-
Το λάθος δεν ειναι της φορντ αφου ειχε ανακοινώσει τις αλλαγές για το 2020.25. Το λάθος ειναι του εμπορου που δεν σε ενημέρωσε.
πρακτικά και ενώ εχεις δικιο, εφοσον δεν παραγεται το αυτοκινητο που εχεις παραγγειλει πολυ απλα δεν μπορεις να το εχεις. Οποταν ή ακυρώνεις ή παιρνεις αυτο που παράγεται. Το πιο σωστό ειναι τα €148 να τα πληρώσω ο έμπορος.Φανη απλά να σημειώσω ότι η παραγγελία μου γράφει 2019.75 MY, οπότε μάλλον της Ford είναι το λάθος!! Αν και δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε λεπτομέρειες!! Πιθανότατα βρέθηκε λύση!! Θα ξέρουμε σύντομα!!
-
Φανη απλά να σημειώσω ότι η παραγγελία μου γράφει 2019.75 MY, οπότε μάλλον της Ford είναι το λάθος!! Αν και δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε λεπτομέρειες!! Πιθανότατα βρέθηκε λύση!! Θα ξέρουμε σύντομα!!
To ξέρω Πάνο (θυμάμαι που το ξαναέγραψες), αλλα είναι λάθος του εμπόρου ππου έβαλε παραγγελία για 2019.75, ενώ λογικά είχε ενημέρωση ότι σταματάει. Εκτός εαν δεν ενημερώθηκε (Αυτό θα πει σίγουρα, αλλά τον πιστεύεις?) ή εάν η FMH παπαρίζεται και δεν τους ενημέρωσε.
Μακάρι να βρέθηκε λύση και να πάρεις το αυτοκίνητο όπως το θές, γιατί είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο (ξέχωρα από τις μακακίες της Φόρντ). Πές μας όταν μάθεις!
-
Εφόσον υπάρχει καθεστώς αποκλειστικής αντιπροσώπευσης, δεν θα έπρεπε από πλευράς καταναλωτών να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ FMH και του τοπικού αντιπροσώπου. Και η μητρική εταιρεία θα έπρεπε να επιβλέπει και να επιβάλει τις σωστές πρακτικές στους αντιπροσώπους της. Αν μπορούσα να αγοράσω Focus και στον Κοτσώβολο ή το Skoutz θα είχε κάποιο νόημα ο διαχωρισμός. Αυτό το μπαλάκι που παίζουν τον πελάτη μεταξύ εισαγωγέα και εμπόρου είναι μεγάλη απάτη που δεν τολμάει να αγγίξει καμιά κυβέρνηση και οργάνωση καταναλωτών.
-
Τροφή για συζήτηση!! Με ενημέρωσαν, πως ο μόνος τρόπος για να μπει στη παραγγελία μου ο χειροκίνητος έλεγχος των ταχυτήτων είναι όντως η προσθήκη του κοτσαδορου!! Κοστος; 532€ + ΦΠΑ!! Άρα ξεπερνάω το όριο των 17000 στη ΛΤΠΦ και διπλασιάζεται το τέλος ταξινόμησης!! Επομένως, μάλλον με βλέπω για only αυτόματο, αν και θα προηγηθεί εκτεταμένο test drive στην Αθήνα κατά πάσα πιθανότητα σε όσο το δυνατόν πιο ανηφορικό κομμάτι (τύπου Πάρνηθας ή ότι προτείνεται οι Αθηναίοι, εγώ είμαι από περιφέρεια)!!
-
Τροφή για συζήτηση!! Με ενημέρωσαν, πως ο μόνος τρόπος για να μπει στη παραγγελία μου ο χειροκίνητος έλεγχος των ταχυτήτων είναι όντως η προσθήκη του κοτσαδορου!! Κοστος; 532€ + ΦΠΑ!! Άρα ξεπερνάω το όριο των 17000 στη ΛΤΠΦ και διπλασιάζεται το τέλος ταξινόμησης!! Επομένως, μάλλον με βλέπω για only αυτόματο, αν και θα προηγηθεί εκτεταμένο test drive στην Αθήνα κατά πάσα πιθανότητα σε όσο το δυνατόν πιο ανηφορικό κομμάτι (τύπου Πάρνηθας ή ότι προτείνεται οι Αθηναίοι, εγώ είμαι από περιφέρεια)!!
