-
Μια χαρά! Μπράβο. Καλή αναμονή.
Τα led είναι μάλλον τα καινούρια φωτιστικά σώματα που έχουν μόνο την μεγάλη σκάλα αλογόνου. Είναι στον στάνταρ πλέον εξοπλισμό, όπως και το ραδιόφωνο DAB και το modem.
Όσο για τον συναγερμό, σκέψου το καλά καθώς κατά 90% δεν θα είναι ο εργοστασιακός και 'κόψουν και θα ράψουν' στην αντιπροσωπεία. Δες αν μπορείς να πάρεις κάποιο άλλο πιο ασφαλές δώρο...
Και να μην βάλω συναγερμό; τι εννοείς;
LED στη μεσαία σκάλα!! Προβολείς αλογόνου νομίζω!!
-
Τα led αφορούν όλες τις σκάλες; Θυμισε μας ποτέ έκανες την παραγγελία; Άντε καλή τελική αναμονή.
Η παραγγελία έχει γίνει από μέσα Σεπτέμβρη και βλέπω να παραλαμβάνω μέσα Φεβρουαρίου!!
-
dimitriscsd wrote:
Μια χαρά! Μπράβο. Καλή αναμονή.
Τα led είναι μάλλον τα καινούρια φωτιστικά σώματα που έχουν μόνο την μεγάλη σκάλα αλογόνου. Είναι στον στάνταρ πλέον εξοπλισμό, όπως και το ραδιόφωνο DAB και το modem.
Όσο για τον συναγερμό, σκέψου το καλά καθώς κατά 90% δεν θα είναι ο εργοστασιακός και 'κόψουν και θα ράψουν' στην αντιπροσωπεία. Δες αν μπορείς να πάρεις κάποιο άλλο πιο ασφαλές δώρο...
Και να μην βάλω συναγερμό; τι εννοείς;
LED στη μεσαία σκάλα!! Προβολείς αλογόνου νομίζω!!
Ναι αν είναι να σου βάλουν κάποιον after market για τον οποίο θα πρέπει να ξυλώσει το αμάξι ο οποιοσδήποτε τεχνικός τον οποίο δεν γνωρίζεις, καλύτερα να μη βάλεις. Ούτε τι δουλειά θα κάνει ξέρεις και ρισκάρεις να αρχίσει τους τριγμούς το αμάξι.
Κάνε μια καλή ασφάλεια, έτσι κι αλλιώς καινούριο αμάξι είναι. Αν οπωσδήποτε θέλεις συναγερμό, βάλε έναν εσύ αργότερα, αφού ψάξεις κάποιον καλό τεχνικό που αποδεδειγμένα ξέρει τι κάνει.
Αυτή τέλος πάντων είναι η δική μου άποψη περί συναγερμών. Ή εργοστασιακός ή τίποτα. Η απόφαση δική σου!
-
Μπορεί όντως ο συγκεκριμένος συναγερμός να μην είναι τίποτα το ιδιαίτερο (δεν τον γνωρίζω), αλλά με το να βγούνε 2 πλαστικά και να κουμπώσουν ξανά δεν θα συμβεί τίποτα κακό.
-
Ναι αν είναι να σου βάλουν κάποιον after market για τον οποίο θα πρέπει να ξυλώσει το αμάξι ο οποιοσδήποτε τεχνικός τον οποίο δεν γνωρίζεις, καλύτερα να μη βάλεις. Ούτε τι δουλειά θα κάνει ξέρεις και ρισκάρεις να αρχίσει τους τριγμούς το αμάξι.
Αυτή τέλος πάντων είναι η δική μου άποψη περί συναγερμών. Ή εργοστασιακός ή τίποτα. Η απόφαση δική σου!
Συμφωνώ 1000% με τον Δημήτρη!! Εκτός του ότι είναι άχρηστοι οι συναγερμοί (ειδικά αυτοί που κάνουν δώρο που είναι των €50-80), δνε εμπιστεύομαι κανέναν κατσαπλιά μάστορα να πειράζει τα ηλεκτρονικά των σύγχρονων αυτοκινήτων.
Και ναι, στην ερώτησή σου 'να μην βάλω συναγερμό', η απάντηση είναι γιατί να βάλεις? Και εαν θές τόσο πολύ, βάλε κάποιον της προκοπής από κάποιον σωστό εγκαταστάτη.
αλλά με το να βγούνε 2 πλαστικά και να κουμπώσουν ξανά δεν θα συμβεί τίποτα κακό.
Μην το λές. Το πάνελ της πόρτας και ένα πλαστικό εσωτερικό κάλυμμα του καθρέπτη έβγαλαν σε εμένα (στα κεντρικά της Βελμάρ παρακαλώ) και κατάφερνα να σπάσουν το 1 από τα 2 (το κάλυμμα)!!
