-
REALZEUS wrote:
Πιστεύω όμως ότι θα συμφωνήσεις ότι καραγκιοζιλίκια του στυλ 'μπαρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ' έξω από Κέντρα Φιλοξενίας απλά και μόνο για ΣΠΑΣΙΜΟ, είναι κατάπτυστα και θα έπρεπε να είχαν απαγορευτεί με οποιαδήποτε δικαιολογία (π.χ. κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ή καταπάτηση ιδιοκτησίας).
Δία κι αυτό το ίδιο δεν είναι από την ανάποδη; Για 'σπάσιμο' δεν το δημοσιοποιούν κι αυτοί; https://www.protothema.gr/greece/article/885142/fanero-deipno-me-kreatofagia-diorganonoun-atheoi-ti-megali-paraskeui/
Φυσικά κι εννοείται πως ο καθένας μπορεί να κάνει και να φάει ότι θέλει μόνος,με την οικογένειά του,να κανονίσει με τους φίλους του,αλλά το να το δημοσιοποιεί εξ'επίτηδες για να προκαλέσει είναι απαράδεκτο.
Η διαφορά είναι ότι όταν έγινε αυτό -και γίνεται κάθε χρόνο- για το Πάσχα,κανείς δεν ασχολήθηκε -δικαίως-,ούτε ζήτησε κάποια ποιν. δίωξη γιατί προσβάλλει τους χριστιανούς. Όπως και να'χει, ο χριστιανισμός μετά από την ντροπή των σταυροφοριών πριν από 6-7 αιώνες,δεν εμπεριέχει στη θεωρία του τη δίωξη ή την εξόντωση του άλλου λόγω άλλης πίστης ή μη πίστης. Σε αντίθεση με το ισλάμ και το κοράνι,που από τότε που ιδρύθηκε δεν άλλαξε-εξελίχθηκε και παραμένει στη θεωρία και πράξη ο αφανισμός των 'απίστων' ή όσων προσβάλλουν με όποιο τρόπο το ισλάμ (άρα δίνει και πιο πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία επικίνδυνων φανατικών).
Οτιδήποτε έχει σκοπό να προκαλέσει το βρίσκω αστείο. Η διαφορα όμως είναι ότι στην μια περίπτωση προκαλείς κατατρεγμένους πρόσφυγες-μετανάστες και στην άλλην είναι η αντίδραση απέναντι στο καταπιεστικό εγχώριο κατεστημένο. Αυτός ο γελοίος εκκλησιασμός στα σχολία πότε θα σταματήσει επιτέλους;
-
REALZEUS wrote:
Λιγοι Χριστιανοταλιμπάν υπάρχουν νομίζεις, που θυμίζουν Ιερά Εξέταση;
Από την στιγμή που διαπιστωθεί ότι είναι πρόσφυγας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ. Τέτοιες εξυπνάδες όχι σε εμένα Πιτζιάκο...
και ποια είναι αυτή η στιγμή?
ζαιάκο?
(πάντα ανεβάζεις τη συζήτησ σ άλλα πίπεδα)
Η στιγμή που πιστοποιούνται ως πρόσφυγες Πιτζιάκο. Σε επίπεδα που δεν μπορείς να καταννοήσεις μάλλον...
-
REALZEUS wrote:
pgs wrote:
REALZEUS wrote:
Λιγοι Χριστιανοταλιμπάν υπάρχουν νομίζεις, που θυμίζουν Ιερά Εξέταση;
Από την στιγμή που διαπιστωθεί ότι είναι πρόσφυγας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ. Τέτοιες εξυπνάδες όχι σε εμένα Πιτζιάκο...
και ποια είναι αυτή η στιγμή?
ζαιάκο?
(πάντα ανεβάζεις τη συζήτησ σ άλλα πίπεδα)
Η στιγμή που πιστοποιούνται ως πρόσφυγες Πιτζιάκο. Σε επίπεδα που δεν μπορείς να καταννοήσεις μάλλον...
και μέχρι να έρθει αυτή τη στιγμή (μετά από 293 ημέρες δηλαδή) ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ?