Κατά τη γνώμη μου επειδή το έχουν π@ραχ@σει (τη μία λένε 148 ευρώ,μετά 532+ΦΠΑ+αυξημ .τέλος ταξινόμησης), ή πληρώνουν αυτοί το κόστος ή ακυρώνεις την παραγγελία. Δύσκολο και σκληρό μεν γιατί σου αρέσει το αμάξι απ'ότι κατάλαβα,αλλά αν δεν το έχεις άμεση ανάγκη δεν τους αξίζει να κάνουν αυτή την πώληση.
Τώρα αν βολευτείς με το αυτόματο στ td, ο.κ., εσύ αποφασίζεις..
-
Εγώ που ρώτησα πάντως μου είπαν για 148 ευρώ για τον ιδιο εξοπλισμό. Εσένα προφανως για να στο κάνουν πιο δύσκολο ίσως , στο κάναν ...532 + ΦΠΑ ....οτιναναι.
Μερικές αντιπροσωπείες για να φύγεις ευχαριστημένος θα πρέπει να πας με μια σακούλα ευρώ να την αφήσεις στο γραφείο τους να πεις πιο αμάξι θες και αστους να τραβήξουν από την σακούλα όσα θέλουν και χρειάζονται! Αν το κάνεις αυτό θα έχεις μια πολύ όμορφη και ...αβαδιστη εμπειρία!
-
Υπάρχει και η λύση να σου παραγγείλουν ένα τιμόνι με paddles και να στο περάσουν μετά με δικό τους κόστος. Ρώτα τους.
Με αυτό τον τρόπο το κόστος αυτό δεν θα μπει στην ΛΤΠΦ και δεν θα αλλάξει το τέλος ταξινόμησης.
Αν θέλουν να βοηθήσουν μπορούν. Αν δεν θέλουν, ας το κρατήσουν να το κοιτάνε.
-
Υπάρχει και η λύση να σου παραγγείλουν ένα τιμόνι με paddles και να στο περάσουν μετά με δικό τους κόστος. Ρώτα τους.
Με αυτό τον τρόπο το κόστος αυτό δεν θα μπει στην ΛΤΠΦ και δεν θα αλλάξει το τέλος ταξινόμησης.
Αν θέλουν να βοηθήσουν μπορούν. Αν δεν θέλουν, ας το κρατήσουν να το κοιτάνε.
Μα δεν θα χρειάζεται τη προεγκατασταση κοτσαδορου;
Επίσης, αυτό με τα 148€ ποιος το είπε φίλε; σε ποια αντιπροσωπεία αν επιτρέπεται; δεν θα αναφέρω στον δικό μου το όνομα!! Απλά να ξέρω τι θα πω!! Μιλάμε για προεγκατασταση κοτσαδορου;
-
Σας έχει εξηγήσει κανείς τι σχέση έχει η προεγκατάσταση του κοτσαδόρου; Όσα αυτόματα έχουν βγει δηλαδή από το εργοστάσιο έχουν προεγκατάσταση κοτσαδόρου;
Θυμάμαι όταν έστηνα το δικό μου στην παραγγελία, η προεγκατάσταση ήταν κάτω από 100 ευρώ. Τώρα γιατί συζητάμε για 500+;
Με 800 έβαλα αναδιπλούμενο κοτσαδόρο όχι προεγκατάσταση!
