-
Ότι και να λές αγαπητέ fiberg το μότο είναι ένα, ο εργαζόμενος κέρδισε, ο Σύριζα έκανε μόνο καλό στην Ελλάδα και στην εργατιά, αυτή την απάντηση θα πάρεις, Α! να μην ξεχάσω, έφτιαξε και ένα μαξιλάρι, για να κοιμούνται ήσυχοι, μόνο που τα υλικά του ήταν φόροι, αίμα, αυτοκτονίες, κλείσιμο επιχειρήσεων, αλλά αυτά δεν μετράνε, μετράει το μαξιλάρι, και το κουτόχορτο.
-
Nατος και ο μπλε λαϊκισμοοος:
Λοιπον, επειδή το έχω ξανακουσει το εργακι:
Εδώ είναι αυτοκινητιστικό φόρουμ όπως σωστά λες. Εγώ έχω να τρέξω σε ελληνικό αγώνα 10 (δέκα) χρόνια. Για να το (ξανά)κάνω αυτο σημαίνει ότι ΔΕΝ θα έχω άλλο προσωπικο αυτοκινητο ή για την ακρίβεια είχα κάποτε μέχρι και ένα Lada Samara για να έχω την ίδια ωρα ένα αγωνιστικό 1300cc. Είχα ένα corsa b σαραβάλο για να έχω υπό κατάσκευη ένα kadett που δε χάρηκα ποτέ. Θα έχω ένα χτικιο ~1000€ όταν φτιάξω το MG ή θα χρησιμοποιώ σαν ΙΧ (ναι, στο χωριό βεβαια) το νορμάλ σαξοραλλο αν πάρω τέτοιο.
Tα 10 χρόνια αποχής οφείλονται και στα μνημόνια αλλά και στο είδος των αγώνων (πίστα) που δεν γίνονταν από το '13-'17.
Όμως το βασικό είναι άλλο. Το να πάρεις ένα μικρό αγωνιστικο είναι κάτι εύκολο. Άνοιξε το car και δες πόσα υπάρχουν πχ στα 6000€.
Το να τρέξεις είναι 'προσιτό' το να κερδίσεις είναι άλλη υπόθεση.
Την ίδια ώρα εδώ μέσα το suvaki πάει σύννεφο. Τι ειναι ακριβοτερο τελικα και δειχνει την οικονομικη επιφανεια;
Όμως ας τα αφήσουμε αυτά. Αν έχεις χάσει 10000 σε ετήσια βάση από κάποιον και 2000 από κάποιον άλλο:
-
Ρίχνεις 5 χέρια μπινελικια στον πρώτο και ένα στον δεύτερο. Όχι το ανάποδο.
-
Δε 'ψηλωνεις' όταν από τα πχ 12000 έρχεται ο πρώτος που σου πήρε τα 10000 και σου γυρνά πίσω ένα 500ρικο. Μη πω πως λέγεται αυτό...
Εσύ τουλάχιστον λες που και που καμία αλήθεια. Δυστυχώς όπως ο ίδιος λες θα δεις και άλλα στραβά να έρχονται.
Πραγματικά είναι νωρίς ακόμα για τέτοια ρητορική. Θα έχουμε όλο το χρόνο να βάλουμε αριθμακια κάτω στο μέλλον. Και κομμένη η Κουμουνδούρου παρακαλώ. Να κοιτάξει η μεσαία τάξη πόσο την βοηθάει η Πειραιώς. Τα βαουτσερ ήταν μια πρώτη ένδειξη εκτίμησης.
-
-
Quadra, έρχονται άλλες γενιές μετά από σένα και από μένα. Οι 20ρηδες (πρώην μαθητές μου, έχω επαφές και σφυγμομετρω) που από την ανεργία ή την υποαπασχόληση ή τον υποκατωτατο πέρασαν σε μια καλύτερη (αλλά φυσικά όχι ουσιαστικά αξιοπρεπή) εργασιακή κατάσταση είναι παρα πολλοί. Αυτοί στα επόμενα 20 χρόνια θα φτάσουν μαζί με τους τωρινούς 40ρηδες να είναι το κυρίαρχο κομμάτι του εκλογικού σώματος και όχι οι τωρινοί 50-60-70. Αυτοί λοιπόν πάντα θα θυμούνται αυτά τα υπέροχα χρόνια, και το τωρινό τηλεσανο θα το ξεράσουν πάνω στη ΝΔουλα και θα την πνιξουν, όπως πνίγηκε το ΠΑΣΟΚ. Ξέρω, τώρα αυτά είναι παραπάνω από αστεια, 20+ μονάδες η διαφορά κτλ...