REALZEUS wrote:
Σε επίπεδα που δεν μπορείς να καταννοήσεις μάλλον...
ευτυχώς
ζιάκο
Αδίκημα δεν θα υπάρξει μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν είναι πρόσφυγες. Βάλε 2α και άσε τον συμπλέκτη, μπας και πάρεις μπροστά...
Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι.
-
Αλέξανδρε
Οι χριστοταλιμπάν και οι φανατικοί χριστιανοί δεν αποκεφαλίζουν όπως οι φανατικοί μουσουλμάνοι, εκτός και αν αναφέρεσαι στους χριστιανούς πρίν 500 χρόνια και στην Ιερά εξέταση, εδώ συζητάμε για το σήμερα γιατί αυτό μας προκαλεί προβλήματα, εκτός και αν δεν θεωρείς ότι έχουμε πρόβλημα..
Το ότι έχεις φίλους μουσουλμάνους και είναι μια χαρά δεν καθησυχάζει κανέναν που παρακολουθεί τη σημερινή φανατική τους πορεία σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Το ότι έχουν σταματήσει οι νεαροί μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν τις πολεμικές τους επιχειρήσεις, ακόμα και τότε δεν δικαιούνται άσυλο, η διάταξη είναι ξεκάθαρη.
Στις δεκάδες χιλιάδες των μεταναστών που έχουν έρθει στη χώρα, ειδικά όσοι είναι μόνοι, δεν μπορεί κανείς να μου εγγυηθεί τι μέρους του λόγου είναι, και οι μια χαρά φίλοι σου είμαι σίγουρος ότι αν μπλέξουν μέσα σε αυτό τον συρφετό δεν θα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί η πολιτική της Τουρκίας δεν είναι αθώα και όλο αυτό γίνεται για τους γεωπολιτικούς της σκοπούς, σκοπός της να υπάρξει κάποια στιγμή ένα χάος από τους μετανάστες στην Ελλάδα, και κοντεύει να το πετύχει, η Θράκη είναι πιο κοντά σε εσένα, ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά και θα καταλάβεις πολλά, αν θέλεις να καταλάβεις, όπως και ο υπερεξοπλισμός της με στραμμένο το βλέμμα και τα όπλα στο Αιγαίο, το αν δεν θέλεις να το παραδεχθείς είναι δικό σου πρόβλημα, αλλά μην βγείς κάποια στιγμή παραπονούμενος γιατί θα έχεις άδικο.
Δολοφονίες για θρησκευτικούς λόγους γίνονται μέχρι σήμερα ακόμα και απο χριστιανούς. Θυμίζω τα πρόσφατα μακελειά στη Νέα Ζηλανδία, κατά μουσουλμάνων και στην Γερμανία κατά της συναγωγής. Το ότι οι χριστιανοί έχουν γίνει πιο πολιτισμένοι ισχύει, αλλά οποιοσδήποτε φανατισμός είνει επικίνδυνος.
Η διάταξη είναι όντως ξεκάθαρη. Αναφέρει όσους συνεχίζουν να συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ξαναφέρνω το παράδειγμα των Τούρκων στρατιωτικών, για τους οποίους ο Άρειος Πάγος έβγαλε απόφαση ότι ΔΕΝ πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία.
Όσον αφορά την Τουρκία, προφανώς και είναι μια μιλιταριστική και επεκτατική δύναμη. Αν θα κάνει κάτι όμως, θα είναι μέσω των δικών της Ε.Δ. Σχετικά με την 5η Φάλαγγα που υποννοείς, έχουν γνώση οι φύλακες. Τέλος, αν γίνει κάτι τέτοιο, όχι μόνον δεν θα βγω παραπονούμενος, αλλά εκ της υποχρέωσής και του όρκου μου θα είμαι από τους πρώτους που θα αναλάβω τα όπλα και θα επανέλθω στο Στράτευμα.
-
Ασε εμενα....εσυ εθεσες μια τεχνικη νομικη ερμηνια.
