-
Dublin wrote:
costasar wrote:
τα όρια ρύπων σίγουρα θα αναπροσαρμοστούν ώστε τα τέλη κυκλοφορίας να βγαίνουν πάνω κάτω όσο ειναι και τώρα. (Νομίζω και στον προϋπολογισμό έχει μπει το ιδιο ποσο με πέρυσι)
οι κλίμακες φορολόγησης, αν ισχυσουν αυτά που λέγονται για διατηρηση των κατηγοριών αλλά φορολόγηση του επιπλέον ποσού με διαφορετικό συντελεστή(οπως γίνεται και με τα φυσικά πρόσωπα) τότε αν ισχύσουν οι συντελεστές που γράφονται στον τύπο τότε μπορεις να δεις και 1000 κάτω στις τελικές τιμες που υπάρχουν τώρα μεχρι 18-19000 ΛΤΠΦ.
Ειχα ανεβάσει ενα excelακι για τον συγκριτικό έλεγχο τιμων - τελικού κόστους χρήσης χρηματοδότησης για το υπάρχον σύστημα. Θα φτιάξω ενα αντιστοιχο και για αυτά που λέγονται για το καινούργιο.
Ευχαριστώ.
Παντως για τα τελη εχω ακουσει οτι θα υπαρχει σιγουρα αυξηση, με οσους εχω μιλησει το θεωρουν σιγουρο, απλα δεν θα ειναι οσο τραγικο ειναι τωρα αν αλλαζαν με τα ιδια νουμερα.
Δεν μπορει το 125 ας πουμε να εχει παρομοιο ποσο με τα 105 τα παλιά.
η επιβάρυνση θα είναι μόνο αν αλλάξει κατηγορία
απο τον αγγλικό οδηγο μοντέλου δινουν ρυπους με το WTLP 105-113 για τη βενζινη και 96-102 για το πετρελαιο. Οποτε και με την αλλαγη πάλι κάτω απο το όριο των 120 γραμ. είσαι που ο συντελεστης πάει στο 1,2 (από 0,9 και 0,98 που ειναι για
Αυτες οι τιμες ειναι NEDC (διπλός αστερισκος, επεξηγηση στην επομενη σελιδα). Δεν εχουν μετρηθει καυσαερια ακομη πιστευω.
Αν κρινω απο αλλους κινητηρες, το 96 θα παει κοντα στο 115. Το χειροτερο θα ειναι για καποιες βενζινες που θα περασουν σιγουρα καποιο ακριβό οριο.
Χαχα! Εγω ουσιαστικά θελω τη δευτερη εκδοση του C5 Aircross diesel 130 με 26.700, αυτο θεωρω το καλυτερο value for money κ εχει οσα θελω (οσα εχει το 2008, +23cm απο το εδαφος +grip control) αλλα δεχομαι ασυμμετρο πολεμο.
-
Οι ακτιβ εκδόσεις εξοπλιστικα είναι καλές. Εσωτερικα κυρίως και εξωτερικα όμως είναι απαραδεκτες ποιοτικά και εμφανισιακά.
Οι αλιρ είναι ωραίες παντού αλλά ακριβές πολύ.
Οι gt line απλά παρακάμπτονται γιατί παίρνεις το 3008.
Αυτά που έφυγαν προφανώς ήταν ως τα 25000 ντίζελ αλιρ χειροκίνητα με τα 100.
Το σωστό αμάξι είναι το ντιζελ αυτόματο αλιρ 130 που όμως το κοστολογούν 32 χιλιάρικα!
εγω παντος που εκλεισα το gtline και εκατσα και το σκεφτηκα με τα 27600 που εδωσα παιρνεις το 3008 στην απλη εκδοση ενα μοντελο που ειναι 3 και χρονια στην αγορα εχει πουλησει πολυ το βλεπεις παντου συν οτι το σεπτεμβριο θα εχει facelift ta ζυγισα και κατεληξα στο 2008 που ειναι φρεσκοτατο νεανικο και λιγο πιο μαζεμενο για πολη.
-
Καλοταξιδο. Είναι και αυτό μια άποψη! Εγώ κινούμαι με την λογική του περισσοτερου αμαξιού για τα λεφτά που διαθέτω.