Απολαύστε την κυριαρχία σας. Είναι τόσο εμφατική που θα κάνει την πτώση ακόμα πιο εντυπωσιακή, όταν έρθει η ώρα της. Το πρόβλημα είναι ότι ο πολιτικός χρόνος είναι πιο συμπυκνωμένος από τοματοπελτε σε σιδερένιο κουτάκι...
-
Αισιόδοξο σε βρίσκω στην κρίση σου πως θα είναι μετά από 20+ χρόνια, σου λέω ότι θα είναι μια από τα ίδια με άλλα ονόματα, οι παλιοί θα είναι στην άκρη όσοι ζούν ακόμα, αλλά οι τότε νέοι πολίτες και πολιτικοί θα έχουν την ίδια νοοτροπία, ο Έλληνας είναι ίδιος εδώ και 2500 χρόνια, το πολιτικό σκηνικό είναι ίδιο εδώ και 150 χρόνια, οι μισοί είναι κοτζαμπάσηδες και οι άλλοι μισοί προσπαθούν να τους ρίξουν από το θρόνο τους, και οι κάτω από το ράφι πίνουν το φραπόγαλο και καπνίζουν αρειμανίως περιμένοντας το επίδομα από το μαξιλάρι των παππούδων τους, έτσι θα πορεύεται η Ελλάδα μέσα στους αιώνες, αν υπάρχει, αν λέγεται ακόμα Ελλάδα και αν ακόμα μιλάνε Ελληνικά οι απόγονοι μας και όχι Τούρκικα.
-
Μάλλον έχεις δίκιο. Ήδη εχουμε ένα shitback* . Εγω παντως το λεω κυριοι, προφανως και ειχα από μικρός μια πολιτικη αποψη αλλα το να φτανει στο να καθοριζει την καθημερινοτητα μου και να με κανει να πλακωνομαι online και μη αν χρειαστει, δεν ειναι κατι που θελω. Δυστυχώς από το '13 και μετά (για άλλους νωρίτερα, για άλλους αργότερα δε θα τα χαλάσουμε) είναι αναγκαίο κακό και βλέπω πως θα είναι για πολύ καιρό ακόμα...
Πολύ θα ηθελα να ήμουν πιο ήρεμος και απορώ με όποιον δεν τον επηρεάζει άμεσα (βασικός βιοπορισμος) όλο αυτό που γίνεται αλλά ασχολείται φανατικά, ΟΠΟΙΑ πλευρά και αν υποστηρίζει με πάθος. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη χαλαλιζεις γι'αυτα._ Ειδικά όσο μεγαλώνουμε θέλει άλλη αποφόρτιση από την καθημερινότητα...
*ΟΚ, για το λογοπαίγνιο μέχρι στιγμής.
-
Με τους υδρογονάνθρακες στις θάλασσες μας τί γίνεται;
Τα κορόιδα οι κουτόφραγγοι της μεσογείου, Ισπανοί Γάλλοι Ιταλοί Κροάτες, έχουν απαγορέψει ή αναστείλει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στις θάλασσές τους... ευκαιρία για μας να μπούμε σφήνα να τους δείξουμε πως γίνεται η δουλειά ...
-
Καλό Μήνα κι από εμένα στον Quadra κι όλους τους φίλους του φόρουμ, Καλή Πρωτομαγιά, αφιερωμένο!
-
Το εχω ξαναγραψει.
Το επιχειρημα οτι οι αλλοι μας πηραν 10 και ο Συριζα στους πολλους 2 και σε αρκετουςαρκετους( μεσω κατρουγκαλου) 5, δεν στεκει.
Ειναι σαν ενας γονεας να κακοποιει σεξουαλικα το ανηλικο παιδι του, να το παιρνει το κρατος για υιοθεσια, να το δινει σε εναν αλλο γονεα που ελεγε οτι θα ειναι ο καλυτερος του κοσμου και στο τελος να τον συλλαμβανουν επειδη το κακοποιησε και αυτος. Στο δικαστηριο δε να χρησιμοποιει το επιχειρημα οτι ο αλλος το βιαζε και παρα φυση ενω αυτος κανονικα μονο...
Μην ξεχναμε τι εταξε, μην ξεχναμε οτι οι αλλοι πηραν μια χωρα στο - 10%(εκεινοι την πηγαν εκει μαζι με τους Πασοκους και τους ΡοζΠασοκους) και την παρεδωσαν στο +κατι. Και για να φερει το κομμα βολτα ο Τσιπρας, χασαμε 2 χρονια στην οικονομια.