Εξηγησε μου τοτε pgs για ποιο λογο τα λεγομενα σου ειναι αντιθετα απο αυτα που υπεγραψε η ελλαδα και αναφερει ο ΟΗΕ.
Δωσε την επιστημονικη σου ερμηνια, αφου δεν εισαι νομικα αδαής. Αποδειξε το link που σου εβαλα, λαθος
Θα προτεινα να μην μαλωνουμε και να λεμε μεγαλες κουβεντες οταν δεν εχουμε την τεχνικη καταρτιση σε πολυ συγκεκριμενα θεματα. Ας πουμε καλυτερα τις δικες μας αποψεις
-
Ρε παιδια οταν ειστε μη γνωστες καποιας επιστημη γιατι την επικαλειστε;;;;
Τι κακο αυτο με τον ελληνα. Η ημημαθια παντου.
-
**Αδίκημα δεν θα υπάρξει μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν είναι πρόσφυγες. **Βάλε 2α και άσε τον συμπλέκτη, μπας και πάρεις μπροστά...
Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι.
Επειδή δεν είμαι νομικός, καταργήθηκε ο παρακάτω νόμος και το παρακάτω άρθρο;
Άρθρο 83 - Νόμος 3386/2005
Άρθρο 83
Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη Χώρα
-
Ο υπήκοος τρίτης χώρας, που εξέρχεται ή επιχειρεί να εξέλθει από το ελληνικό έδαφος ή εισέρχεται ή επιχειρεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ. Θεωρείται επιβαρυντική περίπτωση και επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, αν αυτός που επιχειρεί να αναχωρήσει λαθραίως καταζητείται από τις δικαστικές ή αστυνομικές αρχές ή υπέχει φορολογικές ή πάσης φύσεως άλλες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο ή είναι υπότροπος.
-
Αν ο υπήκοος τρίτης χώρας εισέλθει στο ελληνικό έδαφος ή εξέλθει από αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών, ύστερα από έγκριση του εισαγγελέα εφετών, στον οποίο αναφέρει σχετικώς χωρίς καθυστέρηση, μπορεί να απόσχει από την ποινική δίωξη για την πράξη αυτήν, οπότε γνωστοποιεί αμέσως την απόφασή του αυτή στον διοικητή της αστυνομικής υπηρεσίας ή λιμενικής αρχής που διαπίστωσε την παράνομη είσοδο ή έξοδο, προκειμένου αυτός, με από-φασή του, να επαναπροωθήσει τον υπήκοο τρίτης χώρας αμέσως στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής του. Η έγκριση του εισαγγελέα εφετών μπορεί να δοθεί με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο. Αν δεν καταστεί δυνατή η άμεση επαναπροώθηση του υπηκόου τρίτης χώρας, ο διοικητής της αστυνομικής ή λιμενικής αρχής, αφού συντάξει σχετική έκθεση, παραπέμπει τον υπήκοο τρίτης χώρας στην αρμόδια διοικητική αρχή για απέλαση, σύμφωνα με το άρθρο 76 του νόμου αυτού. Η αρχή αυτή, αν η απέλαση δεν πραγματοποιηθεί μέσα σε τρεις μήνες, γνωστοποιεί τούτο στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Στην περίπτωση αυτή, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών μπορεί να ανακαλέσει την απόφασή του για αποχή από την ποινική δίωξη, ύστερα από έγκριση του εισαγγελέα εφετών, εφόσον δεν έχει παρέλθει ένα έτος από την ημέρα της παράνομης εισόδου στη Χώρα του υπηκόου τρίτης χώρας.
-
-
Λαπ, αυτό που παρέθεσες βέβαια είναι η ερμηνεία του νόμου από κάποιον/ους νομικό/ούς. Και ερμηνείες μπορούν να υπάρξουν πολλές. Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζω ότι δεν το διάβασα, οπότε επί της ουσίας δεν μπορώ να πάρω θέση.
