-
Για πόσο ακόμα η Ελλάδα θα ανήκει στους Έλληνες ?
μια ανάλυση με πληθυσμιακή στατιστική
https://slpress.gr/politiki/gia-poso-akoma-i-ellada-tha-anikei-stoys-ellines/
Ρε συ φίλε Quadra, Καλημέρα κατ' αρχήν.
**ΔΕΝ πιστεύω ο συντάκτης του άρθρου που ανάρτησες, να είναι ο εγγονός του Αντρέα, και να λέτε εμένα Πασόκο! **
Θα χε πολύ πλάκα!
Και λόγω της σπουδαιότητας των όσων γράφει δεν επιτρέπεται και το κόπυ-πάστε, μη χάσει τα πνευματικά δικαιώματα, οπότε πάω στο εν΄κατακλείδι του άρθρου του που γράφει πως δεν φταίει η μετανάστευση που φαίνεται να χρειάζεται αλλά να μην έρχονται μουσουλμάνοι, να έρχονται πολίτες τρίτων χωρών που μπορούν να προσφέρουν παραγωγικά στη χώρα μας. Δεν γράφει όμως παράδειγμα. Ας πούμε οι δεκάδες χιλιάδες Φιλιπινέζοι που έχουν οι πλοιοκτήτες μας στα πληρώματά τους αντί για τέκνα Ελλήνων, να φέρουν εδώ τις οικογένειές τους; Και φιλήσυχοι χαμογελαστοί εργατικοί άνθρωποι είναι, και φανατικοί χριστιανοί, και προσφέρουν στον πλουτισμό των Ελλήνων αφεντικών τους! Ή θα βγει η Εκκλησία να κηρύττει πως δεν θέλουμε άλλους Παπικούς στην Ελλάδα μας; Δεν κατάλαβα ακριβώς τί θέλει να πει ο Κατσανέβας...
-
Καλημέρα και σε εσένα, μπορείς να μου πείς πόσοι είναι οι Φιλιππινέζοι, που δεκάδες χιλιάδες δεν είναι αλλά και να είναι δεν είναι,
1ον 1-2 εκατομμύρια που θέλει να μας στείλει ο Τούρκος
2ον,Δε είναι φανατικοί και δεν είναι όλοι μουσουλμάνοι
3ον Δεν έρχονται με εντολή κατάκτησης της χώρας σε 20-30 χρόνια από τώρα με τις τεράστιες γεννήσεις τους να μας κάνουν μειονότητα στη χώρα μας.
'Έξυπνος άνθρωπος φαίνεσαι, μην παρασύρεσαι από αντιπολιτευτικό μένος γιατί χάνεις την όποια σοβαρότητα σου, σαν το προηγούμενο κείμενο που δεν περιμένεις να καταλαγιάσει το κακό και μετά να πείς ότι έχεις να πείς, η βιασύνη στις κρίσεις όταν υπάρχει κρίση πολέμου., ναί ! πολέμου σε δύο μέτωπα και αύριο ίσως σε 4, είναι εκτός από ανόητο, πολύ κακό να μην στηρίζεις τη χώρα και να κάνεις κριτική σε κάτι που ακόμα είναι πολύ πρόωρο, θα σου πρότεινα να καθίσεις εκεί που είσαι, δεν χρειάζεται η χώρα και άλλες αρνητικές φωνές, άλλωστε εδώ με το γεγονός του ιού δεν θα βρεις και δουλειά, οπότε μην έρχεσαι.
-
Καλημέρα και σε εσένα, μπορείς να μου πείς πόσοι είναι οι Φιλιππινέζοι, που δεκάδες χιλιάδες δεν είναι αλλά και να είναι δεν είναι,
1ον 1-2 εκατομμύρια που θέλει να μας στείλει ο Τούρκος
2ον,Δε είναι φανατικοί και δεν είναι όλοι μουσουλμάνοι
3ον Δεν έρχονται με εντολή κατάκτησης της χώρας σε 20-30 χρόνια από τώρα με τις τεράστιες γεννήσεις τους να μας κάνουν μειονότητα στη χώρα μας.