-
Όμως ας τα αφήσουμε αυτά. Αν έχεις χάσει 10000 σε ετήσια βάση από κάποιον και 2000 από κάποιον άλλο:
- Ρίχνεις 5 χέρια μπινελικια στον πρώτο και ένα στον δεύτερο. Όχι το ανάποδο.
- Δε 'ψηλωνεις' όταν από τα πχ 12000 έρχεται ο πρώτος που σου πήρε τα 10000 και σου γυρνά πίσω ένα 500ρικο. Μη πω πως λέγεται αυτό...
Τουλάχιστον συμφωνήσαμε ότι ο εργαζόμενος έχασε. Αλλά πρέπει να ευγνωμονεί τον 'με ένα άρθρο, με ένα νόμο' που έταζε λαγούς με πετραχήλια που του τον ακούμπησε λιγότερο. Αυτό το λιγότερο σε καμία περίπτωση δεν ήταν 1:5 όπως νομίζεις. Μπορείς να πάρεις μια ιδέα εδώ
https://data.worldbank.org/indicator/GC.TAX.TOTL.GD.ZS?end=2018&locations=GR&start=2009&view=ch
Οπότε οφείλουμε να σιχτιρίζουμε τους πρασινομπλέ που έφεραν την χρεωκοπία και πήγαν την φορολογία από ένα γενικό 19.7% το 2009 στο 24.8% το 2015 (σε μια πενταετία). Μπορεί όμως κάποιος να σιχτιρίζει και τον Αλέξη που την πήγε στο 26.3% το 2016 (μέσα σε ένα χρόνο) όταν έλπιζε να βγάλει το κεφάλι έξω από τα σκ@τ@. Καθείς βέβαια τράβηξε το δικό του σταυρό και το δικό του κουπί, ειδικά όποιος έμεινε άνεργος, ή όποιος είχε ακίνητη περιουσία (δεν ευτύχησα...) λόγω ΕΝΦΙΑ, οπότε οι μ.όροι δεν λένε πολλά, δίνουν μόνο μια γενική ιδέα ότι το 1:5 δεν είναι η πραγματικότητα.
Ο Lapης βέβαια μας λέει ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο, οπότε να μην γκρινιάζουμε για τον Αλέξη, θα μας τον ακουμπάγανε έτσι κι αλλιώς. Λέω κι εγώ τώρα, αν τυχόν και μπούμε σε κανένα 'κορονομνημόνιο' υποθέτοντας ότι ο τουρισμός πεθαίνει για την επόμενη διετία παγκοσμίως, θα το δεχτούμε ως αναπόφευκτο, την ΝΔ άμοιρη ευθυνών και όλα θα τα ρίξουμε στην πανδημία; .
-
Πάλι καλά που κάποιοι εδώ μέσα και πολλοί περισσότεροι έξω δεν κατηγορούν τον Μητσοτάκη σαν υπεύθυνο για τον κορώνη, πάλι καλά να λέμε, μιράκολο, μιράκολο !!!
-
Όχι quadra μου δυστυχώς εσύ έχεις την αντιπροσωπεία τέτοιου ειδους αλματων λογικής. Ξανά δυστυχώς.
-
Θεέ μου...όχι πάλι τα ίδια.
Δλδ αν το 2020 κλείσει πχ με ύφεση 10% και το '21 έχει ανάπτυξη 7% είμαστε εντάξει; Δε θέλουμε άλλο ένα 3% το '22 να ρεφαρουμε τη χασουρα του '20;
Αντίστοιχα, όταν ήρθε το εκπληκτικό 0,3% στο τελευταίο τρίμηνο του '14 σε σχέση με το '13 πάντα ήταν ολα καλά. Μας έσωσαν ρε φίλε...
Εν τω μεταξύ είχαν λιωσει τα πάντα απο τα μέτρα και δεν μπαίνω καν στον κόπο, το ξέρουμε όλοι τι έγινε.
Τώρα: Ξεκίνησαν τα πρώτα σημαδια λαχάνιασματος στο τέλος του '19 και ήρθε ο ιός τον οποίο καθίστε να δούμε πόσο καιρό θα τον επικαλουνται.