Δεν το διάβασα βεβαίως, γιατί θεωρώ ότι το μεταναστευτικό είναι πρωτίστως πολιτικό και ηθικό θέμα, δευτερευόντως οικονομικό και τριτευόντως νομικό. Το κράτος ή η διεθνής κοινότητα μπορούν αύριο, ανάλογα με τις επικρατούσες πολιτικές, ηθικές και οικονομικές προτεραιότητες να νομοθετήσουν ανάλογα και το σημερινό νόμιμο να το ορίσουν ως παράνομο και τανάπαλιν.
Ως εκ τούτου θεωρώ περιττό να συζητάμε περί της νομιμότητας ή μη των πραγμάτων στο μεταναστευτικό, όταν αυτά που θα έπρεπε να μας απασχολούν είναι οι πολιτικές, ηθικές και οικονομικές διαστάσεις του θέματος. Όταν αποφασίσουμε τι πρέπει ή τι θέλουμε να κάνουμε, η νομοθεσία θα ακολουθήσει...
-
Ξανα λεω αν δεν ειστε νομικοι να μας εξηγησετε, μην επιμενετε.
Τσπ.
Υ.γ δεν λεω για σενα καταιγιδα μου...
-
Ωραια απαντηση
Εγω το εβαλα ως μια ερμηνια καταρχην ενος νεωτερου νομου ( του 2014,) οπου συμφωνα με αυτον γινονται οι διαδικασίες και επισης για να δειξω οτι τα νομικα εχουν ερμηνειες και μονο οι ειδικοι μπορουν να μας βοηθησουν στην κουβεντα του τι ειναι νομιμο σημερα (οπως πολυ σωστα ειπες). Για αυτο δεν εβαλα τον ίδιο τον νομο.
Το ποστ μου πιο πολυ θελει να καυτηριασει την ευκολια των θεσφατων και συμπερασματων που βγαζουμε χωρις να εχουμε τις γνωσεις για να αναλυσουμε πολυ τεχνικα ζητηματα.....που δεν τα καταλαβαινουμε...
Ειναι μεγαλο προβλημα των ελληνων να αρθρωνουν αποψεις χωρις καποια τεκμηριωση, εστω και με πηγες.
Λες και οσοι σπουδαζαν νομικη ηταν κοροϊδα και εμεις πισω απο το pc μας τα ξερουμε καλυτερα
Αλλωστε με τον ιδιο τροπο ψηφιζουμε....πιστευοντας οτι ξερουμε.
Τσπ
-
Το ξέραμε και το λέγαμε όσοι είχαμε λίγο κουκούτσι μυαλό μήνες πριν χάσει ο Σύριζα τις εκλογές ότι αν τις χάσει θα αρχίσουν πάλι να καίνε την Αθήνα οι μπαχαλάκηδες, εδώ και μια εβδομάδα έχει αρχίσει ένα - φλογερό - πάρτι στους δρόμους του κέντρου το οποίο σε συνδυασμό με την αυριανή προκαταρκτική εξέταση, την επέτειο του πολυτεχνείου και την επέτειο του θανάτου Γρηγορόπουλου το κέντρο θα είναι μια καυτή περιοχή.
Το σημερινό φιτίλι του ξεσηκωμού του γκρουπούσκουλου το άναψε χτές η αντιτρομοκρατική με το ξήλωμα στις γιάφκες στο οικονομικό πανεπιστήμιο και στον Χολαργό, το σημερινό θεωρείται αντεπίθεση των αντεξουσιαστών, δεν εννοεί να καταλάβει ο Σύριζα ότι με αυτά που κάνει θα πέσει κάτω από το 10% στις επόμενες εκλογές, ο κόσμος δεν τσιμπάει πια όπως το 2015, τους έμαθε και τους γυρνάει την πλάτη, αν συνεχίσουν έτσι θα βρει τους πολλούς απέναντι του, ο κόσμος έχει κουραστεί, θέλει δουλειά, ασφάλεια, ηρεμία, θέλει πίσω τα παιδιά του που έφυγαν.