'Έξυπνος άνθρωπος φαίνεσαι, μην παρασύρεσαι από αντιπολιτευτικό μένος γιατί χάνεις την όποια σοβαρότητα σου, σαν το προηγούμενο κείμενο που δεν περιμένεις να καταλαγιάσει το κακό και μετά να πείς ότι έχεις να πείς, η βιασύνη στις κρίσεις όταν υπάρχει κρίση πολέμου., ναί ! πολέμου σε δύο μέτωπα και αύριο ίσως σε 4, είναι εκτός από ανόητο, πολύ κακό να μην στηρίζεις τη χώρα και να κάνεις κριτική σε κάτι που ακόμα είναι πολύ πρόωρο, θα σου πρότεινα να καθίσεις εκεί που είσαι, δεν χρειάζεται η χώρα και άλλες αρνητικές φωνές, άλλωστε εδώ με το γεγονός του ιού δεν θα βρεις και δουλειά, οπότε μην έρχεσαι.
1ον Ευχαριστώ για την παραίνεση και το ενδιαφέρον αλλά ίσα ίσα, γι αυτό ΠΡΕΠΕΙ να έρθω να πολεμήσω αν χρειαστεί, μη μου αρνηθεί ο wantone καμιά υπηκοότητα αύριο μεθαύριο και βρω το μπελά μου,δεν θα μ'αφήνουν να μπω όταν ανοίξουν τα αεροδρόμια!
Άσε που όσο αγριεύουν τα πράγματα, σκέφτεσαι νε με στριμώξουν τίποτα μαυριδεροί εδώ και να με περιλάβουν γιατί δεν έμεινα πίσω να πολεμήσω και έγινα ριψάσπις και ήρθα και τους παίρνω τις δουλειές και τους αλλοιώνω τον πολιτισμό και δεν λέω να φύγω με τίποτα!!! Κι αν εφαρμόσουν τα δικά τους ήθη και έθιμα απέναντι στον εχθρό του έθνους, στη καλύτερη περίπτωση σε 9 μέρες θα έχουν επανέλθει όλα στο φυσιολογικό, στη χειρότερη μπορεί να μ'αρέσει και μετά τί κάνουμε!?
Γι αυτό, μόλις μπορέσω θα γυρίσω, κι άνεργος που θα είμαι (πρόσκαιρα λόγω ιού, αλλιώς ο Μητσοτακής είχε υποσχεθεί πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές για όσους επαναπατριζόταν), θα πάω να ενισχύσω τις δυνάμεις μας στα σύνορα που αμύνονται του πάτριου εδάφους!
2ον όντως ανέβασες άρθρο από εγγόνι του Αντρέα !? έχει ο καιρός γυρίσματα...
Υ.Γ. (αν και ξέρω πως ότι αποκαλύψω θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μου απ' τους εραστές της αριστείας και της αστικής ευγένειας όπως γίνεται μέχρι τώρα επανειλημμένα και χωρίς συστολές, επειδή ξέρω πως αν και δεξιοί κατά βάθος έχετε καλή ελληνοχριστιανική ψυχή, θα το μοιραστώ μαζί σας πριν κάν προλάβω να ενημερώσω την οικογένεια, πριν 2 ώρες μου κοινοποιήθηκε email προς το HR του τμήματός μου, που λέει ότι λόγω της κατάστασης, ενώ ήταν 15 Απριλίου να αποχωρήσω, θα κάνουν ενέργειες για τρίμηνη παράταση του συμβολαίου και θα εκτιμήσουν την κατάσταση ξανά τότε. έρε Βρούτσης που τους χρειάζεται... και έχεις δίκιο από μια άποψη που λες να μείνω, αλλά πέρα απ' το ότι δεν είναι στο χέρι μου, το καθήκον προς την πατρίδα πάνω απ' όλα και η ανάγκη να βάλουμε πλάτη όλοι στην εθνική προσπάθεια του Κυργιάκου!)
-
Εγγονός του Ανδρέα είναι και ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση της πολιτικής πατροκτονίας...
Για το μεταναστευτικό υπάρχουν πολλές λύσεις , που δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα σε όσους μετανάστες έρχονται για να ζήσουν εδώ σεβόμενοι την νέα τους πατρίδα , αλλά θα τσακίσουν όσους νομίζουν ότι η μη ύπαρξη της σαρίας τους κάνει να νομίζουν ότι είναι σε πάρτι ξεσαλώματος από πλευράς δικαίου .
-
Κύριε πηλιουρητη παρόλη την σκέρτσοζα σου ειρωνεία, απουσία λογικής και επιχειρημάτων, αυτή απλώς εντάσσεται στο πεδίο λεκτικής αυτοϊκανοποίησης. Αν δεν έχεις να πεις κάτι καλύτερα να μην μιλάς.