Εσύ διάλεξες εναν μικρό κινητηρα βενζίνης ευτυχώς σε ένα ελαφρύ αμάξι οπότε έχεις καλές επιδόσεις για τον κυβισμό του. Και ένα καλοεξοπλισμενο αμάξι.
Επαιρνες ομως ομοίως καλοεξοπλισμενα αμάξια με αυτόν τον κινητήρα και με άλλους που θα έκαιγαν λιγότερα και θα άφηνες λεφτά στην άκρη.
Σε αυτά τα λεφτά έπαιρνες q2 1.4 & 1.6, σειρά 1 bmw σε βενζίνη και ντίζελ, τιγκουαν 1.5 r line , και όλα τα αμάξια μεγέθους σαν το τιγκουαν δλδ αισθητά μεγαλύτερα από το 2008 με καλό εξοπλισμό .
-
Καλοταξιδο. Είναι και αυτό μια άποψη! Εγώ κινούμαι με την λογική του περισσοτερου αμαξιού για τα λεφτά που διαθέτω.
Εσύ διάλεξες εναν μικρό κινητηρα βενζίνης ευτυχώς σε ένα ελαφρύ αμάξι οπότε έχεις καλές επιδόσεις για τον κυβισμό του. Και ένα καλοεξοπλισμενο αμάξι.
Επαιρνες ομως ομοίως καλοεξοπλισμενα αμάξια με αυτόν τον κινητήρα και με άλλους που θα έκαιγαν λιγότερα και θα άφηνες λεφτά στην άκρη.
δεν διαφωνο αλλα για μενα παιζει μεγαλο ρολο η εξωτερικη εμφανιση και αυτη την στιγμη δεν μου κανει κλικ καποιο αλλο μοντελο απο αυτα που κυκλοφορουν σε αυτα τα χρηματα.
-
Tkin73 wrote:
δεν διαφωνο αλλα για μενα παιζει μεγαλο ρολο η εξωτερικη εμφανιση και αυτη την στιγμη δεν μου κανει κλικ καποιο αλλο μοντελο απο αυτα που κυκλοφορουν σε αυτα τα χρηματα.
Κ εγω νομιζω με καλυπτει, κ κυριως σε χωρους.
Κουραστηκα να περιμενω το Capture κ ειμαι φιλο-PSA, το Puma μου φαινεται μικροτερο αισθητα κ προτιμω σιγουρα πετρελαιο.
Δεν υπαρχει Active, μπορει να παω Allure κ να τελειωνω, ειναι κ ωραιο μεσα, λιγο overpriced, αλλα τι να πεις. Μετα θα ειναι ποιο ακριβα λογικα.
-
Δεν ξέρω επειδή έχω οδηγήσει σε ντίζελ το 3008 με τον 1.6 120 και το 1.5 εατ8 130 c5 aircross , το δεύτερο ήταν λίγο πιο σβέλτο αλλά όχι ότι και αυτό ήταν κάτι το ιδιαίτερο παρά τα 30 κιλά ροπής φοβάμαι ότι το 2008 με τα 25 κιλά ροπής και τους 100 ίππους θα είναι οριακό. Βέβαια το 2008 είναι και αρκετά ελαφρύτερο +100 κιλά από τα άλλα δύο και ίσως να κινείται καλά. Στο 0-100 βέβαια έχει 11.4 ,10.6 το 3008 , 10,4 το αιρκρος άρα είναι λίγο πιο αργό σίγουρα και στις ρεπριζ ίσως ανοίγει πιο πολύ η ψαλίδα.
Πάντως στα 25.500 ας πούμε ότι παίρνεις με το 100 αλιρ ντίζελ φρέσκο σχεδιασμό μέσα έξω πολύ καλά εξοπλισμένο με καλούς χώρους για 4 άτομα και ικανοποιητικό χώρο αποσκευών , χωρίς βέβαια αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες αλλά μένεις σε μήκος στο 4.30 το οποίο είναι καλό για all in one αμάξι.