Μέχρι τότε τι μας υποσχόταν ο Μωυσής; Μήπως τα πάντα; Οι συμβολικες διαψεύσεις γρηγορα-γρηγορα (το πολύ στο πρώτο τετράμηνο), δλδ Πρέσπες, αξιοκρατία, μετά πήγαμε στη δουλίτσα των voucher και τώρα αρχίζει το χοντρό παιχνίδι μετά το καλοκαίρι.
Βέβαια όσο ο,τι συμβεί επηρεάζει άλλους, όλα ποπα.
Disclaimer: Ευχές για το ευτυχές γεγονός και το 'καλά μυαλά' γιατί νομιζα ότι ήταν το πρώτο σου. Είναι προφανές ότι ο φανατισμος δε θα επιτρέψει υγιή άμεσο διάλογο όπως με τους περισσότερους._
Fiverg κατάλαβε κάτι απλό: Η ΠασοκοΝδουλα ξεπατωσε τον κοσμακη και ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να δώσει πίσω ο,τι χάθηκε. Καταλαβαίνω ότι το δικό σου προσωπικό παράδειγμα δεν το επιβεβαιώνει αυτό. Πιο κάτω από σένα εισοδηματικά υπάρχει πολύς κόσμος που κάπως προστατεύτηκε*.
Αν τώρα εν μέσω των συνεπειών του Κορώνη η ΝΔουλα για τον κόσμο της εργασίας καταφέρει με κάποιο τρόπο λελογισμενες απώλειες θα είναι μια νίκη. Αν όμως πάει το τσεκούρι σύννεφο και γίνει ο,τι επί Συριζα (δλδ διατήρηση φόρων -αυτο για τους ΕΕ- που αυτή έφερε αλλά ο άλλος πιστώθηκε αφού έγινε το '14, τώρα μας είπε θα τους κοψει) έλα να τα ξαναπούμε.
*Φίλος μπήκε στον όμιλο ΟΤΕ το '14=480€. Full time! Mπορεις να το καταλάβεις;;; Αυτός τι ζωή ακριβως μπορεί να κάνει; Μετά την (...) ξέρεις μωρέ, 714€ Και πάλι σιγά, αλλά κάτι είναι.
Ξέρεις πόσες χιλιάδες ειναι αυτοί; Δεν μιλάει κανείς γι'αυτους, για το ποσα χρόνια έχασαν, για το αν έφυγαν μετανάστες, αν θα μείνουν δίχως τη δική τους οικογένεια.
Εν τω μεταξύ ακόμα γελάω με την μείωση ΕΝΦΙΑ που πλασαριστηκε με τεεετοια πρεμουρα από τα ΜΜΕ, λες και αυξήθηκαν 40% οριζοντίως οι μισθοί ρε παιδί μου. Τώρα βέβαια με το 30% των υποχρεωτικών αγορών με κάρτα και το φοροπεναλτι αν δεν, τι θα γίνει; Η φάση είναι ότι με την όλη 'αναστατωση' του ιού φαντάζομαι ακόμα πιο ευκολα θα το φτάσουμε, ε;
-
Εγώ παιδιά δεν κάνω τέτοιες διακρίσεις .
Ολοι με έβλαψαν . ΓΑΠ , Παπαδήμος , Σαμαροβενιζέλος , Τσιπροκαμμένος και περιμένουμε να δούμε και τον Κούλη , που στην αρχή το πήγαινε καλά ...
Ο ΓΑΠ ντίλερ κανονικός . Ο,τι του έλεγαν οι πελάτες του το έκανε .
Ο Παπαδήμος , απλά προέδρευε...
Ο Σαμαράς ήθελε μόνο να γίνει πρωθυπουργός κατ΄ όνομα και έκανε πραγματικό πρωθυπουργό τον Βενιζέλο..
Ο Τσίπρας έφαγε την μισή θητεία του για να τα ψιλοβρεί με το κόμμα του και τις εμμονές του ...
Μπορεί την δεύτερη φορά να είναι καλύτερος . Νέος είναι ακόμα .
Ο Κυριάκος κρίνεται ακόμα ...
Αμα έχω κέφι κάποια στιγμή μπορεί να γράψω το πόσο μας έβλαψε ο καθένας ....
-
Όχι quadra μου δυστυχώς εσύ έχεις την αντιπροσωπεία τέτοιου ειδους αλματων λογικής. Ξανά δυστυχώς.
Μόνο άλματα λογικής δεν κάνω, εκφράζω τις μύχιες επιθυμίες που δεν τολμούν να εκφραστούν, θέλει η @ουτάνα να κόψει το :@αμίσι και η χαρά δεν την αφήνει.