-
Κύριε πηλιουρητη παρόλη την σκέρτσοζα σου ειρωνεία, απουσία λογικής και επιχειρημάτων, αυτή απλώς εντάσσεται στο πεδίο λεκτικής αυτοϊκανοποίησης. Αν δεν έχεις να πεις κάτι καλύτερα να μην μιλάς.
Άλλη μια παρότρυνση ευγενούς αστού για το τί είναι καλύτερα να κάνω, μήπως και δεν έφτασαν οι προηγούμενες. Να είστε καλά ρε παιδιά, γιατί αφ ενός μεν μ'αρέσουν οι παρατηρήσεις, διορθώνομαι! Αφ' ετέρου δε εδώ στα ξένα μακριά απ' την οικογένεια, είναι χρήσιμες δύο,τρεις,τέσσερις πατρικές φιγούρες του φόρουμ να με πατρονάρουν...
Για το πέναλτι έχετε κάτι να μας πείτε; Τον κλάδεψε πριν ή μετά τη γραμμή;
-
Υ.Γ. (αν και ξέρω πως ότι αποκαλύψω θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μου απ' τους εραστές της αριστείας και της αστικής ευγένειας όπως γίνεται μέχρι τώρα επανειλημμένα και χωρίς συστολές, επειδή ξέρω πως αν και δεξιοί κατά βάθος έχετε καλή ελληνοχριστιανική ψυχή, θα το μοιραστώ μαζί σας πριν κάν προλάβω να ενημερώσω την οικογένεια, πριν 2 ώρες μου κοινοποιήθηκε email προς το HR του τμήματός μου, που λέει ότι λόγω της κατάστασης, ενώ ήταν 15 Απριλίου να αποχωρήσω, θα κάνουν ενέργειες για τρίμηνη παράταση του συμβολαίου και θα εκτιμήσουν την κατάσταση ξανά τότε. έρε Βρούτσης που τους χρειάζεται... και έχεις δίκιο από μια άποψη που λες να μείνω, αλλά πέρα απ' το ότι δεν είναι στο χέρι μου, το καθήκον προς την πατρίδα πάνω απ' όλα και η ανάγκη** να βάλουμε πλάτη όλοι στην εθνική προσπάθεια του Κυργιάκου!)**
Τι φάουλ είναι αυτό τώρα ? Του Μητσοτάκη είναι η εθνική προσπάθεια ?
Καλύτερα κάτσε εκεί που είσαι, με τέτοια μυαλά μάλλον θα είσαι εμπόδιο στην - εθνική προσπάθεια του Κυργιάκου -
Άντε και καλά μυαλά
-
που λέει ότι λόγω της κατάστασης, ενώ ήταν 15 Απριλίου να αποχωρήσω, θα κάνουν ενέργειες για τρίμηνη παράταση του συμβολαίου και θα εκτιμήσουν την κατάσταση ξανά τότε.
ερωτηξις: ηθελεστο ή ου?
απο τη δικη μου παντως εμπειρια - καμω και εγω μπιζνα κειθε, πχ το toxicology του κινγκντομ στηριζεται πανω στη δικη μας εφαρμογη νέισονγουάιντ, αν αντεχεις τον εγκλεισμο χωρις γυναικα, καθως υποθετω οτι δεν εισαι μάριντ, και αν βαλεις αργα στο ρυθμο, μια χαρα και ασφαλη ειναι. ειδικα οταν πλερω. και οταν εισαι μακρια απο παλαιστινιοιορδανιους. βεβαια με τη κατασταση ως εχει δεν μπορεις να πεταχτεις γιου α ε για σαρκοβορες τζουρες ανατολικων καθεστωτων και λειτουργια σφουγγαριου-καμηλας αφου υποθετω βγαζεις πανω απο 750 ευρα περ μανθ. τη μονη σκατοκατασταση που βλεπω ειναι την ανατροπη του κλεινω τα ματια και σκεφτομαι οικογενεια και ζωή βολιωτικη - aka ανθρωπινη. και αυτο ειναι πραγματι ζορικον
-
Εγγονός του Ανδρέα είναι και ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση της πολιτικής πατροκτονίας...
Για το μεταναστευτικό υπάρχουν πολλές λύσεις , που δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα σε όσους μετανάστες έρχονται για να ζήσουν εδώ σεβόμενοι την νέα τους πατρίδα , αλλά θα τσακίσουν όσους νομίζουν ότι η μη ύπαρξη της σαρίας τους κάνει να νομίζουν ότι είναι σε πάρτι ξεσαλώματος από πλευράς δικαίου .