-
Μου το είπε/έγραψε η βροχιδης στην Θεσσαλονίκη για τα 148 , και ότι ...θα το δούμε στην παραγγελία αφήνοντας μου εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι μπορεί και να γίνει δώρο όταν έρθει η ώρα (δώρο δλδ αυτό που ήταν μέχρι τώρα στάνταρ!) αλλά φυσικά δεν το συνέχισα καθώς δεν ήθελα να φανώ αγενής λόγω γραπτού λόγου. Αυτοί μου είπαν και ότι πάει πακέτο με την προεγκατασταση κοτσαδορου.
-
Για όποιον περιμένει έγκριση τύπου, έμαθα από FMH ότι σε 20-25 μέρες θα ξεμπλοκαρει το θέμα!!
Όσον αφορά τη παραγγελία μου, ισχύει ότι είπε ο φίλος για τα 148€ με ΦΠΑ για την προεγκατασταση κοτσαδορου!! Επομένως μάλλον ξεμπλοκαρει το θέμα, και περιμένω τη τελική επιβεβαίωση για να προχωρήσουμε!! Πραγματικά αν δεν γράφατε όλοι από κάτι χρήσιμο δεν πιστεύω ότι θα ξεμπλοκαρε το θέμα μου!!
-
Αποκτήσαμε και κάτι να αγωνιούμε: Πώς θα είναι το φόκους; Θα έχει αυτόματο αλλά μόνο σε συνδυασμό με μπαγκαζιέρα; Θα διατίθενται τα φώτα LED υποχρεωτικά με κλουβί για μεταφορά κατοικιδίου στο χώρο αποσκευών; Πόσα λεπτά μετά ένας πωλητής της ford θα διαψεύσει τον προηγούμενο;
Σόρι - ειδικά από όσους περιμένουν αυτ/κίνητο - αλλά έχει πράγματι πλάκα. Ο φίλος που ενδιαφέρεται απηύδησε: Το τι έχουμε ακούσει τις τελευταίες 15 μέρες είναι απίστευτο. Αρχίζει και γλυκοκοιτάει το XCEED, περιμένει να φέρουν και το αυτόματο για να το οδηγήσει. Μάλλον τελικά δεν θα είναι το νέο φόκους το 4o φορντ του. (Ka της συζύγου, focus II και εσχάτως το fiesta της κόρης).
Τον ψήνω για golf, το οποίο βρίσκει βαρετό οπτικά.
Αυτόματο πάντως χωρίς δυνατότητα χειροκίνητης επέμβασης είχα να δω από τη 10ετία του '80. Κάποιος φωστήρας του μάρκετινγκ θα ρώτησε τους χρήστες πόσο συχνά τη χρησιμοποιούν και φυσικά όλοι απάντησαν πολύ σπάνια - τα τούρμπο να είναι καλά.
Με τα αυτόματα έχει ένα θέμα γενικά στην Ευρώπη η φορντ. Το προηγούμενο της gertrag αποσύρθηκε νύχτα - και από τα volvo .
Θέματα -μεγάλα- είχε και η VW με το DQ200 (7άρι ξηρού, μεγ. ροπή 250 ΝΜ) μέχρι το 2013. Χιλιάδες επισκευές με το ανταλλακτικό χωρίς κόστος, πλήρωναν οι άτυχοι μόνο εργασία αν ήταν εκτός εγγύησης. Τώρα είναι οκ. -
Για όποιον περιμένει έγκριση τύπου, έμαθα από FMH ότι σε 20-25 μέρες θα ξεμπλοκαρει το θέμα!!
Όσον αφορά τη παραγγελία μου, ισχύει ότι είπε ο φίλος για τα 148€ με ΦΠΑ για την προεγκατασταση κοτσαδορου!! Επομένως μάλλον ξεμπλοκαρει το θέμα, και περιμένω τη τελική επιβεβαίωση για να προχωρήσουμε!! Πραγματικά αν δεν γράφατε όλοι από κάτι χρήσιμο δεν πιστεύω ότι θα ξεμπλοκαρε το θέμα μου!!
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ!!! Πριν 1 ώρα με πήρε ο αντιπρόσωπος, το αμάξι μου έφυγε από Γερμανία 9/12 μέχρι 20/12 θα είναι εδώ. Βέβαια μια μικρή επισήμανση... κατά τη γνώμη μου δε βλέπω ούτε μια στο 1 εκατομμύριο περίπτωση να παραλάβουμε εντός 2019, πάμε για πρώτες μέρες του 2020. Ο λόγος θεωρώ πως είναι τα τέλη, σε αυτές τις περιπτώσεις όταν μιλάμε για υπαιτιότητα της εταιρείας και παράδοση τελευταίες μέρες του έτους συνήθως καλύπτουν τα τέλη. Τόσο 'σφιχτούς', για να μη πω καμία άλλη πιο βαριά λέξη, που τους έχω δει εκεί στη Φόρντ σιγά μη καλύψουν τέλη για τόσο μεγάλη παρτίδα που θα έρθει. Μακάρι να διαψευσθώ, μέσα μου το ελπίζω, και να έρθει επιτέλους.
ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΝ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΑΔΕΡΦΙΑ
-
Δεν έχει νόημα να παραλάβεις μέσα στο 19. Τσάμπα τα τέλη... Αυτοί σιγά μη στα πληρώσουν.
-
Η πληροφορία είναι δύναμη
-
Τελικά, με κόστος 120€+ΦΠΑ (το καλύπτει η FMH) μπαίνει προεγκατασταση κοτσαδορου και έτσι μπαίνουν τα paddles με τη χειροκίνητη αλλαγή των ταχυτήτων!! Επίσης, πήρα δώρο τον συναγερμό (που θα μπει εν Ελλάδι για να μην αλλάξει η φορολογική κλίμακα) + led φώτα και modem στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου + 1 χρόνο οδική βοήθεια δωρεαν + ραδιόφωνο dab!! Βέβαια η παραγωγή πήγε 10 μέρες πίσω και θα γίνει τέλη Ιανουαρίου με πιθανή άφιξη μέσα Φεβρουαρίου!! Η ταλαιπωρία είναι δεδομένη, αλλά στο τέλος νομίζω πως πετύχαμε ένα καλό deal!! Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις πληροφορίες!!
-
Τελικά, με κόστος 120€+ΦΠΑ (το καλύπτει η FMH) μπαίνει προεγκατασταση κοτσαδορου και έτσι μπαίνουν τα paddles με τη χειροκίνητη αλλαγή των ταχυτήτων!! Επίσης, πήρα δώρο τον συναγερμό (που θα μπει εν Ελλάδι για να μην αλλάξει η φορολογική κλίμακα) + led φώτα και modem στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου + 1 χρόνο οδική βοήθεια δωρεαν + ραδιόφωνο dab!! Βέβαια η παραγωγή πήγε 10 μέρες πίσω και θα γίνει τέλη Ιανουαρίου με πιθανή άφιξη μέσα Φεβρουαρίου!! Η ταλαιπωρία είναι δεδομένη, αλλά στο τέλος νομίζω πως πετύχαμε ένα καλό deal!! Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις πληροφορίες!!
Μπράβο καλοτάξιδο !!! :))
-
Τα led αφορούν όλες τις σκάλες; Θυμισε μας ποτέ έκανες την παραγγελία; Άντε καλή τελική αναμονή.
-
Τέλος καλό, όλα καλά. Για να μην κράζουμε μόνο την Ford.
-
Μια χαρά! Μπράβο. Καλή αναμονή.
Τα led είναι μάλλον τα καινούρια φωτιστικά σώματα που έχουν μόνο την μεγάλη σκάλα αλογόνου. Είναι στον στάνταρ πλέον εξοπλισμό, όπως και το ραδιόφωνο DAB και το modem.
Όσο για τον συναγερμό, σκέψου το καλά καθώς κατά 90% δεν θα είναι ο εργοστασιακός και 'κόψουν και θα ράψουν' στην αντιπροσωπεία. Δες αν μπορείς να πάρεις κάποιο άλλο πιο ασφαλές δώρο...
Ford Focus MK4