-
dimitriscsd wrote:
Συμφωνώ 1000% με τον Δημήτρη!! Εκτός του ότι είναι άχρηστοι οι συναγερμοί (ειδικά αυτοί που κάνουν δώρο που είναι των €50-80), δνε εμπιστεύομαι κανέναν κατσαπλιά μάστορα να πειράζει τα ηλεκτρονικά των σύγχρονων αυτοκινήτων.
Και ναι, στην ερώτησή σου 'να μην βάλω συναγερμό', η απάντηση είναι γιατί να βάλεις? Και εαν θές τόσο πολύ, βάλε κάποιον της προκοπής από κάποιον σωστό εγκαταστάτη.
REALZEUS wrote:
αλλά με το να βγούνε 2 πλαστικά και να κουμπώσουν ξανά δεν θα συμβεί τίποτα κακό.
Μην το λές. Το πάνελ της πόρτας και ένα πλαστικό εσωτερικό κάλυμμα του καθρέπτη έβγαλαν σε εμένα (στα κεντρικά της Βελμάρ παρακαλώ) και κατάφερνα να σπάσουν το 1 από τα 2 (το κάλυμμα)!!
Ουσιαστικά σκεφτόμουν ότι με τα 269€ που γλύτωσα από τον εργοστασιακό μπορώ να βάλω έναν καλό συναγερμό με gps για παράδειγμα!! Αν είναι να βάλω να επιλέξω εγώ καλόν!!
-
Ε μπορεί να πέσεις και στην περίπτωση ή σε κατσαπλιά. Αλλά το καλό είναι ότι θα στο αντικαταστήσουν αν συμβεί μέσα στην αντιπροσωπεία.
Πάντως σίγουρα προτιμότερος ένα καλός after market συναγερμός, σε σύγκριση με τους φτηνούς που συνήθως δίνουν ως δώρο.
-
Έχετε να προτείνετε καποιον πολύ καλό συναγερμό να έχω υπόψιν μου; (με gps αν δεν ξεφεύγει πάνω από 300-350€)
-
Επίλεξε πρώτα κάποιο σοβαρό κατάστημα-εγκαταστάτη. Αυτοί θα σε κατευθύνουν στα υπόλοιπα, ανάλογα και με το budget σου.
-
Τις προάλλες πήγα στην ΒΕΛΜΑΡ εδώ στο Ηράκλειο για να δούν το από μέσα πλαστικό της πόρτας του πορτ μπαγκάζ. Είχε ξεκουμπώσει στη μία γωνία χωρίς να το έχει πειράξει κανείς (τι να πειράξεις εκεί) και νομίζω πως δεν ήταν έτσι κατά την παραλαβή. Μάλλον κάποιο ελάττωμα είχε.
Τους το πάω λοιπόν, το κοιτάνε από δω από εκεί (είναι wagon και καινούριο μοντέλο οπότε ΟΚ δεν είχαν ξαναδει)... Τυπώνουν τα schematics του αυτοκινήτου για να δουν τι πάει που και τι μπορεί να φταίει...
Σε κάποια φάση βλέπω να τραβάνε το πλαστικό για να δούν από κάτω με τον φακό. Τους λέω 'καλά ρε παιδιά, γιατί δε το ξεβιδώνετε να δείτε εύκολα τι παίζει από κάτω; Έτσι δε θα ξεχειλώσει ή δε θα σπάσει;' Με διαβεβαίωσαν πως δεν χρειάζεται και όλα καλά. Βλέπουν ήδη το πρόβλημα...
Στο τέλος, αφού μου έδωσαν ένα κομμάτι πλαστικό στο χέρι (!!!!) (έσπασε από το τράβηγμα) με ενημέρωσαν πως θα παραγγείλουν ολόκληρο το κομμάτι και θα έρθει σε μόλις 20 εργάσιμες!
Ακόμα περιμένω...
Μετά μου λες να τους πας να βάλουν συναγερμό...
Τουλάχιστον είναι εξυπηρετικοί (οι αρχιμηχανικοί) και όσες φορές χρειάστηκα κάτι (μικροπράγματα), με εξυπηρέτησαν χωρίς ραντεβού και με όρεξη. Απλά αμφιβάλω λίγο για την εκπαίδευση του προσωπικού.
-
Από Αθήνα έχετε να προτείνετε κάποιο κέντρο εγγύηση στους συναγερμους;
-
Αν θες μπορώ να σου στείλω email (γιατί pm γιοκ στην κ@λοπλατφόρμα αυτή) με τα στοιχεία φίλου εγκαταστάτη που κάνει καταπληκτική δουλειά και είναι γενικώς πολύ εντάξει.
-
Εμενα σε αντιπροσωπεια nissan που μ εβαλαν συναγερμο και καμερα οπισθοπορειας μ εσπασαν το πλαστικο της πορτας του πορτμπαγκαζ κ στις κολωνες π περασαν τα καλωδια για τα ρανταρ ακουγα τριγμους συν του οτι εβαλαν ενα γκρι ρανταρ κ ενα μαυρο αντι να ειναι ολα το ιδιο χρωμα. Ή εργοστασιακο την επομενη ή καθολου. Κανε ντιλ με την ασφαλεια σου να σου δωσουν εγγυημενο ποσο μετα την κλοπη.