Φυσικά με 1000 επιπλέον και αν δεν σε ενοχλεί ο όγκος του παίρνεις το inspire c5 aircross με ανταγωνιστικό εξοπλισμό και τα 130 άλογα /30 κιλά ροπής και την ευελιξία που σου δίνει στα καθίσματα πίσω και τον τεράστιο χώρο αποσκευών ενώ βολεύεται καλύτερα και 5ος επιβάτης.
-
Δεν ξέρω επειδή έχω οδηγήσει σε ντίζελ το 3008 με τον 1.6 120 και το 1.5 εατ8 130 c5 aircross , το δεύτερο ήταν λίγο πιο σβέλτο αλλά όχι ότι και αυτό ήταν κάτι το ιδιαίτερο παρά τα 30 κιλά ροπής φοβάμαι ότι το 2008 με τα 25 κιλά ροπής και τους 100 ίππους θα είναι οριακό. Βέβαια το 2008 είναι και αρκετά ελαφρύτερο +100 κιλά από τα άλλα δύο και ίσως να κινείται καλά. Στο 0-100 βέβαια έχει 11.4 ,10.6 το 3008 , 10,4 το αιρκρος άρα είναι λίγο πιο αργό σίγουρα και στις ρεπριζ ίσως ανοίγει πιο πολύ η ψαλίδα.
Πάντως στα 25.500 ας πούμε ότι παίρνεις με το 100 αλιρ ντίζελ φρέσκο σχεδιασμό μέσα έξω πολύ καλά εξοπλισμένο με καλούς χώρους για 4 άτομα και ικανοποιητικό χώρο αποσκευών , χωρίς βέβαια αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες αλλά μένεις σε μήκος στο 4.30 το οποίο είναι καλό για all in one αμάξι.
Φυσικά με 1000 επιπλέον και αν δεν σε ενοχλεί ο όγκος του παίρνεις το inspire c5 aircross με ανταγωνιστικό εξοπλισμό και τα 130 άλογα /30 κιλά ροπής και την ευελιξία που σου δίνει στα καθίσματα πίσω και τον τεράστιο χώρο αποσκευών ενώ βολεύεται καλύτερα και 5ος επιβάτης.
Μαζι σου, αλλα εχω φαει βετο! Πρωτη επιλογη ηταν η δευτερη του C5 με το Grip Control κ δευτερη το 2008. Η σύζυγος, που θα το οδηγει μαλλον περισσοτερο απο μενα (εχουμε κ ποιο μικρα αυτοκινητα κ δίκυκλα) δεν ηθελε καν να κανει τεστ ντραιβ το C5 Aircross.
Το Peugeot ειναι ελαφρυτερο κ απο το Capture. 1205Kg αν θυμαμαι καλα κ γυρω στα 1500 το C5.
-
1280 kg το είδα σε σάιτ. Εντάξει λόγω ντίζελ δεν θα έχεις πρόβλημα θα τραβάει ο κινητήρας απλά όταν γύρω σου υπάρχουν τα 130 άλογα και 5 επιπλέον κιλά ροπής είναι συμβιβασμός. Αλλά όπως έχουμε πει πάντα όταν μπαίνει ο οικονομικός παράγοντας πάντα υπάρχουν συμβιβασμοί. Σε αυτήν επιλογή ο συμβιβασμός είναι ο κινητήρας.
-
Και εγώ σκεφτόμουν σοβαρά την αντικατάσταση του 2,5 ετών προηγούμενου 2008 ντίζελ που έχω. Η εμφάνιση μου αρέσει πολύ και αν και τα 25.500 είναι overpriced τα δικαιολογώ (μέσα μου) λόγω του εξοπλισμού και των συστημάτων ασφάλειας. Ο ενθουσιασμός μου όμως μάλλον κόπηκε από τις τιμές που μου έδιναν για την ανταλλαγή οι οποίες ήταν υπερβολικά χαμηλές. Οπότε το 1ο κύμα το χάνω. Θα δούμε τι θα παίξει από Μάρτιο.
Επειδή οδήγησα το Allure 130 βενζίνης να γράψω 2 εντυπώσεις για όποιον ενδιαφέρεται (σε σύγκριση και με το προηγούμενο μοντέλο).
