταν ούτως ή άλλως, έκαναν λαϊκισμό όταν έλεγαν ότι μπορούν να επηρεάσουν τις πολιτικες συσχέτισεις της Ευρώπης. Ναι καλα, στην κοσμαρα τους τελειως. Εμ οταν εισαι μικρο κομμα και μιλας με βλαμμενους ολη μερα, εχεις μυωπία.
Όταν έχεις δυνατή οικονομία τότε επηρεάζεις συσχετίσεις, όχι το ανάποδο.
Το λάθος του αχαστου ήταν ότι δεν έμαθε πως πρώτα ολοκληρώνεις το πρόγραμμα που σε πίστεψαν και σε ψήφισαν και μετά ζητάς την ψήφο. Δεν πέφτεις στα δίχτυα της επικοινωνίας. Είχε τάξει από το 15 φοροελαφρυνσεις στη μεσαία τάξη, και έκανε εκλογές πριν το κάνει πράξη, και άφησε τον ψηφοφόρο να φανταζεται πως θα ήταν αν είχε μείωση φόρου. Αυτά είναι ασυνάρτητες και παρορμητικές σκέψεις
Τωρα, όμως το ποϊντ σου ποιο είναι ότι μας κοροϊδευαν για ψηφοθηρικούς λόγους και οπότε δεν πειράζει πως με το που βγήκαν οι επόμενοι η πρώτη κίνηση τους είναι να καταργήσουν την 13η σύνταξη, και δεν κουνήθηκε φυλλο;
Δεν το σχολίασε κάνεις, δεν ακούστηκε πουθενα;;
Υπήρχε ΦΕΚ που καταργηθηκε.
Υ.γ στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης με βιομηχανιες κολοσσούς υπάρχει το εργαλείο και όχι κεντρική πολιτική των επιδομάτων σε κοινωνικά στρώματα. Μη πέφτεις στην παγίδα των image makers δες την εικόνα των οικονομολόγων. Όταν έχω χρόνο θα ψάξω οικονομικά κείμενα απλουστευμένα ώστε να το καταλάβεις.
-
Ψηφισαν μια εβδομαδα πριν τις Ευρωεκλογες με τα γκαλοπ να δειχνουν συντριβη, μπας και σωσουν κατι.
Ταυτοχρονα αρχισαν να μιλουν για μονομερης ενεργεια και οτι δεν θα ρωτουσαν τους δανειστες για τον νομο. Ηθελαν και παλι να κλεισουν το ματι στο κοινο των νταουλιων...
Αυτη ειναι η ουσια.
-
ρε συ ινσέιν εισαι λαθος. πολυ λαθος.
ασχολεισαι ενω τα ζαίικα τα αισχη ειναι ακομη νωπα. οπως και η στηριξη αυτων που ξεγελασε η παρεα με τους αλητες. ακομη και ο διαλογος επι αυτων τα νομιμοποιει κατα καποιο τροπο. δεν λεγω περσοτερα να μην στεναχωρησω τον φιλαρακι μου των γρηγορων δυτικων προαστειων επισης, που ειναι αλλου και δεν το ξευρει.
-
Ο Λάπης μιλάει για τύφλωση, κάτι ξέρει περισσότερο.
-
Να πούμε και μια είδηση που περνάει στα ψιλά εδώ, για πρώτη φορά στα χρονικά η Γερμανία δέχεται να δανειστεί χρήματα η Κομισιόν (φαντάζομαι δηλαδή να 'κόψει' χρήμα η ΕΚΤ και τα δανείσει στην Κομισιόν), όπου Κομισίον=όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Με λίγα λόγια χρέος που θα είναι αμοιβαίο για όλα τα κράτη, σαν να λέμε 'ευρωομόλογο'.
Έφτασε βέβαια ο κόμπος στο χτένι, με τις μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ να είναι στα πρόθυρα της καταστροφής και επιτέλους οι Γερμανοί φαίνονται να καταλαβαίνουν ότι έχοντας μια εξαγωγική οικονομία αν δεν φροντίσουν την αυλή τους (ΕΕ) θα πάρει και αυτούς η μπάλα.
Δεν είναι καθόλου βέβαια ότι θα το δεχτούν και οι υπόλοιποι βόρειοι γιατι εδω που τα λεμε οι Γερμανοί θα πάρουν χρεός αλλά θα πουλήσουν Φάου Βε, οι άλλοι θα πάρουν χρέος και δεν έχουν να πουλήσουν τίποτα.
Από αυτά τα 500δις σε εμάς είναι να φτάσουν γύρω στα 5 δις. Το πόσο θα επιβαρυνθουμε με χρέος από την Κομισιόν δεν το ξέρω, παραδοσιακά όμως είμαστε σε αυτούς που λαμβάνουν περισσότερα από όσα συνεισφέρουν, άρα λογικά θα πάρουμε 5 και θα επιβαρυνθούμε για λιγότερα. Αν περάσει τελικά, να δούμε βέβαια που και πως θα τα μοιράσει η κυβέρνηση, εδώ το τυχόν κράξιμο πρέπει να είναι ανελέητο.
Μόνο εδώ πέρασε στα ψιλά όπως περνάνε όλα όσα δεν έχουν πολιτική αναφορά στον Σύριζα και στην κακιά ΝΔ, παντού υπάρχουν αναφορές, μέχρι και στα κανάλια, έλα ρε ? Σοβαρά τώρα ?
Από χθές πάντως η Αυστρία μέσω του καγγελάριου της μαζί με τις Ολλανδία και Δανία στήλωσαν τα πόδια σαν μουλάρια και δέχονται μόνο να δοθούν σαν δάνεια, μίλησαν οι δορυφόροι της Μέρκελ, η Γερμανία παίζει τον καλό μπάτσο και οι δορυφόροι της τον κακό μπάτσο. Πάντως η Γερμανία έχει αλλάξει πλέον δόγμα στην εξωτερική της πολιτική προωθόντας τη σταθερότητα.
Η πρόθεση της Γερμανίας για αναπροσαρμογή της εξωτερικής πολιτικής, λόγω και της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, είναι τα τελευταία χρόνια σαφής. Η νέα κατεύθυνση φαίνεται να διέπεται από το παρακάτω δόγμα: «Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου στις χώρες της κρίσης εξασθενούν και περνούν σε δεύτερη μοίρα. Αντ’ αυτού υπερισχύει η σταθερότητα ακόμη και αν αυτό σημαίνει υποστήριξη σε αυταρχικά καθεστώτα».
-
Πάλι διάγγελμα; Έλεος!!
υ.γ. πως ξεχωρίζει ο γόνος πολιτικής οικογένειας όμως ε; Καλά σπουδαγμένος. Το ξέρει καλά το πολιτικό παιχνίδι. Όχι σαν τον άλλον τον καταληψία...με το ταγάρι.
-
-
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των κυβερνήσεων προ του 2015.
Ο Τσίπρας στο Μαξίμου.
Προτείνω στον Σύριζα να διαλυθεί. Είναι μία πάρα πολύ καλή χρονική στιγμή. Ας προσφέρει και κάτι στον τόπο!!!!
Ρε που έφθασα! Να λέω 'ευτυχώς που έχουμε Μητσοτάκη!' Που κατάντησα!!!!!
Και είμαι σίγουρος ότι το λένε και άλλοι πολλοί που δεν ψηφίζουν καν ΝΔ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2