Criu, μετά το κατενάτσιο και τη μπάλα που πετάγεται συνεχώς στην εξέδρα, να γυρίσουμε στο μεταναστευτικό που γράφεις. Έτσι κι αλλιώς φιλικό παίζουμε, για να ξεμουδιάζουμε, με διαλείμματα για τσιγάρο στο δοκάρι... Θυμόμαστε τις εποχές της σοβιετικής κατάρρευσης που άρχισαν να φτάνουν μετανάστες στην Ελλάδα, εσείς καλύτερα οι λίγο πιο μεγάλοι, όσοι ήμασταν πιο πιτσιρικάδες τότε πιο αμυδρά. Πέρασαν δεκαετίες, πολλές, πάντα ξέφραγο αμπέλι, κανένας έλεγχος και κανένα πλάνο, πάντα όσοι φτάνανε σα τα ζώα 'φιλοξενούνταν' σε αχυρώνες, ακριβώς όπως σήμερα οι κακομοίρηδες εργάτες, οι άνεργοι πτυχιούχοι κι οι μαχαιροβγάλτες όλοι το ίδιο. Εκμετάλλευση σε βάθος στους κακομοίρηδες, με τους μαχαιροβγάλτες να βάζουν χέρι σε καλάζνικοφ και να στήνουν μάνι μάνι σε 5-10 χρόνια μαφίες ζηλευτές και ξακουστές για χοντρές μπίζνες. Στα κουμάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι, ήταν απασχολημένοι, πότε με τη 17Ν, πότε με την Ισχυρή Ελλάδα κλπ. κλπ. δεν προλάβαιναν να φρουρήσουν σύνορα και να οργανώσουν την υποδοχή μεταναστών. Τί να πρωτοκάνουν κι αυτοί οι κυβερνώντες μέσα σε 30-40 χρόνια, δύο χέρια έχουν, πόσα κομμάτια να γίνουν... Οι κακομοίρηδες κάνανε από μόνοι τους ότι τους φώτιζε ο Θεός που πιστεύανε, άλλοι γίνανε νοικοκυραίοι και προσλάμβαν Έλληνες που έχουν Φιλότιμο και είναι καλοί και φτηνοί, άλλοι πουλούσαν CD μέχρι να τους προσλάβουν στο NBA, άλλοι παντρεύτηκαν Έλληνες και κάνανε παιδιά ελληνάκια που τελειώνουν το σχολείο ή πάνε φαντάροι, ενώ ακόμη ο ένας γονιός παλεύει 20 χρόνια σε ημιπαράνομο καθεστώς με ετήσιες άδειες παραμονής και αλλά πολλά... Τους μουσουλμάνους, ούτε τους θέλουμε ούτε μας θέλουν! Αυτοί που φτάνουν τελευταία με τις βάρκες και αυτούς που αμολάει ο Ερντογάν στους φράχτες, το γνωρίζουμε ότι ΔΕΝ έρχονται για να μείνουν εδώ, όταν ξεκίνησαν οι περισσότεροι, ΔΕΝ ήξεραν καν ότι υπάρχει 'Greece', τί είναι και που είναι. Τους λόγους για τους οποίους έχουμε αναλάβει εμείς μπράβοι για λογαριασμό των Γερμανόφωνων και λοιπών 'εταίρων' που μας έχουν για παραγιούς τους έχουμε συζητήσει... Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που 'κινδυνεύουμε' απ' τους αλλόθρησκους, ότι τους εγκλωβίζουμε εδώ εις βάρος μας με εντολές των αφεντικών μας. Αλλά για τη κατάντια και χάος της μετανάστευσης επί 40 χρόνια, υπάρχει εξήγηση; Αν βρεθεί εξήγηση, θα ξέρουμε και γιατί δεν έχουμε τους 'καλούς' μετανάστες που μας 'ταιριάζουν'...
-
piliourits wrote:
που λέει ότι λόγω της κατάστασης, ενώ ήταν 15 Απριλίου να αποχωρήσω, θα κάνουν ενέργειες για τρίμηνη παράταση του συμβολαίου και θα εκτιμήσουν την κατάσταση ξανά τότε.