Αύριο οι φυλλάδες του θα γράφουν για μπάτσους, για φασίστες, και κρατική βία και τρομοκρατία, για όλα αυτά που οι ίδιοι κάνουν και τα μεταθέτουν αλλού, μια ακόμα απόδειξη ότι είναι κόμμα που δεν θέλει την νομιμότητα και δεν πιστεύει στη δημοκρατία, αλλά κανείς πια δεν τους πιστεύει και δεν τους δέχεται πλην τους ελάχιστους ομοίους του, στα σημερινά επεισόδια πρώτο τραπέζι πίστα οι Συριζαίοι βουλευτές και του Μέρα25 να υποστηρίξουν τα... παιδιά, Άι σιχτίρ επιτέλους να ηρεμήσουμε που ήθελε να πάρει και νόμπελ.
-
Λαπ, αυτό που παρέθεσες βέβαια είναι η ερμηνεία του νόμου από κάποιον/ους νομικό/ούς. Και ερμηνείες μπορούν να υπάρξουν πολλές. Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζω ότι δεν το διάβασα, οπότε επί της ουσίας δεν μπορώ να πάρω θέση.
...
Το κείμενο δεν είναι από νομικό, αλλά από κάποια τελειόφοιτη της νομικής και αφορά άρθρο σε περιοδικό μίας ΜΚΟ.
-
Άρα οι ερμηνείες είναι κατά το δοκούν ?
-
Πιθανά η κοπελιά να τα λέει μια χαρά. Αλλά από την δική μου εμπειρία και τα πάρε/δώσε που έχω με δικηγόρους που εργάζονται πολλά χρόνια, μεγάλο ρόλο στην ερμηνεία θεμάτων στην Νομική παίζει η εμπειρία και η διαρκής επαγγελματική ενασχόληση με την ειδικότητα.
Για παράδειγμα στην πολυκατοικία που μένω, έχω δικηγόρο που δεν έχει ασκήσει ποτέ την δικηγορία και απλά είναι υπάλληλος σε έναν δημόσιο οργανισμό σε διοικητική θέση. Αυτή όποτε μιλάω μαζί της λέει συνεχώς μπούρδες. Απλά χρησιμοποιεί το τίτλο του πτυχίου της για να το παίξει ότι είναι κάποια.
-
Ναι και ετσι λειτουργουν τα δικαστηρια σε ολο τον πλανητη...με ερμηνειες.
Αμαν ρε pgs ....σε ρωτω για 100στη φορα ....τι εχεις τελειωσει;;;;;
-
Και τι σημαινει αυτο ρε καταιγιδα.
Τι εννοεις. Τελειοφοιτη νομικης...επιστημονας.
Οχι ασχετη οπως ολοι εμεις.
Μιλαμε για αλλη νομοθεσια του 2014 και οχι του 2005 και αυτη κανει καποιες ερμηνειες.
Αντιστοιχως κανουν ερμηνειες και αλλοι. Για αυτο λεω αφηστε τα τεχνικα μερη στην ακρη. Αυτη ειναι δουλεια των ειδικων.
Ναι ρενακια αυτο ειναι η ουσια της νομικης επιστημης και υπερασπισης..η ερμηνια του γραμματος του νομου. Τι νομιζες οτι κανουν οι δικηγοροι;;;; Για να κρινεις ομως πρεπει να γνωριζεις τα δικαια διοτι καθε ερμηνια σου την στηριζεις σε αλλα αρθρα του αντιστοιχου δικαιου. Καθε νομος δεν αναγραφει ολες τις ερμηνιες απο μονος του. Για αυτο υπαρχουν και οι εφεσεις στα δικαστηρια διοτι θεωρουν οτι η ερμηνια δεν ηταν σωστη ή αν προκυψουν και αλλα στοιχεια.
Δεν ξερω νομικα...απλα απο φιλους δικηγορους, οτι σου λεω.
-
Τι εννοεις. Τελειοφητη νομικης...επιστημονας.
Μιλαμε για αλλη νομοθεσια του 2014 και οχι του 2005 και αυτη κανει καποιες ερμηνιες.