-
Όταν οδηγείς έχεις την εντύπωση ότι είσαι σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Και όχι μόνο λόγω διαστάσεων, οι οποίες δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά αλλά επειδή το καινούργιο είναι πιο τετραγωνισμένο.
-
Το πλάτος για τους μπροστινούς επιβατές είναι μεγαλύτερο, αλλά η υψηλή κεντρική κονσόλα θα ενοχλήσει όσους αρέσκονται στο να έχουν το δεξί πόδι ανοιχτό προς τα δεξιά (μεταξύ τους και εγώ). Δεν είναι τόσο χάλια όσο στο 3008 αλλά το πόδι σου θα βρίσκει. Επίσης, (παραδόξως) δυσκολεύτηκα να βρω και την σωστή θέση οδήγησης (για να βλέπεις τα καντραν), στο προηγούμενο ήταν πολύ πιο εύκολο. Αν και διάβαζα ότι τα όργανα τώρα είναι πιο ψηλά, τελικά αναγκάστηκα να κάτσω πιο χαμηλά από ότι συνηθίζω ώστε και να βλέπω τα όργανα και να μην βρίσκει το τιμόνι στα πόδια μου (είμαι περίπου στο 1,83 και λίγο 'φαρδυς'). Είμαι όμως μεγάλος φαν του μικρού τιμονιού και φαντάζομαι ότι είναι θέμα συνήθειας.
-
Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι ΠΟΛΥ ωραίος. Διακοσμητικός, αλλά πολύ ωραίος. Θα επιθυμούσα να έχει και μια επιλογή να έχεις στροφόμετρο, ταχύμετρο ανεξάρτητα, όπως και στο 3008, και όχι μαζί αλλά οκ.
-
Πολύ ωραία και η 10'' οθόνη που είναι γυρισμένη προς τον οδηγό. Απλά και εδώ οι Γάλλοι κάνουν τα ωραία τους. Η οθόνη είναι 10'' αλλά η ενεργή οθόνη είναι στις 7''. δεξιά και αριστέρα έχει 2 στήλες οι οποίες είναι μόνιμες και κλέβουν από το συνολικό πλάτος εμφανίζοντας απλά τη θερμοκρασία του κλιματιστικού. Στο μενού ραδιαφώνου δεν φαίνεται, στο navi, carplay όμως χτυπάει άσχημα. Οπότε και με την 7'' οθόνη την ίδια δουλειά κάνεις και αν είχαν αυτή, χώρις την πλοήγηση (που ούτως ή άλλως όλοι google και waze χρησιμοποιούν) θα ήταν η τιμή προ φορων 1000 κάτω και θα ήταν σούπερ ανταγωνιστική.
-
Πολύ ωραίο το active line assist. Σε επαναφέρει όμορφα χωρίς να σε τρομάζει.
-
Πολύ ωραίοι και οι αισθητήρες μπρος πίσω. Είναι ενεργοι συνέχεια και όταν πλησίασεις με άλλο όχημα σου εμφανίζει την αντίστοιχη σήμανση στην οθόνη (χωρίς ήχο εκτός αν φτάσεις να φιληθείτε). Ηθελα να δοκιμάσω και την ανίχνευση πεζού / ποδηλάτη αλλά δεν πέτυχα στο δρόμο μου κανέναν
-
Ποτηροθήκες στην σωστή μεριά αλλά γιατί ρε Γάλλοι σχεδιαστές; κανένας σας δεν πίνει το καφεδάκι του όταν οδήγει; Με το χειροκίνητο κιβώτιο αν έχεις κάτι μεγαλύτερο από ποτηράκι εσπρέσο θα βρισκεις. Η 2η θέση είναι βαθύτερη ΑΛΛΑ αν τραβήξεις το υποβραχιόνιο για να ακουμπάς άνετα τότε η ποτηροθήκη καλύπτεται.(έλεος)
-
Χειροκινήτο κιβώτιο μέτριο στις αλλαγές. Ισως επειδή ήταν και το αυτοκίνητο καινούργιο. Είναι πάντως ο λεβιές στη σωστή θέση και παρόλο που οι αποστασεις κατά τις αλλαγές είναι πάλι μεγάλες δεν τεντώνεσαι για να βάλεις 5η όπως στο προηγούμενο.