απο τη δικη μου παντως εμπειρια - καμω και εγω μπιζνα κειθε, πχ το toxicology του κινγκντομ στηριζεται πανω στη δικη μας εφαρμογη νέισονγουάιντ, αν αντεχεις τον εγκλεισμο χωρις γυναικα, καθως υποθετω οτι δεν εισαι μάριντ, και αν βαλεις αργα στο ρυθμο, μια χαρα και ασφαλη ειναι. ειδικα οταν πλερω. και οταν εισαι μακρια απο παλαιστινιοιορδανιους. βεβαια με τη κατασταση ως εχει δεν μπορεις να πεταχτεις γιου α ε για σαρκοβορες τζουρες ανατολικων καθεστωτων και λειτουργια σφουγγαριου-καμηλας αφου υποθετω βγαζεις πανω απο 750 ευρα περ μανθ. τη μονη σκατοκατασταση που βλεπω ειναι την ανατροπη του κλεινω τα ματια και σκεφτομαι οικογενεια και ζωή βολιωτικη - aka ανθρωπινη. και αυτο ειναι πραγματι ζορικον
Ειμαι βορειοανατολικά, πηγαίνουμε Μπαχρέιν από εδώ, όπου βασιλεύουν οι Ταϊλανδες και έχει τα δικά του γούστα...
Ήρθα family και έχω τη σύζυγό εδώ, περιμαζέψαμε και γατί που δεν θα μπορούμε να φέρουμε πίσω... εντάξει είμαστε, 5 χρόνια πέρασαν, δεν θα έπρεπε να έχουμε παράπονο όπως είναι η κατάσταση πίσω, κι εδώ μας έχουν υπέρ το δέον 'πολυτέλειες' οι Άραβες, αλλά ώρες ώρες θες να τα βροντήξεις και να φύγεις... Όσο και να άλλαξε ο κόσμος κι η ζωή παιδιά, όσο μπανάλ και να ακούγεται, κατά βάθος κάθε Έλληνας που αναγκάστηκε να φύγει έχει ένα Καζαντζίδη μέσα του να 'κλαίει' και δεν ευχαριστιέται τίποτα. Κι άλλο να φύγει κάποιος να πάει Ευρώπη να στήσει ξανά μια ζωή, κι άλλο όσοι φεύγουν αναγκαστικά ως 'οικονομικοί μετανάστες' με ημερομηνία λήξης. Πάντως κι εδώ με τα χρόνια θα σφίξουν τα πράγματα επαγγελματικά και από αμοιβές, έχουν αρχίσει ήδη κι ειδικά μετά την κρίση, σιγά σιγά όμως αυξάνεται η ελευθερία και χαλαρώνουν τα ήθη.
-
gatoz wrote:
9
piliourits wrote:
που λέει ότι λόγω της κατάστασης, ενώ ήταν 15 Απριλίου να αποχωρήσω, θα κάνουν ενέργειες για τρίμηνη 2παράταση του συμβολαίου και θα εκτιμήσουν την κατάσταση ξανά τότε.
Ειμαι βορειοανατολικά, πηγαίνουμε Μπαχρέιν από εδώ, όπου βασιλεύουν οι Ταϊλανδες και έχει τα δικά του γούστα...
Ήρθα family και έχω τη σύζυγό εδώ, περιμαζέψαμε και γατί που δεν θα μπορούμε να φέρουμε πίσω... εντάξει είμαστε, 5 χρόνια πέρασαν, δεν θα έπρεπε να έχουμε παράπονο όπως είναι η κατάσταση πίσω, κι εδώ μας έχουν υπέρ το δέον 'πολυτέλειες' οι Άραβες, αλλά ώρες ώρες θες να τα βροντήξεις και να φύγεις... Όσο και να άλλαξε ο κόσμος κι η ζωή παιδιά, όσο μπανάλ και να ακούγεται, κατά βάθος κάθε Έλληνας που αναγκάστηκε να φύγει έχει ένα Καζαντζίδη μέσα του να 'κλαίει' και δεν ευχαριστιέται τίποτα. Κι άλλο να φύγει κάποιος να πάει Ευρώπη να στήσει ξανά μια ζωή, κι άλλο όσοι φεύγουν αναγκαστικά ως 'οικονομικοί μετανάστες' με ημερομηνία λήξης. Πάντως κι εδώ με τα χρόνια θα σφίξουν τα πράγματα επαγγελματικά και από αμοιβές, έχουν αρχίσει ήδη κι ειδικά μετά την κρίση, σιγά σιγά όμως αυξάνεται η ελευθερία και χαλαρώνουν τα ήθη.