-
panoscivil wrote:
Αν θες μπορώ να σου στείλω email (γιατί pm γιοκ στην κ@λοπλατφόρμα αυτή) με τα στοιχεία φίλου εγκαταστάτη που κάνει καταπληκτική δουλειά και είναι γενικώς πολύ εντάξει.
Στείλε με ενδιαφέρει!! Τα βλέπεις κάπου τα στοιχεία μου; και όποιος άλλος θέλει στέλνει ελεύθερα!!
-
Τελικά μετά από ξεκάθαρη μας απαίτηση, η ΒΕΛΜΑΡ ανταποκρίθηκε και το αυτοκίνητο εκτελωνίστηκε και έφτασε πλέον στο Ηράκλειο όπου θα παραμείνει στεγασμένο πίσω από την έκθεση μέχρι να πάρει έγκριση τύπου.
Ένα δύο πράγματα θέλω να πω έχοντας διαβάσει προηγούμενες αναρτήσεις στο νήμα.Είναι εφικτό τελικά να εκτελωνιστεί ένα αυτοκίνητο και να φτάσει στον εκάστοτε αντιπρόσωπο κι ας μην συνοδεύεται από τα απαραίτητα έγγραφα για την ταξινόμηση του. Κατά συνέπεια δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί κάποιος να αφήσει το αυτοκίνητο του στην τύχη των καιρικών φαινομένων στην αλάνα του τελωνείου.
Αντί των στάνταρ φαναριών αλογόνου το 2020.25 έρχεται πλέον με ίδιο οπτικά φανάρι, με led drl, led στη μεσαία σκάλα και κάποια λάμπα αλογόνου (μάλλον Η1 ψυχρή, γαλάζιο κρύσταλλο) στη μεγάλη σκάλα. Το τι απόδοση θα έχει σε φωτεινότητα θα φανεί στην πράξη.
Προσωπικά επέλεξα τον εργοστασιακό συναγερμό που αποτελεί μέρος του εξοπλισμού. Έχοντας λύσει εκατοντάδες αυτοκίνητα την δεκαετία του '90 για προσθήκη αυτοματισμών και κλιματισμού απέκλεισα κάθε πιθανότητα να λύσει ο κάθε 'ηλεκτρολόγος' μονταρισμένο αυτοκίνητο και να αρχίσει να ματίζει καλώδια με μονωτική ταινία. Η πιθανότητα να πετύχει κάποιος μερακλή επαγγελματία είναι εξαιρετικά μικρή. Ακόμα και τότε κάποια δυσάρεστα και ανορθόδοξα δεν αποφεύγονται. Η συμβουλή μου σε όσουν ενδιαφέρονται για συναγερμό είναι να τον παραγγείλουν προεγκατεστημένο από το εργοστάσιο, έτσι κι αλλιώς το κόστος είναι το ίδιο.
-
Καλοτάξιδο και να το χαρείς με Υγεία!! Πολύ καλή η προσθήκη led, έστω και στην μεσαία σκάλα.
Πως εκτελωνίστηκε χωρίς έγκριση τύπου!?!?! 1η φορά το ακούω αυτό.
-
Εικάζω ως εκθεσιακό κομμάτι. Προφανώς και υπάρχει τρόπος αρκεί να θέλει να ασχοληθεί ο αντιπρόσωπος.
-
Πρόσεχε μόνο όσο είναι εκεί μη βάζουν άλλους μέσα να βλέπουν ή μη βάλουν ΔΟΚ για test drive. Το δικό μου έκατσε 3-4 μέρες στη αντιπροσωπία και το πήρα με 24 χλμ και τα νάϋλα σκισμένα.
-
Συναγερμό από αντιπροσωπία θα απέφευγα κι εγώ. Δεν ξέρεις τι και πως θα το βάλουν. Προσωπικά ακόμα και για aftermarket θα εξασφάλιζα ότι δε θα ακύρωναν κάτι από την εγγύηση για τον οποιονδήποτε λόγο. Επίσης ο συναγερμός πλέον δεν κάνει απολύτως τίποτα.
-
Συναγερμοί με κλειδώματα στον κινητήρα, ραντάρ υπερήχων, αντικραδασμικό, ραντάρ προσέγγισης, παγίδες στις πόρτες-πορτ μπαγκάζ-καπώ, αισθητήρα κλίσης (για φόρτωμα σε φορτηγό), GPS, τηλε-ειδοποίηση, λειτουργία parking, anti hi-jacking, απομακρυσμένη απενεργοποίηση κινητήρα κλπ, κάνουν δουλειά... Επίσης έχουν πολλές ευκολίες, όπως άνοιγμα-κλείσιμο παραθύρων, ηλιοροφής, καθρεπτών, μέχρι και κινητήρα.
Ford Focus MK4