-
Ο κινήτηρας των 130 είναι πολύ σβέλτος. Ειδικά μόλις ανεβάσει στροφές (αν και ακούγεται) το αυτοκίνητο γίνεται γρήγορο και γιατί όχι, διασκεδαστικό.Η καταναλώση όμως θα είναι ένα θέμα. Επίσης μου φάνηκε και πιο σφιχτό στις αναρτήσεις. Στις κακοτεχνίες το νιώθεις λίγο (ίσως και λόγω της 17'' ζάντας) αλλά δεν είναι ενοχλητικό.
Συμπερασματικά πολύ ωραίο. Αν ήταν και στην τιμή λίγο καλύτερο...
Η επιλόγη της βενζίνης στα 100 στην allure είναι η πλεον προσιτή αλλά προσωπικά εγώ θα περιμένω να δω καταναλώσεις/επιδόσεις ή/και να το οδηγήσω γιατι όπως και να το κάνουμε το κόστος καθημερινής μετακίνησης είναι ένα θέμα.
Για τον φίλο που ρωτάει για το 100 diesel να του πω ότι δεν θα έχει πρόβλημα μιας και το οδηγώ 2,5 χρόνια τώρα (τα κιλά είναι τα ίδια). Στην εθνική θα πας ξεκούραστα, θα προσπεράσεις άνετα και βλέπεις καταναλώσεις του 5.2 - 5.5 με 3 ατομα μέσα, πορτ-παγκαζ γεμάτο και ταχύτητα 120-130 χιλ/ωρα. Φωτιά στην άσφαλτο όταν ξεκινάς στο φανάρι δεν θα βάλεις και φυσικά στο σταμάτα-ξεκίνα (κάτω από 30 χιλ/ωρα) το χειροκίνητο πετρελαίο είναι κουραστικό, αλλά οκ, ποιο αυτοκίνητο δεν είναι (με εξαίρεση τα ηλεκτρικά/υβριδικά)
Συγγνώμη για το κατεβατό τελικά.
Καλοτάξιδο σε όσους το άγορασαν, σίγουρα δεν θα το μετανιώσουν και θα τους αναβοσβήνω τα φώτα όπου τους βλέπω στο δρόμο.
-
-
1280 kg το είδα σε σάιτ. Εντάξει λόγω ντίζελ δεν θα έχεις πρόβλημα θα τραβάει ο κινητήρας απλά όταν γύρω σου υπάρχουν τα 130 άλογα και 5 επιπλέον κιλά ροπής είναι συμβιβασμός. Αλλά όπως έχουμε πει πάντα όταν μπαίνει ο οικονομικός παράγοντας πάντα υπάρχουν συμβιβασμοί. Σε αυτήν επιλογή ο συμβιβασμός είναι ο κινητήρας.
1280 ειναι με οδηγο μεσου βαρους 75 κιλων (οπως μετρανε τα ασανσερ!). Το αυτοκινητο diesel 100 ειναι 1205 κιλα. Εχω μαζι μου τα φυλλαδια.
Ποιο πολυ μου λειπει το ΕΑΤ8, για τα χρηματα, παρα τα εξτρα άλογα.
-
Καλά το αυτόματο εννοείται αλλά στο 2008 είναι τρελή πολυτέλεια και μάλλον απλησίαστο όνειρο. Θες από 32000 για ντίζελ αυτόματο.
Η πεζω ξέρει πως πρέπει να είναι το αμάξι αλλά σου λέει αν το θες άρτιο παντού θα πληρώσεις!
Αν θες απλά φιγούρα εμφάνιση και οθόνες κάτι μπορώ να κάνω! Αν το θες όμως και μηχανολογικά άρτιο θα ματωσεις...για αυτό λέμε ότι είναι πανάκριβο.
-
Εγω παλι @costasar θεωρω πιο ανετο το 3008 για το δεξι μου ποδι απο το 2008.
Γενικα πολυ ωραιο ποστ
-
Εγω παλι @costasar θεωρω πιο ανετο το 3008 για το δεξι μου ποδι απο το 2008.