Βρε pilourits, ρεαλιστικά πως μπορούμε να μην είμαστε δεσμοφύλακες αυτών των ανθρώπων και να τους στείλουμε εκει που θέλουν όταν οι καθ υλην αρμοδιοι δεν τους θελουν;
Έχω έρθει Bahrain 2 φορές μέσα στο 19, αν κάποια στιγμή στρώσουν τα ταξιδια και έρθω και μέσα στο 20 και είσαι εκεί ακόμη (απευχομαι) μπορεί να τα πούμε.
-
Πηλιο στο πρωινό σχόλιο σου , γράφαμε μαζί και δεν το είδα . Δεν θα έγραφα και κάτι , αφού στα προσωπικά σου δεν ανακατεύομαι , αλλά εύχομαι το καλύτερο .
Η αστική ευγένεια που λέγαμε ....
Για όσα μου γράφεις για το μεταναστευτικό , σε γενικές γραμμές συμφωνώ . Εχω βέβαια κάποιες διαφωνίες , που προέρχονται από την Γεωγραφία και την Ιστορία .
Τα σύνορα μας με την Αλβανία δεν τα φυλάγαμε εμείς . Τα φύλαγαν αυτοί . Οπότε όταν έπαψαν να τα φυλάνε το πέρασμα έγινε εύκολο . Κάτι ανάλογο ήταν και με την Σερβία που δεν τα φύλαγε κανείς και λίγο σαν την Αλβανία ήταν με την Βουλγαρία .
Ετσι όλοι αυτοί που ήλθαν , ήλθαν μόνοι τους , είχαν πολλά κοινά μαζί μας , ό,τι εύρισκαν εδώ σαν δουλειά ήταν καλύτερο από αυτό που άφησαν εκεί .
Από την άλλη μιλάς σε άνθρωπο που στην δουλειά του όλοι αυτοί ήταν ο κύριος πληθυσμός που δούλευε .
Εδώ να πούμε κάποια πράγματα . Αρχικά να μιλήσουμε για τους δικούς μας εργολάβους , που έτρεχαν στο σωματείο που έλεγχε το Κόμμα , ένα είναι το Κόμμα , εναντίον των κακών εργοδοτών , αλλά ταυτόχρονα ήταν στυγνοί εργοδότες απέναντι στους υπαλλήλους τους μετανάστες . Αυτά βέβαια δεν ήταν πρωτοφανή . Είθισται στα μαστορικά ο παλιός να γ...ει τον νέο . Αυτά είναι έθιμα αιώνων .
Ομως είχαμε και άλλα θέματα . Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βάλεις να δουλέψει κάποιος που δεν μιλάει καθόλου την γλώσσα ?
Στην οικοδομή η χαμηλότερη ειδικότητα είναι αυτοί που καθαρίζουν τα ξύλα μετά την αφαίρεση τους από τον ξυλότυπο . Πρέπει το μεροκάματο τους να είναι φτηνότερο από το να αγοράσει ο εργολάβος καινούργια ξύλα , αντί να πληρώσει να καθαριστούν τα παλιά .
Εχεις δίκιο που λές ότι υπάρχουν και σήμερα ξένοι που είναι 20 χρόνια εδώ και δεν έχουν χαρτιά . Ξέρεις γιατί ? Γιατί υπάρχει μπίζνα φίλε μου . Δικηγόροι , ΜΚΟ , δημόσιοι υπάλληλοι βγάζουν μεροκαματάκι από αυτό και πιέζουν εκεί που πρέπει .
Για τους μουσουλμάνους όμως δεν είναι το ίδιο . Γιατί υπάρχουν πολλοί θρησκόληπτοι και φανατικοί και γιατί δεν γουστάρουμε τσαντόρ , χιτζάμπ και φερετζέδες για τις γυναίκες που ζούνε στην χώρα μας . Ούτε βέβαια αυτά που κάνουν στα μικρά κορίτσια . Γενικά τα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ , πρέπει να γίνονται σεβαστά έστω και σε κόντρα με θρησκευτικές δοξασίες .
Νομίζω αυτό το καταλαβαίνεις καλύτερα από άλλους με την εμπειρία που έχεις εκεί .
-
Εν τω μεταξύ οι Τούρκοι πετάνε (πλέον) πάνω και από την Καβάλα και ο υπουργός άμυνας κάνει πως δεν τους βλέπει....
-
Ισχύει αυτό; Γιατί είδα στις ειδήσεις ότι η εισαγγελία άσκησε δίωξη για αναπαραγωγή fake news.