Αντιστοιχως κανουν ερμηνιες και αλλοι. Για αυτο λεω αφηστε τα τεχνικα μερη στην ακρη. Αυτη ειναι δουλεια των ειδικων.
Ναι ρενακια αυτο ειναι η ουσια της νομικης επιστημης και υπερασπισης..η ερμηνια του γραμματος του νομου. Τι νομιζες οτι κανουν οι δικηγοροι;;;; Για να κρινεις ομως πρεπει να γνωριζεις τα δικαια διοτι καθε ερμηνια σου την στηριζεις σε αλλα αρθρα του αντιστοιχου δικαιου. Καθε νομος δεν αναγραφει ολες τις ερμηνιες απο μονος του. Για αυτο υπαρχουν και οι εφεσεις στα δικαστηρια διοτι θεωρουν οτι η ερμηνια δεν ηταν σωστη ή αν προκυψουν και αλλα στοιχεια.
Δεν ξερω νομικα...απλα απο φιλους δικηγορους, οτι σου λεω.
Δεν είμαι ηλίθιος, αμόρφωτος, απεύδευτος, μετά από 40 + χρόνια με δύο ΕΠΕ, μια εμπορική και μια κατασκευαστική, με 40 χρόνια πωλήσεις και κατασκευές μηχανημάτων σε μεγάλες Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες, με συμβόλαια, καταστατικά, με δεκάδες χιλιάδες € σε κάθε δουλειά με τις τεχνικές, τις νομικές και τις οικονομικές τους υπηρεσίες πάνω από το κεφάλι μου σε κάθε δουλειά, κάτι ξέρω ποιυ να με πάρει ο διάολος, 4 τους είχα να με συμβολεύουν, δεν περίμενα εσένα να μου κουνάς το δάχτυλο και να μου τσαμπυνάς κάθε λίγο και λιγάκι τι ξέρω και τι δεν ξέρω και να αφήσουμε να ασχοληθούν οι ειδικοί κλπ, άσες με ρε Λάπη, κοίτα τι δουλειά σου και μη σχολιάζεις τα γραφτά μου, είμαι πιο ψημένος από εσένα στη δουλειά, στις πονηριές και στις λαμογιές που παραμονεύπουν σε κάθε κίνηση όταν μπλέκεις σε μεγάλες εταιρίες, μείνει όσο αθώος φαίνεσαι και άσε τα σχόλια και τις προτροπές σε μένα, όσα έχω δεί και ζήσει δε σου φτάνουν 5 ζωές, προχώρα λοιπόν παρακάτω.
-
Ρενακια μου δεν αντιλεγω σε τιποτα απο αυτα που λες πως εχεις κανει στην ζωη σου, δεν ακυρωνω ουτε εσενα ουτε τα πτυχια σου, ουτε την επιτυγχημενη πορεια σου, μακαρι εμεις οι νεοι να κανουμε εστω τα μισα απο τα δικα σου.... για αυτο λεω πως εισαι τεραστιο μελος εδω μεσα ακριβως λογω των γνωσεων σου. Κυριως στα τεχνικα θεματα.
Απλα στο συγκεκριμενο ρωτησες αν ειναι θεμα ερμηνειων....και απο οσο ξερω ναι...οι δικηγοροι παλευουν συνεχως να ερμηνευσουν τον νομο, αυτο σου απαντησα...τιποτα παραπανω-τιποτα λιγοτερο. Μη θυμωνεις.
Στα οικονομικά (θεωρεια) οχι πραγματικη οικονομια (λογιστικα) δεν το κατεχεις πολυ απλα διοτι δεν ασχοληθηκες. Δεν ειναι καθολου κακο αυτο.
Οπως εγω ηθελα να ξερω τα τεχνικα σαν εσενα αλλα δεν τα καταφερα.
Να σου πω....ηθελα να γινω τεχνικος σαν εσενα..παντα αυτο ηθελα απο μικρο παιδι....στα οικονομικα ουτε που καταλαβα πως μπηκα και τα τελειωσα και πως εκανα και μεταπτυχιακα σε αυτα αλλα παντα σεκφτομουν τα τεχνολογικα και τεχνικα θεματα.
Μ αρεσαν και τα οικονομικα φυσικα, εχουν τη γοητεια της ερμηνειας της κοινωνιας, αλλα γενικα τους τεχνικους τους θαυμαζω ενω τους οικονομολογους απλα τους παρατηρω.
Να αου πω και κατι ακόμα;;; θα θελα να με βοηθησεις να μαθω πολλα.....αλλα εσυ εισαι ολο στην κοντρα σε θεματα που δεν τα γνωριζεις 100% και δεν μας λες τιποτα σε αυτα που ξερεις 10000%. Να μας πεις τεχνικα sites με θεωρειες εστω να καταλαβουμε κατι περα απο τα βασικα και αλλα πολλα.
-
Τι εννοεις. Τελειοφοιτη νομικης...επιστημονας.
Μιλαμε για αλλη νομοθεσια του 2014 και οχι του 2005 και αυτη κανει καποιες ερμηνειες.
Αντιστοιχως κανουν ερμηνειες και αλλοι. Για αυτο λεω αφηστε τα τεχνικα μερη στην ακρη. Αυτη ειναι δουλεια των ειδικων.
...
Συνοπτικά γιατί δεν έχω χρόνο:
- Τελειόφοιτη νομικής σημαίνει ότι είναι φοιτήτρια. Και εννοείται ότι δεν είναι επιστήμονας.
- Δεν είμαι νομικός, ούτε δικηγόρος. Ωστόσο ξέρω να διαβάζω, να έχω άποψη και να κατανοώ διάφορα θέματα π.χ. ένα νομοσχέδιο. Η λέξη 'ασχετοσύνη' είναι διφορούμενη έννοια.
- Το συγκεκριμένο άρθρο του περιοδικού αναφέρει ότι ισχύει κανονικά το άρθρο 83 του Ν. 3389/2005. Από εκεί και πέρα το συγκεκριμένο κείμενο δεν μπορώ να το δω σε καμιά περίπτωση ως επιστημονικό. Ξέρω να διαβάζω επιστημονικά άρθρα και ξέρω τι πρέπει να περιμένω από ένα επιστημονικό άρθρο. Αυτά όμως δεν αφορούν το θέμα.
Το άρθρο 83 του Ν. 3389/2005
Με το νέο νόμο, διατηρήθηκαν σε ισχύ και κά-
ποιες διατάξεις του ν. 3386/2005, όπως προκύπτει
από το άρθρο 139 παρ. 2 ν. 4251/2014 7 , όπως είναι
αυτή του άρθρου 83 του προϊσχύοντος νόμου. Το
άρθρο αυτό τυποποιεί το βασικό έγκλημα που δι-
απράττει ο μετανάστης όταν παρατύπως διέρχεται
από και προς το έδαφος τρίτης χώρας, συμπληρώ-
νοντας τον νέο μεταναστευτικό κώδικα και παρέ-
χοντας έτσι μια πλήρη νομική θεώρηση του προ-
βλήματος της λαθρομετανάστευσης, στην οποία
δε θα μπορούσαν να μην συμπεριλαμβάνονται και
οι συμμετοχικές σε αυτή πράξεις.- Και τέλος αυτή η μανία να δίνεις εντολές, αρχίζει να με εκνευρίζει. Τι πάει να πει 'αφήστε τα τεχνικά μέρη στην άκρη. Αυτή είναι η δουλειά των ειδικών'; Εγώ ανέφερα ένα νομοσχέδιο. Αν δεν ισχύει ας το αναφέρει κάποιος. Αυτό δεν αφορά κάποιο τεχνικό μέρος, ούτε είναι θέμα ερμηνείας. Είτε ισχύει το νομοσχέδιο, είτε όχι.
-
Για όσους νομίζουν ότι η ΧΑ εξέλειπε της ελληνικής πολιτικής σκηνής...την αντικαθιστά επάξια ο ΣΥΡΙΖΑ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2