Γενικα πολυ ωραιο ποστ
Συμφωνω, αντικειμενικές κρίσεις γεματες χρησιμες πληροφοριες.
Τετοια ποστ προχωρουν τα φορουμ μπροστα.
-
Στον παρακάτω σύνδεσμο ο Οδηγός Χρήσης του νέου 2008 στα ελληνικά:
Δεν πρέπει πλέον να μεταφερθεί το παρόν στο 'Κατασκευαστές και Μοντέλα';;
-
Επίσης μου φάνηκε και πιο σφιχτό στις αναρτήσεις. Στις κακοτεχνίες το νιώθεις λίγο (ίσως και λόγω της 17'' ζάντας) αλλά δεν είναι ενοχλητικό.
Δεν θα έπρεπε όμως (ειδικά για Πεζώ), γιατί έχει σχετικά ψηλό προφίλ ελαστικών στην 17αρα, έχει 215/6017 (όπως το C-HR) αντί για το 215/55/17 που έχουν τα περισσότερα της κατηγορίας ή ακόμα χειρότερα το 205/55/17 που έχει το C3 Aircross.
-
Εντωμεταξυ καλα που το λες Φανη, διαβαζα τους 4τροχους , περιοδικο ετσι ;;;; (γλυφτης) και εγραφε ο δοκιμαστης πως η εκδοση της gt line εχει σκληροτερο συνολικο set up.
Φλασια εκεινη την στιγμη μου ηρθε το δικο σου review και μετα κατι αρθρα του εξωτερικου που ελεγαν πως δεν αλλαζει το set up οπως συνεβει στην προηγουμενη γενια...
Τωρα αυτο που λεει ο φιλος εδω...
Τι παιζει εν τελη;
-
costasar wrote:
Επίσης μου φάνηκε και πιο σφιχτό στις αναρτήσεις. Στις κακοτεχνίες το νιώθεις λίγο (ίσως και λόγω της 17'' ζάντας) αλλά δεν είναι ενοχλητικό.
Δεν θα έπρεπε όμως (ειδικά για Πεζώ), γιατί έχει σχετικά ψηλό προφίλ ελαστικών στην 17αρα, έχει 215/6017 (όπως το C-HR) αντί για το 215/55/17 που έχουν τα περισσότερα της κατηγορίας ή ακόμα χειρότερα το 205/55/17 που έχει το C3 Aircross.
το έγραψα σε σχέση με το δικό μου και τα 195/60R16 που φοράει. Λογικά θα επηρεάζει και το γεγονός οτι το αυτοκίνητο είχε κάνει λίγα χιλιόμετρα
-
το έγραψα σε σχέση με το δικό μου και τα 195/60R16 που φοράει. Λογικά θα επηρεάζει και το γεγονός οτι το αυτοκίνητο είχε κάνει λίγα χιλιόμετρα
Βασικά το δικό σου έχει χαμηλότερο προφίλ, κατά 12 χιλ. για την ακρίβεια! Δηλαδη στο ιδιο αυτοκίνητο, η δίασταση ελαστικου του νεου 2008 σε 17αρα θα ειναι πιο άνετη (οριακά) απολ την δικιά σου διάσταση σε 16αρα.
-
costasar wrote:
Βασικά το δικό σου έχει χαμηλότερο προφίλ, κατά 12 χιλ. για την ακρίβεια! Δηλαδη στο ιδιο αυτοκίνητο, η δίασταση ελαστικου του νεου 2008 σε 17αρα θα ειναι πιο άνετη (οριακά) απολ την δικιά σου διάσταση σε 16αρα.
Δεν ξέρω, 10 λεπτά οδήγησα οπότε αυτή μου η παρατήρηση ίσως είναι και λίγο υποκειμενική.
-
Ειναι γεγονος οτι για λογους εντυπωσιασμου οι 18 κ 19' σε καποια τετοια αυτοκινητα ειναι τρελες υπερβολες. Ειδικα οι 19'.
Οι 16' της Active σιγουρα θα ειναι οι ποιο ανετες, κ νομιζω οτι οι 17' της Allure ειναι ο καλυτερος συμβιβασμός μεταξυ ανεσης, κρατηματος κ ομορφιάς.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)