-
Εσύ τι λες; Σε λίγο τα τουρκικά μαχητικά θα πετάνε πάνω από την Ακρόπολη και ο Παναγιωτόπουλος θα λέει ότι είναι ελληνικά!
Παίζει να είναι ο χειρότερος υπουργός της σημερινής κυβέρνησης, αλλά για να λέμε του στραβού το δίκιο έχει μεγάλο ανταγωνισμό με τόσους άχρηστους...
Δες εδώ την απάντηση του Λυγερού στα περί fake news:
https://slpress.gr/ethnika/i-diapseysi-ta-erotimata-kai-to-screenshot-idoy-i-rodos-kyrie-ypoyrge/
-
Το βρίσκω ιδιαίτερα δύσκολο να έφτασε μέχρι την Καβάλα,ειδικά όταν την ίδια στιγμή βρίσκονταν αρκετά δικά μας εν πτήσει....δεν μιλάμε για Αλεξανδρούπολη που είναι δίπλα στα σύνορα. Βέβαια λένε περιοχή Καβάλας,μήπως εννοούν ανοιχτά στην θάλασσα? Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει ο Ίσμαρος που 'βλέπει' εκατοντάδες μίλια 'μέσα'.
Σε πολιτικό μας δεν έχω καμία εμπιστοσύνη,έχω όμως στην ΠΑ....
-
Πηλιο στο πρωινό σχόλιο σου , γράφαμε μαζί και δεν το είδα . Δεν θα έγραφα και κάτι , αφού στα προσωπικά σου δεν ανακατεύομαι , αλλά εύχομαι το καλύτερο .
Η αστική ευγένεια που λέγαμε ....
Για όσα μου γράφεις για το μεταναστευτικό , σε γενικές γραμμές συμφωνώ . Εχω βέβαια κάποιες διαφωνίες , που προέρχονται από την Γεωγραφία και την Ιστορία .
Τα σύνορα μας με την Αλβανία δεν τα φυλάγαμε εμείς . Τα φύλαγαν αυτοί . Οπότε όταν έπαψαν να τα φυλάνε το πέρασμα έγινε εύκολο . Κάτι ανάλογο ήταν και με την Σερβία που δεν τα φύλαγε κανείς και λίγο σαν την Αλβανία ήταν με την Βουλγαρία .
Ετσι όλοι αυτοί που ήλθαν , ήλθαν μόνοι τους , είχαν πολλά κοινά μαζί μας , ό,τι εύρισκαν εδώ σαν δουλειά ήταν καλύτερο από αυτό που άφησαν εκεί .
Από την άλλη μιλάς σε άνθρωπο που στην δουλειά του όλοι αυτοί ήταν ο κύριος πληθυσμός που δούλευε .
Εδώ να πούμε κάποια πράγματα . Αρχικά να μιλήσουμε για τους δικούς μας εργολάβους , που έτρεχαν στο σωματείο που έλεγχε το Κόμμα , ένα είναι το Κόμμα , εναντίον των κακών εργοδοτών , αλλά ταυτόχρονα ήταν στυγνοί εργοδότες απέναντι στους υπαλλήλους τους μετανάστες . Αυτά βέβαια δεν ήταν πρωτοφανή . Είθισται στα μαστορικά ο παλιός να γ...ει τον νέο . Αυτά είναι έθιμα αιώνων .
Ομως είχαμε και άλλα θέματα . Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βάλεις να δουλέψει κάποιος που δεν μιλάει καθόλου την γλώσσα ?
Στην οικοδομή η χαμηλότερη ειδικότητα είναι αυτοί που καθαρίζουν τα ξύλα μετά την αφαίρεση τους από τον ξυλότυπο . Πρέπει το μεροκάματο τους να είναι φτηνότερο από το να αγοράσει ο εργολάβος καινούργια ξύλα , αντί να πληρώσει να καθαριστούν τα παλιά .
Εχεις δίκιο που λές ότι υπάρχουν και σήμερα ξένοι που είναι 20 χρόνια εδώ και δεν έχουν χαρτιά . Ξέρεις γιατί ? Γιατί υπάρχει μπίζνα φίλε μου . Δικηγόροι , ΜΚΟ , δημόσιοι υπάλληλοι βγάζουν μεροκαματάκι από αυτό και πιέζουν εκεί που πρέπει .