-
Ναι fiverg ακριβως αυτό λέω. Τα είχα γράψει και παλαιότερα, ερχόταν μνημόνιο όλοι οι δείκτες έδειχναν την ασθμαινικη κατασταση και είχαμε και 15 προαπαιτούμενα από την διαπραγμάτευση που έκαναν και που εν τελη δεν μπορούσαν να τα εκπληρώσουν διοτι ηταν υφεσιακα με μεγάλο πολιτικό κοστος. Οποτε θελαμε νεο ρευστο και νεο μνημόνιο για να ανατροφοδοτησουμε παλαιότερα δάνεια.
Αφου αν το καλοσκεφτειτε και τότε η Ν.Δ έφτασε σε σημείο να κάνει παρόμοια πράγματα με τον Αλέξη διότι είχε κοψει την επικοινωνία με τη Τροϊκα και έφτασε την χώρα στα όρια της, άλλωστε παρέδωσαν ταμειακά διαθέσιμα λίγων ημερών και μετά υπήρχε η πτώχευση, ακριβώς διότι η Τροϊκα δεν έδινε την δόση που χρειαζόταν η χώρα και δεν τα έβρισκε με τη νδ.
Με έχεις δει fiverg να ασκώ κριτική για κατι καθώς έχουμε αυτόν τον εθνικό κίνδυνο της πανδημιας; Όχι, ακριβως διότι κρατώ ίσες αποστάσεις στην κριτική μου. Ούτε στα οικονομικα ούτε σε τίποτα.
-
Είδατε τους μελετήσατε τους παλιούς και μου έστειλε μέιλ στο εταιρικό ο Ανδρέας...
Καλό απόγευμα.
Στο συνημμένο θα βρείτε το αντίγραφο της τραπεζικής μεταφοράς.
Να εχετε μια ομορφη μερα.
Andreas Papandreou
Managing Director
HELLAS REPUVLIS│23, Anastaseos str.GR-155 61 Holargos│ATHENS- GREECE│
TELEPHONE+30 4491 7575│DIRECT LINE+30 4491 7575│FAX+30 4491 7576│
'serving the better way'
ΜThink about the Environment before printing this e-mail!!!Μπας και τσιμπήσουμε και κλικάρουμε το ζιπ ...
Χτες μου είχε στείλει ο Νίκος Δένδιας πάλι για πληρωμή...
-
Δλδ quadra θες να μας πεις ότι κάποιος ζαιος (ειδικά επισημος) έχει πει δημόσια ότι ο Κούλης ΦΤΑΙΕΙ για τον ιό.
Τουναντίον βλέπουμε παντού και εδώ μέσα βέβαια κόσμο (και βουλευτές ΝΔ) να λέει 'τι θα γινόταν με ΣΥΡΙΖΑ'.
Γι'αυτους και ΜΟΝΟ γι'αυτους 102-140. Μακάρι να μην γίνουν περισσότεροι και μακάρι να μην τους χρησιμοποιούσαν οι ΝΔ και στις 2 περιπτώσεις για την άθλια μικροπολιτικη τους.
Γιατί και με το να λενε 'μόνο τόσοι' σε σχεση με άλλες χώρες δεν τους απαλλάσσει. Παραμένουν καθαρματα. Κρίμα αλλά έτσι είναι πανω-κατω._
-
Δεν είπα ότι το είπανε, αλλά ότι είναι έτοιμοι, αν δεν το συζητάνε ήδη μεταξύ τους αλλά ξέρουν ότι αν ξεστομίσουν θα τους πάρουν με τις πέτρες ακόμα και οι δικοί τους, αφού ξέρεις ότι ψάχνουν οτιδήποτε θα τους ανεβάσει τα μικροπολιτικά γράδα και τον κομματικό εγωισμό, θέλουν να μας πού, είμαστε και εμείς εδώ, μη μας ξεγράφεται ακόμα, αλλά βλέποντας την εικόνα του Τσίπρα χτές στη Βουλή, μόνο εικόνα αρχηγού που διεκδικεί την εξουσία δεν ήταν, ούτε από εμφάνιση ούτε από ουσία,
-
-
Ινσέιν, μπραβο και να σου ζησει!
οι αποδελοιποι καλη πρωτομαγια,
οι ζαίοι στα 2.5 μετρα αποσταση, μολυνετε περισσοτερο, οι νουδαιοι στα 2 και οι πασοκοι κολλητα. οι αλλοι ειναι λιγοτεροι απο τα ταξι
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2