Για τους μουσουλμάνους όμως δεν είναι το ίδιο . Γιατί υπάρχουν πολλοί θρησκόληπτοι και φανατικοί και γιατί δεν γουστάρουμε τσαντόρ , χιτζάμπ και φερετζέδες για τις γυναίκες που ζούνε στην χώρα μας . Ούτε βέβαια αυτά που κάνουν στα μικρά κορίτσια . Γενικά τα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ , πρέπει να γίνονται σεβαστά έστω και σε κόντρα με θρησκευτικές δοξασίες .
Νομίζω αυτό το καταλαβαίνεις καλύτερα από άλλους με την εμπειρία που έχεις εκεί .
Καλημέρα αγαπητέ και λοιπή παρέα. Καταλαβαίνουμε και τους εκτιμούμε ιδιαίτερα γι αυτό, ποιοί άνθρωποι έχουν αστική ευγένεια και ποιοί είναι ατσουγκράνιστοι. Δεν κρύβεται αυτή η ιδιότητα, και εδώ μέσα στα γραπτά, βγάζει μάτι...
Πολύ σωστά τα περιγράφεις. Κι αυτή η κατάσταση δεκαετιών στο μεταναστευτικό δεν λύνεται ούτε αν ξαμολυθούν μπουλούκια ανορθόγραφοι μπατριώτες να δέρνουν κακομοίρηδες (γιατί μόνο σ'αυτους ορμάνε, τους κακοποιούς δεν τους πλησιάζουν, κόρακας κοράκου...), ούτε αν αγωνίζονται χίπηδες να υπερασπιστούν το δικαίωμα κάποιων να εφαρμόζουν Σαρία (η οποία κατά τη γνώμη μου πολύ κακώς επιτρέπεται και για τους γηγενείς της Θράκης, δεν ξέρω τί Συνθήκες έχουν υπογραφεί...). Άλλος ένας τομέας τεράστιας σημασίας, αφημένος στο έλεος επιτήδειων και τα συμφέροντα μερικών. Μετανάστες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Οι Έλληνες θα έπρεπε να το γνωρίζουν, μετανάστες κάποιας μορφής είναι οι πρόγονοί του 80% και οι απόγονοι εκτός Ελλάδος είναι περισσότεροι απ' τους πολιτογραφημένους εντός. Μην αρχίσουμε πάλι τις διαφωνίες για το πόσο καλοί ήταν κλπ. Ήταν τέτοιοι που τους επέτρεπε να είναι η χώρα στην οποία πήγαιναν. Οι ευθύνες είναι εξ ολοκλήρου των πολιτικών προσώπων και δικές μας που τους στηρίζουμε.
-
Εχοντας επαφές με μετανάστες όλα αυτά τα χρόνια και με κάποιους μουσουλμάνους ,αλλά και με τα παιδιά τους , μπορώ να πω ότι η χώρα μας με την ιστορία και το κλίμα της και τον τρόπο ζωής εύκολα μπορεί να ενσωματώσει κόσμο .
Το πρόβλημα το έχουμε με τους φανατικούς , τους θρησκόληπτους , αλλά και κάποιους παραβατικούς με στρατιωτική εμπειρία που θεωρούν τον νόμο εδώ πολύ χαλαρό .
Αυτό είναι λοιπόν το θέμα . Καρότο , σε όσους μας σέβονται και μαστίγιο σε όσους δεν μας σέβονται .
-
Λέξη για τα εθνικά θέματα- Χλιαρή απέναντι της Τουρκίας η κυρία Σακελλαροπούλου
-
Εχοντας επαφές με μετανάστες όλα αυτά τα χρόνια και με κάποιους μουσουλμάνους ,αλλά και με τα παιδιά τους , μπορώ να πω ότι η χώρα μας με την ιστορία και το κλίμα της και τον τρόπο ζωής εύκολα μπορεί να ενσωματώσει κόσμο .
Το πρόβλημα το έχουμε με τους φανατικούς , τους θρησκόληπτους , αλλά και κάποιους παραβατικούς με στρατιωτική εμπειρία που θεωρούν τον νόμο εδώ πολύ χαλαρό .
Αυτό είναι λοιπόν το θέμα . Καρότο , σε όσους μας σέβονται και μαστίγιο σε όσους δεν μας σέβονται .
εκτος από εν μέρη ποιοτικό, το πρόβλημα με τους μουσουλμάνους μετανάστες είναι κυρίως ποσοτικό. Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι μιλάμε για εκατομμύρια μετανάστες που θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε μουσουλμανική χώρα αργά η γρήγορα αν αφεθούν ελεύθεροι να μπουν μέσα και από την στιγμή που δεν πρόκειται να αφεθούν να βγουν.
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος